A köztudomású sávról, amiben Märchen - és Wonderlandbaan a sokkaljobban fizetett magyar IT-s három havi fizukájából piros BMW sportkocsi*t vásárol , miközben megbecsülten és sokkaljobban megél, mint idehaza, most nem regélek.

https://idd-katalogus.medija.hu/original/0000117.jpg

Az orbánfaszista rezsim miatt kitántorgó jobbsorsban reményeseink egy része azonban fizikaimunkás, pár szót sem beszél idegen nyelven és külföldremunkaerőt kölcsönző, többségében 2-3 nyelvvizsgás egyetemista lányokat és alulfizetett ügyvédbojtárokat csicskáztató nyóckeres káefték szervezésében tántorog ki. Betanított szalagmunkások általában. Húsfeldolgozás, fagyasztottkajagyártás.

"Hazamegyek és mikrózok valami jó fagyasztottkaját!"

magyar szakács Wonderland-ban

saját gyűjtés :)

Märchenlandban szó nem eshet rabszolgatörvényről. Ha valaki fogalmat szeretne alkotni a német szakszervezetek erejéről, akkor azt legegyszerűbben magyar nyelven a német sofőrszakszervezet elért eredményein mérheti le. Ezek alapján találták ki pl azt, hogy fAuslander Sau] kamionos nem hosszúpihenőzhet a fülkében, hanem hotel/motelszobát kell kivennie. A bezzegnémet Arbeitspolizei TEK-alakú felfegyverzett golyóállómellényeskülönítmény, egy ilyen ellenőrzés első pillanataiban a munkatérben ajánlatos  X-ben hasrafeküdnie mindenkinek.

Mondom, Eink Muck nem eshet túlóráról, ugyanis a példátlanul szigorú, agyonszabályozott német munkajogra, nem tudom, hogy mondják a bakfittyet törökül, mindenesetre sárgás ikrás nagy ciffra paszománytokban vereti a Deutschtürk munkáltató a boşalmak-ot  a német munkajogra. Alapvető a hatnapos munkahét a 12-13 órás munkanapokból. Attól függ, hogy az élelmiszergyártás melyikágazata. Pl a konzervipar kampányszerűen dolgozik, tehát ott előfordulhat 10 napos munkahét napi 18 órázásokkal is. A bérezés Magyar Ft-ban, magyarországi magyar számlára: A deutschtürk fagyasztottkajaiparban Frauenarbeit-re havonta 2200 €-t utal munkásnőnként a magyar káeftének, ami ebből Magyar Ft-ban 300000-et utal a magyarországi számlájára a dógozónak.

A harmadik generációs Deutschtürk számára emberek foglalkoztatásaa már annyira Drekicharbeit,mint mondjuk egy korszerű, jövőembere netokrata sztartapposnak is:

Mondanom sem kell, hogy a magyar oknyomozó és tényfeltáró sajtómunkás BASZIK ezt a sávot riportozni. Az orbánprop gépezete adóFt milliárdokat baszik el haveri cégeknek "népfelvilágosító" gambányokra,. kónzúttácijaókra , de egy riportutat megfinanszírozni a Kitántóóóórgás valóságába a nemlétező esze ágába se' áll a tákolmányának. Még az a szép, ha a 444 módjára a fészbúkon "Hogyan élek nagyon jól Meseországban"pályázatot hirdet, ami pályázatot persze az előfeltevéseiknek nagyjábólmegfelelő "vannakmég hibák meg negatívumok" árnyaló pályázók nyernek. Történetesen két öreg néni,akik még tudnak írni 120-nál több karakterben.

A Deutschtürk nem ismeri a túlóra fogalmát, ezért nem is fizet túlórát, a 12-ik munkaóra bére is csak annyi,amennyi az első öt óráé, ami alatt nincsen még szünet vagy megszakítás. Az csak a rabszógatörvény sújtotta Orbanisztánban divat a német multiknál, hogy már az első két munkaóra után lehet pisálni meg rágyújtani a kijelölt helyeken.

Végmottó:

"Félő, hogy a rabszolgatörvény miatt fokozódni fog a kivándorlás!"

Gréczy Zsolt

*kifejezés, amit egy BMW tulajdonos soha-soha nem használna történetesen főleg abban az esetben, ha tényleg sportkocsi lenne az a BMW-je

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1014473160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.12.12. 18:14:49

Pont erre gondoltam, hogy emiatt megnől a kitántorgás.

2018.12.12. 20:50:48

2004-ben a műszaki kereskedelemben dolgoztam. Tök alap volt, hogy a heti egyetlen szabadnapomon bejövök puszira leltározni, amit 17 óra alatt le is zavartunk. Aki nem akart bejnni, annak már csak aláírásért kellett mégegyszer utoljára dolgozóként bejönnie.

Frick László Intézet 2018.12.13. 04:44:05

@Burgermeister: A kitántóóóórgóóóóink zöme a Märchen. és Wonderlandi munkaerőpiac legaljára juthat... oda várják. Még "legális" alkalmazásbvan is az otthonos munkajoggal szemben legalábbis necces megoldásokban. Ma már még a kitántorogtató reklámblogokban is igyekeznek árnyalni a képet és inteni veszélyekre.

Frick László Intézet 2018.12.13. 05:14:03

@nagyjoco: Büdösparaszti és kisiparosi származékként a családombanősi hagyománya van minden kötelező idópontban már legalább fél-negyedórával ottlenni. Munkaában-munkahelyen, piacon, megbeszélésen, mítingen, mittudomén. Fuvarba bőven-időben elindulni,megérkezni az első állomásra, vakarózni, készülődni, ellenőrizni.. Früstück, az mindig, és ugye a Frühstück nincsen benne a munkában.

Amidőn termelőszövetkezetben agrárproletárok között kellett dolgoznom, ez valóságos szenvedés volt, a túl késői időpontban, reggel fél8-kor kiülni reggelizni.Fél ra -ami rendesen a szocializmusban egy óra volt. A munkaidő 6-kor kezdődött, negyed hétkor eligazítás, aztán kávézás, fél hétkor kivonulás a munka helyére, ez megtartott hétig, ha csak kazlaztunk is. Héttől vakarózás, körülnézés, előkészülni a reggelire. Fél nyolctól nyolcig reggeli, a reggeli után a kávé, ez kb így fél kilencig tartott, 8ó30, akkor már csak 20 perc a Kötelező Rágyújtásig: Minden Óra 50-kor Rágyútás. Természetesen a rágyújtás 45-kor kezdődött és eltartott óra10percig is. Én csak az iskolai vakációimban, tehát jó időben dolgoztam, de képzeld el ezt fagyban, téli munkák során, amikor azért is dógozna az ember, hogy ne fázzon. De persze nem dógozhat.

Nagyon fontos, hogy a dógozónak joga van enni.

Amiután a Németh-kormány legalizálta és intézményesítette a munkanélküliséget... pár évvel később már érezték a proletáriátus ingyenéletének káros következzményeit... a jövedelempótló támogaatások korszakára esett a gáz-é s analóg telefonvezetékhálózat építés. Proletárok százezrei támasztották az országban a vezetékárkok "betemetésénél" a szűz fehér nyelét a legkisebb kapható,kb szenespitli méretű lapátkának. Elővették az elemózsiát és már kifordult a zsíros arcuk pufókjából az étel, annyire nem voltak éhesek, de ha.. a mi vidékünkön többnyire cigány vállalkozók buliztak a jövpótló igazolások megszerzéséhez szükséges papírok kamufoglakoztatásában... Ha jött a csukaorrúcipős cigány vállalkozó ellenőrizni a dógozókat, azok kihívóan lesték 10ó10 perckor...mert ugye... 8kor a "reggeli"-vel indították a napot, amit kb 9kor fejeztek be.. és... máris megint ettek. Az én falumban a cigányyok elszaladtak egylopott termelőszövetkezeti gépeket árusító becsületes szocialista embertips telepére és vettek pár tolólapos MTZ-t és azokkal próbálták diszkóruhában betemetni a vezetékárkokat.. ha hozzá fértek...

Mindeközben a kevés munkahelyen a munkásosztály tagjai mint a güzü, a mozog, a poc... a mérgezett egér, futkáztak és tüsténkedtek, ki ne basszák őket. A magyar vállalkozó még ma sem képes leszokni az akkor szerzett elbizakodottságáról, miszerint ha elmegy a dógozója, gyön helyébe 20 más jelentkező.

A "multik" és az Ójrópaias Igazodás kissé átformálták a foglalkoztatási mintákat.

A rágyújtással lett a legtöbb baj. 25 éver még akár a szalagnál, a gépeknél, ahol nem volt tűz és robbanásveszély, rá lehettt gyújtani. Kb 20 éve kezdődött a kijelölt helyen való dohányzás tortúrája. A proletárok hangosan ordéjjtozva lázadtak, a munkásosztály tagjai engedelmesen, bár gyakran a már égő cigivel vonultak a Kijelölt Dohányzóhelyre.

A "multik" ragaszkodtak a pontos szünetidőhöz. Ez nálunk, főleg német minták alapján kétóránként 10 perc.

Megkezdődött a szondáztatás. Nemhogy a munkahelyen nem lehetett meg-meghuzigálni a piásüveget, de a 2000-es évek elejétől szondaelszíneződés után belépni sem lehetett üzemterületre.

Eleinte pisilés címén ki-ki lehetett lógni, főleg nőimunka-helyeken. Persze mindig a cigizők lógtak ki és vágni lehetett a cigifüstöt a WC-k folyoóin is, úgyhogy mire a Szociálisan Érzékeny Baloldali Munkásbarát Jókormányzás eljött 2002-ben, már pisilni is csak kétóránként lehetett kimenni.

Kivéve a Magyar Ipar Akkori Egyik Szent Tehené-nél, az Esztergomi Szuzuki-ban. Ott ájszteás üvegbe húgyozott a dógozó kénytelen és mekkora ívben szart erre a hűdecocijálisan, jaj annyiradógozóbarát baloldali jókormányzás!

A dohányzás körül nem csak a munkahelyeken horult a szurok... egy idő után már a dolgozástól rettegően fázó proletáriátus is csak-csak hozzászokott, hogy nem kéne csirkét belezni dekkel a szája sarkában még a kiskunpusztai, csak gumicsizmával megközelíthető, kazalmögött pisálós zugbaromfifeldógozóban sem...
Jött az újabb megszorítás: A fészbúkos telefonok.. egyáltalán bármilyen telefon tillma a munkatérben-területen.

A munkásosztály tagja ezen nem vitatkozik, de a proletár örömmel kapaszkodik az ürügybe: Nekije csalággya van s ha azok rájaírnak a fészen, nibcsen a a Zisten, hogy ő azonnal ne írjon vissza rájuk!

Túlmunka?-túlóra? Az egyáltalán lehetséges, minimálisan elvárt munkanapokon való megjelenést is próbálják a munkaerőpiac alsószélein motiválni
írtam már erről a Jelenléti bónusz -ban.

Burgermeister 2018.12.13. 05:54:15

@Frick László Intézet: Van egy olyen kitántorgó ösmerősöm, Burgelandba jár át, (félkitántorgótalán) 2000ajró a fizetése.

Ponyvaíró néger 2018.12.20. 22:25:20

Csak hogy írjak valamit, mert továbbra is rajta vagyok az írásaidon.
A müncheni vasútállomásról jöttem haza majdnem tíz éve. Várom az indulást, jön egy ideges alak - soha máskor extrém teremen autózás közben sem sikerült ez - de passport izéé a kapkodásban kiszakítottam az egyik szemüveglencsémet. Mondom ki ez a barom, vendégségben voltam a nagybátyámnál...

Odafele meg Szerbeket vadászott a finánc ahogy régóta szokták. Nekem messziről bűzlött, hogy háborús rokkantak.
A bolgár eurolines-on annakidején a stricik ültek hátul. orangeways (x)...meg a nyílméregbékazöldet szerencsére nem ismerem. Várom a határzárakat, hogy ne is kelljen akkor már arra menni.
Az a baj, hogy itt se lesz sokkal jobb. Mai információ is...nem lesz elég a határzár.

Frick László Intézet 2018.12.21. 05:30:12

@Burgermeister: Szerintem is ez a legjobb megoldás, az ingázás. Néztem is házat azon a vidéken, osztrák stílusú parasztporta (a szín nagyobb, mint a ház) 6,5 millió.És nagyon kedves emberek. Édes volt tőlük: "Az alföldről jött? De ugye nincsenek cigány ismerősei,akik majd ide követik?"

Frick László Intézet 2018.12.21. 05:40:48

@Ponyvaíró néger: Én nem félek. Undorodom az európaiaktól és az egyik balkáni országba tervezem emigrálni. Minimum. De inkább Dél-Kelet Ázsiába.

Én birom a szerbeket, elsősorban azért, mert nem akkora rinyagépek,mint a magyarok. nem siránkoznak, nyavajognak annyit még akkor sem, ha éppen már a rák végső stádiumában elevenen rohadnak, ha kérdezem, jól van, jól él,jólmegy a sora.

A szerb nők nagyon erősek,úgy értem, hogy izmosak is. A délvidéki mogyrókra át is ragad a szerb nők ősereje, nem azok a szikkadt hagymaszagú-pinájú nyavajgógépek,mint a magyar. Ülsz a magyar munkásbuszon, 22-32 éves kislányok egész úton a derekukat, a hátikat, a lábukat, a hasukat, a valmijüket fájlalják, rinyálnak, kényeskednek, nem érettségizettek, szakiskola maxxx... nem tudnak végigdolgozni egy ötnapos munkahetet. Fölszednek egy pasit Pesten is, elmennek kecóra dugni vele, a pasi komolyra veszi, jönne le a csajhoz a faluba és nem érti, miért nem akarja. Háát azért nem akarja, mert akkor össze kéne rámolni a szobájában meg kitakarítani, az egész lakásban nincs egy sarok, ahová vendéget le tudna ültetni. Bundáskenyérszag, mert az anyja dolgozott november-decemberben mikulásig kampányban és akkor 37 maapig csak szombat-vasárnap volt az a két étel, amit a tésztásokon kívül az anyja tud. Soha nem mosogatnak el több edényt, mint amire pont szükség van. Ráadásul a mosatlanok egy része a hálószobákban a vetetlen piszkos büdöságyneműben, a szennyes szanaszét dobált ruhák és maradékok között. A kábeltévé szerelő háborús körülmények között tudja a dekódert megközelíteni. Arról nem is beszélve, hogy egy lánynak mindig az egyik kezében van, minden körülmények között a telóka. egy ilyen csaj fel akarta szedni a buszos vállakozót, kb 15 évvel idősebb palit, akinek CAT félbuta telefonja vaan és internet gyűlölő, fészbúkja sincsen, a pasimég egy pár generációval korábbi nőtípushoz szocializálódott és nem érti, hogy legalább kúrás közben a csaj mért veszi kézbe a telókát, ha ráírnak, keféli a csajt, az meg a válla fölött visszaír a ráíróra.

Ismered ezeket a nagyonfontos, soha el nem hanyagolható fészbúk párneszédeket?

Ponyvaíró néger 2018.12.27. 15:50:43

@Frick László Intézet: Igen sajnos pontosan értem amit írsz. És idén már sajnos nagyon átjön a zavarodott telókás lány. A jobbik eset az volt, ha a lány nem telókázott inkább hanem ledobott két sört, és mondta, hogy ő nem ihat mert gyógyszert szed stb...a telókás lány (egy másik) viszont álmában beszólt hangosan. Azon már sokat agyaltam, de mindesetre megszűnt a kommunikáció és az empátia is.
(Láttam az adventoló Belgrádot tavaly. Élveztem. Vukovárt a nyáron láttam. Ott csak vidék van, vakolat sehol).

Viszont szerintem van egy kifejezés amit ezen fonal mentén nem tudom, hogy kifejtettél-e már: karaokter-hassassináció.
Szokásos évzáró bulikán olyan támadást kaptam, hogy csak valami évek óta eltagadott érzelmi hirtelen-felbuzogás mentén tudnám értelmezni.
Valahol Gustav Jung árnyék komplexusában keresném a választ, de nem vagyok nagy szakértője.

Ponyvaíró néger 2018.12.27. 16:25:45

@Frick László Intézet:
Spontán ezeket írom hozzá:
Troll / párhuzamos "offline valóság",
Próbálom értelmezni a kitántorgott németországi rokonaimat:
"Nekik jobb", nincs túlóra. Minek is hiszen "nálunk lakhatnál, és pénzed is lesz. Közben elkóborolhatsz a szeméthegyhez, de ha mégis úgy döntesz, hogy a jó oldalon velünk mész (újra és újra); akkor el tudsz velünk lebegni jelentésnélküli társasjátékokkal, ahol bizony tanulhatsz is egy kis valóbbat. De csinálhatsz bármit is, mi csak su-su-súgni - szerettünk volna kihúzni téged a kráterből".

Frick László Intézet 2018.12.28. 05:05:55

@Ponyvaíró néger: Száémomra most dünnyögés, amit írtál, az értelmezhetőség másikfele benned maradt.

Megfigyelésem: Szerbiában (és Horvátország egy részén) jók a tetők,atöbbi annyira nbem érdekes. Bulgáriában a tetők roskadoznak, a Hajnali Háztetők Szófiában rossz cserepek, bádoglemezek aládugva, sok a tetőtérbeépítés, modern tákolások. Belül a lakások felújítva. De a [közös]tetők senkit nem érdekelnek, valahogy ne follyon be a víz.

Ponyvaíró néger 2018.12.28. 12:21:29

@Frick László Intézet: Nincs szándékom feltárni az értelmezhetőség kedvéért. Ponthogy a maradék nyitott ablak becsukása most a feladat. Ezért is érdemes össze-vissza írogatni.