Tegnap volt a magyar autós-gépjárműves közlekedés eddigi történetének legtragikomikusabban picsa börleszk napja.

Hozzásegítette ennek a fejlett nyugati picsatársadalom alakú csodálatos napnak a kifejlődését a számlálhatatlanul sok útfelújítás. Ezeket természetesen nem folyamatos műszakban végzik -hacsaknem az alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozójának alvállalkozója olyan szűz alvállalkozót bíz meg, akinek az emberei a tök fölösleges korlátcserét vasárnap vagy szemerkélő esőben és már virradattól is végzik.

Tegnap egymillió gyermeket vittek bölcsibe, oviba és isibe autóval. Természetesen minden picsaszülő egy szokásos isibe érési idővel számolt. Az egymillió  autóval hurcobált gyerekből legalább 200000 volt a mélyszegény "létminimum alatt élő" proletár gyermek. Akikről a minap írtam mekkora hawájj dízsé habzsidőzsi életük volt az elmúlt fesztiválhéten.

Természetesen az autópálya kihajtóknál szinte senki nem a valóságot nézte, hanem a GPS-t. Ez feltorlasztotta a pályák forgalmát, ami ügyeskedéseket, azok meg koccanásokat pattintottak ki, ezek nyújtották a beállt dugók hosszát.

Gyáripari és nagykereskedelmi sávokban is ez volt a szezonnyitó első munkanap, így kamionok csordaszám araszoltak. Némileg akkortól javult a helyzet, amikortól a lejárt vezetésiidejű kamionok elállták a leállósávokat s az ügyesek nem tudtak előrerohanni fokozni a dugókat. 

A helyzetet csak turbózta köb-a-köbön hogy 100 autó volánjánál ülőből még legalább 5-6 tudja is a járművet vezetni. Ez a szám pl a kamionosoknál eléri a 40%-ot. Magyar taxit 20-30%-ban vezet olyan személy, aki szakmailag szinte már taxis-nak is lenne nevezhető.

Budapest Fényesfőváros autósainak a 40%-a legalább kényszerautózó picsaember. Ők nem váltanak sávot, nem merészelnek elhaladni kamion, nagyobb teherautó vagy autóbusz mellett... eközben az egyik merész 100-zal rohan előre a buszsávban, mint ugye "ügyes", közben egy másik hasonlóan ügye kivág elé féktávon, hogy ő is a buszsávban rövidítsen 100-zal.

Ráadásul szemerkélt az eső,. Egy eső önmagában is dugósítja Budapest közlekedését, mert esőben a kényszerautózó budapesti nem hajt gyorsabban 20-30 km/h-nál. Esőben a rendőrök nem álltak ki a Könyves Kálmán - Üllői kereszteződésbe, így fejlett belga brüsszeli fejlettónijós  forgalmi helyzet alakult ki, az Üllői' felől kanyarodóknak semmi nem volt drága bedugítani a Könyves Kálmánt, ami fokozta a Könyves Kálmán autósaiban a fejlettbelga életérzést -amit egy élettel össze nem egyeztethetően társadalmibuta indexes vagy 444-es újságíró akár kuruckodásnak is nézhet.

És az élet nem áll meg. Ma ugyanez lesz, bár 385201 szülő azzal az elhatározással hanyatlott fészbúkozni az ágyába, hogy ma reggel fél órával korábban költi a gyereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2514220905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.09.04. 19:00:14

So, ma is ez volt, sok balesettel tarkitva. Én meg a motoron csak mosolygtam a sok picsákoson. So, ennyike.

Frick László Intézet 2018.09.05. 08:23:50

@Burgermeister: Ja. A "motorosok" kb harmada koca menedzsermotoros. Gondolom, te a kétharmadba tartozol :D

Burgermeister 2018.09.05. 17:48:54

Nem, egyikbe sem. Én ésszel motorozom.

Frick László Intézet 2018.09.06. 06:32:05

@Burgermeister: Milyen motorod van? (Ne a márkát mondd, hanem a fazont, enduro, pálya, csopper, menedzsermotor [nagyccm-es robógóalakú] féltúra, rendes túramotor,
naked pályamotor
Ducati (ennek van kategóriája, de a Ducati az Ducati, nem véletlen, hogy a pekingi alumíniumifjúság 1-etlen 1 elfogadható motorkerékpárja...]

pótkérdés: melyik típusú motorgumi mintát preferálod, ezt a modern hullámvonalakból meg vesszőkből szerkesztett szélesebbet vagy a hagyományosabb mintázatokkal nosztalgiázósat vízelvezetővel

Frick László Intézet 2018.09.06. 06:33:43

@Burgermeister: Már nem motorozom. Meghallom brr brrr és felsajdulnak az izületeim
Azért egy Aprilia félpálya motorral mentem annyit, hogy ledöbbentsen az útfekvése egy négyszámjegyű alföldi kátyus úton.
süti beállítások módosítása