Kevesen tudják, hogy ez a blog még a néhai blogteren indult 2007. végén -Voltaire olvasása miáni lelkesűltségben.

Fogtam tehát a legfontosabb könyvek polcáról a Filozófiai ábécé-t s elkezdtem szépen az elejéről. Voltaire általában lenyűgöz. A fanatizmus szócikknél azonban a Voltaire-nél csak ritkán tapasztalható leánykás jövőábrándon akadtam föl. A fanatizmus legyőzését a filozófia szellemiségének elterjedésében, sőt, a filozófusok kormányzásában látta...

bruhaha Kant, höhöhö, Marx és Engels , höhö Nietzsche, höh Lenin hhhh Sztalin és Dr Goebbels ..h....Mao, h  a mókszisták hhhhh...shhhhh..Gide, Sartre, Camus és  Houellebecq ...

https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/4/4/4/2/1001004001812444.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr914168905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myzza N. Trop 2018.08.10. 13:37:31

www.es.hu/cikk/2018-08-10/tamas-gaspar-miklos/nem-olvastuk-el-az-irast-a-falon.html

mennyire igaz..hattyúprémes lófaszok, horthy, trianon, egy anakronisztikus világ utáni nosztalgia...különösen a kisüsti és háztáji politológusok kifejezés találó
és az a baj, hogy a társadalom többsége jól érzi magát ebben a demokrácia nélküli pöcegödörben, vagy legalábbis nincs ellenére, neki mindegy

...Ezeknek a respublikát és a világszabadságot éltető Petőfi hülye kommunista. Ady szifilitikus zsidóbérenc. József Attila marxista elmebeteg. Így volt ez mindig, így van most is.....
nincs mit hozzátenni, és igazából ezért sem nagyon járok már ide kommentelni, mivel Dinamikut leszámítva úgy érzem, hogy a blog szerzője, és a többi hozzászóló lelkes nemköztársasági. Márpedig világnézeti elvekről vitázni nem lehet. Ha nekik és neked Dudi ez kell, akkor szagoljátok. Én próbálom függetleniteni magam ettől az egész szarságtól, ami itthon folyik. Remélem, az EU-s útlevelem nem lesz azért az áldozatok között, amit megkövetel a haza. Jó utazgatni, szabadon. A többi meg le van szarva. Bp. azért még mindig egy kis sziget, nem véletlen, hogy mekkorát bukott itt a pali.

Frick László Intézet 2018.08.11. 05:04:47

@Myzza N. Trop: Ebből semmi nem igaz:
Nem igaz, hogy nincsen demokrácia -és ezt TGM nagyon jól tudja. nem igaz a hattyúprém... biztosan él még pártízezer vén hülye meg picsa, akik így beszélnek JA-ról vagy Ady-ról... Összesen nincsen an nyira ma már a magyar köztudatban az irodalom még közhely szinten sem, hogy ilyesmi annyira téma lehetne, hogy huhoghatnánk rajta. Nem szarják ma már le Horthy-t, mert még annyit se tudnak róla, hogy leszarják.

Vegyük sorba:
"Húsz esztendőm hatalom, hősz esztendőm eladom stb" - A "Lázadó Ifjúság" nem lázad. A Homo Sapiens történetében nem volt még olyan ifjúság, akik élete célja a gyereknek maradni volt.

Senkit nem érdekel a politika a 20-30-asok között. Nyilvn vannak politikai tömörülések, azokban fiatal aktivisták.. ma a 20-30-asok között többen szexelnek azonosneművel, mint ahányan érdeklődnek politikáról.

TGM a magyar filozófia győzikéje, olyan, mint mondjuk egy picsamagazin picsa újságírónője, aki tudja, hogy a picsáknak mit kell írni: amit bevesznek, azt. Sok büdösférfi és minden nő ldybabbu meg áááátatlan. Ezt kívánja a piac.

Azon nem élveztél, amikor tavaly Ilyenkor TGM bácsi elmondta az őszintét arról, hogy miért nem is tervezi az ellenzék az orbánváltást.

Az ország számára nem problémák azok, amiktől a te politikai hasikód fájdogál.

Nagy probléma az, hogy 300-500ezer Ft közötti árkategóriába tartozó autót 1,5.2 millásra kéne lecserélni. A 25-30 év közötti egyetemista korosztályt az foglalkoztatja, hogyan lehetne még az édes diákévekre ráhúzni.

Nyakunkon az iskolakezdés, proletárgyerekeket az érdekel, hogy anyu a beiskolázási segélyből az igazi John Deere zöld traktort veszi-e meg vagy rásóznak egy vacak pirosat.

Hallottam én is, hogy van egy "Magyar Idők" nevű papírújság, amiben szoktak irodalomról is írni dilettáns barmok. Mekkora a példányszáma ennek a Magyar Idők -nek? 10000? És ki a faszom olvassa az irodalmi rovatot és még ha bele is üti a tekintetét végig és ha már akkora merész, hogy irodalmi témát olvas

Tudtad, hogy Orbán egyik kedvenc színésze-rendezője Alföldi Róbert? ...

Szóval, ha esetleg valamelyik baromarc szövegét egy kereszténykonzervatív klasszikusműveltségű ember esetleg hajlandó is elolvasni, befolyásolja-e a véleményét JA-ról vagy Ady-ról?

Ki a felelős azért, hogy JA-ról máu a mókszista hamisítványokat tanítják az iskolákban? Tán ezek? És mi lenne, ha valaki hozzá merne nyúlni a Kádár korszak óta esetleg 20-30%-ban megvariált (általában a hazugságokat az inverz hazugságaikra fordító) tankönyveket.

Hisztizel itt: dicsekszel, hogy a pártízezer öreg néni közé tartozol, akiket baromságokkal lehet esztelenné tenni.

Ez a "politikai vélemény" -szint, amivel dicsekszel, kb a gyíkember és a Däniken hívőké.

nagyon-nagyon régi, lejárt lemezek ezek, talán 25 évvel ezelőtt még a "napipolitikai harc"-ban volt értelmük.

Az aktív lakosságot már nem foglalkoztatják ezek a kérdések.

Ezek... elfoglalhatják a teljes papírsajtót, a televíziókat meg rádiókat, az aktív lakosság már nem fogyaszt ezekből híreket. Ki néz bármilyen híreket. Még időjárás jelentést sem néznek tévében.

Ahelyett, hogy örülnél a Magyar Idők megszűnésének: Maga a rémunalmi diktatúra szünteti meg a Magyar Nemzet visszakaparintásával, mert belátják, hogy az a 6372 ember, akik még papírújságot olvasnának, nem fognak kettőt is megvenni.

Frick László Intézet 2018.08.11. 05:10:17

@Myzza N. Trop: Egyébként csak szólok, hogy a geciújságírás egyik legkedveltebb móccerét, az összemosást műveled: Nagyon jól tudod, mi a véleményem Jorthy-ról: nem az, ami Orbánéknak. nagyon jól ismered az irodalmi nézeteimet, JA-ról vagy Ady-ról. tehát nem véletlenül mosol össze a tudatlanokkal, hanem szándékosan, aljas indokból, tudván-tudva, hogy hazudsz. Mert az, amit jujjongsz itt +diktatúráról" meg jaj az EU elveszítéséről, az betutdható az ostoba tudatlanságodból fakadó háziasszonyi szintű befolyásolhatóságodnak. De a tzöbbiben viszont.. aazt nem merném állítani, hogy geci lehetnél, mert a geci nemes anyag, vitaminok és ásványok, dirket a női Szervezetnek kifejlesztve, a hormonjai még A Nő Pszichéjére is építően-támogatóan hatnak.
Lelepleztelek, hogy ugyanolyan aljas geci módon uszítasz ellenem, ahogy pl az indexesek szoktak azok ellen, akik ellen fizetik őket. (Nem áááátatlan Gyuribácsira gondolok :D )

Myzza N. Trop 2018.08.11. 07:30:21

@Frick László Intézet: A magyar idők megszünése...igen, rájöttek, hogy tökfölösleges. Nem örülök, egyszerűen nem érdekel.
A hírtévét viszont bánom, voltak egész jó műsoraik. MIóta visszavették, rá se kapcsoltam.

Ha már filozófia. Jó lenne, ha egyszer nem arról szólna a válaszod, hogy én milyen segghülye vagyok (ezek a válaszok ugye, igazából érdemben azt jelzik, hogy nem tudsz mit válaszolni, mivel igazam van, így durván személyeskedsz..)
na, szóval írd már le, milyen értékek, milyen államvízió, milyen filozófia mentén mozog a mostani kormányzat. Ne a lózungokat, amiket a plakátra írkálnak, meg posványoson okádnak magukból, hanem írd itt le, hogy TÉBYLEGESEN szerinted mi az államelképzelésük, milyen értékeket vallanak, és egyáltalán milyen irányzathoz tudnád őket sorolni. Elképzelt állami berendezkedés, fő értékek, ideológia...stb.

Myzza N. Trop 2018.08.11. 07:36:51

@Frick László Intézet: A demokrácia fokáról
EGYETLEN kilengés sem marad megbosszulatlanul, lásd azt az iskolaigazgatót, akinek nem fogadták el a pályázatát, mert márc. 15-én azt merte mondani, hogy nem buszoztatja a gyerekeket az állami ünnepségre kötelezőleg.
NINCS bocsánat. Vagy csontig nyalsz ezeknek, vagy mész a picsába.
Mondjál már nekem egy VALÓBAN demokratikus jogállamot, ahol egyáltalán FELMERÜL, hogy gyerekeket kötelezőleg biodiszletnek használjanak, és aki nem akar ebben résztvenni, az repül.
Nincs demokrácia. Mondj egy szorzószámot, hogy a geci szerinted mennyiszer több pénzt használt el a kampányra, mennyivel több pénze volt helyben ígérni, osztogatni, fenyegetni, mint az ellenzéknek. Százszor?

Myzza N. Trop 2018.08.11. 07:40:04

@Frick László Intézet: és még a demokráciáról, ami szerinted létezik
tegyük fel, nem annyi idős vagyok, amennyi, hanem fiatalabb, és ifjonti lendülettel elkezdenék politizálni
Majd azt látom, hogy 2 hónapon belül a férjem kap egy nav ellenőrzést, ahol nem létező hibákat találnak, és csődbe viszik a ccégét, mehet panaszra a tudjuk hová, apámat kibasszák az állami állásából, én meg hirtelen nemkívánatos leszek az iskolában....tessék, demokrácia van, nesze, politizálj :DD

Myzza N. Trop 2018.08.11. 07:56:25

@Frick László Intézet: öööö...izé....mit-kit uszítok ellened? :DDD
Ezt nem is értem. Csináltam transzparenst, hogy hülye Dudi? :DDD

Myzza N. Trop 2018.08.11. 08:07:33

@Frick László Intézet: arról is szívesen olvasnék tőled pár soros összefoglalót, hogy ez a Díszfaszok & Nácik belga diákszövetség, akiket fogadott, milyen elképzelésekkel rendelkezik a világról :D
A közös képük is beszédes, nyugaton a politikusok fele nő. A képen viszont csak kb 8-10 díszfasz van. Na most, milyen következtetést vonsz le, miért nincsenek NŐK közöttük.

Frick László Intézet 2018.08.11. 08:21:07

@Myzza N. Trop: Te egységsugarú polprop benyaló hívő vagy.

Én politikabuzi vagyok, aki abból indul ki, hogy a politika= hazudozás.
Te hiszel jópolitikában meg... ugye... számodra mindenből 2 lehet, tehát ha egy politika rossz, még egy másik olitika lehet ami már jó is.

Felszólítasz, hogy ezek hazudozásai mondjam hazudozásnak. Nem térhetek el azonban a hiedelmeidtől.
Megmutattam a működést: Orbánék listáira megéri felkerülni. Ha pályázom azzal, hogy Orbánék üldöznek, már nyerek pénzt, de ha még Orbánék megteszik azt a szivességet nekem, hogy a "feketelistájukra" kerülök, akkor egzisztenciálisan jóljárok.
namost vannak ezek a pletykák a vidéki iskolaigazgatók mértelbocsátásáról meg mérnem nyeréséről.
Több, mint 2 ok van, az egyik a halaskofa uszító hiriges hazudozás, amit te is csinálsz, néha van valami alapja és ezek között , főleg az aljanépükben sok a seggnyaló, aki önként, csak stréber megfelelési vágyból azt hiszi, hogy jó pontot szerez, ha eltöröl ilyen igazgatót.

Többszöür megmutattam, hogy ezeknek a középszer vagy a pocsékja jut. És még segítik is ezt a képletet a pocsék HR-jükkel.
A FIDESZ lehjobb szakemberei az országos nagyátlagban közepesnek sem mennek el.

És mit vársz a középszertől.
Óvodapedagógia: Te azt szeretnéd, ha azt szajkóznám, hogy ezek mért ilyen szaremberek.

Én viszont arra mutatok rá: Kormányoztak itt derék szépemberek, akiket az értelmiségünk, a krém, a jelentősművészek és valamirevaló újságírók és írók támogattak: Miért kellett szarembereknek lenniük?

Az, hogy egy tapló tajtparaszt érdekfideszes lop, mint valami cigány, akit ráadásül ez a ganyé még faji alapon is lehord, megszokott.
De miért loptak a szépembereink? Az, hogy a XVII-ik Teleki balnka MGTZS-t széjjellopták a szocialista főnökei , természetes. De a magyar televíziót és rádiót a legjelesbbjeink lopták széjjel.
Az, hogy ha egy fideszesnek kell egy zászló, egy vég selmyet vetet, az természetes.

Azonban a jelentős filmrendezőnk is ugyanezt csinálja.

Itt van a gender kérdés. Szerintem nem az a botrány, hogy a FIDESZ betiltatja ennek a baromságnak a tanítását, az a botrány, hogy magyar jelentősművészek jövőbe vezető kívánatos formának állítanak be már régesrég létezőt. Már vidéki falvakban élnek házasságban buzik bántatlanul és minden kis faluban van Koncsíta nevű, aki travi. Már 15 éve vannak olyan Új Családformák Magyarországon, amiket a gecik a jövőben szeretnének fölfejleszteni, mert szerintük az a modern.
Szerintem az a botrány, hogy a CEU-n olyanokat fejlesztenének ebbe a társadalomba bele, amik már megvannak.

Olyan ez, mint a cigánykérdés: Angliában és Franciaországban sokkal súlyosabban üldözik a cigányokat, de egy magyar pályázati pénz elnyerése érdekében azt hazudja, hogy itt sérülnek a kisebbségi jogok meg Törökországgal és Etiópiával mossák össze Magyarországot, hogy jópofák legyenek.

Óvodapedagógia:

Nem az a kérdés, hogy a büdösparaszt gumicsizmás Józsika lába büdös-e, persze hogy az.
Az a baj, hogy áááátalan jókislányoknak a lába 70 fokos bűzös .. ez már probléma. És szerintem egy ilyen jókislánynak, akinek tarjagosra rohadt már a lába a feszt gumicsizmában meg tornacipőben, a saját lába szagával kéne foglalkozni, nem a tajtparasztokéval.

Horthy a múlt.

De ez a rohadó lábú kislány a jelen.

Van még vagy 10-20000 vén segghülye, akik jóvéleménnyel vannak Horthy-ról, még 20-30 év és mind meggebed.

De a jókislányok és jókisfiúk a jövő.

Olyan tanítson engem genderekre, aki nem tudja, hogy 12000 ember beceneve ebben az országban Koncsíta?

Ez a baj, Lujza.

Cenzúra? - Az index 2011-es videóriportjának a 90%-a áll cenzúra alatt. Amit Orbánék "cenzúráznak" attól kárt nem szenvedünk, de amit az index vagy 444 cenzúra sújt, attól igen.

Kit a faszomat érdekli, hogy a Magyar időkben egy síkhülye, tökbuta mit irkál a Magyar Irodalomról?

De az már számít, hogy a sok geci felveszi a sajtószabadság vívásáért a támogatásokat, de egy magyar riport nem készül, csak agitprop.

És még egyszer elismétlem: ha Orbánék listájára sikerül magam provokálni, megélek, lesz melóm, szerződések, egy Pokorny Lia leszek.
De ha az index listájára kerülök, az nem lesz leírva. De én le leszek írva nullára, se munka, se pénz sesemmi és csak gecive említik, ha, a nevem, megnézhetem magam.

Myzza N. Trop 2018.08.11. 08:42:02

@Frick László Intézet: egy darab Pokornylia áll szemben többezer iskola meg ovódaigazgatóval, aki ha nem paríroz, megy a picsába
ne legyél már ennyire korlátoltan ostoba
továbbra is várom, mi Ovika tényleges ideológiai képe a világról
nem a hazudozást, hanem mi van a főnök fejében

Frick László Intézet 2018.08.12. 05:17:30

@Myzza N. Trop: Nem életszerűek ezek a hisztériakeltő pletykák.

A gyakorlatban.. vegyünk egy viszonylag jó és életképes kisvárosi iskolát... tegyük föl, hogy az iskola vezetésére alkalmas 4-5 tanár és kellene egy ig.h. Nem fognak kötélnek állni és... most próbálj a politikától eltekinteni.

Van 1000 történet, amiből 999 szabvány unalmas és hétköznapi.. 1 azonban eltérő: ebből lehet olyan hír, ami terjed is.

Ha ez a baromság, amit halaskofaként itt terjesztgetsz, igaz lenne, ne maradna még tanár sem az iskolákban, nemhogy vezetés. Ami iskolákat ismerek, azokban a tanárok, ahogy te itzt porpagandistáskodsz önkéntesen fészbúkon meg faszomtuggya forrásokból keringő (egy vidéki iskolaigazgató kálváriája) legendákkal, tanárok politizálnak el óráikból 5-10 perceket. Akkora a diktatóra, hogy értelmiségi körökben a legkevesebb, hogy a Szőnyetegg-et A Cigánynak nevezik. Így az apja fasza, úgy a kurva anyja. Mennyi gecit verjenek bele. Hogy rohadjon meg az égész bandájával. Orvosok.

Vidéken és most tényleg a vidékre gondolj, akár 60-100ezres városokra. Beszélgetsz a helyi értelmiségiekkel, így a kurva apjafasza, úgy az anyja picsája meg a cigányozáss persze. Ilyen parasztok, olyan tahók, telhetetlen tolvaj banda. Ez... közbeszéd szerű, mint pl a rettenetes hőséget szidni. Valami probléma egy kórházban, máris megy a hivatkopzás, ezek miatta gecik miatt van, bezzeg lopni és a kurva anyjukat, ilyen geci, olyan faszom. Ez a sima átlagos közbeszéd.És pompás hivatkozás. Ha valami gond van iskola és eü szinten, ezek miatt van és a kurva anyjukat. Változat: cigány kurva anyjuk.

Miért lenne ennek hírértéke.

Egy települsévezetés .. még ha "fideszes" is, nem engedheti meg ma már magának azt a luxust, hogy ha az igazgató félig, a helyettesei csak negyedrészt alkalmasak az iskola vezetésére, kibassza őket oda, ahová valók, mert nincsen más. Nagyon-nagyon régen nem tud a politika ebbe beleszólni.

Ezért röhögök a romantikus ábrándon az egyházi iskolákkal kapcsolatban. Még az sem biztos, hogy a vallási okatatásra találnak vallásos embert. Egy többezer lelkes településen, mondjuk egy 5000-es kisvárosban 30-40 ember, ha eljár istentiszteletre vagy misére.

Ott tartunk, hogy a számodra megfelelő politikai véleményű emberek nem tudják már, hogy mit hazudjanak és keverik a szezont a fazonnal, a református iskola hittantanárát, azt a geci plébánost szidják, aki kúrja a szakácsnőjét. Közben már 17 éve nincs plébánosa a falunak, öt egyházköséget fed le egy pap. Plébános a katolikusoknál van. De pl esperes a reformátusoknál meg a katolikusoknál is. Káplán a katkóknál, de ekkora luxust esetleg nagyvárosi templomok, ha megengedhetnek, hogy a plébános (a templom vezető papja) mellett káplán (beosztott szolgáló pap) dolgozzon.

A legtermészetesebben az alkalmas tanár nem akar igazgató lenni. Sanyinéni meg arankabácsi sem akarnak, papírjuk se hozzá, meg a felelősség nekik sem kell.

Általában kijelenthetem, hogy valamiféle pedagógiai bűnözők, pénzéhes tolvaj-sikkasztók ambicionálják ma auu iskolavezetést.

általában az igazgatóválasztás körüli hervehirca valódi belső, testületi motívumai titkosak még a település vezetői előtt is.

Az igazgató két malomkő között őrlődik:

A tantestület. Mindenképpen plusz pénzek kellenek, ez úgy néz ki, a képlet FIZETÉS + PÉNZEK. Adhatok én, Csili-CSal-a-néni pógármesterasszony, 1millió Ft-ot is egy tanárnak.. még kell neki túlmunka pénz.

tehát, ha egy igazgató jóba akar lenni a tantestülettel, akkor "nincsen ki a létszám"

A másik gond a fiatal, a pályakezdő. Tanulatlan szakképzetlenek munkahelyein a brigádban, aztán szakmunkások között, aztán föl a képzettebbekih a fiatalt, a pályakezdőt nyírják, szopatják.
A 18-38 éves gyerekek generációi nem tolerálnak semmit. Még egy beavat tréfát sem, nemhogy a kezdőket megillető egy éves állandó szopatást.

Pont a te korosztályod, a nénik bánnak a legkegyetlenebbül azzal a pár kalandor 28-32 éves pályakezdő kislánnyal, aki a pedagógus papír megszerzése után arra jut, hogy el is megy tanítani.

Amikor mi 20-30 évesek voltunk, akkor még végigszoptuk az első évet. Odament Ilonkabácsi a helyettesítési ráblázathoz, levette a nevünket és feltüzte a sajátját. Konkrétan: Kinyitotta a teremajtót és szimultán két órát egyszerre tartott meg, de akkor is levette a nevemet. Az igazgatónak egy napra 26 óra helyettesítése volt. Erre már azért a tanácstitkár betelefonált, hogy máskor tudja már, hány órából áll egy nap.

Nem kételkedem abban, hogy kialakul mondjuk egy még valamennyire frekventált nagyvárosi gimi igazgatása körül valami harc és abba nem vetnek be mindent.

Egy ilyen harcban pl az alkalmas 24 éves kislányt pedofíliával az a kolléganője vádolta meg, aki kisfiúk fütyikéin húzogatta az előbőrt és szopogatta meg nekik. Az alkalmas csajt kibaszták, a pedofil tanárnő karriert futott be.

Akkor... politikai töltetű hazudozás? Ebben a hangulatban?

Frick László Intézet 2018.08.12. 05:19:50

@Myzza N. Trop: Az iskolaügy is nem A Főnök területe. iskola és kultúrügyekben azé a hatalom, akié a fakanál a Cinege utcai sasfészekben, te buta.

Hát nem érzed az "egyházi iskolák" eröltetésén a műkedvelően naív, amatőr, kertipartiánus ábrándozás háziasszony hónaljszagát? Te nő, te :D

Frick László Intézet 2018.08.12. 05:44:30

@Myzza N. Trop: Augusztus közepe van. A következő gonosz tréfa jutott az eszembe:

Válasszunk ki egy iskolát és hozassuk be a gyerekekkel a most júniusban lerohadt "tanév" felszerelését. Mind a füzeteket, könyveket, munkafüzeteket, a kivágólapokat az alsósokkal, mindent-de mindet, amit egy éve előírtak megvásárolni. Ismétlem: minden egyes füzetet. Íróeszközöket. Jó, elveszett pár dolog.. meg egyszerűen nem hordta az iskolába, de "játszásiból" most csak a példa kedvéért képzeld el, hogy varázspálcávval MINDENTMINDENT elő tudunk keríteni.

Most beszéljél. :D Most kezd el magyarázni.

Más. A buszsofőrökről jutott az eszembe, hogy utánanézek az óvónőknek.

Az óvodákban nincs politika. Még a te piaci kofa uszítós hazudozós lelkes elkötelezettséged sem képes hihető politikait belefüllenteni az óvodai nulláslisztbe.

Kérdezz meg egy 22 éves kislányt, akinek óvónő papírja van, mért nem megy el óvónőnek.

Legalábbis az én környezetemben 45 évesnél fiatalabb óvónő nincsen. Utánanéztem, ameddig el tudtam nézni, hét határba nincsen 30 évesnél fiatalabb óvónő és ne gyere nekem a pénzzel, mert a mai 18-38 éves kislánygenerációt nem tudod megfizetni. Ha dolgozni kell valamicskét 200000-ért, vagy a picsáját vakarászni 90000-ért, akkor még a képzett is ezutóbbit választja. Minek a pénz, elvan anyuéknál vagy a pasi állja, fizeti. Budapest országban .. nyilván vannak a konglomerátban részletek, én is látok a plázákban "dolgozni" fiatalokat. Még lelkesek is vannak -ők többnyire a tulajdonosi réteg. Frencsiz bérlők. Bezzegisztánban gyűjtötték a pénzt 6 évig s ott rákaptak a munkára.

Minden ősöm vállalkozó-kereskedő-iparos tőzsér kupec volt. 5-6 éves korom óta üzletelek valamivel. Ebben nőttem föl. A véremben van, abban a büdösben, abban. nem is vagyok magyar, büdösnépem eleve is schäftel-t mindig.

tehát nekem szemem van ilyenhez.

Te azzal jössz nekem, hogy Bezzeg Budapest Bezzeg Fejlettifjúsága már diákkorában is szorgalmasan dolgozik

én meg azt látom, hogy ha egy helyen egyszerre 5 pincér dolgozik, én, ha tulaj vagyok, otthelyt, azonnal arra biztatom, hogy ne szenvedjen itt nekem a munkaidő végéig, hanem most azonnal öltözzön civilbe és menjen, ahová jólesik neki.

Benézek egy butikba és azt látom, hogy.. már eleve az üzlet levegője kocsonyaként remeg a dögunalomtól. A kislány az asztal mögött fészbúkozik, rámnéz:
"Ó, faszom, a picsába, nehogy ez a vén geci/hülye picsa begyöjjön mán!"

Fél éven át nem találtam szemüveg keretet. 5-9 üzlet között csillagtúráztam. Egy helyen, ahol pedig a legtöbbet kutattam, elkapott egy profi elárúsító, mutattam neki 5 keretet a kifogásaimmal, azonnal ráérzett , mire hondolok és rögtön előtúrt nekem 3 alkalmas keretet. Szó-szót követett, és mintegy mellékesen megállapítotttam, hogy ő a tulajdonosi réteghez tartozik, azonnal megrettent, hogy frencsiz ellenőr vagyok vagy hatóság embere.

Egyre büdösebb az embereknek a munka, főleg az olyan munka, amiben emberekkel kell érintkezni. Pl más kölykével. Több falusi paóhárm,esterrel értekeztem erről. Ravasz a paraszt és jó színész is, már begorombul, de még mindig nevet. Kíváncsi arra, hogy az áljelentkező, akit szülei zsaroltak arra, hogy jelentkezzen pedagógusnak.. mégis.. mi lenne az a fizetés, amiért kötélnek állna. 400ezer? Nem. 500ezer? Nem. 24 éves kislány óvónóképzővel s pár felsőfokú tanfolyammal 400000 ft-ra ajakat fityeszt, ő ennyiért nem akarózik óvónő lenni(minden évben június 30-aug 15 között zárva az óvoda, de fizetés, az van . "Fanyalog: "Majd megbeszélem anyuékkal!" "Ne haragudjon, de maga 24 éves és az anyukájáékkal kell megbeszélnie, hogy szolgálati lakás plusz havi 400000 10-és fél hónap munkáért havonta 400000-es fizetésért óvónő legyen-e? "

Kötél idegek kellenek ma a vidéki paógármesterséghez :D

Myzza N. Trop 2018.08.12. 07:59:51

@Frick László Intézet:

..."Egy települsévezetés .. még ha "fideszes" is, nem engedheti meg ma már magának azt a luxust, hogy ha az igazgató félig, a helyettesei csak negyedrészt alkalmasak az iskola vezetésére, kibassza őket oda, ahová valók, mert nincsen más. Nagyon-nagyon régen nem tud a politika ebbe beleszólni. "

Az iskolaigazgatót kb 7 éve nem a településvezető nevezi ki, hanem a tőle független KLIKK. Jó reggelt kívánok. Nem önkormányzati, hanem állami fenntartásba kerültek az iskolák. Na, ennyit a te híres hozzáértésedről, politikabuziságodról, bennfenntességedről, mindentudásodról.
Átaludtál 7 évet :DDDD

Jó reggel Csipkerózsika :DDD
A KLIKKnek semmi köze a településhez, jól fizetett apparátcsikok, elhawajozgat az irodában a tanári fizetés többszöröséért, gyereket évek óta nem lát, és a legrosszabb emberekből áll, akik csontig benyalnak a fidikének, mivel semmi hasznosat nem csinálnak, ellenben van egy kényelmes, aránylag jól fizetett állása.
Az előző úgy 7-8 év valahogy elkerülte a figyelmed, ami az iskolák államosításával kezdődött? :DDDD
Na, ennyit a szakértelmedről BÁRMILYEN témában, lásd négerek farka :DDDD

Myzza N. Trop 2018.08.12. 08:03:04

@Frick László Intézet: miután leleplezted magad, hogy annyi a pol. tudásod, amivel max. egy Kasza Tibi vetélkedőbe hivathatnád meg magad versenyzőnek, térjünk vissz az eredeti kérdésemhez, és az itt feldobott témáhoáz.
Filozófia.

írd már le nekem a jelenlegi rendszer filozófiját. Ne a polkommot, ne a felszínt, ne a lózungok és néphülyítés szintjét, hanem hogy TÉNYLEGESEN mi az az ideológiai sáv, amiben szeretett vezéred mozog. Mit gondol a világról, milyet képzel el, mik az értékek benne, milyenné szeretné alakítani. Ne beszélj mellé, ezt írd már le nekem.

Frick László Intézet 2018.08.14. 06:48:55

@Myzza N. Trop:

Alacsony Rendű emberekről kéne beszélnem. Felkapaszkodott gumicsizmsáparaszt, vasutas... nyomorultak.
és olyan embernek, aki szintén nem szeretné a valóságot látni.

Már 20 évesen, még annyi sem voltam, nagyon kemény leckéket vettem erről a vágyadról. nem szabad az emberek vágyait leleplezni.

Olyan vagy, mint a háziasszonyok, akinek van egy elképzelése a kurvák életéről és megkérnek, hogy akkor meséljek erről. Nyugodtan ide csatolhatóak az önképük szerint "liberális" nőmozgalmi nők.

Nagyon érdekeeeeeeeeeeeeeees, hogy a tudatlan buta, titokban jellegzetes nőiperverz háziasszonyoknak, meg a "műűűűűvelt és iskolázott" haladógondolkodású feminimopicsoidoknak majdnem hasonló ábrándjaik vannak a kurvák életéről. Mivel egy igen összetett iparról van szó, amiben legalább annyi ágazat van, mint az etetésben a fagasztottkaja mikrózásától a streetfood-on át a sima büfé és gyorsétermi kaják, óccsó és drága éttermek el-föl a mislencsillagképekig.. szóval van persze igazság a háziasszonyok és feminimopicsoidok elképzeléseiben.
Felszólítanak ésdeazonban van ám nekik "saját véleményük" és úgy merjek az ő véleményüktől eltérni, hogy annyi lesz nekem.

Merjek ezekről neked olyanokat mondani, amiket nem szeretnél hallani: Már mutattam, hogy Orbán legkedveltebb szinházi embere, szinházcsináló rendező színésze Alföldi Róbert. EDe te azt szeretnéd olvasni, hogy Vidnyánszky. vagy valami "népnemzeti baromarc."

A filozófia a gondolkodás és világnézet művészete.

Valami olyamire szólítasz fel, hogy beszéljek már Bódi Margóék képzőművészeti gondolkodásáról.

Ezeknek... filozófiája.. na, az aztán nicsen.

nem, mintha a jók-ésigazaknak különösebben lenne.

Tulajdonképpen kurvákról meg kurvák életéről beszéltetnél.
Én azt látom, hogy a kurvaság főlényege a hatalom és a pénz-szerzés. A pénz mérhetetlen s olthatatlan szomjúhzása.

A köztudat a "streetfood" ot ismeri meg tudja a kurvaságról. holott nagyon-nagyon sok alkalmi amatőr időszakos kurva van, akik nem direkt kérik a pénzt és eljátszanak egy koerográfiát meg mindenféle "filozófiájuk" van, az értelmiségiek szabadszellemek, és szabadszerelemnek nevezik azt, ami pedig kurvaság.

Pl a nőmozgalmárok és feminimopicsoidok, de a háziasszonyok sem akarnak hallani a diáklánykatgeróriáról. Tele van az internet "könnyű internetes munkát végző" lányokkal, akik odahaza a kislányszobájukban dolgoznak ezzel, anyu mit se sejtve főz mos takarít és még dicsekszik is, hogy a kislánya internetes értékesítő és havi 340-420ezret keres vele. átja a pénzeket, a számlát, tesznek lakástakarékra stb. Közben meg a kislámy a magára zárt szobájában olyant csinál, amit:
a háziasszonyok sem akarnak látni
és a "náluk sooóóókkal óóóókosabb" művelt mozgalémár nők sem akarnak látni és a szülők se és senki se, persze a lány sem.

Pedig ez is egyfajta kurvaság.

Reménytelen a kérésed teljesítése, mert nem arnál te semmi olyant olvasni, ami csak megbirizgálná a hiedelmeidet.

Nem tudom, hogy láttál-e már szibériai mocsárfocit. Most a ruszki V-n flbukkant.

A magyar politika nagyon hasonlít ehhez. Egyszerűen ez egy ilyen pálya és ezt itt így, ebben a társadalomban így lehet.
Nincsen két társadalom -még ha a budapestiek azt is hiszik, hogy ők a jók és igaziak és mindenmás vidáki.
Meg fogom még írni a
Vidéki Falu

szóczikket, addig nem hagyom abban :D .

Egy nép, egy társadalom, egy fajzat. Valami iszonyúan asszimiláns volt ez a mára tökéletesen kihalt magyar nép. Irmagja nem maradt a magyarnak, de bben a kelesztőtégelyben mindenki annyira magyar lesz, még a Donauebschwoobn is. Nem véletlenül nevezték őket a Vaterland-ban Unkoorzigeuner Schweinehund-oknak. A Deutschtürk is útálja a magyart -mert kb ugyanaz a nyugatázsiai fajzat, mint ők. Ís féltékeny.

20 évvel ezelőtt Magyarország legszebb, legjobb testű kurvái álltak egy útszakaszon, amin naponta legalább egyszer oda-vissza jártam.

Úgy tudtam, hogy kurvákat jól csak cigányok tudnak futtatni és a cigányok annyira profik, hogy magyar paraszt nő ingyen sem kell nekik. Egy cigány nő piaci ára akkor 300000 ft volt, egy magyar nőért 50-70000 Ft-ot ha adtak. ezek a lányok zömmel magyarok voltak. Én meg okos.

Aztán megtudtam, hogy egy Tiszta Rendes Becületes Szorgos Város Farkasverembe Esett ártatlan Arcú kisfiúi futtatják őket, van rendes vállalkozásuk, ami tekintélyes és elismert. Családjaik, asszonyok, gyerekek. Tisztes polgárembereknek számítanak a környezetükben.

Ezek a nők, ha nem keresték meg a gebin napi leadandóját, mint a fodrászok, úgy dolgoznak, a placcért a pénzt úgy számítja ki a tulaj és oly szigorúan kell letenni. De ha szemerkélt egész nap az eső, nem jött össze a pénz, akkor elindulhattak gyalog haza (75 km-re) és útközben is szárongatták a lakkot.

És senki nem verte őket. nem kényszertíetté őket, még csak nem is zsarolták. A legerőszakosabbak ők maguk voltak, egymással.

Ki akarná ezt letni? te? a mozgalmárok? A Tüchtige Hausfrau-k?
Nem, ó, dehogyisse.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.08.14. 13:38:23

off
Trombitás Kristóf az up-nyírő cikk alatt (a tumblis reblogomban) befenyegetett, hogy majd novemberben...

(Trombitás Kristóf, nerbolsevik csicska a mandinernél, már az apuka is fideszes volt, bayerzsolti is ajánlotta anno agy írását
és kurvára beleáll ebbe az aljas és ostoba nerbolsevista kultúrharcba)

szóval hogy igen, építeni nem tudnak, nincs miből, mincs mire, nincs kire, nincs mit

de rombolni attól még tudnak

egy újabb tégla az ország falában, amit a geci és a csicskásai széjjelbasznak

várd a novembert

Frick László Intézet 2018.08.14. 14:45:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Örülök, hogy látlak.
Nemnagyon értem, mi a bajod -már azontúl, hogy be vagy hirigelve jól.

A kultúrharc-nak olyan alapfeltétele a kultúra, mint pl a háborűnak az, hogy mindig van újonc aki összeszarja magát, az a szag, meg a hullák és hogy a puskák nem úgy szólnak LIVE! mint a filmeken. Szóval a kultúrharcnak a kultúra az olyanfeltétele.

Namost.... kultúra, na az nincsen.

Jobban szertnék veled az Elefánt zenekarról beszélgetni, mi a véleményed.

Kultúrharc nincsen, de hirigelés, az van.

Pl ezek azt, hogy NER , ki sem mondták az utóbbi 5 évben. Tehát a hirigelés jól sikerült, kimondják a Jók és Igazak helyettük is ezt a kibaszott NER-t :D

Már minden lassan olyanná válik, mint Kun Béla.

Szerintem azt se tudod, kicsoda Vashegyi György [gogli nélkül mondd meg, ne nekem, magadnak. És ha gogli nélkül azonnal tudod, kicsoda vashegyi György, akkor azt is tudod, hogy a magyar kultúrharc egyik frontja, ui a cinege utcai varázskonyha elesett.

Ugye, ha ezek gecik meg a kulturharfc, akkor kéne lenni jók oldalának, ahol viszont a magas kultúrák.

Én azt látom, hogy ezek nem csak a barmoknak, rojattvidékicigányoknak meg efféléknek fontosak, hanem nektek is. Így, hogy ezek vannak, "nem lehet semmit sem tenni" és mindent dzsollidzsókerszer
űen rá lehet fogni ezekre, nem zenélek, mert ezek, nem írok újságot mert ezek, nem lehet itt má emmit tenni bazmeg, mer ezek.

Gondolj bele, hogy most elég annyit beírni a pályázatba, hogy civil vagyok és űűűdöznek a zezzek. És nyersz.

Ezeknél viszont nem elég beírnod a nyeréshez azt, hogy FIDESZ-es vagy meg párthű. Pl ha valaki ősfideszes, az rosszabb, mint ha átatlangyurista lenne. Már rég túl vannak ezek azon, hogy attól, mert valaki FIDESZhű, mán kapja is a pénzt.

Nadehát.. tán csak nem fogok ingyen a 444 meg az index és a hír24 helyett ezeket leleplező cikkeket írni.

Kultúrharc, de Csaba atyára [ DrTernák egri érsek] nem jut szufla.. :D

Robolás... Hát, ha ez a rombolás, ebben a fajta rombolásban sok ország benne lenne szivesen, pl Spany' Port és Ita

Frick László Intézet 2018.08.14. 15:11:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Kulturharc [slight return]:
Amikor Till Attila filmje esélyes lett az OScar-jelöltség jelöltségére, akkor az index444 gecuik, mert számukra Till politikailag nemmegfelelő, tehát a legnyiltabban kezdtek el ellendrukkolni.

A testről és lélekről ezektől is megkapott mindenféle támogatást -a nerkurváktól is- és utólag is. Miközben a készítőknek folyamatosan csekkolniuk kellett a megbízhatóságukat ezek mindennek lehordásával.

Szóval ennyit a kultúrharcról

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.09.03. 01:42:54

@Frick László Intézet:
nemtom, ki a vashegyi gyuri

de zenélek
a zenekarban van (ős)fideszes is

meg dékás is asszem, de lehet hogy szoci nem tudom pontossan

majd rágúglizok az elefántra is

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.09.03. 01:46:49

@Frick László Intézet:
enyed ildikó fideszes? vagy épp ellenkezőleg? vagy mi a faszt akarsz sugallni?

amúgy a testről és lélekről díszlettervezője (imola) a szily csaja és gyerekei anyja

nem tudom, politikailag ez mit jelent

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.09.03. 01:51:33

@Frick László Intézet:

ja, a kedvenc jelzőm az ezekre - a nerbolsevik - már rég nem up to date

igaz ugyan, de nem lényeges

orbán hűbéresi rendszert épített, és már despota
(a szó eredeti értelmében ... is)

de ez sem lényeges

trombitaskristof meg a többi seggszagú nímand, aki már esterházyt gyalázza
na ők sem lényegesek

...de akkor mi

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.09.03. 01:53:47

@Frick László Intézet:
rágúgliztam

nem vagyok régizene-kedvelő

nekem teodor currentzis fekszik

Frick László Intézet 2018.09.03. 04:56:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az Elefánt a reményem. Október: A 38-as hajó. És ami még ennél is reményesebb: a lyányaid korosztályában csápolhatol :D

Az Enyedi Ildikós kérdésedet is gondolom FENT-ről lefelé szóltad le rám. Nos nem. Arról van szó:
Enyedi Ildikó megkapta a büdös NERszagú Ft-os támogatásokat és megcsinálhatta a filmjét és a film a sikeréhez megkapta a megfelelő támogatást.

Till Attilá-t egy még korábban, még a televízióstársaság politikai megfelelősége korában kötött szerződés köti a TV2-höz. Nem részletezem a filmes portfőlióját, nem NERkompatibilis. Filmje Oscar-jelöltségre lett jelölt, au index & 444 lihegve szirkolt, hogy kibasszák a jelöltek közül, majd tapsikoltak annak.

Ha pl egy jelentős popzenekar fellépne egy FIDESZpénztől meg birkapörkölttől is bűzlő falunapon, akkor írhatja is le magát nullára, megfagy körüle a levegő.

Lovasi mennyi éve nem tudja magát a politikailag megfelelő kategóriába felpedálozni, még a Semmi konferencia sem használ.

Leegyszerűsítem, mert egyre inkább beszűkül a tudatod a gyűlölségbe:

Orbán: Tűrés
Támogatás
CSAK FORINTBAN

Jók és Igazak Tiltás
Támogatás Ft-ban és USD-ban

Frick László Intézet 2018.09.03. 05:05:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
A valóság szövevényes... hátugye, mint az élet. Orbán tényleg hűbéresi rendszert épített. Namost a hűbéresi rendszernek volt még kb értelme akkor, amikor az ellenséges urak kengyelfutóit le lehetett gyilkolászni az úton. Vagy ha meghalt egy jeentősebb főúr, akkor a temetését kb 2 hónappal a halála után tudták megtartani -mire ugye össze tudtak jönni a búcsúztatóra a rokonok, jóbarátok és ellenségek.

Orbán hűbéri rendszerének a magyaririgység felől annyi a lényege, hogy ebben a rendszerben olyan emberek is állami pénzekhez jutnak, akiknek egyébként tehetségüknél fogva nem járna.

egyébként az sem hal éhen, aki nincsen benne a hűbéri rendszerben, sőt, bizonyos üzletágakban film, művészet, pop, szinház megéri nem beletartozni, mert az, ha ezekben az üzletágakban valaki orbáni hűbéres, azt jelenti, hogy legföljebb közepes tehetségű. Ha véletlenül nem lenne közepes tehetségű, akkor majd a gecik legecizik és jól az lesz.

Üzleti szempontból tehát:
Lehet, hogy megélek, mint művész, aki Orbán hűbéres

de művészeti szempontból jobb, ha elmegyek kapálni

Játékos feladat: Értékes valutában jelentős külföldi mávészetitámogatás ill ösztöndíjat szeretnél kapni, hős szeretnél lenni.

Két folyosón lehet elindulni.

-orbánfolyosó
-macronfolyosó

Tudom, hogy a beszűkült tudatoddal nem érted.

tehát az a lényeg, hogy 6-18 hónapot szeretnél fejlett, jelentős elsőosztályú tagállami metropoliszban eltölteni

Orbánnál törtetsz

vagy a Jók és Igazak-nál próbálkozol.

Érdeklődve várom a válaszod.

Alfőmérnök 2018.09.03. 08:37:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Van egy elméletem, hogy ezek a trombitársfrédik a reakció/mandineren és kommentszekcióján nőttek fel. Nem azért mondom, mert hangyányi (bohóc)szerepem nekem is volt ott, hanem az akkori sok remek szerző és kommentelő miatt, meg mert az ottani vitapontokat vélem visszahallani ezekben a trombitásfrédis czikkekben.
Lehet, hogy nincs igazam, de ha az van, ezek a srácok hamar ki fognak égni, mert a netről szedett műveltség akkor ér valamit, ha van mögötte nem netről szedett is.
Persze vannak, akikben látok jövőt, ilyen pl. batiszkáf, de mióta felfedeztem a mandinernek, ő is kissé ellaposodott.

Alfőmérnök 2018.09.03. 10:08:52

@Frick László Intézet: "Itt van a gender kérdés. Szerintem nem az a botrány, hogy a FIDESZ betiltatja ennek a baromságnak a tanítását, az a botrány, hogy magyar jelentősművészek jövőbe vezető kívánatos formának állítanak be már régesrég létezőt. Már vidéki falvakban élnek házasságban buzik bántatlanul és minden kis faluban van Koncsíta nevű, aki travi. Már 15 éve vannak olyan Új Családformák Magyarországon, amiket a gecik a jövőben szeretnének fölfejleszteni, mert szerintük az a modern.
Szerintem az a botrány, hogy a CEU-n olyanokat fejlesztenének ebbe a társadalomba bele, amik már megvannak."

Pontos.

Alfőmérnök 2018.09.03. 10:45:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd: EI nem fideszes, de mutatott némi lojalitást az 1. fidesz kormánnyal, nem fikázta a filmtörvényüket, nem állt be a Bereményit Hídember miatt leírók sorába, stb.
Az apukája szoci körökhöz állt közel.
Azt hallottam, de ez lehet, hogy csak pletyka, hogy a férje, Wili, 2010-ben a fidesznek szurkolt.
Szóval érdekes elegy. Amit Berlinben mondott, az nem volt tisztességes. De nem árt tudni, hogy ezek a geci újságírók mindent megtesznek, hogy kihúzzanak egy Orbán gyalázást művészeinkből. Nagyon észnél kell lenni, hogy ne sétálj bele a csapdájukba (tényleg nem politikai film és a jelenet, amiről kérdezték, az sem politikai célzás szerintem), főleg ha koprodukciós filmre készül valaki...

2018.09.03. 14:44:06

@Alfőmérnök: A haladó oldalon nincs olyen, hogy mutatsz némi lojalitást. Ők a legkisebb gesztust is árulásnak tekintik és szerintük árulónak nincs kegyelem.

Alfőmérnök 2018.09.03. 21:33:18

@nagyjoco: Ez így van.
EI mutatott lojalitást a fideccel szemben, ezért sem tudott filmet csinálni a szdsz-mszp érában, aztán mikor Vajnáéktól pénzt kapott, szembeköpte az országát egy geci újságíró provokációjának hatására. Én így látom, de lehet, hogy nincs igazam. Mindegy, a film elég jó.
----
Én arra leszek kíváncsi, hogy Nürnberg 2.0 után (gy.k.: mikoris a mai ajrópai politikai elitet felelősségre vonják ajrópa elárulásáért), a szervilis, hasznos idióta értelmiségieik (ne legyenek illúzióik, nullaemberek lesznek sec perc alatt) egy mea culpát rebegnek-e majd azoknak, akik megmondták előre, hogy ez öngyilkos üzemmód.

Frick László Intézet 2018.09.04. 06:30:55

@Alfőmérnök: A fejlődési sebesség kezd kínai léptéket venni. Éppen nemrég eszmecseréztünk pár ismerőssel arról, hogy Doransky-t senki nem értette, miért hagyja fel a jó üzletet olyan bizonytalan kisérletezgetésért, mint a telefonosinterneezés. Milliárdos májer hahotázott rajta, amikor 2009. tavaszán ezt mutattam neki, miszerint van ilyen jövőkép arról, hogy tenyéreszközön fognak internetezni.

Tájékoztatlak, hogy időközben már a brendelmátyás alakú netokrata idióták is túl okosnak számítanak. Az hagyján, hogy még mindig nincsen minden fölvíve a Net-re, viszont már az is nagyon sok és réteg-szubkalcs, ami fent van.

10 éve @A Hannibal Lektűr-attitűd: -rel volt egy érdekes vitánk Nádasdy Ádám tanár úr nyelvfejlődés elméletéről, amiszerint a nyelv története az, ami történik vele. Ezt , mintha a tanár úr a Nagy Hanni szótárból másolta volna ki.

Nádasdy, Hanni néni meg még sokan mások "az előző háború" tapasztalatai alapján jóskodtak az Új Háború-ról.

Az történt, amit Antoine de Saint-Exupery zseniálisan megmutat A hadirepülő c, okoskodásokba fúló és tényregénynek induló esszéregényében a II. vh-val kapcsolatban.
A tanár úr és Hanni néni is bizonyos korszerűsödésre számítottak, ilyen lenne pl, ha a spermát 2100-ban már nem gecinek nevezné a köznyelv, hanem matyinak, magyarul persze.
A mozi mintájára már a tankönyvekben és az állami oktatás hivatalos nyelvén is, az összevolt természeteismeret őra biosz perceiben a burgi és pari rokcsiságairól dumcsiznának az isiben.

De nem ez történt a nyelvvel 10 év alatt. Hanem az, hogy a szavak ezrével süllyednek el. használaton kívül vannak.

Nem nyelvújításról meg grammatikai változásokról beszélhetünk.

30 éves bölcsész nem ért meg összetett mondatokat, zavarosak a számára. Tőmondatos basic-be kel letennem egy 3 oldalas, de négy összetett értelmes, sőt, publicisztikailag jómondatva sűrített szellemes szöveget, mert egy mukkot nem fog fel belőle.

Vannak ma élő nyelvek, mint a köznapokban besuélt ír-angol nyelv, amivel kapcsolatban nem arról beszélhetünk, hogy egy szó hány szótagból áll. A mai írangol köznyelvnél az a kérdés, hogy egy mondat hány szótag. Kétnyelvűek az emberek, mert még, ha nagyon muszáj, tudnak használni egy "hivatalos angol"-t. Mint amikor a szlovákiai magyar vagy az erdélyi magyar iskolázatlan a hivatalban muszáj szlovókul vagy románul beszél: ERŐvel tud úgy beszélni, de egyébként nem használja.

2015-ben még értékes vitáim voltak a 444-en, 2017-ben tldr volt minden.

Már Hanni néni iszonyúan el van maradva... a fórumozás is végképpen összezuhant csak az elmúlt 3 évben.

Nézzetek meg egy mai témájú ír hardcore kisköltségvetésű művészfilmet. Még van egy kb videoklip-operatőre, van rendezője, az (amatőr, önmagukat alakító) színészek zseniálisak is, de a szöveg, amit hallasz, max 3 szótagú ugatás. Mo ka ua ea je no öa ia ei íí oo ah ha.. a fak az egyik leghosszabb szótag, fak, az rengeteg van, a fak mindenre jó.

Frick László Intézet 2018.09.04. 06:40:14

@Alfőmérnök: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
A nyelvvel valami hasonló történik, mint az autóvezetéssel:
Picsaisztánban semmi esélye annak, hogy 9 a sebességellenőrző pontok átlagolják is a rendszámhoz tartozó sebességet. ha tehát 2-3-4-5 km-ként lefékezel a megengedettre, de egyébként az átlagod meghaladja a mittudén, az adott szakaszon elérhető átlagsebességet, mert két kamera belátószöge között 200-zal repesztesz, akkor megy ki a büntetés.

A paraszt kiséri az alsóbbrendű úton a mezgazjárművét. Mőgé érkezik valaki és nem gondolkodik. Szabad a szembesáv, belátható és nem jön senki, de ő nem előz, haladnak 25 km/h val. Befut a következő ember, ő 2 különböző okból sem előz:
1. Nem ő következik
2.valami lehet, ha nem előz két autó már. És ez így megy 10 autóig.

Egy magyar még kinéz, belátja az utat 1 km-re és 60 km/h-s sebességgel elporoszkál az oszlop mellett, erre 4 autós feldühödik, dudálni kezd, sőt, egy idős úr az öklét is rázza a barbárság miatt.

Egyszerűen nem lehet kiállni a sorból.

Akkor is 600 szót kell használnod, ha a szókincsed pedig 12000-es.

Innen már tényleg pár tyúklépés az, hogy az ember beül a kapszulába, beprogramozza a célt, magára csukja a kapszulát.. elvileg vizsgázott a kapszula iránytásából vészhelyzetben, ha szikla gördült az ótra és váratlan akadály leletkezett, amit a prg nem tud kezelni. De inkább ül a kapszulában és várja a bátor mentőket. Az önvezető mentődaru megérkezése után a kezelő irányításával EMBERI IRÁNYÍTÁSSAL fog manőverezni az átemeléshez vagy szállítóeszkötzre emeléshez!

Vagyis vágsz egy pofát, amit az alkalmazás emodzsivá alakít és akkor nem kell emodzsi ikonokat taperolnod az amúgy is gondolatvezérlésű eszközödön

Frick László Intézet 2018.09.04. 06:42:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
"Lányaink az idei táborban is verset írtak! Az idén Szegedy Diána nyert költeményável, íme:"

Fogtak egy fűzfaverset és kitöröltek belőle 12 szót. Ezeket kellett a költőknek behelyettesíteniük. Diána több kínrímes szót is odatalált. Ez a versírás 2017-2018. Diána oklevelet is kapott, mint ugye költő.

Alfőmérnök 2018.09.04. 10:37:46

@Frick László Intézet: "volt egy érdekes vitánk..."

Visszaolvasható ez a vita valahol?

Frick László Intézet 2018.09.05. 08:48:34

@Alfőmérnök: Visszaolvasható a korai bejegyzések között van, kommentek között... megpróbálom kigoglizni, mert nem emlékszem, melyik címszó alatt volt
...ö.. több címszó alatt és milyen érdekesek, nem tudok választani.
Írd be, hogy dudenbuch és pl Nádasdy tanár úr és ami találatot kapsz, azokat nézd meg

Frick László Intézet 2018.09.05. 08:51:37

@Alfőmérnök: Hanni Nádasdy tanár úr álláspontját védte:
"A nyelv története az, ami történik vele."
Ezzel szemben azt állítom, hogy nem addig' a, azért az ember ne lesse már ölbejtett kézzel. vagyis , ahogy ideföl mutattam, azt Nádasdy és Hannibal sem (Nádasdy nem tud az internetről semmit, Hanni pedig májer és szakember is) sejthették, hogy a fordulat hatványozódik és köb-a-köbön.

Sokan jártak így, pl az Élet és Irodalom újságírói, akik úgy voltak vele, hogy nyugdíjig már kihúzzák változás nélkül.

Frick László Intézet 2018.09.05. 08:56:00

@Alfőmérnök: Nézek egyszer egy angol drámaadaptációt, királydráma, ugye a szereplők ismertek, III. Richárd stb.
Az alapszöveg maiangolra szegényített basic talky-talky, Shakespeare-telenített, ezért lestem, mint a birka. Aztán ugye a magyar szinkron szövegének az elkészítője , gyors és olcsó munka angol nyelvi... és magyar nyelvi lektor nélkül, ami még baszott egyet a basic-en.

Addig nincsen baj Hannibal és Nádasdy álláspontjával, amíg a művet dramaturgiailag nem érinti.

Sajnos azonban Shakespeare zseniális dramaturg is volt egyben és a Shakespeare-telenítés belerombolt a műbe már dramaturgiailag is.

Így gyakorlatilag már a leghaloványabban annyi köze lett Shakespeare-hez, hogy a színészek meg a készítők a portfóliójukba írhatták -egyébként jogszerűen- hogy Shakespeare-t is játsztak.

Pedig egy faszt se.

Frick László Intézet 2018.09.05. 08:57:16

@Alfőmérnök: Nekem az a véleményünk, hogy a történetünk az, amit hagyunk, hogy történjen velünk. Nádasdy és Hanni álláspontjában nincsen benne a saját felelősségünk: szépen fel is menthetjük magunkat.

Alfőmérnök 2018.09.05. 16:55:13

@Frick László Intézet: Nem találtam, csak hivatkozásokat a Nagy Vitára és kis vitákat. :)
De mindegy, ismerem és érteni vélem Nádasdy álláspontját. Bizonyos fokig méltányolható. Ez viszont már nem:
hvg.hu/kultura/20180630_Az_lytol_a_szabadsagig
süti beállítások módosítása