Illusztráció e szótár Nagy Fing Szabály-ához:

KÖZGÁZ-hoz rettegve szólok hozzá, Lujza ugye Tudós Nő a közgazdaságtanban.

---árakról egy adott országban úgy van értelme beszélni, ha elébb a bérkörnyezetbe

beleágyazzuk   az árszínvonalat,

egy gazdság objetív-vizsgálatában fejlettségiadatokat adhat ki a végtermék végsőára az ÁF-val a nyersanyag ára arányaihoz meg az félő]munka ktg-eihez. Fejletlen vagy koraikapitalista környezetben a nyersanyagár akár 40%-ot is képviselhet a végtermék végsőárában. Pl a Pengő magyar fizetőeszköz bevezetésekor egy cselédnek való bőrcsizma 6.7 P-be került, egy olyan színvonalú  paraszt bőrcsizmát ma 60000 Ft-ért sem kapnánk, szinte lehetetlen a Pengő-t ft-tal hasonlítgatni, hiszen egy kerékpár 200 P-nél kezdődött. A kaszásbér 1P20f volt, ezért 12 órát kellett kaszáni, de pl egy ipari pályakezdő fiatal munkás bére 1P80 f volt és ennyiért 10-12 órát kellett dolgoznia. Nagygazda viszont a gazdáknak való 20 P-s csizmát nem tudná megvenni, mert ahhoz ma már se nyersanyag, se szakember (csizmadia) nincsen. Miközben tehát a Tisza Cipő-ket kínában bérmunkában gyártatják (Thaiföldön), aközben a Salamander és a legmenőbb magyar márkák a Tisza Cipőgyár egykori üzemterületén a 3-6 pld-nyos kígyóbőr nőicipőkülönlegességeket azért, mert még itt van szakember, aki tud hozzá---

A társadalmunk elpicsásodásával megjelenik a munkaerőpiacon a szinte korlátlan "nincs az a pénz, amiért!" fogalma, pl ide tartozik falusi körorvosnak lenni. Vagy kémiatanárnak, de lassan óvó vagy ápolónőnek is.

Pl Indiában az útszéli kurvák 300 magyar Ft körül, azaz 1 €-ért szopnak, viszont hiába tántorognának ki a 3-4 féle nemibetegségükkel plusz a HIV+, akkor sem kapnának a munkájukért ojrópai béreket.

Arról gyakran szó van, hogyaszonygyaja Ojrópai Bérek, de arról nem, hogy az Ausztriába kitántorgó magyar kórházi ápolónő az Ojrópai Munkájá-ért az Ojrópai Bérek-ből a portugált kapja, hiszen ezért veszik föl, az Osztrák Bér-ért, azaz 1,2 millió Ft-nak megfelelőért van nem Auslander Hure is

Ma már árnyalódik a kép, az egyik Agitációs & Propaganda vállalat ebben az üzletágban olyan beszámolót is publikált, amiben a Märchenlandban takarító magyar takarítónőnek lecsavarozták a padlóról a WC csészét, hogy az alatt is takaríthasson és ezért kapta NSZK-ban egy portugál takarítónő bérét. Magyarországon viszont úgy takarít, mint Örkény István Hanákné-ja már 1966-ban is és kapja érte a havi nettó 150000-et.

Foglalkozni kéne itt még a negatívtakarékosság fogalmával, amiben ugyanis azért takarít meg jövedelméből a dógozó, mert nem tud költeni, Märchen -és Wonderlandban nincsen óvodai ballagási vacsora 300000 Ft-ért, ott nem iszik meg minden hétvégén 40 doboz sört, nem megy el pecázni, tehát nem költ pecára meg bérletre, messze nem zabál annyi húst, főleg pedig nem fehér kenyeret nem zabál, cukikat stb. Hanem ül a szállásán de méginkább fekszik csak és fészbúkoz. Idehaza 28-32 fokra fűti télen a szobát, Wonderlandban meg 18 fokra. Idehaza fogja a stílt és kimegy a határba fáért a vidéki dógozó, Märchenlandban ezért bebörtönöznék. És minél inkább negatívtakarékoskodik, azaz gyűlik a pénze, ami egyébként szartseérő a Mesés Jövedelmet keletkeztető Meseországban, pl ott a lakás 10-szer annyiba kerül és az autó, amit hitelre vesz, csak idehaza és újrendszámmal, laikusoknak menő, odakint mindenki tudja, hogy 2-3 éves fostalicska majdnem 300000 km-rel, azaz pénztemető és mindjárt 1000 € számra lehet rá költeni a pé'zeket, de pl a vezérléscsere, ami Magyarországon csak 323000 Ft, Märchenlandban 1200 €... ezért a Gastarbeiter sem szervizeli le... szervizelteti, hátha kibírja azt a pár hazajárást, otthon proccolni vele és hátha idehaza szarik be.

https://www.autosvilag.com/images/markak/BMW/320dMcsomag2015/bmw320dmsportcsomag2015q.jpg

pénztemető -a kép NEM ILLUSZTRÁCIÓ !!!

Svejcben közlekedési bűncselekménynek számít arabokkal a garázsukban vagy magának a Gastarbeiternek bármi javítást elvégezni az autón. Ezért Svejc-ben az autószerelés árszínvonala 2-2,5-szöröse a Märchenland-i
átlagnak.

És még a pézügyi egyensúlyig, ami a biciklizés élményéhez hasonló, el sem jutottunk, azaz egy valuta nem csak rosszdógába' a társadalomnak tud gyengülni, hanem a túl jódolgában növekvő kereslettől, amikor is a "piac" bizonyos résztvevői azért rajzolják lapjára fogott ácsceruzával az árcédulákon a számokat, mert a szerintük büdösparaszt azt is meg fogja fizetni és tessék megnézni a fesztiváli szezont, meg is fizeti szépen.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7714098737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myzza N. Trop 2018.07.07. 10:00:12

Ja, hát tudjuk, hogy a forint azért gyengült, mert az igazából erősödés, hogy a nyugaton dolgozók szarabbul élnek, mint itton, és direkt nyomorogni járnak ki, és egészségügybe meg oktatásba elhivatottságból megy az ember, igazából semmilyen fizetést nem kéne neki adni, mint régen az apácák meg az úrinők a frontkorházban, dolgozzon ingyen. :D Hülye :D

Myzza N. Trop 2018.07.07. 10:01:19

na, most hol a komment? :((( valami megint van itt a hozzászólásokkal
értékes világmegváltó véleméynek vesznek el :DDD

Burgermeister 2018.07.07. 17:53:57

Mennyi ilyen pucc kitántorgo van aki hazajön a fostaligával és menozik. Száni a köbön.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2018.07.08. 00:08:23

aszondtam a fiatal kolegáknak, hogy persze, mennyen ki londonba, de csak szakmájába, mer bárhol máshol csak belépőszinten tudna elhelyezkedni.
ahhoz, hogy ketten-hárman lakjatok egy másfélszobás lakásban, és akciós szendvicset kenjél otthon, azért nem kell kimenni.
akik egészségügyben, felszolgálásban mennek ki, sokszor azok se pénz miatt (minimum kétszer annyit kell keresned, mint itthon, csak hogy ugyanúgy élj), hanem a bánásmód miatt, és nem azért, mert az auslander sau-kkal jól bánnak, hanem mert ha az auslander sau megcsinálja a munkát, amiben megállapodtak, akkor az auslander sau megkapja érte a pénzt, amiben megállapodtak.
ha ez elterjed itthon is - ti. a politikailag jól fekvő káder nem eleve arra tervezi az üzletét, hogy nem fizet adót és/vagy fizetést -, akkor majd megéri kevesebbért itthon maradni nekik.

Frick László Intézet 2018.07.08. 08:49:17

@bs395: Minden igaz, amit írsz, de azokra vonatkozik (tehát igaz) akiket valamennyire érdekel a pénz és kimaradnak belőle azok, akik úgy ragadnak kint Londonban, minmt rágógumi cipőtalpon, már ki is úgy kerültek, hogy ragadt rájuk a korszellemből, kint már útának lenni, egyik hónapról a másikra élnek és úják már a piszkosmunkát, ezért bár a jogosítványuk megszerzése óta 20 mérföldet vezettek (ott vették meg aaz autót 250 Font-ért, ahol nincs parkoló, és ezért ki kellett autózniuk valahová ingyen parkolni, még egyszer megtalálták az autót és akkor még pármérföldet megint mentek és úgy gondolják, hogy majd dzsípiesszel übereznek, tehát az első 10000 Font-ból vásárolt dízel BMW a pénztemető kategóriából azonnal beszart, ahogy várható volt, hiszen ezért adták el, a második BMW is dízel és ekkor derül ki a gyerek számára, hogy ezt nem engedélyezik überelni, a harmadik 12000 Font hitelből vett egy taxiengedélyre alkalmas elektromos Lexus-t, amiben pár mérföld után az elektromotor, a visszatöltő-fékezőrendszer és az akkumulátorok szartak be és ezért, innen már a számokat nem tudhatom, de egy olyan Lexus-t vett, aminek papírja van arról, hogy egyelőre nem szarik be az elektromosmotor, a fel-és visszatöltőrendszer meg az akkumulátorok.

A bánásmódról én is írtam.

Frick László Intézet 2018.07.08. 08:55:09

@bs395: Folytatás: Egyre terjed azonban a nincs az a pénz filozófiája, nem tudod azt megfizetni, hogy dolgozzon, nem teljesítményérdekelt,hanem belövi a keresetét az igényszintjéhez és eleve havifizetésért meg sem mozdul, egyszerűen az az ő látókörébe, hogy 30 nap múlva kapni fog 300ezret vagy másfélmilliót, nem fér bele.

Lujzának már írtam, nem csak érettségizett meg "diplomás" fiatalokból áll a munkavállalói oldal, lejjebb azonban a lányokat nem érdekli a pénz, 30 évnél fiatalabb nő képtelen 5 napot egyben ledolgozni munkahét szerűen és amikor a bére eléri a várható 80-90ezret, nem megy be abban a hónapban már. Munkaerő szempontjából van az elmélet, amiszerint 40 éven felüli dolgozó szartseér, és van a gyakorlat, amiszerint női betanított munkában az optimális életkor az 55-66 év, 66 éves asszonyok jobb fizikaikondícióban vannak, erősebbek, többet emelnek, fejben számolják ki a konténer töltési adatait és hétfőn is bejönnek meg pénteken is.

Ezeket az embereket fizetheted, bazdmeg. Heti fizetésért hajlandóak dolgozni. 10 percet nem késhetsz a fizetéssel, ordéjjanak, jogaik vannak. Ne borítékold úgy a fizetést, hogy ha 250 Ft a vége, hogy az egyiknek beteszel egy ötszázast, mert akkor az a 250 Ft-ot némán elteszi és még szolidárisan is hallgatja a névsorszomszéd háborgását arról, hogy a geci megint 250 Ft-tal kevesebbet adott, felmond.

Frick László Intézet 2018.07.08. 08:57:31

@bs395: Nem is tudod másképpen megoldani a foglalkoztatásukat, mint munkaerőkölcsönzőkön keresztül, lásd a Dologidő és a Told a szekeret kft-ket. A multi nem fog akkora HR osztályt tartani, hogy kínlódjanak a budapesti polgári középosztály gyerekeivel, akiket ha kedden bebpapíroztak a céghez, szerdán már papírozhatják is ki, kínlódjon a "diákszövetkezet" meg a munkaerőkölcsönző, majd ha beválik, átveszik

s aztán nem jön többé dolgozni a budapesti 28 éves kislány.

A további folytatás majd a jelenléti bónusz alatt

Frick László Intézet 2018.07.08. 08:59:12

@Burgermeister: majd a pénztemető czikkely alatt sorolom a picsaautók eseteit :D .. a picsaemberekkel...

2018.07.08. 20:56:30

@Frick László Intézet: Azért ezeken a híres heldeszkeken a Magasan Képzett, Nyelveket Beszélő titánokról is hallani rémtörténetekeket. Meg látni is, aki közel ül hozzájuk.

Frick László Intézet 2018.07.09. 10:11:20

@nagyjoco: Szinte tűzközeli ismereteim lettek hozzátartozóm jóvoltából. A szakmádban gyakori jelenség, hogy a távmunkára felvett fejlettisztáni dolgozó egyszerűen... ezt nem tudom másképpen mondani, egyszerűen nem dolgozik. Bekapcsolja azt a munkaidőmérő alkalmazást majd kikapcsolja és ha elfelejtzi, a többletidőt túlóraként akarja elszámoltatni, közben egyet sem köt, nem nő a fogyás, nem történik semmi és keresztbeellenőrzésre kiderül, hogy nemhogy ajánlatot nem kaptak cégtől, de a műfajról sem tudnak semmit, amiben a cég tevékenykedne. A fészbúknak köszönhetően viszont a főnök, mielőtt a picsába kivágná őket, megtudható, hogy ezt a munkát is kimerítőnek találják és esténként szomorúszmálylika meg verejtékezőket osztanak meg. Kevesli a havi 200k-t és azt mondja, hogy még kéne neki egy másik ilyen cég ugyanilyen munkával, hogy elmondhassa jövedelme tiszteséges és elhiszi, hogy létezik még egy cég, amelyik lényegében a meg se moccanásért fizetne 200 k-t.

2018.07.09. 12:46:30

@Frick László Intézet: Külön appok vannak arra, amik a becsapják a home office video controllt. Az It-b-ban amúgy ritkán kell ténylegesen is dolgozni, de akkor nagyon, ha az ember egy cég IT részlegénél van. Ha outsorcing cég a munkaadó, és ügyes a vezetés, feltölti munkával a csoportokat, akkor vért hugyozás van.
Az automatizációnál láttam kreatív megoldásokat, két srác Romiánban dolgozott valami Excel töltegetős teljesítmény után fizetős állásban otthonról fejlett németeknek, AutoIT nevű szkriptprogrammal automatizálták a 99.5%-át a melónak és már csak annyira kellett vigyázniuk, hogy nehogy túldolgoztassák a szkriptet, így is 2-3-szor annyit teljesítettek, mint akik kézzel csinálták. A cég már nem létezik, de mindkét srác lakást vett a projekt után.

Frick László Intézet 2018.07.09. 13:47:04

@nagyjoco: Azt tapasztaltam, hogy az IT-sek, mármint a vállalkozók a magamfajta tő ökör hülye tudatlantól alapban azért undorodnak, mert emberszagom van, ha a szagom hasonló de még ráadásul értek a szakmához, akkor az undor mellé még rettegnek is. Hátugye, ez olyan, mint amikr a strici nyaralni megy vagy a bp-i taxisofőr és feszt azt lesi, mivel hol verik át és a számlázás, állandóan ellenőriz meg a háta megé leskelődik és nem mer egyedül WC-re menni, kint a parton meg olyan sötét van, mint Beck adjunktusúr mára legendás számában

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.09. 20:54:53

zárójel a Brexitről: angliában lemondott a brexitért felelős miniszter és a külügyminiszter. Miért? Azért, mert a vámunióban maradás szerintük de facto unióban maradást jelent. Csak lábjegyzet ahhoz amit Dudi ismételgetett itt, hogy "ugyan má', hogy'ne lenne brexit, hülye má' ez a Gyuribá..."

Frick László Intézet 2018.07.10. 04:30:51

@Dinamuki:
1. Dudkó, a gőcsögg nincsen -az a m-m-sz nikk, aki megDÖGlött :D
2. "e sorok írója" nem szokta Gyuri bácsit, Az Ááátatlant a BREXIT-tel másképpen összefüggésbe hozni, mint ahogy lehet, vagyis ha nem a fál csinálják a szelet, márpedig nem, akkor Gyuri bácsi csak egy figura, aki az amerikai adófizetők és adómegkerülők pénzeit CIVIL DOTATION átpecsételi.
3. És akkor most nézzük, mit mondtam, azt, hogy a BREXIT lényege az lesz, hogy az angolok (és következetesen angolokat íropk, hogy érzékeltessem a nagy-brit szituációt, vagyis azt, hogy É-Írorszáh és Skócia nem és nem támogatja a BREXIT-et [Wales-t, velszebek, hagyjuk]

tehát kint is megfogja az egérkéket az angolság (lesz brexit) meg bent is (csak a húsa az Úniós-ság Volt-lényegének marad)

Összességében: Az angolok jól járnak a megmaradó előnyökkel, miközben a BREXIT azért meglesz, annak az Únió-ra ható rothasztó körülményeivel.

Egyébként a kommented alkalmas annak a szemléltetésére, amibe @Myzza N. Trop: is gyakran beleesik, a tódítás, a túlkombinálás, a rosszulemlékezés, ugye, az "orbánista fasszopó" mikeket nem mond má

és tessék, tényleg nem mondja

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.10. 07:34:14

@Frick László Intézet: a svájciak épp azért nincsenek a vákunióban benne mert rengeteg kötöttségg3l jár és marhara nem lehet benne mazsolazni.
Üdítő lenne, ha legalabb neha a sajat magad baromsagaival is foglalkoznal es azt nem masokra kenned ra.

2018.07.10. 08:41:20

@Dinamuki: Ez hülyeség. A Brexitnek a még a lightosabb fajtája is komoly következményekkel jár - mert az unisó joghatály mindenképpen megszűnik. van például olyan törvény, hogy EU-ban keletkezett adatot csak az EU-ban lehet tárolni. Eddig Írországban voltak az MS, a FB, A Google és a többiek adatközpontjai, ezeket át kell költöztetni. Az EU átlal hozott roaming szabályok alól is kikerülnek, a teleokomnunikációban ugyan megígérték, hogy követik az EU vonalat techonlógia terén, de ez innetől kezdve nem kötelező nekik, GDPR sem játszik tovább nekik, ésatöbbi ésatöbbi. ÉS ez csak a világnak az a szelete, amire ténylegesen rálátok. Persze ki lehet lépni a vámunióból is, az még harcore-abb brexit, csak akkor mind a birtek, mint az EU még többet veszít. Mert azt ne felejtsd el, ezen a kilépésen összességében minkét fél sokat veszít. Nagyon sokat.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.10. 09:01:51

@nagyjoco: ezt nem értem. Írország (Dublin) továbbra is marad az unioban, onnét nem kell elköltözni.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.10. 10:33:16

@nagyjoco: a másik, hogy a GDPR bármilyen cégre vonatkozik, amelyik Eu-s emberkéknek szolgáltatást nyújt ill. feldolgozza az adataik (pl. a Facebookra is).

Frick László Intézet 2018.07.11. 06:10:03

@Dinamuki: Szánalmas tényleg az összemosás. Ugye, gondolj az elejére, én a S, O, R, O, S -t fölösleges tautológiának tartottam mindig, hiszen 3 betű, a sö, az o meg a röbetű. Minek megint még egy o meg még plusz egfy söbetű, amikor egyszerűen annyit mond az ember, hogy SzíÁjÉ.

Ez semmi. Nem olyan régen már arra mutattam rá, hogy-ahogy a kamatolásról meg cocpoltozásról jóideig szilencium volt SEMMIT nem írtak a magyar újságírók, aztán egyszercsak kedden még nem, szerdán meg azzal aprehendálták a népszabók, jógyerekek, index stb, hogy a kamatolás már lejárt lemez és ócskatéma, újságíró gyakornok jelöltek próbálkoznak be ilyen riportokkal, an nyira unalmas.

Vagyis úgy 2025. körül, amikorra annyira elbaszódik minden és rá lehet fogni Trump-ra mindent... akkor egyszercsak majd azzal áll elő a magyar tücsökraj, hogy mi mindig is ezt mondtuk, hogy GYuribá semmi és a SzijÁjjééé minden és STOP USA

Előbb de legkésőbb amikor már halottnak a csókszerű lesz, ki kell mondani a STOP USÁ-t.

Ártatlan Gyuribácsiról fiolyik egy szakmai vita, miszerint annyit megengedtek neki, hogy saját zsebre is spekuláljon vagy már fiatal kölökkorában csicska volt.

Én arra hajlok, hogy a történet banális, csak a pénz mértéke kirívó. Vagyis az USA egy demokratikus és liberális hagyományokkal rendelkező birodalom, ahol a tőzsdét komoly szabályok védik, amit komolyan is vesznek és pl a bennfentes kereskedés-t mint olyant politikamentesen itélik meg. Ártatlan Gyuribá-t egyszer elkapták és egy banális szituációban választás elé állították, hogy ül 20-25 évet vagy csicska lesz, aki pecsétel Civil Dotation és perszehogy az ártatlan gyuríííí ezutóbbit választotta.

1986-ban a szocialista tábor szétkúrása és a Szu gyöngítése volt a cél és akkor arra ment az amerikai adófizetők és adómegkerülők pénze

Az USÁ-ban az adómegkerülés legális, dicséretes és dicsekedhető tevékenység. Mint ahogy sokat adózni is dicsekvés tárgya is.

Magyarországon adózni szégyen, a sokat adózó balfasz, az adómegkerülést is büntetik ezért adót megkerülni virtus, de nem dicsőség és nem a közösség javára fordítják az adót elkerülő pénzeket, hanem sajátélvezetekre, titkosakra.

1990-től kezdve hirtelen nagyon olcsó lett a szocialista tábor széthullása, minthogy az ment magától is, semmilyen áldozatot nem, sőt, pl Fejlettisztánban és Bezzegisztánban elkezdtek rettegni a magyarok cigányaitól. Dr Antalnak Weizsäcker azt hazudta, hogy még egy év és Úniós Tagság és Azonnal Majd Ojró

Nyugodtan hazudott Weizsäcker, mert úgy volt vele, elviszi az ipsét a rák, jól számított.

Frick László Intézet 2018.07.11. 06:18:03

@nagyjoco: @Dinamuki: Az angolok adják a bazári majmot, mennyit veszítenek, ehhez a színjátékhoz tartozik most a külügyminiszter majomkodása.
Amúgy a kérdés az, hogy mekkorát szopik az Únió, mélytorkosan és hogy az orrlikain is fog-e takonyként csüngeni vagy csak időnként felöklendezi nyállal, béltartalommal

A folytatás az lesz, hogy nem, mint az Esti Kornél számában
Egyedűűűűűűűl

egye dűűűűűl

hanem a testvéri WASP Birodalommal gazdaságiszövetségben basszák tovább Európát.

Az USÁ-ban már tudják, hogy oda az ElsőHely és arra játszanak, hogy Európa helyett legalább a 2. helyen legyenek.

A kínaiak a mongol uralommal vad ázsiai nomád politikát sajátítottak el s ennek az egyik alaplényege az, hogy soha nem a legerősebbel, hanem az erősorban a következővel kötnek szövetséget -jelenesetben Indiával.

Basszák a gitárnyakat az angolszászok és közben nem figyelnek Indiára.

Ép ésszel az Össz Ojropidoknak Egy CSapatban kéne játszani már, ebbe beleértve Oroszországot is.

Azonban még mindig nixonista mcnamariánus kül- és hadipol jellemzi az USÁ-t
Joint Vision 2020.
és le vannak ragadva a DzsémszBond filmek büdös részeges szovjet tiszt alakú ruszkijainál.

42 klasszikus provokációra nem reagált Putyin meg Oroszország, de még most sincs észnél a WASP vezérkar.

Ebbe oldalról belemos az idiokrácia, az USA és az angol társadalom primitív elbutulása a birodalmi büszkeség megmaradásával. Amint szajkózom: Nem tanulnak történelmet meg földrajzot s így könnyen hülyíthetőek.

A kínai meg az indiai gyerekek viszont kurvasokat és kurvajól és eszelősen tanulnak, pl földrajzot meg történelmet is.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.11. 08:00:16

@Frick László Intézet: vedd figyelembe azt is, hogy az eu-s jogaszok veled ellentetben mar 40 eve is tudtak 2-nel tovabb szamolni es direkt ugy csinaltak, hogy ne lehessen mazsolazni. A vamunio tagjakent nem kothetsz semmilyen mas kereskedelmi szerzodest pl., nem vagy onallo a kereskedelempolitikaban, es nem unios tagkent a politikacsinalasba se szolhatsz bele..

2018.07.11. 09:59:58

@Dinamuki: De a geobackup adatközpontokat igen, amik nem véletlenül nem Írországban vannak. Egyébként éppen a németek járnak vele jól, mert jó eséllyes oda migráják őket. A GDPR körüli káoszt pedig éppen az okozza, ki EU-s állampoglrá, ki nem. Nem tudom, mennyi nemezetközi projetet láttál, a Brexit plusz egy jogi réteget hoz be. Persze lehet, hogy marad a GDPR sok más szaábolyózval, de ez bizonytalanság sokat árt. Amit most fokoztak azzal, hogy lemondtak kulcstárgyaló emberek. Churchill mondta állítólag, hogy ha a poltikában valami megtörténik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azt úgy találták ki. Szerintem ez a lemondás azért történt, hogy az eddigi eredményeket is kétségbe lehessen vonni. És ez senkinek sme jó - na jó, pár spekukláns biztosan nagyot hasít rajta. De az egyszeráe emberkenek és a vállalati életnek az árt, EU és brit oldalról is.

2018.07.11. 10:01:21

@Frick László Intézet: Hogy brit kisember nem jár ezzel az egész jól, ahogy a brit KKV szketor sem, abbna biztos vagyok.

Frick László Intézet 2018.07.11. 11:07:52

@nagyjoco: Nincs az az ojrocsatlakozás pl, amit ne az adott fejlettország fejlettkis embere ne finanszírozott volna: a megtakarításai, akkor elismétlem: Az Onkel-jeim panaszlották, hogy a DM-ről ojróra átváltás minden 2 DM 50 pf-jükből 1DM50 pf-et csinált. Az a legtermészetesebb, hogy az angol kisembereknek kell deep throat-ozniuk a BREXIT-et, a mi jógyerekeink -től megtanulhattad volna már ezt a geciséget, majd amikor az angol kisember rinyál, az angol Jók és Igazak szenteskedő pofával mutatják" Tik szavatátok meg, fakka! "

Nálunk is a gecik Reform Feri alatt feszt ezzel jöttek: "A nép szavazott a kapitalizmusra 1990.ben"
Mintha a rencervátás után kapitalizmus következett volna ...

Hasonlatos ez, mint amikor egy-egy indexes fennhéjázva kapitalistának, sőt, kombojnak a vadnyugaton (Lee van Cliff-et kéne mondania, de neki már csak Clint Eastwood van meg.. ugye 72-77-es születés...) közbe finga sincs a vannyugatról és posztmaóista

Frick László Intézet 2018.07.11. 11:14:24

@nagyjoco: @Dinamuki: Szintén ismétlés.
Több lett 2-nél a BREXIT. Azt még az angol gecik, mint May se gondolták volna, hogy a BREXIT tárgyalások sárkányfogvetemány szerűen, estig letrágyalnak 17 szakaszt, amik reggelre 49 újabb, nem is sejtett témát fialnak, amiket le kéne tárgyalni.
Az igazság, amit se a geci May, se az aljas rohadék idültalkoholista Zsünker, se senki nem mer bevallani: Nem lesz se szerződés se megállapodás se semmi és életbé fog lépni a BREXIT úgy, hogy még akkor is, 2019-ben is minden megállapodás köb-aköbön kérdést nyit.

Miközben a BREXIT precedens lesz.

Majd az Észak Atlanti Gazdasági Únió megalakulásakor kerülnek elő farbák.

Valamint: Lesz még tengeri blokád, mármint Angliát óvó Észak-Atlani US-GB-Navy blokád A Nagy Hölgy szoknyája alja körül.
Nem csak minden német tartomány között kerítések, de még berlini kerületek között is.

Már ma sem tudok magyarázatot arra, Deutschtürk családok miért mennek nyáron haza autóval, Nickelsdorf és Horgos között 8-12 órát kell dugózni. Összesen egy napot eldugóznak.

Frick László Intézet 2018.07.11. 11:22:34

@Dinamuki: A motívumok mindig alacsonyabban vannak. Amikor kitalálák az EU-t nem , eszük ágába nem állt, hogy ekkora Drekich Wirtschaft létezhet majd 40 év múlva.

Mivel nem lesz érvényes és ratifikált szerződés, az angolok fognak diktálni, azért tetteik a rinyálást meg játszák a nyavajgót.

Szorult helyzetbe és egyre az Únió fog kerülni a szépen kitalált Arab Tavasz óta csak fokozódik a baj. És a BREXIT-nek, ha más haszna nem lesz, csak annyi, hogy a migráncsokkal szemben az angolok úgy lépnekl föl majd, ahogy akarnak, már az elég lesz nekik. És ahogy a szar egyre hígabb fossá kavaródik a szárazföldi Ojrópában, fog egyre kevésbé diktálni az Únt Gátú Ócskaföld.

Ilyenkor azzal szokták a szárazföldiek áltatni magukat, hogy van a kezükben 500-600000 angol migráncs, akik elmenekültek már Shitlandból, pl Dél-Spanyolországban él jópártízezer, ha nem már 100000 angol menekült. De azok rendesen.. hogy mondjam.. nem vendégmunkások, hanem szelvényvagdosók, pl kiadták bérbe az angol otthonukat, pl 99 évre előre, a pénz egy részéből ingatlant vettek, én a saját szememmel láttam Rondában 30000-ért fasza kis házacskát.. pedig az felkapott hely

Úgy túsz, ahogy a szárazföldi csicskákból Londonban, soha nem lesz túsz a mediterrán medence menekült angoljaiból, mert azok nem gazdasági okokból menekültek, hanem azért, mrt minden angolt, mint a szart, útálnak és Angliát, mint a híg fost.

Frick László Intézet 2018.07.11. 11:24:29

@Dinamuki: @nagyjoco: Sokkal-sokkal nagyobb a baj, nagyon nagy a baj és 2015. óta semmi nem történt, ismétlem, Ojrópa vezetői a spanyol polgárháború a Müncheni Konferenciával -óta nem voltak ekkora seggek és ostoba vak balfaszok

2018.07.14. 09:16:06

@Frick László Intézet: Az EU-nak húsz éven belül annyi. Lényegében már most nem működik. Csupa-csupa kétoldalú, esetleg maximum háromoldalú megállapodás, amit aztán vagy betartanak, vagy nem. A keleti részeket pedig továbbra sem képes másnak tekinti a Nyugatnak, mint könnyen lerabolható, minél gyorsabban nullára kifosztandó rabszolgatelep és selejt áru felvevőpiac.
süti beállítások módosítása