Nem Fishing. Az más. A Fishing on Orfű névadója állítólag a még Lovasi Bandi bácsinál is öregebbnek látszó Rátgéber László lenne. Azt hittem, elbaszott név, aztán rá kellett döbbennem, hogy ha nem hiányoznak valahonnan a szigetelést főleg jellemző fejlettisztáni poszthippi picsagyerekek, akkor ez a fesztivál az. A Mindenhatoooo oltára elé burullás-kor azt hihetik, hogy valami pecás dolog lehet és nem szennyezik el, mint a Sziget-et.

felhok.jpg

Nem szeretnék már írni, az irodalmiírókám is elkopott [mondjuk éppen a blogolás miatt is, hehehe] , ez a blog is már csak függés-jellegű kényszeres betegeskedés. Felfelé a lejtőn a nagyszinpad mellékéig annyi sajtós nyakbaakasztóst láttam, fel is lélegeztem, dojó, erről sem kell írnom.

Harmadik reggelt töltöm azzal, hogy a 11. FOO (Fishing on Orfű) sajtóreflexiói eránt kutakodom. A mai Mindenhatoooooo  első találati oldalán, mégiscsak ugye a Magyar Szellemiélet netovábbjai az index meg a 444 társvállalatok, van egy 444-es cikk a 2017-esről, aztán valami Billy meg opera botrány és természetesen egy rémállami diktatúrában a lemeszelt Orbán benkszi.

Olvastam egy általános iskola 3. osztályos színvonalú fogalmazást is már a Fishing-ről, az illető kis különbségekkel ugyanazokat a koncerteket nézte meg, mint én.

Hónapokkal ezelőtt lezárták a bérlet- és jegyeladást.

Pécs város szállásadói áprilisban zárták Az Év Buliját. A szállásadó néne el is játszotta, hogy mit se tud a Fishing-ről annak ellenére, hogy a szobaárait az alkalomra a háromszorosára nyomta föl. Kedves kérdésre a leglényegesebbnek azt tartottam, hogy ennyi számomra rokonszenves embert egyrakáson még nem láttam.

Biztosan van magyarsajtó lenyomata az interneten a FOO-nak, csak én nem értek a keresőmotorozáshoz, valamint undorodom a fészbúktól.

Alapvetően kedvenc zenekarom a szokásosan bánik a honlapjával, a szarát is szánja rá, nagyjából a Kamionmentő Kft honlapjának a színvonalán egyoldalas, a hírek gomb annyira nemműködik, hogy még a fészbúkplatformjukra sem ugrajt rá. Biztosan írtak pedig valamit a koncertről, csak azt nem, mennyire megijedt az énekes az elsősorozóknak való személyes arcbaéneklése során egy öregember arcától, és átfutott az arcán, valamit mégiscsak elbasztak koncepcionálisan, ha már még ilyen öregemberek is nézik őket.

"Nem az a kérdés, én hány éves vagyok most, hanem az, hogy te mennyi idős leszel ugyanannyi évesen, mint most én."

Odáig züllöttem, hogy kapálás közben már el-elagyaltam azon, hogy valami kamunévvel és céllal, pl Idiokrácia Kutató Intézet [iK!] kamufészbúk platformot kéne csinálni. Az idiokrata cenzúra élharcosainak biztos van valami kamuplatformellenes eszközük.

Mint tapasztalt elsősorozó, a PannoniaAllStarsOrchestra koncertjén könyököltem ki az elsősort a Vad Fruttikhoz és nem is bántam meg.

elsősorozás - ma alapvetően a könnyedén bebaszott [-> könnyűalkoholos lónyál] hosszúhajú lányok kedvelt műfaja, rácsinálják magukat a jólérzésre, az okosabbak előre megkérdik, ki fog játszani majd és talán ismernek is néhány számot, variáció: Revelálnak, ha felismernek egy számot. Az elsősor általában tömött, de mindig vannak hosszúhajú lányok, akik nem adják föl a küzdelmet, pl kinéznek a túlöreg embert, minek az elsősor neki és megpróbálják beletolni egy másik elsősorozó hosszúhajúlányba, ha nem sikerül, akkor addig tiporják az öregember balján elsősorzó hosszúhajúlányt, amíg az el nem húz a vérbe (2-5. sor) és ezután rögtön elkezdik csinálni magukban a jólérzést és a hangulatot, rázni a jóillatot a frissenmosott hajukból (ami, ha festett, akkor eléggé kellemetlen egy másik hosszúhajú lánynak, aki fáziseltolódásban rázza a frissenmosott haját) meg ilyesmi. Mivel csinált a hangulata, persze elsősorozás közben is megosztott a figyelme és szentül meg van győződve arról, hogy at öregemberek majd koncert után hosszúhajú elsősorozó lányokra gondolva verik ki valamelyik toitoi-ban. Meg ilyesmi. Miközben prsze az öregember valóban egy szerinte igen szexi dologra gondol, vagyishogy mennyire bebizonyosodott a Csaknekedkislány koncertjén, hogy kisvonatépítés helyett (azaz modellezni Jimi Hendrix 1966. őszi New York-i hangzását, Fender Jazzmaster, Fuzzpedal és még valami wah-wah) sokkal egyszerűbb venni egy Fender Jazzmastert, hozzá egy Fuzzpedal-t és egy Colorsound wah-wah-t. [-> Madonnával az ágyban]

A Vad Fruttik koncertje történelmi volt, egyrészt, mert Győrffy művészúr számítógépe a konzervekkel bedöglött a közepén, másrészt, mert szerencsés együttállásban Likó költőúr nem volt annyira részeg és beállva, annyira nem, hogy nem csak énekelni volt képes, de még gitározni is. (Ugye, a jelentősebb gitármozzanatok hangminták alapján készülnek a 'Fruttik-nál és konzervből jönnek). Likó művész és költőúr dalolt, leginkább a Máté Péter-ről elnevezhető tiszta stílusban, ám mellettem az elsősorzó lányt ez annyira nem érdekelte, hogy hátat-félhátat fordítva a szinpadnak pofázott a koncert iránt a második sorban érdektelen barátjával. Bebizonyosodott előfeltevésem, miszerint Győrffy Gyula nagyon jó gyerek, viszont a Vad Fruttik jobb az elektrotechno nélkül, ám Hock Zoltán basszusgitáros félős, Gergő pedig nem tud improvizálni és megdermed a váratlan helyzetekben.

20vadfruttikgyulanelkullegjobb.jpg

Győrffy művészúrnak meg annyiban igaza van, hogy Likó költőúr 10 koncertből 12-n annyira részeg és beállt, hogy már nem csak gitározni nem képes, de sokszor énekelni is alig, valamint a verseiben is ront. És olyankor bizony jól jönnek a hangmintás konzervek.

A fesztivál esthajlatán a 30Y koncertje előtt fájó szívvel hagytam ott a pompás, de rossznevű Bohemian Betyars-t a szenvedélyemért, ahol viszont egy második sorba szorult lány puszta egy irigy bosszantásivágyból többször is leönözött -ebben a bekezdésben kellett volna arról írnom, hogy meglepően sok öreget láttam a fesztiválon, még nálam is öregebbeket. Professzorúr [62] pl másnap a reggelinél többször kifogásolta adjunktusúr [Dr Beck egyébként ciganológus adjunktus is -szerk.gon.röh.]  bazmegolásait és csúnyabeszédét, szerencsémre azonban a Tűzhöz közel dísztökének cikkejéban a fesztiválvállalkozáshoz a nevét is adó zenésztársával az adjunktusúr nem annyira részegen is dalolt.

Ezen a koncerthelyszínen lett kedvencem Volkova Farkas Krisztina.

totig videója

Nem csak mi, tkp az életre már szinte érdemtelen öregek voltunk meglepően sokan a fesztiválon, hanem gyerekek is, egészen kicsik, icik és még picik is. Fülvédővel ésvagy kis kézikocsikban. Meglepően jó gyerekek meglepően jó szülőkkel.

Soha, semmiféle fesztiválon (eltekintve az 1982-es Hajógyári Sziget-től) nem találkoztam még ennyire jó biztonsági szolgálattal, a Csivava Security egy csuda. Összesen egy beavatkozást láttam és az ráadásul teljesen indokolt volt, az egyik szenvedélyem koncertjét fotózás címén már annyi fotós élvezte, hogy az egyik Csivava megkérte őket, hogy tartsák má' magukat az előíráshoz (azaz húzzanak ki a képből) és így már csak a hivatalos fotós havájjzott egyedül.

Mondjak rosszat is, kettőt tudok, az egyik a fesztiválbusz menetrendje, a másik a húgyozásé - a magyar "sajtó" állapotaira a szarom is kár lenne. Arról már írtam eleget, hogy a nőiWCk állapotáért a nőiWC-k állapotain kényeskedő nőifinnya a felelős, mondjuk annyi volt az érdekes a számomra, hogy egy esősnek induló délután végén egy nő nem érti, mitől sárosak a nőiWC-k és a toitoi-ok ülőkéi, amikor annyira divat ráadásul a nőigumicsizma. Viszont egyes nők lazán használták a férfivécéket, nem csak a többszázfokkal elviselhetőbb szagok miatt, kettes nők pedig úgy csináltak, mintha húzodoznának és akkor a pasijaik azzal húzták be őket, hogy a legtöbb férfi háttal neki fog húgyozni a piszoárokba, a piszoárok természeténél fogva, ugye. Így lettek sárosak a férfizuhanyzó tálcák is. A megoldás , azt hiszem, nőmozgalmi kérdés, a férfiak ülvepisilése után lehetne kampányolni a nők rendesen, teljesenleülve pisiléséért és ez a mozgalom majd feljavítja a nőivécéülőkék ráülésre alkalmasságát fesztiválokon.

A borfalun megfigyelhető, hogy borissza alkoholista ötletén alapul, fel sem kell állni, mert minden zenei előadó jó, jó a kilátás, a hegykaréjon át a Balaton fölötti felhőjáték, ide ültették el Bandi bácsi szilvafáját is és a bor leginkább a magyar borászat kedvelt bűncselekménye, az un "rozé" formájában folyt, de leginkább fröccs szerűen. A fröccs lenyomta a sört -megfigyelésem szerint. Tisztán bort ivót nem láttam, mert amikor bort ittam, nem volt a közelemben tükör. Állott volt a bor, amiből az egyik nap kaptam és másnap ugyanabból az üvegből dűtötték, és az az egy deci hiányzott az üvegből, amit előző nap ittam, tisztán a bort ennyire nem isszák. Amúgy az boltiáron 1500-1700 Ft-os lutrikategóriás bor decijét 300-500 Ft-ért mérték.

rozé - elbasztunk egy valamilyen fehér küvét, a vörösből is vannak maradványaink, ezeket összekutyuljuk addig-addig, amíg egy laikus hülye számára benyalható rozé szerű árnyalatot nem adnak. Esetleg kipróbáljuk, nyitás után mit csinál a levegőn vagy egy napi állásban. A rozé azért népszerű. mert olyan lányosan lágy, cuki, nincsenek karakterei, könnyű lenyelni kóla nélkül is. Transznemű semleges lőre és nem égő csavaroskupakkal sem forgalomba hozni. Jó grafikájú cimke és fantázianév ajánlott.

Mivel már öregember vagyok, annyira öreg, hogy a beléptetők mind és az árusok fele magázott, az árakról nem kéne írnom, biztos nem magasak, mert szinte minden árus azzal próbálta az 1600 vagy 1800-ból visszajárót magánál tartani, hogy nem tud visszaadni vagy én adjak 100-at vagy 300-at és ha még erre a trükkre is öregemberesen reagáltam, akkor büntetésből várnom kellett 4,75 mp-et, amíg előkotort egy ötszázast. Ha belegondolok abba, hogy a Szigony utca torkában is egy sima lángos 600, akkor a fényesfővárosi jövedelemekbe ágyazottan a Fishing vendéglátói árszínvonala nem magas, egy árus pedig a borfaluban, egy szegény rokker, aki Guns 'n Roses hallgatásával  próbálta elnyomni a lentről-fentről ömlő zenét, majdnem olyan jó kávét főzött az olasz import Piaggo Porter platóján, mint amit mondjuk egy szófiai lakótelepi utcai automata ad 40 Sztotinkiért. Vagyis a magyar kávéminőségi átlagnál magasan jobbat.

Teát nem lehetett kapni a fesztiválon, egy helyen mértek mélymagyar cukrozott koleszteát. Úgyhogy az a kínai vagy arab, aki a hőség ellen forró teával kapcsolná be teste veleszületett biolégkondiját, az vigyen magával vagy kínai utazó teakészséget vagy teafüvet.

A fisling-ről pedig már írtam ITT

Persze a Kiscsillag zárta a nagyszinpadot, Bandi bácsi persze részeg volt, már úgy értem, hogy a saját megszokott állandóállapotánál részegebb, vagyis gitározni nemnagyon és énekelni se jól és még szöveget is tévesztett. Ki is kapcsolták a gitárját és a gitármestere nem merte neki megmondani, miért.

Ha lehetne kérésem a fesztiválcéghez, az lenne, hogy jövőre egyáltalán ne adjanak sajtóbelépőket, az az 500-600 ember csak kamuzik ott és szívja el a levegőt feleslegesen, pisálják össze a toitoiokat vagy guggolnak föl sárosgumicsizmával az ülőkékre, ha fisingelni szeretnének, akkor vegyenek szépen ők is jegyet meg bérletet és lehetőleg 2019. márciusában jusson az eszükbe, amikor már úgyse lesz se jegy se bérlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8114076317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.27. 20:01:59

Utoljára Ghymes koncsertón voltam jópár éve. Azt se tudom már, mi az a fesztivál.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.30. 18:12:23

ez az mester, toljad a real life dolgokat. Danke!
süti beállítások módosítása