Hála Istennek, ez a téma nem lesz több 2-nél -azaz alkalmas lesz a könnyű felfogásra. Az Orbáncentrikus Világkép-ről lesz szó tehát.

bilyenbirkakezek.jpg

Alapvetően persze három (3) részre oszlik a társadalom, a Harmadik Osztály kétmillió proletár, akik segélyen tervezik leélni az életüket, mint megélhetési "mélyszegények", az az osztály, amit a Németh Miklós kormánya teremtett meg a munkanélküliség intézményesítésével 1988-ban, immár tehát 30 éve, ez a harmadik réteg úgy szarja le Orbán Viktort, mint a FIDESZ-t a soros gonosztervével, a Momentummal, Gyúccsrány Ferenccel, Ötfaszú Kutyapárttal, Bajnairól fingja sincs és a szavazatát holmi erzsikeutalványokért nem adja, készpénzben és azonnal kéri, amiután fészbúkos telefonján bemutatta a bizonyítékot arról, hogy annak ikszelt, aki azt pénzzel megfizette. Majd ő tuggya, mire keőti a pízet!

Nadehát a 2 osztály az orbáncentrikus Világkép alatt mitse tud a Harmadik Osztály létezéséről. Látni ugyan látja, de jól elkülönböztetni nem tudja. Keveri a hajléktalannal, a koldultató maffia áldozataival, a Budapesten könnyen ingyenélő IV-V. fázisú idültalkoholisákkal, a zsebmetszők hesszelőivel és csicskáival, a cigányságunkat alkotő különböző népek kasztjaival.

Mára a magyar értelmiségből teljesen kiveszett a felelősségérzet és a társadalom iránti  érdeklődés.

2005-ben zártak le utoljára ebben az országban átfogóan nagy szociológiai felmérést-kutatást. 13 éve. Az a romongró dalit cigány nő, aki akkor született, ma lehet, hogy már anya, de jövőre vagy azután szinte biztosan.

Nincsenek riportok, nincsen oknyomozás a tényfeltárás halott műfaj. Azok a sajtómunkák, amiket ilyen cimke alatt kínálnak, 1-től az 1-ig, még a 2-ig sem föl csakis agitációs propaganda készítmények, koholmányok és tervszerű hazudozások. 

A mai korszerű értelmisegg, akárha a proletáriátus is, fekve-ledőlve  csinál mindent. Semmit sem maga-magától, mindent csak készen-boltban. Az van, amit a hereveregető kerevetjén vagy a petefészekmelengető dívénján a hótiszta körmű rózsás ujjbegyecskéivel az okoseszközéről elősepreget.

Mutattam már a TÁRKI fantázianevű bűnszervezet hogyan kompilálja hazugságait. Statisztikai adatokból odafentről, a budapesti irodájából állapítja meg, mely települések aktuálisan a leggazdagabbak és legszegényebbek. Baszik -pedig megköültségelhetné- a valósággal összevetni a szemenszedéseit.

Éshát persze a véleményformáló Kft-k és Zrt-k alkalmazottjai is az Orbáncentrikus Világkép alatt élnek, illetve a 444-pont-hu esetében belőle: ebből a szituációból.

Nekivágtam már egyszer ennek a pamfletnek, akkor a

Legbruhahább barakk

alcímet adtam neki.

Mert az Orbáncentrikus Világkép alatt élő 1-ik réteg számára Orbán Viktor a Fényes Nap.

 

A 2-ik társadalmi halmaz szerint viszont Orbán Viktor a minden bajok okozója, miatta mimmehalunk,

ő mindennek a végzete, miattta tántorg Märchen- és Wonderlandba a magyar, miatta haldoklik a oktatás és egészségügy. És általában is minden probléma dzsolidsókere ez az Orbán Viktor nevű probléma.

Kitántorgás 1990. óta van, amidőn Magyarország az Ónijó Másodosztályú Nemigazi Tagja lett, 2004-től a Fejlett Igazitagok Munkavállalási Kvóták-at állítva védték a munkaerőpiacukat. Märchenlandba pl hivatalosan 3-4000 magyar úniós tagállami munkavállaló vállalhatott volna évente munkát. 2004-2010. között kitántorgott úgy 300000 emberünk, hogy a sajtó faszát se érdekelte. Egy pisz jóformán nem esett. A Második Háromszázezer kitántorgó miatt viszont mimmehalunk, ők a Munkavállalási Kvóta eltörlése után a felszabadított munkaerőpiacra rohantak ki. Ugyanazért a munkáért a felét vagy a kétharmadát kapják, mint a munkaadó ország elsőosztályú igazi sajátpolgárai. Természetesen nem erről beszélnek az agitátorok, hanem azt hazudják, hogy ugyanazért a munkáért Fejlettisztánban többszörösét kapják az itthoni bérnek. Ebből a mondatból nem a hazai bér többszöröse a hazugság, hanem az ugyanazért a munkáért. Ha ugyanis a magyar kitántorgó a munkáját ugyanúgy végezné, ahogy itthon végezte, hazaküldik. Még az sem elég , ha másfélszeres munkaintenzitással dolgozik a 20-30%-kal hosszabb munkaidejében. Erről viszont a gecimédia persze hallgat. Egységesen.

Az Orbán Viktor nevű Halálcsillag alatt szenvedő magyar nem megoldja a problémákat, hanem csak lecseréli egy Orbán Viktor nevű problémára.

Az Orbáncentrikus Világkép alatt pusztulók nem szenvedhetik, ha róluk írok. Számukra kétféle sajtótálalás létezik, a mindent leuraló orbánmédia és a pusztuló nyomorgó Jók és igazak sajtaja.

Ja, tényéeg! -olyanféle sajtó, amelyik 1-ik sem, nincsen is. Nincsen független sajtóműhely.

A miniszterelnök úr, ez a Fényes Nap/ Halálcsillag még sziveskedik is a gecisajtónak azzal, hogy liberálisnak mondja őket. nagyjából annyitól is liberális a gecimédia, hogy Orbán annak mondja őket.

Ma Magyarországon Liberális Sajtóműhely nincsen.

Beszélgettem egy Vasziljevics nikk-ű jelentősművésszel a 444 alatt, amíg ki nem tiltottak onnan. Ő hajlandó volt válaszolni a kérdésemre: Miért nincsen ma Liberális Műhely Magyarországon? [mert]Azt nem fizetik meg -válaszolta Vasziljevics.

A gecimédia számára Orbán médiája nem ellenfél. Nem egy súlycsoport. Szakmailag össze sem vethetőek. Orbán legjobb újságírója a gecimédiában közepes slapaj minőségnek sem megy el.  

2018-ra eljutott oda a magyar sajtómunkásság, hogy csakis és kizárólag agitációs és propaganda szolgáltatást végez. Pénzért és önkéntes-megyőzúdéses küldetéstudatból is.

Ha 1990-ben volt valami 1, amiben minden szavazásra jogosult magyar egyet értett az MSZP keresztény hívőtagozatától, akik templomban térgyepelve 1990, februárjában azon imádkoztak, csak az a sok barom nehogy kormányzásba szavazza az MSZP-t.... egészen azokig, akik mindenféle mókás koncepciójuk szerint rakosgéltak a Politikai Roulette-en, még akkora barmok is akadtak, akik azt hitték, hogy az új demokratikus választás az 1945-ös választások esélyeit hozhatja, ezért a "kisgazdára" vagy ami mégbruhahább álmodozás volt, a szociáldemokráciára tettek.

Tehát ha 1 valami 1990-ben a választások előtt közös óhaja volt a magyarnak, az a politikai agitáció megszűnése:

SOHA TÖBBÉ AGITÁCIÓS - ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYT!

LE AZ APO-VAL!

Erre máma mi van? -kizárólag agitáció, csakis a propaganda.

A politika nem a jelen történelme, hanem a jelen történelmének az elhazudozása a valóságból. És még szerencse, ha csak a retorika eszközeivel és pl nem történelemkönyv írás kereteiben. A politikai kommunikáció a politika elhazudozása.

Az agitációs propaganda a politikai kommunikációt is elhazudja, azaz a hazudozásról való hazudozás elhazudozása: ez folyik ma Magyarországon "tájékoztatás" "hírgyártás" "véleményformálás" "megmondás" "talking heads" címén.

A minap olvastam egy orosz nő véleményét Sztalinról -1938-ból. Az orosz nő szerint Sztalin tudta, hogy hazudik és azt is tudta, hogy odalent a tömegek is tudják, hogy hazudik és a tömegek is tudták Sztalinról, hogy tudja azt, hogy ők tudják, hogy hazudik. Ez lényegében a totalitárius agitációspropaganda rémunalmas képlete.

Baló György, a hazudvakérdezés jelentősművésze minden Magyarul Balóval c. műsorát azzal a küldetéstudattal készíti el, hogy most pedig egy jelentős szeget ver bele az Orbán rezsim koporsójába. Baló tudatosan hazudik és erre a jócél a magyarázata, majd megbukik ez az Orbán Viktor és attól kezdve utolsó munkaéveit a könyörtelen igazmondás fogja jellemezni. De addig a jó ügyért semmi sem drága, a szelektív ténykezeléses kompilációs hazudozás sem. 

Természetesen ennek az agitációs hazudozásnak megvan a szintipop-os, lakossági zene -szerű óvodás hangkészletes, csasztuskás szöveges nyomorverziója is, az, amit az OrbánProp művel. Kedves olyan olvasóim, akik az Orbáncentrikus Világkép alól képtelenek szabadulni, azt szeretnék, ha sajtótémában csak az utóbbiakkal foglalkoznék és a ficamütemű nemzethyess repet, a nemzethy csasztuska giccsrokkot, a diszkót, a tamtamot, a politikaikommunikáci kaszatibijét, Rezsőcsoki Szlárdot, azt a szintetizátoros nyomorútt magyarnózát, ami az OrbánProp, hazudjam el Richard Wagneri Hatású GesamstKunst óriásihatású bácipropagandának.

Ilyen propagandával, amit az OrbánProp művel, a nácik, amint kihúzták a bokájukat a Müncheni Bierstubé-ből, azonnal maséroznak is a történelem pöcegödrébe és még a lófasz is Leberkäseből van a valagukba verve.

Az Orbáncentrikus Világkép alatt nyögő kedves olvasóim arról szeretnének olvasni, hogy csaltak orbánék a választásokon, vásároltak szavazatokat erzsikeutalványokért és a többtízezer buszoztatott ukránszavazón múlott a -sajnos nem.

Az Orbán Viktor-t Fényes Nap szerűen látók tömege élén az Orbáncentrikus Világkép alatt maga Orbán Viktor áll.

Senki nincsen az orbán Viktort Fényes Nap-nak látók között, aki Orbán Viktort Fényesebb Nap-nak látná, mint Orbán Viktor maga.

Az Orbán Prop atyja Orbán Viktor. Orbán Viktor a legszentebbül van meggyőzödve az Orbán Propaganda Team-ben, hogy a választásokat az elsőtől a 74-ik sorig ő maga, Orbán Viktor nyerte meg a FIDESZ-nek. Orbán Viktor legveszedelmesebb belsőellenzéke, a Miniszterlnökné Asszony nincsen erről csak meggyőződve annyira. mint Orbán Viktor. Orbán Viktor alatt működik a Kommunikációs Team -ők is persze, meg vannak győződve arról, hogy jól dolgoztak és ezért győztek. Bejött a Soros-kampány. Bejött a migrációs válságot politikai kommunikációs eszközként felhasználó koncepció. Sikerült kifogni a szélcsöndet a Jobbik árboctalanul sínretett kis ladikjából a Brüsszel ellenes propagandával. Eddig birtam gyomorral, hagy ne soroljam már tovább, még mi minden kontár slapaj és balfasz "munkájukkal" is elégedettek az Orbán APO emberei.

A gecisajtómunka műűűvészeti szempontjaiból sokkal izgalmasabb a Másik Oldal hangulata. Az orbáncentrikus Világkép alatt élők persze egységsugarú elhívői ennek a munkának. Föl sem tűnik az Orbáncentrikus Világkép alatt őrjöngő vagy letargiában fetrengő tömegeknek, hogy kedvenc sajtómunkásaik hangulata mennyire pompás. Minél fiatalabb, minél úttörőbb, minél korszerűbb eszközökkel operáló médiageci, annál inkább öriz valamin. De min. Mi az oka ennek a kiváló hangulatnak, miközben célpiacukon a céltömegek úgy érzik, mimmehhalnak és a pusztulás váraz országra az Orbáncentrikus Világkép Halálcsillaga alatt?

Hát, az e kivilágos jókedv fő oka, hogy a Jógyerek Médiageci APO pont ugyanazt érzi, mint az Orbán APO: Minden terv bejött, jól sikerült a mutatvány és a produkció.

Minden oldal politmarketing osztálya meg van magával elégedve.

Ha megvizsgáljuk a 2018-as választás céljait, a legegyszerűbben orbánéknál végzünk:

A 2018-as Országgyűlési Választásokon Orbán Viktorék célja a győzelem volt. Erről is kommunikáltak. Lényegében semmi meglepő nem történt az Orbáni Propaganda Osztály részéről, semmi titok, semmi fordulat. Már 2017. végére túltolták pl a Soros kampányt, de ez csak a FIDESZ hívők egyrészét, meg az Orbán Viktort Halálcsillag-ként látókat mindet zavarta.

Az ellenzék valóságos belső és titkos célja a 2018-as Országgyűlési választásokon :

1. az ellenzékben maradás

2.a minél magasabb rangú pozíció az ellenzékben

3. jó pozíciók a Budapesti csatában

volt a cél.

Persze erről az igazságról az ellenzék politikusai is gondosan hallgattak.

Pedig az ellenzéken belüli pozíciós marakodás a nyilvánosság előtt is zajlott.

Az orbánváltás, mint művelet, alaplogikája szerint pl szépen, fegyelmezetetten fel kellett volna sorakozni az MSZP mögött, mert az MSZP rendelkezik még mindig a legnagyobb társadalmi bázissal. Nadehát kit érdeklt az ellenzékből az orbánváltás?

Nemhogy Magyarországon, de jóformán az egész Fejlett Okrópában minden valamire való éppen ellenzéki politikus menekül el a hatalmi felelősség elől. Esze ágába nem áll kormányozni. Ezért is nem tudott Merkel új koalíciós partnereket találni. A Magyarországon Jobbik alakú nemzeti jobboldalon kívül  -mint pl a német AfD -  jóformén senki nem szeretne ebben a világ-és europolitikai helyzetben kormányzati felelősséget.

Sokkal kényelmesebb az ellenzéki megélhetési politika. Németországban az ellenzéki pártok (kivéve AfD) vezetőinek akár pár %-os támogatásvesztést is megért az ellenzéki pozícióban maradás.

Magyarországon pedig itt van a Budapesti Csata. Amiről senki nem akar beszélni, azorbán prop mert ostoba és tudatlan kontár és szolgalelkű és Orbán még nem mondta, akkor ne is foglalkozzunk vele.  A gecik pedig eddig is a Budapesti Csatában heralduskodtak, meg most is. Megnyilvánul ez az LMP és az MSZP baszásában. Töretlenül folyik az ellenzéki oldalon az MSZP széjjelkúrása és az LMP agyonbaszása. Az Orbáncentrikus Világkép alatt szenvedők annyira el vannak foglalva a gyászmunkájukkal, hogy a Budapesti Csata legaljasabb mesterkedéseit is simán a nyilvánosság előtt lehet végighajtani.

Aki jól szerepelt a 2018-as népsuopatáson, az adhatja az Új Polgármester Ellenjelöltet ésígytovább. Hű, de bruhaha lesz pl, amikor az MSZP-t az a Párbeszéd' fogja innetől baszni a Budapesti Csatában, ami a hátán bejutott a Parlamentbe. Máris ezerrel rombolja a gecisajtó a nyomokban és elviekben ritkán még majdnem liberális LMP-t.

Senki nem tesz akkora szivességet az illiberális gecisatómunkásságnak, mint az Orbáncentrikus Világ Csillaga a nemlétező lberálisaink ellen nyitott frontjával. Kb ebben ki is merül az ellenzék összes liberálissága, mármint abban, hogy Orbán rájukmondja.

Az Ellenzéki Sajtóban nemhogy lényeges napi országos politikai kérdésekben nem lehet véleménykülönbség, de még marginális kulturális kérdésekben sem. Alyben, ha az egész szerkesztőségnek valamiért véletlenül valamiről csak összesen 1 véleménye lenne, akkor a főszerkesztő megkéri valamelyik munkatársat, hogy legyen má' kicsit puzsérróbert. Nézzünk már meg egy véleménysort más felvetésből, hátha kibukik valami kabuki. ááádehogyisse! Ilyen? A mai ellenzéki sajtóban, hogy ne is ellenvéleményt... csak árnyaltabb kifejezéseket használjon? Szó sem lehet róla. Aki nem lép 1-szerre, nem kap rétest estére.

Az Ellenzék simán kettétörte az országot, van a Bűnös Vidék, akik miatt az Új Kétharmad és van a Jók és Igazak Városállama, az Üde Színfolt, Budapest. Ebben a második szakaszban már nyiltan is lehet viadalozni. Coli az MSZP-nek, coki az LMP-nek és a Jobbikkal is megegyeztek már, hogy övék a Vidék. Azt a baromságot, hogy a Bűnös Vidék, Bezzeg A Fényes Budapest... méf a vidéki ellenzéki sajtómunkásság is simán beszopja tövig és csummázza. Szerintem Szegeden, a Magyar Biciklizés Városában, ahol egyszerre mindig több biciklis van úton, mint Nagybudapesten, azt írnám le, a városi jóoldali sajtóban, mondjuk a Délmagyarország-ban, hogy a Magyar Biciklizés Városa Budapest... simán benyelnék egy ellenpisz nélkül.

"Aki nem a nemzeti jobboldalt támogatja, az Orbán Viktort segíti győzelemre!"

/Márki-Zay, 2018. április 1-7/

Ami 1 az Orbáncentrikus Világkép alatt, az a véleményszabadság hiánya.

Akik Orbán Viktort Fényes nap-nak látják, sem tűrnek másvéleményt, akik pedig Orbán Viktor-t Halálcsillagnak látják, nem is engednek másvéleményt.

Aki nem lép 1-szerre, vagy rétest nem kap estére -de az is lehet, hogy szakmailag vége.

A Libri irodalmi díját Bödöcs Tibor kapta, most  hagyjuk azt, hogy micsoda a Libri vagy ez a díj, sokkal érdekesebb, hogy un "szakmai grémium" jelölte szavazásra a szerintük a 10 legjobbat és ebben Bödöcs Tibor irodalmi műve benne lehetett.
Amidőn elindult ez a blog, a se-ide-se oda elfogulatlanság, a mindkét oldal egyenlően mekkapja aránya 1:27 volt, el is nevezte Gőcsögg Dúdkó ezt Tóta Wé-i Aránynak.
Máma ez az arány az 1 : 1-se lehet!
...nem tudom.. tán P. Nagy Lajos bá' is megint írt valami vágykiélőset, az nem jobb a Bödöcsénél?
Na, mindegy... tehát ott tartottam...

..szerintem az Orbáncentrikus Világkép a múlt vagy legföljebb a Jelen.

Mutattam már, hogy a Magyar Jövő kicsodáké

Azoké a Magyar Jövő, akiket csak felhasználnak az agitációban, de senkit e felhasználóik közül egyáltalán nem érdekelnek. Elkészítik egy riport forgatókönyvét az előfeltevésekkel, a riporter lemegy ezek közé az emberek közé, irányítottválaszos zártkérdéseket tesz föl nekik, majd a hazavitt nyersanyagot otthon megvágják és minden olyan kép vagy válasz, ami nem felelt meg az előfeltevésnek, a vágóasztal alá hullik és ottrohad.

Statisztikailag sem vizsgálják ezt a pedig legalább kétmillió embert. Pedig a szaporodási rátájuk nemhogy 3, de inkább 4 fölött van.

Akik az Orbáncentrikus Világkép alatt élnek, mind meghalnak. Kertten meghalnak és legföljebb 1 magot hagynak maguk után.

De az orbáncentrikus Világképen kívül élők, az orbánt is leszarók, az "ellenzéket" is leszarók, a sajtómunkákat egyáltalán soha nem fogyasztók, akik csakis és kizárólag pénzért adják, ha, el, a szavazataikat, azok visziont 2-en 2-en legalább 3, de inkább 4-5-6 magot hagynak maguk után.

Még Jövőbe Mutató Új Családformákban is, tehát mondjuk egy két buzi apás, egy heteró nagymama és hébe-korba hol heteró, hol nem asszonyos, legyen e képlet 7 fős, még ebben a képletben is a 7 fő után lehet számolni 10-20 magot.

Orbán Viktor is meg fog halni. Ha, mint történelembuzi tekintem, Orbánnak, mint történelmi alaknak kb azt a jövőt jósolom, ami Horthy Miklósnak is jutott, akiről máig nem lehet és nem is szabad, nincs megengedve reális történelmi képet rajzolni.

Viszont Orbán meg Orbánné 2-je 5 magot hagy maga után. Gyurcsány Ferenc érdekel valakit? -nála 3-mal kell számolni, a 3 után marad 5 mag, még ez is több kettőnél, mert az egyikben a 2 után 3 marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7813954720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.16. 08:36:23

"és még a lófasz is Leberkäseből van a valagukba verve."

Ezen percekig rögöhtem :D

Frick László Intézet 2018.05.16. 09:15:40

@nagyjoco: Majd a végén nevess :D Még nincsen készen...

2018.05.16. 09:20:17

"A király önmérséklete. Éjjel-nappal törekedjék a király
arra, hogy érzékeit megfékezze, mert csak az tudja féken tártani
az alattvalóit, aki előbb a saját érzékeit győzte le. Nagy
gonddal kerülje az élvezet vágyából származó tíz s a haragból
származó nyolc bűnt Az élvezet vágyából ezek keletkeznek:
1. a vadászat, 2. szerencsejáték, 3, alvás nappal, 4.
civakodás, ö. kicsapongás a szerelemben, 6. részegeskedés, 7.
túlságos és vétkes kedvelése a táncnak, 8.éneknek. 9. zenének
10. a céltalan utazgatás. A haragból keletkezik ez a nyolc
bűn : 1. a megszólás. 2. erőszak, 3. árulás 4. irigykedés,
5. rágalmazás. ( mások holmijának igazságtalan elvétele). 7.
szóval való sértés. 8. testi sértés. Mind a két sorozatnak azonban
a kapzsiság (lobha) az alapja, azért hát nagy gonddal tartózkodjék ettől a király"
-Manu Törvénykönyve

2018.05.16. 09:24:11

"A király miniszterei. Hét vagy nyolc olyan embert nevezzen ki a király maga mellé miniszternek (si-icira). akiknek már az ősei is szolgálták a király elődjeit s akik képzettek, ügyes és bátor harcosok, előkelő származásúak és kipróbált hűségűek. A király egymaga nem lévén képes az egész ország ügyes-bajos dolgait intézni, beszéljen meg mindent a tanácsadóival. Kérdezze me g a véleményüket először egyenként, azután pedig együttesen tanácskozzék velük és az elhatározását közölje a legtudósabb bráhmannal, őt bízván meg a végrehajtással. Minden hivatalra nevezzen ki tisztviselőket, mégpedig olyanokat, akik tisztajelleműek, tanultak, erélyesek, jól értenek a pénzgyűjtéshez, szorgalmasak és ügyesek. Ezek közül a bátrakat, az ügyes és megbízható embereket bízza meg a jövedelme kezelésével, a bányák, gyárak és raktárak gondozásával, a félénkebbeket pedig alkalmazza a palotájában. "

Frick László Intézet 2018.05.16. 10:08:02

@nagyjoco: Nekem mondod, akinek kedvelt olvasmánya a Páncsátántrá mesekör? :D

Ha azon társadalmihalmazok úniójából tekintek korunkra, amiben a Páncsátántrá keletkezett, akkor ez itt barbár majomkravály.

Mark Zuckerberger cenzúrával terjesztené a liberalizmust.

Frick László Intézet 2018.05.16. 10:09:29

@nagyjoco: Ilyenkor eszembe jut Asóka király. Amidőn még A Tan-t nem ismerte [jól], le-lemészárolgatott pártízereket az akkori királyi szokások szerint.

Frick László Intézet 2018.05.16. 10:10:51

@nagyjoco: A Legfőbb Rossz/Jó:
nem vadászik, nem szerencsejátékos, nem civakodik, nem kicsapongó a szerelemben, hagynesoroljam , jó? :D

2018.05.16. 10:41:25

@Frick László Intézet: Nem, ezt Viktornak meg a Lázárnak meg Semjénnek mondom, meg fősámánnak, Bogárlacibának, ő szokott jönni mindig 5000 éves hindu bölcseséggekkel meg spritiuális talapzatokkal. Ez a győzelem iszonyú rossz hatással van rájuk, és az ellenzéknek köszönhetően állapotuk (beképzeltség, gőg, kevélység) csak rosszabodni fog.

2018.05.16. 12:18:35

"A Fidesz-szavazók leginkább azért szavaztak a Fidesz-re, mert nekik a Fidesz-kormányok eddigi intézkedései kedvezőbbek voltak, mint a korábbi kormányok intézkedései. Erre a szempontra ötfokú skálán 4,6-os értékkel fejezték ki egyetértésüket. A migránsok Magyarországról való távol tartását is nagymértékben figyelembe vették a fideszesek (4,4-re osztályoztak), és ugyanilyen ereje volt annak is, hogy a párt által képviselt értékekkel tudnak azonosulni. Szavazók nemcsak a számukra pozitív intézkedések miatt voksoltak a Fideszre, hanem azért is, mert úgy gondolják, hogy a Fidesz a társadalom többsége javára hozott döntéseket, és jó irányba viszi az országot (4,3-4,3). Ugyancsak fontos szempont a szavazatokban Orbán Viktor személye (4,3). Ennél kevésbé számított a család, az ismerősök álláspontja (3,9) vagy az, hogy a Fidesz lenne a legkisebb rossz (3,6). A migránskampány hatása különösen a falvakban élőkre hatott, körükben egyértelműen ez volt a Fideszre szavazás legfontosabb összetevője (4,7), míg Budapesten ez csupán a negyedik volt a sorban (4,1). Szembetűnő, hogy a Fidesz kedvező intézkedései minden társadalmi csoportban az első vagy második helyen szerepeltek, mint a szavazást befolyásoló szempontok."
Závecz Resörcs

Burgermeister 2018.05.16. 20:30:21

minden szavad igaz
e van

2018.05.17. 11:09:45

Hol látsz te az LMP-ben bármilyen majdnem liberálisra utaló jelet? Sőt, egyáltalán bármit?

Lujzika Naíva 2018.05.17. 19:54:23

@Frick László Intézet: tegyük fel, Ovika megél egy harmadik típusú találkozást március 16-án, és elviszik az UFOk. Vagy mint Woody Allen keresni kezdi az élet értelmét, mivel egy jógaórán megvilágosodik, hogy nem arra születtünk a földre, hogy lopjunk ipari méretekben, és beáll krisna hívőnek...na, nem akarom ragozni a számtalan lehetőséget, de tegyük fel, kiszáll a politikából. Nyer nélküle a fdsz választást? Szerintem nem....
Egy egyszemélyi diktatúrában, ahol az illető meg is mondja, hogy még marad 15-20 évig, elég nehéz elvonatkoztatni a faszitól. Nyilván Jézus nélkül más lenne a húsvét, és Sztálin nélkül más lenne az ötvenes évek, ahogy Hitler nélkül is ki tudja, mi történt volna, látod, meghalt Antaljózsi, a madöf is elhullott. Nálunk az emberek nem értékek mentén politizálnak, hanem kiválasztanak maguknak egy cáratyuskát, és azt imádják. De te is ezt írtad. Na most, ha az ország egyik fele szerelmes, akkor a másik felének elég nehéz úgy politizálni,hogy ne is említse ellenzékben a grázi őrültet.

Lujzika Naíva 2018.05.17. 20:03:12

@Frick László Intézet: egyet azért mondjál már meg nekem, ha te tényleg akkora seggfejnek tartod Ovit, mint itt utalsz rá, hogy lehet, hogy Jocika ezt nem érti, és meg van róla győződve, hogy te vele együtt lelkes "fényesnap" tag vagy.@nagyjoco:

Lujzika Naíva 2018.05.17. 20:07:39

@Frick László Intézet: seurity staff 1: te, ki a tököm ez a picsa? S.staff 2: valami Mrs Vajna...de ki a tököm az a Mr. Vajna? ismerünk ilyen filmest? Na, kisanyám, húzz innen :D

www.nlcafe.hu/tv_sztarok/20180517/vajna-timit-nem-engedtek-be-a-cannes-i-partikba-filmfesztival-buli-luxus-jacht/

Frick László Intézet 2018.05.18. 06:19:32

@Lujzika Naíva: Timcsikéről is szóltam időben, amikor még a feminimopicsoidokat szopatta. Sajnálom. [ :XD ]

Frick László Intézet 2018.05.18. 06:23:59

@nagyjoco: LMP-ben a liberális jegyek/jelek... Ugye, az LMP egy csinálmány, netokratív kisérlet volt. Az index csinálta "blog" szerűen indult. Annyira fontos volt, hogy az "SZDSZ"-t is megérte lecserélni rá. Amikor aztán túl jólsikerült, akkor gyorsan kettétörték, főleg az ex index-geci kedvéért.
Schiffer-nél, ha nem jól figyel az ember csak a szeme sarkából, előfordulhatnak liberális reflexek, de ha komolyan nekiülsz, akkor kiderül, hogy csak posztmaóista, mint Haraszti Mikibá'.

Ezeket a jegyeket... úgy képzeld el, mint pl bizonyos autók "terepjáró" [SUV] jegyeket MUTATNAK, de azért, ha aláfekszel, 2 mm-es lemezből sajtolt gyenge lengőkarok és utcai könnyű szgk futómű, 2 kerékhajtás és effélék..

Frick László Intézet 2018.05.18. 06:34:21

@Lujzika Naíva: Magyarországot hogy emlegetik a Lujzák Országa szerint, ugye a gyűlöletbeteg Lujzáknak csak az őket érdeklő pornót válogatják le.
Ezt is ábrázoltam, ezt a működést a Fejtő Ferenc és a Népszabadság sztoriban.

Marischka von Hargithay a kapcsolatitőkéjének, Julie Bimousse-nak elmeséli, hogy dúlnak az orbánfaszista hadak Magyarországon, szegénység és nyomor és kitántorgás meg antiszemitizmus. Másnak a Nagy Amerikai Papírújság [Europian Online] -ban megjelenik egy cikk, amiben Juli-ke elszajkózza, amit Marischka hazudgált neki. A másikoldalnak is megvannak a Pischta Lukatschy-jai meg Feruschka von Horvath-jai.

Az, hogy a magyar tolvajnépség, nem FELÜLRŐL a politikai magasságok felől terjed, az egyszerű magyarnép áll ojrópa tolvajainak hírében.

És erről is írtam. Egy DM-ben, ami nem a proletáriátus kedvence, egy Rossmann-ban, egy Vögelében, egy C&A-ban viadaloz percenként tolvajokkal az eladói személyzet. Nem csak a "szegények" lopnak, a lopás általános. És a lopásban is a fő titkos motívum az irigység: a tolvaj irigyeli azt, akiről még annál is több lopást álmodozik.

És ezt is írtam: 1990-94 között először és utoljára volt nemtolvaj kormánya az országnak. nem azt mondom, hogy a teljes kormányzat és államigazgatás tolévajmentes volt, mert a Minsiztériumi Apparátusok-ban az állami Vállalatoknál a régi szocialisták loptak, amennyit csak birtak, amit nem tudtak ellopni, arra a Felperzselt Föld taktikáját alkalmazták. És megfelelt ez a Dr Antall Balfasz Nemtolvaj kormánya e népnek? Nem felelt meg és nsoztalgiából visszaszavazta azokat a szocialistákat, akik pl bevezették a társadalmat máig súlyosan demoralizáló munkanélküliség intézményét -ami munkanélküliség miatt is -BRUHAHHHA :D- a jobboldali kormányt büntették. Pl Antall-nyugdíjas lujzanénik. Akikel beszopatták a Magyar televízió-Rádió és Sajtó tolvajai, hogy a hóttfaszista rstarujáció.

Nem tudom, hogy emlékszel-e még arra, hogy mit mondtál a Jobbikról tavaly ilyenkor. Na, ennyit ér az őrjöngésed.

Frick László Intézet 2018.05.18. 06:42:43

@nagyjoco: Az emberek nem szenvedhetik, ha kormányozzák öket. Ezért alkalmas az emberek vezetésére a feudális, sőt, ősközösségi Majom Horda Forma. Egy Nagy FAsz Apa (Anya) KÉP kell, annak engedelmeskednek, az mindent megtehet velük. Ekkor a rajongásuk egyfajta (szexuális///aberrált) kitüremkedése feledtet mindent.

Sztalinon gondolkodtam a múltkor, kivételesen nagy gazember volt. De ha Sztalin nincsen, akkor páréves váltókban és tucatjával próbálkoznak alkalmi közepes gazemberek. Vérengzések és éhínségek... ... de a Közepesek Rémuralmában is legalább annyian haltak volna éhen.
Ezért szoktam példálózni a Mihail Bulgakov A fehér gárda c. regényében pompásan megfestett Ukrán Polgárháború időszakával. Ha nincsen Sztalin, akkor egy ilyen, 4-5 rosszból álló képlet rothasztja a társadalmat.

Ezzel nem felmentem Sztalint, dehogy. Nem is igazolom.

Hunyadi Mátyás... Henri IV... Nagy Péter orosz cár nem voltak igazán népszerűek a maguk korában. Talán az egyszerű nép köreiben... néha. Henri IV mókamester volt, pl az országgyűlésébe fölvitt joggal nem rendelkező (dúsgazdag zsír)parasztokat.. és persze a nemesi osztály hülyének nézte a kis tökmagot, az meg megszívatta őket, mert az utolsó pillanat előtt otthelyt lovaggá ütötte a parasztokat és így törvényesítette a szavazataikat .

Lujzika Naíva 2018.05.18. 07:16:43

@Frick László Intézet: Ha mégegyszer leírod, hogy "gyűlöletbeteg" akkor nem jövök többet. Csak szólok. Iszonyúan unalmas, a saját észérveidet pótolja. Egyszerűen rossz vitázó vagy, minősítgetsz, mert nincsenek érveidé Unalmas. Én erre nem szánok időt,hogy ugyanazt a pár lapos, szemétkedő jelzőcskédet olvasgassam. Elfogyott az írói véna? Fogytán az ötletek? Berekedt a fájós hasikódba a nyelvi lelemény?

Lujzika Naíva 2018.05.18. 07:26:40

@Frick László Intézet: Antaltt a hortyzás miatt rugták picsán. A többségnek nem hiányzott a hattyúprémes náci korszakba való visszamerengés.

Ahogy te is írod, a népnek egy nagy fasz kell. A nagy faszok többsége bolond, mint ahogy orábn is bolond. És orbán nem igazi nagy fasz, hanem az udvari bolond (habony) remek ötletekkel mutatja úgy be, mintha igazi nagyfasz lenne. Visítottam a röhögéstől, mikor olvastam az újabb PR cikket, Merkel és Makron után Ovika a 3. legfontosabb ember az EU-ban. Magyarország az EU GDP-jének 0,8%-t adja. Kevesebb, mint 1 százalékot.

A lopásról: egyet ne felejts el. Ez a lopás teljesen új dolgot hozott be. Nem arról van szó,hogy valamiből egy kis százalékot ellop valaki, aki, mivel jóban van a ME-vel, nem baszogatják, hanem hogy ME központilag irányítja a lopást, aminek ő a végpontja. Nem a sameszek lopnak, és ő elnézni a hűségért, hanem NEKI lopnak, központilag irányítottan lopnak. Pofázhatsz itt nekem, hogy "gyűlöletbeteg" de próbálj már meg kicsit elgondolkodni, miért hívják ovika rendszerét KÜLFÖLDÖN kleptokráciának? Miért pont Ovikát hívják így, és nem másik országot? Arról is mesélt, hogy a mi drága nagy faszunk hogy kormányoz, ha a szlovákok már rég jobban élnek, mint mi.
Mesélj még :D

Lujzika Naíva 2018.05.18. 07:29:08

@nagyjoco: az intézkedések miatt szavaztak rá :DDD
És tudnál említeni néhány intézkedést a "soros-migráncs- bözsi utalvány- rezsócsoki - vonalon kívül? :D
szerintem nem

Lujzika Naíva 2018.05.18. 07:31:58

@Frick László Intézet: @nagyjoco: egyet még mindig nem tisztáztunk. Dudi ír egy remek leleplező cikkcsit arról, hogy Ovi egy seggfej, és a rá szavazók szerint "fényes nap". Joci továbbra is azt hiszi, hogy Dudi Ovi-fan. Dudi Jocikával szépen, udvariasan dumcsizik, soha nem küldi el a picsába a hülyeségei miatt, nem aggat rá állandó becsmérló jelzőket, mint rám, akihez, ezek szerint sokkal közelebb van véleményileg, mármint abban, hogy ovi nem más, mint egy nagy fasz. Szó szerint. Na, most akkor ki a hülye? :DD

2018.05.18. 08:16:30

@Frick László Intézet: Elég ránézni Schiffer korábbi munkahelyére - TASZ - hogy tudjuk, kicsoda ő, honnan jön és milyen érdekeket képviselt volna, ha egyszer a véletlen folytán hatalomra kerül. Schiffer távozásával azonban retorikailag sem maradtak liberális elemek az LMP-ben.

2018.05.18. 08:58:14

@Frick László Intézet: Nem merek én neked hivatkozni itt hindu/árja/sumér/egyiptomi/kínai világokra, de szerintem ez egyszerűen a dolgok természetes, sőt, normális menete. Egy vezér az legyen érzéki függőségektől mentes, de felőlem legyen alaposan megkajáltatva, leszopva, seggkinyalva - de vezéreljen bölcsen, előrelátóan és fáradhatatlanul. A modernitás embere szerintem ott bassza el, hogy egy olyan ideális vezetői személyiség után vágyik, amit a vezetőjelölt megvalósítva már nem akar vezető lenni. Szerintem Sakjamuni és Jézus klasszikusan ilyen emberek voltak - mindkettőnek ténylegesen hatalmat ajánlottak, mítikusan pedig minden földi hatalmat felajánlották, és nem kellett nekik.
A vezető - az a modern világban csak egy szerep, egy munkahely, egy meló. A király ezzel szemben beavatási fokozat, életszemlélet és tudatállapot. A felvilágosodás szerintem helyesen tette, hogy lerombolta az archaikus nemesi - királyi hatalom ittmaradt hordalékát, mivel az minden volt már, csak nem uralkodásra méltő elit és intézményrendszer, csak adós maradt azzal, hogy a helyére tegyen valami használható vezetői kiválasztási folyamatot.

2018.05.18. 09:25:37

@Frick László Intézet: A fényesnap-pártiak kedves, de naív emberek. akik viszont Orbánban nem tudnak mást látni, csak egy halálcsillagot, aki rángatozó gári beteg, veri a feleségét és blablabla, nos azok beszűkült, érzelmileg kiéegett, beteglelkű emberek, akik ténylegesen arra valók, hogy újra és újra megszopassák őket. Akik a jobbik tisztára nyalását beszopták, azokkal bármi meg lehet tenni. Én itt látom a választópontot és akikkel ezt meg lehet tenni, azok rmeénytelenek.

2018.05.18. 09:42:29

@nagyjoco: Javítom magam. A modernitás embere ott bassza el, hogy úgy akar feddhetetlen vezetőket látni, hogy a kiválósághoz vezető összes módszert, tanítást és bölcsességet, mint "sötét korok butaságai" , egyszerűen kukázta.

Egyébként is nevetséges az Fényes nap/Halálcsillag kép a vityáról. Az, hogy Orbán Viktor Halálcsillag lehet, sértés az igazi történelmi Halálcsillagokra nézve.

Frick László Intézet 2018.05.19. 06:22:33

@Lujzika Naíva: A gyűlöletbetegséged nem az én minősítésem, egyszerűen szemléltetésre alkalmas "állatorvosi lova" vagy a lujzaságnak, az "azt írja az úúúság"-szerá életmódnak. Az van, amit az újságban olvasol. Mi az, hogy nem érvelek? csak érvelek. Amikre te agitációs propaganda lózungokkal válaszolsz, amik már 2014-ben leszerepeltek.
Annyira beleszűkül a tudatod a gyűlölségbe, hogy észre sem veszed, az idő közben ahladt és a világ is változott.
nem érvelek? - te nem tujdsz 1-etlen 1 érvet sem gozni, amit beszélsz, az "ismerősökkel és rokonokkal' meg a "lakókörnyezetedben történik.

Én nem azt mondom pl hogy a szegényekről azok az agitprop riportpk, amikre hivatkozol, ne lenének igazak, csak azt mondom, hogy szelektív ténykezelésen, szemenszedésen és utólagos megfelelőrevágáson alapolnak és van más is.

Érvelek neked -de hiába, mert figyelembe se veszed.

Nem Antall horthy-zott, hanem karakterrombolás céljából azzal hülyítették be az embereket, hogy aki a jobboldalra szavaz, a horthy-fasizmust szavazza vissza. Ordítva-bőgve zokogva rohantak 1994-ben a szocialistákra szavazni azok a lujzuák, akik 1990-ben az SZDSZ-re vagy az MDF-re szavaztak. "Győnnek a hóttifaszistákok!" -de ezt mikor mutattam már a Hóbagoly-ban.

Nem hívják ovika rendeszerét.. vagyis nem ovika rendszerét hívják kleptokráciának, Magyarországot hívják cigányországnak... A túristaiparban dolgozók a megmondhatói, hogy a jómód nem korlátozza a magyar túristát a lopásban. Amit ér, visz. A másik ez az árulkodós... a belpol piszkosszennyest külfödön kiteregetős eljárás. Azokat is, akik Orbánról árulkodnak és diktálják az ilyen kleptokráciás cikkeket, kb ugyanolyan cigánynak nézik.. te, én, Kunhalmi Ágnes vagy Mészáros Orbán a fejlettisztáninak 1 zigeuner.
És mutattam Ezt a cigányságot kritizálta Arany Jnos 1848 történetében: 1848-ról szól A nagyidai cigányok. és ez nem változott.
Rákosi Mátyás a tudós polihisztor a magyarnak ezt a cigány tulajdonságát világította meg a 30 millió magyar képében.

Bezzeg Ausztriában és bezzeg fejlettisztánban a belpolitikai problémákat a belpolitikában próbálják megoldani.
Amikor a szociáldemokrata ("baloldali") osztrák kancellárt brüsszelben Jörg haiderről meg az osztrák nácikról kérdezték, azt mondta, hogy ez belügy és majd ők otthon tudják, hogyan kell megoldani. Hogy érzékeltessem neked az osztrák politikát, kb a Jobbik legrózsásabb álmai. Csak ugye ők kifelé eljátszák az engedelmest, mindent megigérnek, csak épp nem teljesítenek.

Horthy egyébként ugyanezt a politikát művelte. Ezért útálta Hitler. ezért nem volt Horthy-fasizmus. Horthy nem volt faiszta -Nürnbergbe félfasiszták kaptak 6-10 évet, Horthy-t elengedték, a kutyát nem érdekelte, annak látták, ami volt: jóindulatú seggfejnek. Soha nem fogod megtudni, ki volt Horthy -természetesen nem is az a pozitív hős, akinek a "jobbosaink" beállítják. Horthy egy igazi seggfej volt, egy barom.. de jóindulatú ember volt és... összességében bejött a hintapolitikája. A kiugrást siette el kb 2-3 héttel. Meg kellett volna várnia, hogy a szovjetek rendesen átkeljenek a Tiszán, a teljes front.

Azt hiszed, hogy te valamivel is másabb vagy különb magyar vagy, mint orbánék. Semmivel sem. 1 Zigeuner Wirtschaft-ban vagy. Kvülről, idegenszemmel... nüansznyi különbségeket sem észlelnek a "jómagyarban" meg a szerinted "rosszak"-ban.

Miközben be vagy hergelve.. azok, akik szándékosan felhergelnek, basznak kormányozni. Orbánék szörnyetegek? De kik az alternatíva? A jobbik az egyedüli, amelyik annyira zsírostoba egy csürhe, tudatlan sötét figurák, hogy ők oszt simán elképzelik magukról azt, hogy kormányozhatnának. Ésugye most már tőletek is megkapták az áment, vihetik a vidéket.

Benyaltad Mrki-Zay-t ez a gyűlöletbetegséged egyik legfőbb tünete.
Bzuta vagy a politikához. Mi van, ha Orbán-nak jól jött ez, hiszen Lázárt Rogánnal sem tudta kicsináltatni. Hmv és a "Márki-Zay" valójában segítette a FIDESZ-t egy jelentős belsőellenségtől "Rüsztem pasától" megszabadulni. Buta vagy a politikához.. és agitációs maszlagokat terjesztve őrjöngesz.

Hiába őrjöngesz, mert a "rémeket és szőőőnytegg"-eket senki nem is akarja leváltani. Mincs alternatíva -a Jobbikon kívül, persze erre a magadfajta aszonygya, hogy "Ezeknél még a Jobbik is jobb". Bánom én :D -tudod, az a baj az esztelen gyűlöleteddel, hogy nem gondolkodsz:Nincs is a Jobbiknak annyi embere, hogy kiállíjjon egy apparátust. Már a FIDESZ-ben is az a baj, hogy a csürhe jórésze nem is igazi fideszes, csak a szokásos magyar tolvajcsürhe, akiknek egy semmi, ebben szocializálódott a magyar, a politikai megjátszásban.

Azt hiszed, hogy a te kedvencoldaladban nincsenek ilyen megjátszott fejű szájjalcsinálós jóoldaliak. Még inkább, mert a ti listátok informális, nincsen leírva, de aki nálatok indexre kerül, annak TÉNYLEG is vége. Aki megfelelően nyilatkozik, az bekerül kuratóriumba, zsűribe, gázsit kap, megélhetést.. egy kicsit a farkasokkal vaútozik és megél.

Frick László Intézet 2018.05.19. 06:31:10

@Lujzika Naíva: Alapkérdéseimre nem válaszoltál:
Ha belenyomok 10000 Mrd Ft-ot az oktatásügybe, akkor se fogja letenni a 13 éves lány a telőkáját, nem tud elvégezni fejben 100-as számkörben osztást-szorzást, funkcionális analfabéta marad, az idiokrácia terjed, a felsőoktatásba te belenyomhatsz 10-szer ennyi pénzt is, akkor sem fog hasznosabb papírokat adni a gyerekeidnek és akkor sem fog változni az a képlet, amiben a 18-32 éves kisgyerek a döntésének elhalasztására alkalmas hawájj-nak látja a magyar felsőoktatást.

És sorolhatnám... orbán Viktoron meg Mészáros Lőrincen kívül is van élet.
Ez az őrjöngő lujzaságod olyan, mint a lakótelepi asszonyé:

"Szar ez a lakás, egy fos, adjuk el, le kell cserélni!"
Meghirdetik a lakást és onnan kezdve még annyit sem takarít meg rendezkedik, mer úgyis mingyá költöünk.
most az az indok a semmit se csinálásra, hogy itt vannak orbánék és veége az életnek, minden probléma oka orbán.

Csakhogy nem így van.

A társadalmi problémák rakásait az idő, az un "társadalmi fejlődés" hozza. Begyűrűznek a picsatársadalom problémái.

Pl az oktatásba alapvetően motiválatlanul is érkezik az az egyke, meg azzal "Mondj rosszat a tanárról és bemegyek
oszt beleverek a pofájába"

Olasz típusú óvoda jellegű semmitérő alsótagozat. Az alapkészuségekkel baj van, hová nyomsz te milliárdokat olyan oktatásba, amiben a gyerkeke a 4. osztályos olvasás minimumkövetelményeket nem teljesítik?

És miközben a társadalom és ország súlyos gondokkal küzd.. nem kell dolgozni, ülni kell lesni, mert amíg orbánék vannak, addig ússe lehet semmit.

Myzza N. Trop 2018.05.19. 08:27:52

@Frick László Intézet:

korabeli netes cikk, ugye sajnos nem nagyon van 1992-ből, de talán ez elég lesz, fotó is van hozzá!
index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/09/03/1993_maganember_miniszterekkel_temetik_ujra_horthy_miklost/

Horthy újratemetése:
...A kormányból Boross Péter, Für Lajos, Surján László, Balsai István, Szabó Tamás, Kiss Gyula, Nagy Ferenc József, Kádár Béla. A parlamentből Lezsák Sándor és Nahimi Péter az MDF alelnökei, Kónya Imre, Csurka István, Torgyán József, Vörös Vince, Gáspár Miklós, Zacsek Gyula, Miklós Árpád, Szilasy György, Király B. Izabella, Horváth Béla, Dénes János „és még sokan mások”. Antall József miniszterelnököt családtagjai, felesége és fia képviselték.

Ennyit a megrövidült emlékezetről, a szelektív ténykezelésről, és hogy Horthyzott-e Antall. A first lady kalapban a képen !!

Myzza N. Trop 2018.05.19. 08:37:59

@Frick László Intézet: mondok én neked egy lehetséges forgatókönyvet a sok közül...

MZP összeáll lézerjanival, és ők lesznek a váltóerő

És hogy miért is kéne pl. a LOPÁS miatt bukniuk
Ezek katasztrofális izlésű, orruknál tovább nem látó, roppant kis eccerű emberek. Ezt már százszor elmondtam neked, lehetne elegánsan, közmegelégedésre is lopni. A kibaszott Duna aréna helyett, ami ronda, és funkciótlan, abból a sokszáz milliárdból KÉNYELMESEN el lehetett volna lopni ugyanannyit, ha nem egy kurva nagy ronda betonizét csesznek a Duna partra, hanem sok kis vidéki tanuszodát építenek. Persze, több meló, de legalább értelme lenne. Ugyanez a várbazár, funkciótlan, unalmas, a legtöbb turista átliftezik rajta. Lehetett volna valami izgalmasat, használhatót csinálni.Most ugyanez a Margitszigeten a teniszstadion meg Szilvásváradon a lovas aréna.
Hogy az egész ország cziganer wirtshaft? Te tudod ki volt Horn vagy Antall legjobb barátja? Esetleg ki volt a veje? Ja, hogy nem...nem szerepeltek naponta köztörvényes lopási ügyekkel a hírekben.

Myzza N. Trop 2018.05.19. 08:39:22

@Frick László Intézet:

nagyjoco 2018.05.18. 09:25:37
@Frick László Intézet: A fényesnap-pártiak kedves, de naív emberek. akik viszont Orbánban nem tudnak mást látni, csak egy halálcsillagot, aki rángatozó gári beteg, veri a feleségét és blablabla, nos azok beszűkült, érzelmileg kiéegett, beteglelkű emberek, akik ténylegesen arra valók, hogy újra és újra megszopassák őket.

Ezen percekig röhögtem, és azóta is, ha eszembe jut, felröhögök. Kész. Beszarás. Ezért érdemes ide járni :DDDD

Myzza N. Trop 2018.05.19. 08:52:18

@Frick László Intézet: az oktatás
egyrészt nem válaszoltál arra, hogy szerinted az ált. isk tanár 300 méterre is autóval megy, mire én belinkeltem neked a bértáblát, hogy főisk. végzettségű ált. isk. tanár 15- 20 év gyakorlattal nettó 165 ezer ft-ot keres havonta.

Hogy nem lenne jobb az oktatás több pénztől...hát, ha többet keresnék, nem vállalnék külön melót. Nyilván a heti 36. tanórámon már nem vagyok fényes és sziporkázó. Miért csinálom (és csinálja az összes kolléga? PÉNZÉRT)
Ha lenne több pénz, lehetne fejlesztő pedagógusokat, asszisztenseket, pszichológust alkalmazni. Nyilván a telokázás probléma, kevés emberrel, létszámhiánnyal, rossz fizetésekkel nem is fog javulni. Talán nem a portfóliózással kéne basztatni az évtizedek óta pályán lévő kollégákat, hanem továbbképzéseket szervezni arról, hogy a digitális eszközöket milyen módon lehet ésszerűen bevonni a tanulási folyamatba.
De bassz már, hogy te 50 éves emberektől elvárnád, hogy MAGUKTÓL rájöjjenek, hogy a digitális világba született gyerekek figyelmbe hogy fogható meg és hogy építhető be a digi technika az oktatásba. Erre kutatások, képzések kellenének, ami PÉNZ. Erre kéne költeni, nem arra, hogy kijön az iskolába egy alsós tanítónéni, és LEVIZSGÁZTATJA a szakmai képzésen szakmai tárgyat tanító kollégát, aki felnőtteket tanít, majd utána jól lekritizálja, hogy nem játszottak eleget az órán. A felnőtt emberekkel. Mert ő a 7 éveseknek játékosabb órákat tart. Ez a tanfelügyeleti rendszer pillanatnyilag, és ha kifogsz egy ilyen picsát, megbuktat.

Myzza N. Trop 2018.05.19. 09:04:59

@Frick László Intézet: azt is elmesélem neked az oktatásról, hogy NEM általában rossz, bármilyen divatos is szidni. A katasztrofális eredmények úgy jönnek ki, hogy a szakközépiskolások (ez az érettségit nem adó, 3 éves, lánykori nevén szakiskola) tanuló a funkcionális analfabéták. Kisebb osztályok, és mindenféle SZAKEMBER kéne, alapvetően fejlesztőpedagógusok tömege. PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ. Kis csoportokban, erre képzett embereknek kéne foglalkozni ezekkel a gyerekekkel. Ezeket a kollégákat magukra hagyták, leszarják, és a legrosszabbul fizetett tanári réteg. Ahogy te mondod, a társadalom problémáinak lenyomata jelenik meg ezekben az iskolákban. És akkor te a szarul kereső, épp ezért állandó különmelót vállaló, 50 éves Gizinénitől elvárnád, hogy egy 30 fős osztályban oldja meg a dolgot, ahol 5 gyerek ellen bírósági eljárás folyik kábszer ügyben vagy autólopásért, két lány terhes, kettőt ver az apja, és három pedig debil, csak a szülők soha nem vitték el a nevelési tanácsadóba, hogy papírja legyen róla. Van még az osztályban egy arab srác, aki nem hajlandó nőtől utasítást elfogadni, így Gizi nénitól sem, és egy kína, aki viszont imádha Gizi nénit, mivel a saját kínai szülei leszarják, csak az üzlettel törődnek. Ja, van még 3 intézeti gyerek is, azok meg olyanok, mint a kis farkaskölykök. Tessék, tarts órát. Ja, nem tudsz, mert Imeldácska épp megérkezett a körmöstől, most volt pénze, mert alkalmilag kurválkodik, és fizetett a kuncsaft.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.19. 13:10:06

@Myzza N. Trop: ez az életkép... eléggé átjött a hangulat az osztályban. Hát nem könnyű a dolgotok, az biztos.

@nagyjoco: pl. Marcon felnőttkora kezdetétől fogva hetente járt vmi szabadkőműves páholyba. Ez nem titok, csak az, hogy ott mitt szedett magára. Ott is vannak magasabb célok, meg fokozatok, még ha kiüresedett is. Vszínű ők is a multikultit próbálják a népre erőltetni, erről nem tudok sokat.

2018.05.19. 15:00:30

@Dinamuki: Tolsztoj a Háború és békében azt írta, alapvetően háromféle szabadkőmáves jár a páholyokba. Az első jobb ember akar lenni. A második el akar merülni a miszitkus részében. A harmadik ebben a egy remek kapcsolatrendszert lát, amit saját karrierjének és gazdagodásának motrorjaként kíván használni. Ez a harmadik fajta adja a páholyok tagságának az elsöprő többségét. Az azóta eltelt kétszáz évben nem hiszem, hogy törtnét ovlna változás. Elnézve Macron banki, poltikai karrierjét, ő is jól megfontolt érdekből járt le oda, semmi másért.

Iskola.Annó az szdsz-es irányítás alatt álló oktatási minisztérium idejében történt, hogy egy lefongott vidéki kisvárosban különszedték a problémás gyerekeket a nemproblémásoktúl. Az eredmény az lett, hogy mind a problémások, mind a nemproblámsok iskolai teljesítménye nőtt, és mindenki, problémások és nemproblámsok is szerették eut a megoldást. Aztán jöttek a Szakértők, megállapították, hogy itt szegregáció és rasszizmus van, megszüntették a rednszert és összezárták ismét a kölyköket. Ment is a kukába minden eredmény. Az akkori jobbik rácuppant a témára, tessék, a zsidók biológia fegyverként teszik tönkre a cigányokkal a magyarokat, és referenciapéldának ezt az esetet használták. Szépen be is kaszálták a szavazatokat.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.19. 21:49:16

@nagyjoco: lehetséges, hogy érdek vezérelte..

Azért még van remény, ma csomó kicsit is jobbos érzelmű ember olvassa ezt a Jordan Peterson nevű ürgét, aki kifejezetten a picsásodás ellen lép fel, most nézegettem én is, szvsz csomó minden nagyon üdítő dolgot mond, az ember agyában lévő hüllő-részről, ami a hierarchiában elfoglalt helyét követi nyomon, az antropomorf világképről, amit "objektívnak" szoktunk mondani, a felelősségvállalásról, önkorlátozásról stb.

Myzza N. Trop 2018.05.20. 09:08:28

@Frick László Intézet: a Timikéről szóló kis párbeszéd igazából nem timikéről hanem a férjéről szólt. Hogy nincs meghívója a faszinak a vip buliba.

@Dinamuki: én hálistennek nem tanítok szakiskolában, és ha nem lenne más alternatívám, csak hogy ott tanítsak, erősen elgondolkoznék a pályaelhagyáson. Egyébként ismerek kolléganőket, akik kiválóan elboldogulnak ezekkel a gyerekekkl, visznek nekik kaját, karácsonyi ünnepséget rendeznek nekik, kézműveskednek velük, egy csomó gyerek azt érzi, hogy van végre valaki, aki figyel rá. Persze, egy bűnözőt vagy drogost nyilván nem tud már megszelidíteni.

2018.05.22. 08:46:45

orbán "Halálcsillag" Viktorról kiderült, hogy légyfing az olasz helyzethez képest. A 444 szerint!
Hát hogy van ez?

Wildhunt 2018.05.22. 13:08:22

@nagyjoco: pofánver a valóság. Még egy kis idő, és arra is rájön drága értelmiségünk, hogy nem minden baj oka és forrása Orbán. Kb. Akkorra tippelem, mikor kiderül hogy a modern rabszolgaság (elnézést, globálisan szabad munkaerő áramlás) nem az univerzális és legfőbb jó mindenkinek, a németek meg történelmi szokásuk szerint találnak valami hibátlannak tűnő megoldást.

Myzza N. Trop 2018.05.23. 07:49:40

@Wildhunt: pofánver a valóság :D
Az a baj, hogy az értelmiség csupa gyanús, angolul is olvasni képes, százalékot számolni tudó kis seggfejből áll. Ráadásul az elejétől értették a kötvényprogram lényegét, nem most verte őket pofán a valóság, hanem a meghirdetéskor :D
Boldog a lelki szegények :D

g7.24.hu/allam/20180523/kiszamoltuk-hogy-forintra-mennyit-bukott-az-allam-a-letelepedesi-kotvenyeken/

Egyébként miért lenne minden baj forrás Orbán. Nyilván vannak folyamatok, amire nincs hatással a világban. De az itthoni lopás az saját döntése. Az a baj,hogy szerintem te sem fogod fel a lopás nagyságrendjét és méreteit.

Így le kéne bontani, mint itt a cikkben,hogy Vadcica polgártárs évi 150 ezerrel támogatja Pénztárost, 100 ezerrel a kétballásbas focistákat, 80 ezerrel a vejkót...stb, stb...ha a végén összeadnád, rájönnél, hogy csak a te zsebedből évente kb milliós nagyságrendet húznak ki a lopással. És ha nem egyedül élsz, akkor a további családtagok zsebéből is. Ezt TE fizeted nekik, minden évben, mert megérdemlik.
Hogyan? Pl. Európa legmagasabb áfájával, amit tőled minden kiflivételkor beszed, majd csusszan át Lőri meg a vej zsebébe.

Aztán egyszer csak pofánver a valóság :D
Belegondoltál,ha kevesebbet akarnának lopni, nem kéne 27% áfa, elég lenne mondjuk 15%?

2018.05.23. 08:37:24

@Wildhunt: Hát igen, ez a csúnya Valóság Nagybácsi, négyévente bekopogtat egy-egy kétharmad erejéig az egykori magyar értelmiség helyét elfoglaló nagyképű, de földbuta 444 zombikhoz, és az olaszoknál is kiborult a progresszív bili. Azért van valami felettébb unodító ebben a "baloldali" poltikában, félmillió sáskát enged rá az olaszokra, majd miután úgy kipicsizzák őket a hatalomból, hogy csak űgy füstöl a seggük, elkezdik ütni-vágni, mnnősíteni a még munkáját el sem kezdő, de az ő szarukat eltakarítani kívánó új kormányt.

Wildhunt 2018.05.25. 12:16:20

@Myzza N. Trop: vejkóvejjó, O1GV, mészároslölö, csilliárdok, zsírosodik, putyincsicska, NER lovagok jóljártak, sajátláb, falusiorbáncsicskák, valláskárosultfidesznyikek, feudalizmuskegyelmesúr, kilépünk/kirúgnakazejuból, súlytalangráciápolt, szétverjükazeut, holnapállamcsőd, szarszaúmucsaország.
Ez volt a felvezetés. A lényeg (odáig még nem jutottak el, de amikor majd ott tartunk, elfogadok tőled egy bocsánatkérést):
NemesBudapestiBölcsHonpolgárok, mentsük meg az Országot, ha a miénk az összes FényesFővárosi képviselet, az maga lesz a Megváltás.

Wildhunt 2018.05.25. 12:19:16

@nagyjoco: talán valahol Révaynál olvastam a "szabályt, ami naggyá tette Rómát": Ha valaki valamiről úgy gondolja, hogy nem lehet megcsinálni, legalább ne akadályozza azt, aki épp csinálja.

Myzza N. Trop 2018.05.25. 16:42:07

@Wildhunt: ha jól emlékszem, te a jobbikra szavaztál, akik ugye, mind kurvaokos, majd ő külön nyer, nincs egyeztetés alapon nem léptek vissza sehol :D

TGM-nek olvastam egy kiváló mondatát, valahogy úgy szólt, hogy eljutottunk oda, hogy mindenki, aki nem rasszista, nőgyűlölő focibuzi, az elitistának számít.

Mindig is a házmesterek és tömbházbizalmik országa voltunk, lásd Csinibaba c. film, a rendszerváltás után egy darabig úgy tűnt, ha lopnak is, csalnak is a politikusok, egyben nagyon egyetért mindenki, NEM rendezi vissza a rendszerváltást.
Orbán most ezt felrúgta, szeretne visszatérni a kádári idők hugymeleg puha diktatúrájához. És a legnagyobb baj, hogy sokan, mint pl. Jocó, vagy Dudi, ezt roppant vonzónak találják.
Ahhoz mit szólsz, hogy Trumpli abba pofázott bele éppen, hogy az amcsifoci játékosok nem térdelhetnek a himnusz alatt. Valóban ilyen világban akartok élni, ahol nárcisztikus meg cezaromán faszkalapok bármibe belepofázhatnak?

Vagy pl. mit szólsz ahhoz, hogy saját, hazai faszkalapunk kitiltotta a nem kormánypárti - szócső újságtól érkező újságírókat az allright rendezvényről, nézzék kivetítőn, majd vééééletlenül elromlott a kivetítés.

Wildhunt 2018.05.25. 17:52:42

@Myzza N. Trop: 1. Nem jobbik, nem szavaztam. Vagyis a baloldali matek szerint az ellenzék nevű pártra.
2. Félreértették TGM-et. Fordítva: aki nem"elitista", az mind náci, etc. Ajánlom még Tótaw munkásságát.

2018.05.25. 19:46:20

@Wildhunt: A mi "elitünk" Európa-szerte fordítva működik, mindenbe beleugatnak, nem baj, hogy hányszor kiderült már a dilettantizmusuk. Tkp. engem nem zavarnánnak - elrángatóznak a dizájner drogokkal teli testükben a tüntiken a tücctüccre - de amikor bevándorlók tömeges beárasztásával akarják tönkretenni mindannyiunk közös életterét - akkor felmerül a kérdés, hogy mik azok a módszerek, amikkel az Ötödik Hadoszlop ellen még megengedhetőek. És én nagyon toleráns vagyok, ha rendcsinálásról van szó, mert egyszerűe elegem van, hogy hazátlan árulók egy kicsiny, társadalmilag-földrajzilag-származásilag-poltikai nézetek terén nagyon pontosan lokalizálható csoportja tönkreteszi egész Európát.

Myzza N. Trop 2018.05.26. 07:28:42

@Wildhunt: tgm-t és tótát összemosni...ajaj

Tóta egy közepesnél valamivel jobb képességű újságíró, kb, mint az orbánbuzik szellemi atyja, Bájerzsólti, csak zsóti már idült alkoholista lehet a megszólalásai és beduzzadt pofája alapján
tgm filozófus, igaz, haknizik, meg popkultúrás, de azért mégiscsak..

hvg.hu/itthon/20180524_tgm_altright_budapesten

érdemes végigolvasni
Nekem különösen az a rész tetszik,hogy "provinc"

lényeglátó
És ebben van Ovika BŰNE (és nem tévedése, hanem BŰNE) hogy szándékosan lök minket újra és újra vissza a PROVINC szerepbe. Az ő mentalitásával, képességeivel és motivációjával (ő akar lenni a főnök , minden más le van szarva) Magyarországnak PROVINC-nak kell maradnia, mivel ő egy provincnak az irányítására alkalmas. Ha kicsit is képesek lennénk kilépni a provinc szerepből, akkor Ovika elfoglalhatná abban a struktúrában is méltó helyét, tömbházbizalmiként vagy egy vidéki, harmadosztályú örgefiúk focicsapat menedzsereként biztos maradandót tudna alkotna. Kb. az lenne a neki megfelelő nagyságú mellény.

Frick László Intézet 2018.05.28. 06:37:26

@Myzza N. Trop: TGM-re én a Magyar Filozófia Győzikéje nevet aggajtottam. Én is elsőtől a kb 74-ik sorig ügyes, okos showman-nek tekintem TGM-et. Tavaly augusztusban azonban, ahogy ez egyébként Győzikével is megesik ritkán, elfelejt tájszólásban beszélni, szóval TGM-ből is kibukott a kabuki és az ATV-n jóformán keresetlen szavakkal bizonyította rá az ellenzék jobbikon kívüli részére azt, hogy basznak is Vidéki [-> PROVINC] cigányt váltani, mert kormányozni sem szeretnének. Azt már csak én tettem ehhez hozzá, viszont hónapokkal TGM előtt, hogy "ebben a nemzetközi helyzetben".

Azt a PROVINC-ot, amit kifogásolsz, én a tájszólással szoktam szemléltetni. Mivel az élő beszédemnek van némi Közép-alföldies, de inkább hajdú-biharias stich-jel [-> Váncsa István élőhangja] ezért a budapestiek, főleg a vidékizésben, vidékiparasztozásban, a mindent a vidékiekre meg a vidékiességre és provincializmusra levezető elsőgenerációs budapestiparasztok azonnal megállítanak élőbeszélyemben azzal "Hát te, tán salgótarjáni vagy?"

Innentől szoktam én hehezetes, affektáló, a ragvégeket elnyelő, a ragok magánhangzóit éneklően el-elnyújtogató budapestiprovinciális tájszólásra váltani a gügyögcsivel, ugye létezhetetlen egy olyan kibaszottulhosszúszót kimondani, mind mogyoró, tehát zacsivacsi, melcsifelcsi, uzsiubi, gyümirágcsi, kuki, burgi és pari
uilyenkor a budapestiparaszt sértődötten megállít és azt mondja, arrogáns vagyok :D

Azaz tkp külföldi, teljesenelidegenedettszemmel tekintvén az a "provincializmus" amit te kifogásolsz, a pestizmusban ugyanúgy megnyilvánul éstehát a vidékiző és minden rosszat a vidékiekre csak úgy ráfogó budapestiparaszt nem különb a cigányok minden mértékét betöltő, ám cigányozó magyarnál.
Politikai pamfletben és örökérvénnyel, valamint részletesebben is erről Arany János-nál olvashatsz, az 1848-49-es fóóóradalmat börleszkbe foglaló A nagyidai cigányok c. művében.

Ugyanis a PROVINC semmiben nem akadályozta a PROVINC váltást és még csalással sem tudta volna megakadályozni, mindössze a PROVINC elleneseknek annyit kellett volna tenniük, hogyaszongyaja:
1. ÖSSZEFOGÁS (néma felsorakozás a 2 milliós bázisú MSZ mögött)
2-PROVINCEVÁLTÁS
3. OSZTOZKODÁS

Ezzel szemben ugye az MSZP fikázásával, baszogatásával, megosztásával, múltsöpredéke-zéssel nyitottak 2017- ápr. majd augusztusra meg azt derítették ki, hogy a Jobbikkal összefogni pragmatikusan okos.

Köszöni szépen PROVINCE az emeséknek :D

Tetszettek vóna TGM-et kitenni az ablakba, nem csak elsikkadni az ATV-n :D

Myzza N. Trop 2018.05.28. 06:56:06

@Frick László Intézet: te teljesen hülye vagy.

A PROVINC nem a vidéki Magyarországot jelenti, hanem EGÉSZ MO-t.
Na, most akkor értelmezd újra miről is beszéltem.

Frick László Intézet 2018.05.28. 07:14:18

@Myzza N. Trop: Köszönöm a figyelmet. Imádom, amikor a [valódi] konklúzióra az olvasóm hülyerékáz rá.

Frick László Intézet 2018.05.28. 07:14:29

@Myzza N. Trop: Köszönöm a figyelmet. Imádom, amikor a [valódi] konklúzióra az olvasóm hülyerékáz rá.

Frick László Intézet 2018.05.28. 07:17:28

@Myzza N. Trop: Ja, egyébként Magyarország egész oi-Oi-Oirópa legbefogadóbb országa, eléggé egy nyitott társadalom, ezerévestörténetileg is, hol vannak itt a pápista-reformáta háborúságnak annyi áldozatai. A nacionalizmus meg a sok félfaszistoid izék is mind Fejlettisztán felől jövének.
Többször bizonyítottam már ezt a tételemet az oiropai cigányság helyzetével.
BezzegBritanniában csak éppen tavaly gyútottak rá lakókocsiscigányokra illegálistelepet úgy, ahogy az a Snatch c. filmben viccesnek is hathat (valakinek...)

Frick László Intézet 2018.05.28. 07:23:21

@Myzza N. Trop: A másik meg az, amit a csürhe képben mutattam. OLyan vagy, minmt egy nyalka csikós, aki paripáját odatáncoltatja a falusi csürhe járásához, ami tehát még csak nem is konda, hiszen csak csürhés tereli, nem pedig kanász, akinek a járása ugye, megismerszik

A csürhének csürhés kelletik, nem csikós, gulyás vagy juhász.
Azaz a dolgok oda-vissza is hatnak és ha csikós, hát lekénytelenkedik ám a lóhátról és csürhe után ő se különbül szaladgál, legföljebb ugye a csizmája nyalkaság. És nem tűzött-fűzött bocskor.

Volt egyszer itt ebben az országban szeriőz, nemlopós, elegant... sőt, fejlettnyugatias, ráadásul budapestikormány. És az emberek a legnagyobb tolvajokat, akik pl intézményesítették a proletáriátusunkat mára 2 milliósra hízlaló munkanélküliséget 1988-ban, visszaszavazták, mert már 1991-ben úgy emlékeztek, hogy ez a büdös, lényegében műkedvelő politikailag tök' amatőr balfaszkormány vezette be a munkanélküliséget. És jól megbüntizte az a nép a "jobber"-eket :D azért, amit a ballerek csináltak :D

"Így megy ez!"
/Kurt Vonnegut/

2018.05.28. 15:45:38

@Frick László Intézet: Amúgy miért baj, hogy nem akartak adószedőt váltani itt ugar-provinceon? Ha a szavazübázist harmadjára is át tudták baszni - és éppen a magukat legokosabbnak tartókat baszták át nagyon - akkor ott már felmerül a kérdés, a közönség nem ezt a űllandó átbaszást igényli-e... van egy orbánviktor, és arra minden szart rá lehet fogni. Nem a kormány meg az ország meg a nép a szar, hanem az életük. És ezen csak pár napot, hetet segítene egy orbánváltás -aztán eltűnne a derü az arcaikról.

2018.05.28. 15:46:50

@Frick László Intézet: "Forradalom, humanizmus, a jöv embere, ez az egész mal venu társaság,
amelynek alapja az embernek önmagával való tehetetlensége. A másik ember nem társ, nem
öröm, nem dics ség, nem csoda, nem üdv, nem szenvedély, a másik ember, mint az
önmagamból való vészkijárat. Egyetlen alapkondíció az egész vonalon: a problémaidiotizmus.
A másik ember, mint kényszermegoldás. Kompenzáció. Azért akar kormányozni, mert saját
életével nem bír. Új közösséget hirdet, mert saját életével megbukott. Eszméket hirdet, mert
cs dben van. Uralkodni akar egész népen, mert önmagán nem tud uralkodni. Bírálja a
társadalmat, mert önkritikája nincs."

- Karnevál

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.28. 21:04:12

@Frick László Intézet: "eléggé egy nyitott társadalom, ezerévestörténetileg is"

a monarchia többek közt azért esett szét, mert a magyar kormány (nem az osztrák, a magyar) semmilyen vagy nem sok kisebbségi jogot nem ismert el.

Kós Károly írja csodálkozva, hogy a románok mennyire demokratikus módon tudtak alulról szerveződni Erdélyben akkor, mikor a magyarok politikusok gyűléseire feudális alapon, csak megfelelő pedigrével lehetett bejutni.

2018.05.28. 23:34:43

@Dinamuki: Ez nem igaz. Lehetetlen dolgokat követeltek a kisebbsgiek.

Frick László Intézet 2018.05.29. 06:43:19

@nagyjoco: Tegnap kapálás közben eszembe jutott az, hogy a Jók és Igazak szépidejében, csodálatoskormányzása alatt bármi döntés esetén A Piac volt a hivatkozásuk, miszerint nem ők, hanem A Piac döntött így. Arról most ne is beszéljek, mi volt a célfotóval 2002-ben :D
Szerintem tehát a piac döntött így. Pl szombaton, a Femili Fos napján több, mint egy órát kellett várnom a thai fagyasztottőccségre... újabban a mélyszegény vásárlók annyira feltartják a mozgóárust.

Frick László Intézet 2018.05.29. 06:48:20

@Dinamuki: Ez mókszista hamisítványduma. A Tanácskormány baromságainak a leárnyékolására találták ki. valójában a Monarchia legnagyobb Kisebbségiországában, a Magyar királyságban igenjól érezték magukat a kisebbségeink. Az egyik legklasszikusabb horváth moderníró, Miroslav Krzela pl egészen jól beszélt magyarul és még Petre Grozánál is jóval magyarbarátabb volt. Amit MUTATOK, cáfolhatatlanul bizonyítja a XIX. századi asszimilációshullám. Az antiszemitizmusra példaként pl a Borsszem jankó zsidó karikatúristájának az asszimilálódni jaj annyira vágyó zsidók díszmagyarban ábrázolását szokták (tévesen) felhozni, holott ez jellegzetesen askenázi önirónia volt. Gondolj a névmagyarosításokra. Ezeket nem erőszakolta a rossznemzetiségipolitikát folytató magyarkisebbségi kormányzás a Monarchiában.

Mukikám, többször mutattam, mennyire velünk élnek a történelemkönyvekben még mindig a mókszista hamsítások. Hát.. most ez a hozzászólásod is ilyent idézett.

Frick László Intézet 2018.05.29. 06:57:16

@nagyjoco: Az Ébredő nacionalizmus. Ugyanaz a száj, ami kárhoztatta a magyarokat a kisebbségipolitikájuk miatt és magyartörténelemkönyvbe beleírva progressziónak állította be (az egyébként fejlettisztánból ügynökileg is tüzelt) törekvéseket, aztán ezeknek a mozgalmaknak a már nem an nyira tetszetős közepe-végét meg fasisztának kajabálta be.

Igazából a magyaroknak egészen nyugat-ázsiai törökös (turkus) nyitottársadalma volt és ha a cigányságunk helyzetét ma tekintem, akkor van is.

A jugoszláviai magyarbevonuláskor @Dinamuki: a kisebbségek is magyarzászlócskákat ráztak, az oirioid, jellegzetesen vérszomjas indorermán oiropid GESTAPo nem véletlenül találti ki a helyzet kezelésére a "Hideg napok"-at.

Sőt: a maimagyar tahó románútáló nacionalizmusra a román nép EGYÉBKÉNT 8vagyis a valóságban) egészen másképpen reagál, pl ma is divat magyarul tudni Bania Mare környékén, holott alig van magyar, de a román boltos igyekszik megtanulni a legfontosabbakat magyarul is. Gyakran találkozom pl a diplomás erdélyimagyarnál is magyarul jobban beszélő barátságos színrománokkal, miközben az újkeletú (alig több, mint 120 éves) büdösrománonzásunk már egészen oirópaias. Természetesen sajtópropagandailag az a román faisztoid kisebbség kaphat hangsúlyt, akik magyarellenesek, az életben azonban ez annyira nem gyakori. 2005-ben annyira besérültek az erdélyi magyarok, hogy ma már inkább tüntetően románbarátok.

A magyar a legbefogadóbb -mert nem árjanép. Hanem nyugatázsiai-nomád attitüdjei vannak. Ennek bizonyítéka családneveinkben a nagyszámú idegennépnév.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 07:43:34

@Frick László Intézet: fricike nem igaz h nem veszed eszre h te ilyen szocio nemzet (nep)karakterologiai jegyekkel jossz, amiket nem vitattam, bar egyebkent szamos ellenpeldat is lehetne hozni nyugatrol is, amik a te logikad szerint rogvest ervenytelenitik is a masik erveit (mondjuk a te logikad szerint az is hozzatartozik, hogy felteve, ha te mondod).
En politikarol beszeltem (nyilvan osszefugg az elobbivel, de a politikat akkoriban ugye a nemesseg csinalta), es kereshetnek neked linkeket a xix. szazad vegi magyar kisebbsegpolitikarol, de felesleges, ugyis csak a sajat hulyeseged fogod hajtogatni. Talan Joco kedveert majd keresek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 07:53:53

@Frick László Intézet: "mennyire velünk élnek a történelemkönyvekben még mindig a mókszista hamsítások. Hát.. most ez a hozzászólásod is ilyent idézett."

Ok, mutass ra, de konkretan, linkekkel vagy adatokkal, h. amirol beszeltem, vagyis az I. vh elotti magyar kusebbsegpolitika miert is volt szerinted olyan befogado a kusebbsegekkel.

2018.05.29. 08:41:31

@Dinamuki: Egészen véletlenül ebben a kérdésben anno igen jól tájékozott voltam. Egy történelem versenyre készülve ugyanis igen rendsen belemásztam Kossuth kapcsán a témába. ÉS ezek a kisebbségiek olyan lehetetlen kérésekkel - pontosabban követelésekkel mentek neki a magyar kormánynak - saját parlament, területi autonómia, meg ami a csövön kifér - amit egyetlen országban sem kaptak volna meg.
Papír könyvekből, korablei folyóiratokból tájokozódtam, ha van linked, szívesen veszem, de azt tudnod kell, hogy nekem az internet az mindig másodlagos forrás.

Wildhunt 2018.05.29. 08:44:14

@Dinamuki: hadd én. Szóval pld:
Szigorítás volt, hogy:
Az állami alkalmazottaknak meg kell tanulniuk magyarul, a gyerekeknek az iskolában kötelező magyar nyelvet is tanulniuk.
Ki tudott alakulni az összes kisebbség nyelve és irodalma.
Funfact: a ruszinok több joggal rendelkeztek mint most, Ukrajnában.

2018.05.29. 08:45:02

@Frick László Intézet: Most, hogy a DAX36 újabb munkatranzíciókat meg automaizálással munkahhely felszámolást akar végrehajtani, Fejletisztánban is egyre többet hallani a Marktról és az ő sajátos akaratáról.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 10:20:39

@nagyjoco: én pl. Jászi Oszkár vonatkozó művét olvastam (félig, és annak is jó részét elfelejtettem, mert bevallom, nem vagyok mindentudó, Fricivel ellentétben), aki antimarxista volt és vakoló.

most ezt a részletet találtam tőle:
"bár Deák és Eötvös nemes és messzelátó szelleme a kiegyezést nem a magyar sovinizmus megerősitésére tervezte, sőt azt mindjárt megkötése után egybekapcsolta egy mélyen demokratikus és humánusan igazságos nemzetiségi törvény megalkotásával: a dolgok logikája ismét erősebbnek bizonyult, mint néhány kiváltságos elme célkitüzése és a Tisza Kálmánnal uralomra jutott reakciós junkerpolitika a kiegyezést egyre inkább olyan alkot-mánybiztositéknak tekintette, mely a nemzetiségi népet örökös kiskoruságban tartja, a nemzetiségi középosztályt pedig, mint megbizhatatlan irredentista elemet, tartósan kirekeszti az állami hatalomból és a vármegyei szinekurákból „a megbizható, hazafias, nemzetfenntartó” elemek, értsd a nagybirtok s főleg a gazdaságilag lehanyatlott nemesi középbirtok, a dzsentri és plutokrata meg intellektüel szövetségesei számára.
Ezt a helyzetet természetesen csak egy nagyon reakciós, erőszakos és korrupt választójoggal és adminisztrációval lehetett fenntartani és megszületett az az elmélet, hogy a magyarság és a dualizmus sorsa elválaszthatatlanul egybe van kapcsolva a régi elavult alkotmány, a cenzusos választójog, a nyilt szavazás és a vármegyei álönkormányzat fenntartásával. A dualizmus és a politikai reakció szövetsége egyre nyilvánvalóbbá vált, mig a függetlenségi gondolat mindig kontaktust keresett az ország demokratikus átalakitására irányuló törekvésekkel, sőt a nemzetiségi aspirációk felkarolásával is. (Kossuth, Irányi, Mocsáry.) Ámde a nagybirtokos ideológia később a függetlenségi pártot is annyira uralmába keritette, hogy a régi komoly függetlenségi politika merő soviniszta, demagóg jelszópolitikába ment át egyidejüleg a demokratikus követelések szegreakasztásával s a nemzetiségek gyülölködő terrorizálásával. (Polónyi, Bartha Miklós, Apponyi.)
"

mek.oszk.hu/02200/02222/

Wildhunt 2018.05.29. 13:02:08

@Dinamuki: ez az értékelés. Mindig lehet több jog, de ez nem változtat azon, hogy az akkori magyar szabályozás megengedőbb volt, mint a jelenlegi szomszédainknál érvényesek bármelyike.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 14:43:42

@Wildhunt: ezt nem tudom, hogy megengedőbb volt-e, szvsz a lényeg, hogy valószínű mindenki jobban járt volna (KK-Európában), ha egyben marad a monarchia, de ehhez az kellett volna, h a kisebbségek is úgy érezzék, ez nekik jó és megéri. Ennek fényében ha Jászi fenti sorait olvasom, akkor úgy gondolom, hogy a szétdarabolás nem lett volna elkerülhetetlen, és ennek oka többek közt a nem elég jó kisebbségpolitika.
Dudi, ha már ezt az álláspontot lehamisításozza, előállhatna valamivel, ami ezt alátámasztja az ő álláspontját, de erre sztem hiába várunk.

Frick László Intézet 2018.05.29. 15:13:29

@Dinamuki: A Kisantant idején hangoskodó kiválni készülő kisnépek fiai mind a Monarchiában, a Magyar Királyság területén jártak anyanyelvi iskolákba és szívták magukba az új divatot, a nacionalizmust.
Köszönöm a figyelmed.

Az a Magyarország, a polgárosodó, nem fogok neked itt linkelgetnik, mi vagyok én, fészbúkmasjom picsaember? Krúdy Gyula egész életművét ennek a korszaknak áldozta úgy, hogy pl az Aranykéz utcai szépnapokban megírta "elődje" irályait is. Egy lehetett volna-de soja nem létezett (a hiányzó láncszem) író novelláit. Az a polgárosodó magyarország sok-sok-sok tekintetben fejlettebb volt a mainál is. Ajánlom figyelmedbe Závada Pál Jadviga párnájá-t (a sekszes jeleneteket bugyiizzasztásra, nőknek írta a mester, gondolom, te tudsz ihletet kapni a masztizáshoz más, nem íly körmönfont módon is) .

Olyan erős volt az Aranykor (1880-1914) polgárosodása, hogy még a fajankó Horthy alatt is tobább lendült, lásd, amit a Harmadikutasokról írtam. A Harmadikutas mozgalomban a filoszemita kriptokommunistától kb majdnem a Szabó Dezső-ista félfaszista népnemzethy-baromig terjedt a paletta.. és az összefogás... ezt is persze a móóókszisták nyeszeteltzék ki a történelemkönyvekből. Szabó Zoltán, Kovács Imre... én a Harmadikutasokhoz számítom Illyést és Dr Radnóczi középiskolai tanár [Radnóti néven költőnk] is kapcsolatban állt ezzel a mozgalommal. [Illyés vót ugye a kriptokommunista... kb a szovjet utazásáig...]

Az, hogy volt mindig valamiféle aktuális politika, Tisza Kálmán... Károlyi gróf, Kun Béla vagy Horthy, csak egy dolog volt. De volt pl Móricz Zsigmondunk, aki felszólalt a zsidótörvények ellen. Csinált, amit csinált az éppen aktuális kormány, a polgárias lét lényege az, hogy az aktuális társadalom se belehalni, sem beszarni nem tud az éppen aktuális kormányzás miatt, az csak egy dolog.

"Nem tudunk progresszívek lenni, mert ez a kurva büdös vidéki Tisza Kálmán!" -hát, ilyen nem volt Adyék idejében, egyszerűen volt, aki volt kormányon, a polgári erők meg progresszívek voltak.

Nem tudom, hogy bonyolult voltam-e most----
Köszönöm a figyelmed.

Wildhunt 2018.05.29. 16:40:30

@Dinamuki: megengedőbb volt. A monarchiának pedig esélye sem volt a pánszlávizmus ellen.

Wildhunt 2018.05.29. 16:44:00

@Dinamuki: persze a pánszlávizmusról nem nagy divat jelentősége szerint beszélni. Arról sem, hogy mekkora átb...szás volt. Pedig a csehek és a ruszinok is tudnánk erről mesélni, ha nem lenne kínos a saját nácizmusuk, amivel pofára is estek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 16:49:12

@Frick László Intézet: nem, persze, te nem fogsz linkelegetni, tényeket felsorolni, neked impresszióid vannak, amik mindent felülírnak.

Azért próbáltam keresgélni, egyelőre erre akadtam:

Lex Apponyi 1907
A tör­vény as­­szi­mi­lá­ci­ós szán­dé­ka­it ta­lán a 19. § túl­zott nyel­vi kö­ve­tel­mé­nye­ket ál­lí­tó pa­ra­gra­fu­sa árul­ta el a leg­job­ban. A ma­gyar nyelv el­sa­já­tí­tá­sá­nak a ko­ráb­bi mi­nisz­té­ri­u­mi ter­vek hat­éves ok­ta­tá­si fo­lya­mat ke­re­té­ben el­kép­zelt pen­zu­mát a Lex Apponyi négy év alatt tel­je­sí­ten­dõ fel­adat­tá tet­te. „A nem ma­gyar ta­ní­tá­si nyel­vû ele­mi is­ko­lák­ban, akár ré­sze­sül­nek ál­la­mi se­gély­ben, akár nem, a ma­gyar nyelv a min­den­na­pi tan­fo­lyam va­la­men­­nyi osz­tá­lyá­ban a val­lás- és köz­ok­ta­tás­ügyi mi­nisz­ter ál­tal a hit­fe­le­ke­ze­ti is­ko­la­fenn­tar­tó meg­hall­ga­tá­sá­val meg­ál­la­pí­tott ta­ní­tá­si terv sze­rint és ki­je­lölt óra­szám­ban oly mérv­ben ta­ní­tan­dó, hogy a nem ma­gyar anya­nyel­vû gyer­mek a ne­gye­dik év­fo­lyam bevégeztével gon­do­la­ta­it ma­gya­rul élõ­szó­val és írás­ban ért­he­tõ­en ki tud­ja fejezni.

"Ez a min­den pe­da­gó­gi­ai, di­dak­ti­kai és per­sze po­li­ti­kai és mo­rá­lis meg­fon­tolt­sá­got nél­kü­lö­zõ tör­vé­nyi elõ­írás tel­je­sít­he­tet­len fel­adat elé ál­lí­tot­ta a nem ma­gyar tan­nyel­vû nép­is­ko­lá­kat. A zárt szlo­vák, ro­mán, ru­tén, szerb vagy hor­vát nyel­vi kör­nye­zet­ben, az ak­tív nyelv­hasz­ná­lat és bár­mi­lyen más al­kal­ma­zá­si le­he­tõ­ség szin­te tel­jes hi­á­nyá­ban, a ma­gyar nyelv is­ko­lai ta­ní­tá­sa a nép­is­ko­la el­sõ négy osz­tá­lyá­ban leg­fel­jebb az ala­pok el­sa­já­tí­tá­sát tet­te vol­na le­he­tõ­vé.
Jog­gal bí­rál­ta a ko­ra­be­li kül­föl­di köz­vé­le­mény (Björn, Björnson, Lev Tolsz­toj) a nem­zet­kö­zi és a ma­gyar­or­szá­gi nem ma­gyar saj­tó ezt az erõ­sza­kos as­­szi­mi­lá­ci­ós tö­rek­vést. Ok­kal mu­ta­tot­tak rá ar­ra, hogy a ma­gyar nyelv­ta­ní­tás elõ­tér­be ál­lí­tá­sa meg­ne­he­zí­ti a töb­bi tan­tárgy ta­ní­tá­sát. Nem vé­let­len, hogy ma­ga Ti­sza Ist­ván is – pár év­vel ké­sõb­bi, a ko­a­lí­ci­ós kor­mány nem­ze­ti­sé­gi po­li­ti­ká­ját bí­rá­ló meg­nyi­lat­ko­zá­sá­ban – szin­tén egyik sú­lyos hi­bá­nak tar­tot­ta a Lex Apponyi ma­gyar nyelv­ta­ní­tás­sal kap­cso­la­tos ren­del­ke­zé­sét: „…hát ab­ban az il­lú­zi­ó­ban élünk-e mi, hogy meg­ma­gya­ro­sí­tot­tuk az oláh vagy tót pol­gár­tár­sun­kat, akit ma­gya­rul ír­ni vagy ol­vas­ni meg­ta­ní­tot­tunk? Hi­szen ez nem ma­gya­ro­sí­tás, ura­im! […] Igen­is, üd­vös és hasz­nos do­log ez, de nem a ma­gya­ro­sí­tás út­ja. Va­la­ki meg­ta­nul­hat ír­ni és ol­vas­ni ta­lán, de kü­lö­nö­sen, ha jól meg­sze­kí­roz­zák az is­ko­lá­ban, még na­gyobb gyû­lö­lõ­je lesz a ma­gyar nem­ze­ti ügy­nek, mint addig.”

irodalmiszemle.sk/2008/02/szar%C2%ADka-lasz%C2%ADlo-mo%C2%ADder%C2%ADni%C2%ADza%C2%ADcio-es-ma%C2%ADgya%C2%ADro%C2%ADsi%C2%ADtas/

A többiről: nyilván azt se vitattam egy mukkal se, hogy zajlott a polgárosodás, ámde sajnos ennek ellenére a politikában és az államszervezésben megmaradt egy csomó idejétmúlt feudális
struktúra. A kettő nem zárja ki egymást.
Ady és Jászi Oszkár egyébként puszipajtások voltak.

Wildhunt 2018.05.29. 17:40:18

@Dinamuki: a Lex Apponyi megengedőbb, mint jelenlegi szomszédainknál élő szabályozások. Vagyis?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.29. 18:38:19

@Wildhunt: ha megengedobb volt az eleg nagy szegyen a szomszedainkra nezve (bar ugye a feltetelek is masok voltak akkor es most).

Wildhunt 2018.05.30. 13:29:16

@Dinamuki: ezért hülyeség Trianont a magyar politikára kenni.

Frick László Intézet 2018.05.30. 14:29:39

@Dinamuki: A gyakorlatban ki tudta azt, ki az az Apponyi. Nemhogy a lex-ét. A gyakorlatban idelent nemzetiségibéke volt, jól érezték maagukat a kisebbségek és szivesen asszimilálódtak magyarrá, a politika semmiben sem (a saját kisebbségi nacionalizmusuk sem húzta vissza őket) pl Petőfi példája azonban.

Most képzeld el, mintha a szocializmusról Rákosi vagy Kádár törvényszövegeket meg agitációs anyagokat citálnék.

A Rákosi korszakot Kádár -féle mókszista hamisítások alapján "tudjuk". De pl ha megnézem, mint éltek idelent.. csak nézz borítékokat, Rákosi alatt a címzésekben még Nagys. meg Tek. is. Borzalmak is történtek Rákosi alatt, a kitelepítések, a feketeautós csengőfrász. De pl Bástya elvtárs a tanú -ból nem Rákosi tisztje. Rákosi alatt 1200 ludovikás tiszt szolgálta pragmatikusan a hazát. Egy csomóminden csak látszólagos és felületes volt a barakkban, pl máig azt tanítják, hogy Rákois téesz-szervezése és erőszakolása volt a durvább, holott a valóságban Kádárék vitték túlzásba és vééééletlenül tényleg leninidemokratikusra sikeredett . Nem is Kádárék... hanem csak a kutyáik...

Gondolj bele a kiszakított fiatalállamokba. Ha annyira a helytelen magyar politika űzte volna ki őket, akkor nem keleltt volna az újállamokban annyira durván erőszakosan magyarellenesnek lenni (kivéve Alekszander király Szerbiáját talán) És a magyarbevonulásokon nem rázta volna annyi román és szlovák meg szerb (és zsidó) a magyar zászlót.

Ráadásul én... ezt.. nem is magyarszemmel tekintem, hanem... én még beszélhettem a felmenőmmel, akinek középkorias saját személyes döntése volt a magyarrá levés.

A Középkorról is mókszista baromságokat tanítanak össze máig. A Középkor Európája és még a Reformáció és Vallásháborúk Oirópája is eléggé globális és nyitott volt. Nem a személyt kötötték.. a röghöz kötötték a személyt. Ha képes volt lemondani a röghről, mehetett Isten hírével. Hol van ma olyan multikalcs, mint az öreg Bach vagy"unokája" Mozart idején?? A Középkor messze nem volt olyan sötét... ha valami... inkább... nagyon büdös volt...

Frick László Intézet 2018.05.30. 14:39:19

@Dinamuki: Ez így igaz... A magyar XX. század a feudalizmus századaa, Horthy alatt a nyilt, Rákosi és Kádár alatt a kripto, a szociálfeudalizmus és ez tart ma is. Nem lehet még ma sem Apa Nagy Fasz Vezér Kanmajom alak nélkül pártot a piacra vinni, apakomplexusa van a magyarnak. Ezért voltak különösen gecik azok, akik az Állam lebontásáról úgy papoltak, hogy valójában fel sem volt még épülve. A tömegek valamiféle nagy Tolvaj-t láttak az államban Apu [Horthy, Rákosi, Kádár, Göncz] pedig megvéd minket...

Az Aranykorban és Horthy alatt töltötte be a magyar értelmiség először és utoljára azt a szerepet, amit be kellett töltetnie. Rákosi óta az értelmiség megint a furfangos deák, a hatalom csicskája, aki szopatja a parasztot és még büszke is rá. Kádár alatt.. az olvadás 6-7 évében születtek riportkönyvek, szociográfiák. Moldova nem ilyen, Moldova a kor Kasnyik -ja volt, kiadták az ukázt a vasútfelszámolás indoklására, megírta a vasutaskönyvet, kiadták a fagyás éveien Ede bá"ra a kilövési parancsot, megírta a "kaminyótós könyvet" Moldova már agitátor, nem értelmiségi feltáró volt. Olyan volt, mi ma az index gecik: politika szolgálattevő. Erre nem érv, hogy orbánnak mekkora slapaj szolgálattevői vannak, mert Orbán legjobb embere is hatszort vacakabb Moldovánál és tízszer az index geciknél.

Ma nincsen riport, nincsen szociográfia, semmit nem tudhatunk a társadalomról mert az agitáció überállesz.

Orbán nem nyilatkozik az indexnek, mert kamugyárnak tartja, erre az index kamugyárnak mondja Orbánt. Agitátor agitátort agitátoroz.

Hol van olyan felelős értelmiségi, mint Krúdy, Kosztolányi, Móricz, Radnóti , Illyés (akit pedig nem szeretk, mert karrierista volt, mintegy előképe a maiaknak...) ..még egy Tersánszky Józsi Jenő-nk sincsen. És miért nincsen? "Nem fizetik meg"
ez a válasz.

Frick László Intézet 2018.05.30. 14:40:58

@Dinamuki: Olyanunk nioncsen, mint a fiatal Zolnay Pál, nem is sorolom a magyar filmeseket, Zám Tibor, Berkovits György, a fiatal Pünkösti Árpád

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.05.30. 16:37:03

@Frick László Intézet:
" gyakorlatban idelent nemzetiségibéke volt, jól érezték magukat a kisebbségek és szivesen asszimilálódtak magyarrá"
ez egy kijelentés, amit semmmivel nem támasztasz alá (úgy is mondhatnám, az ujjadból szoptam, vagy a Krúdy regények alapján képzeled el), attól persze még lehet benne igazság, nyilván volt rengeteg "asszimiláns", de attól még inkább hiszek az akkor élt emberek véleményének (pl. Jászi). Másrészt az általad leszólt idézetben szereplő színszlovák vagy színromán, vagy legalábbis ilyen többségű területen élő mi a lópikulának érzett volna késztetést "magyarrá válni"?

Mozart nagyon multikulti volt, de végül is egy mai tehetséges fiatal zenész ugyanúgy végigturnézza a világot Tókiótól Michiganig, és az értő közönség aránya is éppolyan kevés lehet, mint amiről Mozart panaszkodott annak idején. Apja, aki vérbeli komolyzenei showman volt, nem győzte figyelmeztetni, hogy a botfülűeknek is lökni kell valamit mindig, aminek örülnek és fizetnek érte.
Viszont egész életében azon kellett aggódnia, hogy mikor talál megint mecénást, ez ma már talán könnyebb - a valódi tehetségnek. De hát Amadé fura volt, és a furcsaság vonzza a furcsaságot, így találkozott a kalandor Da Ponte úrral, a szövegírójával is, az ő együttműködésükhöz hasonlót ma tényleg nehéz elképzelni. Meg azt is, hogy milyen közeg tehetné lehetővé mondjuk egy mai Moliere létrejöttét (bár azt se tudjuk már, hogy akkor milyen közeg tette lehetővé).

Frick László Intézet 2018.05.31. 06:14:16

@Dinamuki: Dosztojevszkijjel tudom szemléltetni a problémádat. Vagy a posztmodern irodalommal. Vagy az aktuálisan éppen nagyonkorszerű-vel, ami pont a trendi abban a korban -mint Salieri. Vagy Vivaldi, aki nagyon-nagyon divatos volt Bach korában (és Bécsben ismeretlenül, senkitől nem érdekelten betegen pusztult el), Bach jónéhényszor händlizálta Vivaldit. Na, de maradjunk Dosztojevszkijnél. Volt neki politikaiújságírói pályafutása, Tóta W. kutyafasza hozz. Az orosz ateista-anarcho-szindikalista "balos" retkesnykű vodkagőzös mahorkaködös újságírás volt csak a rákenróll.

Az éppen aktuális politika, pl egy valamilyen Tisza nevű gróftól kapott évtizedeken, egy emberöltőn át tartó politikai hasfájás... kit érdekel.

Dosztojevszkij szépirodalmából kimarad a politikaihasgörcs. Alig sejthetün meg valamit a nézeteiből. Kosztolányi zyeniálisan indítja az Édes Anná-t, majd csak a II. vh után a francia posztmodern-ben lesz olyan, Kun Béla szökik repülőn és a lopottjavak potyorásznak.

Ady-t, amikor negyedszázada a posztmodern legények is, ahogy a professzoraik, fikázták 30 versűnek: Ady költészetének bő fele igen érdekes politikaipamfletto napiaktuális un publicisztikaivers zanza... "polbeat"... Ady-nak is fájt a hasa Tiszától meg a konzervatív bandától.

Krúdyra hivatkozásomat halálra röhögé Kulcsár-Szabó tanárúr. Meg a posztmodern legények ... ilyen Lovasi András alakú öreg 50-es alkoholistákat képzelj el, mint a dagadgmájú Darvasi Lacibá', akinek a hasa szintén de politico fáj...

nahát, ezért nem vette be műveibe a politikai hasfájásait Dosztojevszkij.

Krúdy miatt mindenki kiröhög, nos Krúdy tök're azt csinálta, amit Tarantino. Van Krúdynak is egy stilisztikai csomagolása, mint Taraintino John Woo-zása. Ám a marketing célzatú csomagolás alatt... Krúdynál ott a hóótttreál. A Móriczi Reálizmus. Móricz minél életesebb, annál hosszabban ír, van hipernaturalista novellája, ami hosszúelbeszélés lesz, én nagyon élvezem, mert a Fortepan-pont-Hu-n is rengeteg időt töltök időbuszozással, de pl Szilágyi Zsófia tanárnéni, aki pedig nagy-nagydoktorált, sok pénzt, pályázati táémogatást kapott Móricz monografálásáról s imígyen tehát le is írta, ha önkéntelenül is, hogy semmit meg nem értett Móriczból, pont a lényegeket nem érti belőle, pl azt, hogy mért olyan kibaszottul hosszúúúúúnalmas, mik azok a sok-sok-színdarabok és néha egy hosszúelbeszélés a prózai ömlenye aztán az egyfelvonásosban már tömörebb darabnak...
Krúdy, ha "hosszú" homéroszian felsorol, így csal a több sor-több honor-ért.

De Krúdy hóttreál. CSak ehhez... meg kell tanulni olvasni.

Jászi OSzkárból engem nem annyira az érdekel, mért fáj, kik miatt a hasa. Jásziból az érdekel: Ilyen egy polgári értelmiségi.

Rákosi Mátyás egész életében eszeveszett (márpedig ő gyakran az eszénél volt ám...) gyűlöletet is érzett Horthyék iránt, mert bebörtönözték: Építettek neki egy romantikus kunyhót a börtön udvarára, mindig volt benne egy köbméter könyv, fél köbméter papír és többliter tinta. És míg a többieknek telt a börtönélet, ahogy telt, a mi Matyink, a polihisztor olvasgatott, fordítgatott, német, angol, orosz, ezeket, héber, görög, eredetiben olvasta, mélázva sétálgatott, verslábak, hüvelykmatyirímek[-> Rimbaud]. Értelmiségi élet. Tkp még Gerő Ernő is ilyen értelmiségi volt , Révai József pedig főleg. És Aczél György. Aczél-baszogatáskor nem gondol senki arra, hogy ennek az embernek major Tamás volt a legeslegjobb barátja fiatal színész korában és ezután a 2. legjobb barátja pedig Dr Radnóczi középiskolai tanár [Radnóti Miklós néven költő]

és azt kell látnunk, pont Aczél példáján és az Aczél-ellenesek sokezreinek példáin: fájnak a hasak, de nem a gyomorok, hanem a magyaririgységben a májak. Uj Péter tkp egy kisaczél. K. Ferenc, az Élet és Irodalom könyörtelen kritikusa (szabadidejében a prózarovat ura és egyetemi tanár Nagy Doktora báró Jósika életművének, a XIX. sz. irodalmának, egy kisaczél.

Pedig Aczél más volt, más, mint a kisaczélok.

Ma csak két töbetű lehet, mert a maikor Síkbolygóján a Kettes Számkör az uralkodó. Támogatás és Tíííítás (tííítakozá, takaroggyozás, tirhítás-türhítés a picsába el, le, ignoráció).

Tűrés, az alig. A Jók és Igazaknál nem készül lista, csak örökre leírja magát a politikailag megfelelő, nem nyomtatják ki a nevét, nem sorolják listára, csak nem kap melót. Nem beszélnek róla és nem lesz és kész, kinyírta magát, mint Dezsőfi.

A Kis Vörös Kabos-sal elszaladt a ló és hóttrészegen autózva halálra gázolt valakit, bebörtönözték, némi silentium, de aztán képernyő, filmvászon, rádió cabaret.

Damu Roland az ősi romongró népi kulturálódás szokásai szerint exével egy viharos késődélután-este-koraéjszakára összegyött, volt minden, ebből koncepciós példamutató pör lett, mert már a közepén és még a feminimopicsoidok is tudták már, hogy Timike kicsoda... Damunak nincs rehabilitáció, a kisaczélok nem ismernek sem istent, sem embert. Nem keresztények ők és nem zsidók. Hanem hűűűdefejlettemberek már.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.02. 20:40:13

@Frick László Intézet: Krúdy biztosan nagyon fasza csak szvsz aránylag keveset írt arról, hogyan érezték magukat a kisebbségek a nagy magyar királyságban. Illetve hát Krúdynál mindenki arszlánkodik vagy búskomor és a nők térdhajlatán mereng.

Frick László Intézet 2018.06.03. 07:28:40

@Dinamuki: Jó, hát nem olvastál Krúdyt, nem is csudálkozom. Ismételten felhívom a figyelmed arra, hogy Krúdynál az arszlánkodás, az kb mint tarantino-nál a piffpuff és a karatély. Krúdyval (szinte) úgy vannak a magyar irodalom recepciósai, mintha pl elkezdenék karatélyoskobrás filmeket sorolni és a brucelík közé bekevergélnék tarantinokat.

Krúdy egyébként (mint pl én is) lábfetisiszta volt és a női láb élvezése messze-mesze a térdhajlatok alatt kezdődik, lábujjacskák, talpacska stb.

Az "Aranjuez-i"-ben (Aranykéz utcai szépnapok) pl egy sváb szőlőbirtokos vénember azt hiszi, hogy a fiatal feleségét jól tudta bezárni, a kis nő azonban lemezteleníti a lábacskáját és a kerítésrácson kidugja, hogy az arszlán aztán élvezhesse.

A kisebbségek közül Krúdynak a szlovákokhoz (ugye, szinte föl a lengyelekig) fűződnek témái.

Itt említem meg, szintén ismételten, hogy Budapest késő- Pest-Buda korszakában egyharmadában szlovák, egyhamradában németanyanyelvű (főleg ausztriai származékok) egyharmadában pedig erősen németes [jiddis] de rendesnémetül is tökéletesen beszélő zsidó volt. Ez összesen tehát 90% "kisebbségi" és a többségi magyarság pedig 10 % kocsisok, lovászok, trógerek, segédek mészárosok stbk formáiban. Tekintsd Budapest lakosságiösszetételének a változásait, ennyi embert nem lehetséges országos nagypolitikával, de erőszakkal meg pláne nem asszimilálni.

A maimagyarral az is baj, hogy szinte el sem képzelheti a régimagyart, akik még nem ezek a feszt rinyáló, jajgató, mindenbe belehalni akaró Hanák-né alakú aljas, sokszor tolvaj és semmirekellő jajgatörpök voltak. Nem csudálom persze, hogy az ilyen magyarnak egymás-magyar ennyire büdös és útálatos, hiszen egyik Hanák-né az egyik munkáját végzi Hanák-né szerűen, amivel persze a másik hanák-né már Hanákné-ságán kívül. civilben találkozik, mintugye Hanákné az életben, aki anyi óra nemdolgozás után is hiába kért a presszópult mögött álló Hanáknétól szolgálati kávét (azaz rendes, nem csak már lefőzött zaccon átengedett forróvizet), nem kapott.

Azaz Örkény Istvánt már nem annyira nehéz olvasni, mint Krúdyt. A Hanákné-ügy c. írása a gyűjteményben a hátrahagyottak között van, most olvastam utána, műfajilag novellának sorolják be, pedig ebben a munkájában Örkény a riportnál hóttreálabb. Semmiféle eszközt nem használ. Megtörtént eset, még minden nevet sem változtat meg. Létezik filmes adaptációja is.

A mókszista történelemhamisítás, ha nem is annyira mindentbetöltően, mint a németekbe.... egyfajta bűnösnép-bűnösnemzet tudatot idomított be a magyarba. Az utolsócsatlósok... a hóttifaszistákok.. a büdös nemzethykeresztényelhajlósok... Ebbe a mondakörbe tartozik az, miszerint Trianont már csak az elbaszott kisebbségipolitika miatt is alaposan megérdemeltük és aztán gyött a revancsista-orgonyista-sóvinyiszta kúúrzuss.

Biztos emlékszel a Jók és Igazak gácstalan üdekurzusának a bájos hivatkozására, miszerint "Majd a Piac Dönt". Nos, az új, kiszakadt nemzetállamok Trianon előtt kisebbségi, Trianon után többséginépei közé, ha volt olyan (Szlovákiában nem volt) anyaországi területekről kellett telepítgetnni be nemzetiesebbeket, annyira kollaboráltak a trianonelőtti kisebbségiek a kisebbségilétbe szorult egykori többségimagyarokkal meg Csonkamagyarországgal. Az Új Országok piacai úgy döntöttek, hogy Nammmammmarország pijaca vót a jobb. Politikaiföldrajzilag megszületet az elszakítás és kiderült, hogy Sporon, a Hűség városa piaci szemponokból döntött milyen jól, amikor az elmaradott keletisztánilét helyett a fejlett NyugatiHatárszéli létet választotta. Az újországokból a mester-és üzletembereknek Csonkamagyarországra kellett átjárniuk bótolni... és ez is fokozta a (z egyébként vtörténelmi reátekintésbe, mert a németnácik által biztosított) visszacsatolások feletti általános nem csak magyar) örömet.

Mint politikabuzi, arra intelek, hogy a korszerű agitációs propaganda minden állítása ellenére egy társadalom létét a politika annyira mélyen, ahogy az agitátorok azt hivatkozásaikban pro avagy kontra szeretnék, nem képesek áthatni. Attól, hogy a [...]iáriusok vagy a .../... sita-pisták vannak ugyan hatalmon, még egy társadalom nem lesz kommunista, szocialista, kereszténynemzeti, liberális vagy iszlámterrorista.

Pl nekünk propagandaokokból azt hazudják, mennyire egy iszlámfundamentalista az iráni társadalom és mennyire kjezd el nyílni a szaúdán, a gyakorlatban, ha külföldi túristaként látsz iráni nőt, akkor azért nem látod, mert forrónadrág van rajta és pántos top, a haja leeresztve, és cigizik, a szaúdán nőt, akik ugya Nagy Szövetségesünk Nagy Szövetségesei, meg azért nem láthatod, mert a csadorja szemrésén át villogtatja szemeit szelfizéskor a szelfibotján ingatott okostelókájára. (Illetve.. egyszer volt egy élményem, amikor egy ilyen csador szemréséből a teljesen kilátszó szempárból +18 karika pornót olvastam ki azzal, hogy úgy volt vele a nő, a gyaúr fasz úgyse látja a szemét és nem tud belőle tehát mit kiolvasni...)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.03. 10:29:40

@Frick László Intézet: olvastam én Krúdyt, ha nem is sokat, ez a kijelentésed, miszerint nem olvastam, a lenézős, fellengzős kijelentéseid sorába illik.
Nyilván nem Budapestről beszéltem, hanem az ország "peremén" lévő kisebbségi térségekről, de ezt szó szerint le is írtam, szóval nem értem, miért jössz most Budapesttel.
Nekem aztán rohadtul nincs bűntudatom meg bűnösnemzet-komplexusom, vágom, hogy szerinted miért csúnyanácibbak a nyugatiak a jófejnomád magyaroknál. Történelmi tényekről beszéltem, amikről láthatóan fogalmad sincs, mivel egyetlen kibaszott forrást, érvet, akármit nem tudsz felhozni, hogy az álláspontod igazold, pedig tényleg kíváncsi lettem volna rá.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.03. 10:32:27

@Frick László Intézet: arról hogy ki tapsikolt a Kassára bevonulókatonáknak meg ki nem és miért, ajánlom figyekmedbe Márai visszaemlékezéseit. Bár neked nyilván az is agitációs propaganda, ha nem fedi a khm... "elképzeléseidet".

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.03. 16:28:04

oké, most Márai emlékeit elolvasva, ő nagyjából @Wildhunt álláspontján van, de amit Jászi ír, abból annyival ért egyet, hogy nem csak a kisebbségek szívtak a feudális berendezkedés miatt, hanem a magyarok is. Dehát ugye Márai se tudhat annyi sok mindent a kisebbségek helyzetéről, lévén ő is magyarosodott német. Mkindenesetre objektivitásra valamennyit adó kortárs.

Frick László Intézet 2018.06.05. 05:41:17

@Dinamuki: Beszéltem én irodalomprofesszorral is, aki "olvasta Krúdy"-t. Szerintem az, hogy én olvastam Krúdyt és joggal-alappal beszélek olvasmányélményemről, az nem fellengzuősség... inkább a frusztrációd tükröződése... ugye te is, mint az irodalomprof'... a "csomagolással együtt" ettétek (nem ettétek) meg Krúdy-t.

Tegnap az jutott eszembe, hogy a győztesek nem a történelmet írják, az egzakt. Mint Krúdy életműve is egzakt.

A győztesek a történelemkönyveket írják és te pl a XIX-XX. század "+úriMagyarország"-ának a kisebbségpolitikájáról amit tudHATSZ az e győztesek által Írt tankönyvekben volt benne és maradt benne máig.

Aztán te magad is dicsekszel, mennyire nincsen bűnösnemzettudatod. vagyis a győztesek hiába íratnak történelemkönyveket

nézzük másképpen. Ahogy neked tetszeni fog: A győztesek Orbánék és olyan történelemkönyvet szeretnének iratni, miszerint 2010. óta nemzetikereszténykurzus van Magyarországon.

Megbassza a kutya is ezt a "kereszténynemzeti kurzus"-t egyébként, mert a sorban-szépen kihaló keresztény öregek zöme sem kapja meg az utolsó szentséget, a temetésit, hanem már a kórház proszektúrájából a halottégető ipar kezére adják őket és a valamilyen hamvakat, amik sok szerencsével akár tartalmazhatják egy részét a valóban hozzázartozót alkotó foszforból is, hazakerülnek a szekrény tetejére, az ágy alá vagy mittudomén, szerencsés esetben, mint dr Mezei Otto képzőművészeti kritikusé, az imádott felesége bio konyhakertjébe talajjavítónak.

Keresztelnek keresztényeket, de némelyik katkó pap rángatja az istrángot és tiltakozik, mert lényegében hitetlen szülők ragaszkodnak valamiért ehhez a hagyományhoz. Ha a házasság szentségéért jelentkeznek, elkapja a gabancát a fiataloknak és ad nekik egy kis oktatást, meg azon a címen, hogy mióta nemfizetnek egyházi adót, az örömszülőket is leveszi pénzre.

Összességében az egyházi házasság-szentséget fölvett párok házassága is kb ö éven belül ugyanúgy megy a lecsóba, mint a "pogányoké".

namost, ha az aktuális politikaiagitációt olvasod, akkor találsz szövegeket erről a kereszténynemzetikurzusról... képzeld azt, hogy te egy kutató vagy, aki 50 év múlva tanulámyozod a tanulmányozható szövegeket.

Azonban kortárs vagy.

Akkora egy kibaszottnagy kereszténynemzetikurzus van, hogy az egyháznak naívhitből is "odaadott" iskola hivatalos hittantanára az Abigél c. film nézésével bassza el, lógja el, tanítás=munka helyett a hittanra kijelölt "drága időt".
Tkp abban megegyezhetünk, te+én, hogy az Abigáél-t hbittanórán Bede Márton tenné be a valamilyen képkeltő eszközbe, direkt a hittan, mint TANtárgy iránti kibaszási vágyból, hogy a gyerekek az egyházi iskolában még annál is inkább megútálják az egyházi iskolát, mint amennyire már útálják.

A szülők egyébként, akiktől ezt a csodálatos információt beszereztem erről az egyháziiskolai tanárról, tanbakodtak is, ki a fasz taníthatja ott a hittant. A plébánost gyanították, amikor az egyik szülő még azt is hozzáfúzte a történethez, hogy ldás, békesség-et viszont kötelező köszönni és még a takarítónő is rászól a szülőkre, ha nem így köszönnek.
"Hát, akkor" -mondom erre a szülőknek- "akkor kibaszottul nem a plébános tartja a hittant... egy református iskolában ...

Hát, kb így járnál te Úrimagyarországon 1880-1945. között kisebbségi ügyben. Mint a kereszténynemzeti kurzussal is. Vagy a Horthy-fasiznmussal, amit szintén győztesek, viszont sokkal hatékonyabban és hatásosan, úgy néz ki, most már mindörökre sikeresen hamisítottak bele a történelmünkbe.

A posztmodern irodalom megtürt volt az irodalomtanszékeken a múlt száézad 70-es80-as éveiben, aztán győztesek lettek a posztmodernek, klasszika lett a posztmodernből. Persze ezeknek a posztmodern professzoroknak is volt ízlése... valamint az emberek többsége, úgy van az irodalommal, mint a cipővásárlással vagy a házastárs jelöltekkel újabban: Azonnal jónak és kényelmesnek meg alkalmasnak kell lennie, mint a farmernadrágnak puhának, lágynak, síííímogatónak. Ha kedden felveszek egy könyvet, belenézek és nem gyön a fejembe, akkor szerdán se, pénteken se és már úgy nagyjából sohamár-se veszem a kezembe.

A mi posztmodern legényeink iszonyú kényes emberek voltak. Hallgatták Mészöly Miklóst a nagymarosi posztmodern óvodában. Nádas Péter annak az óvodának az egyik legjelesebbje, ő igen finnyás, nagyon sokat ad magára.

Én beszéltem ilyen finnyásokkal, akik szerint krúdy felületes, túl sokat írt, néha szinte már ponyva, negédes... meg a térdhajlatok, ami közhelyet te is ideismételtél.

Egy másik írónk, akit szivesen baszogatnak kb ugyanazzal a irodalomtörténeti beállítással, mint már a szocializmusban is, az Hamvas Béla.

Nagyon úgy néz ki, hogy a posztmodernek voltak az utolsó győztesek a magyar irodalomtörténetben, akik irodalomtörténetet írhattak. Szilasi Laci bácsi is 60-felé hazafelé, meg Károlyi Csabibácsi is... a nappali Ház jelesei mind 50-en felüliek, Istenem, Babarczy Eszter is. Állítólag kertész Imrének ugyanaz a felismerése támadt Krúdy-ról és Hamvasról, mint nekem

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.05. 06:57:52

@Frick László Intézet: basszus... " győztesek által Írt tankönyvekben volt benne és maradt benne máig. "
Nem érted, hogy Jászi KORTÁRS volt és a KORTÁRSAIRÓL írt???
Ha te tudsz másikj kortársat, aki vmi érdemlegeset tud mondani a témáról, akkor ki vele. Azt, hogy volt rengeteg sikerrel "integrálódott" ember, egy percig se vontam kétségbe, ez persze nyilvánvaló. A kérfdés tövábbra is az, milyen volt a "valódi" kisebbségek helyzete, tehát ahol egyik szülő se magyar volt és nem is magyar környzeetben nőttek fel. NYILVÁN ott is rengeteg különbség volt az egyes vidékek között...
... azért fárasztó veled vitázni, mert tulképp nem is a másik ember konkrét felvetéseivel vitatkozol, hanem vmi elképzelt publikumnak írsz és a másikat egyszerűen hülyének nézed. úgyhogy azilyen "süketek párbeszédébl" megint elegem van - sorry.

Frick László Intézet 2018.06.05. 10:21:30

@Dinamuki: Sajnálom, hogy megbántottalak. Azt szerettem volna kidomborítani, hogy Jászhit azért olvashattad, mert a szövege stimmolt ahhoz, amit a győztesek írtak a történelembe bele. Én viszont nem tudok neked linkelni, mert ebben a témában "más vélemény" főleg nejlonirredenta újsovinyiszta-félfaszista feldolgozásban van.

Pl Rácz Aladr és felesége feldolgozta cimbalom/zongora átiratban egyik kedvenc slágeremet, Sztravinszkij Kis szvitjét, de még mindig nem tudnám neked linkelni, mert nincs fönt. Most nincsen időm belehallgatni, de egy jótétlélek föltertt egy több, mint egyórás rádióelóadást Várkonyi tanárúrtól, abban pl lehet, hogy ez a feldolgozás benne van.

Meg vagy sértődve, pedig nem lehülyéztelek, nem szóltalak le.
Jászi írt, amit írt (én egyébként azzal az egész progresszióval vagyok, egészen és nem propagandisztikusan)

Azonban a történelmi igazság az, hogy Trianonhoz az országos nagypolitikából a kisebbségi politikát is tekintve, nem sok köze van. Arra mutattam rá, hogy a polgáriasofó Magyarországon a természetesen büdös és kritikai kardélre hánynivaló gyalázatos politika ELLENÉRE
is élt és dógozott egy társadalom és abban a társadalomban másképpen mentek a dógok, mint ahogy a politika diktálta volna.
Ha ezt pl összeveted a mai magyar jógyerekek naív hitével, miszerint az USA a megtesteült liberalizmus és minden, ami van az USÁ-tól, az jó mert liberális, aztán megnézed az ezt a társadalmat hébe korba még bemutató, mert még művészi értékeket is képviselő alkotásokat, akkor kiderül, hogy kurvára nincsen liberalizmus, sőt fehérnemzeti kereszténykőkonzervatívizmus van Árja Testvériség van, ami ma már egyenrangban dönt börtönügyekben a Szövetségi Kormányzattal is nemhogy a szenátussal.

Erre akartam kilyukadni, nem "bántani vagy csúfolni" téged.
Egyszerűen a passzus, amit idéztél, a győztesek történelemkönyvéből való és kész.

Baj van ezekkel a történelemkönyvekkel, sem Kossuth, sem Kádár János (de Horthy sem) felel meg történelmileg a könyvbéli (részben kitalált) alakoknak.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.05. 10:54:23

@Frick László Intézet: "Én viszont nem tudok neked linkelni, mert ebben a témában "más vélemény" főleg nejlonirredenta újsovinyiszta-félfaszista feldolgozásban van. "

igen, a komment elküldése után pár másodperccel jutott eszembe, hogy erre az "ellenérvre" is ki kellett volna térni, mint a hülyék párbeszédében szokás: nem igaz, mert a rendszerváltás óta rengeteg akkori politikus memoárjait, könyveit kiadták a témában, nyilván pont arra a könyvespolcra, ahonnét én levettem Jászit, már a 80-as években odakerült, tehát neki ennyiben könnyebb dolga volt. Nekdd nem kellett volna linkelni, hivatkozni bőven elég akármire, de akár szépirodalmi élményre is hivatkozhatsz, csak nem azon a szinten, hogy "de Mikszáth is írt a tótokról".
Mondom, pl. Márai leírja a naplójában a véleményét a kérdésről, és az kb. a tieteknek felel meg, azzal együtt, hogy a feudális elmaradottságot ő is okolja, akárcsak Jászi.

Frick László Intézet 2018.06.05. 13:01:08

@Dinamuki: Nekem pont ezzel a "feudális elmaradottság" c. legendával van bajom.

A fezudalizmus Újkor előtti, polgárosodás előtti és a nacionalizmus, az mindenféleképpen polgárias termék és a Felhomályosulás utáni, fiatal, XIX. századi cucc.

Ha Petőfit olvasok, azt hőbörögte ugye, hogy akasszátok föl a királyokat.... 1849-ben aztánm részben a szülei halála miatt is depresszióba esett... és a politikai véleménye is fordult, csak sajnos erről írni már keveset, vagy semmit. De hogy Petőfi TÉNYLEG liberális, azzal bizonyítja, hogy az arisztokrata-royalista Bem apó volt az apapótló-atyai-jóbarátja. Vagyis Petőfi megengedő volt. Különböző korok győztesei használták be történelemkönyveikbe így vagy úgy Petőfit...

A királyokról ugye a kövér kizsákmányoló, népnyúzó jut az eszünkbe, mert pl a Nagy Francia Forradalom győztesei XVI. Lajosrtól hazudozták, amit hazudoztak, meg tóódítottak Mária-Antoinette-ről. Pedig szegény Kövér & Hűjje Lajos ártatlan volt teljesen... és kellően felelős is ennek ellenére.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.05. 14:47:31

@Frick László Intézet: akkor átadnám a szót Kós Károlynak, ő okosabb is mint én, és picit jobban ismeri az akkori helyzetet is:

„… tizenegy éves koromban találkoztam első ízben a politikával. Nem azzal, amelyik ócska nemzetiszínű szólamokkal bolondította a jámbor népet, vagy ádáz szócsatákat vívott egy »és« szócskáért. Sem azzal, mely cinikusan csupán piszkos ugródeszkája volt munkanélküli protekciós egzisztenciáknak vagy busásan jövedelmező üzleteknek. Nem a politikának ezekkel a tragikusan hitvány és szégyellni való karikatúráival találkoztam, hanem azzal a halálosan komoly politikával, mely népek és nemzetek életsorsát határozza meg és dönti el, előbb vagy utóbb, jobbra vagy balra. Én az ún. memorandum-pörrel találkoztam. Mi volt ennek a pörnek a lényege? Az erdélyi román politikai vezetők: papok, ügyvédek, parlamenti képviselők népük nevében memorandumot szerkesztettek, melyben – nem véve tudomásul a 67-es kiegyezést – a 48 előtti Erdély rendi alkotmányának olyan módosítását követelték, mely a három törvényes nemzet mellé negyedikül a románt iktatja be és vallásukat bevettnek ismeri el. Memorandumukat küldöttség adta át Bécsben, Ausztria császárának […]. A császár a küldöttséget nem fogadta és a memorandumot a magyar király bíróságának utaltatta át, mely a memorandum aláíróit hazaárulás vádjával perbe fogta. Ennek a pernek kolozsvári végtárgyalásakor, illetve az ítélet kihirdetésekor találkoztam én a politikával. Természetesen akkor én ezt mind nem tudtam. Azt még kevésbé, hogy ez a per csupán egyik közbelső állomása annak a régi nagy pernek, mely 1784-ben az érchegységi mócok véres és végül vérbe fojtott ún. Horea-forradalmával indult, második állomása a román nép 1848-as évi balázsfalvi nemzeti gyűlése volt, és ez az 1894-es memorandum-per már a harmadik állomás. (Végállomása aztán Trianon lett.) Mindezt akkor én még nem tudtam. Akkor csak néztem, és bámultam kíváncsian és értelenül a borzongatóan érdekes színjátékot, melyet látnom adatott, de megértenem csak sokkal későbben. Lakásunk ablakából néztem a számomra akkor még ismeretlen idegen nép sűrű tömegét, ahogy a vasúti állomás felől mind csak jött, jött, menetelt be a város felé. Azután kiszöktem az utcára és a többi kíváncsi kolozsvári emberrel együtt a Postakert utca torkából néztem a törvényszéki épület előtti teret fulladásig megtöltő idegen népek sokaságát, ahogy szemben az épülettel mozdulás nélkül állott és némám bámulta mind az »Igazság« palotáját. S láttam aztán, hogy egyszer csak meglódul, felmordul és zúgva hullámzik, tolong, tülekedik arrafelé. Aztán láttam, hogy a Külmagyar utcából huszársvadron kanyarodik ki és beleugrat a tömegbe. Aztán trombiták recsegnek, huszárkard villan, botok puffannak és emberek ordítanak és üvöltenek és rohangálnak ide-oda s aztán futnak, nyargalnak, menekülnek… És mindenki fut már és én is futottam egész erőmből, szorongó szívvel, rémülten – haza, csak haza. Ez volt első találkozásom a politikával. "

adatbank.transindex.ro/html/alcim_pdf4805.pdf

Frick László Intézet 2018.06.06. 05:59:15

@Dinamuki: Köszönöm a Kós Károly szöveget -ezt nem ismertem.

Ha visszaemlékezel e blogbéli irkálmányokra, következetesen mutattam rá arra, hogyan beszéltek Erdélyben Magyarországról: Mint ami Kint van: Kime[n]ek MagyarországBA. Beme[n]ek Erdélybe. Hogyan szól a 12 pont egyike? "Únió".

Kós bácsi "politiká"-ról beszél, ebből kitűnik, hogy ő eltérően értelmezi a politikát, nemúgy, mint én. Szerin tem a politika eleve is hazudozás. Színtisztán -amint lehet igazat is mondva lényegében hazudni. Friss példa a gyuribácsizás, mindenki tudja, hogy ez hazudozás, a kérdés az, hogy kinek kellene Kedves Szövetségesünket megkérni, hogy ezt a fajta szövetségiPOLITIKÁT ugyan, hagyja már abba és ne bassza már ennyire Ojrópát (agyon). nem lesz neki attól jobb, világelsőségét már nem nyeri vissza.

Hogy jön ez Kós bácsi történetéhez?

Az I. vh szörnyűség volt a vérengző majmok első nagy szörnyűsége, szörnyűbb a mongoljárásnál és szörnyűbb a Török Birodalom rohadmányozásainál, mert itt elméletileg a legeslegfejlettebben tudományos ojropidok vérengzéséről volt szó teljesen fölöslegesen. Kiskölök korom óta olvasgatok I, vh témában s én nem az a fajta voltam, aki 5-6 esztendősen únja a nagyszülék meséit, hanem egy ritkább, aki még kérte és részleteket is.

Isonzónál hosszú szünetek voltak az öldöklésben és a két paraszt arca, ezt az utóbbi évtizedben a helyszínen is tanulmányoztam, a két paraszt, a talján meg a magyar arca szinte egy. Miközben köpdösni trendi a parasztot, a paraszt a világ leglobalistább, legnépekfölöttibb fajzattya, még a zsidó paraszt is felovad a népek tengerében a leghamarabb, még a kasztrendszerének foglya a hindu (cigány paraszt is eltünt, a Hosszú útban már ide se ért, kb A Katoná-val egyenértéküen globalista a paraszt.
hasalt tehát a talján meg a magyar paraszt egymással szemben a fronton, nézték egymás, hamint tükörben és az egyik, mindegy melyik az ilyen globalista fajzatból, bede Márton kurvára egy vilgfi globalistána képzeli magát, mint újságíró, de megmondom az öszintét, kurvára nem is az, csak álmodozná, hogy. Egy akármilyen iskolázatlan-tudatlan analfabéta, a faluja tornyán kívül esetleg a Piave-t látott paraszt globalistább vót nála. Mert tehát az egyikparaszt felmarkolta a Piave melléke fődgyét s kérdően nézte a másikat, aki, ha a magyar volt, orcát vágott, s ha kiskunsági, akkor dicsérőt a piaveire, haviszont mosonmagyaróvár vagy Ebes k9örnyéki, akkor nyilván a világ legjobb gabona alá való talajait hazainak tudván kissé leszólóan, fitymállóan. S innen már hamar a mutogatás, kinek hány csalággya otthon. Bede Márton a legfaszább angolságával Liu Wang kínai újságírót, akinek angolsága annyira kitűnő, nem fogja érteni az alapokban sem, mint ahogy ez a két büdösparaszt egymást értette. Azt is megértették azonnal, hogy ez nem az ő háborújuk és a politika... az valahol nagyon magasan, nagyon érthetetlenül húzódik.

Szóval arról igazán okosakat nem olvastam, hogyan tudott volna Magyarország, az Osztrák-Magyar monarchia egyikfele kimaradni a németek eröltette háborúból.

A román nacionalizmus nem Erdélyben termett.

Innen időhiányában átvágok, vissza az I. vh történetéhez, egyrészt az olasz kiugráshoz 1915-ben, másrészt 1918. februárjában a németek-osztrákok látszottak győztesenek, az USA beavatkozásig.

Az USÁ-nak is vannak történelemkönyvei.

Szerintem az USÁ-ban kifejlődött súlyos idiokrácia egyik fő oka, hogy ott nem annyira muszáj földrajzot és történelmet tanulni: Az emberek hülyeségben tarthatóságához az egyik legfontosabb a történelem és földrajz nemtudása.

Az USA nagyonrövid történelme szerint Ojrópa buta és elmaradott, míg ezzelszemben az USA a szabad, liberális és nagyonfejlett (és nemzetuikeresztyénkonzervatív is...)

Ehhez képest a NASA-nál egy néger számítástechnikusnak, ha pisilnie kellett, méterben számítva 1200-at kellett futnia, hogy szinesek által használatos WC-be pisálhasson, mert az épületszárnyban, ahol dolgozott, 1962-ben Csak fehérek! -feliratos WC volt.

Miközben a fejletlenMagyarországon mondjuk... 1957-ben egy alaménijom kannafedőből ivott cigány és magyar bányász vagy téglagyári vagy építőipari munkás.

Tehát az, hogy minek mik voltak az okai meg összefüggései... Egy biztos, bár "de genetice" ha nagyon megpiszkáljuk, a XX. századi magyarok egy eléggé keverék egy népség volt mondjuk a tisztafajú germano-anglo-saxo népek, indogermán árjanépek tengeréhez... viszont ezek az egykori nyugat-ázsiai nomád magyarok -SZERINTEMSZERINTEMSZERINTEM- annyira nem egy vérengző fajzatok, mint mondjuk a germano-anglo-saxo.

A bede alakúaknak kedvelt jáccása a történelmi viccelős provokatív relativizáció, pl hamisan összerendelni az 1956-os magyar emigrációt a mostani migránsválság menekültjeivel" egy ilyen játék keretében mutatom neked, hogy ahogy a germanoanglosaxo népek Dél-Afrikában safari kereteiben ebéd után vadászatot tartottak a busman-nak átnevezett őslakókra, úgy a magyarok viszont tanulgattak szépen a megszállt népektól, pl letelepedett mezőgazdálkodást.

Frick László Intézet 2018.06.06. 06:32:39

@Dinamuki: (folytatás) A Horthy-korszak detto.
A mókszisták szerint Horthy fasiszta volt. A Nürnbergi Biróság szerint ugyan nem. Viszont a mókszisták érdeke az volt, hogy történelemkönyveinkből a kommunisták vezető szerepe domborodjon ki. Az európai marxisták a szovjeteket vagy pl a szovjetkommunisták magyar tanítványait, Rákosit vagy Kádárt nem ismerték el igazi marxistáknak -én se véletlenül Kádár ejtésével nevezem móóókszistáknak a mieinket.

A II. vh után a kommunistaság nagy divat volt, a II. vh-t Párizsban végig sunyuló Pablo Picasso pl a győzelem után fennen-nagy-egy kommunista volt és Franciaországban szinte a maquis-val egyenértéű kommunista gerillaság (merényletekkel) ütötte föl a fjét és főleg Északon a kommunisták egészen jól álltak, Itáliában is (eurokommunizmus)

A mai Olasz Dél-en akárhol is bakkanhatsz Engels-térre. Aldo Moro utca vagy tér minden településen, Capri-n még Budapest 1956 is...

Innen visszakunkorodva az I. vh történetére, tehát az USA fordította meg a vh kimenetelét... és az Antant-nak sikerült olyan fasza békét összeütnie, ami lényegében Ketyegő Bomba-ként őrizte a vh gyúanyagait.

Mi köze ehhez a büdöslátú taplótahó zsírszalonnabűuzt árasztó magyar Uralkodóosztálynak meg a Tisza gerófoknak és a politikának, amikor Erdély, ha nem uis tekintette magát magyarországnak, de a magyarokhoz húzottm, többségében a benti-erdélyi román is.

A nacionalizmus ebbe a térségbe k'k'k-éjraópába Nyugati Importcikk-ként került, még a román pópaság szervezésében is.

A román nyelv latinsága mesterséges konstrukció. A valach ugyanis egy albán eredetű törzs volt. Carolo Roberto királyunkat annyira nem érdekelte a különben is eléggé néptelen Havaselvére betörő valachság, hogy csak tessék-lássék küldött színleg ellenük egy gyáva nemesi banderiá-t. Bezzeg ha fejlett ojropeér germanoanglosaxo-nép lett volna a magyar, nem pedig nyugat-ázsiai elmaradott !

Teljesen természetes, hogy mindenkori értelmiségünk kritikai kardélre hányja a mindenkori politikaivezetésünket. Koronkint aztán, mint a Reformkor értelmiségével is, megesik az a tréfa, hogy a direkt morál állapotában hevülő és a magyarokat hevítő radikálisok egyszercsak politikai szereplővé emelkednek ... mint Kossuthék is.

1945. után a magyar "kommunisták" kerültek vezető politikai szerepbe. Mint itt már mutattam, az első, akit politikai okokból kommunisták letartóztattak, egy kommunista volt, Demény Pál. Jogilag le se tartóztathatták, de a jelenet nagyon szépen megmutatja, mekkora egy színjáték volt a Koalíciós Időszak 1944-1949 Magyarországon. 1945. február 13-án Péter Gábor és Rákosi a kocsijukba felvették Deményt és közölték vele, tekintse magát A Párt foglyának, majd átadták (egy valamilyen terhelő dumával) a szovjet hatóságoknak és még 1956-ban sem szabadulhatott, ő volt a hazai kommunistaellenállás első embere, Rajk és Kádár kb holtversenyben a 2-3. helyen.

A győztesek azt íratták bele a tankönyvekbe, hogy mező Imre a fehérterrorista hóttifaszista ellenfóradalmárokkok áldotzata volt, pedig Biszku Béla állíttatta meg a Köztársaság tér felmentésére indult tankokat a Dózsa Gy. úton és csak a lincselést kivárván engedte őket tovább -szerinted? Benne van ez a MAI történelemkönyvekben? Nincsen. Sőt, Biszku mártír tudattal halhatott meg, mert az inverziós ostobasága ezeknek... megtette neki a szivességet.

mező ugyanis belsó konkurenciája volt Kádár-nak, csak ugye Mező nem paktált a szovjetekkel, Kádár meg igen.

Dicsérjük az Aranykort és a Kiegyezés-nek tudjuk be, létezik a kiegyezésnek kritikája, pl Kossuth-tól -szerintem Kossuth egy aljadék szélhámos volt és nemsok jogalappal Deákék bírálatára.

Krúdy utalóan.. körülírva neheztel Kossuth-ra.

Értelmiségünk nem sajnált karikír tollvonásokat a magyarul rosszul-törve beszélő Kossuth Ferencre.

Egy analóg gondolatmenet szerint lehettünk volna Svájc -nem. Nem is pazarlom most ennek a hamis analógiának az időnket.
De ezen analógia mentén... ha létezne időbusz, azzal 1939-be utaznának meggondolatjaink és a fasiszta hülye Horthy-t agyoncsapnák, aminek következtében a németek a szokásos megoldással bevonulnak és kormányzót neveznek ki és Endlösung.

Értelmiségünk java -pl bartók Béla is- látta, amit látott a 30-as években, természetesen kárhoztatta Horthy politikáját és volt is miért, mintahogy Jásziék, a progresszívmagyarok, Adx stb kritikái is jogosak.

Az azonban hazugság, hogy létezhetett volna megoldás a két vh-ból és az Ojropid Rendezés-ből való kimaradásra.

Azonkívül ott van a Friss Románia nemzetiségipolitikája és "viselkedése".. a nagyrománkodás mai retorikája, stb-stb.

Ceau' nem a CIA erős-rés-támogató taktikája miatt tudott bazárimajmot csinálni a Nyugat-ból, az őt támogató Franciaországból, hanem az Antant ///KisAntant politikája "ősisége" miatt. Tito is kevercsélt efféle lapokat.

Nem vagyok nacionalista, nem tekintem magam magyarnak, esetleg magyarbarátnak. De az én nézetemből hazaáruló-nyugatiseggnyaló a "baloldaliak" bűnösnép szemlélete.

Frick László Intézet 2018.06.06. 06:41:33

@Dinamuki: lábjegyzet: Amivel sem a Jók és Igazak, sem ezek (a népnemzethyjessek) nem merészek szembenézni, az 2004, A Népszavazás a Magyar Történelemben.
Az erdélyi magyarok leírták nulláta az Anyaországot. Senki idekmint Magyarországban, sem a gecik, sem ezek a bal fasz ostobák... nem mernek szembenézni az igazsággal: Még a jobbos erdélyi magyar is tüntetzően elzárkózik és provokatíve is dicsekszik jó román kapcsolataival.

Gyurcsány kb a Kádár-sírgyalázásos tréféjával egyenértékű megelégedéssel tekint ma is a népszavazási eredményre, meg persze a szocialisták mind... plusz Gyurcsány még a szocialistákat is (joggal egyébként) kiröhögi ezen.

Erdély mai gazdasági virágzása román-magyar közös munka, az erdélyi román az erdélyi román és kész, tehát más, mint a románalföldi, másképpen tekint. Az erdélyi gazdaságifejlődés alapja politikaALATTI politikánkívüli, hogy mondjam... népi egy régi... Felhomályosulás előtti ősi attitüd miatt van.

Kéne írni egy czikkely-t Provinc címen. Ojrópa, az únt gátú ócska föld. Ojrópa a provinc. Az ojriopidok ócska gőgje ojrópaiságukon, hogyaszonyga ojropidnak lenni az maga a fejlettség és az ojropaiság a világ legfejlettebbségje, ez az igazi Provinc.

Ahogy már mióta szajkózom: nem azért jönnek föl ide az ingyenéletben reménykedők, mert ez egy Fejlett Föld, hanem azért, mert átverhető beképzelt picsaembernek látják az ojropidot.

Emlékszel az Igazi Picsa-emberre, aki a jóalakú seggére büszke, azt kihangsúlyozza és domborítja? -na, ilyen a Fejlett Ojrópaiságba Vetett Hit kitüremkedése is az ojrópai picsaemberből.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.07. 00:06:50

@Frick László Intézet: jó, hát örülök, hogy a ténylegigazmagyar, nagyontiszteljük, örülünkhogyvanilyen, sokkaljobbembernálunk Kós Károly még benned is képes volt megmozgatni valamit. Pedig tovább is mondja, mint az idézet szól (lásd a linket), szóval mégis csak lehet valami abban, hogy a magyar uralkodó osztály nagyon elkúrt valamit akkoriban.
És ebből számomra az is következik, hogy Trianon egyáltalán nem volt elkerülhetetlen, hogy a magyar uralkodó osztály évtizedeken át aktívan hozzájárult, hogy úgy legyen. Persze ha valami okból mégis "mi" nyertük volna meg a háborút, akkor... de ez csak fantáziálás. Akkor is hülyék lettek volna.

2018.06.07. 11:17:33

@Dinamuki: Trianon elkerülhetetlen volt. A Nyugatnak ugyanis mindig útjában volt, útjában van és útjában lesz egy Monarchia méretű és elhelyezkedésű birodalom. Ez egyszerű geopolitika. A "rendezési terv" - vagyis a Kárpát-medence felmorzsolását már régesrégen kitalálták. Persze nem mondhatták azt, hogy ez a Nyugat érdekéből jött létre - ránk fogták, hogy mi voltunk túl nacionalisták. Egyébként német "rendezési terv" is volt: "Deutchland muss vernichtet werden". Érdemes rákeresni - első viálgháború előtti cikkek címe volt ez és ehhez hasonlók.

Frick László Intézet 2018.06.07. 12:08:17

@Dinamuki: @nagyjoco: SZerintem is elkerülhetetlen volt Trianon. Természetesen a magyar uralkodóosztály seggek voltak, de akkor sem maradhatott volna el Trianon, mert a háborúból a Monarchia részeként (aminek ugye az Aranykor-t köszönhetjük) nem lehetett volna elkerülni. Senki kisebbségünk nem köszönte volna meg a "liberálisabb" és "fejlettebb" hozzájukállást, márt csak azért sem, mert a magyarellenességük és a nacionalimusok (a móóókszisták magyarázata szerint természetes "csecsemőkori") import munka volt és a mai Fejlettisztán (I. világháborús nevén Antant) munka volt. Külső okok is voltak.

Ma is főleg külső okok vannak és pont a bérencek nem szeretnének arról hallani sem, miközben ugyanazzal a laptopjukkal szerkesztik a Szent Globalizáció (= ojropid elpicsásodás és Ojropeéeéeéeer Provinc ) Díííícséretét.

Mégy Nagymamagyrország is eléggé kicsi volt és... "kitett"...

Zudni kell az erópai történetet és akkor az ember tisztába jön azzal, hogy az I. vh előzményei voltak a különböző francia-német összecsapások.

Kínai agyvelővel pl nem érteni ezt, hiszen a németek dógosok, szorgalmasak voltak, fegyverük a munka és lényegéen semmit sem kellett volna csinálniuk csak dolgozniuk s győznek.

A kínaiak csinálják most ezt, a fehér ojropid vérengzó kolonialista imperialista kereszténykonzervatívradikálliberáliseuromarxista ojropd magából indul ki és mindenféle hülyeségeket terjeszt a kínaiakról, milyenkommunisták már meg mennyire nincsen szabadság ott és jövöre kipukkad a kínailufi (immár 10 éve mindig majd jövőre pukkan ki...) ... a kínaiak meg semmit mást nem csinálnak, csak dolgoznak, mint a barom és ebben a dologtalan, lusta, mindent magátólműködőnek és fáradságnélkülinek képzelő ojropid tökre értetlen, hogy lehet egy hónapban 29 vagy 30 napot dolgozni. Mire ez a rettenetes dolgozás, akkor nem is élnek?

A magyar , teljesen mindegy kicsoda-micsoda és milyen uralkodóosztály, rétegek és politikacsinálók az ojropid képletben se nem osztottak, se nem szoroztak. Éppen el lehetne játszadozni (a medve és a történelem pedig nem járék) a gondolattal. hogy a magyarok is mint elnyomottkisebbség, jelentkeznek az elnyomottak piacán támogatásért

...az egyetlen nem indogermán nyelvet beszélő számottevő sokaságú nép, akiknek a művészei meg tudósai ahhoz képest mégszámogttevőbbek voltak.

Irulva-pirulva... szégyenkezve mutogálom nektek, az Aranykorban micsoda dolgozás folyt, pl a Cukortorta az eklektikus kinézete ellenére a kor egyik legmodernebb építménye volt, a közelében pedig egy kéregvasút, ami szintén modern és úttörő volt és ezekben az építményekben maikínai mércével egy enyhe biccentést kiváltó munka és munka, kubikolás volt, rengeteg kézimunka, saroglyákkal és lapátokkal lovaskocsikra is hányva hordták el a Kisföldalatti fődgyét.

Igazából a mai korszak emberére trijanyonyozásban a mókszisták vannak hatással, ők győztek, ők írták a történelmet és az emberek zöme a kurvannyába kívánja a büdös szőröstalpújakokkal egbyne és Éljen Trijanyony-t kiált. Az elmúlt évben pl már ott tartottunk, hogy jobbikos önkéntes aktivisták büdösrománozutak (ugye, szélsőséges nacionalistákba számították őket a jógyerekek Heller Ági néni történelmi Vona-szopásáig...)

Nammammarország a veszett fejsze nyele.

Itt jegyzem meg érdekességként az egyik magyar ősrokkzenekar élményét, ugye ők már temetéseken sem sírtak, azt hitték, nem lesz már sírás, meghívták őket Erdélybe és elkezdtek naponta 38-szor sírvafakadni.

Pl én teszem itt a fejem, mekkora egy cinikus vagyok, stílparádozom Bedét , de pl ha bemennék Erdélybe, estétől reggelig állandóan a rívás fogna el és aztán reggeltől meg estevélig. Az ember mit csináljon Toplyán, ríjjon, őseim földjén, a szomszéd faluban az iskolában nemzetiségi műsorok, magyar műsor rí az ember, bácskaiszerb műsor sír az ember s aztán a nagyszámú crnagoracok műsora következik, de mivel a crna górác gyerekek szarnak bele az ilyesmibe, ezért a
crnagórác műsort magyar meg bácskai régiszerb (róóc) gyerekek tanulták be. Nézi az ember s ríjj.

Frick László Intézet 2018.06.07. 12:22:53

@Dinamuki: @nagyjoco: Hogy valami mégse stimmol Trianonnal, az bizonyítja, hogy Fejlettisztánban semmit sem tudnak róla, nem tanítják, a fejlett és bezzegtársadalmak teljesen tök tudatlanok felőle. Szlovák és román meg szerb wikipediacikkekből Magyarországnak az írmagja Jászi Oszkárostól, Adytól, mindenestől ki van hamisítva,sóval beszántva.
Mukikám, ha igazad lenne, akkor azt az igazadat mernék tanítani Fejlettisztánban, de nem tanítják. Természetesen a bűnös Németországban sem.
Fejlettisztán szerint a magyarok valami különös ázsiai, törökös a beneluxok szerint inkább cigány népség. Úgy kellett az osztrákoknak felszabadítaniuk ezt a Cigányországot, már teljesen ráhozták Ojrópára a törököt.

A magyarok marketingje történelmi nagy reátekintésben a móókszisták hamisításai és az index-gecik hazaárulásai, az LMP bennetonhamisződ párt hazaárulásai, és Peter Niedermüller nélkül is eléggé egy fos. Nincs is. A legeslegtanultabb történelemtudó francia polgárok szerint egy Ragotsky nevű érdekes magyar rablóvezér próbálkozott be a bukása után a francia udvarnál.

Ezlrt szoktam röhögni Peter Niedermülleréken meg az alkjadék áruló volt indexgecin, amikor teszik ott a jópofát, ami viszont a fejlettek szerint csak a szokásos zigeunerwirtschaft, ez várható a magyaroktól, effélék a magyarok. Itt lekommunikálják őket az indexgecik mindenféle hűdefejlettnek meg ojropeérnek.

Akkor szerinted Muki.. mondjuik nem iylen uralkodóosztályunk, hanem a másikfele, a progresszív kerül hatalomra és próbál meg jónemzetiségipolitikát csinálni a mihez is képest? Az angolok nemzetiségi politikájához? A németek nemzetiségi politikájához ? A franciák vagy a németek cigánypolitikájához?

Nézzétek, a mai francia úgy tudja, hogy a magyarok gyalázatosan bánnak a cigányaikkal, közben az igazság az, hogy a franciák és angolok bánnak gyalázatosan a cigányaikkal, csak erről nem szabad ojrópai szinten beszélni.
Nézzük csak az angolok kisebbségeit, az íreket, a skótokat, milyen nyelven beszélnek?

A BREXIT-ről már vitatkoztunk, az az angol Cream munkája és elnevezik BREXIT-nek, holott nem nagy-brit munka, csak az angolok akarják, a skótok és észak-Írország lakói nem akarják. De hiába nem. Axit-nek kéne nevezni annál is inkább, mert ugye a leendő Észak-Atlanti Gazdasági Únijó tengelyének ojrópai agya... ÉS AXIT-ként +1 szójáték is :D .

2018.06.07. 15:22:53

@Frick László Intézet: Amikor a britek panaszkodtak Bismarcknak, hogy egyszerűen túl magas a német export, akkor azt mondta nekik: dolgozzanak keményebben. Erre a britek azt válaszolták: egy háború egyszerűbb lenne nekünk. Tudom, te nem szereted a statisztikákat, de ha bárki veszi a fáradtságot, és megnézi a számokat, azt látszik, hogy a birtek és franciák sokkal inkább készültek a háborúra a németek ellen, semmint fordítva.

2018.06.07. 15:24:33

@Frick László Intézet: 29-30 nap munka. Dolgoztam úgy. Nem akarok többet. Lusta vagyok?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.07. 21:34:19

@Frick László Intézet: "Fejlettisztán szerint a magyarok valami különös ázsiai, törökös a beneluxok szerint inkább cigány népség."

Baromság.
pl. Luxemburgban aránylag ritkán vannak tömegtüntetések. Egyáltalán aránylag ritkán történik bármi. Mégis, '56 őszén tömegével mentek békésen tüntetni az orosz nagyövetség elé, miattunk. Nagyon is tudták, hogy mi történik. Ja, tudom, ezt se lehet a blogodon említeni, mert megint jön a tiráda, hogy de 56-ot az orosz titkosszolgálat szervezte, szerinted. A precíz történelemtanítás szerinted tehát az lenne, hogy a hasraütésszerű véleményeidet mindenki bemondásra elhiszi?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.07. 21:38:17

@nagyjoco: "A Nyugatnak ugyanis mindig útjában volt, útjában van és útjában lesz egy Monarchia méretű és elhelyezkedésű birodalom. "

Persze, és? Évszázadokon keresztül mégis megmaradt. Tovább is megmaradhatott volna, ha nincs a félhülye nemességünk, meg a félhülye osztrák nemesség, akik szétbarmolták. Egyszerűen észre kellett volna venniük, hogy változnak az idők.

Frick László Intézet 2018.06.08. 05:38:00

@Dinamuki: A móókszisták ábrázolásában a történelmiidő haladvány, ami lineáris, exponenciális és a fejlődés szinte töretlen, eszerint a "Változnak az idők" azt jeleni, hogy ami ma van, az fejlettebb a tegnapinál. Ennek megfelelően I.Napóleonné a rabszolgaság , rabszlgatartás lelkes propagátora és híve volt. A "történelmileg" feszt köpködött, leszólt és minden ribancnak ppicsának elhazudott uralkodóné-elődje, a "hírhedt" Maire-Antoinette meg nem preferálta a rabszolgatartást. De egyébként a Felhomályosulás sem az a fenikigtejfölthömpölygó csuhájj volt. A franciák XIX. százada seggfejebbnél seggfejebb uralkodókkal van telepakolva, bohózat és übüiád, Afred Jarry örökbecsű műve hóttreál.

Amerika felfedezéséig a mai Fejlettisztán területe... végülis, ha belegondolsz, francúz s német két egy-frank-testvér... nagyon büdös, piszkos, nyomorú és éhezős terület volt. A mai Németország területén oly éhínségekkel, hogy a Schwarzmüller-ek sokszor már alig egynegyed rozsot őröltek a lisztbe a fakéreg s csontlisztek mellé.

A Nagy Pestisjárvánnyal szoktam szemléltetni, a pestis alap-melegágya az alultápláltság a rosszulttápláltság , az éhezés. Fejlettisztánban úgy tizedelt foltonkint a pestis, hogy csak minden tizedik embert hagyott életben, míg Magyarországon pont fordítva: minden tizediket vitt el.

Fejlettisztáni rokonaim itt hahotázva állítottak meg a mesémben, hiszen a Vaterlandban pl egy 1212-ben épült s azóta romlatlan - a bástyákra kellett tető összesen kétszer- városfal mellékén lakott. A Rathaus falai látták J. S. Bach-ot.

Ehhez képest a magyarok építettemlékeket miket tudnak megmutatni?

Pompásan szórakozom pl a budapestieken, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy a Vár-ban mi a csodálatos, holott a Mátyás templom vagy az Országház utca képe Fejlettisztán keleti végein, a Gótika határán közönséges kisvárosi, Eger [Cheb] is különb.

Volt Budapestnek egy kirakati része 1880-1914. között épült részekkel, amik... hozták a Provinc [Ojrópa]alsószéle-közepe színvonalát. Ha azonban a mókás Csili-csala bá' egyszer csak úgy piri-a-parádé alapon bimm, fölgarázsolná a Budai Vár Mátyás király korabeli állapottyait és óvatlan mozdulatában jutna csillagpor természetesen a visegrádi várhegyre is...

lefagyott volna a fejlettisztáni rokonok ajakairól a fittyedés.

Én magam is szoktam szidalmazni a magyar uralkodóosztályt és főnemességet, ritka egy gecik voltak minden időkben, különösen a Se pénz se posztó korszakában. Szajkózom is eleget, hogy az ország nem Mohácsnál esett el, hanem még májusban, a hatvani Országgyűlésében. A magyar történelem legnagyobb geciládái Werbőczy, Báthori Esvány és a Zapoljé-k (Szapolyaiak) voltak.
Akik bizony Fejlettisztán történelmeiben csak gyönge közepesnek se mentek volna el.

Nem vagyok magyarérzelmű, de arra felhívom a figyelmed, hogy a magyarok sok-sok sokmindenben teljesen eltérnek a fejlettisztániaktól, pl a tolerancia, pont a nemzetiségitürelem... még a vallásitürelem terén is. A törököknél és a mongoloknál van efféle organikus... népléleken is alapuló társadalmialakulat. Integritív...

A magyar kisnép... és ...ennek megfelelően is viselkedett.

Biztos ismered a bede mártoni viccelődést azzal, hogy a honfoglaló magyarok is migránsok voltak.

Fejlettisztán nagynépei is foglaltak honokat és e honfoglalásokat pl a rómaiak által Britanniá-nak is nevezett provic területén headball kereteiben ünnepelték meg, a hon-t addig birtokló nép főségeinek fejeit rúgdalták a dombokon s legelőkön s a területeket imígyen osztották föl. És azidőben, de hajszálpontosan ám, ami idő magyar uralkodóosztályt mi szidalmazzuk, a kisebbségipolitikájukat, aközben a NagyNépek leigázottjai jóformán elfelejtették az anyanyelvüket, de semmiképpen sem gyakorolhatták úgy, ahogy pl az erdélyi románság vagy a felvidéki szlovákság. És a derék, ma számunkra de genetice eleve hűdefejlett fejlettisztániak az 1880-1910 között vadiújnak számító hon-foglalásaikban pl a helyilakosságra rendes szafári szerű vadászatot tartottak és szépen öldökölték őket, ha angolok, ha hollandusok, ha németek is voltak. A franciák, na az derék egy népség volt, ők , ahogy a Szabadság Egyenlőség és Testvériség másik nagynépe, főleg a TBC-ra , a szifiliszre és az alkoholizmusra hagyták a munkát.

Egyszerűen a nagynépek, azok nagyok és egy nagynép nagytömegének már a fizika törvényszerűségei [Az Univerzum Törvényszerűségei] szerint is nagy a tehetelensége.

Míg ezzel SZEMBEN egy nyugat-ázsiai kis nomád népecske fürge, alkalmazkodó, innovatív és integritív kell legyen, ha fenn akar maradni.

Bede Mártonék geci, aljas és történelmietlen, ám agitációspropahanda-szakmailag zseniális relativizálást csak komolyan kell venni és azt láthatjuk, hogy a magyarok megszálló nép-ként is jóval különbek voltak a mai fejlettisztáni nagy (birodalmi) népeknél, de aztán, amikor még jóformán az Új Honn Sátorfáin-on meg se száradt a festék gyanánt használt marhavér... a szó szótári értelmében pedig valóban migráns népeket fogadtak be s integráltak

2018.06.08. 12:39:16

@Dinamuki: 1956-ot az orosz történészek szerint is az szovjet titikosszolgálta szervezte. Hullám művelet - Forgószél művelet. Egyébknt minden forradalom mögött jól felkészült szervezők álltak, az angol, a francia, az 1848-as "népek tavasza" mögött ugyanúgy, ahogy most az "arab tavasz" nevű eseménysorozat is CIA termék.

Myzza N. Trop 2018.06.08. 16:41:58

@nagyjoco: @Frick László Intézet: @Dinamuki: sőt, a nagy francia forradalmat meg egyenesen Sorosgyuribácsi irányította. Ugyanúgy a Dózsa féle parasztlázadást is, és Spartacus harcosait is a 'via amfiteatreum" nevű CIA hadművelet indította útjára. Jézust a CEU-n képezték ki, és és a hippimozgalom meg az egész watergate ügy mögött a moszad áll.

Myzza N. Trop 2018.06.08. 17:39:23

@Frick László Intézet:

.."Pompásan szórakozom pl a budapestieken, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy a Vár-ban mi a csodálatos, holott a Mátyás templom vagy az Országház utca képe Fejlettisztán keleti végein, a Gótika határán közönséges kisvárosi, Eger [Cheb] is különb. ..."
Én szórakozom pompásan az erőfeszítéseiden. Picit gondold át, miért is van, hogy Ovika várba költözésén alig volt felháborodás (inkább csak az elbaszott százmilliárdok miatt, nem a vár miatt) míg a Római miatt komoly ellenállásba ütköztek.
Bp lényege nem a vár, hanem a rómain lazán fröccsözők, a naponta nyíló új helyek, amit hirtelen divatosak lesznek, majd következő évadra már kevés marad annyira népszerű. Ettél már a Hold utcában? Tudod, hol a Zsiráf? A Pozsonyi úton melyik helyre tennéd be a feneked, ha barátilag akarnál csevegni valakivel...Nem érted a várost, és Ovi sem érti a várost.
Lásd: Rühellke hiába tette be trampli kis lábacskáját a divatszektorba (ééérdekes, tavaly még a vendéglátás érdekelte, most a divatpiacot akarja lenyúlni, mi lesz a következő???) soha nem lesz városi csaj, marad, aminek született, trampli.
Bp-t az tudja könnyedén bevenni, aki szereti. Aki úúúútálja, mint te, soha nem fogja megérteni, és a város sem fogja szeretni őt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.08. 20:56:44

@nagyjoco: "1956-ot az orosz történészek szerint is az szovjet titikosszolgálta szervezte. "
Erről tudsz adni vmi forrást? És mi hasznuk volt belőle? És honnét tudták előre, hogy nem lesz belőle nagyobb konfliktus?

Frick László Intézet 2018.06.09. 07:46:15

@Dinamuki:
1.1956. június 8-én Szuszlov váratlanul Bidapestre érkezett, persze ez a "váratlanság" relatív, mindenesetre Rákoisék, az egész banda kihajtatott Ferihegyre, Szuszlov lekezelt velük és lesajnálva őket, az akkor semmibe-senkinek nem számító, budapesti helyipártpolitikai funkcióban tartott Kádár Jánoshoz hajtatott és legkevesebb 8 órán át tárgyalt vele. Forrás a Tóviás -kyönyv de azt mindenféleképpen javallom neked, mert a jugoszlávb újságírók szövegei is érdekesek. (Bementek a töküres kecskeméti pártházba, tallálomra felvettek egy telefont s a forródrót másik végén Bp, egy [kádár] kommunista beszélt.

72-397.: Szuszlov lényegében a "forradalom" alatt végig itt volt Budapesten. A szovjetek bazári majomnak nézve, teljes joggal, a magyarokat, a Csepel sziget és Pest megye földútjain "vonulgattak" Bele se fogtak a kimenetelbe.

103.: Kopácsy bp-i főkapitány oda se bagózott a "belügyminiszter"-re a Nagy Imre kormányból, mert tudta, hogy október 27-től már Münnich Ferenc lesz a belügyminiszter.

namost Muki, ha egy kortárs... magyar belpolt kissé (műkedvelően) ismerő embernek azt mondom, hogy "Forradalom van Magyarországon, Münnich Ferenc ennek a forradalmi kormánynak egyik minisztere, a belügy és Kádár János meg egy másik minisztere, akkor megáll és hahotázni kezd és olyanokat mond a forradalom gyanújára is, amik miatt, ha ma mondja, akár le is lehetne tartóztatni.

Ismertem egy embert, aki ahelyett, hogy kiment volna Hollywood-ba dollármilliomos film-melléki iparosnak, idehaza küzdött a megélhetésért. Ez az ember " a forradalom" idején ki se mozdult a házból. Bárki ismerőst, aki felkereste, hosszas és érthetetlen értelmiségi magyarázatok helyett arra figyelmeztetett, hogy a ruszki bent van és nem is úgy néz ki, mintha kimenne, a forradalom csapda, ne menjen sehová, ne higgyen semminek üljön a seggén és húzza meg magát.

Nyilván ezek között aztán olyan ember is LETT aki erről a szövegéről tájékoztatta a Kádár Kutyákat, mert 1957. februárjában, amikor már ki kellett mozdulnia, mert éheztek.. letartóztatták és Kistarcsára vitték. [Forrás Ungváry Rudolf, Krisztián apja]

24.: Október 19-21. körül az Igazi Kötélrevaló ÁVÓ-sokat, akik tényleg is TETTEK valami lincselést érdemlőt is, behívták és civilruhaviseléssel egybekötött nyiltvégű szabadságospart adtak nekik azzal, hogy takarodjanak A Város-ból vidékre, faluba, tanyára. Amúgy is a Rákosi Kutyák tudták, amit tudtak és menekültek Bp-ről el, vidékre, egyik kedvencem egy alföldi tanyán búúúúúkált, gödröt ásott egy trágyadomb alá bunkerszerűen s abban reszketett februárig. Aztán patkányszerűen mászott elő, de egyből Kádár Kutya lett.

A múltkor elmélkedtem a netokratív infonáci alaptételen és rájöttem, hogy ez a vérnősző, tipikus kádárszocialista tolvaj lopcsalista... Závada Pál Milotája kutyafasza hozzá, de mintha róla írta volna...

Van egy képem, a téesziroda emeleti folyosóján Icukát derékszögben fejjel a xanzavérák közé dűti, félrehúzza a bugyi nyergét, egy fassbinderi kamerába való gesztussal csulázza a vonót és in tergo megejti Icukát, mint valami feudális főúr a XVI-XVIII. században.

Forrás az élet, a kortársak, erre figyelmeztetnék, hogy Icuka 70 éves, a vén geci már megdöglött.. a kortársak, pl az ÁVÓ-s, akitől 14 éves koromban először hallottam igazat is az ÁVÓ-ról meg az ávósok lioncseléseiről is Bp-n...

a provokátorokról

417.: Minden, de minden lincselésnél az a legkevesebb 4 legtöbb 6 piaci kofa kövér büdös hónapszám mosdatlan 50-es asszony ágált, kerültettől függetlenül. Fényképeken is rajta vannak és minden esetbe a már konrét lincselés alatt sehol sem voltak. Kevesebbért.. a lincselésre felbujtáshoz képest nüanszokért ki is végeztek embereket, ezekről a szukákról egész jó leírások vannak és természetesen egyik sem került elő.

Lábjegyzet: van nekem egy módszerem, tanulatlan büdösparaszti móccer. Hasonló, mint amikor összegubancolódik egy elektromos hosszabbítókábel vagy szénahordó szekér kötele.

Qui prodest, azt kell vizsgálni valamiről, ami "zavaros" hogy kinek az érdeke, kiknek lett hasznára és hány pontban. 1 pont semmi, kettőt figyelembe se kell venni, Gyurcsány Ferenc 12 fő pontban és pártucat kisebben járt teljesen jól az Őszödi Beszéd piacradobásával. Én nem zárom ki, mert történelem-tudománytalan lenne, tehát el kell fogadjam azt a verziót, miszerint Orbánék megkaparintották a felvételt és azt hitték, hogy GYurcsány meg az MSZP európai demokratikus szokásjiog szerint fog reagálni. Ami... hát nem azt állítom, hogy Orbán egy politikai lumen, de azért 2003- és 2004. eseményeiből még egy közepes képességű is okulhat.

Ahhoz túl jólsikerült a buli, túl összeszedettek voltak a reakciók, mint ma is a geciújságírásban, amikor a napi Line-ban sem térnek el, még az APO műfajában is ritka, hogy.. még Kádár alatt az Igazi APO sem volt képes a napi CSapásokat és a 4 Csapást ennyire fegyelmezetten egységesíteni

Frick László Intézet 2018.06.09. 08:00:33

@Dinamuki: Nem, a véleményeimnél még nem tartunk, persze, van véleményem is 1956-ról is.
de folytatom a hosszúkommentemet, ez a vége itt:
Szóval egy pisz más reakció nem volt (az Őszödi beszéd robbanását követően), "bal lib" személyiség összesen Hajós András volt, aki a 2-től eltérően reagált. És listára is került, a leíratlan, a kihirdetetlen listára.

Gyurcsány pozícióját az MSZP-n belül is jelentősen erősített és fixálta a beszéd, pedig a beszéd lényege az MSZP alázása. Országosan és az elitértelmiség előtt is fixálta. Egyszerűen, ha fogod a beszéd szövegét és egészen elolvasod rendesen, értelmezően, kiderül, hogy Esterházy Péter és Nádas Péter sem olvasták el rendesen és alaposan, nemhogy mások. Ez nem a véleményem... sajnos... bár az lenne, ez tény, amit te maad is megtapasztalhatsz, ha rászánsz 2 órát.

Véleményem is van az Őszödi beszédről, mégpedig az, hogy számomra nem életszerű, mivel az MSZP főségei, akik ezt a beszédet hallgatták, nem tökfőzelékből való figurák voltak, csak gondolj Szanyi Tiborra és idült alkoholista, aki a beszéd idejére, tekintve a bensőséges hangulatot, már rendesen, azaz szokásosan be volt állva, nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy egy ennyire aljas geci beszédet az MSZP Vidéki Téeszelenök tagozata vagy Szani szerű alkoholistái egy "A te kurva anyádat, Ferikém!" rikkantás nélkül végighallgatják.

Nos, az életszerű, mint rendőrségi szakkifejezés, alkalmas történelmi vizsgálatoknál is, jósokminden egyszerűen nem életszerű abból a történetből, ami inverze a Kádári hazudozásnak és ennek megfelelően, mert egy hazugság szöges ellentéte is lehet nemigaz... Nemigaz.

Törvényileg fixált jelenleg az, hogy 1956-ról ne lehessen az igazat megállapítani, azaz azt, hogy előre megtervezett provokációsorozatra alapított irányított anarchia volt.

Igalmas részekkel, mert szerintem Szuszlov és Kádár sem számítottak ilyen európai viszhangra, akkor a televízió volt olyan újság, mint az okostelefon booooom 2011-ben. Ahogy ma nem beszélnek a migránsválság fő gerjesztő okaként a hyperkommunikációs boooom-ról, úgy kimaradt a televízió szerepe, a televízió riportfilmeket terített, természetesen fejlettisztánban és a fejlettemberek között, pl Luxemburgban.

Amire Kádár és Szuszlov nem számítottak, hogy a hóttifaszistákok nyulai amennyire nem ugráltak a vártak szerint a bokrokból óvatlan ki, úgyviszont a belső-kommunista forradalmárok sokkal erősebbek voltak és tömegmozgatóak és ráadásul az eurokommunisták sem úgy reagáltak, mint a lenygelek idején, májusban. Hanem erősebben.

Az pl bejött, hogy a lelkiismeretfurdalásos Nyugat "a magyar emberekre, a szovjetterrort megszenvedettekre" tekintettel szanálni segített az államcsődöt. Természetesen ebbe a szanálásba a szovjetek is beszálltak. Ez volt a Kádári Gazdasági Csoda alapja.

Kádár és Szuszlov 1956. június 8-án tárgyalt. Senki nem tartotta ott a gyertyát, nincs tanú, szoktam viccelni Kádár Cetli-jével.. egy cetlire ráfért az irányított anarchia 5-6-7-8 Szükséges Pontja. Nincs meg ez a cetli. Sokminden nincsen meg a történelemből, de ahogy egy tenyérnyi relief-ből más ismert reliefek alapján kisejthetőek a soha elő már nem található részletek,úgy ebből is. Sokszor az EREDMÉNY adja ki az okokat és titkokat.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.09. 09:05:26

@Frick László Intézet:
" Forrás a Tóviás -kyönyv " melyik?

de pont ezt kérdem én is, hogy mi érdeke lett volna az oroszoknak ilyet csinálni.
"Az pl bejött, hogy a lelkiismeretfurdalásos Nyugat "a magyar emberekre, a szovjetterrort megszenvedettekre" tekintettel szanálni segített az államcsődöt"
A nyugat nem ideológiai okokból "segített" hanem hitelt adott kamatra, amit meg is szívtunk később.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.09. 09:32:37

@Frick László Intézet: " televízió riportfilmeket terített, természetesen fejlettisztánban és a fejlettemberek között"

ez megint mi, honnét vetted??? Milyen riportfilmeket?

Myzza N. Trop 2018.06.09. 10:03:27

@Frick László Intézet: @Dinamuki: ez az összeesküvés elméletek lényege, apróbb mozzanatokból összerakni egy teljesen más képet, csak éppen elfelejtődik a lényeg, és ezért is nem tud erre Dudi válaszolni, MÉRT szervezték volna? MINEK? Ki lehet sakkozni részleteket, hogy kofák vannak minden képen...bár, Dudi ezeket képekből ismeri, míg nekem a teljes család a Corvin köz környéke, meg 6-7. kerületben lakott, és elmesélték mi hogyan volt. Ki hogy kapott a családból golyótalálatot (szerencsére könnyebbet), hogy bizonyos utcákon bárkire lőttek, arra is, aki kenyérért ment csak le, hogy robbantak be a szovjet lövedékek, (kilián környéke) meg a magyar molotov koktélok a lakásokba, hogy lőttek be az utcáról a szekrménybe...stb...Dudi a fortpanról tájékozódik, én első kézből. Hogy mentek a rádióhoz, és ki miért fordult vissza pár utcával előbb ....stb...és látszik,hogy NINCS szervezettség, NINCS központi irányítás, és főleg, nincs válasz a kérdésre, MIÉRT és MINEK szervezék volna az oroszok. Mi lett volna a hasznuk belőle, és hogy gondolták volna, hogy kézben tartják?

2018.06.09. 12:57:37

@Dinamuki: Kezdd ezzel: 1956: European and Global Perspectives

Hullám Művelet. Operation Volna.

1956 sűrű év volt Moszkvában, és a budapesti "események" csak egy kis színtere volt a nagy játszmának.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.09. 15:57:54

@nagyjoco: az 1848-as "népek tavasza" mögött ugyanúgy, ahogy most az "arab tavasz" nevű eseménysorozat is CIA termék.

de nagy különbségek vannak köztük. Például a '48-as forradalomnak voltak "arcai" és ez egyáltalán nem mellékes dolog, hanem a fő dolog: az akkori magyar vezető és értelmiségi réteg egyöntetűen mellé állt. Igen, ez az ébredő nacionalizmus kora volt, de az még másfajta nacionalizmus volt mint a mai. Szerintem azért az akkori beszámolókból meg lehet sejteni, milyen volt az akkori hangulat. Voltak világosan megfogalmazott céljaik, amik mellé mindenki oda tudott állni, óriási lelkesedéssel és áldozatvállalással.
Az arab tavasz teljesen másfajta társadalomban játszódott le, nem voltak arcai, nem volt mögöttw tömegbázis, csak az elkeseredett pária réteg, akiknek úgyis mindegy, kb. ugyanaz a réteg, akik Euróüpába migrálnak, mert odahaza nem veszik őket emberszámba.

56 pedig - az, hogy az oroszoknak terveik voltak egy esetleges forradalom leverésére, és az, hogy ezeket a terveket mondjuk pár hónnappal 56 októbere előtt update-elték, még nem jelenti azt, hogy ők indították a forradalmat, mint ahogy az se, hogy a másnapján orosz tábornokok érkeztek Pestre kezelni a helyzetet.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.09. 15:58:48

@nagyjoco: "az 1848-as "népek tavasza" mögött ugyanúgy, ahogy most az "arab tavasz" nevű eseménysorozat is CIA termék."

mármint ezt te írtad, de alátámasztani nem tudod..

Wildhunt 2018.06.09. 18:48:03

@Dinamuki: szerintem ez ugyanolyan leegyszerűsítése 56-nak, mint az, hogy a 2014-es ukrán hepaj CIA termék. Én azt látom, hogy a Szovjetunió tisztában volt Magyarország puskaporos hordó állapotával (lásd a pártfunkcik SzU-ba rendelése), és ezt kellett valahogyan kezelniük, kihasználva hogy a szuezi válság miatt a másik pólus gyakorlatilag bármit elnéz nekik. Hogy a szikrát ők dobták-e be, nem tudom (érvek vannak, pro és kontra). Részemről soha nem tartottam valószínűnek az egy főgonosz által végrehajtott, milliókat érintő terveket (SOROS!!!!!).

2018.06.09. 19:27:57

@Dinamuki: Mármint mit? Hogy az arab tavasz CIA műveletsor volt vagy hogy 1848-as "népek tavasza" szervezett forradalomsorozat volt? Vagy akár a marxista történetírók által Nagynak hívott 1789-as forradalom előre eltervezett háttérmunka volt?

2018.06.09. 19:31:14

@Wildhunt: Ahhoz, hogy milliókat be tudj ilyen módon vándoroltatni, titkosügynökök ezreinek szervezett munkájára van szükség, akik előkészítik a terepet és üzemeltetik a rendszert. Soros Gyurka CIA géppel szokott repcsizni, azaz cégessel.
A DC Leaks doksijait kel csak táolvasni, lényegében senki nem tagadja, hogy az USA projektje volt, ahogy az aravb tavasz is.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.09. 20:24:50

@nagyjoco: az nem igaz, hogy összemossátok az arab tavaszt, amiben valóban lehetett titkosszolgálati szál, a többivel: mind a francia forradalomnál, mind '48-ban és '56-ban valódi és mély igény volt a kortársakban a változásra, mindenkiben. Ami akkor és ott ilyen formában fejeződött ki. Az, hogy a francia forradalom félrement, elsősorban a középszerű vezetőknek köstzönhető (pl. RObespierre), de az egyenlőség, testvériség és szabadság jelszavaiban semmi kivetnivaló sincs, sőt. Olyasmi ez, aminek a történelemben, de legalábbis az egyes emberek moráljában egyre inkább érvényesülnie kell... Más kérdés, hogy (ezt már akkoriban is észrevették, pl. Eötvös József is írt erről) nyilván nem lehet minden téren mind a hármat megvalósítani egyszerre, ennek nem is volna értelme.
Az arab tavasznak ezzel szemben nem volt támogatottsága a széles társadalmi rétegek körében. Akiknek van vesztenivalójuk, a középosztály úgyis tudja, hogy semmi értelme lecserélni az aktuális uralkodó klánt egy másikra. Nincs náluk olyan hogy polgári réteg és sokáig még nem is lesz.

Frick László Intézet 2018.06.10. 06:27:08

@Dinamuki: Rém egyszerű:
Nem tudom, tisztában vagy-e az ellentűz fogalmával, az Istenek a fejükre estek 2-ben ilyennel olt tüzet a száni (a busman). Hruscsov a sztalinizmus csicskája 1956. februárjában ilyen ellentüzet gyújtott.
1956-ban még csak 11 év múlt a II. vh óta ésugye az ellenállómozgalmak nem csak kommunisták voltak, a kommunisták között pedig voltak marxisták is, nem csak múúúkszisták, mint minálunk.

Csak annyit kell mutatnom 1956 valóságos belső titkos okairól, hogy a szovjetek "legálisan" emelhették az itt állomásozó kontingensüket. Ez az egyik fő cél volt. @Wildhunt:

szüntelenül figyelmeztetlek benneteket, hogy a dolgok többek 2-nél. A CIA-naak nem CSINÁLNIA kell valamit, csupán, ahogy ezt Graham Greene mesterien és ráadásul potboiler-ben. szinte ponyvaszerűen ábrázolja... mintegy mellékesen kell csak bele-bele avatgozgatnia.

Ukrajnával kapcsolatban jókorán mutattam, hogy az ukránoknak mekkora gyakorlata van a Több Rossz-ból választásban.
Ehhez képest a 2-es Számrendszerben élők Picsatársadlmában semmi nem lehet több 2-nél és ha van 1 rosz, az a másik még lehetséges 1 lehet a.. hátugye... kell legyen 1 jó is, akkor az a jó.

Az Ukrán nagy Polgárháború és Éhínség idejéről Pastrenak egy kissé giccses, Bulgakov pedig egy szerelmiszálas, olvasmányos, de hóttreál és ráadásul Sztalin alatt veszélyes nézőpontból metsző regényt írt, a lányeg az, hogy ezidőben az ukránok legalább 5 rosszból kellett, hogy válasszanak.

A mionap az amerikaiak csak annyit tettek, hogy a szintén vagy legalább 4 féle krán Rossz közül kiválasztották a ruszkielleneseket és azokat támogatták

annak ellenére, hogy az USA politikája hagyományosan olyan alakú, hogy még sokkal-sokkal kisebb USA érdek miatt is nagyobb erővel lép föl, mint mondjuk az oroszok az ukrajnai oroszok érdekeiért.

Miközben ugye az ukrán orosz azt mondja, hogy "Oroszországi színvonalú munkáért orosz béreket!" Ami gazdaságnak nevezhető Ukrajnában, az az orosz-szélen van gyakorlatilag oroszok területén. Ha Kanadában fordulna a kocka, ez csak szemléltetés és mondjuk a franciák fincogtatnának angolszászokat, akkor az USA nem csak magánmilliárdosok gerillabandáit erősítené csöndesorosz katonai közreműködőkkel, hanem dér is lenne nagy, meg durr-durr is.

Az Ukrán kérdésról említettem már, hogy az elsősorban Posztszovjet Belügy s mint ilyen, ugye alapvető, hogy a Krím az orosz és csak valami ma már homályos szovjet trükközés miatt lett térképen az ukránokhoz rajzolba 1954-ben és a Krími helyzet most úgy kezdődött, hogy az lett a baj, hogy Oroszország visszaütött és USA-szerűen megvédte az érdekeit.

ha pedig a következő külsőbb kört vesszük figyelembe, az Európa. És majd esetleg, ha egy Európa[i Únió] által támogatott Európai Konferencia az Orosz Ukrán rendezésről c. munka sikertelen, jöhetnek az amerikaiak és tehetnek javaslatokat és javallatokat.

Nem győzöm hangsúlyozni: A CIA nem csinál olyant, amit már meg nem találna az adott helyen, csupán annyit tesz, hogy erősíti a neki kedvezőeket.

Van Magyarországon egy értelmiségi kör, akik semmit nem tudnak az országról és akiknek be lehet adni azt, hogy Magyarországon elmaradottak a család és szexuális kapcsolati formák.

Mivel a Facebook és an internet az USA kezében van, a szolgálatai, ha akarják, megismerhetik a magyar alföldi Tiszabura község életét, és azt, hogy ott olyan új, jövőbemutató családformák vannak, amit még a CEU professzorai sem ismernek, nemhogy az indexiánus aktivisták. Politikai harcról van szó, az orbánisták sem iskerik ugyanis a tiszaburai új, jövőbemutató családmodelleket. Pl a két buzi apa és egy semlegesnemű nagymama féle modellt, amiben alkalomszerűen transznemű természetesanyák és biszexuális júliák és belefociznak, utána disco. Ráadásul ezek a képletek mást mutatnak hétköznap és hétvégén és egy harmadiokat általános segélyosztások napjain (a családipótlék azt illeti, aki a családot a faszával óttya...)

Frick László Intézet 2018.06.10. 06:30:05

@Wildhunt: @Dinamuki: @nagyjoco:
A Nyulak kiugratása a bokorból 1956. nagy terve volt, de pl Rákosi Sztalin halála után, 1953. őszére igen szorult helyzetbe került. Ezért hetekre Moszkvába utazott csekkolni, nyalni, tájékozódni, igazodni, eközben idehaza a nyuszikák tömegesen ugráltak ki a bokrokból és Farkas Mihály látszott őket terelgetni. Farkas MINDENKIT meghallgatott s mindenkikkel 1-et érteni LÁTSZOTT majd ő volt az első, aki a pályaudvaron a még le sem lépett Rákosi elé állt a főbb ugribugri nyuszikák névsorával.

Frick László Intézet 2018.06.10. 06:36:22

@nagyjoco: @Dinamuki: @Wildhunt:
Gerő Ernő, aki Kádárral vagy Farkas Mihállyal ellentétben a vadászsát, mint olyant, súlyos fejudálbúrzsójjá elhajlásnak ítélte, 1956. okt. 10. körül a Krímbe repült, hogy Hruscsovval (aki ott vadászott) találkozzon. Nem tudjuk még azt sem, hogy komolyan szóba-állt e gerővel, de hogy Gerő klényegében mindazt, amit Kádár igért, szintén igért (a balos és jobbos elhajlókkal, a hóttifaszistákokkal való leszámolást, a hadügy-belügy feltisztítását stb...
az biztos.

Frick László Intézet 2018.06.10. 07:00:05

@Dinamuki: Csak nemrég, pár éve olvastam Móricz Zsigmond Életem regénye c. élete-regényét. Már akkor az ország elmozaikosodásán való jajgatörpicsekségemet megírtam.

Döbbenten olvastam Móricztól, hogy az ő gyerekkorába két szomszédközség között mekkora különbségek lehettek.

An block valamit kijelenteni magyarországon, pl a polgárosodásról, igen nehéz. 1880-1914. között, majd a Horthy-korszakban is jelentős volt a polgárosodás, Rákosi alatt részben a testek tömeg-tehetetlensége miatt (minden tollat nem lehetett kapááni kűűűdeni még) vegyes, Kádár alatt már homogénebb polgári-ellenes államvezetési törekvések alakultak ki.

A pesti vagy a budai polgár visszaszorult, miközben a vidéki polgár sok-sok parasztpolgár meg "Pest"-re menekült, pl Budaőrsre vagy Ócsára.

Sopron egy polgári város, ahol március 15-én minden boltban egy kis kosárka van a pulton kokárdákkal, ha elfejette volna a phürgeaa (vált phurgaa )

Debrecenben , Kecskeméten vagy Szegeden jelentős a polgárság. Más településeken vioszont a kádárista proletárszármazású felkapaszkodott csőcselék olyan pusztító hatással volt, mint ma az orbánisták között tapasztalható a felkapaszkodott tajtparaszt vagy umbuldista tettető kategóriákban.

Budán a III. kerület alsórészén valósággal Egerben érzi magát, ahogy 1985-ben Egerben meg Kelet-Ausztriában. Pedig undorító, számomra pokoli látványt nyújtó 10 emeletes blokkházak vannak, de az alsjukban a kisboltnál pletykáló falusi néni kinézetű otthonkás ugyanúgy előre köszön az idegennek, mint pl Lepsényben.

Az ember kategorizálna ilyeneket, mint jász vagy kún települések, de még ezek között is jelentősek a különbségek.

Bács-Kiskun megyében amerika van, bóklászol a tanyavilágban, ami azt jelenti, hogy Jánoshalmától Kiskunlacjázáig jóformán egyik tanya mellől átlátni a másik tanyáig-- Sétád közben a legeslegudvariasabb arccal, nyilt érdeklődéssel odalép hozzád valaki és megkérdezi: Keresel-e valakit, segíthet-e valamiben.

Más környékeken viszont a betörök hesszelik a hypermarketben vásárló nyugger házaspárt és azidőben kinyitják a nagykaput és autóval betolnak egy utánfutót és rápakolják a lopottholmit, szemben pedig a falurággyó, Pijolós Joli nyanya nézik, hogy a vén rohadék Palyibá meg a picsa Kati néninél ugyan mi van, hogy ennyire pakónak? És amikor a rendőrség kérdez, hogy hát... nem gondoltak valamire, akkor a közbiztonságról hadoválnak, miszerint a piszóóók cigányokok, ki teszi ki a műfogsorát ilyen időkben összetörésnek ki.

Budapesten még két TESCO vagy Auchan sem egyforma. Pl a Budaőrsi TESCO-ban van a TESCO headquarter, ennek megfelelően az egy minta TESCO, míg Soroksáron van az Auchan magyar headquarter-e és egy tetű áruház pl a budaőrsi Auchan-hoz képest, tele tevekkel és nempolgári elemekkel. Ugye, a Havanna ltp-ról gyönnek le az ingyenbuszok. Plusz a román románcigányok, akik a zsebtolvaj és a álkoldus futtatók a Belvárosban.

Mint már említette, Az ország Tanárnénijének, Ferge Zsuzsa anyónak azt hazudták a tansegjei, hogy megszüntek Budapest belső határai, szerintem pedig Vasfüggönyök. És még újak is keletkeznek. A Keleti Agglomerációban Dunakeszi--esetleg még Fót és fót fölött A Városból kitántorgó lakóparkövezetiek, de pl a szemre ugyanolyan nagytarcsai meg kistarcsai lakóparkokban sunyi umbuldátorok, álwebshopkirályok és aljadék sunyingerek.

A szocializmus is félmunkát végzett, a rencerváltás után meg nem mindenki az államra várt, hogy győjjön már és csinájjon valamit az Állam ellen. Sokszor a szocializmusban mesterségesen felkapaszkodtatott kisváros lepukkant, a HHH meg felkapaszkodott.

Kérsz linkeket, nem tudok linkeket. újságípapíron vannak cikkek, állítólag digitalizálják a teljes sajtótermést, de nem hiszem, hogy bárki számára elérhetően, mindenesetre egy igen pompás olvasmányos összefoglaló a Vathy Zsuzsáé, vagy 20 éve írta és Simontornya meg tamási helyzetét és állapotjait veti össze.

de hogy Móricz Zsigmondunk, az nincsen, az biztos.

Myzza N. Trop 2018.06.10. 08:48:59

@Frick László Intézet: én továbbra sem látom a választ, hogy MINEK szervezték volna az oroszok az 56-os eseményeket. MINEK? MIÉRT?
válasz, az szokás szerint NEM lesz.

A ciaról: ha valóban Gyuribácsi = cia, és a potrohás pöcs az, aki nem hagyja érvényesülni, miért nem likvidálták eddig? Itt dőlnek be az összeesküvés elméleteid, hogy gyuribácsi = cia, és akkor ennyire amatőr módon hagyná magát félretolni? :D Egy rezsibiztos meg egy családügyi államtitkár hatékonyabb, mint a cia? :DDDD
Biztos te is nézed a Columbot, vagy nézted. A pali már az elején tudja, mi a helyzet, az apró szálak csak a bizonyításhoz kellenek neki. Ellenben te felveszel minden apró szálat, és abból próbálod a lényeget összevarrni, csak éppen nem áll össze, mivel a világ valóban nem 2D.
TE szeretnéd, hogy gyuribácsi legyen a cia, de az istennek sem lép akcióba.

Lásd remek jóslataid Ferikéről. Aki taktikusan vesztett. Aztán taktikusan megint vesztett. És aztán taktikából ÚJRA elbukta a választást.

te, politikabuzi :DDD Az itthoni viszonyokat nem látod át.

Wildhunt 2018.06.10. 09:19:06

@Frick László Intézet: akkor ebben egyetértünk, a CIA és tsai helyzetkihasználást végeznek. A Fehér Gárda viszont nem csak ukrajnára vonatkozik.

Frick László Intézet 2018.06.11. 12:51:43

@Wildhunt: Bulgakov és Paszternak idejében Ukrajna, az... kb... olyan.. tájegység-szerű érzet volt. Beszéltek ukrán irodalomról, ezt a sokkal későbbi szovjet-orosz Dovlatov "ornamentikus stílus"-nak nevezi.. tehát afféle stilisztikai izé. A Fehér gárda a regény címe, a szinpadi változaté : Turbinék.

Ha már ukránokról van szó, még Makarenko- szintén szovjetnek tekintette magát... szerintem irodalom is, amit írt, őszerinte nem hiszem. De Makarenko nagyon jó és pl az USÁ-ban máig ajánlott olvasmány egyes pedagógusképzőkben.

Frick László Intézet 2018.06.11. 12:59:21

@Myzza N. Trop:
Mint már válaszoltam, szovjetz szempontból fontos volt a szovjet megszállás fixállása és lenyeletni a Nyugat-tal az itt állomásozó hadak tömegének emelését. Mint már említettem: A tüzet tűzzel oltották el.

További tanujlságokat leltem most, hogy a spanyol polgárháborúról is frissítettem az ismereteimet. Sztalin gyakorlatilag endlösung-olta a spanyol polgárháború szovjet tanúit, de ez Sztalin után is folytatódott. Viszont Münnich vagy Hruscsov szintén spanyolországi brigádveteránok voltak, ezek szerint az ő móccerükkel lehetett megúszni.

Gyuri bácsi a CIA egy csicskáéja, nem a CIA. A magyar és izraeli sorosozók beszélnek úgy Soros-ról, hogy azzal közben gondolni viszont CIA-t gondolnak.

Hülyézzél le, aztán még néhány év és az agymosóid blazírt arcokkal fognak jönni azzal, hogy ők már mikor megmondták, hogy Gyuri bácsi a CIA.

1956. iránti érdeklődésem az egész életemet végigkiséri, már 10 évesen a történeteket hallgattam, 14 évesen már tudatosan riportoztam, olyan fázisban, amikor a Gyurkó könyvet elhittem. Különböző szakaszai voltak az 1956-ról való véleményeimnek.

Frick László Intézet 2018.06.11. 13:10:59

@Myzza N. Trop: Te egyáltálán, az alapokat sem érted. A szerinted Potrohás Cigány pont úgy megfelel a Szijjájénak, mint az agymosóid, hiszen a minél nagyobb kravály az annálisjobb az Zusának. Hiszen ezért pénzeltetik Ááátatlan Gyuribá-val a BREXIT ellenes agitációt most, amikor már halottnak a csókse. A a Szijjájé 1-rt gondol, kiadja a potrohásváltó leaks-ek kiadására az engedélyt a geciknek. Szerinted miért van a geciknek ennyire jókedve? -mert tudják, amit tudnak és utánuk az özönvíz.

Leszólóan beszélsz velem -mintha Lujzaként férfibuzit oktatnál ki az ánuszba kúrás mesterségéről.

n politika és történelem BUZI vagyok, te meg nem. Te egységsugarú elhívő vagy, én meg nem. Ennyi.

Frick László Intézet 2018.06.11. 13:14:10

@Myzza N. Trop: Feri nyert. Mert nemnyert. Feri célja (azaz a nyerése) orbán maradása, mert amíg Orbán van, róla senkinek nem lesz ÉPESZŰ elképzelése. Nem csihad orbánellenes áfiom imázsa. Olyan, mint a korpaellenes sampon kifejlesztői, akik olan sampont találnak ki, ami egy részét a korpakeltő gombának rezisztenssé teszi, hogy ha elhagynád a sampont ROBBANJON a tenyészet.
Nem különös Feri marketingje. Ferinek ugyan mire a hatalom, Azt csak ti képzelitek, hogy Feri = Orbán és fordítva. feri már elérte, amit akart, most fő a kényelem és biztonság: Ne lehyen az MSZP még egyszer államhatalmon, mert akkor áll.tám hiv is kérdeznék, hol a kassza :D

Frick László Intézet 2018.06.11. 15:41:29

@Myzza N. Trop: 1956-ról még.

1956-ra Magyarország az államcsődben volt benne. Ha nincsen az irányítottanarchia, akkor a Nyugatnak nem lesz lelkiismeretfurdalása (meg reménye: hátha... mégis.. legalább egy erős rés lesz Hungary] és akkor a Szovjetúnió szanálhatja maga a magyar államcsődöt.
Egy másik tényező, ami "kimaradt" a móókszista hamisításokból, tehát ezek jobbosan ostoba-tudatlan inverzeiből is, az Jugoszlávia és Tito.
Hruscsov zseniális politikus volt és eljátszotta (pl az ENSZZZZZ-ben a cipvel püföléssel) a veszélytelen baromarcot, az arca is olyan törpicsekes bojóccos volt ugye.. Nos, Hruscsov Tito-ból ugyanakkora bazárimajmot csinált, mint a Nyugat potentátjaiból. Eljátszotta Titonak, hogy érdekli a véleménye az Új Helyzet magyar elsőemberéről és perszehogy Münnichet ajánlotta elsőnek, hogy Tito csakazértis inkább Kádárt válassza. [Brioni szigetén, 1956. nov 2-3-ra forduló éjjelen volt a találkozó)

Azért keleltt az irányított anarchia, mert a szovjetek Rákosit mindenképpen picsán rúgták, viszont nem bíztak a pártban annyira, hogy meg tudják oldani a kérdést, mintahogy az szinte bizonyos, hogy Kádár spontán hazai pályán egymást közt a KV ahogy lefocizta volna, egyáltalán képbe kerül, hiszen azt csak mi nem tudhattuk kisiskolás korunkban, hogy Kádár a 6. ember volt 1951-ig. (Apró Antal meg a 32-ik, ami eléggé magas ahhoz képest, hogy mi azt hittük, hogy a Mennyből közvetlen Jani bá' után pottyant le angyalszerűséggel.

NMég így is Andics Erzsébet [Kádártól számítva] balos ellenkormányt akart alapítani Szolnokon.

Jugoszlávia nemzetközi jelentőségű volt Tito zseniálisan telepedett rá a fejlődőországokra és indított mozgalmat, ami balos is volt, de ruszkifüggetlen is. Az kellett volna még a szovjeteknek (meg a NYugatnak !!!) hogy Magyarországon is jugoszlávalakú balosság legyen.

De kértelek, hogy olvasd el a spanyol polgárháborúról a wikipedia cikket és akkor jól meglátod, mekkora egy rakás ganyéládákból állt akkor A NYugat fősége. Gyakorlatilag Sztalin meg Hitler előselejtezőnek, edzőmérkőzésnek nézték Spanyolországot és arra is jutottak, hogy jobb kiegyezniük egyelőre egymással. Replésben a németek jól kiedzették magukat, de az is kiderülhetett (a Nyugat számára) hogy vadászgép kategóriában a szovjetek közvetlen a németek után következnek és a szovjet T-6-osok is jobbak voltak a korabeli nyugati tankoknál.

1939. tavaszán a franciák (mint ugye a kor fejlettjei...) lefegyverezhték a maradék nemzetközibrigádokat és "internálták" őket, gyakorlatilag az akkori német koncentrációstáborokénál szörnyűségesebb állapotokban tartva. És egészen tartott ez a Vichy Bábkormány időszakáig, amikor is a báb-franciák a maradék fogloykat lepasszolták a náciknak (a birigádok szovjetkötődésű maradványait Sztalin likvidálta)

De ezek mind veszettfejszenyele, vigyázó szemeinket inkább a jelenen kéne tartani és a Jelenünkben a Potrohás egy pthiha, egy semmi, nem tényező ahhoz képest, hogy az európaárulók miket művelnek és a kortárs Európa bambán lesi, mint leste az angolokat meg franciákat 1936-39 között.

A Potrohás miatt nekünk ugyan semmi bajunk nem lesz, de Európának még annyira sem, viszont Zsünker vagy Medrkel.. a brüsszeli aktatologatók.. rendesen odabasztak...

Myzza N. Trop 2018.06.14. 21:51:53

@Frick László Intézet: iszonyú trükkös gyerek ez a Feri :DDD és mit is akar? :D

Rendben, legyen gyuribácsi a CIA. És annyira töketlen az egész CIA, hogy direkte a potrohást tartja hatalomban. Trükkből :D
neked napszúrásod van

Myzza N. Trop 2018.06.14. 21:53:31

@Frick László Intézet: a CIA nagyjából leszarja a potrohást, van egy részmunkaidős ügynökük, akinek van némi sejtése arról, hogy Magyarország létezik egyáltalán...bár fejből ő sem tudja, a balti államok is hozzá tartoznak, meg Románia.

Frick László Intézet 2018.06.15. 06:35:10

@Myzza N. Trop: Ferenc nyugalmat akar. Mint említette, életcélja az, hogy történelem[könyv]et írjon. Ez már bejött neki, pl az Igazságbeszéddel, a 2006-os őszi eseményekkel. Daróczi Dávid lényeges titkokat vitt magával, most, hogy Choli bácsi meghalt, Choli bácsi két nagy titkot vitt magával, az egyik az, mivel bélelte a hirhedt pályinkáját, a másik az, hogy miért kellett az öngyilkosságot az esze legkisebb ágába nem fontolgató fiának meghalnia. Feri jólérzi magát, hősként beszének róla Dr Vágó bácsi tiszteli, van egy odaadó felesége és egy szorítós vad pinájú ősnői attitödös szeretője, minden rendben van.

Többször felhívtam a figyelmed arra, hogy az ellenzék politikusai vagy pl a geciújságírók mennyire vidámak. Te a gyűlöletbe belevakultan nem tudsz azon szórakozni, amin ők, a potrohás europolitikai ambícióin, amiből kb annyi jön be, hogy szükséges az Szijjájé hite szerint még irányítható anarchiához.
Amit te leösszeesküvéselméletezel kis butuskán, ma nem kérdés, a kérdés annyi, amit Frei Tamás is 5 éve már a Metro újságban felvetett, hogy az USA képes-e még egyáltalán ezt az anarchiát kezelni, aminek egyik kavarókanala Orbán, a másik pl merkel. Egy Tiszta Képlet-ben, amiben csak te vagy, a Jók és Igazak meg Merkelék és a Tisztességes Jótakaró Brüsszel. ebben a képletben nem kavaródna a szar híg elevenfossá, komposztálódna és akkor az USA nem jelentkezhetne immár 3. alkalommal "Ojrópa megmentője" címen.
Az USA számára az a kérdés, hogy Európát Oroszországgal a 3. pozícióba tudja -e tolni. A mai USA elképzelése szerint Kína lesz az 1. (már az) és rögtön 2. az USA, ami a kieséseket Európa felfegyverzésében és segélyezésében nyert üzletekkel pótolja.

India ugye kimarad a képletből. A 2016. szeptemberi látványos India-Kína paktum nem is téma, mert ez teljesen keresztbehúzza a Joint Vision 2020. számításait. Mint már mutattam, a BüdösRuszkik kb 40-50 súlyosabb provokációra nemhogy nem a Mcnamara nagy Könyvében megírtak szerint nem reagáltak, de föl se vették, oda se biccentettek. (2016-ban a búcsúzó Obama egy diplomata balhával provokálta volna az oroszokat, Putyin lelegyintette, föl se veszik, nem küldenek haza USA diplomatákat, nem ér annyit az egész.

Frick László Intézet 2018.06.15. 06:37:00

@Myzza N. Trop: egészen röviden a kamatoláshoz hasonlítottam, hogyan reagálnak a gecik. Öt év múlva te leszel a Legokosabb Lujza, aki mikor nem tudta már, hogy Áááátatlan Gyuribá a Szijájjé.
Ugye, egy mukk riport nem volt a kamatolásról, míg egyszercsak az egyik népszabó elképesztő nagyképűen azt mondta, hogy a kamatolás uncsitéma és már újságíró gyakornokoktól is.

2018.06.15. 12:48:44

@Frick László Intézet: Az, hogy Gyuriábcis egy CIA csicska, 15mp alatt kideríthető egy gugli kereséssel:

"A KGB meg van győződve róla, hogy a Nyílt Társadalom a CIA fedőszervezetként működik, annak céljait szolgálja civil álca alatt. Magát Sorost a Központi Hírszerző Ügynökség „véleményt befolyásoló, alakító” ügynökének tekintik. Krjucskov szerint Soros a CIA strómanja, híres piaci megérzései, milliárdos vagyont hozó bennfentes információi is a „szervezetnek” köszönhetőek"

www.demokrata.hu/hir/belfold/kicsoda-soros-gyorgy

2018.06.15. 13:06:18

@Frick László Intézet: A Befektetők, a szent Piac és a még szentebb Reálgazdaság viszont tudja, hogy Kína-India az a vonal, ahol a világgazdaság lényeges elemei történnek. a hálzati informatika naprkész, piaci igényekre szánt képzését a Cisco Akadémia jelenti, ott már 10 éve indiai modell mosolyog A Nagyonfejlett Szerverterem előtt pózolva.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a világ lenehezebb és legértékesebb hálózati informatikai minősítőjét, ami sázmozott vizsgapapírt ad, a CCIE vizsgát régen csupa brit, amcsi, esetleg német mérnök szerezte meg, ma meg csupa Sanchez, Omar, Bharat és Khrisnan, ahol Sanchez az USA mérnöki gárdáját erősíti.

www.cciehof.com/

A CCIE az a szint, ahol mérnökök a jövő adatközpontjait, campusait építik.
A híres Magas Hozzáadott Érték. Ez tolódik át Indiába és Kínába - és egyre növekvő ütemben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2021.10.16. 16:24:33

"Ha ugyanis a magyar kitántorgó a munkáját ugyanúgy végezné, ahogy itthon végezte, hazaküldik"

ez így túl általános, a multiknál pl simán előfordulhat, hogy amit két ember itthon végez el, azt a nyugaton három, négy. ugyanazt a munkát.
süti beállítások módosítása