"Sötét van, mint egy fasirtban."

/Hajnóczy Béla Ödön/

Egy picsaemberek számára készült picsafilmben az lett volna a picsaembereknek való fasza poen, hogy a hillbilly származású orvos már második napja ugyanazt a fasirtot eszi az ételdobozából.

Képtalálat a következőre: „fasirt”

Bennünket, idegenszívű, nem magyar büdösparasztokat úgy neveltek évszázadok vagy talán ezredévóta is, hogy felelősséggel tartozunk az ételért, amit kivettünk megenni. Annyit szedjünk, amennyit meg tudunk enni és ha már kiszedtük [büntetésből] együk meg. Vannak más kultúrák, ahol pl illik hagyni ételt az asztal tálalóin, és a vendéglátónak kötelessége jóval több ételt feladni a körasztalra is, mint amennyit a körbeülők meg tudnának enni.

Szerintem a környezettudatos ember az egyik legfejlettebb embertipus e Földön, tehát a busmanok is szerintem ilyenek. A környezettudatos ember nem csak a zabával környezettudatos, de a tárgyaival, nem azért dob el valamit, mert megúnta.. sőt, a tárgyai kiválasztásában és használatakor szempontja az is, hogy a tárgy előállítása mennyi energiába került és optimálisan, ha egyébként a tárgy a funkciójának tökéletesen megfelel és kárt még nem okoz, akkor addig nem is célszerű új forrást, megint nyersanyagot és újra energiát egy másiknak a kinézete miatt elpazarolnia. Tiszteletben tartva persze a marketingalapú picsatársadalmak termelési függéseit, teháthogy nem kell ezért bolon'bornyaú móggyán nekiesni bármely ágazatnak azonnal. Azért, mert 3333-an már kellően környezettudatosok lennénk, ne veszítse el 7777777 ember a munkáját...

A picsafilm társadalma abban az önhittségben hanyatlott lágyan a pusztulásába, hogy minden idők legeslegfejlettebb társadalma. Olyannyira fejlett, hogy bár erre jogát ugyan nem alapította meg senki, a gyakorlatban kipécéz nem annyira vagy nem úgy fejlett társadalmakat és elkezdi megismertetni móreseivel.

Igen mókás filmes poenok alakulnak ezekben a szituációkban. A fejletlentársadalmakban a hyperkommunikációnak következtében pillnatok alatt hírekél a picsatársadalmak picsaságainak. Az egyik ilyen konglomerált zárványtrásadalomban a rendőrök még a minap is fegyver nélkül jártak, a polgároknak nem voltak személyi irataik és a rendőrök birságolás helyett javaslatokat tettek nekik a szabálysértési eljárás megindítására szolgáló cselekmény abbahagyására.

A fejletlentársadalmakban az a híre a picsatársadalmaknak, hogy ott elképesztő, mérhetetlen és felfoghatatlan mértékű a pazarlás.

Mert pl a körasztalos társadalom konyhájában, ahonnan a körasztalokra feladják a túl sok ételt, nem vész kárba még a konyháról se semmi, még a disznóbelet is elkészítik és a garnélarák fejét. És az a legtermészetesebb, hogy az asztalról visszaszedett még érintetlen étkeket is újrafeldolgozzák. Itt jegyzem meg, hogy a fasirt eredetileg újrahasznosító ételféle a maradék hús és töltelékek újrafelhasználására egy-két-há... nap eltartható, kezelhetőbb formában.

A picsatársadalomban viszont az éttermekben záróráig teljes kínálatot tartanak, majd az ottani "szigorú" (szerintem ostobapicsa) szabályok értelmében a semmibaja friss, ehető-melegíthető ételeket is egyszerűen a szelektív hulladékgyűjtés kijelölt gyűjtőedényébe helyezik.Fejlettisztánban sok helyen ételmentő mozgalmak is működnek az ilyen ételek kimentésére.

Magyarország pl a 10 millió disznó országa is, eléggé értettek itt még nemrég is a sertéstenyésztéshez, annyit egy állatorvos-jelölt felvételire készülő ifjonc biológus is tud, hogy a sertések bél-és gyomor mikroorganizmusai széles spektrumban kezelik a másféle állatok számára veszélyes ételtartalmakat.

Picsaisztánban oszt a disznókról mit sem tudó, emberek ex has, spekulatíve elkezdték kitalálni, hogy szerintük disznóknak mi jó és minemjó éspl az emberi ételmaradékokat veszélyesnek ítélták a számukra vagy pl a sertéseknek természetes életkörülményeket. Picsaisztánban a sertéseket betonon tartják, vízzel mossák ki alóluk a szart a és az így keletkező szennyvíz veszélyes hulladékba számít. Variatio: Magát "bio"-szemléletűnek hívő picsaember biodisznókat vél biomódon tartani úgy, hogy a ligetes-mocsaras erdőszéles, inkább erdős-sztyeppei állatokat szépet mutató magas fűben bádog "ólszerűségekben" tartja. A sertés (Sus Scofra) mindenevő állat és amikor pl sárban fürdik, attól nem koszos lesz, ahogy a beképzelt hülye picsaember látja, hanem tisztul. Tisztálkodik. Az ember beleiben már csak ritka esetekben tenyésznek azok a hasznos mikroorganizmusok, amik a normálisan tartott disznókéban még igen s megvédik őket a fertőzésektől. A legújabb picsaisztáni ipari sertésgyártás vívmánya az a takarmánynak nevezett méregféle, aminek a segítségével csapvízzel a tenyésztő-hízlaló ráelőz a húsipar tylol-os mesterkedéseire. Igen ám, de a csapvízzel felfújt állat belei széjjelmennek ettől a méregtől, ezért túl korán, vágósúly elérése előtt le kell vágni. Természetesen Picsaisztán picsamédiájában az ipari sertésgyártás a fejlett és hygienikus és a balkáni elmaradottak sertéstenyésztése az ósdi, az elavult. Az nem állatkínzás, amiben a beleimarta állat levágása előtt két hétig mérhetetlen fájdalomban sivít, de az állatkínzás, ha az udavron dagonyát készítek nekik és a szederfa terítéke alá még kukoricát is szórok nekik.

"Ez itt, ez a zöld sár, amit tolok, ez mind disznószar?"(M.Kiss Csaba/

Számomra semmi poen nem volt a fasirtosban -illetve a picsákat röhögtem ki. Útálom a fasirtot, önként nem készítenék vagy ennék soha, de már előfordult velem és ha elszámítottam magam is, addig ettem, amig volt. Egyszerűen azért, mert abban a nemmagyar, idegenszívű másik társadalomban, aminek a maradékai neveltek, az a hiedelem él, hogy aki nem tiszta tányért hagy maga után, az előbb-utóbb szegény lesz.

Nagyjából a fasirtos poen fonákjának megfelelően szoktam röhögni picsaembereken, amikor azt látom, hogy Picsaisztánban segélymellényben... a segélyezettek arcáról a világ minden társadalmában s emberei számára egyformán érthetően lesajnáló hülyéneknézéssel tekintenek a tálcára: "Mi ez a szar, babám, amivel etetnél?" Vannak variációk, pl ha a segélymellényes kis takaros és fiatal europid nó, a segélyezett meg szexuális nyomrban beszükült tudatú férfi. Azt nem tudom, hogy náluk az, ami a mi kultúránkban az ilyen szaxuális tartalmú és részben abúzáló leköpés végén állat szerepel, a cicus-e vagy malac. Vagy birka.

Természetesen én az alapvető emberi szabadságjogok híveként a mindenféle emberi jogok közül az önhitt picsa hülyeséghez való jogot is tiszteletben tudom tartani

-főleg akkor, ha azért ez a picsaság engem nem érint és azért, mert ő nem veszi észre, hogy átverhető, lehúzható, kihasználható, netán szétszopatható szájú hülyepicsának is nézik

nekem ne kelljen már ugyanolyan hülyepicsának lennem, jó?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6713681170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása