A magyar politikaiviccelődés délnapjai a Kádár Korszak-ra esnek, Kádárék még a spájzban kucorogtak, amikor már fasza vicceket sütött el róluk a pestinép.

Ugye, a pesti vicc a magyar politikaihumor apjafasza. Pest a minden, Pest az überMagyarország, Pesten lehet élni -éshát vidéken, mondjuk egy kis faluban vagy nagyközségben elég sokat, hamar és főleg természetben kellett fizetnie a viccelődőnek a jólelsült viccéért.

A politikaihumor több annál, mint "mutatok egy képet ecshém és verjük ki rá közösen a matyit!" .. a legjobb magyar politikaivicceket állítólag a foxi-maxin találtál ki, de ami biztos: mesélték ott előadók és tanárok és a foxi-maxi tanulói terjesztették aztán LE az országban szerte.

A jó politikai vicc zanzában foglalja össze a jelentörténelmének hóttreálját, nem politikai korrekt [így pl a Cigány, Kádár és Brezsnyev utazik a vonaton sáv -nál egy szájjalliberális egészen sikeresen gyűjthet jópontokat, ha elkezd rasszistázni...]

Most gyorsan bemutatok egy selejt, kontár, csinálmányos, viccesnek szánt sasjóskázást -forrás 444.hu annak szemléltetésáére, milyen pl egy elbaszott politikai vicc, ami ráadásul hazug is, bár elég jól kibukik benne az aktuálpol kabuki:

Gyurcsány felcsönget az MSZP-hez

sas

- Csókolom, lejöhet az MSZP focizni ?
- Jaj, Feri, hát nem tudtad? Az MSZP-t tegnap elütötte egy autó, és meghalt.
- És a labdát le tetszik tudni dobni?

 

A valóság ezzel szemben az, hogy az MSZP sohasem is volt 1Párt, hanem sok-sok pol'pártcsíra politikai fegyelmezettségtől cementált konglomerátuma. Az MSZP-ben eredetoileg azt tervezték, hogy miután az 1988-89-es sajtónyelvhasználatban "demokratikus ellenzék"-nek fölbecézett összesség megcsinálja azt a piszkosmunkát, amit máma rencervátás címén hazudunk el, majd ők jönnek, kőprofin leradírozzák az amatőröket és a "pluralizmusban" majd az MSZP kiad egy teljes polituikaipalettát a keresztényszociálisoktól [pl Szili Katalin] a kommunistákig [Krausz Tamás] és a derékhadat persze Vitányi Tanár Úr és a möfötte sorakozó haladóbaloldali értelmiség adja majd.

Hát abban az biztos, hogy Vitányiék nyakig benne vannak, bár önkéntelenül, hogy ez nem egészen így sikerült.

 

Így persze a 444-es fiúk rossz vicce magyar-magyar fordításban így hngzik -bár ettől se' lesz viccesebb.

 

Fölcsenget Ferike az MSZP-hez: Gyertek le focizni.

Leszólnak az MSZP-ből Ferikének: "Bazdmeg, bokán, tökön, picsánrúgdostál bennünket, mit akarsz még?"

Ferike: "Ne féljetek, most futóverseny lesz -én biciklivel vagyok!"

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr476239183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.05.31. 21:58:19

"mindenki elmondhatta a véleményét korlátok nélkül."

"mindenki elmondhatta a véleményét korlátok nélkül."

"mindenki elmondhatta a véleményét korlátok nélkül."

Frick László Intézet 2014.06.01. 04:53:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Időnként nem árt megállni és összefoglalni "vitánk" lényegét. Ugye,m nem győzök rámutatni arra, hogy ezeknek alig vannak embereik és azok közül a relatíve =(tehát ott közülük a) legjobbak is gyönge ill közepes képességűek.

Arra is figyelmeztetek, hogy a legtöbb emberben dógozik némi opportunizmus, a győztesekkel szeret lenni, az erősekkl, hosszútávon akar befektetni, gondol a jövőjére, a gyerekeire, etc -ebbből a szempontból is a jóoldal a jó választás.

Ezek szinte futószalagon szállítják a baromságaikat -miközben amit tényleg jóél csinálnak, ami sikerül, azt a jóoldali sajtó természetesen elhallgatja (a jóoldali sajtó nem egy m1 hiradó vagy hírTV, hogy akkurátusan mindig és pl kommentár meg megszerkesztés nélkül az ellenvéleményt is kirakja, ilyen pl a 444.hu kampánykiadványban egyáltalán soha nem fordul el s ettől a csúcstól el-lefelé tekintve is más csapokhoz, kevéssé, nem jellemző stb, és ha rábizonyítom, akkor egy durva hazugsággal a rosszoldalimédia túlhatalmára mutat ... s5tb-st azaz érzelmekkel átitatott minden és aki olyan érzelmesen tekinti a dolgokat, mint te, annak perszehogy túlhatalom a 2:47 arány, ne, ne legyen még annyi se.

Én az óvodapedagógia egyik alaptételére mutatok: Az, hogy A Jók és Igazak még szépek is meg üdáék meg minden, nem csinálnak csunnyát, nem beszélnek csunnyát csak jóítanak szüntelen... az nem jelenti azt, hogy akkor fel vannak a jógyerekek erre jogosítva, amit művelnek, tehát ha a rossz gyerek bunkó és az orrát túrja, erre nem hivatkozhat a jó gyermek. tessék TELJESEN jó gyermeknek lenni.

Én, ha úgy tudnék jó és igaz lenni, mint te vagy Ascher Tamás... szégyelleném ezeket az eszközöket alkalmazni, én, ha Ascher Tamás lehetnék, leperkálódna az ógörögös műűűvésszakál a szupersarkított szélesképernyőmről egy ennyire ócska fpoögástól, mint felhánytortgatni ezt a buzitémát (Vidnyászky magától és hamar... és már kétszer böfögött föl ez a baromság, határolódott el.. ezt Ascher csak dramatzurgiai okokból hozta föl, ez olyan, mintha színésznő lenne és elkezdene sírni, hát ugye egy profi színésznő akkor sír, amikor akar)

Az szokott még a hivatkozásotok lenni az érveuimre, hogy akkor, ha nem igaz ezek túlsúlya ésatöbbi ésatöbbi, hogyhogy nyertek (már megint)

Kérdezlek: olvastál-e komoly , valamibe számítható reklám-marketinh elemzést ezek politikaikommunikációjáról.

hányszor figyelmeztettem már arra,m hogy a magyar sajtómunkások nagyon-nagyon rég eljátszották a becsóületüket már, generációkkal ezelőtt és nem úgy néz ki, hogy visszaszerezték volna.

A VALÓSÁG-ra szoktál figyelmeztetni, nézzük: Idelent, aholélek gyakori viták tárgya az, hogy a termelőszövetkezetek 8de beszélhetnék a takarék vagy bármilyen szövetkezetekről, ÁFÉSZ[Coop]ekről főleg] ellopták a magánvagyonukba a közöst.

És most figyelj, Hanni! Mert nagyon fontosat mutatok:

Egy volt-téeszfőnök vagy annak már ennyi év után, negyedszázad, egy nemzedék... az ijafia alapvetően vagy türhő büdösbunkó tahótapló suksük.. vagy lehet szép, halkbeszédű, művelt, elegant. Vitatkoztunk erről kikoránkellel is, a Titok Szolga sztereotip képe pl leginkább egy Illetékes Elvtárs.

Kétfélét tettek alapvetően az ellopott termelőszövetkezeti vagyonelemekkel a volt termelőszövetkezeti vezetők:
1. működtették és fejlesztették, gazdagítotzták (vele magukat) és prosperált

VAGY
2. Felélték és elherdálták és nem marad semmi.

A sok büdös téeszparaszt, akik valahogy eléldegéltek (vagy nagyon is jól, sok-sokféle termelőszövetkezet volt! ez pl egy termelőszövetkezeti elnök álma volt, meg is valósult : www.martfu.hu/pics/martfu/hu/55789.jpg)

Lehet erről elméletisíkon beszélni, a gyakjorlatban azonban most már egy-egy településen eléggé világosan látszanak a dolgok és a büdösparaszt, a korlátolt, a beszűkült gondolkodású, a kifejezésképtelen, a szegényes szókészletű (kincset nem is írnék) ÖSSZESEN annyit lát, hogy 2002-ig volt munka és azt látja, hogy... azt ugyan nem tudja elmondani, mi a piaci liberalizáció meg az a sok korszerűjérópérség, amiről a nagyoikosok pofáztak, csak azt látta, hogy nem kell semmi, nincsen munka és spekulánsok árasztanak el mindent és főleg és egyre hamisabb termékekkel, import termékekkel árasztják el az áruházakat, miközben neki megélhetése nincs, munka nincs, napszám nincs semmi sincs.

Az ELEGANTOK a szépek, a halkbeszédűek tanárnő feleséggel, tanult és művelt gyerekkel, aki a házizenekarával kispálésaborzot játszik, selnek stb, tényleg, kedves bájos emberek, akikkel utaznál vonaton, nem büdösbunkók. Egy kész értelem, egyszer valamikor, amikor fiatal volt, még Esterházy Pétert is olvasott (beleolvasott a KMP-be) Jó velük egyhelyiségben tartozkodni.
Jól is kommunikál a csávók, ők adták a polgármestert, stb a faluba-ja. A faluvezetésben is csak loptak, hiszen ebben nőttek föl, másba nem is tud gondolkodni, csak abban, hogy a polgármesteri hivatal gépeivel művelje a sajátföldjét annak a magjából vessen, annak a gázolajáthasználja-csak aratás után dógozik sajátzsebre

Frick László Intézet 2014.06.01. 05:08:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A büdösparaszt azt klátja, hogy az aranytojásttojó tyúkot levágta, mindent elherdált és aztán a faluvezetésben is mit művelt. Ha megkérdezem ezt a szép, illatosembert, akinek a kislánya ráadásul nagy kriszta Tereskova művekkel tapettázza ki a szobáját és a felesége József Attila maratonokat szokott szervezni ápr11-eken... azt mondja pontosan, amit te, hogy most a zújpaógárrmester meg a bandája ostobák, nemszépek, türhők, suksükölnek, nem képesek a halkést a süteményestől elkülönböztetni, sört kérnek a vacsorához és nem bort ás folytathatnám és teljesen igazuk van.

A büdösparaszt meg azt klátja, hogy a gépek, amik az előző SZÉP és OKOS és BÁJOS és MŰŰŰŰVFELT pógármester és a szopókurváinak a javára, meg a csicskáinak és a slapakjának dógoztak, azok most azért úgy nagyjából a köz javára dógoznak. Azt látják, hogy van munka, van napszám

megyek a valóságban és nem haladok, mert MOST olyan egy sima szerdai vagy keddi nap, mint A Jók és Igazak szépnapjaiban a péntek. Azt látom, hogy 20 éve bezárt lakatosüzem nyitott ki, azt látom, hogy többen tankolnak, azt látom, hogy 10 kamionból ma már 3-4 a magyar, sőt, néha a fele is. az és sok a magyar teherautó és szerte Budapest külsőkerületeiben üzemek bővülnek, pl a valóságban ahová járok, ott megnégyszereződött a létszám és efféléket lát a büdösparaszt. Tud píyzet kőteni az asszony és nem treszkaó kishitelbeúű, jezetetet lássaja a magyar büdösbunkaó.

Fintoroghatsz te, mórikálhatod az ólyodat stb.

Vitatkozhatunk elméletoikérdésekről a gyakorlat dönt.

De még kommunikációsan is elemezhetjük. Kezdjüök 2011-ben, arról volt szó, hogy ez csak egy trükk és 2013-14-re összeoimlik minden és a hiány 4,7 % lesz és a GDP zuhanbni fog, nem emelekdeni.

Most még mindig ebben hihettek és ebbe kapaszkodhattok, a negatívkampányba.. szinte érezni a jók és igazak kebleiből felszáőlló sóhaj Listerin-.es illatját HÁTHA rosszabb lesz! HÁTHA mégse sikerül tartani a hiánycélt ésígytovább.
Ha nem vetted volna észre, egyedül Schifferék ismerték föl, hogy túl sokáig a negatívkampánnyal nem lehet húzni.

ha tudományosan elemezzük, akkor ezek mindenben kontárok, tehát a kommunikációban is.

Sajnos azonban ez a szakmai tétel, miszerint a negatívkampányolás hosszútávon nem fenntartható és a visszájára fordul... látszik az, hogy a gyűlöletkeltés, pl az orbánygűlölet és undor elég jól összetart egy magot, de az is látszik és KILÁTSZIK és lólábszerűen, hogy ma egyáéltalán nem volt cél az orbántalanítás, mert Orbánra szükség van az egybetartásotokhoz, hanem az volt a Jók és Igazak célja, hogy felosszanak benneteket: ki tud nagyobb részt magához csáűbítani közületek.

És te a lényegre figyelsz ebben? NEM!!!
Az LMP a fő liblinged? IGEN Miközben szüntelenül azt figyeled, ezek miket művelnek és milyen büdösbunkók, aközben pl kisakkozzák, főleg kommunikációsan az LMP-t!

Attól jobb lesz neked, ha elevenen megrohad Vidnyánszky vagy Rózsika?

És attól jobb lesz neked, ha marginalizálják, kiszorítják és semmivéteszik, ha elhasználják a levegőt az LMP körül?
Nincs most időm szakmailag kielemezni, de pl a 444.hu nagyon jól szemléltethetően bajnainak dolgozik. azaz Bajcsányéknak. Gyurcsány TUDJA hogy őt is útálják vannak róla lepattanók -őket szedi össze Bajnai. Erre mnegy ki a játék és Budapest főpolgármesterségáére és ha megkérdezlek, hogy bajcsányista közösjelölt győzzön-e vagy LMP-s? Mit mondasz? EZ A LÉNYEG BAZDMEG EZ A VALÓSÁG BASZOD

2014.06.01. 10:42:25

@Frick László Intézet: A bilderberges zsidó ufódémon gyíkemberek nyomják Bajnait.
Szegény LMP-nek lőttek.

2014.06.01. 10:45:52

mno.hu/lanchidradiokulfold/bilderberg-talalkozo-ha-csak-csevegnek-miert-titkoloznak-1229302

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."

Most járnak az első fázisnál (Bajnai egy nulla).

Frick László Intézet 2014.06.03. 03:36:23

@nagyjoco: Erre már sokszor rámutatta, Bajnai testbeszéde is szegénynek már azt üzeni, hogy nem akar ő semmit. Pajtásnőnk, aki a minap rámbaszta a konyhaasztalt, mert politikaianalfabétának tituláltam többször is, azon mókázott, hogy most akkor Bajnai megy Brüsszelbe, itt tartunk, budapesti, azonbelül diplomás értelmiségi, azonbelül az LMP választói csoportjába tartoziki és még május 25-én se tudja, hogy Bajnai nem megy sehová és Jávor megy helyette.

Mint politikabuzi sokmindent meg tudok magyarázni -pl Bajnai feladata az, hogy a Gyurcsány-útáló jóoldali lepattanókat felfogja pártjával, majd Gyurcsánynak leszállítsa, mint szavazóbázist, ennyi. Ebből a szempontból minden fasza, pl a bilderberges biboldózás is, a lényeg, hogy hüjűjjön és butújjon a magyar, kb a bildrberges zsidóösszeesküvéssel egyenlő nagy butaság halott MSZP-róől beszélni, de a jolóknak ez is feladata, résztvenni az MSZP agyonbaszásában, ami még mindig nem olyan kis feladat, mint amennyire a 444-es jolók is félvállról se veszik. Vegyünk az MSZ idült alkoholista frakciójából egy abban középszerű alakot, moint Józsa István, csináljunk egy sajtótájékoztatót, a min Kálmán Olga az első sorban és a 444-es jolók, inde(x)esek és cinkesek, szar+vas tmbrlelvtárs meg effélék ülnek, Józsa egyedül élőben, rögtönözve majmot csinálna e díszesekből. És mondom: Józsa képességei közepesek. ( @A Hannibal Lektűr-attitűd: )

Frick László Intézet 2014.06.03. 03:47:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Te nem demagóg vagy, hanem egységsugaró polkommbenyaló, galamblélek... nincsen az a jó anya, aki a 15 éves lányáról ne ringatna és dédelgetne annyi hiedelmet, aki az otthon máég gyerekhangon (egy terccel följebb) beszélő kisfiáról ne hinné azt, hogy otthonalvó kövér garfildcicca... Miközben ugye ezek a gyerekek már piáznak, dugnak, drogoznak, basznak, pankkoncerten elvetik magukat, hagynesoroljam... Annyira naívan , édesen, bájosan tekinted a magyar politikát, annyira hiszékeny vagy, jólelkü... jófeltételezéssel élő.. tényleg, mint egy anyamaci, aki az epehányástól leszédelgő 16 éves kisfiának madálytejcsi készcsiz a konycsiban és aki a Hellovény torkoszsopóbajnokságát megnyerő kislányát figyelmezteti, hogy már az előnedv is tartalmazhat spermiumot, vigyázzon, legyen nála mindig gumi, mert a faszik megbízhatatlanok

Egyszerűen ledöbbentesz azzal, hogy egy már a linkjéből kivehetően unalmas agitprop szöveget te még:
-meg is nyitsz

és
-el is olvasod!
Utoljára a gimiben volt ilyen barátom, a négypasis tünciről (két nős pasit tartott, az egyik minden este megkefélte a zsiguli hátsóülésén) megkérdezte, hogy szerintem szűz-e még.

De ha már ennyire bennevagyunk, légy szives, linkelj egy használható, aktuális politikai elemzést az LMP-ről, de csak ilyen kiterjesztésű linkeket fogadok el, mint index.hu 444.hu cink.hu, nol.hu nepszava.hu vs.hu kalmanolga.tumblr.com/

Frick László Intézet 2014.06.03. 03:58:06

@nagyjoco: Lsül a bőr a pofámról, hogy ilyen egyszerű dologra válaszolnom kell, a bilderbergesek azért szeretnek titkolózni, amiért a kislányok a múlt században még 2-4-5-ösével jártak pisilni és szerettek súgdolózni vihogva egymás fülébe -ha látták őket a fiúk. Sok fiú majd megveszett, hogy megtudja, mit súgnak, so én szó szerint ide lemásolom neked, az egyik típusú súgás ez volt
sss utyurus ss sss sutyisuty sss s

a másik pedig: etye petyelety ety tyepele tepsep tyep etyep
1. Kitüntetés a Bilderberg Közösség -be tartozni
2. A faszt se érdekelné, ha nem titkolóznának

Szerintem egy 47 éves magányos vidéki tanárnő lakását átkutatni szórakoztatóbb lehetne, mint kihallgatni a bilderbergeseket

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.03. 10:19:20

@Frick László Intézet:

no comment (nincs értelme ezredszer is ugyanazokat a köröket lefutnunk)

illetve ennyi:
:(((((

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.03. 10:55:44

@Frick László Intézet:

Azért ez már Kerényis magasság (mélység)

"Azt látom, hogy 20 éve bezárt lakatosüzem nyitott ki, azt látom, hogy többen tankolnak, azt látom, hogy 10 kamionból ma már 3-4 a magyar, sőt, néha a fele is. az és sok a magyar teherautó és szerte Budapest külsőkerületeiben üzemek bővülnek, pl a valóságban ahová járok, ott megnégyszereződött a létszám és efféléket lát a büdösparaszt. "

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.03. 11:47:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: az az igazság, hogy pl. gépészeti területen itt, Komlón, a javarészt német-holland-svéd piacra dolgozó fémipari cégeknél tavaly óta valóban bővülés van, létszámban, megrendelésben, míg a válság alatt is többnyire kihúzták azzal, hogy stagnáltak. Még egyszer hangsúlyozom: ez a gépészet, gépgyártás, hegesztés, lakatosmunkák, kovácsolás területe, és szigorúan Komló és környéke, amire az jellemző, hogy az egykori bányászatra épült gépészeti cégek 20 éve kiépített, stabilan létező külföldi piacokkal. Nem tudom általános-e, de elképzelhető, hogy van, aki lát ilyet., mert van. Komárom-Esztergomról tudok olyat ottani kapcsolataimtól, hogy pl. vájár tanulót azért nem lehet toborozni, mert

1. 5% körüli, vagy kicsit kisebb a munkanélküliség
2. fémipari szakmunkásoknál bruttó 300.000 forintot közelíti az átlagbér, tehát nem lesz vájár ennyiért vag kevesebbért majd Borsodban, ha ezt megkeresheti hegesztőként,. lakatosként vagy géplakatosként otthon, vagy ennek a többszörösét németben vagy svédben. Szval vannak prosperáló megyék és prosperáló területek. Általánosnak nem nevezném, de van.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.03. 11:55:32

@vészmadár (pica pica):

vége a válságnak
és nem orbánék miatt, hanem annak ellenére

pl a bankok basztatása a kkv szektort is basztatja erőst, pedig ők valódi munkaadók, nem statisztikajavító közmunkások

de dudi az ő naaagy zsenijével idáig már nem lát

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.03. 12:15:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: világos, én csak arra utaltam, hogy valóban sok helyen az látszik, hogy javulnak a dolgok, és ugye a "paraszt" meg nem nézi, miért. Nyilván a mindenkori vezetés mindig a sikert sajátként adja el, a kudarcot meg külső okként.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.03. 12:22:09

@vészmadár (pica pica):

annyiban más az orbán-recept, hogy csak siker van, saját. kudarc nincs. egyáltalán. pont.
süti beállítások módosítása