csürhe

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQexmlPDn8gbd6bKiwvlRWKDsqwKZW5EMtEV-4YAfa1aYVE7KIw

bátorak a demokráciáért

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHM4rbVL_Q42OXKwUm9gCaxZyVB7Hds8zJ2aKGO_8bpm2tJgUaRg

csőcselék, a kurva anyjukat, engem megnyugtatott, amikor láttam, hogy a rendőrök leverték őket

szemkilövetés, ugyan már444

http://m.ruvr.ru/data/2014/01/21/1309495163/4RIAN_02350078.LR.ru.jpg

eszméletlenségig verjék őket !

http://ultrasliberi.hu/wp-content/uploads/2014/01/329.jpg

a demokrácoia is úgy születoik, mint az ember, vérben és mocsokban

http://kuruc.info/galeriaN/hir/rendorterror_jelentes_ugyeszseg.jpg

a zónijójér harcónak

ne csudálkozzon senki, ha a rendőőség felszóliccsahogy, akkó takaróggyön, merkülönben miccsudákozik?

http://rewrite.origos.hu/s/img/i/0609/20060924tuntetes3.jpg

http://www.pesterlloyd.net/assets/images/taksimjuni6.jpg

http://cdn.theatlantic.com/static/mt/assets/international/reuters-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr885823634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.20. 10:46:34

Nem hiszem, hogy Magyarországon lennének olyan társadalmi problámák, amit pár ezer rohamrendőr kivezénylésével ne lehetne megoldani. Ukrajnában azonban rendőrök állnak át a tüntetőkhöz, mesterlövészek lőnek a mentőkre - ez nem ugyanaz, minthogy felszólítás után néhány rendőr túlkapást követ el.Az is tanulságos, hogy csak a fidexes szegínyagynoverttünetőkért állnak ki olyan nagy mellel. Debrecenben fényes nappal vertek meg egy hajléktalant a szemem előtt a nyílt utcán, és a rendőr beleröhögött a hajléktalan arcába,és még RENDŐRI IGAZOLVÁNYSZÁMÁT is odamutatta neki. Csak erről nem készült ilyen szép verzőarcú stockfotó, ami olyan meghatóvá teszi a 2006-os szegényártatlanok történetét.

2014.02.20. 10:56:11

"Az ukrán hadsereg használhatja fegyvereit, és korlátozhatja a forgalmat a terroristaellenes intézkedések keretében, amelyeket a tüntetők között lévő szélsőségesek semlegesítése céljából hoztak a hatóságok – közölte szerdán az ukrán védelmi minisztérium. "A katonáknak jogukban áll fegyvert és speciális eszközöket használni a terroristaellenes művelet keretében." A katonáknak mostantól joguk van "korlátozni vagy megtiltani a járművek és gyalogosok forgalmát is" – írták közleményükben."

magyar-magyar szótár 2014.02.20. 13:41:16

@nagyjoco: Ukrajna más és ezt ugatom mióta, azóta, hogy Bulgakov A fehér gárdá-ját elolvastam. De a jógyerekek csak a Mester és Margarita kutyanyelvnyi kivonatát szokták átfutni a wikipedián... Aki olvasta Bulgakov A fehér gárdáját, az többet tud, mint aki CNN-t néz folyton vagy 444-et bötüz.

2014.02.21. 03:04:09

Érződött is a zavar a tavaly nyári szíriai események során, láthatóan a média nem tudott mit kezdeni a helyzettel hogy a rosszak harcolnak a rosszak ellen, akiket ráadásul A Putyin támogat. Sajnos akkoriban nem volt közismert a de-facto kurd állam megalapítása északon, így nem tudtak találni egész Szíriában senkit, aki egyértelműen jó. Szerencsére azóta ritkán hallani Szíriáról, biztos azért mert nagyjából minden rendben van már arrafelé.

2014.02.21. 03:24:13

@nagyjoco: Nem is tudom, engem őszintén aggaszt az a tendencia, hogy a rohamrendőrségre egyre inkább, mint társadalmi problémák kezelésére alkalmas alakulatra tekintenek. Tavaly, amikor a török kormány rohamrendőrökkel verette szét az ellenük tüntetőket, egyes nyugatidemokratikus vezetők megpróbáltak valamiféle értékeket számonkérni rajtuk, amire a miniszterelnök valami olyasmit válaszolt, hogy "Most mé', ti nem ugyanazt csináljátok?" - tökéletesen igaza volt.

De egyébként egyetértek, a minap beleolvastam a Mandíner (a hírgyüjtős verzió) ukrajnás kommentjeibe éshát ja, náluk sem kell a szomszédba menni egy kis kettős mércéért, ha úgy hozza a szükség.

magyar-magyar szótár 2014.02.21. 11:41:24

@ifsz: Gondolj bele, hogy a még klasszikus erejű USA töszomszédságában, mondjuk Pueblában generálnak a vajjonkyk ilyesmit, akkor a Demokrácia nagy tanítómestere mit is lépett volna erre, mit is.
Rohamrendőrök pthrfújj, nein, danke, Grand Armee pedig c'mon?
Bizonymondom, az emóciók nem sokat változtak Odüsszeusz (azaz a férfikirályuralom kialakulása) óta, csak a csomagolás, a márkázás meg a dizánny.

De egyébként pl a Kínaiak egy teljesen más, új móccert alkalmaznak, ők nem a klasszikus csüöndesamerikai móccerokkal kavarják a szart. Az indiaiak meg főleg a "nemcselekvés" útján sunnyognak föl... Szerintem addig baszakodnak az europoid picsaemberek... Tudod, mit mondott Bill Clointon utazónagykövet a mai USA mai afrikai szerepéről... egyszercsak az európai picsaember ott találja magát, hogy a világon márt bárhol is a karitász marad neki...

Ukrajnában egy rakás láthatatlanszereplő és legalább négy erő áll szemben...

Valamint a képlet messze nem hasonlítható össze a törökkel, a török tüntetők között nem tevékenykedtek bézbólütős hordák.
Az is cuki, hogy a magyar mórickáknak osztán tökmindegy, mindenről ugyanaz jut az eszükbe, Orbán Erdogan is meg Vladimir is (Bár adolf meg Jánois is, miközben Matyi és Napóleon)

2014.02.22. 07:29:48

@magyar-magyar szótár: Kizárőlag két dologban hasonlítom az ukrán helyzetet a tavalyi törökhöz, amennyiben az az átláthatatlanságig kaotikus, ahol max. erővonalakról lehet beszélgetni (de azt is óvatosan), valamint amennyiben a kormány mindkét esetben úgy próbálta a maga javára fordítani a helyzetet, hogy erőszakos irányba terelte a megmozdulásokat. És itt nem a mostanra kialakult helyzetről beszélek, hanem a decemberiről, amikor még nem volt szükségszerű a tüntetés erőszakba fullasztása egyáltalán. Ebben van az elnök felelőssége: úgy látta, hogy így sikerül úrrá lenni a lázadáson. Ez Erdoğannak például be is jött, neki nem.

Az én problémám az események médiabeli tálalásával a tiédhez hasonló: belekeverni a szimpátiáimat az események értékelésébe, illetve ha sikerül egy mintát kiszúrnom a káoszban, az már egyből azt jelenti hogy értem is az egészet. Pl ha kiszúrom a felvételekről az Alinsky-franchise egyes elemeit, akkor egyből Otpor-t kiáltok és mivel vannak valami homályos emlékeim, hogy az Otpor élvezte a hárombetűsök támogatását, akkor be is kattan a logikai kapcsolat: a tüntetéseket a ZUSA szervezte (így: SZERVEZTE). Ez már egyből azt is jelenti, hogy a tüntetők követelései érvénytelenek, a tüntetők személye pedig hiteltelen. Az fel sem merül az egyszeri szíjájézóban, hogy ha beütöm a gugliba, hogy hogyan kell sikeres mozgalmat szervezni, akkor az első két oldalon csakis az Alinsky-doktrina alapján készült útmutatókat találni. Lehetne erről a mentális képződményről is szócikket írni - mittudomén Sziaforradalom címen...

ifsz (törölt) 2014.02.22. 07:33:12

@magyar-magyar szótár: Rendőri erőszak kérdéseirül: az vele a problémám, amit te is sokszor mondtál, azaz hogy a rendőrség klasszikus feladata a bűnözők és huligánok lekapcsolása. A mai rohamrendőrség nem ilyen, a rendőrség már csak a becenevük, valójábam civilek elleni hadviselésre kiképzett félkatonai alakulatokról van szó. Társadalmi problémákat tünetileg képesek kezelni, amivel időt lehet nyerni, de aztán csak idő kérdése, hogy a tünet újból jelentkezzen sokkal súlyosabb formában - ha szerencsém van, akkor az utánam következő problémája lesz a dolog. És vsn egy másik dolog, a nem halálos fegyverek kérdése, amelyek szinte csábítanak az erőszakos megoldásra, mivel úgy lehet velük élni, hogy aztán nem tapad vér az illető kezéhez. Egyébként a könnygáz használatát tiltja valamelyik katonai egyezmény (asszem genfi), kizárólag civilek ellen bevethető. Lehet kreatív módon is használni, pl. ha beletötök egy-két kannával a vízágyúba, akkor nagy bőrfelületre kiterjedő első fokú égési sérüléseket okozhatok vele a terrorista lázadóknak.

ifsz (törölt) 2014.02.22. 07:40:12

@magyar-magyar szótár: Egyébként a törökök igen előkelő helyen állnak az egy főre eső bézbólütő fogyasztásban, a labda és kesztyű viszont valahogy nem akar fogyni a boltokból. Ennek megfelelően de igen, voltak bézbólütős (és dönernyesegető-halefos) szabadcsapatok a lázongások során, róluk viszonylag könnyen eldönthető ki mellett álltak, mert a rendőrség nem bántotta őket, amikor mindenki mást igen. Hasonló jelenetekről készült felvételt sokat lehetett látni az ukrán balhé során is egyébként. Ellenben oldalakat megtölthetnék a furcsaságokkal, aminek szemtanúja voltam, de legyen itt egyetlen jellemző eset: Guy Fawkes maszkos legény magára hagyott rendőrautót gyújtogat. a körülötte álló bámészkodók így bíztatják: "Ne csináld, hagyd abba!" - hogy ki volt a legény, nem tudom - a magát anarchista huligánnak álcázó civilruhás rendőrnek öltözött szíjájés provokátor esete, akiről a cég csak azt hiszi, hogy nekik dolgozik. A törökországról szóló mértékadó nyugati (és a nyugatos török) sajtóban szinte minden cikkbem elpuffogtatják a közhelyet, hogy a türkök mennyire fogékonyak az összeesküvés-elméletekre, ami igaz - talán azért, mert az ország közélete egy nagy összeesküvés?

magyar-magyar szótár 2014.02.22. 18:11:43

@ifsz: Most, hogy Timosenko-t kiengedik... tényleg gyorsan keress egy A fehér gárdát és olvasd
A török képlet sokal egyszerűbb.
Délután ezt találtam ki:

Az ukrán képlet olyan, mint amit a bankok szoktak mutatni az előtörlesztés kiszámítására (ui az NEM MATEMATIKAI bár de többismeretlenes)

A török képlet egyismeretlenes egyenlet

a magyar jolók viszont egyismeretlenes egyenletként ábrázolják az ukrán.. ha azt ábrázolásnak (meg újságírásnak) lehet nevezni, hogy ül a joló 444-es a twitternél, tumbrl-nél, fésznél meg youtube-nál és ha talál érdekeset, hajlít hozzá egy magyar aktuálpolitikai sugallmányt , akkor az cikk. Bár gyakran csak a címet írja meg, és még hat karaktert böfiz alá.

ifsz (törölt) 2014.02.22. 22:53:43

@magyar-magyar szótár: Ok, elolvasom. Kis időbe telik, mivel melóval úszok és halogatásként netezek, hogy még izgalmasabb legyen. Szóval mire elolvasom, addigra valószínűleg Ukrajnában is rendben lesz minden. Remélem vállalod a felelősséget, hogy szegény Bulgakov miattad fog éhenhalni, mivel ingyen töltöttem le a könyvet.

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 02:56:23

@ifsz: Dehogy lesz rend, a rend Putyinék érdeke lenne, mások viszont ellenérdekeltek, mert nem tetszik nekik a ruszkik új hatalmi térnyerése és belpolitikaiszart fossákavarni kavarni viszonylag olcsón lehet, háát még á facebook 'n twittero... azoknak, akiknek az információMEGOSZTÁS a hatalmukban van...

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 03:10:22

@ifsz: Bulgakov szinte éhen is halt. Jó, hát volt mit ennie (jó orvos volt) de nem dúskált. A valaha élt legbátrabb írók közé tartozott. Maxim Gorkij mentette meg az életét, holott az írásművészet egy egészen más ívén alkotott... egyáltalán, a mérhetetlenül gazdag orosz irodalom tanulmányozása sokat segít a mai magyarhelyzet megértésében is. Aztán az orosz író felelős értelmiségi magatartása, nálunk Hajnóczy Péter volt az utolsómohikán ebben. (Móricz, Krúdy és Kosztolányi... Karinthy sajnos ellinkeskedte.. és Lengyel József is, a kommunista író) Szergej Dovlatov írta meg azokat a metszéseket, amiket a magyar kollégák valahogy elfelejtettek... Persze nálunk az "ugyanaz" nem birodalmi méretekben... Gorkij a világirodalom egyik legnagyobb alakja... van roppant életművében egy aprócska kis szösszenet, Az anya c. kisérlete, ami annyira rosszul sikerült, hogy a korabeli bolsevik irodalomkritikusok kb a ma nálunk Magyari Péter, Bede és Szily találmányának hitt zsurnálista-mindenfikaista vitriolossággal semmisítették meg annyira, hogy Gorkij meg is igérte, még egy ideológiai nevelésiregényt nem fog írni. Jack London, mint létezőszocialista balosabb volt Gorkijnál. Ezek sok-sok börleszkes ostobaságot követtek el, de az utcanevek gorkijtalanítása volt talán a legnagyobb
süti beállítások módosítása