A II. világháborús időszak tábori postai és egyéb lapjait, postai nyomtatványait 1945. után is használták. Mint az alábbi példán látható, egyszerűen tollal áthúzták a Horthy-korszak lelkesítőnek szánt vagy hitt csasztuskáit és kész... A levelezőlapon egyébként egy állatorvosi egyetemi hallgatót értesítenek a kollégiumi felvételről és a költségtérítés mikéntjéről  [Az Emericana Nagyrendről itt ]

TáboriPostaiLevlap1946bólh_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr145188243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2013.04.03. 10:35:28

Anyai nagyanyám emericánás volt, őszerinte a szervezet burkoltan legitimista volt valamint német családnevűeket nem vettek föl közéjük.
Ez, annak tükrében, hogy a két alapító atya Schwarz és Bitter volt, minimum vicces.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.04.03. 11:56:07

érdekesség még, hogy az állatorvos-ból is kimaradt egy R betű, valamint - talán berögződésből, valószínűleg tanulónak kezdték el begépelni, de a t-t aztán átütötték.
süti beállítások módosítása