>>Ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács!<<

/Rákosi Mátyás/

U. Péter (42 éves, büntetlen előéletű bp-i lakos) internetesmédia-oligarcha azért ennek a mondásnak egy enyhe vajszínű habermas-i értelmezést adott, midőn

keresetlen szavakkal egy elavult papírmédia munkás azzal esett neki,  hogy az index má' mit a kurva anyját akar mindent megkaparintani, lenyúlni meg lefedni.

"Magyarország egy kicsiny piac az internetes médiában, egyszerűen nem éri meg dekoncentrálni az erőket, ezért szükséges az indexnek monopóliumszerűen megerősödnie."

 Persze más oligarchák esetében a Magyarország szót ki lehet cserélni J-Nk-Sz vagy BAZ-megyére vagy Szögedére, Jürgen Habermas helyett pedig megteszi  Vitray Tamás egykori MTV-oligarcha mondása Akeláról meg a vadról, hogy ti. addig Akela az akela, amíg a vadat elejti. Hát  ilyen értelembe'..

A Húsz óra c. film forgatásán [1964] kép forrása:

http://www.filmkultura.hu/regi/2006/articles/profiles/images/szalontai/14.jpg

 

 

http://www.revizoronline.com/write/images/vitraytamas.jpg


Akela

 

Végmottó:

"Tessék a diszpó, vigye föl kicsikém a... ki most az? ..aki most az elnök, annak aláíratni, köszike!"

 

 

 

KB-Tag "Bazdmeg, most már csináljatok valamit magatokkal, ez nem igaz, már a TOT -tól meg az ótépétől szóltak föl, hogy nem bírtok magatoknak parancsolni, Bajnácz elvtárs a pályázatoknál. És megint libatelepet csináltatok a sertéstelepre nyert pénzekből meg ilyesmi!! Börtönbe akarod juttatni azt a balfaszt, a hogy is hívják az elnökötöket?

TÉESZ-általános, valóságos és titkos belső elnöke, ágazatvezető "Bazdmeg te, Misikém, akkor jó voltam nektek, amikor az ellenforradalmárok pergőtüzében a sajátbiciklimen viharkabátban hajtottam a Munkás Paraszt Fóradalmi Kórmánért! Vagy amikor kekatombákat kűttem föl nektek hybrid-kettes tenyészbornyakbú Balatonistenfaszára az üdülőbe, amikor a ruszkik legyöttek, mi, akkor Gyuszikám vótam neked, nem Bajnácz elvtárs!? Most meg vegyünk vissza magunkból, mi?"

http://mek.niif.hu/01900/01906/html/cd9/kepek/eletmod/em123rub98125.jpg

12 komment

Címkék: oligarcha

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr554537746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.23. 15:05:55

Arisztotelész szerint az oligarchia azon kevesek uralma, aki nem kiválóságuk, hanem vagyonuk alapján kerültek a vezető rétegbe. Tudom, Arisztó papa is a rsézeg egyiptomi papotól vette a tudását egy fél üveg borért.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 15:23:31

@nagyjoco: Viszont Arisztoteléznek nem lehetett szerencséje olvasni Sarkadi Imr Tanyasi dúvad című agitácós-propaganda elbeszélést.
Sánta Ferenc Húsz óra c. riportregényét
és Zám Tibor Bács-Kiskunból jövök c. szociográfiáját. Különben tdná, hogy az oligarcha úgy lesz, hogy viharkabátban a saját biciklijén avagy a lovait sem kímélve. Elsőként üti be a karót. Még később Örökös Elnök korában is a seprűt kiveszi a takarítónő kezéből és maga seper. A malomban a vezéri irodájában kék köpenyt tart és néha lemegy megmutatni a mónároknak, hogy kő zsákóni.

Pont a lényeget nem tudta Arisztotelesz az oligarchákról.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 15:26:25

@nagyjoco: Egyiptomban valamennyit mindenkinek kellett tanítók előtt ülnie, hogy a tehetséget fölfedezzék és ki -ki képességeinek megfelelően (a tudás javát fejben kellett memorizálni, írni, jegyzeteket használni tiltott volt) mionden attól függött, hogy a tudáspyramidban mekkora tudás-fokig küzdötte föl magát tehetsége által. Persze magasan szédületes volt, pl kígyóra léphetett vagy "gyomorrontást" kaphatott a sörtől vagy csak leszúrták, mint a kutyát.

A tudás árulójának a ki[le]írt szöveget a múmiája pofájába tömték vagy a mellkasára hajították. .

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 15:34:13

@nagyjoco: Nézd csak, milyen fasza kis szóváltást rittyentettem elő neked a boldog téeszidőkből! Áthallásos ám!

2012.05.23. 15:46:06

@magyar-magyar szótár: Nem tudtam volna leőre megmodani, hogy miért ofgod Arisztó eme mondatát megkirizálni, de biztos voltam benne, hogy gyökér volt ő az oligarchakérdéshez.

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 15:55:02

@nagyjoco: Arisztotelesz idejében a magyarok még nem voltak föltalálva, erről ő nem tehetett :D

magyar-magyar szótár 2012.05.23. 15:56:23

@nagyjoco: Egy korábbi írásom, amikor még az oligarcházás nem volt médianyelvidivat annyira:
dudenbuch.blog.hu/2010/11/09/igy_ahogy_vagytok

2012.05.23. 19:25:46

@magyar-magyar szótár: Agitpropot nekem nem volt szabad olvasni. Volt otthon pár - dolgozó kommusitákról szólt - de anyám közölte, hogy nem olvashatom őket el. Azért egybe lopva belelapoztam, de az nem a sarkadi-féle rmekmű volt.

magyar-magyar szótár 2012.05.24. 01:14:52

@nagyjoco: Kádár egyik zseniális találmánya az un "lenini demokrácia" volt. Lenin maga egyáltalán nem volt demokratikus ember, mint az műveiből kitűnik, valamiféle demokráciát esetleg a kommunizmus felépítése után tudott elképzelni, ő lényegében a gyakorlatba a marxizmust úgy ültette át, hogy az ősi orosz sztaroszta rendszerrel keresztezte, a sztaroszta a vének tanácsa élén= szavjét. Óvva intett a cárizmussal való keresztezéstől, annak is a nagy péteri változatától, amit Joszip Visszariopnovics képzelt el a marxizmus kishajójának sínretételéhez.

Namost ez a lenini demokrácia elkülönböztetet magát a sztaliniznustól abban, hogy mert ugye sokkal fejlettebb, digitális, többsávú, rejtett, utalásos, a felszínen szarkasztikusan bírálós, a mélyben meg egyenesen timi-tömi a fejekbe nyomulós (Moldova György, Hofi Géza, Komlós János, Ludas Matyi [Újság], Árkus József ) volt.. Persze, hogy telipofával bírálták Rákosiék analóg propagandáját. Aminek ott, akkor abban az időben, amikor, tekintve pl azt, hogy Schlachta Margit a ma az LMP-től ismert un "netokratíb" módszerekkel a semmiből pár hónap alatt a Mindszenty Józsefénél korszerűbb politikai pártot gründolt INDOKOLT és aktuális volt. Senki sem sejthette azt, hogy milyen szörnyetegket pwerel a kommunistákban. Honnan tudhatta volna az a Hannibal Lektűr naivitásával báábociként bámuló budapesti, hogy a krumpli, amit vas Zoltán a szovhjet katonai teherautókről a KMP nevében osztogat, az békés megyei tót parasztoktól zabráltatott el. Azt gondolta a pesti és budai polgár, hogy Felszabadítónk és a Haladóak a krumplit a varázsceruzájukkal így-és-így a feleslegessé vált kék légópapirokra rajzolták és HIMM bele a zsákokba.

magyar-magyar szótár 2012.05.24. 01:21:39

@magyar-magyar szótár: (folyt)
Ennek megfelelően a Rákosiék agitációs propagandája olyan volt, mint a FIDESZ-KDNP propagandája, azt, ha az ember a kezébe vette, akkor tudta, hogy az sík agitprop és a mozdulatának azzal az ívével már dobta is.

A Kádár-féle agitációs propaganda meg olyan volt, mint az Index labs. propagandája vagy pl a hírcsárda, az emberek mitsesejtve röhögtek Komlós János, Hofi Géza Moldova GYörgy, Árkus József és a Ludas Matyi (Újság) művészetén, hiszen azokat a bíráló gondolatokat mondták ki, amiket ők. Tekintve Moldova György vagy Hofi Géza munkamódszerét, ebben nincsen is semmi csudálatos.

gabriel syme · http://magyarido.blog.hu 2012.05.24. 09:02:24

@magyar-magyar szótár: Ez ismeros: film.indavideo.hu/video/f_hajonaplo_a_rejtveny ?
Kozeleben sincs Makk Karoly filmjenek (amit valahogy nem nagyon adnak egyik TV-n sem), de nem rossz. En - bar a hajtalan fejbor mar nagyobb teruletet foglal el a buramon mint a hajas - meg mindig azt mondom, hogy mi (az istenatta nep) vagyunk tobben.
süti beállítások módosítása