Ez a torrentügy és a szellemiterméklopás a jéghegy egyik tüskebökije csupán.
 
 
 
Az a bajom a netokratív spekulalista világberendezkedéssel, hogy a megosztásipontokon egyrekevésbé akarnak fizetni bármi munkáért, embernélküli ingyenmegoldásokra törekednek.
 
Egyre abszurdabb helyzetekbe csúsznak szét a gazdaságok, lásd a három csávót [kedvenc s már halál únt példám] akik tavalyelőtt közgáznóbelbonbont kaptak e [sajátosan primitív, pl k'k'k'éjraópai] csúszásnak csak a leírásáért, mintpéldául egyszerre van munkaerőhiány és munkaerőtúlkinálat, valamint ott van pl most a görögválság egyszerű de kivitelezhetetlen megoldása, ha az árakat és béreket egyszerre csökkenthetnék 30%-kal, akkor secperc javulna. A másfaszával a csalánban tudósan kaszálók a kisujjukon nem szeretnének csípést érezni.
 
Nálunk meg ugye az a baj, hogy az alacsonybérszínvonalhoz képest az árak ónijósak, a német alkoholista tartósan segélyen és nyugdíjpótlékonélők üres kosarakkal , bepánikolt/felháborodott képpel mászkálnak a magyar nagyáruházakban, mert minden kb olyan drága, mint náluk. Még jó, hogy a pia nem olyan drága. És nálunk még ez az alacsonybérszínvonal is hazugság, mert itt a faluban ki keres 180ezret, senki. A legeslegnormálisabb jófej normális, rendes vállalkozó, akit példának mernék mutatni, vállalkozása romjain szertenéz és kiválaszt egy kisteherautót, amiben még van annyi üzemanyag, hogy megfordulja a megyeszékhelyet tankolás nélkül. Van dúsgazdag vállalkozónk, aki már olyan kövér, mint egy víziló, mert vagy tarhonyát esznek otthon  vagy lebbencset.
 
Ez a gond megfigyelhető az irodalomban is, egyrekevesebben kapnak honoráriumot írottszövegért, miközben az internetről olyan színvonalon írót, mint Vass Virág vagy Fejős Éva tucatjával szedek ki és ha az a kritérium, hogy jobban nézzenek ki, mint Vass Virágnak a 10 évvel ezelőtti retusált reklámképei, akkor csak 3-3 jobbat találok.
 
Szégyellenék kiadni a kezemből olyan összecsapott fércművet, amiért Xaxx Qwhwq  MÉG pénzt kap TEHÁT ő lenéz engem,  mert ő még kap honort és én már nem. És ez a le, ez a biggy és pity, ez a fity   szerte és mindenüvé, a televíziós fosban való szereplésért alkalmanként (a 25 perces epizód 1 vagy 2 vagy fél  forgatási nap) kap annyit, amennyi egy vidéki színész havibére. Egy vasárnapi kamionparkolóból különb gárdát szedek össze, mint a Heti Hetesé és ők nem papírról fogják olvasni a poenjaikat és nyolc óra helyett akár 3 óra alatt elkészülhet egy negyvenperces műsor, na jó, Hajós Andrást megtartanám én is. Kb 3 órahossza alatt ugyanis megtanítható a Vitray Titok, hogyan lehet a kameralázat legyőzni.
 
 Nézd meg a túrisztikai iparunk szenvedését, az emberek kényelemből meg tudatlanságból és az apekkok elől való rejtezésből mennek hosszúhétvégére belföldiszállodába, elképesztőek az árak. Döbbenetes árakon kínálja a magyar szállodaipar a nagysemmit, panganak. Szállodakomplexum hétközben 1-2 foglaltszobával teng, a masszőrök a leggyalázatosabb intrikákat követik el egymás kitúrására. És képtelen lejjebbmenni az árakkal, nem tudja kikalkulálni. Mindent amit szakmailag el lehet követni, elkövet és nem megy.
 
Gondolj bele, megfoglak téged [levél ésöcsémhez LVXII.] meg Bukovicsékat és két hét alatt színvonalasabbra hozzuk föl az indeKSZet. (közbevetésre) Nem-nem, nehülyéskedj, van annyi önkritikám, hogy kis szinest se írnék ebbe az indeksz-be. Én csak szerkesztő lennék. 
 
Leküldenek egy közepesnél gyöngébb képességű segget Lázárt égetni Hmv-re és a "riportban" olyan szóismétlések egymástkövetőmondatokban, amiket az alsótagozatos tanítónéni kipirosoz 3. osztályban. Bemegy a városközpontba és megkérdez a kocsmában pár embert, mert a kocsmatöltelék közlékeny, legalább a csapost kérdezné meg. Én a pincérNŐT kérdeztem meg, aki a legegyszerűbben fogalmazta meg a Lázári Nagy Titok egyikfelét, 100 Ft-ért megmondom ( a másik fele az odaadó titkárfiú kedves mosolya és szolgálatkészsége ügyessége, párosulva a mindenen átgázoló törtető ravaszágűával, amit a Nagy Emberen kívül, akinek szolgál, mindenki nyíltan is láthat akár) . Namost ennek a picsának fizettek. Pénzbe került leküldeni Hmv-re, hogy nagyjából azt a nagysemmit tudjuk meg a riportból, amit akár egy budapesti irodaszéken az ebédidő 25 percében az internetről (köszönjük Fészbúk!) összeszedhetünk. És ez az internetes újságíró, mert pénzt kapott a bárkiáltal is előállítható nagysemmiért, ha végigtekint az ingyenmedvék málnásának erdején,  két állcsúcsnyival feljebb emeli a fejét: "Csak tudhatok én valamit, ha nekem fizetnek, ennek a sok baromnak meg nem!"
 
Itt görcsölnek a megasztáros x-faktoros csillagszületikes Compact Disco-s jártásokban [-> szijjártás] és Nyíregyházáról egy lány valami Viva Starr néven többrejut.
 
Addig nincsen probléma, amíg csak az ÉN [for me] számomra a lényeg , hogy a dudli kijöjjön a csövön és legyen belőle szivornyázni mit.
 

 "Mindegy, hogy hol [melyikországban] készül a Sportszelet, a lényeg, hogy nyami legyen!"

 

Mindeki azon rugózik,   pénz kéne és azon, hogyviszont elvonás nelegyen és az ingyenességijogok necsorbuljanak, legyenek kijavítva meg felújítva a közszolgálatieszközök, miközben az elmúlttízévben egyretöbbminden mindegy volt, hogy hol készült, ha nyami maradt és még meg is magyarázták maguknak az emberek [-> plug & play eszközök az embertudatokba beletelepítve  INGYEN] hogy ez globálistrend.  Senki nem érezte azt, hogy probléma lenne, ha nincsen magyar tehén vagy magyar disznó. Komplexgondolkodás híjján nem látták az összefüggést a kenyerük és ezen állatok szara között, vagyishogy az állattenyésztésből nem csupán a tejcsi meg a husika a lényeg, sőt.  Magyar disznó idehaza szarik, osztrák bank meg haza viszi az 1400 milliárd Ft-ból a ráeső 600 milliárdot, miközben a magyar sajtó sajnáltatja ezt a bakot és a nyereségesését veszteség-ként szopatja me a magyarnak. Teháthogy az elvárt 12 rész helyett csak 7 rész nyeresége van, akkor veszteségnek nevezi a magyar sajtómunkás az 5 részt. Mert disznót rendszerint senki-k tartottak és tehenet is vagyis sohanemlátott, sohanemhallott emberek.
 
Azt azonban megérezte mondjuk, hogy bár úgy tudta, ő két lapátkanálka cukorral issza, ma már a másfélszer drágább cukorból viszont négy lapátkával kell betennie. Ilyen apróságok. Pajtásnőnknek 4 éve prédikálok külön is az indekszgecizmusról, de addig, amig közvetlenül a bőrén nem érzi [pedagógus terror "blog"] nem akarja érteni.  
 
Összefüggő rendszer ez, és tehát összefüggéseiben kell látni, olyan, mint egy növény vízáramlása. A kajszibarackfának egy 32 fokos koramájusi kánikulai napon kb egy negyedóra alatt omlik össze a vízáramoltatása, megüti a guta és megha, a mikor "mindegy hány fok van, a lényeg, hogy már április 30-án pancsikálni lehet a strandon, juhéjj!" 
 
Vagy az átlaghőmérséklet emelkedése, amihez +2 C-fok hiányzott, meglett és logikailag nem következik azonban az, hogy ettől majd narancsligetek váltják föl a májusi kánikulában negyedóra alatt meghaló kajszifáink ligeteit. Ugyanis az átlaghőmérséklet ugyan emelkedik, de minden télen lesz egyszer vagy kétszer két hét, amikor viszont -10  -20 Celsius-fok.
 
Vagyis az ingyenesedés = szellemikásásodás . Mindegy a kása csak nyami legyen. De ha rothadás?
 
Egyre inkább ragaszkodnak az emberek a szuverénvéleményükhöz, miközben egyre befolyásolhatóbbak az emberek és a csoportudatok egyre inkább fesönizálhatóak. Amire mindenki egyenként mutogál, mint szuverénvéleménye, az gyári tömegtermék. 
 
A paracsizmaváltás, ami PONT a szabaccság= torrentezés legfőbb sávjában, a popzenei iparban jelentkezett, hogy az ólcsó csillámos pillanatnyiélvezete, amit akkortól kezd az ember únni, amikortól hozzájutott, amikor már megvan, tovább nem kell, félretolja és újravágy, a felszín lenyalása, a csomagolás leevése, a tartalom iránti érdektelenség ... ez kiterjed további médiafelületekre és pl ma már a hírgyártást is jellemzi. ma már egy riport is tökre olyan nesztekparasztok ezaszínvonalatok! mint a Goombay Dance Band volt a hőskorban vagy a Boney M. Amiben a férfiénekes énekes nem is énekelt.
 
Egy ipari sávban már kontárnak sem kell lenni MINDENEGYÉB a lényeg abban, hogy Viva Starr-ból az lesz, aki. Az elektroszintipopot akár bárki is elkészítheti magának én már 15 évvel ezelőtt egy alterműűvészeti CDről másolt mittoménmivel írtam olyat, amiben  öt hang volt és csak három eredeti ütem, onnatól csak másolni kellett és eltolni tercekkel és egy teljesenmindegy sávban 3 vagy 12 percbe másolgatn i be, az alap a dumdum. Beszéljük a gyerekekkel, hogy repzenét kéne csinálni, én freestyle rögtönözni is tudok (ugye az én nyelvierőmmel.. hehehe) amikor leszólnak a gyerekek, hogy már minden falu utcájában van egy-egy. Persze a Dópemannál sokkal különbek. Elgondolkodik akkor az ember azon, hogy a Dópeman mire veri magát meg a nyálát és a faszát, hát a kapcsolatitőkéjére, mivelhogy egy rakás szellememberének a durvavilággal már más kapcsolata nincsen, minthogy szívott pár csíkot a Dópemannal vagy közösen szopattak egy alterklub pincetorkában.
 
De amikor már a hatmilliós autó elsőrugótalpa 3 év alatt kirohad és az autó rárogyik az orrára. Jogilag ez a rugótalp ugyanis nem a karosszéria része, amire átrozsdásodás elleni garancia van. Vagy százmillióit lehet megvezetni az emberiségnek az "átrozsdásodás elleni 12 éves garanciával" ugyanis a mai viszonyok között melyik autón nem keletkezik egy, az ezt a garanciát megsemmisítő mély karcolás és mindegy, hogy hol a karosszérián. Hát még, ha utólagos rögzítőfurat keletkezik rajta bárhol! Ehhez képest a Sötétközépkor, amiben az ember pénzért papírt vásárolhatott, ami a pokolravezető útban megtorpanthatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr124523535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon_buta 2012.05.18. 07:10:14

Off:
a kajszi gutaütése a legújabb kutatások szerint nem a hőmérséklettől van, hanem egy komplex betegség (baktérium+vírus), továbbá nem új, hanem egy idős a kajszi termeléssel (ugyanis a kajszi nem őshonos nálunk). (A tél nem elég hosszan hideg, a tavasz nem elég meleg a baktérium törzsek elleni harchoz).
Mielőtt globális felmelegedésről kezdesz írni jusson eszedbe, hogy mi volt az első megvalósított intézkedés? Az adható-vehető széndioxid kvóta, vagyis pénz a semmiért.
On

magyar-magyar szótár 2012.05.18. 07:19:05

@nagyon_buta: A tűzelhalásról beszélsz, az ágakat érintő. Amikor metszőollóval a fertőzött ágat elmetszem, látni a fekete gyűrűt. Illetve ezzel a metszőollóval, ha nem fertőtlenítem, a fertőzést másra átvihetem. Ami még érdekes, az az újabban (40 éve) manipulált "óriástermésű"-ek szenvednek leginkább, egy-egy elavult fajtán annyi tüzelhalásos ág nem figyelhető meg, mint pl.. mondjak egy nemjellemzőt.. almaféléken. Néha segít a korszerűanyaggal való permetezés. Metszéssel vegyianyag nélkül is visszaszorítható, vágásonként fertőtlenítve a pengé[ke]t (bár jócskán alávágsz az elhalt résznek)és az ágakat égetni el azonnal.

Amit én "gutaütésnek" mondtam, ott metszheted az ágat, egyöntetű a metszet, nincs benne setétalvadvérszín gyűrű.

magyar-magyar szótár 2012.05.18. 07:25:33

@nagyon_buta: Öreg kertésze "vén csirkefogók" kötetjével viszik magukkal a titkokat, ahogy pl a kaszásparaszt nem hajlandó soha elárulni a rendes kasza-kikalapálást. Gyümölcskertész familiából származom ez a tűzelhalás volt régen is, de igen ritkán. Kunparac csak úgy, pl állattenyésztő a kertjében virtusból ojtogatott, almatermő ficcfát meg efféléket. Ki nem ojtott, rózstojtott a feleségének születésnapre. Magván-nemest termőt ojtott, ami fogás titkát a faiskolamarketing megölte...

2012.05.18. 07:30:10

Én szlovák cukrot veszek. Jó. Persze nézőpont kérdése, mennyire "szlovák" egy felvidéki cukor.
Próbálkoztam magyar dolgokkal. Drágák és szarok. Ráadásul a "magyar" boltok, pölö Coop, úgy magyarok, hogy valójában szlovákok.
Vettem tejet meg csirkét, tojást közvetlen termelőtől. Azok egész jók voltak.
Északi határon Slzovákiából hozzák a kenyeret. Szállítással, többlettel együtt tudja adni 160Ft-ért a jó(!) kenyeret idehaza. Hogy lehet, hogy odaát ennyivel olcósbb előállítani?

I_Isti 2012.05.18. 08:20:16

Közben a balatonparti ingatlanpiacot az oroszok pörgetik: veszik a házakat tucatjával.

nagyon_buta 2012.05.18. 08:27:47

@magyar-magyar szótár: egyetértünk, "ismeretlen" okokból kifolyólag, a magyar mezőgazdaságban felhalmozódott tudást, ismeretet, genetikai gazdagságot nem tartják(ották) érdemesnek a megőrzésre (ezen a blogon is láthatunk rá példát)
a kertészeti ismeretek "elsorvadását" gyerekkoromban családi"hagyományként" láttam, e(zekkel) betegségekkel egy tucat éve küzdök kilátástalanul, hogy régebben kevesebb lett volna biztosan állítani nem merem, de az száz, hogy az oltás faiskolában történése (tömegesen), a fajtaválaszték csökkenése és a nagy méretű "táblák" kialakítása az ilyen fertőző betegségek terjedésének igen kedvező.

2012.05.18. 09:34:59

@magyar-magyar szótár: Városi vagyok, nyolc éves koromban nem tudtam, hogy a macskának bajsza van. Nem értek semmihez, ami mezőgazdaság.

2012.05.18. 09:35:56

@magyar-magyar szótár: " a kaszásparaszt nem hajlandó soha elárulni a rendes kasza-kikalapálást"

Ezér' pusztul a Magyar.

nagyon_buta 2012.05.18. 09:45:29

@nagyjoco: én vidéki vagyok és minden nap egyre tudatlanabbnak érzem magam...

magyar-magyar szótár 2012.05.18. 10:29:03

@nagyjoco: Gyüjteményem éke a mester, aki egyetlen vas alkamazása nélkül tud tetőt ácsolni mondjuk ökörszemmel meg tornyocskákkal, a bádogozás, hát ő bőröz intarzia alá és intarziázni is tud, nehogy ne tudjon orom aléá a tetőhöz bádogozni, persze koporsóra faragványokat egyszerűbb neki fából, enyvet maga készít mert 24 féle enyv van, olyant, hogy ő faragasztót vagy fagittet vagy lakkot BÓTban vegyen?? (Festéket is tud készíteni, de arra már lusta) pácot is készít stb. (Inaskorában friss marhavérrel kellet parasztbútort festenie meg fűrészt készíteni acéllapból.)
Namost az édes fia elől eltitkolta a tudományt annak nyíló gyermekiségében, amikor a gyerek feszt azt kérdezi, miért és mitől, majd ezt a fiát BALFASZ SEMMITÉRŐNEK hirdette, bár a fia az öröklött génjei miatt kb 2 hét alatt megtanulta a háztartásigépszerelsét. Visz mindent magával a sirba , de eléb gyorsan eladogatta barmoknak az utolsó szerszámait, mintáit, sablonjait , hogy lemásolni se lehessen. Annyi volt neki dióval megbőrözni egy fenyőfaszekrényt, mint nekem egy deszkát lefesteni lazúrral, apropó lazúrozás, a piktorok meg ennek a titkát vitték magukkal a sírba, pl a festékkészítés tudományát. Nekem annyit sikerült megtudnom, hogy mester piktor mázolásra legalább 3-4 éve lejárt szavatosságú olajfestéket kutat föl.

magyar-magyar szótár 2012.05.18. 10:29:47

@nagyon_buta: Nézni nem engedte az utolsó piktor , hogy mit csinál, hogy a mesterség öntanító fogásait se lehessen ellesni.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.05.18. 15:57:13

Az indexgecizmus és pedagógterrorbloghoz.
Én nem itt vertem csak a nyálam, én írtam a főnökségnek. Hogy mit válaszoltak? hát, hogy mert ők ugye tahó kattintásvadászok. Igaz, kérdőjellel a végén, de az csak a rend kedvéért. TUDJA magáról, hogy geci, de ebből él. Még hibáztatni sem tudom, mindenkinek meg kell élni valamiből. Nem most baszarintották el, hanem jó pár éve, mikor rászoktak, hogy egyre nagyobb szemétségeket tolnak ki. Vagyis a normálisabb közönséget elszoktatták maguktól, én is csak véletlenül láttam meg, azóta gondosan vigyázok, nehogy ránézzek a főoldalukra. Végül is, kár sírni, mi meg kurvák vagyunk, mert azért persze a jó kis blogfelületet használjuk. Tényleg azt tudom mondani, ha olyan kényes lenne az ízlésünk, és nem lennénk ilyen döglusták, már rég nem itt blogolnánk, és kész.
Arról meg, hogy ki tud valamit, és ki nem. Igen, tud valamit, el tudja magát adni és kész. Mindenki előtt nyitott a pálya (illetve ez nem igaz, van , aki születési előjoggal kerül rá), de van, aki maga dolgozta be magát. Miért nem próbálkozol? Aki pénzért ír, nem írni tud jobban, hanem marketálni magát. Adtam neked pár ötletet nem is rég, húztad a szád, akkor mondj jobbat. Nem tudsz. Akkor meg marad a nyomják Krahácsot. Mondd, tudsz egyetlen embert, akiért becsöngettek a kiskonyhába?
süti beállítások módosítása