döbetű vár és kétféleképpen, erre a "kormány"-ra

http://rafaclub.net/ma/wp-content/uploads/2011/08/d.jpg

[a szerző alighanem a ..khrmm-khrmm...ee... öö... hm... Szűkkörű Vezetés-re gondol -szerk. seg.] vagy egy kezdőbetű formájában és a cső-betű azután következi egy i után és ség előtt,  vagy pedig a cső-betű már megvan 2008. óta, viszont főleg a 2009-es előrehozott választások kibekkelésével [itt álljunk meg egy kiadós tapsra a Sólyom-fikázók dicsőségéért] sikerült belerohantatni Orbánékat és kb 2010. júniusa óta meg már ők az egyedüli okozói is, innen elég a csőbetűbe hátulról belerúgni jó erősen csűddel egy döbetűt, oszt tavasz, akarom mondani, a Jóoldali Áártatlanarcú BiztosnemlopikErők ezzel még a nyaralásukat nem teszik tönkre, ráér ősszel is.

Hiszen most már kénytelen a jóoldal összes bülbülszavú [Burány, bassz!, Burány drums!!] prominense nyiltan is beszélni arról, hogy egyelőre nem váltanának ők "kormányt" .. mert még nincsenek készen. Ilyen hidegben a "spontán" népharagnak is befagy a luka. Pedig a fészbúk nem annyira hőérzékeny. Majd Magyar Tavasz virrad, az Új Köztársaságé és köztársaság cserével megoldani látják Fransisco Sokatero-ék (Gordon Goldenface) a bebetonozást meg az "új alkotmányt" (helyesen tákolmányt) is. 

 

Hm.. egyszer már volt ilyen, fóradalmasat játszás kereteiben kibekkelt döbetű a csőbetűben...

50 komment

Címkék: csőbetű

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr833490008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2011.12.23. 07:53:34

Az az alapvető probléma, hogy állandóan azzal baszogatsz minket, hogy újságból meg tévéből tájékozódunk, TEHÁT jógyerekek vagyunk (Hanni, efes, aki már rég nem is jár ide emiatt, én, meg Kunbéla).
És te mit csinálsz? Feldobsz egy témát, vitára, aminek az alapja (az egyik) a pénzügyi stabilitásról szóló törvény lenni. Olvastad a javaslatot? értelmezted? vagy megint gittet kéne itt rágni, aminek mindig az a vége, hogy mi megvezetett jógyerekek vagyunk, veled ellentétben, aki a NEmzet Élő Esze, mert csak Tiszta Forrásból, mint a Kodály Zoltán.
tudod mit, tessék

www.parlament.hu/irom39/05130/05130.pdf
rágd át magad rajta, és beszéljük meg, ne a farkunkat verjük itt azon, hogy mit mondott a Burány a törvényjavaslat követezményeiről.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 07:59:02

@Steinmann grófnő: Ez most hogy jön ide? Buránynak nem erről a mondókájáról beszélek, ezt nem is hallottam. A másikról beszélek, amiben a csődről beszélt, hogysmint lesz. Burány nevén kjívül lényegében a kommentednek nem sok köze van a főszöveghez.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 08:04:53

@Steinmann grófnő: Szarik mindenki bármire, ami hazai eredetű -ezt nem tudtad? Barroso fog idejönni és megbuktatni ezeket ,meg majd hátha agyonbasza ezeket a Fitch is, hogy meglegyen a három.
Pl a S&P agyonbaszására ahhoz képest alig ingott be a Ft (az is szerintem hazai eredetű hintapalinta volt)

Már jóformán sírva könyörögnek a jónépnek [akik tudnának ám jólválasztani már!] a jóoldal politikusai, hogy ne már, ne mnár, észnél,észnél! Burány pl azt diktálta tegnap a mikrofonokba a parlamentifolyosón, hogy Orbánt váltsa le a FIDESZ és egy másik hitelesebb ME-t állítson! Nár Fransisco Sokatero mióta köbnyörög, hogy ne már. De még a legfelvilágosultabb sajtóhadak is "Ez a nap lesz a végső"-nyomják, kegyetlenül nyomják minden nap.

Íg aztán olyan apróságokra, minthogy valójában a jegbyank kitől is függ és hogyan, nem is jut idő.

kopipaszta:
>>Mindenekelőtt a jegybanknak továbbra is mindentől és mindenkitől e hazában függetlennek kellene maradnia. Függetlensége pedig csak és kizárólag a jelenlegi szervezeti keretben, s természetesen a korábbi kormány által kinevezett vezetőkkel lehetséges. Bár eurónk még nincs, a Magyar Nemzeti Bank csak az Európai Központi Banktól fogadhat el utasításokat, azaz csak tőle függ. A magyar parlamentnek mindösszesen annyi a feladata, hogy az MNB részére a működési költségeire – beleértve az álomfizetéseket, valamint menetrend szerinti veszteségeit – a fedezetet az adófizetők pénzéből biztosítsa. A magyar jegybanknál a zenét az EKB rendeli, de az ezért járó díjakat az MNB mégis a magyar államkasszától kasszírozza. Nem illő dolog még azt sem észrevenni, hogy Európa más országaiban a jegyban-kok (az eurózónában és azon kívül is) a mai válságos körülmények között is infláció alatti kamatokkal segítik a gazdaságot, míg nálunk az MNB messze az infláció felettiekkel pusztítja. Mi több az EKB és az Európai Bizottság elnöke is így látja jónak ezt, azért tiltakozik az ellen, hogy a honi jegybank is európai fazonú legyen végre. Mindezt pedig teszi a hazánkat finanszírozó pénzintézetek érdekében, s a mi gazdasági érdekeink ellen, mert tudja, hogy hazánkban a közvélemény nagyon tájékozatlan. Gyurcsány is hülyének nézi az embereket, amikor az MNB „függetlensége” érdekében szólít harcba, fékekre és ellensúlyokra hivatkozva. Az MNB valóban fék, mert már negyedszázada topogó tempóra kényszerítette a magyar gazdaságot, tehát fékként kitűnően működik. Ellensúlyként pedig évi öt-hat milliárd euró többlet költséggel terheli a magyar gazdaságot és a háztartásokat, amivel a külföldi befektetőket jutalmazza. Ellensúlyára a tárcsákat pedig egyedül az EKB és a „piac” hivatott felrakni. A Magyar Nemzeti Bank valóban fék és ellensúly, de hogy demokratikus is, az már kétséges. <<

Steinmann Lujza 2011.12.23. 08:07:34

@magyar-magyar szótár: ohh dehogynem, ugyanarról beszélünk
B. arra emlegette fel a csődöt, ha nem tudnánk megegyezni az ájemeffel, és napi likviditási problémák lépnének fel. És miért nem tudnánk megegyezni velük? mert van két dolog, amit az EU is, meg az ájemeff is kifogásol, a jegybanktörvény módosítása, és a bepikkelyezni kívánt pénzügyi stabilitásról szóló törvény. Ami, ha jól tudom, kétharmados lenne (az lenne? ebben nem vagyok biztos). És én ide tettem a törvény szövegét, kérdezve, olvastad-e, értelmezted-e, jónak tartod-e.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 08:18:33

@Steinmann grófnő: Apró problémák vannak ezzel a jegybanktörvény módosítással:
1. Nem az összevonás LEHETŐSÉGE a baj, ezt a Zónijó már 2009. óta kéri
2.Interpretációkból tudják Barroso-ék, hogy mi van "jólértesült körök" és "informátoraink szerint" [akiket nem lehet kiadni]

UIghyanis a Zónijóban nagyban ugyanaz van, ami itt kicsiben, tehát oldalak, csak ott nincsen olyan, hogy jó meg rossz oldal, és ugye a liberálisok és szocialisták rendelkeznek gazdag információkkal és pompás interpretációkkal arról, hogy hogyan is kéne a mit éreteni.

Miközben a jegybank (az MNB) már rég nem független.
Elég piszkos játék ez, mert Simor ráadásul provokál is, hiszen semmi nem indokolta a tegnapelőtti kamatemelést.

Szerintem Nyugaton teljesen jóhiszeműek és el nem tudják képzelni, hog a liberális meg szocialista frakcióknál meg a Zöldeknél lobbizóknak semmi sem elég drága.
Ott is megvannak a "Parlamenti küzdelmek" és úgy gondolják, hogy a csőbetűben teljesen ártatlanok dudognak nekik igazi könnyekkel, nem csak úgy nyálazzák oda maguknak a lobbizók.

De ezt a sémát márt ábrázoltam.
1. menet diktálás
2. menet visszaolvasás: "Jé, az a véleménye a Nyugat-nak, mint nekünk!"
Nahát, micsoda véééletlen! Vajjon mitől lenne más véleményük??
Baszogatsz, hogy az index (meg a hvg meg a nol meg az összes jóoldali orgánum) a forrásom, de hát mi legyen? Nem taláélsz egy példát sem arra, hogy NYugaton rosszoldali forrásra hivatkoznak. Márpedig nálunk az, hogy a jóoldali források EGY (azaz 1) hangúak (még kánon sincs, egy teljesen mono kórus. egytorok az index, a hjvg vagy a nol vagy a hir24 vagy az össz7es többi jóoldali.

és nekem sincs megengedve, hogy mást mondjak.

Steinmann Lujza 2011.12.23. 08:22:56

@magyar-magyar szótár: nem a jegybanktörvényt linkeltem be,hanem a pénzügyi stabilitásról szóló törvényt
egyébként tartok tőle, se te, se én nem tudunk érdemben vitatkozni arról, hogyan kéne átalakítani a jegybank pozícióját, és nem ismerjük pl. sem a Bundesbank sem a többi jegybank működésének pontos törvényi szabályozását. szóval, elcseveghetünk, de ez max az lenne, hogy azt vetjük össze, amit az ÚJSÁGBAN, interpretációkban olvastunk erről

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 08:22:58

@Steinmann grófnő: ha megkérdezel: Semmi sem jó, semmit sem csinálnak jól. Sem a törvénykapkodás, sem a tákolmányozás, sem a kommunikáció. Mi a faszért kellett pl kitiltani az indexet a parlamentből? Agyatlan ez a Kövér a kommunikációhoz is. maga mellé kellett volna ültenie őket . Én díszpáholyt adnék az indexnek. Ha rajtam múlna. Ilyen ócska kis provokációba belegyalogolni...

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 08:27:03

@Steinmann grófnő: De milyen újságokban? Amit belinkeltem neked, az nem kisujjbólszopott, az úgy van? Miért nincsen hiteles tájékoztatás pont a gennyterhes időkben? Ez a leggyönyörűbb az egészben, hogy nemszabnad a sajtó, sőt fehéroroszörszág van nálunk DEKÖZBEN meg mindent csakis egyféle interpretációban hallasz. Nagyon tipikus Mong esete. És a rosszoldal azt se mondhatja, hogy ebben bármi újság lenne, mert egy lecke már volt ezügyben. 1993-94-ben.
AZONNAL még moing előtt kellett volna a Barroso levelet közölni... mert így jobb lett? nem. Ráadásul a Barroso szövetge sokkal enyhébb még Moing fordításában is , mit a magyar-magyar "fordítása".

Ez az elvakultság, ez az igazi tragédia.

Steinmann Lujza 2011.12.23. 08:28:55

@magyar-magyar szótár: ne terelj
mi a véleményed a pénzügyi stabilitásról szóló törvényről? nem az erről szóló véleményekről, magáról a törvényről?
ja, hogy azt nem olvastad, és különben sem értesz hozzá annyira (és ezt nem felrovom, mert én sem értek hozzá annyira)
és már kellemesen át is siklottunk az atomerőműről a biciklitároló témájához, kitiltották az indekszet.D

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 08:45:23

@Steinmann grófnő: Pontosan elkaptad a lényeget! Nagyjából hetente négyszer változik a helyzet. Egy törvényt elkezdebneke megfogalmazni.. megfogalmazzák, véleményzetetik.. bizottságok elé bocsájtják, ez békeidőkben el is megy,, ez a tempó.
más, nézd csak, mit találtam neked, az egyébként nálunk orákulumnak is számító Krugman bácsi okossága:
„minden gazdasági statisztikát legjobb esetben is csak a tudományos-fantasztikus irodalom különösen unalmas formájának lehet tekinteni[...]"

namost ezt vesd össze a tervezéssel, mint olyannal.

Az, hogy a magyar kormány tákol egy pü-i stabilitási törvényt kbn ma olyan, mintha a földrengések ellen hozna törvényt.
ű

Pontosan arról szól ebben a múlt hónapban a "minősítők" viselkedése. meg se várják, hanem jól benyomják előre . hogy véletlenül se lehessen jobb.
Barroso azt mondja, nincsenek külsőokok egy másik bácsi meg azt mondja, hogy csak külsőokok vannak.

Steinmann Lujza 2011.12.23. 08:53:54

@magyar-magyar szótár: van benne valami, de azért lássuk be, a tervezésnek vannak nagyon is konkrét részei, pl, az egyes tárcáknak itt osztják le, mennyi pénzből gazdálkodhatnak, és nekik ezt be kell tartani, nincs pótkeret

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.12.23. 09:43:54

@magyar-magyar szótár: Khm. Krugman ezt Kínára értette, ahol tényleg jóval kisebb a transzparencia, mint Európában bárhol...
Ami a "benyomják előre"-t illeti, ezt úgy hívják, hogy a piac előre beárazza a várható eseményeket. Tapasztalatok alapján, hitelesség (megint ez basszameg) alapján, várakozások alapján. Persze a spekuláció és a szívatás sem kizárt.

2011.12.23. 15:23:17

@Steinmann grófnő: felselges, ezt a részét nem akarja felfogni.

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 16:56:59

@ripők: Nagy csákó ez a Krugman: "All economic statistics are best seen as a peculiarly boring form of science fiction,

but

China’s numbers are more fictional than most."
innen folytatjuk :D

magyar-magyar szótár 2011.12.23. 17:05:02

@ripők: de mégnagyobb volt az a becsületes magyarember, aki tájékoztatta Krugmant a magyar állapotokról, gondolom ő kizárólag a haza és haladás szempontjait szemelőt tartva, enyhe párhuzamokat hajlítgatván a Horthy-rendszerrel, félfasizmus, de már itt masíroznnak a nácik és hasonló, Krugamn szivét borzongató dallamok. Krugman e tájékoztatás alapján ledörgte a Cigány kormányát, ezért a jógyerekek most naponta keresőzik, a Muppet-show páholyöregje mi okosat is mond, hátha máma is valami kegyetlen nagy igazságot. Hát éppen most Kínáról mondott wuuudeokossat.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.12.23. 17:17:32

@magyar-magyar szótár: Oké, igazad van, nem olvastam eredetiben, csak az interpretációt, azt is kivonatolva. Mindenesetre érdekes, hogy olyasvalaki érveit használod, akinek egyébként nem sokat adsz a szavára.

PesszimPista 2011.12.23. 20:29:01

@magyar-magyar szótár: "Mindenekelőtt a jegybanknak továbbra is mindentől és mindenkitől e hazában függetlennek kellene maradnia. Függetlensége pedig csak és kizárólag a jelenlegi szervezeti keretben, s természetesen a korábbi kormány által kinevezett vezetőkkel lehetséges. Bár eurónk még nincs, a Magyar Nemzeti Bank csak az Európai Központi Banktól fogadhat el utasításokat, azaz csak tőle függ."
Elnézést, még nem olvastam tovább, de ezt honnan kopipasztáztad be? Ki ez a nagybetűs DEMOKRATA aki ki bírt böffenteni magából egy ilyentet?
Csak mer' megjegyezném a nevét. Ha Viktor végképp elfajulna, . . . . legyen majd valaki, ki átveszi a stafétát és fennen hordozza tovább a lángot.

PesszimPista 2011.12.23. 21:35:35

Hosszú lesz, és felületes.
Én előre szóltam!
Szóval nem értem, hogy mi nem világos ebben a mai helyzetben?
Volt egy világválságunk 2008-ra kicsúcsosodván, amit –az egyszerűség kedvéért- nevezzünk kredit krancsank. Ez dióhéjban arról szólt, hogy hitelből olyan mértékben fogyasztottak egyesek, hogy az már nevetséges volt, majd az ebből származó, meg nem termelt javakon alapuló profit további alapot képzett a hitelezésre, és ha már volt alap, akkor, nosza rajta, meg ide a jutalékot alapon . . . spirálisan.
Rendben. (Illetve nem, de ezt szopogatjuk mostanság.)
Mit tettek erre a nagyokosok? Rájöttek, hogy a saját alapjain ez a rendszer két perc alatt úgy zuhanna össze, hogy csak. A hitelezők/tőketulajdonosok tövig cuppantanák a brét, de ettől aztán megrogyna minden egyéb is és az is tövig, aki pedig sem nem is tőketulajdonos, semnem pedig hitelfelvevő, csak egyszerű szavazó állampolgár.
Erre mi történt?
Szétterítették az államok a szart az összes adózó nyakába. Számolatlanul és visszakérhetetlenül döntötték a lóvét a rogyadozó rendszerbe. Ezt a lóvét meg majd a zembereknek (MINDENKINEK!) kell visszafizetnie, tekintve, hogy az állami bevételek nagyjából nem állnak másból, mint adóból. Mindenki adójából.
A gond csak az, hogy a mostani második hullám azt vetíti előre, hogy az államok sem bírják a terhet.
Erőlködnek, de úgy látszik, hogy ez sem lesz elég. Nagy akarásnak nyögés leszen a vége.
2008 egy bakfitty volt ahhoz képest ami most jönni fog.
De mi is jöhet?
Ad egy: sikertelennek minősíthetjük az evaporációs intézkedéseket, és bedől az egész még mielőtt
Ad Kettő: . . . . . rendesen központosítanák a rendszert, miszerint Angela majd megmondja kinek mit szabad (na a demokráciának itt leszen konyec)
Ad három: közpotnosítva leszünk, és úgy is bedől az egész. (No demokrácia, csak a szopás)
Ad sehány: megússzuk.
Mindehhez nem kell semmilyen magas iskola, max. mikro/makro első félév.
W, vagy éppen nájki jel alakú , vagy a nájki elején egy kis szimpla v alakú –elhanyagolható méretű- recével ellátott válság?
Tudja a fene, de sok jóra nem számítok. (MMSZ: én biza P.Pista vagyok a javából.)

kikoránkell 2011.12.23. 21:37:08

@PesszimPista: Ezt a Magyar Hírlap tiportfejű médiamunkása írta, a Dudi által annyira kedvelt Index-stílben. De, ezt még azelőtt idézte, hogy leírta volna: "DEKÖZBEN meg mindent csakis egyféle interpretációban hallasz. " :D
Most aztán törheted a fejed!

www.magyarhirlap.hu/velemeny/feltett_demokracia.html

PesszimPista 2011.12.23. 22:26:29

@kikoránkell: Tehát a mókus leírja, hogy az MNB függetlensége minimum mint egy szent tehén, majd fél mondattal arrébb meg a körbeszartul szöges ellenkezőjét, miszerint hajoljon be a EKB-nak? Agyhalottak mindenfelé?
Beszarás! :-(
"DEKÖZBEN meg mindent csakis egyféle interpretációban hallasz. " de ha jobban belegondolsz . . . akkor mégis.
A vitának arról kéne szólnia, hogy feladjuk-e/odaadjuk-e Merkel néninek/Szarközi bácsinak vagy sem, ésha akkor megússzuk/nemússzuk meg akkor meg mi lesz/mi nem lesz?
Ehelyett . . .
Tényleg nem értem. Ezek azért valóban a jövőt meghatározó idők mostanság . . .
Azért attól tartok, az "egy interpretációban" csak van valami . . mégha nem is "úgy".

kikoránkell 2011.12.23. 22:26:48

@PesszimPista:
Az " Ad kettő"-höz. A két világháború között Mo. kétszer került padlóra gazdaságilag. Mindkétszer a népszövetségi kölcsön segítségével másztunk ki a dágványból, méghozzá úgy, hogy a Népszövetség pénzügyi biztost delegált a magyar kormány mellé( Jeremy Smith illetve Royall Tyler), akik teljes engedélyezési jogkörrel bírtak a kölcsönpénz felhasználása felett.
Hát, akkor adjuk meg a lehetőséget az Úniónak, ne csak szájjalcsináljon, bizonyítsa be, hogy az ő elgondolásuk a helyes, legyen övék a pálya! Persze, most úgy gondoljuk, kurva nagy égés lenne a világ szemében egy ilyen lépés, de hát a jelenlegi imázsunkon nem sokat lehet rontani. Ha már ilyen tehetetlen balfasz, esetleg tolvaj és harácsoló nemzet vagyunk...!

Bokortalan Hajléktalan 2011.12.23. 22:27:55

@PesszimPista: Evaporáció. Ízlelgetem a szót. Annyira tudományosnak tűnik, mégis oly emberi.

kikoránkell 2011.12.23. 22:38:55

Ja, még annyit, hogy ha Horthy, Bethlen, Gömbös egóját nem tudták annyira sérteni a népszövetségi előírások, hogy inkább a szakadékba rohanjanak, akkor talán OV is lehetne toleránsabb. Bár, egy parvenü soxor rosszabb az évszázados arisztokráciánál. Igaz, Gömbös is parvenü volt és Horthy se volt arisztokrata. Akkor, nem tudom mi győzhetné meg.

PesszimPista 2011.12.23. 22:41:38

@kikoránkell: Most olvastam el a link alatti cikket. Ezek szerint azért a karikírozós rész volt az idézett szövegrészlet, tehát font pordítva. DE sebaj!
Az alapkérdésekről azonban még mindég nem nyílt semmilyen vita.
Bizonytalan végkimenetelű függetlenség fenntartása vs. bizonytalan végkimenetelű diktátumok elfogadása.
Jut eszembe! Kína nem véletlen tolta volna be Ojrópába a sok lovettát. (Nem csak/főleg nem hozzánk, de spanyoloktól-portugálokig mindenfelé.)
Talán felmerült a Tyinpaókban a kérdés, hogy egy igazi krach esetén mit is kezdenének azzal a már egyre dohosodó dolóreszhalommal ott odahaza?
Megmondom: SEMMIT.
Ezért az utolsó pillanatban a felhalmozott tartalékaikon (a még kemény dolcsikon) megpróbálnak európai országok feletti befolyást vásárolni.
Putty! Meglepő?

PesszimPista 2011.12.23. 23:08:49

@Bokortalan Hajléktalan: Jól van na! Szóval beleszartak a ventilátorba. És szétterült . . .
Így már jó? :-D

PesszimPista 2011.12.23. 23:13:51

@kikoránkell: "Hát, akkor adjuk meg a lehetőséget az Úniónak, ne csak szájjalcsináljon, bizonyítsa be" . . .
De akkor azt is szögezzük le, hogy itt bizony sérülni fog a honi parlamentáris demokrácia. (igazán/valóban) Már csak azért, mert fog.
Akkor nincs ezzel semmi baj, de ne akarjunk megbaszott szüzek maradni, mert az nem fog menni. Semelyik oldalnak sem. Ennyi.

Bokortalan Hajléktalan 2011.12.23. 23:18:16

@PesszimPista: Borzasztóan lekezelő vagy. A demokráciával pont az a baj, hogy minden bugris beleugathat. Az egyszerű birka (mint én) és a nagyhatalmú EU is. Ezért kényelmes, ha nincs apelláta. Ez a világ a létező világok legjobbika. Én azt mondom, várjuk ki a végét. Egyebet nem is tehetünk. Tudsz-e sakkozni? e4

kikoránkell 2011.12.23. 23:29:01

@PesszimPista: Hát én Kína-ügyben tökhülye vagyok, bár (állítólag) ott is 4 a 2X2, de ahogy lepattintottak minket(meg a szaúdiak is), az olyasmit jelent nekem, hogy a piac nem hajlandó minket finanszírozni. Legalábbis megfizethető áron nem.
És úgy van, ahogy írod, az alapkérdésről semmi! Vagyis nyilvánosan semmi, merazér feltehető, hogy sub rosa megy az ötletelés. A függetlenségről: én még azt sem tudom, hogy hivatalosan mit követel az Unió, persze, nem túl sok variáció van, de amiről beszélnek a médiában az szerintem nem túl nagy ár azért, hogy ne essünk vissza 20 évet. Tény, hogy ez esetben is bizonytalan az egész kimenetele, ezért ajánlgatom az uniós gyámságot, jó iskola lenne mindenkinek. Mellesleg, a Nato és EU-tagságunkkal már lemondtunk bizonyos szuverenitásról, valszeg a társadalom nagyobbik felének nem okozna különösebb traumát, ha a kormány keze meg lenne kötve bizonyos dolgokban, ha ennek a jövő havi fizetés biztonsága lenne az ára.

PesszimPista 2011.12.23. 23:31:00

@Bokortalan Hajléktalan: "Borzasztóan lekezelő vagy." Borzasztóan kikérem magamnak! :-D Nem lekezelő vagyok, csak belefáradtam, hogy . . (szóval belefáradtam)
"Én azt mondom, várjuk ki a végét. Egyebet nem is tehetünk." Nagyjából talán egy véleményen vagyunk e tekintetben, de . .
az egyetlen szög a cipőmben, hogy aki folyton a sarokba ültetett birka pózában mondogatja, hogy beeee, az egy sarokban ülő birka. Hallottál olyanról, hogy a sarokban ülő birkáknak egyszer csak jó lett? Csak ennyi az ami számomra kérdéses.
Legalább dumcsiznánk meg, hogy akkor mi most taktikai okokból felvesszük a "sarokban ülő birka pózt".

Bokortalan Hajléktalan 2011.12.23. 23:37:20

@PesszimPista: Oké, én itt várlak a sarkon. Bégetve. Szenvtelen tekintetemmel pásztázom a hodály melletti pusztát és lelkesítően nyalifalizom a sókockákat, miközben te letéped gyapjas mellényedet.

PesszimPista 2011.12.23. 23:37:58

@Bokortalan Hajléktalan: "Tudsz-e sakkozni? e4 "
Válasz: Ennyire nem, hogy megmondjam az e4-ből, hogy mire gondolsz.
Tipp: Csak nem a susztermatt nyitó lépése? (Most égetem le magam, mint borzasztóan lekezelő egyed. Skandalum!)

Bokortalan Hajléktalan 2011.12.23. 23:41:36

@PesszimPista: Nyugi, nem lesz ebből már susztermatt. Eleinte valóban lekezelően oktondiskodtam, de belátom, tévedtem.

Bokortalan Hajléktalan 2011.12.23. 23:43:30

@PesszimPista: e5 lenne a magam részirű, de kituggya

PesszimPista 2011.12.23. 23:47:17

@Bokortalan Hajléktalan: Azért pontosítsunk!
Ahogy a dolgok most állnak, nem lesz ott semmilyen kocka, de talán még sarok sem marad.
A kérdés persze megfontolandó. Ülni a nemlétező sarokban, vagy tépni a saját irhánkat tobzódva, vérző kebellel. Hmmmmm . .
Nem tudom, de simán lehet, hogy együtt fogjuk csinálni.

PesszimPista 2011.12.23. 23:51:36

A végére:
Sztem holnap már nem leszek netközelen, mert szólít az ünnep, úgyhogy a magam részéről emígyen kívánnék MINDENKINEK kellemes ünnepeket, boldog Karácsonyt!
Újévig még leszek úgyhogy . . . nem menekültök :-D

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 06:49:20

@ripők: Bár elvileg tzisztáéban vagyok a tízszeres Ismétlés Netokratív Főszabályával, a gyakorlatban már azt se tudom, ha elindulok a kamrába, mire benyitok, mit akartam. Úgyhogy azt sem tudom, te olvastad-e a monomániámat Erdős Péter (Vitray tamás, Aczél GYörgy) esztetikai rendszeréről, ami a netokráciában értelmezhetetlen és felfoghatatlan dimenziót nyit ezzel a tétellel:
"Ha a zene jó, de nekem nem tetszik és a táncdalbizottság [a cenzúra] átengedi, lesz lemez."

Vagyis nálam van olyan, hogy jó, de nekem tetszik
Ill. Tetszik nekem, pedig nem annyira jó.

Krugmanra még visszatérünk! Kína kapcsán.

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 07:01:56

@ripők: A szájjalliberálisok általában ezen a tételen buknak meg, mert nem megengedőek. Felmondani, lecke szerűen, mert benne van a Jógyerekek Kiskönyve Hat pontjában is már, nem csak a Tizenkét Pontban, persze azt mondja, ő megengedő. De EGYÉBKÉNT nem az. A netokráciában, ha valamire azt mondom, hogy jó, de nekem nem tetszik, akkor hülye vagyok. Ugyanis van ugye az izlések-és-pofonok relativizmus. Amikor is azt mondom, hogy az, ha azt merem állítani, hogy a tejbegríz körtekompóttal a tejbegíríz málnalekvárral a cigány szendvics 8ami NEMMELLESLEG magyar szendvics!!!) miszerint két rántotthús között egy sülthús, az, hogy "nem saláta az unorkaszeletek ecetes-cukros-paprikáslében" és nem saláta a gumiszerűen szikkadt savanyuborkacikkelyek... A zsírhabos csirkepőőkkőőt galuskával és ehhez képest valami elgondolkodtató hal sokféle pároltzöldséggel és mellé egy elgondokodtató 8gondokodni hagyó) salátahegy olívabogyóval... hogy ez nem az ízlésről való vita.. hanem a MEGISMERÉS korlátairól beszélni és nemismerni valamint nem hagyni megismerni (tehát zabáááátatni a népet zsírhabos prkőőőtökkel meg magyarszendviccsel) az nem ízlés kiszolgálása, hanem izlésben TARTÁS és az ízlések ízlések és a pofonok pedig nem fájnak annak, akit husánggal, biciklilánccal, nadrágszíjjal vertek és csikkel égettek 1 hónapos kora óta...

Sőt, a szájjalliberális annyira nem megengedő, hogy képtelen vita közben csak azért egy külső (harmadoik) álláspontot fölvenni, hogy rálátván a saját álláspontjára ellenőrizhesse azt.

Pont ez a pro9bléma a mai "gazdaságelméleti vitákkal" Minden "építkezés" logikus, kezdődik az alapozással szó szóüt követ, mondat mondatot. És persze egy hiányzó gerenda helyére a hiányzó gerendát keresem és.. MEGTALÁLOM! ..vagy kicsit..lefűrészelek belőle és akkor jó lesz. Pláne a kövekből való építkezés, a hiány kirajzolja a rakásból az ideális követ. És akkor mutatom: "Ideális Kő ez!"

Az Igazi Liberális álláspont tartása nemkönnyű (Az Igazi Ateista álláspont tartása pedig embertpróbáló feladat. Isten ezért a legtöbbre is becsüli az ilyen embert! :D)

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 07:07:11

@nagyjoco: Jövőidejű pénzek vannak betervezve juövőidejű célokra. Miközben sem a jelenben (a naprólnapraélés) sem a múltban (a másfél év ami csődbevitte az országot) nem lelni egy stabil számot. Ez egy réteg és még a politika, ami ezt el is fedi meg föl is tárja. Te -ez egy stabil számadat. És én ez is egy számadat. Mi ketten ez biztos és a grófnő, az már három.
A politika számol velünk, mint számokkal.
Számol velünk "költségvetés" is, mint számokkal.
Ismerjük egymást?
Ismerem én magam (azt el kell fogadjam, hogy ti ketten normális embeek vagytok, jól ismeritek magatokat és tudjátok magatokról, hogy mire számíthattok magatoktól).

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 07:08:36

@PesszimPista: Csalódni fogol, Boros Imrének hívják. Mutassam a cimkéit a jógyerekmegítélés szerint? vagy magadtól is ki tudod kukázni.

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 07:13:38

@PesszimPista: Hagy mutassak már egy klasszikos pornográf képet ebből az egészből, a Stabil Ausztria. A Bezzeg!
Két osztráők bank 50%-ban van benne a magyar devizahitelválságban. Eeme két osztrák ban ITT megtehette azt, amiért otthon a tízkörméről lekapja az osztrák bankfelügyelet. Ami banfelügyeletet az Osztrák Nemzeti bank [jegybank] lát el (benne van a testében, abban!)

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 07:24:17

@kikoránkell: Nincsen még egyben az Únió Pénze a mentőcsomagra. Pl az oroszoktól 20 milliárd €-t kérnek. Az eredeti tervek szerint 150 muilliárd "belsőleg" jönne ösze.

kikoránkell 2011.12.24. 08:46:07

@magyar-magyar szótár: tudom én, hogy soxor lólépésben bakugrik a gondolkodásod, de, hogy ezt a Gyurcsány-dolgot most mire föl adresszáltad nekem? :)
3 évtizeddel ezelőtt sok kapuügyeletes szolgálatot adtam, ott láttam nagy, veres csíkkal srégant áthúzott orsz.gyűl.képv. igazolvány mintát, az volt benne többek között, hogy felmutatója jogosult belépni az MN "A"-jelzésű objektumaiba is. Sose jött ilyen manus hozzánk, de valszeg most se nagyon történik meg. Ugyan, mijafaszt keresne ott? Hiszen a munkahelyükre se járnak be! Annyi a dolog a körzetben, hogy azt egységsugarú választópolgár elképzelni se...!

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 08:50:05

@kikoránkell: bocsáss meg, egyáltalán nem neked szántam, mindjárt kitörlöm ezt a kommentem

kikoránkell 2011.12.24. 11:43:08

@magyar-magyar szótár: Köszi, de akkor már az én értetlenkedésemet is törölhetnéd, lóg a levegőben, úgy magában.

magyar-magyar szótár 2011.12.24. 12:18:26

@kikoránkell: nem tudom törölni, mert elvész a kommented értékesebb része, bocs...

2011.12.24. 20:39:09

@magyar-magyar szótár: "Jövőidejű pénzek vannak betervezve juövőidejű célokra. Miközben sem a jelenben (a naprólnapraélés) sem a múltban (a másfél év ami csődbevitte az országot) nem lelni egy stabil számot"

Csakhogy a költségvetést költségvetik, nem is szükséges, hogy stabil számok legyenek. Bőven elég meghatározni a tólig skálát, ennyi forinttól ennyi forintig várható az SZJA bevétel, az iskolák fenntartása, miniszterek tivornyázásai, klientúrával ellopandó pályázati pénzek, ésatöbbi. Előző év adatai jó kiindulópontok, ha elkölöttünk pedagógus béree X forintot, és kompenzálni akarjuk a bérüket 5%--kal (tervezett infláció), akkor durva becsléssel X szorozva 1.05 FT -ot kell írni ebbe a rubrikába. Persze lehet ezt finomítani - nyugdjba is mennek, iskolákat is zárunk be - de ezek mind kiszámítható költségvonzattal járnak, csak szólni kell az illetékeseknek, hogy számolják bele.
Rendkívüli okok miatt - vagy a balfasz tervezés miatt pedig lehet és szokás is a korrekció.
AZ Eltolcsyí-féle unortodox poltika azt jelentette, hogy szerintük lehet 2011-ben 3%-os növekedést produkálni, 2012-ben meg már 4-5-öt. A hozzám hasonló károgók már akkor károgták, hogy a válság W alakú, és a meredék fele a második hullámban jön, tehát inkább gazdasági visszaesésre kellene számítani, de hát ez ortodoxia. Most fél százalékkal számolnak, na lesz az olyan minusz kettő. Ez azt jelenti, hogy jóval több kiadásuk és jóval kevesebb bevételük lesz, mint amennyivel számoltak. A különbözet kiegyenlítésére pedig az IMF nemhitelét fogják felhasználni. (A különbséget 600 milliárd forintra becsülöm).
Na, a Szentéstén (nekem fenyőünnep) is jól kikárogtam magam.

PesszimPista 2011.12.26. 21:12:30

@nagyjoco: "(A különbséget 600 milliárd forintra becsülöm)." Hogy te millyen egy szaggember vagyol!? Mijér nem jelöltet(t)ed magad dombonülő pénzügminiszternek? Szecskázzad fel Matócsit, mint ahogy a kis Vuk húgyozza ketté a hójembertet!
Ez a baj ezzel az országgal, senki nem ott kap méltó szerepet, ahol éppen kéne.
Mindég máshol . . . . .
Ez az igazi métely ebben a kicsiny honban!
Ps.: Tényleg!?
Mi is volt a konjunktúra alatti ~4%-ról kb.10%-ra kiigazított költségvetési hiánycéllal Feri és (márnemistudomanevétki) pügyére alatt? Az nem volt balfaszság? Akkor nem voltál ekkora (Veress) Jani? Vagy éppen nem volt elem a kalkulátorodban?

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 02:25:11

@nagyjoco:
Azt tudjuk, hogy az Úniónak két udvara van, az első a díszkerttekl meg a hátsó, a rumlis.
Azt is tudjuk, hogy a kormány a buta és az ellenzéke MOST az okos. Pl te Jocó, legyen ez a szám 100 ez szép szám, százszor okosabb vagy Eltolcsynál.
Ma, amikor már mindenki jobban tudja Eltolcsynál, egyetb azért mindenki elfelejt: Eltolcsy pozíciója NEM gazdasági-szakemberi, hanem politikai.
A politikai művelt NEM a valóság művelete, hanem elfedése, konspirációja egy valóságos műveletnek.
Ahogy a sakkjátékos sem közli a jövőidejű lépéseit. Az "őszinte" politikuis, főleg bizonyos cső-betűs helyzetekben mivel is játszik szerinted, mint szakember szerint, Jocó? Ha MÉG menhetőnek látszik a cégem, ha bejön egy prozsekt.. már azt hazudom a beszállítóimnak, hogy csőbetűben vagyok egy döbetűre is nagy eséllyel?

namost... számítottak itt sokak sokmindenre, spekuláltak (politzikailag) arra a megoldásra, ami Olaszországgal történt, hogy az Ónijó ide lejön a Hátsó udvarba és a díszkert-be illő megoldással elveszi az Útálatos Miniszterelnököt és vagy ad egy babyface miniszterelnököt vagy ami nekünk (mármint az Igazaknak) jobb lene azt az ártatlan arcot, akit ők szeretnének.
Mivel jár ez politikaiszakmailag? -egy unorthodox megoldással, azaz a demokrácia kikerülésével, azaz miniszterelnökcserével választás nélkül, a bválasztás lehetőségét "rendbetétel" után meghagyva. Miközben az olasz gazdasáűg úgy 1974 óta maszatolja a csőbetűt.

Csakhogy az idő gyorsan száll. MA már senki nem is ábrándozhat sem Görög móccer-ről sem Olasz Megoldás -ról. És nem akar összejönni a Zónijónak a 200 Mrd €-s csomag. (Amiből már ki is számolták poedig, hogy 20 Mrd-t kapn.. nánk vagy na? Az Ónijó szerint ~nánk, teszerinted kapna ez a féreg. És mégf jópáran gondolják így, hogy a kis SztalinHitlerRákosiKádárCigányTÖRPE kapná a pénzt, nehogymár!

Az Únió hogyan értelmezi ezt? 2008-ban az a kormányZAT vette igénybge a hitelkeretet, amiről SZAKMAILAG (tehát orthodox bankszakmailag) tudott volt az Unorthodox Móccera a hitelpolitikában. Nyugaton 2006-2007-től nyíltan beszéltek arról, hogy hitelből él a magyar -fordítsd le ezt magad fiskális ortodoxszótárból. Mit jelent: Azt, hogy hitelből javították gyurcsányék majd Bajnai a mérleget. Amit egyébként maguk basztak is el.

A történetünknek van egy nézete az Ónijó felől. Én azt mondom, a mai jóoldal becsapja saját magát is, amikor visszaimportálja a saját exportszövegeit "Nyugati Vélemény"-ként,Van ugyanis egy összkép is a magyaról .. és ez bizony nem vág egybe azzal, amit itt ott sikerül elsütni a jóoldalunknak a sajtókapcsolatain keresztül...

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 02:28:52

@nagyjoco: Még az unortodoxiáról annyit, hogy létezik "belső megoldás" szintén a demokratikus mechanizmus (demokratikus orthodoxia) kikerülésével, ez pedig a köztársaságcsere. Nagyon ügyes ötlet a köztársaságcsere pisikaki mentes Illatos Kossuth térrel, ugye az utcán zajló események majd nem csürhülések lesznek és persze egyszercvsak hirtelen kiderül, hogy Korényi János ikonja mégis jó, csak a dátuma nem.
süti beállítások módosítása