Csak az nem tetszhet, ami van. Ami nincsen, azt nemtetszésemmel akár testesíthetem is a semmiből valamivé.

A Kádár~ az rendszer volt.

Rendszer - mert kiszámítható. Ki tudtam számolni, hol mit kapok. 1977. november 7-én Budapesten egyik kerületből a másikba át lehetett sétálni egy amerikaicímeres fehér pólóban. Ha valaki annyira hülye volt az a homályos, néha fénylőfelhőzetű, de inkább szarszemerkélős szürke [->Berki Tamás] napon , hogy egyszálpólóban. Az Ecseri'n árultak ilyen pólót. Meg még angol lobogót is. Volt kollégium, amelyiknek felsőhálójában egy fél falat angol lobogó fedett. Törökszentmiklóson a Hatszáznégyestől a Kossuth térig nem jutott el a szakmunkásképzős csávó, egy kilométer, letartóztatták, másfél évet kapott jogtalan címerhasználatért, bennelett az újságban , elrettentésül, monogrammal. A Kádár~ban az volt a rendszer, hogy aki nevet szerzett, mint ellenzéki, azt nem tartóztatták le, csakis a névteleneket. 

 

szün': az amerikaicímer, for me 1977-ben és for me today, mit jelent. Máma már kezd szovjetcímerszerűen hatni...

A Rákosi~ is rendszer volt

-sőt, egyes tanúk, kortársak  szerint mégkiszámíthatóbb, mint a Kádár. nem annyira raffinált. A félelem nem annyira fortélyos volt, az ember, mint a patkány, képes mindent hamar megszokni, bármihez alkalmazkodni. Le az előítélettekkel! - a patkány kedves, tiszta állat, a legjobb szülő!  Nincs aza földipokol, amiben három nap múlva a szenvedők valamilyen nevetésbe ne törnének -ha kínjukban, akkor is.  Kádárék játszottak a félelemmel, rétegezve volt. Egyréteg konszolidációs felhőtlenség, egyréteg öncenzúra, megint egy réteg  napfényes megengedés, 500-as Trabantpöffenetszagú Balatoni nyár sörhabbal, virslivel. És HVHKSZ minden október 22-éről 23-ra forduló éjjel.  Rákosi alatt nem összeesküvéselmétesőzösték le azt, aki félelmre panaszkodott.  Rákosi alatt alakult ki az a máig is töretlen rendszer, miszerint meg lehet kérdezni azt, mibe kerülne nekem a tövény áthágása. Csak a kishalak akadtak a hálóba. Nem lehetett Rákosi alatt magánautót tartani és magánzónak [gyanús pü-i bonyolító és befektető pl] lenni? Beballagott egy magánzó valami budapesti szövetkezetbe és megkérdezte, mennyibe kerülne az neki, ha az autója a szövetkezet nevére kerülne és ő is a szövetkezet fizetési listájára, mint beszerző, persze autós. És akkor a szövetkezet vezetése meg a könyvelés megmondta az összeget, amennyiért igen, lehetett a magánzó szövetkezeti alkalmazott és az autója papíron a szövetkezet nevén. Ez rendszer volt, ez aztán igen!  Az egész országot járta aztán a magánzó magáncéllel, szállodákban szállt meg, kurvákat hozatott a szobájába és húzatta az étteremben a cigánnyal -ha éppen nem téeszelnökök húzatták ott maguknak. Olyan téeszelnök-urak, akik egyrendszerrel korábban még agrárproletárba számító zsellérek, summások voltak. Nem kellett hét év és ráéreztek az édes élet zamataira.

 

A Horthy ~ is rendszer volt. Hátulról, a végefőcimtől visszafelénézve persze másmilyen rendszert akartak láttatni a későbbiekben. Most sem akarunk szembe nézni a Horthy rendszerrel. Már úgy értem, hogy a kortársak szemszögéből szembe. Azonban a Horthy ~ Horthyék akarata ellenére is polgári rendszer lett volna. Egyszerűen átszivárgott az Aranykor (1880-1914) polgáriasulása. Szabó Lőrinc opportuinista [ icc. nyilasbarát] lett -de Kosztolányi nem. Móricz Zsigmond annyira nem lett opportunista, hogy egyik utolsó regényében [Életem regénye] kikelt a zsidótörvények ellen. Valaki itt megemlítette, hogy Karinthy talán a Horthy rendszer miatt kapott agydaganatot -Karinthy Frigyes nyíltan kiröhögte a Horthy ~-t, nem félt. Nem görcsölt.  Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanárnak is hiába könyörögtek a barátai, nem menekült. Katonaviselt volt és most egy furcsát fogok kijelenteni: Férfi volt Dr Radnóczi tanár, fegyvernélküli katonaiszolgálatát férfiasan viselte, fizikaimunkát sose végzett tanárként répát talicskázott a hatvani cukorgyárban. Katonaikörnyezetben az értelmiségi renndszerint sunnyogóféle,  az "ész" embere ésszel él és nem a vastagabbik végét, mint a paraszt [Lengyel József: Igéző], hanem mindennek a könnyebbik végét keresi -Dr Radnóczi tanár nem ilyen volt!  A körletben is férfi volt. Úgy számolt, ezt (azt, a munkaszolgálatot) rendszert ismeri, azt túl fogja élni. És nem fog menekülni. Igaz magyar kersztény zsidó volt Dr Radnóczi, mint olysokan. És sok más magyar, történetesen így vagy úgy zsidók (pl felmenőik alapján..) úgy vélték, nem menekülnek, mert kortársként nem olyannak látták a Horthy -rendszert, amilyennek a lelkiismeretfurdalásukban aztán túlságokkal kompenzálók vagy pedig a "kommunisták" ill a kommunisták láttatni akarták . Dr Radnóczi a maga történetét nem szelektíve élte meg, tehát ott volt a Magyar Csillag születésénél, amikor a Nyugat jogutódjaként működő lap élére a Horthy-rendszer minisztériuma a népinek ÉS kommunistagyanúsnak ismert Illyés Gyulát jelölte főszerkesztőül. Ezt a motívumot a mi emlékezetünk szereti nemtudni. (ahogy ugye képes emlékezet... nemtudni-akarni.) Ki meri azt állítani, hogy Dr Radnóczi tanár, aztán Szerb Antal vagy Reich [Rejtő] Jenő gyávaságból "nemmenekültek". Rossz rendszer volt, félfasiszta, de rendszer az, amit Horthyról elneveztek. Igazgatott fortélyos félelem, csak azok az emberek (nem mi, hanem ők) nem féltek. De nem azért nem féltek, mert nem tudtak valamit. Ők többet tudtak a Horthy ~-ről, mint mi.  Hanem egyszerűen férfiak meg nők voltak és nem féltek. Fanni, aki még él és meg lehet kérdezni, Fanni néni,  Fanni nem félt, belenézett az ura, Dr Radnóczi tanár koporsójába. Attól, hogy túlságokba esünk ma (máma) a Horthy rendszerrel kapcsolatban ,még nem leszünk bátrabbak, mint Dr Radnóczi tanár. Szükségtelen a hollókosztagatadókkal nemhogy halottimatekozni, de algebrázni is, mert Dr Radnóczi tanár egyesegyedül többet tesz ki, mint ők, kereszténységben és magyarságban. 

 

ESZMERENDSZER

ismeretlen bloggerina műve

 

Van most ez a kis fos  videoklipecske, ami kavarja a szart napok óta. Azt útáltatná meg velünk, ami nincsen, ugyanis rendszer? - na az nincs.

Sokminden elmondható ezek-ről, de hogy ez a katyvasz, pl az alkotmányozásuk, a visszemenőleges törvénykezésük a... - jaj !egykor még, liberális korukban annyira jogérzékenyeknek?? -ez nem rendszer. Még azt se igazán lehet állítani ezek-ről, hogy valamiből rendszert csinálnának.

Persze így a  júró meg a zónijó agonizálásában a kiszámíthatóság akár 3 mp-en túl is mivel is járna?

Pl, ha egy darab szart újságpapírba is csomagolok, az a szar nem lesz újság, hanem szar lesz.

 

Ha egy párt gründjét népmozgalomba is csomagolom -Köszöntjük a Kendermag felvonulóit, sz'asz TASZ, szeva' Index Anyu!- attól az párt & gründ. Minden, bármely eszköz nem szentesülhet népmozgalom gründolásában.

 

A fos átüt az újságpapíron. A jjókkemény szar[hurka]nem annyira.

 

Én magam sokkal jobb és nem is nejlorep, hanem igaz ütős rap-et találtam, tessék

 ez pl alkalmas ezek bírálatára úgy, hogy azok is  kapnak... hát mondjuk népszavának (azaz kellően demagógnak) nem nevezhetném. Oda kell kétfüllel fülelni, mert félfüllel zavaros és tele van helyesírásihibával. Egyes gründolók szerint ugyanis a nép annyira hülye, hogy egészen a szájába kéne rágni azt,   nem tetszik a rendszer. Merthogy a rendszer szar az a hülyének gyereknek lenézett nép biztos olyan jeccerűjen fog asszociálni. A magyar, csak úgy szólok, különben nagyon is meg van elégedve a rendszerrel, mint olyannal, pl  éppenséggel a Kádár kor iránti visszaaszocializmusba nosztalgia & rendszervágyás volt az, ami 1994-ben az MSZP-t és az akkori (régi, még liberális) SZDSZ-t kormányra segítette.

Kriminálpszichológusok szakdolgozkodnak tucatjával abból, hogyan vet a rendszervágyás primitív embereket a visszaesésbe. A börtönben rendszer van és tanképpen elkezdenek abba a börtönrendbe szocializálódni, bele...

 

Kismamák agyvérzsírját lehet tartósan forralni azzal az axiomatikus ténnyel, miszerint a kisbaba pedig maga a rendszervágyásSzereti a kisbaba rendszert, a mindent pontos időben, de percre pontosan. Szeret a kisbaba sokat aludni és lehető egyhuzamban pl nyolc-tíz órát, ha éppen nem fáj a hasikó vagy az ínye. Azt az anyuka szeretné, hogy egyiknap hétkor, a másik nap meg félkilenckor harmadnap meg már fél ötkor, mert anyunak úgy lenne jó. Anyu szeretné nemminden este fürdetni a babát és keres [gogliz] hozzá tudományos bizonyítóerejű cikket, miszerint nem is kell minden este fürdetni a babát, sőt, hiszen a baba (még) nem koszos. De a baba nem is azért szeret fürüdni, mert tisztaságra vágyik, hanem azért fürdik a kisbaba, mert az egy szivének is kedves bizseri és csiki és az a másik, a büdösebb, de szintén kedves [apu] is ott van . Családiszocializációs esemény a babafürdetés, na, nem pusztán hygiénés!  Sajna a kisbaba rendszere olyan, hogy anyu rapszodikusságát nem szenvedheti. Rendszertelen anyunak aztán lesz oooolyaan rendszertelen gyereke, hogy pl az alvásminuszosság miatt (négy órát egyhuzamban nem alszik) kezdi a "zseialitás" meg az "autizmus" jegyeit mutatni. Ojátoz és az ő ojátozása magyarul ezt jelenti: Nemteccikarencer, nemteccikarencer, e-e-e!  Persze lázad ezellen a kismama és kompenzál és addig gogliz az interneten, amg nem talál bizonyítóerejű linket az ellenkezőjére. De mire nem?  

 Sokak a rendszer-ben [benne] királyok, a "szabadélet"-ben pedig senki csicskák. Odakünn tehát elfogja őket a rendszervágyás

 

 

És folytathatnám pl azzal is, hogy a kommunista kommunista és attól, hogy Kádár kommunista volt, még a rendszere nem az... de ez egy másik czikkely lesz...

 

most pedig let it blues, a rendszerről, egy kevésbé ismert, de azért jó:

 

JÁTÉKOS FELADAT: karikázza be rózsaszínnel azokat rekvizitumokat ebben a rendszerkritikai bluesban, amik ebben a rendszerben, a zelmúltnyolcévben és a majd a Negyedik Köztársoságban is máskép voltak/vannak/lesznek, a Moszkvics [autó] nem szám, az Daewoo Espero, de nekünk attól nem jobb, ugye?? ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr523325448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.24. 16:38:46

rendszer az, ami elég soká fennmarad

tudom, szerinted 2012-ig

de lehet, hogy tévedsz:(

2011.10.24. 17:28:48

1989-ben volt az államnak 30 milliárd dolláros vagyona, 300 ezer fős hadserege, négy és fél millió munkahelye, szóval messziről országnak is lehetett látni.
Az elmúlt húsz év is rendszer volt - hogyan lehet ezt a vagyont és rendet felszámolni A csakAFidesz a tarvágás végre ért oda, még pár csonkot hazavisz, aztán vége.

RomBold! (törölt) 2011.10.24. 23:02:28

Magyar főurak (Sur, Solt, Bese):

Volt is, lesz is, ez itt a praxis,
Mindenkinek helyzete van.
Volt is, lesz is, itt is, de ott is, Minden kornak rendszere van, de rendszere van.

Innen nézve azt kell hogy mondjam, hogy legközelebb nyugodtan menj ki a milliósokkal tüntikélni!

Ugyanazt ugatod, mint ők, csak pluszban még őket is leugatod, mert nem egy nyelvet beszélsz velük.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.10.25. 00:01:16

Kétfarkú kutyu-kutyu akcióban:

fn.hir24.hu/itthon/2011/10/24/meg-egy-baloldali-part/
"Párttá alakul a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom.

"A 4K! úgy látja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, ahol az Orbán-rendszer munkavállaló- és szegényellenes politikájára a korábbi baloldal szétesése miatt nem érkezik hatásos válasz, az év elején elindult tiltakozó civil mozgalmak logikus továbblépése egy új baloldali párt megszervezése kell legyen" - írja közleményében a formáció.

Grandiózus vízióval bírnak a vezetők: "Az új baloldali párt egy Magyarországon példátlan részvételi folyamattal fog megszületni, ahol a csatlakozók határozzák meg egy féléves konzultációs folyamat során az új párt programját és alapszabályát. A 4K! kezdeményezi és koordinálja az alakulási folyamatot. Az új baloldali párt az alakuló kongresszusát 2012 májusában fogja tartani."

A szerda délelőttre ígért bemutatkozáson fellép Istvánffy András, a 4K! koordinátora, az október 23-ai Nem tetszik a rendszer tüntetés szónoka, valamint a 4K! szóvivői, Nagy András és Vekerdy Panni.

A magát szabad, közösségi és patrióta Y generációs mozgalomnak definiáló 4K! 2007 óta több tucat közösségi akciót és flash mobot szervezett a városi közterek visszafoglalására, valamint elindítója volt a 2010-es téli BKV-sztrájk idején az első nagy magyar Facebook-mozgalomnak, a BKV-pótlónak. A 4K! az illegitim alkotmányozás miatt kapcsolódott be az ellenzéki tüntetésekbe és fordult határozottan politikai irányba."

Olyan aranyos, biztos nem akar lopni. :)

(P.S.: "A Kádár~ban az volt a rendszer, hogy aki nevet szerzett, mint ellenzéki, azt nem tartóztatták le, csakis a névteleneket."

A reformszocializmus utolsó éveiben boldogult nagynénémet úgy rúgták ki a kollégiumi nevelőtanári állásából, mint annak a rendje. Nem, nem szamizdatott terjesztett, mert akkoriban teljesen apolitikus volt úgy, ahogy valaki csak egy elnyomó rendszerben lehet, hanem érdeklődő felkeresés során leszögezte, hogy nem hajlandó jelenteni a hallgatókról. Valaki más hajlandó volt, nagynéném repült. A neve valóban nem lényeges, a kétfarkú kutya sem emlékszik rá, és arra sem, hogy ő éppen mit kapott a ~-től. Nemrég, a szobája kiürítése során került a kezembe a címfüzete: benne volt nem csak Csurka, Jancsó, Csukás István és Cseh Tamás, hanem még Cseh Tamás édesanyja és Cseh Tamás nővére is, telefonszámmal! Mindenki benne volt a füzetben, aki akkor számított, de Aczél György és a hasonlók, na ők nem voltak benne.)

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 06:22:59

@elGabor: Ezek szerintí.
"baloldali párt az alakuló kongresszusát 2012 májusában fogja tartani"
ők is 2012. őszre gondolják az előrehozott választásokat? Egyszerűen sül ki ez a prognózis a sunnyogásokból és sikolyokból. "Halasszuk májusra és addig legyenek felmérések"

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 06:25:16

@elGabor: Jól tudják, mitől lesznek az előrehozott választások, de azért a nyári szabit az összes haladójóoldali betervezi. Jót röhögnék, ha még az Ötlábú Kutya Párt is. "Tavaszig gründolunk, nyáron vakccsi és maj' ősszel megnyomjuk"

spájdernecc 2011.10.25. 06:55:23

egy dolog rejtély és balladai félhomály a számomra
illetve kettő
1. mitől negyedik köztársaság?
/valahol eltévedtem a számolásban /
2. miből gondolják, hogy a kormányzás flesmob, valamint karnevál?

Frick László Emlékzenekar 2011.10.25. 07:04:13

@spájdernecc:
attól negyedik, hogy ez a harmadik

És flashmob, hiszen az LMP-néél már bejött. Most ugyan EZ a flashnod széjellbassza az LMP-nek még aaz asztráltestét is,. de már senkit nem fog érdekelni.
Eddig szerintem nagyon jól bevált, gyerek már volt (az ranyoos Dorotya az édes [és demagóg] klipecskében, valami aranyos állat kell
ló vagy kutya
pl Ötlábú Kutyus aki nemlopik
(csak idegenötletet)

Az LMP egy olyan dicsőség, ami senkinek sem sikerült. Hülyepártot bevinni csődbementországban nem akkora kunszt, mint rendes komolypártot.

A Netokráciában egyedülááló tett, ahogy könnyű, vidámterghességben és véresmocskos de pillanatokig tartó gyors kiszakításban 8szülés) az index létre is hozta az LMP meg le is tagadhjhatja az anyaságot
Az apát meg ne is tudjuk. Tegnap szöbetűt mondtam, de még Hnnaibal is zsöbetűt AKART hallani...

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 07:17:11

@nagyjoco: Régebben szó volt erről és igyekszem magam a netokrácia Tízszeres ismétlés elvéhez tartani (az rögzül egyszer a netorációban, amit tízszer elismételtél)

Az én elmémet Szabó Lajos 1951-es mondása világosította fel: 'A mai rendszer legnagyobb probláémája, hogyan szabnadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatlmát elveszítené"

vegyük azt a képet rózsásnak, mert különben csúnyán demagóg:
4,5 millió embernek úgy volt munkahelye, hogy kétszer fenygetett olyan államcsőd, ami 1956 nyarán csak egyszer.
Hány éves vagy? Voltál katona? LÓFASZ volt az, nem hadsereg! Az abasári harckocsizó dandár t-55-ös oszlopa 18 óra alatt tett meg 6 km-t...

Egy csődtömeg volt az ország és úgy kellett az akkori hatalomnak (akiket most refómmkommonistáknak dicsérnek föl és még a Bölcs Tokfalvi is maifejeiket rakogsálja akkorinyakaikra!!) az volt a törekvése, hogy a csóődhalom alól épségben másszon ki. Azon imádkozott az MSZP 1990-ben, meg ne nyerje ne szerepeljen jól a választásokon. Aztán megkezdődött az első lefosztás: Olyan durván loptak a szocialisták, ho9gy egyedül a szocialisták elméleti folyóirata Néptáncos Vitányi tanár Úr Ivánék, a Mozgó Világ merték megbírálni. Még az ÉS se! Kizárólag a Mozgó Világ fogalkozott alaposan a z első vágással, a Márthé László félével. Széjjeklbszták a téeszeket: mindet a volt téeszfőnökök, 1990-92 között káeftékbe vitték lopták ki a szövetkezti vgyont, mire Antallék észbekaptak késő volt. Kit szidtak véres nagypofával a szocialisták, a tolvaj volt téeszfőnökök egyse volt kisgazda moind szocialista! véresszájú Torgyánt szidták, akinek fingja se volt, nemhogy felelősége benne...

ésígytovább, rez az a háromszoros tarvágás, amibe szerinted a fidesz későn ért oda... (a második a Boéldvai Korzsak, a harmadik a Puch féle)

Ott szívták me a szocialisták, amikor bevették Vitányi elképzelését arról, hogy majd a demagóg GYurcsáőny legyőzi nekik a demagóg orbánt (amikor majdnem Medgyesy lett a szerencsésen Kulcsár botrányra átkeresztelt cucc neve...)

Csakhogy Gyurcsány se baloldali se szocialista soha nem volt. semmilyen politikai elve sincsen és jól megszopatta a szocialistákat íme a végjáték. Puch nemvéletlenül őrjöng, mert ürs a kasza is! Ferikével aztán jóljártak! Ferike Horn mellett a másik politikai zsenink, a többi a fasorba se...

bpocs, a blogmotorral versenyezvén megint nem javítom az elütéseket...

2011.10.25. 08:10:34

@magyar-magyar szótár: Szívesen elcserélné a a 89-es csődtömeget Bolseviktor, de még Eltolcsy is a mostani állapotról. Csődseregestől, csődgazdaságostól, csődállamtól. Nem mindegy, hogy van egy szétrohadt, málló pajtád, lefogyott állataid, meg egy hatalmas földed rozsdás eszközökkel, vagy csak a felperzselt mezőket nézed, amikből neked a frankhitel jut, a tulajdonos a bank.
Az ms kérdés, hogy ellenzékben miket ordítotak, amikor GyF-ék megpróbáltak hozzányúlni a rendőrök pénzéhez, a töltelékszakok felszámolásához, illetve bármihez, ami legalább tüneti kezelést jelentett volna.
Ezt most kmeényen visszakapják - és nagyon, de nagyon megérdemlik.
Minden forint adóemelésért ordítni, ütnteni és bolsevikttorzni kell, minden szigortásért nemzetközi botrányt kell gerjeszteni, ütni kell őket reggel, éjjel, meg este. Nem állapot, hogy hazamegyek, és anyám-apám sír, mert tönkrevágja őket ez a rohadék banda.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 08:29:38

@nagyjoco: Ezt nem értem mostanában. van valami polémia, egy témában, pl Dorottyácska klipje a téma és az, hogy írhat-e erről blogbejegyzést e z e k álomtitkár-h-ja. ez a téma, és akkor jön kb 300 kommentelő a: " miket ordítotak, amikor GyF-ék megpróbáltak hozzányúlni a rendőrök pénzéhez, a töltelékszakok felszámolásához, illetve bármihez, ami legalább tüneti kezelést jelentett volna."

Szorítkozzunk a csöbetűsökre, csőd.
MOST (Ami kb 2010. májusában volt) a csöbetű esetében jogi keretei, pl nemzetközijogi, a segítségnek.
Amikor Kádárék kiprovokálták az 1956-os őszi eseményeket, azután a magyar államcsődöt a lelkiismeretfurdaláésos Nyugat és a Szovjetúnió konszolidálta.

1989-ben, ne haragudj, de ki a faszom konszolidálta volna a csődünket,
Írod Eltolcsy -buta. Orbán- legyen az aminek gondolod. Én empatikus vagyok, mindenkinek legyen zsigerei szerint jó, ha neked úgy jó.
CSAKHOGY ez a csőbetű MOST csőbetú. Volt eltolcsi, ott lett eltolcsizva, de nagyon, hogy.. mit bánom én, legyen hataloméhség (mondjuk aki 2010. májusban belenézett a papírokba, ha nem ment el a maradék étvágya is...) szóval legyen valami teljesen mindegy hogy mi, valamiéert elkövették azt a hibát, hogy nem mondták ki a csőbetű folytartását. Azóta is erről szól minden, hogyan lehet elhitetni azt, hogy csőbetű sincsen. Erre kellenek a "látszatmozgások"
De elcserélni ezt a csőbetűt arra?

Én megértem a zsigeri állapotodat, elsorolod itt, mi kel a lelkihygiéndre, csak egyet nem veszel észre. Próbálj harmadikszempontból... nehéz lesz... svejciszempontból ránézni e nagyidacigányok szekértáborára, amiben vagyunk.

És rögtön egy teljesen új nyugalom fogja megszállni háborgó zsigereidet.
PÚSZTÚJJON PÚSZTÚJJON ordéjja a nép.
Jó.Pusztuljon. És? Pl ha meglehetbne nyomni gombot, és azt mondanám enter, let it,. legyen meg az akaratotok.
űés szuerinted jó lesz? Jobbat tudsz. valamit tudsz, lehet itt tudni? valami lokalizálható, lokálisan megoldhtóról van szó.
Még az a kibaszott Foörintunk se lokalizálható, kb egycsomagban mozog a régió pénzeivel. Esteleg egy csőbetűs szó végigmondása esetén nagyjából egy fél délután erejéig lenne KÜLÖN téma a Ft adig tartana bedűűteni.

Egy ilyen zsigeriállapotű, gyűlöletében félőrjöngő embert, mint most te, oda mernél engedni a kormányhoz?

Majd megnézmém bármelytetszőleges ,. a te zsuigereidnek kedves tudóst, hogy a nagysemmiből és mínuszokbnól, amit Gordonkáék hagytak, mit venne ki. De ki kell venni, mert az államvezetés az nem kommentablak teleköpködése gyűlölettel, ott a pézet, ami még van, onnan kell elvenni és betenni, ahova, már nem mindenhova, már nem ide oda, csak a leges legszükségesebbekre is.

Énszerintem inkább mókás az a helyzet, hogy újabban bajna ^Oszkó mint lehetséges nevek bukkannak újra föl.

Mindenesetre én Csili Csala bá'ként a piri a parádét se mondanám végig, olyangyorsan tenném őket azonnal kormányra. hagy szopják csak ők, amit csináltak :D

spájdernecc 2011.10.25. 08:33:26

@nagyjoco:
csak egy apró kérdés:
a/z akkor még / biztos kormánytöbbség birtokában vajon mi akadályozta a demokrácia őrét, hogy végrehajtsa azt, amit reform gyanánt kommunikált?

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 08:46:07

@spájdernecc: Ahh, ezt hagyjuk. Azt már még Petschnig Mária Zita néni már 2008. márciusa óta tudja, hogy hiába dógoztak neki, hiába adták oda neki az öszes ógozatukat, ő csak beszédírások és rögtönzések kapcsán idézett azokból.
Ferencnek törekvése volt az, hogy ne is legyenek reformok. Ha reformínságes helyen (ugye itt szinte SÜVÖLTI minden A Struktúra, a gazdaság, hogy reformokat reformokat!)

Az a típusú üzletemberi szekció, akik érdekeit Szegény frenec itt képviselte, az eurocsatlakozás végtelenbekitolását és lehetetlenségét ohajtotta. És semmi reformot, az ördög kéjggázként szipuzza a tömjént, de Ferencék csak a szájukra venni szerették a reformot, csinálni?, -kétkézzel nem, tljes hátuka az ösvényen elől a mögöttük toluló reforvágyaknak vetetteék, ne, fékezni, ne legyen.

Egy megreformált országban Gyurcsány-Bajnai-Leisztinger -ApróPiroska Wallis KÉsz Csoport féle gazdasági húzásokat (dosszicégek, buffalóbillizáció) nem lehet megcsinálni....
Amikor Demján megnyerte a belgrádi metrótendert, akkor meghirdtette az újságban: Mélyépítőket metróépítés kivitelezésére felveszek. megkérdezte tőle a szerb kormány, mi ez? Miért hirdet, miért nem Ön épít? Mondta Demján: ő csak szervező és bonyolító mérnöki iroida. Igfen-kérdezett vissza a szerb, akkor lehet hazatolni a biciklit, kirúgták. És ez egy balkáni ország! Szóval ide reform nem kellett és főleg nem Gyurcsányéknak. Adódik akkor Demján és a "váltása" és.. Ez? Ez kérdés? Miért ne váltott volna, ha megteheti MOST biztos nem lesz reform, amikor óráról órára élünk a csőbetű továbbmondódása ellenn...

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 09:00:11

@spájdernecc: Kedvenc példám szemléltet a legalkalmasabban, mert a fidesz hülységét is:

Az un "többiztosítős rendszer" 2007. júniusának utolsó csütüörtökén dőlt ösze. Minden biztosító képőviselője kényszeredett röhincsélében jött ki azzal, hogy a Biztosítási Csalások Országában, ahol a csalások miatt négyszeresét kell kérni felelőségbiztosításkért, ott ők nem fognak eü-t ellenőrző orvos-nyomozókat tartani, elég nekik az autó meg lakásbiztosítási csalási frontot tartani. Tehát ÚJ ELKÉPZELÉS kellett volna, de nem volt. Addig tettették a többiztosítós rendszert, amíg a fidesz az ostoba népmozgalmával a nyakába nem vette át a felelősséget a "reformok" ellehetetlenítééért. Senkinek nem tűnt föl, hogy nem mozdul senki az ötletre. Néha felrebbentettek egy kacsát "brókerek gyűjtenek címlistákat a több, a jó soki biztosítós rendszer kialakulása előtt.. ez volt az egyetlen KURVA bizonyíték a nagysemmire... ja és a fidesz népszavazása. ugye "eurpai" esetben a kormánynak a szavazásal buknia kellett volna. Azonban ezt a sajtómunkásságunk nem engedte. Az index és az egész magyar jóoldali média ezerrel nyomatta a népszavazás ellenpropagandáját, aztán pedig siettek Freikét védeni, nem kell mennie, nem kell mennie. Pedig 2008 nyarára már a "30 értelmiségi" (akinek az agyát elszívta Gyurcsány a beszédírásaihoz" tematizálni) tudták jól, kicsoda gyurcsány. Tartott ez a 2008-as csődveszélyig.

Akkor már, 2008. végén a nyugatiak is kérdezgették gyurcsányt: "Mi van a maguk Bokrosával? Nem ér rá maguknak dolgozni?" Ekkor GYurcsány beáldoztatta Boikrost ( a jóoldali sajtó teljes támogatásával) A ngyuriról [Surányi Györgyről) már az igazságbeszédben megaszonta. Felmarkolták és azzal a mozdulattal el is baszták az IMF hitelkeretet úgy, hogy a 2010. utáni kormánynak kell azért helytállni. Megcsinálták a Bajnai Trükköt -és be is kajálta a nép 8meg a sajtó) hogy bajnai, az nem egycég gyurcsánynal, máig kajálják! A Mocskos Két hét elején az MSZP se akart hajlani Bajnairól, de aztán a sajtómunkáság (főleg az index) segítsáégével agyonfikázott összesjelöltből a dicsért és ajnározott Bajnai lett a jó...

Mondd csak meg @nagyjoco: nekem azt, hogy miért is miért is nem volt jó Sólyom ütlete 2009-ben az előrehozott választásokról? A Fidesz 2/3 -mínusz egy-gyel már megbukott volna. 2009-ben lehet, még az SZDSZ is bejut, az MDF biztosan.... és talán az LMP a jobbik meg nembiztos!!! Miért nem volt jó Sólyom ötlete? Mert akkor még ott volt az IMF hitelkeret,amit.. jó, nem loptak el, de a "csoda" amit máig elhisznek bajnainak, azoön alapul. IMF hitelkeretból Stadler Józsi bá is megcsinálta volna azt a csudát, amit Bajnai. ÉS kb úgy is!

spájdernecc 2011.10.25. 09:03:49

@magyar-magyar szótár:
persze, ezt én értem, így is gondolom, így is gondoltam az " ezeregy reform " idején is.
arra szeretnék rájönni, miféle szómágis hat a hívekre / akik persze todományos matterialisták és ateisták /, hogy az ugató / tehát a dolgát tevő / ellenzékre tolják a cselevés elmaradását.
Kicsit profánul
fel kell ásni a kertet.
az egyik nap kitalálom, hogy északról délre haladok, másnap inkább körkörösen, majd atommagrácshasadás-szerűen, aztán nyitok egy sört és hagyon a franba az egészt.
aztán tavasszal, amikor vetni kéne, azt mondom, azért maradt el az egész, mert az asszony azt monta, hogy esik az eső, olyankor meg nem lehet ásni.
nonszensz.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 09:28:03

@spájdernecc: Húú, hogy mondjam ki, hogy ne vigyen el az ávéhá? Azt kell eljátszani, hogy a kertttet ássák és messziről úgy tűnjön, van ásó.. meg sör, amit nyitni lehet. Miért? mert ezt kérik, ezt finanszírozzák. Amikor meglátták a cicabetűt a szó elejáén rívva szaladtak. És ekkor ezt mondták nekik: "TUDJUK KUSSLEGYEN!" nem mondunk ki semmit, ti eljátszátok, hogy még cicabetű se nincsen nemhogy csöbetű meg a többi. és.. amjd... majd egyszer megkapjátok a méltójutalmatokat.

Mihez hasonlítsam ezt mihez. Várj, jobbat tudok!

Itt mifelénk, ha egy öreg pár mindkjét tagja kórházba kerül, mire hazajönnek, se ajtó, se ablak a házon, hát még bent a házban. REzt úgy szokták megoldani, a Lidl már rá is állt, lehet mozgásérzékelőslámpákat meg időkapscolót, meg programozósat stb komnnektort időkapcsolókkal 24 különböző idő: hol a tévé kapcsolb be aházban 20- és 02 óra között, aztán a rádó, a lámpák itt ott... és a gyerekek magnókat helyeznek el, azok úgyse kellenek senkinek.
mihelyst kiderül, hogy seholsemmi AZONNAL

jönnek a spöbetűvel kezdődők és csinájjáj a dűbetűvel kezdődőt, amint említettem a Ft-betűvel kezdődőhöz fél délután kell a fickóknak.

namost.. ezt már mindenki tudja még a faszbúkizáló jógyerekek is, máár csak a hülyegyereknek nézett nép nem tudja... meg a spöbetűvel kezdődők nem, mert ők most Görögország mezsgyéjén állnak, s egyébként Olaszországra és az Ibériai félszigetre figyelve...

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 09:31:29

@spájdernecc: Gondolom, az ilyesmi neked se tűnik föl, hogy Csodatévő Gordonkáék maguknál tartottak 250milliárd ÁFÁ-t, amiből, legyünk jóindulatúak, az akkori (csod) költségvetést foldozták és a z a 250 milliárd MOST üt lyuka (a többi mellé) EBBE a költségvetésbe bele. De te biztos tzudnál úgy ásni, hogy amint hátrálsz szépásásá közben egyszercsak ottcvan egy kát kávátlan, ahová lépsz.

olyan mozgások vannak, hogyb egy jólásott parcella kb 3 órahossza alatt lesz csűralávaló döngölmáény.. osz lehet elölrőlkezdeni...
Tkp el is lehetne mondani, mi van, de akkor végig kéne mondani a döbetűig a cicabetűvel kezdődőt..

spájdernecc 2011.10.25. 09:47:59

aha
szóval, az istállóban le kell cserélni a padozatot, és meg kell oldani a húgyelvezetést, hogy a jószág patája ne puhuljon föl, tökretéva e így az egész állatot.
DE.
előbb ki kéne takarítani Augiász istállóját, nevesül kihordani a szart, de nincs hova lerakni, mert eu-konform trágyatárolót kell építeni, amire viszont nincs pénz, mert a környezetvédelmi beruházásokra kiírt pályázati összeget már felhaaználtuk a tyúkól bővítésénél keletkezett építőipari törmelék / sitt / deponálására.
eladjuk a francba az egészet, aztán szidjuk az új gazdát, hogy szügyig szarban tartja a marháit.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 10:41:18

@spájdernecc: A magyr istálló, az akácdorongok, villásak, megtetejezve ágakkal, aarra duva hányva, egy réteg nejlon műtrágyás zsák (TVK Leninváros) megint diva, szárnyéknak valami, amit az állat kínjában nem esz meg. Hídlás nem kell. Amikr már az állásban olyan magas lesz a trágya, hogy a szomszéd feje a tehen csűdgyiné van, akkó emide rakják az állást. Máma az állástrágyájér már egy vagyont adnak , véget értek azok az idők, amikor ingyen szállították el. Arra is jaó az ilyen mélyalmos állás, hogy nyőhet a tehénnek papuccsa (nem körmelik meg a tehenet, csak nyóő, nyő hosszú, 30-40 centis sazruizá előre, a mélyalomban úgy ahogy elálldigál ezzel a tehen, szilárd főön bajos lenne...)

Az istállókitakarítás az 4-8 év lenne, annyi idő nincsen. Órák, hetek vannak... párnapok... (lásd iskolák fűtése) És tényleg, telehordták meg amit hátrahagytak. nem felperzselt fődet hagytak hátra Gordonkáék, 250 milliárd Ft.nyi lyuk a' nem felperzseltfőd vagy viccből félvagon sitt belekeverbe az állástrágyába, hogy ne tuggyáék eladni.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 10:46:03

@spájdernecc: Eddig Ferencék minden számítása zseniálisan bevált. Kellett valamennyi pausa ahhotz, hogy föl se merülhessen a felelősségük kérdése. Sch. ügyvédúr pedig egy nagyon-nagyon régi büntetőjogos ügyvédi trükkel sziveskedett, amikor a lókötőket tojatfészekrablással vádolják meg. Most nem azt mondom, hogy lőkötés közben az embernek nem esik jaó a kazalajjából előkotorni pár fris tojást s meginni. De mindenesetre már a tojáslopás GYANÚJA mint AJJASRÁGALÓMMM minden további számoinkérést ... ráadásul ISMERT ELLENZÉKI??? (Bajnai Hillary előtt, mint neves magyar ellenzéki...)

Ez spider, hidd el, nekem, ötéves korom óta vagyok politika (jelentörténelme) buzi, nekem élvezetesebb, mint focibuzinak egy spanyol meccss. Nekem nagyon tetszik!

De én az Aranyborjún meg a RTizenkét széken is jól szórakoztam, pedig azok miatt a könybvek miatt komolyban úgy 100-200ezer ember került a GuLag-ra. csak persze az osztapbenderek nem :D

2011.10.25. 21:21:18

@magyar-magyar szótár: "Mondd csak meg @nagyjoco: nekem azt, hogy miért is miért is nem volt jó Sólyom ütlete 2009-ben az előrehozott választásokról?"

Mert nem biztos, hogy kétharmadra nyerették volna vele Fideszt. Az MSZP akkor már javában úgy működött, mint a nyolcvanas évek végén, kilencven éves évek elején még állami kézben lévő nagyvállalatok, teljesen szét akarták lopni, aztán a piacot valami modern vállalat kezébe nyomni. Kevésbé erodálódott volna, ha már 2009-ben lezajlanak a választások - plusz kevesebb ideig lehetett volna lopni.

Az MSZP-t tervszerűen semmisítik meg és építenek fel majd a helyén valami modernidőknekmegfelelőt. Eközben élvezettél nézik, hogyan fuldoklik a csakaFidesz a globális és lokális válság közepette.
Amit a jobber Tibik meg Tehetetlen Dodók nem fognak fel/nem akarnak látni, az az, hogy a haladóoldal több mint száz éves gyakorlattal rendelkezik abban, hogyan építse fel magát a semmiből. Fuldokolnak az örömtől, hogy eltűnik az MSZP meg az SZDSZ, de hüledeztek, amikor látták az LMP sikerét. Lesz MSZP 2.0 is, a háttérben már keményen dolgoznak a mérnökök.

2011.10.25. 21:28:48

A Fidesz pedig az egykulcsos adójával és más hasonlóan dilettáns ötleteivel külön segíti, hogy a nép haragja minél gyorsabban rászálljon.
Az olyan orbáni cucu mondatok mint az "euró válsága miatt zuhan a magyar forint" pedig a kicsit gondolkodni képes rétegeket tartja állandó kiábrándultság/nevetőgörcs alatt.

2011.10.25. 21:30:17

A rendszer az rendszer volt 90-2010 között is. Önamgát felélő, cinikus és beteg rendszer, de rendszer volt. Aki ismerte a szabályait, és volt gyomra hozzá, sokat profitálhatott.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 05:14:39

@nagyjoco: A rendszert ki lehet számolni előre. Az, ami kb 1986. óta atart, az a kiszámolhatatlanságon alapuló szakszerű spekulalizmus. Egy példa: André Kosztolányi a Friderikusz sóban, na vénmajom alapon odaültetve, Friderikusz tettetett udvariassággal natevénmajom alapon, ússeérdekel amit mondasz kérdi, mit venne Kosztolányi bácsi, erre azt mondja az öreg, hogy kárpótlási jegyet, erre bemutatták a bérközönségnek a RÖGJÉ ÁLATT HA FIZETLEK BAZMEG! táblát. Ugyanis akkor az volt a rendszer, amit a sajtó 8a jóoldali) sugallt (és a biztonság kedvéért Sas Kabaré Jóska is) hogy a kárpótlási jeggyel kitörölheted a segged. (Pedig jó kemény)
Azon kevesek tudtak kivenni a zavarosból, akik kavarták a szart.

Ült a sok okos megmondóember.
Istenem Lengyel Lászlónak pl semmi nem jött be és a végén az index fikázta agyon a szürke kardigánnyát a matulizmó!

És ez még ma is így van, olvasom nagy tanítóm minden kilencedik bejegyzésébeen vállonveregeti magát, hogy ugye mennyire bejött, amit mondtam. Ő volt a legnagyobb sólyomfikzók egyike. És aztán a fikák letörölgetője is.
Ma pedig már még azt is tudjuk, hogy nem is volt nagy marhaság, amikor 2009-ben akart volna Sólyom előrehozott választásokat...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 05:19:35

@nagyjoco: Az ember kiszámolta és átállt széntüzelésre. Mire átállt széntüzelésre, nem is volt szén, de sorban zárták is be a bányákat. mert gáézra kellett átállni. átáltunk gázra, olyan drága lett, hogy nagyravaszul mindenki elkezd fával fűteni, a Vidék belefullad a nedves, rosszulégő mindenféle (a tűzifának semmitérő nyárfa , ami papírfa -> papírfahiány] füstbe, bár gáz van. De drága.

A reform: kiszámítható folyamat.

Mit lehet csinálni a reform ellen?
1. visszahúzni, hátulról... energiaszükséges és nem hatékony módszer

2. Élére állni a reformoknak, egyetlen letéteményeseként a reformoknak, sokat beszélni a reformokról de tenni semmit -ez pedig egy hatékony módszer, akár állhatnak is a reformok évekemn át, miközben a beszéd meg folyamatos a reformokról...
süti beállítások módosítása