vö: nagyhátulja, kiseleje, nagyfele [mód.: egészségesnagyfele]

Autó-karosszériaötvösészeti műkifejezés. Ha ilyen TASZista bááboci naívságokkal találkozom, hogyaszongya "vastagságmérővel ellenőrzött törésmentes karosszéria" mindig eszembe jutnak az efféle műtétek, amikor az izzadságos szakszerűmeló helyett a műűvésziesen könnyed és gyorsmegoldást választják: lopatnak egy gyárifestésű ugyanolyat a fiatal totálkároshoz és a kettőből csinálnak egyet, ügyesen megpapírozva, ezt osztán lehet vastagságmérőzni. A Város-ban pl fényes nappal, gond nélkül szállítják a Három Fekete Lyuk (ahol a lopottautók eltűnnek és átalakulnak, Angyalföld, Kispest-Soroksár és Szigetszentmiklós) valamelyikében a kicsontozott és darabolt (töretlen egyébként!!) autókat trélereken vagy csak úgy kötélen.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr153145091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2011.08.25. 07:58:17

Ez meg tip-top-condition really-extra-super-english :D
De mire eladósorba kerül, addigra olyan balos lesz, mint a Leninizmus.

butalo01 2011.08.25. 08:14:30

A "vastagságmérősöknek" javasolnék néhány hónapot valamelyik 'höldmayer' telepen dolgozni.... (és azok gyári -zsír- új autók)

RomBold! (törölt) 2011.08.25. 09:25:20

@bs395: Azért, mert e-bay-en ilyet kapott óccsón. (óccsóbban, mintha haverral lopatott volna egyet itthon!) Egy ilyen jobbos, meg egy francia (balos) e-bay-es, meg egy gazdaságitotálos jópapíros magyar, és abból simán összetolnak kettő jó autót. Maradékot meg kleine fische - gute fishmac alapon beviszik a MÉH-be.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.25. 09:54:31

mivel én nem foglalkozom géperejű járművekkel, plö mert nem vezetek, nincs jogsim és nem is érdekel a téma, két naiv kérdés vetődött fel bennem:

1. vastagságmérés, oké, de a darabokat össze kell hegeszteni. Szerintem ember nem tud úgy hegeszteni, mint a gyárban a robot, laikusan azt gondolnám, a kétféle hegesztési varrat elkülönböztethető.

2. deazonban: ha az az összetákolt valami jó, akkor nem jó?

RomBold! (törölt) 2011.08.25. 11:18:25

@vészmadár (pica pica): Szerintem pont elmondtad a lényeget, csak nem raktad össze.

Ember nem tud úgy hegeszteni (ha tudna se akarna) mint a robot. Emiatt a kész autók jól néznek ki, de nem jók. Ez viszont csak idővel derül ki, amikor megereszkedik, vagy amikor egy banális koccanástól ott is gyűrődik/tépődik, ahol nem érte komoly erőhatás.

Ha én megvizsgálok egy ilyen autót, akkor minimális esélyem van csak arra, hogy rájöjjek a turpisságra. Akik értenek hozzá, mint Gyagyás névre hallgató haverom, azok 70-80 százalék biztonsággal kiszúrják a dolgot. MMSz valószínüleg 140-160 százalékos hatékonysággal detektálná az ilyen autókat, mert rávetődne a legkisebb gyanús jelre is, feltételezve, hogy a "szerelők" olyan profi munkát végeztek, hogy még azt is elhitték, hogy az Ő sokat tapasztalt agyát is átlódíthatják a palánkon. Persze ebben lehet hogy tévedek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.08.25. 12:37:44

kérném modernizálni a blog tematikát bringás kontentokkal

mi jógyerekek nem értünk az autókhoz

sem

RomBold! (törölt) 2011.08.25. 13:17:45

Agyarországon a bringázáshoz senki sem ért.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.25. 14:00:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: nagyon egyetértek, sőt legyen bkv meg máv is, mivel MI jógyerekek környezettudatosan a tömegközlekedést használjuk

RomBold! (törölt) 2011.08.25. 14:32:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
@Budai Hella:

Gyertek a nivo.blog.hu-ra! Ott biciklizni akar a poszt-toló, de kommenthiányban szenved.

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:03:23

@RomBold!: Achz, a balosításra pompás példák vannak, bizonyos tipusok (pl VW Golf) szinte házilag át-LEGO-zhatóak. Kinyitja az ember az ajtót, az anyósülés alatt széjjeltiporva a szőnyeg, ami a vezetőfelől szűz.

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:05:09

@RomBold!: Tegnapelőtt jártam a Nívó blogon, nagyon tetszik, de a kertészeti szakcikkben annyi a komment, hogy a jellegzetesen amúgy is agyonextrázott blog (eleve bedöglik a kommentezés a cenzúra és az agyonstatisztikázottság miatt, tök're Hannibal-nál érzem magam, lebénul a képernyő, majd Microsoft üzenet és szeva')

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:07:06

@butalo01: A szülészeti klinikák melóséletéről és az új autókat "kitárololó" szakcégek rémtetteiről pedig nem beszélünk. Egyébként inkább a Hödlmayer, mint a Lagermax... ha választani lehetne. Magyarország legjobb karosszériásai a Lagermax-nak dolgoznak...

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:09:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Pesti Bringások is kaptak már itt eleget. Örömmel tapasztalom, hogy változik a trend és menő jóoldali politikai'megfelelő beéjbik mamabicikli hatású [hollandbicikli] eszközöket szereztetnek be úgy 120ezer Ft mélységében.

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:14:16

@bs395: Az okát nem tudom, de magyarpéz'be számolva egy 10 éves jókarban lévő, sózott utakon alig járt jobbkormányos autó sok extrával 150ezerbe jön ki. Kell egy balosautóból műszerfal, pedálsor, kábelköteg [aki át tud kábelezni egy számítógépet, az bizonyos NORMÁLIS ÉPÉSSZEL tervezett autókat is].. teljesen legálisan, ha van róla számla, kifizetik a regisztrációs adót, ( "KPM"-nél tervrajzot kell benyújtani az átépítésrőkl, de nyugdíjas szakmérnök bácsik 10-20-30 rúgóért adnak efféléket...) etc-etc, még így is majd féláron van egy viszonylag jó autója a magyar kalandornak. Csudálom, hogy a Totalcar szaGújságírói még nem sniffentek rája erre a témára... VFidékiparaszt traktorosgyerekek a disznóól óüdalában kátránypapíros sufniban bűvészkednek ebben a szakágazatban. [-> donor autó]

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:19:22

@Budai Hella: Hát igen, jógyerekek vonattal mennek.. hogy kell mondani pestiül a vonatot, voncsi? Vonattal mennek a Balcsikára pancsikállani. Kb annyi idő alatt érnek le, mint biciklivel. Okosban viszontz autóval, de úgy, hogy Keszthelyről 15ó30-kor, Siófokról meg 17 órakor indcsiznak föl és a kib 90%-osan beautózott, fölfelé Fehérvártól háromsávos pályán óránként 15 km-t tesznek meg elfüstölve annyi benzint, hogy abból víídáman beporoszkálhatnának a 7-es főúton, vagy elkerülhetnének le-föl az M1-M6 irányába is, de nem, a műűvelt és fejlettbudapesti fantássztikussan egyedi gondolattól vezérelve PONTOSSAN akkor indul, hogy vasárnap du 17ó00-kor fulladjon bele a dugóba valahol Martonvásár előtt.

magyar-magyar szótár 2011.08.26. 02:21:45

@Budai Hella: Tegyem hozzá, hogy műűvelt pesti terrrmészettessssen a hétvégi kisbevásárlását vasárnap este 18-20 óra közé tervezi a budaőrsi shoppingcityben... E maszívum fölött tündikéllik az a 33ezer fős alter csoport, akik CBA-ban vásárolnak, nincs autójuk de biciklijük se, ők a mondott időpontban tömegközlekedési járműveken főnek sajátlevükben, de büszkén.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.26. 07:33:44

@magyar-magyar szótár: értem, tehát ha a művelt pesti autózik, az is baj, ha nem akkor meg alter, szubkalcs jógyerek, és az is baj
hm...a következő post arról fog szólni, hogy van-e a pestin sapka vagy nincs:D

RomBold! (törölt) 2011.08.26. 09:29:12

@magyar-magyar szótár: Jajj, a szívem! Most ez fájt nagyon... hatvannégy köbmétert kommenteltem oda bele nekik, és nem zenzúráztak egy grammot se.
Statiszta lettem? Basszus, a bérigényemet meg nem zsíroztuk le előre.

Ettől függtelenül még mindig birizgálja a fantáziámat, hogy egy narancsfarkú blogban milyen kéj lenne sok liberális-bringás kommentet olvasni.

Fenehorizont 667 2011.08.26. 09:48:37

@Budai Hella:
lécci ne legyél hülye, és ne vedd már magadra, én egyetlen, kedves kommentelőm.

szótárúr esetében a 'pesti' és a jógyerek olyan, mindaz én kedves gárdás (és csendőr:D) haverjaim esetében a 'zsidók'. bárkit be lehet tuszkolni alá, aki nem úgy viselkedik, ahogyan mi, vagy ahogyan szerintünk neki kéne viselkednie, ha éppen derűs kedvünkben vagyunk, és nagy megengedően elnézzük neki a miénktől való izlés- és felfogásbeli éltéréseket (a lényegit, az echte különbözőt azt persze nem, csak a felszínen való eltéréseket).

vagy mint nálam a 'felvilágosult'.
például:
bemegyek egy pesti szórakozóhelyre, meglátom a 150 ezres fixiket leparkolva, és a periférikus látásommal 0,4 mp-en belül még 3 vastagkeretes szemüveges arcot, frusztráltságomban addig húzom mások agyát és a sajátomat, amíg a társaságomban lévő összes barátom ott-tartózkodását el nem baszom, és el nem megyünk onnan a gecibe. pl egy olyan helyre, ahol nem érzem annyira az 'ellenkultúra' szagát. mondjuk a ráday-ba, a nagyvárad térre. az a nekem való hely. sok köcsög diszkós, meg wannabe maffiózó gyökér ott rázza magát scooterre. még azt az áldozatot is hajlandó vagyok meghozni azért, amiért egy urbánus fiatal kultúrmanó sem meri oda betenni a lábát, hogy elviselem a diszkózenét. pedig utálom. azt a zenét szeretem, ami a kultúrmanók által látogatott helyeken szól... :D

szánalmas, mi? szerintem igen. azért az jó, ha az ember NÉHA -legalább a fent már emlegetett jobbkedvében- látja a saját szánalmasságát. szótárúr szerintem nem látja. sztem te sem.

illetve dehogynem, szótárúr szerint ő maga biztosan látja. szerinted meg te is látod. hogyafaszomba ne látnátok? hülyevagyok én? hát nem látom, hogy látjátok? onnan tudhatom, hogy látjátok, hogy a *rizsa helye* :D

RomBold! (törölt) 2011.08.26. 09:52:45

@magyar-magyar szótár: Volt szerncsém végignézni egy jobbos Nissan Terrano balosítását. A szerelő urak Dartmoor legelőiről hozták el lábon! a jószágot Zalaszentistenbalbokája egyik eldugott műhelyéig. Káromkodva állapították meg, hogy jobbna rohad a kaszni, mint gondolták, de azért még így is jó üzlet lesz.
Láttam a hírdetését is :D

Garázsban tartott, nemdohányzó, keveset futott, rendszeresen karbantartott, megkímélt állapotú, hölgytulajtól. 1990000 Huf

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.26. 17:39:36

@kchkscak: a vonattal a Balcsikára is rám vonatkozik (mivel pár napja voltam, és nem vicc, Balatonfüred több mint 3 óra vonattal!!) meg én járok a cba-ba is, és Dudi pontosan tudja ezt. Kivülről nehéz ezt meglátni, de Dudi is meg én is roppant jól szórakozunk ezeken az egymásnak beszólós kommenteken.
ez egyfajta szellemi tréning, olyan, mint egyes kultúrkörökben a talmud értelmezése:)) Nem az a lényeg, hogy mit mond, hanem hogy tud okosabb lenni a másiknál.
A geek már lefutott cucc, most a grunge a menő, szóval kár menekülni a vastagszemüveges csávók elől, ők már csak a retro vonalat erősítik, nem a kúúúlt.

ja, hogy kommentelőd:D egy hónapja nincs új post? mire várnál kommenteket?

Fenehorizont 667 2011.08.26. 19:32:07

@Budai Hella:
ja, hogy ez arról szól, hogy ki az okosabb? hát...erre...öööizé... nem számítottam :D de majd ezentúl így nézem. nekem a vonatról ne panaszkodj, mer majd minden héten több órát utazom. utazok 45 fokos kocsiban és -5 fokosban, tömöttben és üresben, tisztában és mocskosban. olyan vonattal, ami akkor késik 40 percet, ha a busz, amit el akarok érni, pár perccel azután indul, mikorra érkeznie kéne a vonatnak. utazok olyan vonattal is, ami akkor bezzeg halálpontosan beér, ha a csatlakozásig még van másfél órám.
a faszombeleverem...már idegeskedni se szoktam. kire legyek ideges, a kalauzra? ugyan... a mozdonyvezetőre? a máv start ügyvezető igazgatójára?
az a legrosszabb, h ilyenkor egy ember sincsen, akit legalább elképzelhetek, hogy pisztolyt nyomok a szájába:D

ja, mostanában nagyon szar heteim voltak. állástalan lettem, meg pénzem se volt, azt kb az utolsó dolog volt, ami eszembe jutott, h blogoljak. de mostanra mindent megoldottam, úgyhogy fasza. majd írok, biztosan.

de most megyek sztem vmi fasza helyre, ahol jó sok cool (grándzs? majd figyelem) ember együtt mulat:)

Fenehorizont 667 2011.08.26. 19:41:56

@Budai Hella:
ja! nemtom, mit kell figyelnem. a grounge-embertípus az milyen? hogy néz ki? micsinál? mit eszik? a hipsterekkel akkor most mi van? mer rengeteg hipster-szerű ember rohangál ám a pesti éccakában.
a grunge-ról nekem kurt cobain, a régi foo fighters, meg ilyenek ugranak be, de ilyen fazonokat nemnagyon látok itt.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.26. 20:52:03

@kchkscak: kockás ing, nem túl drága cuccok, ilyesmi, semmi drága vagy dizájner darab, a csajok is kissé fiúsan, flanelingen, bő farmerben
fogalmam sincs, mit esznek, nem vagyok antropológus:D

Ilyen szar heteid voltak :((( én meg már irigykedtem, hogy biztos nyaralsz
Az az igazság, hogy én hobbi-vonatos vagyok, eléggé benn lakom a városban, csak kirándulni járok vonattal.

PesszimPista 2011.08.26. 21:17:07

Egyszer volt, hol nem volt . . .
Avagy nagyfeneke! :-DDD
Volt egy ismerősöm, aki vett egy ojtót amiről azt mondta a tulaj, hogy ugyan törve volt, de szagggszerűen meglett vala javítva. Az eladó őszinte volt, a vevőnek ez tettszett, meg is vette a járművet.
Oszt egyszer, mikoron már idestova három éve használta, egyszercsak fenékbe billentette egy tehhherojtó. Nem is nagyon, csak úgy tesséklássék. Az autó feneke meg úgy lerogyott, hogy az csak na.
Vizsgálgatta az autót mindenki. Elsőre a biztosító kárszagggértője, meg mind az okos lakatosok. Oszt az egyik lakaktos csak kibökte: "Te! Ennek nem vízvezeték szerelő volt az előző gazdája? Mer' hogy ez a lógó far biza rézzel van felforrasztva a verdára. Azér' lóg ez ennyire, mer' nincsen rendesen odaheftőve."
Az előző tulaj, (mit ád az isten) pedig bizony vízvezeték szerelő volt.
Itt a vége, fuss el véle!
süti beállítások módosítása