"A mai rendszer legnagyobb gondja az, hogyan tudna megszabadulni a marxizmustól anélkül, hogy a hatlmát elveszítené"/Szabó Lajos könyvtáros, filozófus, 1951./

 

Magyarországon nagyságrendekkel több a kommunista, mint Kínában, vélemezem, akár 2-3 kommunista is rejtőzködhet még, elsősorban Lyukmagyarországon. A kínaiak szerint ott kúrtuk el, nem kicsit, nagyon, hogy elébb a politikaireformba fogtunk s aztán a gazdaságiba. A kínaiak meg ott szúrták el a sejtésüket, a többesszámban, amit gondolnak, ugyanis nem mi kúrtuk el, nem is ők, hanem: azok [ill.akt. e z e k ].  

Lehetsz te is milliárdos (jüanban persze) Kínában, de ahhoz először be kell lépned a kínaikommunista pártba és ráadásul funkcióba is kerülnöd. Persze nem ártana tudni azt, a maikínai kommunistapárt nem a tegnapi és a tegnapelőtti pedig holnapután-után-utáni volt a "Tienamen tér Ideji"-hez képest és még minden jelenkorban is hány kínaikommunista párt létezik egyszerrevalóságban. Pl a matulistafikaista jógyerekeknek, amikor zattejistássasaat játszadoznak, fingjuk sincsen arról, hogy a kultúrálisforradalmihajnali kínaikommunistapárt néhány dogmáját szajkózzák (ez még a szúróspulóverszerűen kellemetlen szeptemberikánikulás hétvége, amikor még, gyülekezvén a jó és igazügyért azt hisszük, vérefolyása nélkül pusztán lehengerlő szókincsünkkel és réthorikai képességünkkel megnevelhetjük a zsírmagyart, akarom mondani buddhistakínait)

Magyarországon viszont a "kommunisták" megszabadultak a marxizmustól (ami nemegyenlő maóizmus, de a posztmaóizmus volt az a deal , ami kitúrta az SZDSZ-ből a liberális-t...) anélkül, hogy a hatalmukat elveszítették volna. Ott tartunk, hogy a Felnőtt Bácsik a rendszárváltás nyitányaként ünnepeltetik a mai oktondipocok mindentbenyaló jógyerekekkel az 1985-ös "Társasági Törvényt, holott az nem nyitány volt, hanem a Szabó Lajos sejtésének egyik eszköze. A "rencervátás"-kor egymillió majd nemsokkal későbben 10 millió (akkor pénz) kellett egy részvénytársasághoz, de A Domb és Buda jobb helyei tele voltak már még 1986-87-ben állami alvórészvénytársaságokkal valami pimf & fal funkcióban és amikor a "kommunisták" átvedlettek "sima vállalkozóba" tucatjával buliztak az efféle alvórészvénytársaságokkal. A sajtó a nagyfalatokat dobta be, a konkrét fizikaikiterjedéssel is rendelkező termelővállalatok, a Kossuth kiadó vagy a Budai hengermalom stb eseteit (a Madách téri Egészségház az kis konc volt, nem téma...) 

Nem is voltak annyira buták a mi reformkommunistáink, ahogyan azt a kínaikommunisták gondolnák. Ugyanis a marxizmustól megszabadulván a hatalmukat megtarthatták úgy, hogy az ellenzékük szépen különböző pártokba gyűlvést elintézte egymást. legnagyobb örömükre a két liberális párt oktondi sajtonoztozkodó hülyemaciharca tetszett nekik. Végülis 2002-ig jól is mentek a dolgok, csak azt nem kalkulálták be, hogy jó tíz év alatt tíz évet öregedtek ők is. A maszekéletben gyakran találkozunk azzal, hogy 82 éves nagypapiknak egyre irreálisabb jövőbemutató ötletei támadnak. Pl a 75 éves Vitányi Iván bácsi, amikor kitalálta Gyurcsány Ferencet, nem vette azt számításba, hogy lesz ő még 84 éves is. Korántsem biztos, hogy abban a szellemikondícióban, hogy akár fel is foghassa azt, ötlete mennyire nem vált be.

var1.:

 

 

 

 

 

Kínában a li hangpárnak hétféle hangsúlyozása és ejtése létezik, ebben nincsenek benne a nyelvjárások és tájnyelviváltozatok, van pl elölképzett l meg középen és hátulképzett l és ehhez nyílt , rendes és zárt (= ü)  i hang. És ennek megfelelően hét jelentése, én csak kettőt: tudok virág VAGY kecske. Hét külön jel tartozik egy nekünk ugyanazzal a két betűvel jelöltünkhöz. Leginkább annyit tudok a li hangpár  jeklentéseiről, hogy semmit se tudpok és nem merészelnék egy trendicsek cikkcsiben eljátszadozni egy Li nevű kínaifaszi (vagy nő) nevével akként, hogy "Virág elvtárs". 

var2.:

 

Én magam prakitikusan elkülönböztetem a nyugat-kínai utángyártott fékbetétet vagy kerékcsapágy készletet a kelet-kínaitól, ami többnyire a magyar piacon "jóminőségű német". A belga barkácsszerszám azt jelenti, hogy van Belgiumban egy mérnöki iroda, abban egy íróasztal és annak egy fiókjában valami dosszié. Egyébként a szerszám Kelet-Kínában készült.

Az, hogy rizs, nem tudom, hogy van kínaiul, de 32 különféle sütött/főzöttrizst ismernek  pépesen vagy félnyers ropogósan, pörgősen vagy gombóccákban. Valamit sejtek a kínairizsről, főkeg azt, hogy gőzöm se lenne hozzá, néha elökörködöm, ha nem sikerül magyrosan, hogy ez most dél-shang-tou-i rizs [kínai]pékné módjára, de pl sajtómunkásként nem lennék túl büszke erre a szóviccemre... Az is lehet, hogy a 32 a megrágás száma és közben meg 79 vagy 417 féle rizsük van
 

 És a mi jógyerekségünk még mindig fellengzősen, kioktatósan, nagymellykaskával, tótawériánus szarkazmussal beszél Kínáról, a kínaiakról meg a kínaikommunistákról, pl a TASZ, majd adnának ők szabadságjogokat, csak bíznák rájuk. Már jó az, ha ahhoz, hogy kínaikommunista két analógiánk van és képesek vagyunk a Kádár-félét a Rákosi félétől elkülönböztetni. Arra azonban melyikünk tud válaszolni Varázslatos Négyes (Rákosi, Gerő, Révai, Farkas) miért magázódtak egymással szigorúan...  

A mi fogalmaink szerinti "szabadságjogok" bevezetése pl úgy nagyjából 3 hónap alatt széjjelfingatná a Földet, egy jó kis aszteroidával való összekocc nem járna olyan hatással.  Fényes reggel, piaci napon kinyalhatjuk a seggét annak a kínaikommunistának, aki felelős azért, hogy a kínaiak száz-és százmilliói nem vásárolhatnak szabadon gépkocsit. Amikor idáig eljutok egy jógyerekkel a vitában, az már útálkozva néz le engem, minek nézem őt, terrrmészettessen majd ő tudja, hogy vigyáz, ez hasonló, amikor valakit a biztonságiöv használatáról győzködnék és ő azt mondja flegmán: majd ő tudja, pl kitámaszt ütközés előtt a lábával (hogy ugye a medncecsontja a tüdőcsúcsába cuppanjon bele, mielőtt egy bucska után mégis kirepül a szélvégőn az így keletkező mókás gombóc) 

Én is kiegyenesítem apám kaszáját: Tibet, Free! -azonban a Free Tibet-re annyi esély van, mint arra, hogy összeáll a Beatles. Igaz, Julian Lennon beugorhat... A mi időszemléletünk hamubasült analógiái alkalmatlanok a kínaiidő ábrázolására, a Kína által összerondított és elpusztított Tibet soha nem halhat meg vagy ki, de olyan régiókba vonul vissza, amikbe egy mai felkent korszerűen gondolodó matulista fikaista jógyerek vagy a TASZ a clamidiás kaszájából hányja a fitty-et! Tibet az a három ember ott, akik zarándokötényben, térd-és tenyérvédőben hálát adnak Hannibal, Levéltáros Gedeon, Jávor Benedek, Vona Gábor és Mette Lindberg létezéséért, mert ők mindenlétezők részei. Lehet-e Free Tibet /Tibet Free ha ezt a tényt nem gondolom át? 

 

Teszemazt Tibet Free lenne és akkor az anglo-amerikaiidóta túristaipar bahharahhaházná széjjel a maradékát is. Még így is, hogy nemFree vagy csak korlátosan, mérhetetlen pusztítást visz végbe az anglosaxo idiotism ...

Avagyis hogyne, még (majd) lehet Tibet, főleg free, a szó korszerű matulistafikaista értelmében, a túristaipartól elpicsásított konzumidióta szeméttelep, az ige, az lehet, hogyne. Kínát vegyem ki a képletből? Minek képzelik Kínát a jógyerekek, egy nagyobbacska Csaulandiának? Amibe csinálok (bele) egy fóradalmat osz' jó lesz mingyán? 

Ki tudja dekázni valaki, hogy a jetibőr köpönyeg a nehezebb vagy az amerikaiak faszkókadtpöcs-ségé a szabadságjogokról papolván előretolni, bele az amerikaiidótizmusba a világot? 

 

Szerintem a Free Tibet!-nél jobb kifejezés az El a kezekkel Tibet-től. Csak az lehet, hogy a Free Tibet pólós csendesamerikai-aknak ez az elakezekkel nem smakkol annyira...  

 

Szívemnek oly drága olvasóimnak nem kéne bizonygatnom, hogy afféle relativista-történelmieskedő ökörködéssal, amit olyan jól esett Esterházytól [fiatalabbaknak: epegonizálvást Darvasitól] olvasni, hogyaszongya hogy' ápld a kínaidat, az első kínai apám volt, a Csodálatos Tizenegy és a kínaiak... egész könyveket tudnék összecsuklózni... naszóval nem, nem erről van szó, vérkomoly: Már időszámításunk előtt 5000 évvel éltek kínaikommunisták. Marx és Lenin meg Sztalin előtt egy-két há' és négyezerévvel. Innen érthető: én is kínaikommunista vagyok.

Képtelenség is a mi europoid, elpicsásodott nejlonprivitivizmusunk analógiáiból valamit is kisütni. Nem akarok súgni a jógyerekeknek, tényleg fasza volt ez a jetibőrköpönyeg forgatás, sose állítottam, hogy az indexes jógyerekekre nem ragadt valami nyelvierő a múltszázad végi Magyar Narancsok, Élet és Irodalmak meg Mozgó Világok olvasásában. Mondjuk a Pémobil-ozásra most nem nagyon akarnának emlékezni (ennyit paszományként a jetibőr köpönyegre).

Nem az a skandallum, hogy  e z e k  kínjukban, hogy valami levegőhöz (szaros milliárd euro...) jussanak, benyaltak a Tibetet leigázó (és azóta megsemmisítő...) Kínának.. e ...hhh... ö... melyikínának? Nem is kétkína van, hanem hány-demennyi, egyszerrevaló egymásbametszőségében? ha az Indiák Egei alatt százvilágok egymásban? Jah és India Egei egy része únióban Tibettel (vagy ha akarom: Kínával)

 

2103. számú gyakorlat: állj ide, a képen ábrázolt helyre és vedd el a szabadságát, nyilvánítsd leigázott territóriumodnak.

 

 

Nemazért, de ott tartunk, hogy mértékadó magyar jógyerekforrásban ezt le lehet írni "Ma a felmérések szerint a kínaiak többsége nem vallásos." Ilyet még egy több számmal ezelőtt, mondjuk 12.0-ás kínaikommunista se mert volna már hazudni... Nem tudom, Tőkei Ferenc mit szólt volna ehhez annakidejében. Na, kb Tőkei volt úgy kommunista, mint sok kínaikommunista  volt)...

Ha az indexes jógyerekek kinőnének végre már a Matulista Fikaizmus gumibugyingójából, akkor arra gyúrhattak vóna rá inkább erről a tegnapiaktualitásból , hogy  e z e k  olyant engedtek meg meg állapodtak meg arról, meg írták alá, ami a múlt, nem lesz majd hídfő meg dokk Magyarország, hanem már mióta az. Nem a spájzba jönnek majd be, hanem már a tisztaszobában vannak és a hall-ban és a hallgatag szalón-okban meg még a barna balkonon is a bús donnával... is, hehehe... Valószínűsítem, hogy a jógyerekek annyira butának nézik a tudatmódosító & népnevelő kommentárjaikat hír gyanánt benyaló büdösparasztságot, hogy kb ezt nézték ki belőlük s inkább a jetibőrköpönyeggel a zsigereikre akartak hatni...

 

játékos feladat jógyerekeknek:

számláljátok meg a videón látható kínaikommunistákat, közben pedig lazán hintsétek  meg a szituációt mai amerikaiszabadságjogokkal is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr583017665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Re: Re: Mi ez a para? Minden a forgatókönyv szerint zajlik. 2011.07.11. 18:24:14

*BÓNUSZBA, csak ma, csak itt, csak Neked: A jövő elkendőzött!

Trackback: Hongkong - Budapest 2011.06.27. 21:14:27

Eredetileg ide most ”A tar ló éve” c. fogalmazvány jönne a Bunkós testvérek magyar remixének rövid összefoglalójával, de azt ezennel elhalasztom, mert témazáró írásnak szánom, ami ugye hülyeség, mert ha az ember egy blogon lezár egy témát ...

Trackback: Parancsuralmi Jelképek 2011.06.27. 15:15:03

 Tapssal, felállva kellett köszönteni a  kínai miniszterelnököt "Ven Csia-pao hangsúlyozta, hogy személyében 24 év után először látogat kínai kormányfő Magyarországra....." HVG Kommunistázni nem fogok, mert nincs okom rá. Kína n...

Trackback: Miniszterelnök úr, ön hazudik 2011.06.27. 14:35:42

Orbán Viktor miniszterelnök ma újfent bizonyságát adta annak, hogy szemrebbenés nélkül képes hazudni. Miközben az RTL Klub hétfő déli Híradójában igyekezett tisztázni (a videó 2:40-től válik érdekessé!), hogy a Kína ellenes tüntetések kapcsán...

Trackback: Világ proletárjai, egyesüljetek! 2011.06.27. 13:12:05

  A vérnarancsnál csak egy galeri komikusabb: azok, akik átszellemülten komcsizva vijjognak, amiközben szintén ők egy Kínától való elzárkózáskor zsigerből vádolnák nackó izolacionizmussal a kormányt. Veni, vidi, Viki Ven-Csia-pao jött, látott, g...

Trackback: Madarat tolláról: a nagy kínai svindli 2011.06.27. 12:28:00

Hogyan síboltak ki az országból közhivatalnokok eddig 120 milliárd dollárt?...

Trackback: Madarat tolláról: a nagy kínai svindli 2011.06.27. 12:27:59

Hogyan síboltak ki az országból közhivatalnokok eddig 120 milliárd dollárt?...

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.27. 11:31:39

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.27. 15:41:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: na megpróbáltam elolvasni. Mintha tényleg nem Fideszfikázás lenne. Egyelőre ennyi.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 15:42:28

@magyar-magyar szótár:
szerintem a jógyerek kompenzál. a jógyerek 'alanyi jogon' magkap olyan dolgokat, amik feltétlenül szükségesek az érvényesüléshez, és amiből egy rossz (külön) gyereknek, és egy jó (külön) gyereknek sem jut. ezek a dolgok nem feltétlenül a szülei, vagy a környezete által már birtokolt (akár anyagi-hatalmi)helyzetből fakadó elsőbbségek, hanem olyan tulajdonságok is, amik már a szüleit is ahhoz segítették, hogy olyan helyzetben legyenek, amiből a jógyerek előnnyel indulhat. ilyen például a simulékoyság és alkalmazkodókészség. magyarul a szopás-nyaláshoz, és ennek leplezéséhez való profi affinitás.
a jógyerek, azaz a rossznak látszani akaró törtető, egyrészt a szopás-nyalás miatti lelkifurdalását kompenzálja azzal, hogy a jó (külön) gyereketől eltávolodik, látszólag szembefordul velük, és inkább a rosszakhoz húz. persze csak a felszínen húz oda, hiszen valóban rossznak lenni nem kifizetődő, mert azoknak -ahogy írtad- az ovónéni odabasz egy valódit.
a jógyereknek levés másrésze ebből a praktikusságból tevődik össze: a jógyerek tudja, hogy úgy, mint a valódi rossz gyerekeket, a valódi jó gyerekeket és a direkt módon nyomulósokat, törtetőket sem szereti igaziból senki (se a csopitársak, se az ovónéni), ezért megfelelő érzékkel kiválasztott határig jácca csak az eszét.

a rossz gyereknek és a jó gyereknek az érzelmei, így a cselekedetei is direktek. a jógyerek érzelmei a saját lelkifurdalásából fakadó kompenzálásból erednek elsősorban, tehát indirektek.
a rossz gyerek cselekedetei félelmet és ezáltal tiszteletet, a jó gyerek cselekedetei meg undort keltenek. a jógyerek viselkedésével ezeket a hatásokat mixeli ügyesen úgy, hogy még véletlenül se menjen az eredmény a másokból kiváltott undor felé.

tehát: adott egy lelkifurdalásában okosan és ügyesen, veleszületett érzékkel kompenzáló törtető a felszínen laza, flegma, nemtörődöm, tehát rossz (külön) gyerek álcája alatt, és kész is van a jógyerek. legalábbis az én receptem szerint.

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.27. 15:45:11

@regress: ahogy olvasom a kommenteket, te vagy kisebbségben.

hacsaturján 2011.06.27. 15:54:26

huhhh, de kurva régen jógyerekeskettem mán errefele... ahogy nézem, nem is kár értem.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 15:54:54

@kchkscak:
ja, és kifelejtettem: a jógyerek rossznak látszó álcája kétirányú: a csopitársaknak megmutatkozik valójában, de az ovónéninek már természetesen csak mértékkel: addig, amíg jópofa. az ovónéninek, ha jó szeme van, meglátja a törtetőt emögött az álca mögött.
persze 100-ból ez kb félszer történik meg.

hacsaturján 2011.06.27. 16:13:45

jééé, az előbb még itt vótam, mint jógyerek, asztán meg eltűntem, mint a tibeti zászló....

Fenehorizont 667 2011.06.27. 16:16:54

@Chaoyang:
a magyar ember alapvetően sértett, és nincsen megbékélve a sorsával. mindig, minden esetben sérti valami. ez így alakult. és nem az elmúlt 50-60-70 év eredménye, hanem az elmúlt 2000, európában töltött évnek.
ennek megfelelően is viselkedik másokkal. sértettségében bántja a saját honfitársát is. ez a bántás érkezhet egyszerű, frusztrált káröröm, gúny vagy irigység képében, és érkezhet valódi, bántó szándékú, direkt cselekedet formájában is: pl lehúzás pénzzel.

sztem a kínai ember alapvetően nem sértett, és megbékélt a sorsával.

regress 2011.06.27. 16:32:10

@mondatoló: akkor ma elég sokan összejöttetek,oxigénhiányosok

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.27. 16:34:50

@kchkscak: Teljesen egyetertek. Ezen tunodok mindig amikor a sok mosolygos edes krumpli arust meg a melyszegnysegben eloket latom, akik mindennek ellenere mosolyognak es kedvesek az emberekhez...

gastro, missing in action 2011.06.27. 16:36:45

ez bazdmg olvashatatlan....sajnos, pedig érdekelt....

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:37:44

@Chaoyang: Összekeversz két dolgot: a KIFELÉ tanusítottat meg a háztájit. Háztájiban a velejét is kiszíjja a combcsontja üregéből a.. pl barnabőrű alsóbbrendűnek. Én, mint Tepsiszem Tülökorr persze megbízom bennük: nem fognak átverni. De csak azért mert ezégalatt ezég törvényeit (kéreg szerűen kifelé) betartják. belül a kéreg alatt meg az őeügük van . ÉS az hatalmas. Éhes, nagyonéhes társadalom, életéhes. Krasznahorkai mestertől való ez a kis kép (a felesége sinológus): A kínai nem tipródik lelkiismeretfurdalásban, mert ő konzumál. Bemegy a gagyiáruházba, az évi 364 munkanapján napi 12 órában kiszipolyozpott csontjain bezörög és vesz valami vacakot és örül annak a vacaknak, hogy most neki egy ilyen vacakja lett.

És még számtalan igazság.
Beszélhetnénk a giccsről is. Ha Kínában kell kiállítást rendeznem, akkor kellenek a pirosmadalyas, balyackvilyágos giccsek (lásd a blog-hó fejlécét...a Tavaszi Áradatot Búzaégető Júniusban) . Van ugye az ÉN (személyes) ízlésem, ami alapján válogatnék, de még mimindent figyelembe kell venni, pl én Fehér Lászlót és Orosz Györgyöt vinném, de ef Zámbót is. Csakhogy efZámbóbnól a kínaiak egy mikulát se értenek és kb annyi nekik, mintha eleven fost kennék eléjük az abroszra.

Katyvasz kjatyvaszban és kompromisszum kompromisszumhátán és akkor még nem beszéltem arról, hogy Fehér László vagy Orosz nagy emberek, de a tehetséges embereink között vnnak kicsinyes korpuszok, akik nem engednék azt, hogy kínaiízlésnek megfelelő kiállítók is "melléjük" kerüljenek a névsorban. Vannnak magyar haladógondolkodásúak, akiknek hypózni kéne egy névsort, mert tőle a 24-ik nem politikaimegfelelő.

nem várt fordulat 2011.06.27. 16:38:05

ritka szar írás ez, a második kép rálóg az egész jobb oldalra, a kommentek felét a szerző írta, szép keretesen margó nélkül, egyszóval élvezhetetlen.

Dekatlon 2011.06.27. 16:38:18

Jógyerek, számító geci, jó gyerek undi, rossz gyerek tahó alap.
Te szótár, te melyik voltál az oviban?
Mert mar az epe a jógyerekek könnyített pályás sikerére a posztNarancsos jópofi stílusukkal, az látszik.
Kihagytak a buliból? Kiugrott jógyerek? Ellopták a rollered? Melyik?

regress 2011.06.27. 16:38:39

@mondatoló: leegyszerűsitsem micimackósra? a vér nem válik vízzé.ez a gerinctelen,gyáva cigány eladta az országot fél marék rizsért,a kommunistáknak.nem kell tovább ragozni,keressetek egy tükröt,aztán bő nyállal,...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 16:40:13

@karacsi_maci: ritka szar komment ez, nem mond semmit érdemben, a blogolás lényegi részét viszont fikázza (komment-párbeszéd), egyszóval élvezhetetlen.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:42:38

@Chaoyang: Nagyon-nagyon fontos, hogy MOST kikkel találkozunk a kínaibüfében és kiknél kezdtük. Az az elsőgeneráció volt, ami gyűjtötte itt a zsét és vitte haza umbuldázni. MOST viszont az onnan a gecizmusban kikönyökölt értelmiségiek tanarak meg hasonló "elB' értelmiségiek jönnek azzal, hogy SOHAVISZLÁT ÉDESHAZÁM
Nem tudjuk egy tejbetök értelmiségicsaládból kiókumálni, hogy a Nagy Versenyben mi folyik (a fal mögött) csak sejthetjük. Nagyoön jók azok a fotósorozatok, amik a putri elé kipakolt családimotyót mutatják a ROBBANÁSSZERŰEN fejlődő Kínában. Egyszerűen a mi primitív süllyeteg európai analógiagyártásunk képtelen metszeni is abból a káoszból.

Ott van Tibet kérdése, nyilván csendesamerikaiak is generálják a "szabadságharcot. De Tibet nem entitás, ha kiveszem a kínaielnyomás alól, majd elkezdik őket is tanítani a demokrácia kesztyűjébe tutulásra. Rádásul aaz óriásbirodalom árnyékában minden kínaimarad, kínaiteherauót, kínaibenzin, kínaigyógyszer és kínaiminden, nembeszélve azokról a kínaiakról, akik nem fognak hazamenni.
Pl a helyes kifejezés az El a kezekkel Tibettől lenne, de ez az amerikaiaknak nem tetszene, mert ők azonnal nyújtani szeretnék a kezüket.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 16:46:30

@karacsi_maci:
van egy rakás olyan blog, ami kibaszottul jóra meg van csinálva, nem lóg semmilyen kép semmibe bele, és marhára dizájnos.
valamint olyan gyári véleményfonal mentén van felfűzve, hogy garantált alatta legalább 300 komment, amiből egyet se a szerző írt (ő otthon ül és röhög, mer tudja, hogy címlapos lesz, és tudja, hogy ömlik majd a sok frusztrált kommentelő), hanem két tábor kiszámítható, intellektuális acsarkodása.

faszér nem olvasol akkor ilyen blogot?

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:49:38

@kchkscak: Vagyis mindenki a sajátdógával foglalkozik és azt lesi, hogy ő hogy haladhatna. Nálunk viszont a másfazeka, a másegytállencséje, máscigánnya (és cigány cigánnyának kúrvannya) és egyebek. Lehet, hogy tévednek a kínaiak és mégis a magyar "kommunisták"-nak vót esze, mert a "fennállásukig " egységes "ellenzék" hányfelé is rohadt széjjel a púúrlartízmúss-ba-ja?

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:52:55

@gastro, missing in action: Biztos nem olyan olvasásbuzi Ön, mint én. Én akkora olvasásbuzi vagyok, hogy ha előszörre nem megy valami félreteszem, hátha más (pl küönnyű) ételt emésztvén a hasikóm mégis átrágom magam rajta.

nem nemsiker_s 2011.06.27. 16:55:13

Szerintem a milliárdossághoz nagyrészt (tisztelet a kivételnek) nálunk is kötelező volt az MSZMP párttagság, vagy ahhoz közelálló pozíció.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:58:28

@Dekatlon: Énj a legrosszabb fajta gyerek voltam az oviban, mindenkivel barátkozni akartam, főleg a lányokkal sikerült, mert minden kis hülyeségen sírvafakadtam. Pl homokvárakat építettem szivesen meg fakocka várakat, amiket a jógyerekek ügyesen összetiportak. A rosszgyerekek felbuktattak. A fogócskánál elsőnek kaptak el és az egyik szememmel mindig így hunyorogtam a fény miatt. És elindítottam a "Nekem jó a kék bögre!" -mozgalmat, mert abból volt a legtöbb. Sajnos nem sok követőm akadt, mert a jógyerekek voltak a menök, ők az öt ("új" piros bögrére csaptak le, a rosszgyerekek meg orrbaverték a jó gyermekeket, akik a "Nekünk legalább a sárgabögrét!" mozgalom hívei voltak. Én, meg a buta lányok, mi ittunk a kócos kék (műanyag) bögrékból...
Azóvónénik jobban útáltak, mint a szart, mert kis okostojás voltam, pl tudtam, hogy ki az ENSZ főtitkára... Meg hogy Fock az nem hagyma, hanem Jenő is és miniszterelnök... amikor megtanultam olvasni, ez csak fokozódott, de akkor már a tanítónénik útáltak.

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:02:15

tudom, hogy a többiek lényegesebbek, mint én, aki végig is olvastam (szokás szerint). meg is húzom magam itt a sarokban.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 17:06:29

@Friedmann Juci:
legjobban úgy tudnád meghúzni magad, ha be se írnál :D

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:07:58

@Commandante Jayasuriya: óbakker. tényleg. elfelejtettem.

@kchkscak: sshhhhhh

hacsaturján 2011.06.27. 17:08:00

@magyar-magyar szótár:

télleg csak bekuksiztam. szégyellem is magam, hogy csak a címlap okán.

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:10:10

azon kívül úgysetudok semmi értelmeset mondani, hogy én értem, és szeretem ezt ami itt van. a többi meg... (és ide írhatnék még, de miafasznak)

dzsugasvili 2011.06.27. 17:12:05

Hát az Index főoldalán lévő blogcikkek közül csak azt nyitom meg, ami érdekel, és végig szoktam őket olvasni, még ha hosszabb vagy elvontabb is a tárgy. Témája szerint ez is érdekelne, de ezt a posztmodern zagyva baromságot most mégse bírtam, csak a közepéig, és azt is bánom, hogy odáig szenvedtem vele. Látom, ezzel más is így van. Nagy hibát vétett a szerkesztő, hogy ezt címlapra tette. Ezért kár volt blogot indítani szerintem. Na üdv, mentem is.

Commandante Jayasuriya 2011.06.27. 17:23:00

@Friedmann Juci:

Ez nem akadály.
A fele nem is érti, hogy mi van ideírva.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 17:30:59

@Friedmann Juci:
írd be ne túl direkt módon megfogalmazva, hogy szerinted lady gaga egész eredeti egyéniség.

vagy hogy múltkor jártál falun (budakalászon), és ott milyen jól élnek az emberek, úgyhogy nem érted, szótár mit rinyál már állandóan az elnyomott vidékről.

ja, meg hogy kopasz a puncid, és az sokkal higénikusabb, mint a szőrös.

ekkerjoz 2011.06.27. 17:34:38

@magyar-magyar szótár: abban az oviban volt egy rákosikorabeli katonasapka, mindig arra a kisfiúra adták, aki valamiért rítt, abbahagyta egyből.
Egyszer meg az egyik gyerek feje beleszorult az udvaron abba a betoncsőbe, amelyik kútkávát formált, kalapáccsal kellett széttörni, a csövet.
Sose tudtuk meg, minek dugta bele a fejit amúgy, persze én is beledugtam, csak az enyim kijött.
Most meg nyilván művközpontot igazgat.
Ennyit a komenista ideológiáról, és annak kényszerességiről.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.27. 17:35:30

@Chaoyang:

A kitűnő éttermi szolgáltatásokhoz, a nem átbaszós taxizáshoz nem tudok hozzászólni, de az egyértelmű, hogy miért magaszínvonalú a fodrászat Kínában: mindenki egyforma, 10 vágás után már a kezdő fodrász is profi lesz, csak futószalagon nyomja az ipart. Még szép, hogy nem hibáznak.

regress 2011.06.27. 18:33:19

@Chaoyang: na húzzál vissza a ferdeszemű kurva anyádba a nagy fal mögé.30 évig éltem a szocializmusban,elég volt!

Dekatlon 2011.06.27. 18:34:30

@magyar-magyar szótár: inkább jó gyerek lesz az. Okoskatörp. Érthető a düh a műmájer lazacsávók iránt. És azóta is kékbögre mozgalomban utazol? Szembe az árral, eleve vesztve, de meg nem alkudva? A huszas éveikben egyes csajok nagyon kajálják az ilyent. Szóval ivaros szaporodásra jó stratégia. Aztán harmincason otthagyják persze őket valami jógyerekért. So it goes.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem jártam ovodába :(

Fenehorizont 667 2011.06.27. 18:43:42

@Dekatlon:
áh, szótárúr nem frusztrált, és nem dühös. ő tanít.
pl megtanulhatod tőle, hogy amit ő szeret, az jó, amit meg nem, az rossz.
és mindez zse-ni-á-li-san van körbemagyarázva.
nem viccelek.
én ezért szeretem olvasni!

Steinmann Lujza 2011.06.27. 19:12:25

@kchkscak: jaj dehogy idegesít fel a jógyerekezés, egyszerű stilisztikai javaslat volt

beleolvasgattam csak úgy véletlenszerűen a hozzászólásokba, azt hiszem, ez hiányzik legjobban a blogolásból, a trollok, meg mikor beírják, jhogy SZAR:D
régi szép idők

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.27. 21:12:38

Meg kell mondjam, továbbra is rettenet szórakoztató amikor címlapra kerülsz, és a rengeteg értelmetlen barom idejön egy-egy pofonért. Mármint idejön kiosztani saját magának egy csattanós, ordenáré nagy sallert a helyesírásnáci, az olvasni nem tudó, az olvasni nem akaró, a jobbosmarha, a balosmarha, a szimplán hülye meg a többi hasonló XXL konfekcióidióta, egyenként mind. E. A legdurvább Brueghel képeket idézi. Viva la anarchia!

Annak, aki meg a kínai munkamorált méltatja, elmondanám, hogy egyáltalán nem kéne állat módjára dolgoznia az embereknek, mert túltermelés van és egyébként sem nem lenne szabad emberi életeket értelmetlen, szaros, fölös munkára meg shoppingolásra áldozni, ez az emberiség, a civilizáció csődje, szégyene, vége, maga a totális értelmetlenség, mert nem szükséges, egyszerűen csak megy. ”Hol latsz olyat, hogy a fodrasz uzlet vagy az etterem elott felsorakoztatjak az alkalmazottakat, akik rendesen vigyazban allnak es hallgatjak a manager az napi utmutatasait vagy motivacios beszedet?” - Ahol én élek, ott nem is akarok ilyet látni, mert azonnal bojkottálni fogom a helyet, és erre fogok bíztatni másokat is. Egyébként ha 4-ből négyszer szarul hozzák ki a rendelésed, talán máshonnan kéne rendelned. Ha viszont mégis onnan rendelsz, akkor valahogy nem is olyan rossz az a hely, ugye. Nem gondolkodtál még el ezen?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.27. 21:40:22

@magyar-magyar szótár: én az a gyerek voltam, aki mindig sírt, a lányokkal barátkozott, kurva okos volt ÉS leszarta, milyen a bögre, ellenben a kakaót csakis fölétől mentesen bírta elviselni. Amúgy éddibédi tejfölszőke hajam volt, zöld szemem és puha kis pofikám. Nem is értem, miért nem vittem többre.

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.27. 22:33:16

@vészmadár (pica pica): én azt nem értem egyáltalán, hogyan öregedhettem meg. mármint még egyáltalán nem vagyok öreg, csak már minden tíz évvel ezelőtt történt (jobb esetben - rosszabb esetben húsz). orbánék azt mondták, 2014re eljön a Paradicsom, de legkésőbb 2015re. az most már látszik, hogy mandarin lesz a paradicsom, és nem is kap belőle mindenki, csak egészen tiport fejű hülyék meg viaszarcú seggnyalók, de 2014ben lassan kezd minden 25 éve történtté lenni, a jócsajok gyerekek, és nagyjából a kisebbik fiammal járnak egy osztályba - mármint 2014ben. nem áll össze a kép, ezek ilyen szilánkok. lassan kéne vennem egy Harley-Davidsont, mert mintha ilyenkor az lenne a szokás, nem? 2025ben leselejtezett buszt kéne majd vennem, meg vagy tíz kiló füvet és tíz hektó bort a nyárra. ezek meg még ott tartanak, hogy nem akarják legalizálni a füvet. lehet, hogy úgy fogok meghalni, hogy egész életemben illegálisan téptem be? az eléggé durva lenne. nem látom, hogy akár a kormány, akár a kínaiak ebben segíteni szeretnének nekem, vagyis, hogy azon lennének, hogy előrébb vigyék az életemet. akkor meg kit érdekelnek?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.27. 23:35:34

kínában olyan a kommunizmus, amilyen jutott. miért, nálunk milyen volt? tán a népé volt a gyár? kommunizmus eddig csak és kizárólag a kibucokban volt, de ott is egyhangú szavazással számolták föl, amikor kiderült, hogy a szomszéd farmon mennyivel jobban élnek.
a zemberek nagyot fognak nézni, ha tényleg olyan leszünk, mint kína. nem lesz szép.
meg mielőtt elfelejtem megkérdezni: az a milliárd jüan az konvertibilis, vagy nem konvertibilis? nagyon könnyű ám összetéveszteni, mert pontosan ugyanúgy néznek ki, és csak az állami funkci tudja megmondani a különbséget a kettő között.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:25:03

@kchkscak: Pl nem annyira jó a U2 vagy a RHCP, mint amennyire (időnként) kedvem van hallgatni őket. A led Zeppelin Frank Zappa ízlése szerint giccs, Frank Zappát mindig szertem és néha Led Zeppelint buzulok.
Autóbuzi vagyok és imádom az autókat és az autó nem szar, hanem világemésztő fos-szisztem. Karambolt szenved egy ismerős autó, nem azt kérdezem, mi lett a vezetőjével meg a benneülőkkel, hanem azt, hogy mi lett az autóval.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:34:29

@bs395: Furcsa lenne, ha egy völgy "olyan tudna lenni" mint egy hegységrendszer. Öhm.. pl melyik Kína alakját venné föl az ország. Pont ez a bajom, ez a vacak tótawériánus analógiabarkácsolás, hogy rázzák a kivezényeltek a zászlókat egél Kádr és egál Maó kommonizmuss, egál a faszom. Egál az, hogy VALAMILYEN EGYÉB célja van Tótának és a hatás elérésére kihúz egy nekitetsző , a szerinte arra alkalmas szálat.

Hát én elhiszem, hogy pl bátor lenne az a HHH család, aki meghívja birkapaprikásra a királycsávójjat, oszt a kauban meg: KIZSÁKMÁNYÓLLOD A JÁNYAINKAT? és ZSAROLÓ NÉPNYÚZÓ B ARÓMM feliratok fogadnák, meg ott pocskondiáznák le HÁJFEJŰ ZSÍRÁLLAT NYÚZÓ BENNÜNKEKET E JE? Persze az is jómegoldás, ha a HHH család nem kér gőccsönyöt. Na, pl ez is egy analógia vót, ami hamis.

Sőt, odaföl a főszövegben muatok reális támadhaósági pontokat, de érdekes, hogy pl az nem izgatott föl senkit, hogy olyasmikről állapodtak meg meg írták alá, amik már múltidejűek.
Meg ott van az elefántlábas kép is, amit kijavítottam.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:43:11

@halbikvera: Volt némi szerző aljasság is a dologban, ugyanis nagyjából tudom, hogy mi kell a gépezetbe.
Nem csábítani akarnám Önt, de főleg a nemcímlaposak a jók. Elvileg talán feltételezhető lenne, hogy a jók is lehetnének címlaposok, de hülyeség, mert címlapra olyan való, ami első felületes átfutásra is szélsőségesindulatokat vált ki.

Azt figyeltem meg, hogy a szellememberei egységesen, egyenmondatokkal a szellemiségük haloványka sziporkáztatása nélkül takarékos dfeszarez miez mondatokkal intézik el. Pl én ha szellemebere posztjában idegesíteni akarom a szerzőt, sokat szoktam írni, megcsillogtatván a fegyverzetem, lássa, kivel van dóga. De a szellemembere örül, ha futja neki arra a két magvas (különben sem eredeti) gondolatra és nem vesz részt a viadalban.. leginkább pl nemreagál. Kiírja a blogjában, hogy ő permanens fogadóórát tart és szemtelenkedik, de a blog leginkább zárva van [=nem lehet kommentelni] és főleg a szemtelenkedőkkel nem riposztoz, spórol az anyaggal a főszövegírás vérizzadmányaihoz...

Mégis olykor igazat kell adnom nekik, nem szabad eltérőt (és digitálisat) írni, csakis analóg sémákat.

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.28. 06:15:11

@magyar-magyar szótár: nagyon kár volt kijavítani az elefántos képet, mert dögös dolgozóasztal hangulata volt, hogy rálógott mindenre. miért hallgatsz a surmókra? légy önmagad.. ha én javítottam volna, akkor biztosan elcsavarom kb 7,3 fokkal balra, hogy örüljenek, és pofázhassanak, hogy nem elég, hogy kitakar mindent, de még ferde is, és egyébként is hogyan lehet egy mondatban ötször leírni, hogy hogy?!

Fenehorizont 667 2011.06.28. 07:08:48

@magyar-magyar szótár:
aszittem, majd hosszabban illusztrálod a körbemagyarázást, de végülis ez is jó. tömör, lényegi :)

Fenehorizont 667 2011.06.28. 07:11:07

@Steinmann grófnő:
mér, itt régen ez volt? furcsa. nekem az is tetszik, hogy itt általában nem kommentelnek ilyeneket, hogy 'ez szar'.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 07:58:21

A poszt jó.

De a Szótár vs. Indexhorda is!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 08:04:48

@magyar-magyar szótár: nem értek egyet, emlékezz csak vissza, a tartalmason olyan poszt is kikerült tőlünk címlapra, ami a szerves kémiai nevezéktan problémáiról szólt. (kacsint)

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 08:26:19

@vészmadár (pica pica): Jól van, de akkor volt egy olyan utasítás a cégnél, hogy a társasági blogokat kell preferálni, lásd a Kigondoltam! ot, mert a blogonbelül társalágás megakattogáshegyeket termel. A lényeg a kattogás, ezt nem fogják föl az oktondiak, akik mmindig csudálkoznak/felháborodnak, mi kerül ki címlapra. Címlapos máltalában kattogástermelő, és hogy ez ne lehessen igaz vagyis relativizálni lehessen, olyan csókos unalomblogok is föl fölkerülnek, mint az Antagon Jógyerekújságíró blog vagy a B-oldal, amit heten írnak és főleg kopirmányos toplistás izéket...
Ja és nagyon fontos a fő ideológiai csapásirány is.
Az a Tartalmas szakcikk a kivételerősítő volt ugyebár, érted...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 08:38:40

@Levéltáros: ok, a fodraszatrol. A napi felsorakoztatos fejtagitason volt a pont. Ilyeneken rohognenek a nygatiak, akik nem annyira fegyelmezetten dolgoznak. Egyebkent a fodrasznal az alap hajvagas osszegeben benne van, hogy elotte es utana is megmossak a hajad es nyak masszazs is jar vele. Miert ne alapon. A penzedert a maximumot igyekeznek szolgaltatni, nem pedig a minimumot mint nalunk.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 08:42:31

@regress: Haha, az meg is latszik rajtad. Ostoba vagy es primitiv. ”Sértetődött“ ahogy kchkscak feljebb jellemezte a magyarok egy reszet.

Fenehorizont 667 2011.06.28. 08:59:00

@Chaoyang:
én még mindig úgy írom be a nevem, hogy ctrl c ctrl v vel, mer nemtom megjegyezni, amit randomra beüttötem :D

amúgy tegnap pont írni akartam, hogy ékesen bizonyítja az úr a sértettséget, csak lusta voltam a visszacsatolás mutatásához. de ha már így megjegyezted...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 09:39:20

@magyar-magyar szótár: Jelentem, az Antagon régen meg van halva. Az újságírói réteg Tumbleren kommunikál, és többnyire csak hivatásból blogol.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 09:54:09

@elGabor: Az egyik első írás, amit végig elovastam, egy rendes igazi klasszikus riport volt egy akkor új jelenségről, ami még a Bérkocsis (vagy fuvaros?) utcánál járt, azóta lehatott már hozzánk is, az éppen véletlenül arrajáró lány-nak öltözött kurvákról. Jó (iskolás, de az ÉS-be épp tán beférő) munka volt, erre alul olvasom a trollok bugyborékolását, mijezaszar szinten.

Annyit sejtek hogy már a blogolás is meghalt rég.

@Chaoyang: Téged kiszolgálnak abban az igazikínaiéétteremben a kínaiaknak szóló külön igazikínai ételeket soroló (a szebbik) étlapról??? (a Dózsa GY útnál, az Ajtósi-Dürer felől)

@vészmadár (pica pica): A csaj gyűjti a férfiskalpokat. De csak non touche - én kértem tőle egy használt zokniját legalább, de azt már sajnálta tőlem. Csak rajongani, szerelmesnek lenni, bomolni (=csepegni hiába) utána, az igen! Le se pisil már két hónapja, de amikor címlapos vagyok gyön szmálylizni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:00:27

@magyar-magyar szótár: milyen jól ismered a blogoszféra sztárjait, én még arra is képtelen vagyok, hogy észrevegyem, hogy A meg B ugyanannak az embernek két nickje:)

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 10:18:48

@vészmadár (pica pica): Egy rakás neves nick, amikor pl midejön, hogy
Mi ez a szar -akkor egy ilyen célra alapított kommentnicket alkalmaz azért, hogy ne lehessen megtudni, ő milyen szarokat ír. De engem nem is érdekel, mert egy ember két nickje (hacsaknem Steinmann grófnőről vagy Künüről van szó) nem ugyanaz. nagyonkevés az olyan ember, akinek a 32 nickjee tényleg "ugyanaz" . Gyakoribb, hogy egy alternatív nickről lassan lekopik a stílus és előbukkan az alapítő ősi nickje stílusa

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 10:35:07

@magyar-magyar szótár: Nincs semmi új. A blogoszféra 2010-re ért el oda, ahol az Index fórumai voltak 2003 körül: ami valamikor jó volt, már lepusztította róluk a fikanickek serege, de még fontosak voltak az üzleti modellben. A fórumok még most is üzemelnek, de hát ez ma már nem igazán érdekel senkit. Zárványszerű felület, elvannak valahogy.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 10:44:33

@elGabor: Tenyleg. Azt hittem "veletlen", hogy akkoriban aktiv elet folyt ott.

Hat az Internetto forum? Az sem volt smafu 1996-ban :))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:56:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: én is, meg kurva sokat chateltem is. És van egy elméletem: nem lehet, hogy te meg én meg az egész elbaszott korosztályaink változtak? hogy beleuntunk, megfásultunk, lett egy csajunk, munkahelyünk, ezer ilyen dolog lehet. Alítom, hogy a mai 15 évesek 10 (ha nem 5) év múlva azon fognak sírni, hogy bezzeg az MSN, az még IGAZI beszélgetéseket tett lehetővé...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.28. 11:15:22

@vészmadár (pica pica): persze, ez is igaz

lsd tumblr

már a mikroblogolás sem a régi
:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.28. 13:04:34

@magyar-magyar szótár:
melyik kínáét? hát pest lenne a minishanghai, a többi meg belső kína, helyenként egy-két kis szigettel, ahol egy éppen aktuális funkci lakik. kb. erre van pénz, csak nem merik bevallani.
a hhh analógiára: persze, hogy sántít, mert a vacsora előtt nem kiabálja tele a családfő a médiát a királycsávó nevével, hogy mekkora tyrant, és szavazatokért se versenyez.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:38:15

@halbikvera: "mi ez a szar? "
Nem jól kérdezted, így kelett volna:
Mi ez? A szar!
Egyébként a kommentek 5 körrel jobbak, mint a poszt.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:45:49

@Chaoyang: "MEGLEPETES LENNE A SZERZONEK MEG AZ OLVASOKNAK, HOGY A KINAIAK NEM CSAK KORRUPCIO ARAN KEPESEK MEGGAZDAGODNI? (MINT A MAGYAROK)"
Igazad van, adócsalás révén is képesek gazdagodni.
1996. körül nem győzte a vámhivatal a sok kínai üzlet tulajdonosát kergetni kettős könyvelés miatt, itt nálunk!
A futkosásra meg ráb*tak, nem tudták kideríteni melyik ferdeszemű az, aki a cégnyilvántartásba ügyvezetőnek be van jegyezve. Ugyan úgy, mint azt sem lehet kideríteni, hogy a rokkantnyugíjjal kapcsolatos vizsgálaton ki jelenik Gazsi I. vagy Gazsi II., mivel ujjlenyomatot sem a cégbíróság, sem az eü. viszgálatot végző bizottság nem gyűjt. Kinézetre meg mindegyik egyforma.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:53:09

@Con Storm: "Szóval a kínai siker titka az, hogy Pekingben az összes köztisztviselőt letartóztatták, kirúgták és 18 éves fiatal jó tanulókkal helyettesítették őket!

Itt is Magyarország ellenségei a terrordiktatúrából ránk maradt közalkalmazotti maffia!

A megoldás, be kell vezetni a poligráfos évenkénti pályaalkalmassági vizsgálatot a közszférában!"

Valószínűleg te nem jársz a közszférába, mert látnád, mekkorát tévedtél!
Azért kívánom, hogy ha arra jársz, a te ügyedet kizárólag olyan személy intézze, aki nem terrordiktatúrából ránk maradt közalkalmazott. Élvezd!
A pályaalkalmassági vizsgálattal egyet értek, de a közigazgatás legfőbb vezetőinél kéne kezdeni, és ha lehet havonta vizsgálják őket!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.06.28. 17:14:21

@magyar-magyar szótár:

Ne kívánd, mert a saját bőrömön tapasztalom a magyargyűlölő nácik terrorját!

Nah beteg lettem, majd az egyik orvos eszébe jutott nehézfémmérgezés, ezért elrendelte, hogy látogassam meg az üzemorvosom!

A munkáltatómmal közöltem a dolgot, mire 3 nap múlva kézhez kaptam az egyoldalú rendkívüli felmondásomat, követeltek majd 350 ezret...

A munkaügyi jogászokhoz elmentem, mondom én semmi ilyesmit nem követtem el, azt mondták kussoljak!

A munkaügyi központban közöltem, hogy az iratokon nincs rajta az aláírásom, mire az ügyintézőm felére állapította meg a havi átlagkeresetem!

Elmentem a jogsegélyszolgálathoz is, de ott is közölte az ügyvédnő, hogy az ügyész nem fogadná el a beadványt vagy ki...

A háziorvosom belehazudja a pofámba, hogy ő nehézfémmérgezésre nem vizsgálhat ki...

Az ANTSZ-nél saját pénzre kérhettem szifilisz vizsgálatot, de az olcsóbb nehézfémterhelést nem... mert azt csak szakorvos kérheti...

Nem tudok dolgozni, folyamatosan gyulladásban a szervezetem, alig látok, duzzanatok vannak a testemben, habár igen keresett szakmákkal rendelkezem és gyakorlattal is, még csak munkára sem közvetítenek ki, vagy vegyésztechnikusim, gépésztechnikusim, CNC programozóim, hegesztői minősítésem, bármilyen lakatos melót megcsinálok...

Vágod? A szolnoki vegyiben az átkosban, az ólomöntödében ezek a tömeggyilkos magyargyűlölő neonácik 42 embert végeztek ki... valahogy nem gondoltam, hogy én is sorra kerülök...

Lencsés István 2011.06.29. 09:32:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: téged már ismerlek , te vagy az a divat magyar aki mindig a helyesírás szabályaival jön de attól még a lényeg nem változik .... :) ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 09:52:58

@Lencsés István: azért ekkora pofátlanság mellett mégsem tudok elmenni szó nélkül

hiszen éppen te szoktál minden érdemi hozzászólás nélkül, pusztány nyelvtanra hivatkozva, (természetesen ótvar silány helyesírással) blogokat, posztokat fikázni

"MAGYAR - t kis m - el ? :O Azaz .... Ennyit erről a blogról is ...."

"Előbb meg kellene tanulni írni , és utána blogot írni ...."

"Majd ha megtanulsz írni , akkor kommunikáhatunk . :) ;)"

"Tanuljon meg írni a blogíró , és ne írjon hülyeségeket sem ...."

"Különben is akkor sértegessél majd ha én is megtettem illetve ha mered vállalni a neved és ha tényleg megtanul írni a blogíró ...."

"Nem tudom ki írta ezt a bejegyzést , de nagyon jó lenne ha megtanulna helyesen írni , mert ezért IS tart itt a világ ...."

stb: blog.hu/user/41469/tab/activity

szánalmas fasz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 09:57:16

@Lencsés István: elnézést

lencses.blog.hu/

"Hát érdekes 1 történet ez! Most leírom a véleményem....

Én rólam köztudott hogy nagy Ákos rajongó vagyok de Mester Tamás 1-2 zenéjét is szeretem! Tamás a Fonogram dijkiosztón bepipult mert nem ő kapta meg a díjat hanem Ákos! Igaza van Ákos új lemeze nem rock de ő nem tehet arról hogy odajelölték! Viszont a Cometért nem tudom miért neki áll feljebb hisz a közönség szavazott és amikor Ákos elindult mindig nyert szóval szerintem Tomika 1 kicsit magába nézhetne! Nekem ez a véleményem de biztos hogy kapok majd miatta!"

ha tudtam volna, hogy gyengeelméjű vagy, megadtam volna a tiszteletet

Lencsés István 2011.06.29. 12:32:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha neked valami nem érdemi hozzászolás , az attól még az .... Pusztány ? :O :D Azaz , na rólad ennyit te divatmagyar . :D a sértésed meg lepereg :) ;)

magyar-magyar szótár 2011.06.29. 12:57:27

@Lencsés István: Drága uram, a divatmagyart nem csak magamfajta egybeírásbuzik írják egybe, hanem egyébként az Academia szerint is egybe kéne írni. Egyébként: az Ön hozzászólásai érdemiek, érdemiek!

Lencsés István 2011.06.29. 13:39:07

@magyar-magyar szótár: te már azt sem tudod miről írsz .... :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 18:25:08

@Lencsés István: nem sértelek, tényt közlök

agyatlan troll vagy, ami még nem feltétlen baj

de annyira buta vagy, hogy az már kevéssé szórakoztató

és ráadásul még ide is szoktál

ez a baj

Lencsés István 2011.06.30. 09:15:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Majd ha magyarul fogsz kommunikálni , és nem internetes szavakkal dobálozol , akkor oszd az észt ! :) ;) Buta sem vagyok , de leperegnek a sértéseid ! :) ;) Pláne úgy hogy te meg anonim vagy , divatmagyar , és más néven kommentel nálam , mert nem meri magát vállalni , erre szokták azt mondani hogy szerencsétlen :D

magyar-magyar szótár 2011.06.30. 10:37:02

@Lencsés István: Nézze uram, nem hiába hasonlítkják egyesek az internetezést a pokolhoz, míg én maradok az egyszerű villamossal való közlekedésnél. Ön meglátott egy villamost, felugrott és egy régóta beszélgető társaságBA (bele) csöppent, az nem az ön hibája, hogy nem tudja, mit, kicsoda és miért. Az utasok különbözőek, nem kevés büszkeséggel állítom, hogy itt a mi szakaszunkban aztán tényleg MINDENFÉLE ember van. Az a magyar szellemi és internetes élet legkiválóbbjait jellemzi, hogy füöl-fölugranak (ha címlapos a cucc) és ennyit böfögnek: "Mi ez a szar" pl az efféle emkberek használnak több nicket. Én nem tudok arról, hogy H.L-nek lennének kommentnickjei.

Ön egyáltalán nincsen képben, lenne szives megnézni, mi van kiírva a villamosra. Az se ártana, ha Kevésbeszédű Hannibal munkásságának nézne utána... Egyébként szivesen látjuk, de mondjon is már végre valamit a szokásos fórumozós attac-okon kívül.
Mi a véleménye a kínai-ról pl? (MNint olyanra gondolok, tehát a kínaira...)

Lencsés István 2011.06.30. 11:46:41

@magyar-magyar szótár: Már pedig van a divatmagyarnak több nickje is .... Aki nincs képben az nem én vagyok , én nem sok dolgot utálok de azt igen ha valaki divatmagyar vagy hazugságokról blogol , itt az előbbi áll fenn . Nem érdekel a " munkássága " egy divatmagyarnak .

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.30. 20:14:07

"Buta sem vagyok" - ezen elgurultam... Hellerien groteszk tinédzser.

Lencsés István 2011.07.01. 10:01:13

@vészmadár (pica pica): Nem tudod ? :O Az szép .... :O :D

@ineralisi: ha nem tetszik valami ide tessék irogatni , te iq betyár :) ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.07.01. 14:59:25

@Lencsés István: korlátolt és igenfiatal trolloknak kicsinyt művelődés, tájékozódás, miheztartás végett - hogy értsék, hogyan is csinálnak vérhülyét magukból:

hannibal.blogter.hu/176422/sormagyar

Lencsés István 2011.07.02. 12:50:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a korátolt az te vagy , meg a társaid akiknek fáj az igaz :D ja és magyarul köszi :D :) ;) jó jó , tudom nem megy , de akkor meg takarodj ki az országból ! Ja és a sértéseid meg leperegnek mint ezt többször már mondottam csak nincs hova eljutni :) ;)

kIára 2011.07.03. 23:55:49

Óh, szívemnek oly, sőtmitöbb olybá kedves szótárembere
elhagytalak – kis üdőre – de nem feledtelek
hadd gratuláljak régi ’s új trolljaidhoz

(és most csendes felfohászkodásféle blogtéristenhez a szent gaogag liba hív-szketásinak világosságáért, és különösen te rajtad könyörüljön, Lencsés, kinek neve Estefán)

magyar-magyar szótár 2011.07.04. 03:40:36

@kIára: Köszönöm. Lencsés művészúr a mi Tunyacsápunk, de én nem vagyok elég Bölcs Patrick őhozzá.

kIára 2011.07.09. 21:27:47

Hoppá, ezt egy érdekes duplamondat:

„[…]Utána Henry George következett, az „amerikai szocializmus” apostola. Ő a múlt századvég óriása volt, ma már kevesen tudják, hogy a kínai fiatalok az amerikai egyetemeken tőle tanultak „forradalmat”, s hogy a századelő kínai forradalma nem marxista, hanem georgiánus ihletésű volt.”

Tipikusan olyan gondolat ami meghökkent, de helyességét megítélni nem tudom.
De még egy sekélyes wikiátfutás után is elgondolni érdemes.

magyar-magyar szótár 2011.07.11. 06:19:04

@kIára: Gyanús ez nekem, az amerikaiak valami gyerekes módon szeretnének mindent maguknak betudni, köszönni stb. Talán a mai forradalomban van valami, ami fölfogható europid (nyugatmajmoló) kopérozásnak.

Az amerikaiak szerint őnekik kellett két világháborúban megmenteni Európát (a II. vh ezen "megmentés"-nek a következménye pl .. höhö... hö...) Ráadűsul a múlt századvég az ugye az 1800-as ével vége, akkor pl Jack London szociálizmusa, evvel az á-val szoktam elkülönböztethetővé tenni az euroszocializmustól.

kIára 2011.07.11. 10:37:39

@magyar-magyar szótár:

Henry George ( en.wikipedia.org/wiki/Henry_George ) szociálizmusa aminek van szép ámerikai neve is – Georgism ( en.wikipedia.org/wiki/Georgism ) – az bizony implementálva volt Kínában a Csiangdzsú (Jiaozhou) öbölben, és vagyon Hongkongban és Szingapúrban.
És és ugye Kínában két forradalom volt, a Mao előtti 1911-es és az 1949-es _igazi_ maoista párt„forradalom”.

Feltéve de nem megengedve.
Én elhihetőnek tartom, hogy az első forradalom értelmi seggjeinek jónéhánya megjárta a korabeli ámerika egyetemi padjait és fejecskéjükben dszordzsianizmusukkal és szociálizmussal eltelve tértek vissza az édes (de véres ekével felszántadntó) császári apaföldre. (Már persze, ha visszatértek).

Szun Jat-szen és köre mindenesetre figyelemreméltó társaság. Különösen ha belegondolunk hogy 16 éves száműzetése során miket és hogyan csipegetett fel európában és amerikában.
A Szing Csung Hui (másárírással: Hua-Szing Hui = Kínai Megújhodási Mozgalom) konkrétan hawaiozott az ámérikában.

[Közbevetés: figyeljük meg alaposan ezt a képet, előlegezzünk meg egy sanda bizalmat a fiziognómiának és vegyük észre a jobb sarokban a kutyulit: http://en.wikipedia.org/wiki/File:华兴会主要领导人.jpg (finomszemű láncpórázra eresztve, két újjal buksisimogatást imitáló gazdijával)]

Hogy mi és hogyan nem maradt meg George-i eszmékből és lett belőle Maoista újdándi-mennyei malaszt – – – nem tudom.
Detalán és szintén csak feltételezve: a Párt későhuszadik és mai „meghújhodása” és a birodalom kapitalizmusra hajazó (bár soha olyanná nem váló) vedlésének szellemi alaphordaléka talán mégis dzsordzsianizmus és nem marxo-maoizmus.

{[(tudom, hogy ha valami már izmus, akkor az izmsra hivatkozásnak fele miazmás szédelgés)]}

kIára 2011.07.11. 10:48:37

A kép, ha nem kattanna:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/华兴会主要领导人.jpg

jegyzetek:
1. a kínai „forradalmak” száma végtelen, csak látókánk elől unalomba ködösül (akárcsak a saját „nagy” forradalmainkból való kibutulás)

2. Jack Londont köszönöm. Éppen olvasom az Országútont (innen kattan: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/ ). Valami pazar csodás. Fotóillusztrációival egyetemben.

(Csak egy példa az ámerikás hobóra: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/07.jpg | és persze innen a többi: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/holding.html

kIára 2011.07.11. 11:02:52

Na még valami (klára szeret régi fotókat nézegetni és vak tyúkként szemet vél találni)

Hogyan lóg kínában a mandarin? (J.A.)
en.wikipedia.org/wiki/File:China,_Mao_(2).jpg

(hátugye mindig hátul, őfőszentsége seggénél)