mizéria – latin eredetű szó. Kellemetlenség – fontos szükséglettel kapcsolatos zavar.
 
Néhány nap óta szokása a szlovák határ mentén lakóknak, hogy ha már átruccannak 30 Ft-tal olcsóbban tankolni, vesznek 10 kg cukrot majdjólesz valamire alapon. Bennevót ugyanis a tévébeee, hogy az osztrák határ mentén meg osztrák cukorért járnak át. Egyre többen felvásárlás-szerűen fölösleget gyűjtenek cukorból. A Bástya Nyugdíjas Sakk Kör [via piroslapok-pont-hu] vidékitagozatának spájzaiban még 16Ft/kg-s régi mókás, rémállat fejére emlékeztető Magyar Cukor –emblémás húszkilós tömbök is várják a cefreszezon nyitását június elején.
 
Számoljunk csak: Tíz liter benzinen majdnem egy újabb liter árát s tíz kiló cukron egy tizenegyedik kilóét keresik meg. Miközben az út költségét kizárólag a [vélt] benzinfogyasztás adataiból kalkulálják s nem, ahogy kéne, kb 20Ft/km az összköltségekkel (amortizáció, biztosítások, javítások, műszakivizsga, adók, útisarc, dézsma. Füstadó). Hetente egyszer használt hat éves óccsókicuzúkijukban csak a garázsban álltában elrohadt 2 millió Ft (persze hitelre, hoóógyne!). És most egy szlovákiai átruccanáson kerestek 1000 Ft-ot, ha nem számolnak 500 F6t-os órabért ezért föl maguknak…
 
Ez semmi! – ráadásul Anikó megujjazta Szandikát egy olyan műsorban, amit nézni mindenkinek ptfeőjjja! –ámde a Bástya Nyugdíjas Sakk kör vidékirepublikánusai meg haladóbalpoldali hölgyei is skype-olván beszélik meg a részleteket: beh undi volt, midőn Anikó szimatra kínálta pinás ujjait.
 
Ha pinások voltak azok az ujjak.
 
Különben Szandika és Anikó amatőr színésznők, akik szerződésben kötelezték magukat arra, hogy lihegni fog az egyikük, míg a másik ujjazza. Vagy fordítva. Egyéként morálisan miért is miért is lenne ez pl nagyobb kurvulás, mint amikor Török Vidor   agymosó kommentátor-blogját a hírkatgóriában tétette győztessé az index? [A hír az ugyebár tény kommentár nélkül, Török művészúr „blogja” meg színtiszta elmagyarázás a valóságtól/-ból] Vagy mitől is mitől is undibb Szandika, mint Winkler Róbert, amikor a 125-ös kategória alacsony eladási számai miatt feszt baszogatott motorkerékpárforgalmazók javára tolja a B125 mozgalom talyigáját? A Bástya Nyugdíjas Sakk kör posztklimakteriális hölgykoszorúja Szandikáikon párásítja bugyija nyergét titokban-műűvelt bloggerinák meg a Subba Corps sötésében dőlnek be ugyanezért csak kékben?
 
Mert a paplan mindent eltakart.
 
De egyébként is.
 
A cukorrépáról valóakat meg majd a vetésforgó c. szösszben aprózom. Jojszakát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr62701638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.01. 17:32:02

nemrég engem is valaki le-marie-antoinettezett, mert a közelbe járok vásárolni, és nem vagyok hajlandó a szombatomat elcseszni valami rossz légkondicionálású falanszterben, ahol 25 forinttal olcsóbb a tej.

I_Isti 2011.03.02. 04:56:52

@Budai Hella: Viszont ha heti több, mint 20 l tejet fogyasztasz, akkor már meggondolandó, szerintem...

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.02. 07:03:06

@I_Isti: látod, ez a mizéria lényege, hogy úgy spórol az ember a tejen, hogy autót tart, és akkora lakást, hogy elfér benne 20 liter tej, meg 6 kiló sajt és 8 kg mosópor stb
nekem se autóm, se jogsim (környezetvédelmi okokból), nem hiszem, hogy rá tudsz venni, hogy bkv-n szatyorban szállítsak 20 liter tejet, ami aztán be sem férne a hűtőmbe.

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 07:07:33

@Budai Hella: Ügyesen összindexezed a fazont a díványosztó sezlonnyal, de nem ezért lettél fÖL-Marie-Antoinette-sezve.
Természetesen bűnös az, aki a havi nagybevásárlást nem az Unsere Dorfzentrum -ban bonyolítja le. Csakhogy a gazdaságináci Ungarn-nel szemben az osztrák Unsere Dorzentrum Unsere kaufzentrumban egy bevásárlás csak minteg 15%-kal drágább, mintha bemmen az OSZTRÁK TULAJDONÚ Billába.
Én elhiszem, hogy te egy hősnő vagy, amiért a CBA-ban vásárolsz, ezért tisztaszívemből azt kívánom, hogy az itteni bukottCBA-ban, de dettougyanazt a bevásárlást az itteni árakon fizesd ki.
Úgy könnyű hősnek lenni, ha cak 25% az eltérés, de azt hiszem ,te is meggondolnád, ha puszta hősiességből 93000 Ft-ot kéne fizetned azért, amiért a gagyiáruházban 37000-et.

Jaaaa, hogy neked nincsen autód, hanem elegantan cekkerenként hordod el az árut,
Johh, akkor 112000.

áadásul az igazság az, hogy egy bp-i CBA és mondjuk a Fosony között nincs is 25%

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 07:13:59

@Budai Hella: Pesten akkora hős lennék az én jövedelmiszintemen, hogy az ingyenes Fosonyjárattal mennék ki a kiskosarammal.

Ha Budapest az ország közepe, akkor ott egyébként tényleg mia F-nak is autó. De ha az alföldön lennél büdösparaszt, akkor a traktorodhoz ha aznap kel az alkatrész, csak autóval kéne A Városba fölszalandod. Most megint azt hitted, hogy jól igazad lett, de még überebben M-A. lettél.

Viszont a városban nagyon sok ember nem azért jár autóval mert környezettudattalan, hanem azért, mert egy munkaórájában 2300Ft-os bérért 780000-et termel és nem engedhet meg magának egy 40perces útért másfél órát tömegközlekedni.
most akkor ki a bp-i én, vagy te?
?ajd fog egy 7000Ft óradíjas kezdő ügyvéd tömegközlekedni napi három órát. vagy egy kijárós könyvelőnő, deee, hoóóógyne! Ha egy kijáróskönyvelőnőnek eg nap 4 cége van Budafok Újpest Kőbánya Csepel csillagtúrában, majd tömegközlekedni fog, abból a napból 3 órát (most buta vidékiparasztésszel számolom) mi?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.02. 08:01:13

én - sokadszor írom - érdeklődés hiányában nem autózom, valahogy eszembe sem jutott, hogy vezessek, soha. emiatt bevásárláskor bezony a hipermarketből hordjuk ketten haza kézben a cekkereket.

Hogy miért hipermarket (Tesco és LIDL, mellesleg)? Mert ott olcsóbb. Ez tisztán anyagi kérdés. Például számomra idén derült ki, hogy egy igazgatóhelyettes kicsit kevesebbet keres, mint egy sima tanár. Egybeesve azzal, amikor összeköltözés miatt egyelőre egymagad tartasz el kettőt. Sajnos nem nyelvtanár vagyok, hogy egész évben korrepetálhassak, hozzám érettségi meg évvége előtt jönnek, hogy két hét alatt érjem el, ne bukjon meg.

Szval ha enni akarunk és néha egy-egy számlát is kifizetni, akkor bizony 3 helyre járunk, egyik helyen a tejet vesszük, a másikon meg az óccsóparizert.

Evvan, viszont boldogok vagyunk, csak szólok, szval nem panasz:)

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 08:36:55

@vészmadár (pica pica): Ezzel más vidéki büdösparaszt is így van. Nemrég olvastam, hogy Párizs leghosszabb utcája valami 4,5 km. No, akkor el lehet képzelni, hogy egy tiszaföldvári büdösparaszt a 6km-es főutcán mennyit mén, mire összevásárolja a napi két cekker cuccot.

Mi, mint környezetszennyezőbüdösparasztok, ráadásul körbeingázzuk a gtagyiáruházakat, ezzel is megspórolunk kb 12-15ezer Ft-ot.
Pl ha színházba mennénk @Budai Hella:
autó nélkül nem jöhetnénk haza.

Föl lehe6tz menni Pestországba a traktoralkatrészért (mert ide a gyorsposta is 24-48 óra) de vigyáézni kell az olyan települések lakóinak, ahol nincsen vasútállomás, kb 16-17 órakor vissza kell indulni Pes6tről, mert különben nem tud hazamenni.. busszal sem a vasútállomásos helységből. 15 éve direkt szétigazítják a busz és vonat menetrendet, hogy a büdösparaszt vidéken is leszokjon a tömegközlekedésről.

Faluhelyen van olyan autóval nem rendelkező büdösparaszt tanárnő, Ilonka néni, akit sajnálni kell, akik 2X3,5 km-t biciklizik vagy 2X1600 m-t gyalogol csak azért, hogy 10 Ft-ot nyerjen a kenyéren. Vessen magára a vén picsa, mért nem költözött föl Pestre? Ott csak fitten leszaladna a közikébe vagy a CBA-ba és cekkerrel suhh, már fent is lenne.

A fittségről annyit:
a XI. a XII. a II/a kerület, az V. kerület lakosa 10 évvel él többet, mint a VI-VII-VIII. XVIII ker lakója, legrövidebb az életeséje a XXIII. ker lakosának.

Mond Hellácska, te sejted, mért él tovább, mért fittebb egy budai úrhölgy mondjuk egy cinkotainál vagy Schorokschar-Süd -inél?

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 08:38:00

@Budai Hella: Összenézzem neked, hogy Bács kerületeiben mennyi az életesélykülönbség vagy mennyivel él tovább egy Bécs V. kerületi egy alsó-klagenfurtinál??

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.02. 09:21:16

@magyar-magyar szótár: részben talán válaszolni tudok, bár költői a kérdés: 100-120 éve a szegénység jele lehetett a vékonyság, vagy a szerény táplálkozás + kemény munka kombójától kialakuklt szíjasság-inasság, általában célzott (használt) izomcsoporton.

Ma a küzdelmes szegénység legjellemzőbb jele a dagadtság. Mert a szegény olyanokat eszik, ami nem éppen a fittséget szolgálja. tescopárizsi, kenőmájas. Meg ahol ugye a kutyaszalámit. Még komlón is, hány nyugdíjast lehet látni, viszi haza 10 kilójával a kutyaboltból a "kutyának" csomagolt, kicsit lejárt csirkefarhátat, aprólékot.

bezony, amit nehéz még elképzelni: nekem reggel terveznem kell, hogy merre megyek, hogy a város két automatájából az egyik útba essen, és mintha még 86 lenne, tervezni kell, hogy szombat este hogy lesz még kenyér, meddig van még valamilyen bolt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.02. 09:21:46

és persze komló még város, itt legalább automata van, ha csak kettő is, és tesco, ha csak kicsi is.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.02. 15:33:09

@magyar-magyar szótár: szerintem én semmi olyasmiről nem beszéltem, hogy SENKI ne járjon autóval.
De azt lássuk már be, hogy sokan tökfölösleg teszik a seggük alá, sznobériából nem járnak bkv-val.
A bevásárlás. Nyilván nem az alacsony jövedelműeket akartam cikizni. Csak arról beszéltem, hogy az ember szabadideje is sokat ér. Meg, hogy ha elmennél hétvégén "jobb környéken" lévő fosonyba, akkor azt látnád, hogy spórolás címszó alatt egy csomó felesleges marhaságot összevettek, nem a levegőre vitték ki a gyereket, hanem autóval el a fosonyba, többórás vásárlás, vissza az autóba. Máshol élünk, mást látunk a világból. Pl. belső óbudán, ahol 10 perc járáson belül 5 iskola van, vajjon szükségszerű-e, hogy a piccsa anyuka autóval az iskolakapuig (járdán!!) hordja a tohonya nyolcévest?

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 16:00:39

@Budai Hella: Véget ért már a mindenféle feleslegesholmi öszevásárlása a fosonyban című műsorszám. Kis napibevásárlásokat tesz a pólettárjátus meg a nyuggerek. A pénztáros már ha meglát egy rendesen telepakolt kosarat, akkor szemforgatván nézi a plafont, annyira el van tőle szokva.

Tényleg, csinálni kéne egy videoblogot, de nem ilyen inedexféle bézbólsapkás jógyereklinetamiből kimarad az eleje, amikor kérdezik a bézbólsappkást, hogy
"Melyik tévétű vagy"
s erre
"A médiától jöttem"
"Benne leszek a tévébe?"
"Ja"
"De azért megnézhetem, mit vettetek föl, nehogy valami szórakozás legyen"
"Persze -de úgyse én döntök, engem csak kiküldtek ide, nekem is vannak főnöke9im"

Aztán persze a bézbólsapkás kisköcsög nem látszik a fasza vidijón, csak az ügyesen DABC szerkesztett "riport"
amit a vágóasztalon még külön megturnbóztak.

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 16:05:36

@Budai Hella: Sőt, egyes fosonyokban azt látni, hogy déltájt kiautóznak a BMW1-es VI-os Golftól fölfelé, inkább Passat-os vállakozók egy 600 Ft-os menüre vagy 1200Ft-os gyorskajára.

Városi nyuggerek az ingyennbuszal zsömláéért, kenyérért.

Az a szerinted üde és jogos & globalicce trendicsek kishitelfelkapós szépidőkben volt 2005-2006. márciusig, hogy 35en álltak sort a hitelpultnál import szarságokkal 50ezerFt-os kölcsönökért.

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 16:09:17

@Budai Hella: Persze, hogy nekem se tetszik a felesleges autózás, pl a nyomorgó iskolák parkolói tele vannak a tanarak autóival, már 600 métert se tud gyalogolnui egy tanár, olyat meg, hogfy falusi tanár biciklin? hahaha a negyedszázados múlt. Van olyan iskolakörnyék, ahol a tanarak autósorai közt nem fér el, csak személyautó, meg olyan is, hogy a másfél sávon centiz a busz.
Aztán, ha kezdődik a tanítás meg a végefelé közeleg, akkor az autós szülő, bahhhh... ne is mond.

Eleve A Város szünidőben sokkal járhatóbb, bár ebben benne van az uborkaszezon is, mert az igazi DUGÓSélet az szept 15 után indul meg (pedig már 12 napja suli van)

Frick László Emlékzenekar 2011.03.02. 16:15:44

@Budai Hella: Kedvenc iskolaigazgatóm autóval a következő etapokat küzdi le:

Lakás-AranyKanna(200m)-iskola-100mm-Bépület80m-AranyKanna180m-Iskola100m-AranyKanna100-Haza-200m-AranyKanna200m-Bépület180m-AranyKanna 180m-Iskola100m-AranyKanna-100m-PolgHiv40m-AranyKanna40...Iaskola100m AranyKanna, Arany Kanna, Arany Kanna (záróráig, ami rugalmas) végül haza 237 m. (a söbetű hosszabb)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.03. 09:05:42

@magyar-magyar szótár: én még csak helyettes vagyok, de nekem helyi járatos bérletem sincs, szval nekem minden reggel a suliba dolgozni járás azt jelenti, 1,5-2 kilométer, hegyről le majd fel, haza ugyanez vissza, de ha be kell menni a boltba, akkor az arborétum felé kerülve olyan 2,5 kilométer plusz cekker:)
süti beállítások módosítása