Ezt sem Alfred Jarry írta. Korunk Pillanatunk bátor hőse, Jászberényi Sándor a Kossuth rádióban beszélgető alanyként elhallgatással kívánt tiltakozni a súlyos médiaterror ellen, ámde nem engedték elhallgatni, hanem lekeverték –azaz nem adtak neki hangot. Ó Anyám, Mme Ubu!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr102545628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.12.29. 10:36:16

ezt hallottam, ez jó volt:))
egy rádióban eléggé korlátozott, hoyg tiltakozhat valaki, pl. a melltartóégetés kevéssé hatásos lett volna:D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.29. 10:58:15

Amit tegnap a rötyölő híradó bemutatott, azon a hangfelvételen szó sem volt lekeverésről: mondta a riporter, hogy itt van körünkben stb, és hogy mi újság az alsó-taskenti mittudomén, erre Jászberényi: Khm, khm. Először is szolidaritásomat szeretném kifejezni Mong Attila és társa tiltakozásával, ezért egy perc múlva válaszolnék a kérdésre.
Erre a riporter: Na deháthogy? Nem adok egy percet, a rádiónak nincs erre ideje, hogy képzeli.
Jászberényi csend.
Riporter: ez esetben köszönjük szépen Jászberényi Sándornak.
Jászberényi Sándor: Khm, én is köszönöm.

Nyilván nem szó szerinti, csak tartalmi az idézet, de a lényeg benne van: nem lett Jászberényi lekeverve, és ha az egy percét nem is hallgathatta végig, a szolidaritása kinn volt a nagy büdös közszolgálati éterben, és EZ a lényeg. A közrádió meg lett hekkelve. :) Még sok ilyet, ezeret.

I_Isti 2010.12.29. 13:46:13

@efes: És a f..ok riporter arra sem volt képes, hogy egy percig dumáljon hülyeségeket?

magyar-magyar szótár 2010.12.29. 13:50:41

@I_Isti: Te olyan fiatal vagy, hogy már nem részesültél pol'képzésben-oktatásban? Hm? Hát szegény műsorvezető is mit csináljon, ő is csiki-csukiba került. Ugye jó lenne hősnek is lenni, me ki tudja, azért mégis ugye médiaterror áldozatának lenni mennyire lesz kifizetődő... Más egy vendég helyzete. Jászberényi egy zseni, ebből a helyzetből csak ő és csak győztesen tudott kijönni, ezért még egy Minőségi Újságírás díjat érdemel aBátor Elhallgatás kateg'ben. Nem csak írni meg beszélni kell tudni, hanem jóritmusban hallgatni. Hogy is mondta Tersánszky JJ? "Tudni semmi.."
de tenni is csak majdnemvalami. Hanem hallgatni, most? - minden!

magyar-magyar szótár 2010.12.29. 13:52:52

@efes: Ja, ha rajtam múlna, tízezer ilyen lenne :D Óch, bár engem hínának a rádióba, én hogy tudnék hallgatni! És most már három emberrel szolidaritásban!
Bleee, sokkal kafábbul tudnék hallgatni mint teeee!

I_Isti 2010.12.29. 14:04:25

@magyar-magyar szótár: Az a műsorvezető, aki bármikor, bármilyen témában nem tud 1 percig beszélni, az nem alkalmas arra, hogy rádióban műsort vezessen, szerintem...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.29. 14:21:51

@I_Isti: Szvsz itt a műsorvezető pedáns pártkatona volt, aki talán még nyamvadék fizetését is féltette, és azt tette, amit Aczél Györgyi elvár tőle: kirúgta a picsába a renitens ellenálló gazembert. Jászberényi mondjuk szerintem egy fasz, mert míg a Mongéktól, akik a Rádió alkalmazásában voltak, tényleg a hallgatás volt a korrekt proteszt, addig Jászberényi csak meghívott vendégként szerepelt, ő akár magához is ragadhatta volna a mikrofont, és bekiálthatta a nemzetiszín éterbe, hogy: Éljenek a hülyék! Ne legyen semmi! hajrá egyedül! C'mon lets twist again! - szegény Pierre-rel szólva.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.29. 14:22:42

@efes: na ez igazi punkcselekedet lett volna, ez a hümmögős elballagás csak ilyen izé. Balfaszság.

I_Isti 2010.12.29. 14:25:15

@efes: Ilyen egész Magyarország.

jónévez 2010.12.29. 17:24:12

@I_Isti: Félreértettél valamit.
Tudott a riporter beszélni.
Kérte a fickót, beszéljen, az nem volt hajlandó. Attól még csend nem volt a rádióban, onnantól, hogy Jászberényi kijelentette, csöndet tart 20 másodpercig beszélt a műsorvezető, kérve, hogy nyilatkozzék a témáról, majd utána leállította a riportot.
Jól oldotta meg, és kénytelen ezt tenni, mert a rádiónak kötelessége műsort szolgáltatni műsoridőben.

Innen meg lehet hallgatni az ominózus esetet:
data.hu/get/3340056/jaszberenyi.mp3

I_Isti 2010.12.29. 20:31:34

@jónévez: Eleve szar, és pontatlan volt a kérdés.
Eleve rosszul reagált a riporter, egy tipikus pártállami debil módszerrel, egyszerűen hagyni kellett volna, hogy hallgasson egy percig a fazon, és addig elmondani a hír háttéranyagát, amit akár az indexról is el tudott volna olvasni sokkal magasabb színvonalon, mint ahogy a kérdést eredetileg feltette.

jónévez 2010.12.29. 22:22:44

@I_Isti: Eleve csak értetlenkedni akarsz, látom.
Az eredeti "szar és pontatlan" kérdés asszem ebből a szempontból lényegtelen. Ha a Yetiről kérdezték volna, az sem számítana.
Ő egy rádiós (egész másról szóló) megjelenését politikai állásfoglalásának kinyilatkoztatására használni.
Azt sem kívánod felfogni (biztos nehéz), hogy a rádiós nem önfejűségében nem hagyhatja az egy perc csöndet, hanem mert a rádiónak MŰSORT kell szolgáltatnia műsoridőben. Ezért a rádiót bírságolhatják.
A mai médiatörvény szerint is.
Szerinted van olyan gerinces ez a Jászberényi, hogy kifizette volna a bírságot?
Ha szerinted hagyni kellett volna, te kifizeted?
Ez meg eleve rossz duma volt tőled: "Eleve rosszul reagált a riporter, egy tipikus pártállami debil módszerrel"
az nem pártállami, ha valaki a munkáját a rá vonatkozó szabályok szerint végzi.

PesszimPista 2010.12.29. 22:29:07

@I_Isti: Már elnézést, de forduljunk egy kissé vissza a bili helyesebbik oldalára!
A Koma arra használta a kollégáját, hogy saját pecsenyéjét jól kisütögesse. Nem tudom, hogy miért is volt Ő hivatott válaszolni a csernobili turistautak esetleges kijelölésének/megnyitásának kérdésében (talán Ukrajna szakértő vagy miafene), de azért azt leszögezhetjük, hogy ennek kapcsán terrorizálta -teljesen védtelen, és felkészületlen állapotban letámadva- kollégáját élő-egyenes adásban.
Én lekevertem volna a komát, és pártállás nélkül úgy kevertem volna le neki egyet, hogy a fal adta volna a másikat! Az én állásommal/megélhetésemmel/karrieremmel/gyerekeim betevő falatjaival (kívánatlan rész törlendő)ne játsszon senki fia, mert biza izibe' leharapom az orrát! Ha végén nyifogott volna, az más kérdés, de hát ő nem... (Gondolkodjunk!!!)
Ehhez képest a riporter gyerek a mai színvonalhoz mérten (is) profi volt.
Pártállami?
Ülj le fiam!
Egyes.

jónévez 2010.12.29. 22:31:24

@I_Isti: És még mellé:
Amíg azt hitted, hogy csöndben volt a műsorvezető (fentebbi hsz odban), akkor azért tartottad alkalmatlannak, amikor megmutattam, hogy lereagálta, tett valamit a műsor folytatása érdekében, akkor meg azért...

jónévez 2010.12.29. 22:50:40

@magyar-magyar szótár: "Jászberényi egy zseni, ebből a helyzetből csak ő és csak győztesen tudott kijönni," ???
Úgy gondolod? Szerintem nem kevesen godoljuk azért, hogy nem az a győztes, aki a mások munkája közepébe próbál szarni.
Én amikor hallottam, nem őt tartottam a győztesnek, aki más faszával próbálta verni a csalánt.
Foglaljon csak állást politikai műsorban, akkor van annak helye.

kikoránkell 2010.12.30. 00:52:21

@jónévez:

más faszával?! höhö, nem voltál manyup tag? haggyuk már a picsába ezt a felharákolt bullshitet, semmi értelme ennek a naponta ismétlődő szarkenésnek, bőven elég lenne, ha a maga részéről mindenki csak annyit mondana, hogy éjjen soká vagy abcúg neki! benne van ebben minden, teljesen világos, féregnyúlvány nélkül is.

I_Isti 2010.12.30. 05:15:24

@jónévez: Na ez a gondolkodásmód a nettó, begyöpösödött, pártállami, debil, cucilista embertípus gondolkodásmódja! Ez a célja a jelenlegi Viktátoriánizmusnak, hogy ugyanolyan hülyék legyenek az emberek, mint voltak a cucilizmusban! Ha egy barom kimondja a politikai véleményét egy nem politikai műsorban - ahova kétség kívül nem való, akkor az csak egy barom, aki nem tud normálisan viselkedni. Ha ennek ellenére hőst csinálnak belőle, akkor nem ő a nagyobb hülye, hanem az, aki hőst csinált belőle! "Műsort kell adni" - nem érted, hogy bármelyik általam utált és lenézett kereskedelmi rádiós rutinosan, és normálisan megoldotta volna a problémát úgy, hogy egy percig ő beszélt volna, így be tudta volna égetni, hülyévé tudta volna tenni Jászberényit!

I_Isti 2010.12.30. 05:28:39

@PesszimPista:
"Nem tudom, hogy miért is volt Ő hivatott válaszolni a csernobili turistautak esetleges kijelölésének/megnyitásának kérdésében" - na ezért volt szar a kérdés feltevése! Csak annyi derült ki, hogy járt ott a riportalany.

magyar-magyar szótár 2010.12.30. 07:40:22

@I_Isti: Például elmesélhette volna Jászberényinek meg másoknak, akik még le vannak maradva a témában, mi van Monggal.

magyar-magyar szótár 2010.12.30. 07:45:02

@efes: Könyvet tervezek írni Jászberényi hőstettről. 30-40 oldalon át tudnám elemezni Jászberényi tettének ezt az egyetlen lehetséges és ezért zseniális formáját. Ebben az esteben a matulista fikaista (pank) reakció rosszhúzás lett voplna, mert ki a faszom hallgat Kossuth rádiót, a sok elbaszott népnemzeti kőkonzervatív barom, azok meg képtelenek fölfogni egy ultrapank reakciót, azt hitték volna, hogy Jászberényi szimplán hülye. Jászberényi ötletével megadta a lehetőséget a rádósnak, hogy egy kissé játszhason az állásával, hátha nmegteszik e z e k végre a szivességet és kirúgnak valakit. A rádiósnak, ha több esze van, veszi a lapot és együtt hallgat Jászberényivel és így eggyel több, már négy hősünk lehetne!

magyar-magyar szótár 2010.12.30. 07:49:14

@jónévez: bocs, neked is szól az előző kommentem
@I_Isti: Igen, pl ez jó módszer lett volna. Sőt Hatodik Frakciósan úgy is ki lehett volna jönni a témából, hogy a főnöke se jöjjön r és mégis meglegyen a jutalomnyalóka és az aktivista széldzseki. meg gondolom, hogy Jászberényi se mérte föl azt, hogy ezentúl vigyáznia kell kommun ikációszakos jókislányok köreiben, mert hardéznájtjelenetek fogják terhelni, ha a csajával [feleségével??] ilyen helyeken mutatkozik. 10 éve még Hajtás Pajtás-nak volt menő lenni, de ennek a szezonnak a sztárja a Nagy Elhallagató lesz. Csak győzze kotonnal!

magyar-magyar szótár 2010.12.30. 07:54:45

@I_Isti: Rosszválasz. Majmot csinálni Jászberényiből, ez akkora hülyeség, amit én csináltam az isiben, amikor egy jógyerek összetörte az első felnőttszemüvegem. (Vééletlenül játszásiból úgy vert orrba, hogy a szemüvegem érte és oppárdon aztán rálépett. Én viszont felkaptam a csávót és egy 180fokos fordulattal segítettem neki, hogy a szemüvegmaradványokat a feje tetejével is zúzhassa. Ám a tan'tónéni nem értékelte az agressziómat. Ismétlem: egy egész tankönyvet lehetneírni Jászberényi zseniális mert egyetlen választási lehetőpségéről. Elmondja azt a semmi kis infót a csernobili túristautakról? Ki beszélne most róla ? Tegnap még Király L. Norbi nevénél is többen gépelték be a Mindenhatooo oltárára a Jászberényi Sándor. Én is onnan tudom, hogy Jógyerekújságírásért Díj-at is kapott már.

magyar-magyar szótár 2010.12.30. 07:57:29

Diurnus bácsi van vagy 227 éves, ha még él, Megyesi Guszti bácsi is már nem csak a vidékitanyáján mondja pár sör után a mamut hamunak.. de itt van Jövőnk Reménysége: Jászberényi Sándor! Ha ekkora fenegyerekei lesznek a magyar újságírásnak, még médiatörvény se kell, hogy a Fidesz a sajátlábában hasraessen.
süti beállítások módosítása