örömhír A Város megfelelően jóoldali jógyerekeinek!

MTI-copy: (a pirossal szedettek tőlem!)

 

Negyedével csökkent 2000 és 2009 között az Európai Unió mezőgazdaságában a foglalkoztatás, ami 3,7 millió főmunkaidős állás elvesztését jelenti. Magyarországon 35 százalékos volt a foglalkoztatás-csökkenés, miközben az agrárjövedelmek [NOMINÁLÉRTÉKEN!] több mint 33 százalékkal nőttek – derül ki az Eurostat által közzétett legfrissebb statisztikai adatsorból. Ha az inflációval módosítjuk a 33%-ot, azzal fokozhatjuk a jógyerekeknek a zsírtraktorosgazdák buktáján érzett örömét.

 2008 és 2009 között ugyanakkor az egész EU-ban hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a reáljövedelem 32,2 százalékkal.

 

Köszönjük Emese!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr452487523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.02. 09:23:52

Jól értem akkor, hogy Döbrögiék gyarapodtak, miközben Matyi szívott?

magyar-magyar szótár 2010.12.03. 03:23:04

@efes: Ismétlő áttekintés: A Lúdas Matyi egy jogiglossza volt a Tripartitumhoz annak szemléltetésére, mi lesz a főbb nemességgel, ha kiengedi a kezéből a piacszabályozást. Matyi= Hunyadi Mátyás. A pimasz paraszt. A gyakorlatban a döbrögiek termelőszövetkezeti vezetők voltak, zömükben vérszocialisták. Még a Bóldogg Kádár korban 500Ft-ért tagi jogviszonyt szereztek, majd a minimál szövetkezeti részesedésük jogalapján zárszámadáskor a legnagyobb pénzeket nyúlták le. A termelőszövetkezetek 3. korszakában az új generáció már nem is érzékelte saját résztulajdonának a szövetkezeti vagyont, hanem, mint állami tulajdont, úgy lopták. A tagok, amit értek, a főnökök meg az egészet. 1990, de már 1989. a nagy széjjelrablások éve volt. A balfasz és tökhülye Antall kormány nem vette észre, csak már későn, 1992-ben, hogy a volt téeszvezetők kft-ket alapítván széhjjelrabolják a téeszvagyont. Eeleinte döbrögiék is buták voltak és aki tag követelte a jussát, bevették a kft-be. csakhogy alkalmazottként egy kft RÉSZ tulajdonos nem kaphatott munkanélküli segélyt. Ezzel trükközve, meg a tagsági rész 10-ről 30ezer Ftra emelésével kisakkozták a hülye matyikat a kft-kből. Választás elé állították őket: vagy kikapják a 10ezrüket (ahhoz hülyék voltak a matyik, hogy a vagyonrészükre rákérdezzenek)vagy fizetnek még húszezret. A lumpentéeszproletáriátus, az addigvótjómígkádárélt, a cselédfilozófusok, akik helyett gondolkodni kell, mind inkább kvették a pénzüket.. így mehettek télen munkanélküli segélyre a kft-kből.

Mindeközben a döbrögiek szidták az Antall kormányt, meg a kisgazdákat és Torgyánt. Antallék próbáltak korrigálni, de budapesti agyérelmeszesdéses házifilozófusok és amatőr történészek honnan a faszból tudták volna a dürrgést, MÉG rátettek pár lapáttal, ugyan önkéntelenül döbrögiék javára, akik ettől mégvéresebb nagy pofával szidták Torgyánt. Olyan termelőszövetkezeti nagy szakértők, mint Almási Miklós eszteta vagy Uj Péter egyetemi hallgató A Jövő Záloga (és mérnöke) meg is voltak ZSZENTÜL győződve, hogy Torgyán verte széjjel a téeszeket (Uj a a tiszai vízkormányzáshoz is ért!)

magyar-magyar szótár 2010.12.03. 03:31:08

@efes: A budapesti értelmiseggek úgy tudták, hogy addig volt rend a magyar mezgazban, amíg téeszvilág volt. Beszopták, hogy annak az embernek, akinek földingatlan-tulajdona van, rögtön kell traktor meg gépek meg minden. És hogy hunnan lenne ez. Egyébként volt, mert a téeszvezetők 1990-ben elkótyavetyéltek amit csak értek, ócskavas áron lehetet traktort, mezítlábas IFÁ-t kombájnt venni. Ismerek olyan kft-tulajdonoskat, akik 15 év kemény munkával tudták csak csődbevinni a káeftéjüket. Ugye becsületes szocialista embertípus a kizsákmányoláshoz nem akar érteni, ő megelégszik a sikkasztással, lopással, hűtlen kezeléssel és a csődbüntettekkel.
Volt aztán a vagyonjegy história, ebben megpróbálták az ellopott szövetkezeti vagyonelemeket a jogos tulajdonosaiknak visszajátszani, DE a becsületes magyar sajtómunkásság a tolvajok és sikkasztók pártjára állt és elkezdték a kampányt, hogy a MOHÓ tagok ellehetetlenítik a mezőgazdasági vállalkozásokat és maradék téeszeket. Holot csak arról volt szó, hogy A JOGOS RÉESZT papírosították volna. Nyilván a Matyi anyukájának egy lufaszt kellet a kombájn.. vagy a feőd, de ha fogta volna a vagyonjegyét és érvényeíti, nem tudja a tééeszvezető/kft tulaj ellopni tőle. VISZONT itt jön a macicsel: Maga a jegy nem jelentett semmit: A Magyar Közlönben kihirdettek egy záros határidőt, ami alatt a vagyonjegy tulajdonosnak ki kellett rajzoltatnia a JOGOS részét a vagyonból. HAAZONBAN nem tette meg és mért tette volna meg, se az újság nem írta, se a tévé nem mondta be.. a többség szépen ült vagyonjegyén és szidta Torgyánt. Aki tökhülye volt mindenhez és mitse tett se a szétverésért.. igaz a széjjelopásért se igen felelős, úgy nagyjából tök idióta volt a témához, hátugye budapesti közepes képességű ügyvédről beszélünk. najoszt vidéki rokonai (értelmiseggül affinitása) kinek nincsen, szerintem Uj Péternek is van vidéki nénikéje. Tótának meg pláne!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 09:47:20

Hát, mikor volt az, amikor Demszky kitette a traktorrel behajtani tilos táblát Budapestre? Akkor épp a Dózsa Göyrgy út sarkán laktunk, elég volt csak kipislantani a (z akkor még) Felvonulási térre, és olyan kiállítást láthattunk trakotorokból, hogy azt a világon bárhol megcsodálták volna. Nem is tudtam, hogy van olyan, hogy Lamborghini traktor! Bőrülésekkel, 5.1-es Dolby hangrendszerrel, tökéletes hang- és hőszigeteléssel, hűtöszekrénnyel. Ilyenből legalább 4 db volt, a sok John Deer, Chevrolet, és tudjatököm még mileyn márkájú szupertrakotorokból. Volt Zetor is. Ekkor mondtam, hogy a jó kurva anyját a sok nyavalygó parasztnak...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 09:50:33

Ezenkívül, aki a valódi vis maior-ügyeken (elvitte a jég, víz a termést, beütött a marhaagylágyulás, stb.) kívül, a mezőgazdaságban csődbe tud menni, az meg is érdemli. Vagy direkte csinálta, ahogy ezt te is láttatod. Más variáció nem létezik.

kikoránkell 2010.12.03. 20:26:07

@efes: Pont neked kell tudnod a Hét mesterlövészből, hogy "Only farmers won . We has lost ." :)

magyar-magyar szótár 2010.12.04. 06:45:26

@efes: Volt most ez a Felvásárlási szerződés trükk, nem az apróbetűvel, hanem a szerződés címével trükköztek, ugyanis a tükörben kicserélték a felvásárlásit Szállítási -ra. Aztán a hülye paraszt csudálkozhatott... Mert le kellett szállítania, ami meg se termett... (-> A gólya és a róka c. mese)

hacsaturján 2010.12.04. 07:19:40

agrárfronton nyert elméleti és gyakorlati elfogultságaim miatt úgyis mint paraszti jógyerek, az alábbiakat fontosnak tartom közzé tenni:
-pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el;
- mindenki a maga szerencséjének a pogácsa;
-az időjárás mindenre kiterjedő alapossága senkit se kímél;
-köszönjük emese;
-a méh nem tojás, a krumpli nem darázs;
-mér pont új péter, mér nem emese;
-stb.

hacsaturján 2010.12.04. 07:22:06

a kelenföldi traktoros gazdák ?

magyar-magyar szótár 2010.12.05. 07:54:52

@hacsaturján: Ezt mondta az egyik királycsávó, mielőtt kolbászt tőttetet az egyik gongúrrensébűl, aki azt hitte, hogy majd a két hetvenezerforintos csaját csak úgy kiállíthatja a hatosúton. Mindenkinek a maga seggelyukáig ér a keze, mért nem volt oln szorgalmas és szerencsés ez a balfFFF, most nem lenne belűlle húrka. Én teljesen egyet tudok csak érteni ezzel a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el -lel, én is adtam el Óccsó Kis Cuzzúkit, azzal, hogy 55ezer km van benne, igen csak meg még 300ezer is.
Emese kicsi termetúű és nő. Azonban egy nagy lóbaszó termetű faszán rokkernek vagy fejlett ateista gondúkodású XiX. századi orosz gyiáknak kinézű fasziról ki feltételezné, hogy majdnem olyan okos volt, mint Emese. Főleg a tiszai vízkormányzáshoz.

Én ezt szerettem mindig a bolsevik újságírásban, hogy nem a tárgyhoz kell érteni benne, amiről írunk, hanem a stílus és formabravúrok kivitelezéséhez. Pl bolsevik irodalomkritikusok a volga-alsófolyásvidéki édesanyjába küldték Maxim Gorkijt anno olyan irodalomkritikai cikkekben, amit még az ISteni Matula Magazin is csak alulról szagol, mint Oláh Ibolyát.

magyar-magyar szótár 2010.12.05. 07:57:42

@hacsaturján: Például a joghurt aludtej, viszont nem minden joghurt feliratú dobozban van aludtej. De ezt az ember a pénztárhoz állás ELŐTT sem sejtheti.

Hát akkor honan tudná azt, hogy egynémely budapesti parasztnak több fődgye van, mint egy jászapáti kuláknak. Ugyanis a földingatlanbulihoz nem kell traktorral is rendelkezni, traktort meg ilyesmit csak elmaradott, begyepesedet fejű balfaszok tartanak. Okos földingatlantulajdonos maxx, ha Google Earth-ön látja a fődgyit.

hacsaturján 2010.12.05. 08:31:26

ezeket így, ebben a formában prezentálva mind nem értem, sőt nehogy mán a kedves tiszát is lehülyézzük!

magyar-magyar szótár 2010.12.05. 08:42:16

@hacsaturján: Ha értenéd, akkor a strómanjaid most mindenáron földeket bérelnének össze az Alföldön úgy, hogy ráígérnének az elavultparasztokra (tudod, azok a begyepesedett fejű barmok, akik csak mit vessünk jövőre, hogy törjük le a vízbenálló kukoricát meg ilyen fasságokban tudnak gondúkodni) , aztán meg 1 (azaz egy) Ft-ért a bérbeadónak visszadják a földet művelésre, vessen, amit akar, at csinál, amit akar, csak műveltnek látszon a föld.

Ha mindenki mindent értett volna itt az elmúlt 20 évben, akkor a világ rigó lenne.
süti beállítások módosítása