Az elektromosgitár Buxtehudé-ja T-Bone Walker. Ő az apja Johann Sebastian Hendrixnek, bár arra nincsen feljegyzés, hogy Hendrix gyalogolt volna annyit egy T-Bone Walker fellépés kedvéért, viszont a fiatal Hendrixet gyakran fikázták amiatt, hogy utánozza Dietrich T-Bone Walkert.

 

A Stormy Monday, a Viharos Hétfő egyébként magyarul a katzenjammer [tükörfordításban macskajaj] napja, rókavadászat kifulladásig a fehértelefonoknál, stb.

 

Még Dietrich, a kredencméretű dobozosával. Azt hiszem, a tipikusan magyaross seggfejű "zenekritikusok"-on kívül senki nem találhat kifogásolnivalót Walker zenéjében és főleg játékában.

4 komment

Címkék: macskajaj

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr331480563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.01.04. 00:53:08

tudom, a blues a zigazi:)

de azért volt egy Charlie Christian is, pl
www.youtube.com/watch?v=Ce9Jtl9D6FQ
(meg egy Django stb)

<3 gitár:)

magyar-magyar szótár 2010.01.04. 06:47:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
ma videótlátó géphez jutok s hallgatom.
Nekem mindegy, csak gitár legyen. A blues és az abból gyökerezők fogyasztásának egyik átka (apropo, Paganini néhány gitárdarabja is KEMÉNY! tudod, hogy szabadidejében gitározott is..) mint az indiai-arabs kajákról visszakóstolni az anglosaxo konyha ízeibe. Fincsi, de azért...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.01.04. 12:29:18

@magyar-magyar szótár: persze, talán még van is paganini gitárkottám
ill. volt
amikor még klasszikus gitározással próbálkoztam

a második linken olvasnivaló is van
süti beállítások módosítása