Ma újra nem mindegy, mit gondolnak az emberről politikailag.

/Bakulya Az Őlydög a 2006-os Bakulya identitásrablás -botrány idején. Ebből a kommentből lehetett megtudni, melyik a két, egyformának LÁTSZÓ közül az igazi Bakulya_ ez.../

Házmester- és portásország vagyunk.

Néha vannak rendesen igazolóbizottságok, amik előtt emberek megjelennek és tanúságot tesznek meg tétenek haverjaikkal politikai megfelelőségükről.

Pl Szabó Lőrinc azért mehetett át az igazolóbizottság előtt, mert fiatal barátja, Keresztury Dezső nem mondott igazat róla.

A politikai alkalmasságot tévesen píszí-nek szokás téveszteni a PC-re vonatkozó amerikanizmusok miatt.

 

Csakhogy az amerikai pol'korrekt nemegyenlő mélymagyar polkorrekttel.

Az amerikai PC a politikai semlegesség felé sika-mikál, míg a magyar polkorrekt egyenlő az aktuális fő politikaimegfelelés csapásirányába való stréber benyalással.

A politikai megfelelőség a XX. századi Magyarországon, a nyílt, majd a burkolt feudálizmus szépnapjaiban állás betöltéséhez nélkülözhetetlen volt. Illetve 1942-ben, Babits halála után a minisztérium Illyés Gyulát, a kommunista & népi hírében álló személyt jelölte a Nyugat jogutódjaként működő Magyar Csillag élére. De ez más tészta ide. A Boldog Kádári Érában a politkailag megfelelő ember a szocialista embertípus egy példánya volt, hogy ez a szocialista embertípus milyen, azt majd más czikkely-ben kifejtem. A lényeg, hogy antiklerikális, azaz a csecsemőjét titokban és lehetőleg más egyházmegye plébániáján vagy tiszteletesi parókiáján keresztelteti meg (innen eredjet a hiedelem, hogy a megfelelőjen zattejjistának a pápát és a kattólikus papokat kell szidalmaznia a ~ ség kifejezéséhez). A szocialista embertípus jó közösségi is, ami azt jelenti, hogy adott esetben azonnal feldobja a kollégiumigazgatónak vagy munkahelyi főnöknek az ellenséget. Hely, név, cím részletezve. Mindezt persze orálisan nem a saját előrehaladásáért, hanem a rendszer üdvére.

Politikailag megfelelőnek lenni üzletileg is kifizetődő, pl Farkasházy Tvadart, pedig humorban mára már több, mint kontárrá züllött és még önparódiának is gyönge, kevesebbet osztják, mint a jóformán egyetlen valamitérő "jobber"-t, Fábry Sándort. Pedig a pinokkiózás akár politikaimegfelelően is értelmezhető, hiszen a cuki Pinokcsika csak egyszer hazudott, s akkor is megnyőtt az ólya, míg a pinokkiózásokkal földicsért refómmorákulum permanente hazudott, és ahhoz képest az orrocskája még csak nem is nagy... Tényfeltáróújságíró, ha magyarpolkorrekt, azaz jól nyal, pettingelhget és smárolhat olajmaffiózóval, azt is lenyeli torkossan a szakma. Nem sorolom most a magyar nyalóújságírás gyalázatait, az orosz józsefi mélységek alá bukó Andassewről is ennyit, név, kész, márkavédjegy már az orbitális benyalásban.

 

A mai pol-benyalás azonban abban különbözik a 25 évvel korábbitól, hogy máma már a felszínen egy kicsit ellenkezni kell, vannak ilyen készenkapható teszkógazdaságos , ostorozásukkal a politikai  semlegesség és elfogulatlanság látszatát megadó bokszzsákemberek, mint Tóth Károly MSZP-s képviselő vagy Dr Kiss Péter a Vidéki Tanárnő tagozat gyöngye. Az idült alkoholista Szanyi Tibor, aki kezdődő agylágyulása miatt a tavasszal már még gazdaságoi szakemberként is látta magát a kamerák lencséjében tükröződni, nem bokszzsák ember, pl lecsulázta ügyesen a minap Sólyom László köztársasági elnököt (amúgy is a sólyomköpködés eleve jót tesz az ember politikaimegfelelőségének, egyet anyázik Lendvai Ildikón és már OK is a meó-n átmehet..)

  MNáciO nem is szokot egyáltalán sose a zöldkérdéssel foklalkozni, ezt főlek onan tudom, hogy alulírott, büntető jogifelelőségem tudatába kijelentem A Tisztelt Igazoló Bizottságnak, hogy sose szoktam MNáciO még onlájne se olvasni.
Egyben kérem, hogy poltikai alkalmaságom megálapittásával támoggaság házmesteri álásra való pájázatomat.

Majd még a házmester-és portásországnál erre a témára vissza curikkolok!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr841396263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása