Már írtam a piréz kapcsán arról a  netokratív hülyítésről, amit szerintem a legkétségtelenebb jószándék vezet és egy szakállas-szemüveges Felnőtt Bácsi szop ki a ... valyon melyik ujjából is?

Most a "100 legszegényebb ember" és a "legszegényebb magyar falu" jutott eszébe a kis tréfacsináló kombattónak, hogy a netenlógó meg médiákon nyövő tudatú, átlagosan naív magyart beszopassa a hülyeséggel.

A pápai csicskáztató rabszolgáztatók lebukása óta talán már a hírzabálóknak, és a médiáktól mindent válogatás nélkül beevőknek is feltűnhet: Talán mégsem sikerült a tárkis Felnőtt Bácsinak megtalálnia a legszegényebbet. A bács-kiskun és pest megyei tanyavilágban, a maszekbarneváloknak és zughúsüzemeknek dolgozó "állattenyésztő ósviccokban" napi 2-3 liter kannásboron, kutyakenyéren tartott rabszolgák a legszegényebbek. Csak ezt a tárkis Felnőtt Bácsi nem tudja, mert statisztiko-tudományilag , és főleg íróasztalba nyőve nem mérhetőek ki a társadalmi rétegekből.

 

Nem írom le annnak a médelyákoktól agyonkoptatott alföldi kis falunak a nevét, ami a legújabb népszopatás szerint a legszegényebb. Nem a legszegényebb ez a falu, csak amióta a magyar szélhalám-kalamoló, médiapaláver-verő megélhetési cucojológija apostola, Bognár Szabolcs oda behúzta a bokáját, isten nyugosztalja, csapások csapások után érik az ottlakos szerencsétleneket. 2200 emberre ennyi pénzt, elméletiparipát és coccojológijai fegyvert nem pocsékoltak hiábavalóan. Ha a dolgozat valódi értékeket hordozott, volt benne munka és tapasztalat és valós adatok, akkor úgy járt, min Gyenei Márta tíz évvel ezelőtti munkája a stratégiai gyermekekről.

 

A többiről meg ne beszéljünk.

 

A Felnőtt Bácsi képéről alig hiszem, hogy lesülne a bőr ezen újabb népszopatásáért. Az ő szenn'meggyőződése, hogy a szándéka jó. Na, ebben én is biztos vagyok, hogy a Szakállas Szemüveges Felnőtt Bácsinak a szándéka jó. De hogy az eredmény nem népfigyelem fölkeltése let, hanem übüiádos burleszk, az biztos! Hogy nem járt abban a szerencsétlen faluban a Felnőtt & Szakállas Bácsi & Co. az is biztos. Éppen egy nemmesszi város pógármestere jelentett föl helyieket cocpoltvásárlásért. 50 eset, százmillió Ft-on felüli nagyságrend. Az egyik jelentős cigány hegedűművész származik e faluból -családját sűrűn látogatja, példásan támogatja. A kis falu pógármestere munkaerőkölcsönző, busz-számra szerez alkalmi munkásainak melót. Legalább hat nagy kamatoló család van és még legalább húsz kisebb család kamatol alkalmilag. A falu száz leggazdagabb embere cigány -a magyarok a fasorban. Pár százalék még. Több tucat millión felüli értékű autó van a faluban, a java 5-15 év közötti, a legszegényebb nagycsaládokban is van műszakis kockalada. Óriástévé, házimozi, DVD, csanelttepsi, vidijó. Sok-sok háztartásban számítógép, pár cigány  fiatal a YT-ra is felrakta produkcióját.

 Szerintem a legkevesebb az lenne, hogy ennyi tévedés után az Érdekes Bácsi személyesen leutazik a legszegényebbnek hoaxált kis faluba és a kultúrházban bemutatkozik a helyieknek és elmeséli -persze tévékamerák előtt, hogy az idősebb cigányasszonyok moderálják indulataikat, honnan a rákból szedte a baromságait. Szerintem papírról. A tévéhiradók stábjai a helyi kisboltost kérdezték, pedig több, mint száz család autóval jár át a szomszéd faluba, méginkább a messzebbi kisvárosba vásárolni.

Na, és azt tudjuk, hogy Magyarországon a statisztikai adatok valósága csak addig ér, amíg a papír, amire fektették. És érni is kb annyit ér.

Ja? Vagy hogy ez a nyomorult ricsajkeltés médiahack akart volna szegényke lenni?  Szerintem a médiahack szépítő (eufém) kifejezés erre a tipikus mélymagyar értelmiseggi  baromkodásra. Azt eddig is tudtam, hogy a szociológia áltudomány, de így, a statisztikával való bohockodással megvariálva, ennyire cukorbanfőtt, kandírozott mandarinzselészínű példája ritkán leplezhető le...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr501422592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.02. 20:06:52

valahol felsír egy gyerek?
önérzetes cigányember fekete dzsekiben mutatja a kétszintes, sokszobás, puszta fal házában az ajtó mellé bekészített, házilag barkácsolt nyeles, élezett fémvégű fejbebaszó szerszámot, hogy azzal fenyíti majd, aki a családjára tör. hozzászólás: ahhoz van eszed bazdmeg, hogy házilag hentelőt eszkábálj, de kapát nem kötöznél a végére, hogy legalább a háztájival csinálj valamit!

magyar-magyar szótár 2009.10.03. 05:13:14

@bs395: Mondott községben volt egyszer egy kertművelő program. Ahhoz, hogy ingyír, potyára vetőmagot (kompírt) kapjanak, fel kellett ásni a kertet. Az asszonyok nagyon benne voltak. Sok asszony felásta a kertet az izomatlettában a munkálatokat szemlélő jólkottázott ura megelégedésére. Volt asszony, aki viadalozott is az urával, ne adja el a kompírt. Becsűűűűlettes magyarok fillérekért meg is vették vóna. Emlékszem valami irományra erről az ÉS-ből, az a Reisz Máté vagy kicsoda, félresikerült alföldi tajparaszt gyerek, a gaz Kardos Gé ovijából förmedett erről valamit.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.03. 09:07:01

Asszem a száz legszegényebb magyar projektet teljesen félreérted

de biztos én látom rosszul innen fentről pestről
(ami délbuda:)

magyar-magyar szótár 2009.10.03. 09:12:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha jólértem a száz legszegényebb hoaxot, akkor A Száz Leggazdagabb Magyar inverze. Vagyishogy kb úgy a legszegényebbek ezek (megismerhetően) mint ahogy soha nem fogjuk megtudni, kik a leggazdagabb magyarok és mennyi pénzzel. Már Rákosi alatt voltak forintmilliomosok (nálam tanácsmilliomos címszó alatt )
Nem tudom, csak a legnagyobb jóindulatot Sík Endréékről feltételezni. Viszont azt tudjuk, hogy a Bánat utca mivel van kikövezve. Csupa jószándékból persze...
süti beállítások módosítása