szakértői kormány 

A. változat -Kellemes és üdvös, kívánatos és aligvárt az a szakértői kormány, aminek az ötlete a számomra rokonszenves politikai oldal (barátaim, rokonaim, üzletfeleim, etc.) ötletelésben merül föl. Válság van, hiszen nem az én haverjaim osztják a lapot, ha ugyan egyébként a minisztériumi kapcsolataim töretlenek, hiszen államtitkártól lefelé nincsenek cserék és a nemszakértő ostoba, politikaianalfabéta és csetlőbotló, kormánynak jóindulttal sem nevezhető testület minniszterének arcát a szakmaiállamtitkárja a minisztériumban keresztülbeszéli, és a közhiedelem szerint miniszter csávó kikönyökölt tweedzakójában hajnali féltizenegykor úgy sunnyog át az aulán, meg ne lássa senki se. Ráadásul a Nyugat, a Zónijó és az Ájemef  is megkönnyebbülne, ha végre ebben [nem ebben, abban, 1994.] az egyre kibontakozóbb válságban szakértők kezében lenne a Magyar Köztársaság. A demokrácia ismérve, hogy a kormány szakértői, nem pedig feudális alapon, haverizmusban vagy kesztyűsbábszerűen ültetik tele fajankókkal. Ráadásul ez a politikaibalfasz kormány tele van részeges alakokkal, hogy néznek ki, az a Hóbagoly is! Tíz éve még vendéglátós volt a Délpesti'nél. (1994. február)

B. változat: Tetves, redves és büdös, tetű galandféreg mindaz a sötétben bújkáló rémhírterjesztő aljadék, aki a számomra kedves és üdvös, nekem megfelelőoldalú, édes jópofa snájdig kormány ellenére ilyet egyáltalán, hogy "szakértői kormány", felvet. A nép úgyis hülye, amnéziás, visszaaszocializmusbakaró, semmire se emlékezik, a tegnapi újságot nem olvassa senki, akor honnan venné azt az újságot, amiből a képembe olvashatná, milyen elánnal és hevesen beszéltem tizenöt éve á pragmatice a szakértői kormány szükségessége mellett. Demokráciában szükségtelen a szakértői kormány. Teljesen felesleges ilyesmire pénzt pocsékolni, mit szólna a Nyugat, A Zónijó és az Ájemef? (2008.november)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr63894976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.23. 19:19:04

a szakértői kormány az milyen állat? kinek felel? ki választja? most nem olyan van? akkor minek vannak ott? vagy a szakértők azok nem pártkatonák? akkor minek vannak pártok?

magyar-magyar szótár 2009.01.24. 07:14:34

Szakértői kormány [elvileg] válsághelyzetben szükséges. Ilyenben volt ugye az ország a Hóbagoly Kormány idején (1994. január-április) Az 1994. májusában győztes pár a visszaaszo9cializmusbaakarózók nosztalguáján és ezzel az igérettel nyert, miszerint szakértői elsz a kormánya. És egyébként meglehetősen szakértői volt ez a kormány, pl a pénzügyminisztert Bokros Lajosnak hívták, aki a minsiztériumban a feudális luxusbatárhorda helyett fehér III-as Golf-okat vásárolt miniszteriális autónak, egy ilyenel ő maga közlekedett sofőr nélkül. Hogy ehhez a Feudalizmus Őre az Őrezred mit szólt? Nem tudom.
Amikor A népharag miatt Bokrost leváltani kényszerültek, Horn egy hónapig könyörgött ( és várt reá )egy Járai Zsigmond nevű szakértőnek,mert őt látták méltóna utódjául Bokrosnak.

magyar-magyar szótár 2009.01.24. 07:18:02

Most egy jóképességű nyírségi szinesfémkereskedő vállalkozó a "miniszter"-nek látszó személy, akit azért egy Pénzügyminiszterek reggelije című műsorban alulképzetsége és szakérteme hiányoságai miatt bátorság lenne elődei közé ültetni.
És akkor még ennek a "miniszternek" vannak természetazonos hatású mondatai.
Gráf József pl ért a mezőgazdasághoz -azért Londonban Nemzetün Üdve szólalt meg mezgaz ügyben úgy, hogy másnak az MSZP SZAKpolitikusának kellett megsuólalni, ahog szeretett miniszterelnökünk nem akkora marhaságot akart mondani, mint amekkorát mondott Londonban , csak kibukott véletlenül a száján.

SZAKpolitikus, ez a kulcsszó, némelyik miniszterünk annyira lebutított, hogy szakszerű beszédhez SZAKpolitikusnak kel kiállnia.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.24. 07:24:09

értem én a problémát, csak valaki odafönt felesleges: ha a pártok nem tudnak szakértőket felmutatni, akkor ők, ha a miniszterek nem szakértők, akkor ők.

magyar-magyar szótár 2009.01.24. 07:52:40

Szakpolitiks azzal vágna ránk, hogy a miniszter az POLITIKUS és a tárcánál a demokratikusan a vezetésre kijelölt párt politikáját KÉPviseli. FELügyeli a szakértői munkáját. A minisztériumokban a közelmúltig A Struktúrát minden opolitikai irányváltás érintetlenül hagyta, ugyanaz a Thuma József maradt végig az önkormányzati pénzügyekért felelős a belügyben, aki a tanácsok pénzügyeit is felügyelte. Egy ilyen ember gőggel nézhetett a jövő-menő miniszterekre.
Namost a mibnsiztériumokban brainstormingolás folyik, napi 12-16 órákat is ötletelgetnek szakemberek, annyi az ötlet/óra -szám, hogy abból összességeében egy hatalmas semmirenemhasznáható Szürke Massza keletkezik. Mindenre van indok, meg magyarázat és ellenkezőjére is. Ilyenkor jól jöne egy miniszter, aki egy kicsit szakértő is.
De minek ide szakértő, amikor a Fabulous Four mindenhez TELJESEN ért. Teszemazt a MeH politikai munkáját Gyurcsány irányítja -Kis Péter pedig a gálya burtya, kivitelezés, meló, konkrétügyek felelőse. Mezőgazdaság: Gyurcsány. Szilvásy, nos így hirtelen nem tudom megmondani, ő még mihez ért, mit vezet. Draskovics szociális ügyekben is megszólal (méghozzá érdekesen!!).

*( ország képe: az ország képviselője, követ: az illető uraság, herceg, kiráj, szuultán követe. )

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.24. 08:28:08

akkor kérdem megint: minek vannak ott? mert ha félmeztelen modellcsajokat tennének oda dekorációnak, egyből emelkedne a közhangulat meg a demokráciába vetett hit, és végre le lehetne mondani az illúziókról, amik a továbbiakban úgyse érdekelnének senkit.

magyar-magyar szótár 2009.01.24. 08:35:17

Elnézést, dekorcsaj, ha korára tekintettel már nem is félmeztelen, de van a mélymagyar APA vágyat kelégítendő A Jó Köztrársasági Elnök Apa lánya. (Dinasztikus okokból a név PR értékének kihasználására) Mert hogy egyébként külügyér lenne, azt senki nem feltételezi a "külügyminiszter"-nek látszó kedves személyről.
És mint a politikusok unalmi listája (amit "népszerűségi"-nek hazudnak el) mutatja, népszerű miniszterünk ő. (mím-szter, tehát ti. hogy mutatja, mintha)
süti beállítások módosítása