grúpi [groupie] -Azok a csajok, akik az öltözőajtóban várják a zenészeket és a suttogásukból (angol:) az .. uck me .. uck your dick hallik. Leginkább.
De: van náluk aspirin. Tartalék E húr, fülesanya a kiscsinnt rögzíteni, fázisceruza, tampon, eseményutáni tabletta, Clion-kúp a sztár csajának [feleségének], vagy még egység a kártyán hazatelefonálni a sztár anyujának.

 

Grúpi, ha kell, tartja a gyertyát, ha nem, eloltja, ha kell, friss húst kerít, ha nincsen, ő maga is az...

Marie-Rita Labross, Gombrowicz grúpija
 

 

További információk:
Peter Occhiogrosso-Frank Zappa :
Az igazi Frank Zappa könyv JLX kiadó Bp.1991.

Grúpi létezik háziasszonykategóriában is. Aki látott már 54 éves szerb asszonyt, szinte leányka sovány testtel, nagy cekkerekkel elsietni belgrádi lakótelep árnyékában A zUra meg 15 éve ünnepli már a boszna'i győzelmet a kocsmákban, az tudja, kiről is beszélek. Szája sarkában királydekk.

Természetesen minden művészeti ágban vannak grúpik, pl ilyenek voltak a Füst girl-ök. Babits Mihály grúpija Tanner Ilonka ("Török Sophie") volt.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://epa.oszk.hu/00000/00022/00611/36-12434a.jpg”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosztolányi Dezső grúpija maga a felesége, Harmos Ilona volt. A vérbeli grúpi magatartására gyönyerő példa Kosztolányinénak Kosztolányi egy fiatalabb grúpijához, R. Máriához írott levele. (A Kosztolányi Összes-ben megvan...) Török Sophie szörnyű dilettáns volt, Kosztolányiné azonban meglehetős Kosztolányi-novellákat is tudott írni, Burokban születtem A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.noran.hu/kep/burokban.jpg”.című életregényét is szivesen ajánlom azon olvasóknak, akik elteltek már a mai híglevű picsoid írónőkkel...

 

 

 

 

A grúpi irodalmi igényű körülfogalmazása Markovics Anami jóvoltából ebben a könyvben található.

 

A GTO-ra

 

a Mindenhatoooo tizenkétmillió találatot ad. Képeknél azonban már az első lapon föltűnik a : The Girl Together Outrageously: A Csajok Együtt TöbbMintragédiálisak

GTO's

...

  Lemezük: Permanent Damage 

A csapat főhengere Christine Frka volt -ismert erről a lemezborítóról:

-egyébként a Zappa család első babyshoutUp!-ere is.

Egyéb főmunkahengerek Cynthia és Pamela kisasszonyok, akik maszekban a Chicago-i Gipszöntők nevű [ The Original Caster Plasters of Chicago] kisvállalkozásukban annak szentelték munkásságukat, hogy a Kor Nagy Zenész Fark'-ainak dugattyúit gipszbe örökítsék. A kellékeket és a gipsztrófeákat egy bőröndben hurcolták magukkal.

Azt hiszem, a húsz év hátrányukkal is százat vertek rá a 4Non Blondes face-ére.

 

 forrás

...aztán Frka rosszul kutyulta a kábszert s aranylövéssel végzett magával, meg még valakivel a bandából.. úgy 1972. mélységében

1 komment

Címkék: grúpi

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr65851323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása