troll -1.mitologikus : ógermán szörny

2.blogoszferikus: fikamaki [fika-make "Mék má e jaót fikázzani!"] Definiálás hatására alakváltó, jó alkalmazkodóképességű, önálló gondolkodásra képtelen, kész sk. előregyártott fikát kenyegető destroy. "Addig kenyem rája a fiknyámat, amig csak takonyos nem lesz a cudar" -aszongya meg. Már Cyrano de Bergerac-nak sok baja volt az efféle  ~-okkal szegényes fantáziájuk és szókincsük miatt. A ~ a blogoszférában a blogger ésvagy a közösség ellen beszél, ám igazából nézeteit akarja megosztani.

kép forrása

Vannak pedant, jólfogalmazó, művelt ~ok, leösszeesküvéselméletesezők ,   lezavarosozók. Már nickjükön sokszor a blogoszféra elismert figurái, már 382 bejegyzést tettek, csupa helyes mondat, fess állítmányok, udvarias alanyok. Minden megfelelő a cikkükben, erről befolyik, arra le. A Tíz Ismétlés Elvét betartva egy árva új gondolattal nem gyötrik a a szféra lakóit. A ~-ságnak vannak szobatiszta változatai, például bűnös rétegeket pifi-pufu-pofozgatnak, pedagógusokat egészségügyieket, mávosokat, békávésokat, rendőröket (hacsaknem éppen hősiesen küzdenek azok a rendőrök a faszistákokok hordái ellen 2006-ban) vallásosokat ( ami blogoszférikusan lényegében a katolikus egyház, ritkán a református, soha nem az evangélikus, mert azt nem tudná szakszerűen elkülönböztetni a reformátusok között, ha eleve a katolikus meg a református közötti különbséget se ismeri vallásfikázó szaGblogger létére). Ha teszemazt a szobatiszta ~ a BKV-t fikázza, kizárólag a napiaktualítású felszínnel foglalkozik, mélységi [tényfeltáróújságírás] munkára képtelen. A blogoszferikus ~ postára nem jár, papíralapon nem postáz, így MP Zrt -fikázó bloggerból nem jön össze tíz, hogy tízszer-tízszer ismétléssel életképesek és érthetőek legyenek.

Gyakori a stréber ~ pl rendszeresen copyr'-gat klisészövegeket a cigányokat sújtó szegregációról, megkülönböztetésről, de ha konkrétcigányról van  szó, Győzikéről vagy a Bódi házaspárról, akkor ő is beáll a ~trendbe és fikázza őket. Gyanúm alapos: lényegében bármely fizikaicigányt mellételepítenék a melóhelyén, az büdös lenne neki, procc, meg elviselhetetlen. Neki csak az elvontcigány a jó, aki népitáncol fejér ingben csizmagatyóban, meg tipi-toporász meztélláb rózsás szoknyában, rózsával a hajában. A punkokat is szereti, mert van alter ~ is, de persze a konkrétpunk, aki részgen beokádik a bornitmetál  Nissan Mici-kéjébe, az büdös, nemjópunk neki.

 

A nemzetieskedő hűűjdemogyorók troll per definionem is mélymagyar, viszont a jajdemárliberális hűdeszabadongondolkodó copyrtroll meg természetszerűleg mélymagyar, mert a magyar már ilyen. És ha azt mondanád: Ha kuruc, ha labanc, egy az, akkor meg mind a kettőtől megkapod a magadét. Mert ha olyan magyar lennél, akinek a logo-ján az 'acskója is tele van már a fassággal, ha kuruc, ha labanc, az szerintük nem létezhet. Szerintük kettőbe kell költöztetni az országot kurucországba meg labancországba, mintha a mélymagyarság nem egységesen hatna át minden oldalt, ha megnyilvánul, pl a közúti közlekedésben.

Holló a hollónak szemét nem vájja, de más hullája mindig ződebb, puffadtabb és nagyobb.

A holló énekesmadár s meg is van győződve éneke szépségéről. A trollok fogalmazásiképessége nagy szórást mutat a mijafasságe má -tól a fáy-szerű sókriticizmusig.

[Fáy Miklós az a zenekritikus, aki nem tud kottát olvasni. Elég jól tud írni, ezért tévékritikusként annyira nem égeti be magát, mert tévét nézni, azt viszont tud, főleg másnap, videóról, katzenjammerrel az ágyban tudja, hogy LIVE! ő hogyan beszélne kamerák előtt Csisztu Zsuzsa helyében. Akinek már volt szerencséje LIVE! látni Fáyt, az ne röhögjön  -ez a kis ablak nem komoly, csak bemutatam, én milyen vagyok, ha fáy-szerű sókriticista, vagyis troll.]

A troll troll szájából a sültgalambot, ha egyébként és valójában avas disznópörc darabka is, kiirígyeli. A trollmarketingben fontos a címlaprakerülőre való fölkapaszkodás. Hogy a troll emberből van, onnan tudhatjuk, hogy irígyebb a kutyánál.

Hihetetlen, de a trollnak eszmeisége is van. Pl tudatát az alkoholos lé határozza meg, vagyis olyan eszmeiséghez csatlakozik, amivel el lehet menni sörözni, sőt hívják az embert. Pl, ha az ember zöldfehér sálat aggajt a nyakában a Népligetnél  , akkor lehet, meghívják sörözni a Fradi Sörözőbe, viszont szigorúan szabadgondolkodó országos szórású, ám teljesenfelvilágosult troll blogger lenácizza, mert a fradista=náci szerinte. Ha ez a raj csávó aztán fölmetrózik Újpest végállomásig és ott LILA ULTRAS zászlóba öltözik, akkor a   lilasörözőbe hívják el sörözni.

 

Lényegében ezért jó embernek lenni, akár ad a külső jegyekre az ember, akár úgy csinál mintha nem adna, mert ő jajdeliberális már attól. Ha egyébként a társaságra vágyó jelmezes eszement bohócból enyhe nagyítással veszélyes football-huligánt kreál. Illetve még egyet teker a zooomon és kreál ebből a játszási[mert merő trollságból]-fasisztából nácit.  Ám a focihulgcsi a kedvenccsapat szineiben, de főleg abból kivetkezve már viszont örömködő  bierfreundin .  Az ember társas lény, és ha csatlakozik, nincsen egyedül!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr48818370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OldFox 2008.12.12. 11:57:32

Szerintem mellényúltál. A troll az, aki szándékosan tönkretesz egy értelmes beszélgetést vagy vitát azzal, hogy beköp valami olyat, amitől onnantól fogva mindenki véres epét hány. Lásd még: en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

magyar-magyar szótár 2008.12.12. 13:27:23

Hát, akkor én eddig kedves trollokkal találkoztam. Trollköpet és fiknya gyűjteményem alapján olyan elvakult kommunista kínaizsidócigány vallásos vagyok, aki ateista, orgonista és ami csak ista-pista még lehet az ember.
A moderálás nem törlést jelent, hanem a prbeszéd, beszélgetés mederbe terelést. Hiszek abban, hogy.. valamiféleképpen mindenkit meg lehet szólítani, beszélni vele. Ismerek beteg trollokat, akik pszichés defektjüket kompenzálják destroykodásban. És meggyógyul az ő lelkük! Nemrég koba bátyám trollkodott, mert síkján olvasva a szöveget azt hitte, hogy vallásfikázóktól besérül (azt nem tudom milyen) hittérítő lehetek. Akivel büntiből nem menek el sörözni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.13. 04:08:14

punkokat nembántani, mert átküldök olyan trollt, hogy a hétmérföldes csizmából is kicsordul az ő köpete kétfelé.

magyar-magyar szótár 2008.12.13. 05:45:23

A stréberek utcájába küldjed akkor :) Átjárás a "proszektúra"-blogon át rövidebb...

magyar-magyar szótár 2008.12.15. 02:40:51

Ti a proszektúra blog a Stréberek utcájában van. Hentesáru cégér alatt készen kapható előregyártott porcukros habsütemények s vaníliaillat. Szelektív ténykezelés.
süti beállítások módosítása