mammográfia 

"A népfigyelem fölkeltése a mellrák-szűrés fontosságára. Önmagában egyébként a szűrés, ha daganatot mutat, annak szövettani vizsgálata  nélkül mitsem ér." /orvos a ~ról/

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.springmed.hu/rakszures/rakszurkep/12-mammograf.gif”.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr95818369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OldFox 2008.12.12. 11:50:29

mi is itt a hozzáadott érték?

magyar-magyar szótár 2008.12.12. 13:38:49

Ez: "a szűrés, ha daganatot mutat, annak szövettani vizsgálata nélkül mitsem ér " E mondás közzététele.[gyüjteményemből]

Pl a glossza műfaj szabályai szerint lehet glossza egy fáról leszedet és beszkennelt hirdetés [Tücsök és Bogár] ekkor a hozzáadottérték maga a "megtalálás". Vesd össze sok-sok-sok poenbloggal..
Vagyis, ha kiderül, hogy a daganat rákos, akkor az onkológián megkérdezik a delicvenst: "Mért nem volt [szövet]mintavétel??"
És ez igaz is: Patológus szövettani vizsgálata nélkül minden only text.
Csak kérdés, hogy a paciens.. most mondja azt, hogy nem fogadja el U[ltra]H[ang]-ra, bemondásra a daganat jó/rosszindulatúságát, hanem.. ragaszkodjon a mintavételhez?

Azt hittem, külön magyarázat nélkül is "átjön" a lényeg.
Bár mondhatom: Jó neked OldFox, hogy nem értetted.
süti beállítások módosítása