ágytálpénz -címlete [2005-2008-as árfolyam] 200 Ft, bankjegy (A fém százasok zörögnének a nővérke zsebében) Jár a nővérkének: ágytálazás, infúzióbekötés, kanülmosás, vénás stb. injekció, pelenkacsere (az ágytálazás kiküszöbölésére, a büdös bundáskenyérszagú hozzátartozó elfelejtette volna vagy aznap nem jött be látogatni).  Jár a beteghordó úrnak röggönyretolásért meg vizsgálatratolásért.
Újabban 200 Ft-ra egyes önérzetesebb nővérkék azt mondják: ma már ittak kávét -ők a jövő emberei, nekik 500Ft jár.

Eredete: egy évtizede még kávét vagy édességet volt szokás a nővérkéknek adni, amit a garázasboltos ismerősökkel vagy a büfében értékesítettek a nagykerár alatt. Az ingyenakrózás/ingyensörizmus és a szocializmus visszaszavazása high-fejű ééértelmiségi hazugságok kommunikációs (agitprop) célzattal, valóságalapjuk nincsen. Az emberek nemhogy nem akarnak már ingyen semmit, sőt, éppen azért inkább fizetnek, és nem bíznak a korrupt rendszerben ami a szocializmusban alakult ki, és amit az un „eü-reform” részlegessége éltet azzal, hogy az egészségügyi dolgozók és orvosok bérezését nem érinti. Ezzel az un „reform” a szarnak adott pofont, továbbörökíti a régi korrupt rendszert. A 200 Ft-tal a beteg közvetlenül, kézhez fizetett a kóürházinapidíj bevezetése előtt, alatt és fizet azután is, amíg majd a nővérke le nem ugatja, hogy ne szégyenítsen már meg a néni/bácsi, van énnekem rendes fizetésem!

Lehet, hogy vannak nem túl okos emberek, de egyébként a három igengomb nyomkodása azt jelentette, amit a butának nem nevezhető Horn Gábor felhőtlen vidámsággal tolmácsolt a láthatóan orgiazmikus örömökbe kitörő DrKókának a video-n. És biztosan nem azért voltak vidámak, mert nem terveik szerint alakult a március 9.  ...

Egy átlagos büdösnek, butának és ingyenakarós szocializmusraszavazósnak propgandázott nyugdíjas nyugdíja 60000 Ft. 2006-ban egy hét kórházi ellátás  bruttó (gyógyszer, ha kellett, a hozzátartozó vette meg a patikában!) napi 6-8 ágytálpénzzel és az 5000 Ft-os zárójelentésírási díjal együtt kb 20000Ft-jába került.

A vizitdíj és a kórházinapidíj ezt kb 3400 + 3000 (egy kórházi hét 5 nap, mert hétvégén a fű se nyő) Ft volt. Azaz a havijövedelem 10%-a…  

A múltkor Dr Horváth Ágnes vezető egészségügyipropaganda prezentátor kommunikációs agitprop negyedórájában, mikoron a betegszéf-programot kommunikálta le, vágókép gyanánt bevágtak egy nénit, akinek a pénztárcájából kb 14 db félbehajtott papír 200 Ft-os bukkant elő, de az elektronikus sajtómunkáslány, az csak lesett, mint a bornyaú, hát mit tudja ő, hogy abban a nagybüdösben és melegben (nincsen pénz a radiátorokra hőfokszabályzós csapot szerelni...) mi micsoda, elég neki a mikorofont is tartani.
200as.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ágytálpénz  - Vagyóczky Károly műve (részlet)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr86381724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása