Frick László Intézet 2014.09.30. 19:27

gringo

Képtelenség Latin-Amerika múltjáról és jelenéről beszélni úgy, hogy a gringókat  ügyesen kihagyjuk.

menetszélbe beletartom az arcomat
nagyon fejlett országon át visz a vonat
egy még fejlettebb országban egy nő is beszáll
menetszélben az arcába úszik a sál

Lovasi András verse

 

A gringók tanítanivalóan kényes, salamontökei fényességű hyperdemokráciája csakis úgy jöhetett létre Odaföl, hogy Alul, Odalent, a mélyben meg a gringók mindent szépen el is követtek, amiért Odaföl meg kötelet aggattak volna egymás nyakába, meg villamosszékelektródákat.

Nincsen a világon szebb gyermekvédelmi törvényháló, mint ami az USÁ-ban védi az USA gyermekeit, de mindehhez még szükséges az is, hogy vagy egymillió mexikána vagy más latin-amerikai nő szarérhúgyér', valami ezer-párszáz dollárocskáért vigyázza a gringók kölkeit. Ehhez pedig olyan gazdaságiviszonyok is, kellenek, amiknek a kialakításában aztán a gringók könyékig benne volta és benne vannak és még benne is lesznek egy darabig.

Nyilván Európa története nem Amerika története, Össz-Amerika története pedig a gringók és a latino-k története is.

1 komment

Címkék: gringó

Frick László Intézet 2014.09.05. 07:20

paratiza

Azt ugye tudjuk, hogy a 444-es fiúk másegyegyebek mellett a magyar sajtóéletet és munkásságot is tiszta szívvel és lelkiismerettel is basztathatják főleg azért is, mert ők mindenkinél különbek is ehhez. Namostaztán a belsős-szépségversenynyertes Helyczeg Málykikaka megmutatta nekünk, hogyan basz' a magyar joló!

Elsőkanyarban a paratiza csak egy sima elütés, mindenki saját felelős szerkesztője is ugye ebben az orgánumban.

Amerika kukoricaföldjei titokban marihuánaültetvények is

A fűtermesztők már évtizedek óta paratizaként használják világ legnagyobb kukoricaföldjeit. És ahogy fejlődik a mezőgazdaság, úgy fejlődik a marihuánatermesztés.

Írjuk be a parazita szót Mályknak helyesen is az ő fincsi szövegébe, lássuk, jobb lesz-e, pl az így nyert kontextusban az sül-e ki, hogy a marihuánát parazitanövényként palántázzák az amerikai jolók a kukoricaföldeken? 

A fűtermesztők már évtizedek óta parazitaként használják világ legnagyobb kukoricaföldjeit. És ahogy fejlődik a mezőgazdaság, úgy fejlődik a marihuánatermesztés.

 

Ö, hát így az jön ki (le) , hogy a kukoricaföldek a paraziták.

Száz Helyczeg Málykot a 444-be, ezret!

 

Ladánybene5ó7p.jpg