Olyan korszakban élünk, amiben semmi sem az, aminek mondják.
Pl gyerekkorunkban az étolajat egészségesnek, a disznózsírt elavultnak és károsnak mondták. Milliárdszám szívattak el multifilteres cigiket az emberekkel, mire kiderült, hogy a mikro-korom beljebb hatol a hörgőkbe és fokozottan rákkeltő... aztán ugyanez a történet a "szuper környezetkímélő EuroIV-es dízelmotorokkal.

Most a dízelautók bűnösek, miközben a kirobbanó olcsórepülésben egy repülőgép egy útján kamioncsordányi gázolaj(kerozin)koromport terít alá s majd ki fog derülni, hogy hiba volt ezt a booooomot is engedni.
Mára már a disznózsír, főleg a mangalica bio és OmegaMittomén hasznos zsírsavakkal.

Mainapság már találhatni a geciktől olyan cikkeket, amikben már a helyreténtorogtatásról is szó van, pár év és kiderül, hogy soha nem létezett a Kitántóóóórgáááásss!! agitációs sávja.
Máma ezek a Szijjjájjé-t gyuribácsinak becézik -a geciújságírók, ahogy a kamatolásról 2010-ben, egyszercsak majd 2022. körül arról fognak írni, ki nem tudta, hogy gyuribácsi a szijjájjé.

Attól, hogy valaki háziasszony jószerencséje révén a Miniszterelnökné lett és vannak amatőr ötletei, amik tényleg jól hangzanak egy kertipartin, még nem biztos, hogy ha kampányszerűen egyházaknak adnak iskolákat, akkor majd azok egyházi iskolák is lesznek és megfelelnek a Czinege Utcai Varázskonyha háziasszonyi álmainak.

Neked is Lujzám, egészen ilyen elképzeléseid vannak és itt és így, kommentiálisan helyénvalóak is lennének, de képzeljük el, hogy Miniszterlnökné lennél, hazagyön az urad fáradtan és lebaszod, mi ez a vircsaft az oktatásban... és szerinted... Tudsz valamit Lujzám, de az nem minden.

Zárjuk rövidre: Ha egy kőművesbrigád 32 tagjából ketten kontárak, károkozók és hátráltatnak, nagyvalószínűséggel a brigád otthelyt kiútálja őket ... rádolgoznak és 30-an helyreteszik a két semmirekellő hibáit is.
De egy 32 fős tantestületben ha két kontár gyerekútáló alibi, nemvolt más ötlete, valahogy átseggelte a fősulit, diploma óta semmit nem tanult és kommunikáció órán "Az emberi kommun ikáció" címszó alatt beteszi a Dr Bubó-s kazettát... és elkapjuk az igazgatónőt, akkor azt fogja mondani, hogy a kollága a város minden iskolájában mindent ttanított már és ha kibassza a picsába, ahová való, nem lesz munkája, szegény.

De itt a leggyengébb láncszem elv működik.
és melyik iskola az, ahol csak két kontár sanyinéni vagy ilonkabácsi van?

A pénz nem minden és oly korban élünk, hogy az emberek egyre nagyobb szegmensei számára a kényelem és semmittevés, a nemdolgozás és nemfáradás még a pénznél is fontosabb.

Eleinte ebben a marketingben csak a farmerszövet durvasága a felpróbált új cipó szorítása volt az elviselhetetlen. Picsaautó gyárak a popsi alatt ingó-bingó pihepuha fotőlyülésekkel szerelték az autókat... amikben egy fiatal nemderékfájós is 30-50 km autózás után derékfájást kapott.

Egyre kevesebbet akarnak TENNI az emberek és egyre inkább bármimásban keresik a hibát vagy a kifogást és ha bemegyek egy boltba vagy butikba, olyan eladó néz rám, aki az árucikkeket, a boltot és a vevőket, az embereket is útálja a pedagógusnak büdös a kölök és egy trükktől, miszerint egyháznak adják az iskolát, semmi nem változik -hiszen erre hoztam föl iskolapéldát: A szülők azt se tudják, hogy a tantárgy neve nem is hittan, a "hittantanár"-t baszogatják joggal meg az iskolát is, mert kötelező az Áldás. békesség köszönése és tanakodnak, melyik plébános taníthatja a hittant. Ez egy hóttreál felvétel, amit ha Jézus Krisztus kezébe adok, akkor bemegy az iskolába és ott az igazgatóval kezdvén az egész bagázzsal azt csinálja, mint A Templom árusaival Jeruzsálemben, de szerintem bekopogtat pár keresetlen szóra a Czinege utcai varázskonyhába is.

Létezik egy megtestesült kocsis atya, bizonyos Csaba atya, aki a gecik szórásából nem tudom, hogyan tud kimaradni, talán olyan célzattal, mint Lézer Dzsoni ki tudott maradni jósokáig. Ez a Csaba atya és a dolgai, ha nyilvánosságot kapnának, összeomlana a Tibi atya prozsekt, pedig az akkora egy fos, hogy kár'nak venném be a maimarketing ostorozásába. Bánom én Csaba atya luxuslimuzinját meg a felújított palotáját, mellette a székesegyház romladozó lépcsejével, nekem az a bajom, hogy Jézus hiába kéri, nem akarja hozzáengedni a gyerekeket, ha cigányok.

Az alsóközéposztálytól fölfelé a gyerekeket nem neveli a szülő, mert lusta, nincs kedve, a gyerekvállalást rabságnak érzi, a semmittevését elhazudja "laissez faire"-nek meg sbéd típusú szabadságranevelésnek. A felsőosztály reggel hattól este 7-ig járatja menősulikba és különórákra a gyerekeit. Az óvónő ezekkel a NEM!-et nem ismerő alvásminuszos, mozgáskényszeres, magatartászavaros gyerekkel nem hajlandó kínlódni. Mért nem alapozta meg a munkáját a szülő. A tanítónőnek így adja fel a gyereket -még szerencs, ha nem kell pelenkázni. 10 éve még a pelenka kizáró kritérium volt, ma félnapos 4 éves gyerek teliszarhatja a pelenklát, csak ne kelljen a dadusnak átpelenkáznia. Ez a pelenkázási cucc egyre feljebb halad. Kivéve a felsőosztályt, mert ők álomóvodába igazióvónőket fizettenek meg, akiknek az óvónői munkáját videóra veszem, azt egy óvónőket képezni lusta óvónőképzős tanár nyugodtan berakhatja tanítás helyett. A proletárok és az alsóosztály, alsó-közép gyerekei egytől-egyig jóformán motiválatlanul kerülnek föl az iskolába, a szülő a gyerek iránti valóságos belső titkos érdektelenségét külsőségekben megjátszott hőzöngésekkel kompenzálja, úgy halljon rosszat a tanárról a gyerekétől, hogy bemegy és letépi az arcát. A tanító szerint aki bújik, az a jó gyerek, akivel nincsen baj, megkapja a kettest vagy akár a hármast is, valami szép csendes dologért, másolásért ötöst ad, ami a felmérések egyeseit följavíthatja. A 3. osztályban a tanító kijelenti, hogy őneki erre már nincsen ideje se meg kedve, más szarát takarítsa, mért nem tanította meg írni olvasni az elsős kartársnő a kölköket. És aztán ez így megy föl és tovább. A felsőtagozatban már végképpen nem hajlandó senki alapkészségekkel foglalkozni, jó duma a túlterheltség és az iskolaügy politikai helyzete. Meg a bérezés. Viszont bizonyos szakokra, amik tanulásához sokat kell seggelni és nem elég csak a duma, pl kéma, nincs az a pénz, amiért tanárt foghatni.

Egy falusi paógárrmester, ahol már nincs állandó rendes körzeti orvos. a kártyapénzt még egyszer kp leteszi vagy zsebbeteszi vagy utalja a körzeti orvosnak, csak legyen, de nincs az az orvos, aki akár 3 vagy 5 millióért is körzetbe álljon, mert az sok munka (és teméntelen para meg természetbeni juttatás, beleértve, ha az órvos ezt óhajtja, az ánusa gondos kinyalását is). Ennyiért sincsen orvos. Azért a dumák mennek a bérezésekről.

https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/4b87f8c20c0177116a414cf8d2cf5f0a.jpg

A proletárokról már sokszor írtam, nem hajlandóak havifizetésért kötötthelyen kötöttmunkában fegyelemben dolgozni -ahol nem lehet rágyújtani, csak meghatározott időben és helyen, oda nem áll el. vagy ha a próbanapra el is megy, már délelőtt azon van, mindent megtesz, hogy kibasszák. Napszámban szövegszinten szivesen dolgozik, a gyakorlatban azonban órabért kér, teljesítményben nem hajlandó. Ha gallyalásra fogják, a tövét kérné fizetségül, de vágják is föl neki és vigyék is el oda, ahová kijelöli.

Miközben a politikaihasfájtatásokra  semmilyen idő nem drága, a valódi fájdalomra nem szabad pazarolni a drágát: Nőjön a fájdalomcsillapítók fogyása. Egyáltalán, a konzumálás, nincsen az az elbaszott trend, ami idejekorán lepleződhetne le, először szeméttel kell elönteni mindent, nullaára lemérgezni a talaj vagy a pina természetes mikroflóráját és faunáját, aztán az Új trend a pótló-helyreállító anyagok boltból pénzért megvásárlása lesz, méginkább online verzióban, ne kelljen a valóságban is fáradni.

A párkapcsolat is fáradságos eg munkás, mindennek, mint a cipőnek meg a nacinak és rucinak, azonnal jónak kell lenni és az első kis hibával már mehet is a picsába.

 

Ha anyát látsz nagyáruházban a kosár közelében maradó gyerekekkel, akik nem tohangálnak el és nem másznak föl mindenre, az elavult cigány (vagy magyar falusi büdösparaszt).

Inverz répamese ez. Senki nem húzza és az előzőre mutogat.

1 magáért, mindenki 1edül.

9 komment

Címkék: répamese

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6614028966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.06.07. 19:35:11

A házacccság is fáradcságos.

2018.06.07. 20:48:46

@Burgermeister: Hja. Tiszta szar ez a felnőtt élet, csupa fáraccságos meg nem kényelmes.

Frick László Intézet 2018.06.08. 07:40:29

@nagyjoco: @Burgermeister: Az az izgalmas szerintem a mai ifjúságunkban, hogy a felnőttélettől azért is húzódozik, mert az változás és újság az addig megszokott életéhez képest. A mi picsaszülő generációnk ezt még szépen meg is koncepcionálja, miszerint a kor követelménye az, hogy a gyerek 32 éves koráig diák legyen. Csak az a baj, hogy a Homo Sapiens, mint biológiai lény, már mióta nem képes a fejlődés tempóját biológiai alkalmazkodással követni és miközben a 32 éves fiatal társadalmilag meg a szülök tekintetében meg még gyakorlatilag is gyerek, aközben pl szaporodásbiológiailag már szépen benne van a korban. Újabban tetézi a gondot az, hogy a 46 évesen elsőszülő nő a 20 éves serdülő, a serdülőnőilét minden szenvedésével vacakoló kislányának már nem az anyja, hanem még mindig a baricsajszija is, ám egy laissez faire mindent elnéző nagymama alakjában.

Nem baj, legyinti le a fejlettrétegek, a szülés is büdös még császározásban is kellemetlenségekkel jár, majd szülnek azok, akik nem olyan szépek és okosak, szűjjön a munkásosztály meg a proletáriátus.

és nálunk ez így is lesz :D

Myzza N. Trop 2018.06.09. 08:55:50

@Frick László Intézet: tévedsz, az ember alkalmazkodó lény. Megfigyelések szerint a serdülőkor már 20 éves korig tart, alkalmazkodva az elnyúlott élethosszhoz.

A Sanyibácsikről: nyilván van, aki mindig is alkalmatlan volt a pályára, akkor kellett volna kiszűrni, mikor 24 éves, nem mikor 54. Aki viszont régen alkalmas volt, és most csak filmet nézet: többször leírtam már, hogy burn out szindrómás. Ugyanez az egészségügyben. Nem véletlen, hogy boldogabb országokban az emberekkel foglalkozó szakmákban 7-8 évente hoszzabb pihenőt, "alkotói szabadságot" kapnak. Az ember idegrendszere erre van méretezve. Utálhatod Sanyinénit, de hidd el, jobban szenved, mint a gyerek. BETEG. Ki kéne írni fél év betegszabira. Csak éppen nem fogják, és ő sem engedheti meg magának anyagilag. Emékszem a gimiből olyan tanárnőmre, aki szabályosan megőrült, befekvős idegosztályon végezte. És találkoztam régi haverommal már, beültünk dumcsizni, és szét volt esve, orvos az illető, aznap kellett a szülőkkel közölni a diagnózist...és még 25 év gyógyítás után is szétesett ettől...vagy szívvel csinálod, és ez leamortizál, vagy távolságtartással, de akkor nem vagy jó a dologban. Ha egy primitív, nem olvasott embernek kéne magyaráznom ezt, még megérteném, de hogy te ennyire ostoba és korlátolt vagy, hogy nem érted, mi a kiégés...

Frick László Intézet 2018.06.10. 07:15:29

@Myzza N. Trop: Ezek picsa megfigyelések. Legutóbb egy óvodában már 3. napja szexeltek a gyerekek, azaz másolták a pornón látott jeleneteket, amiben nincsen semmi különös, hiszen egyébként a pornónál a zombit jobban kedvelik és a Walking Dead-et úgy játszák, ahogy mi az Ivanhoe-t vagy a Daktari-t.

A serdülőkorral pedig annyira nincsen baj, hogy a mamahotel lakó, a gyerekszoba lakó, önálló életviteltől rettegő olyan jól megtanul maszturbálni, hogy már szexuális kalandozásokba sem bocsátkozik, minek.

megkérdezem egy ilyen kardigános 42 éves serdülőfiú anyukáját, ugye a kisfia megmaradt neki, nem lett nőiármány áldozata, satöbbi, hogy hát ugye, azt elhiszem, hogy az nem foglalkoztatja, hogy a 67 éves férjének van-e még valamilyen formályú magömlése, amikor 20 éve sem gondolkodtt azon, hogy hová lesz a felgyülemlő spermája, ha 5-6 hónapon át neem dugnak.

Láttam, hogy a mamán... átfutott valami... Jó a gyere.. variáció, 8 évet dolgozván Németországban (feketén, még a kitántorgási hullám előtt, egyszer az Arbeitspolizei el is kapta ) egy vagyont keresett össze és.. ott él egyedül a tökéletesen berendezett nagyházban... anyu minden nap meglátogatja és anyunál ebédel.

Nagy reátekintésben, ha egyenként megkérdezem ezeket a 32-47 éves serdülőket, akkor visszakérdeznek, hogy ugyan miért kéne pont nekik gyerekkel meg házastárssal veszkódni, vannak itt elegen, majd mások kalandoznak a gyerekvállalással, csak tudod.... ez Németországban is így kezdődött.

Ha nagy reátekintésben nézzük, akkor pl egy közepes faluban 20 éve volt 600 iskolás, ma meg van 240 iskolás. nekem volt 2-3-4 cigány osztálytársam a bukások és áttelepítések függvényében, a Czeizel babybooom idejében az arány 40 % volt, most meg 70 körül úgy, hogy a fennmaradó 30% fele cigány-magyar vegyes kapcsolatból, amiben a magyar proletár HHHHHHHH-bb a cigánynál. A droggal most nem foglalkozom.

Ismerem én ezeket a tipikusan nőcis öncsaló önámító dumákat arról, hogy mennyire is egy természetes velejáró a városbaköltözés meg a falvakelnéptelenedése és egyéb műsorszámok, meg az nem baj, ne szülj kislányom, ha nem akarsz, majd szül valaki más.

És nincs is hiba, valaki mások sszülnek.

Itt megint jön egy kibaszott önámítás, mennyibe van egy gyerek, 200000 a babakocsi de laglábbis a bérlése 10000 havonta, egy valamire való játék 15-20000

csak tudod, az a játék igazából picsa szülőket megfogó picsamarketing, a felnőtteknek készül és a gyereket kb a kicsomagolásig se köti le.

A gyermeket a vele fogllkozás kötné le, de ez is, mint az ablaktisztítás, a háztartási munka vagy a kertészkedés, egyre büdösebb.

Mi füvet nyírtunk a kertben veteményezés helyett, a mi gyerekeink annyi kertet nem akarnak, hogy legyomirtózzák és kirakják térkővel a bicónak vagy lestzórják mulccsal és IKEA művirágok.

Városban le kell tagadni 10 nm előkertet és rikácsolás meg paláver, RTL kubbb ráhívása fenyeget a súlyos átbaszás miatt, meglátja az előkertet és már megy is.

Mikor mutattam már neked: "Nem az a baj, hogy automata mosógéped van, a kérdés, mit csinálsz az így felszabaduló időddel.
Az a probléma a gyerekvállalással, szemben az anyagiakra vonatkozó öncsaló hazudozással, hogy... munka és időt von el és
"Nem az a kérdés, hogy nincs gyereked, a kérdés az, mit csinálsz az így felszabaduló szabadidőddel"

és.. ki merészelné ennek a szabadidőnek a térképezését?

[fészbúkpárbeszédek helye]

Myzza N. Trop 2018.06.10. 08:19:15

@Frick László Intézet: Annyit mondtam, hogy kitolódott a serdülőkor 20 éves korig. Nem beszéltem 42 éves kisfiúkról.
Illetve még arról írnék (de minek, téged nem érdekel, mit írok, már előre megvan a válaszod, anélkül, hogy elolvasnád, mit írtam), hogy régen mondjuk (sőt, nem is olyan régen, anyáink) 55 évesen nyugdíjba mentek. Ha elkezdett 20 évesen dolgozni, 35 év munkaviszonya lett. Ma az egy KEDVEZMÉNY, ha egy nő 40 év után nyugdíjba mehet (Bokros bébi nem számít bele az évekbe, mert nem volt gyed!!) és ey most munkába álló fiatal 75 éves koráig fog dolgozni, már belengették.
Tehát 20 évvel többet kéne neki szaladni a mókiskerékben. Hová rohanjon?
Mit csinálok a felszabaduló időmben? Melózom, hogy legalább annyit keressek, mint az aldis pénztároskislány 6 órában.

Frick László Intézet 2018.06.11. 15:49:01

@Myzza N. Trop: Nem a biológiai serdülőkor tolódott ki, sőt, a biológiai serdülőkor picit az elmúlt 100 évben visszaállt, azaz korábban jelentkezik, mint 100 éve. Ezt persze gyorsítják az olyan társadalmi hatások, amiben a közép- és felsőközéposztálybeli anya a 7-9 éves lányát a szabadságranevelés kereteiben olyan élettitkokkal is megajándékozza, amiket még serdülőknek is csak kellő szakértelemmel és odafigyeléssel lehetne, magyarul baricsjszinak nézi a bugyititkaival is a 7-9 éves lányát, ezért állíthatom, hogy ma egy felsőközéposztálybeli kislány majdnem annyira HHHHH és veszélyeztetett, mint egy 9-10 éves cigány nő.

Tényleg érdemes lenne szakmailag összevetnik, hogyan lehetséges az, hogy a lényegében hasonló "csomagold és szereld ki magadnak az árut" felállású Lidl-höz képest az ALDI-ban.. az igaz, hogy kínai mércével már érzékelhetően sokat dolgozó franchise bérlő és 2 alkalmazott többre jut, mint a Lidl-ben, ahol ráadásul a vevőre mint osztályellenségre, néznek a dógozók, 7-en. A titok a pénz, de nem hiszem, hogy te szeretnél annyit FIZIKAIdolgozni 220000 Ft-nettoért, amennyit a kislány, akit te az ALDI-ban akkor veszel észre, ha 6 órát a pénztárban ül, bár a másik 6 órájában meg az árukat rendezi és pakol meg cepekedik. Ez összesen 12 óra meló és júliusban meg augusztusban is és decemberben végig, meg főleg.

Frick László Intézet 2018.06.11. 15:53:24

@Myzza N. Trop: Anyáink 55 évesen nyugdíjba mentek, de a háztartásban meg háromszor annyit dolgoztak, mint mi és kb 30-szor annyit, mint a lányaink (azaz az onokák) Ma egy átlagos 30-47 éves kislány 6-10 órát fogja a telefonját és foglalkozik vele. Anyáink hat-nyolcféle süteményt meg kőttkalácsot készítettek, mi háromfélét vagy egyfélét se, a lányaink meg semmit. Haggyá má :D

Azt meséltem már neked, hogy mit mondott nekem egy Kaszanova arra a felvetésre, miszerint az Okostelefon Korszakbéli nőknek, ha más nem, hát a szekszelés... : D

Frick László Intézet 2018.06.11. 15:56:28

@Myzza N. Trop: Jaj, ez annyra poszszocialista dolog, hát egy igazi Ojropeéééér fejlettisztáninak az a traumája, hogy mért kell má nyugdíjba menni 67 évesen. Fejlettisztánban nyugdíjhoz szoktató programok vannak.
Te, azt hiszem, francia meg spanyol tüntikézésekből indulsz ki, az a munkás-középosztály, ami aktív éveinek a felét azért tölti munkaviszonyban, hogy a másikfelében munkanélküli lehessen szépen.
süti beállítások módosítása