A győztesek nem a történelmet írják, az egzakt. Mint Krúdy életműve is egzakt. Vagy Hamvas Béláé.

A győztesek a történelemkönyveket írják.

Amit a XIX-XX. század "úriMagyarország"-ának a kisebbségpolitikájáról tudhatunk, az e győztesek által Írt tankönyvekben volt benne és maradt benne máig.

A mai történelemtanítás legalább kétharmadában a XX. századi móókszista hamisításokon alapul. Ha nem, akkor annak a hazudozásnak pontosan az inverzét, azaz egy másikféle hazudozást tanítanak -mint 1956-ról is.

Nézzük másképpen. A győztesek Orbánék és olyan történelemkönyvet szeretnének iratni, miszerint 2010. óta újra nemzetikereszténykurzus van Magyarországon.

Megbassza a kutya is ezt a "kereszténynemzeti kurzus"-t egyébként, mert a sorban-szépen kihaló keresztény öregek zöme sem kapja meg az utolsó szentséget, a temetésit, hanem már a kórház proszektúrájából a halottégető ipar kezére adják tetemüket, és a valamilyen hamvakat, amik sok szerencsével akár tartalmazhatják egy részét a valóban hozzátartozót alkotó foszforból is, hazakerülnek a szekrény tetejére, az ágy alá vagy mittudomén, szerencsés esetben, mint dr Mezei Ottó képzőművészeti kritikusé, az imádott felesége csobánkai bio konyhakertjébe talajjavítónak.

Keresztelnek ugyan még keresztényeket, de némelyik katkó pap rángatja az istrángot és tiltakozik, mert lényegében egyébként hitetlen , sőt, gyakran magukat ateistának hívő szülők ragaszkodnak valamiért ehhez a keresztelési hagyományhoz. Ha a házasság szentségéért jelentkeznek, elkapja a katkó pap a gabancát a fiataloknak és ad nekik egy kis oktatást, meg azon a címen, hogy mióta nemfizetnek egyházi adót, az örömszülőket is leveszi pénzre.

Összességében az egyházi házasság-szentséget fölvett párok házassága is kb öt éven belül ugyanúgy megy a lecsóba, mint a "pogányoké".

Ha az aktuális politikaiagitációt olvassuk, akkor találunk szövegeket erről a kereszténynemzetikurzusról... képzeld azt drága olvasóm, hogy te egy kutató vagy, aki 50 év múlva tanulányozod a tanulmányozható szövegeket.

Azonban kortárs vagy.

Akkora egy kibaszottnagy kereszténynemzetikurzus van, hogy az egyháznak naívhitből is "odaadott" iskola hivatalos hittantanára az Abigél c. film nézésével bassza el, lógja el, tanítás=munka helyett a hittanra kijelölt "drága időt".
Tkp abban megegyezhetünk, hogy az Abigáél-t hittanórán Bede Márton tenné be a valamilyen képkeltő eszközbe, direkt a hittan, mint TANtárgy iránti kibaszási vágyból, hogy a gyerekek az egyházi iskolában még annál is inkább megútálják az egyházi iskolát, mint amennyire már útálják.

Bede Mártonék kézzel írt iskola újságja, a Matula magazin is az Abigél mesebeli intézménye után kapta a nevét.

 

 

Rám a filmsorozat első vetítése idején legnagyobb hatással a fiatal színésznő, Bánfalvy Ágnes butuska arca volt. Ivarérésem hajnalán  párszor rá gondolva végeztem önkielégítést, sőt, egyszer sikerült szereznem konkrét, fizikaikiterjedésű képet is róla, amit le is csepegtettem kiskamaszosan víztiszta spermámmal. Utóbb értesültem aztán, hogy Bánfalvy műűűvésznő portfóliójánban még az Abigél-bélinél is nagyobb sikert ért el, szerepelt egy hollywoodi filmben, felszolgálónőként és volt egy szava, ami az angloamerikai felszolgálónők egy szokványos kérdése egyébként.

A szülők egyébként, akiktől ezt a csodálatos információt beszereztem erről az egyháziiskolai tanárról, tanakodtak is, ki a fasz taníthatja ott a hittant. A plébánost gyanították, amikor az egyik szülő még azt is hozzáfűzte a történethez, hogy Áldás, békesség-et viszont kötelező köszönni és még a takarítónő is rászól a szülőkre, ha nem így köszönnek.
"Hát, akkor" -mondom erre a szülőknek- "akkor kibaszottul nem a plébános tartja a hittant... egy református iskolában ...

Hát, kb így járnál te, drága olvasóm Úrimagyarországon 1880-1945. között kisebbségi politika -ügyben. Mint a kereszténynemzeti kurzussal is. Vagy a Horthy-fasizmussal, amit szintén győztesek, viszont sokkal hatékonyabban és hatásosan, úgy néz ki, most már mindörökre sikeresen hamisítottak bele a történelmünkbe.

A posztmodern irodalom megtűrt volt az irodalomtanszékeken a múlt század 70-es80-as éveiben, aztán győztesek lettek a posztmodernek, klasszika lett a posztmodernből. Persze ezeknek a posztmodern professzoroknak is volt ízlése... valamint az emberek többsége, úgy van az irodalommal, mint a cipővásárlással vagy a házastárs jelöltekkel újabban: Azonnal jónak és kényelmesnek meg azonnal alkalmasnak kell lennie, mint a farmernadrágnak puhának, lágynak, síííímogatónak. Ha kedden felveszek egy könyvet, belenézek és nem gyön a fejembe, akkor szerdán se, pénteken se és már úgy nagyjából sohamár-se veszem a kezembe. Ha a cipő a próba pillanatában a legcsekélyebben is szorít vagy tör valahol, visszadobom.

poposztmodern.jpg

A mi posztmodern legényeink iszonyú kényes emberek voltak. Hallgatták Mészöly Miklóst a nagymarosi posztmodern óvodában. Nádas Péter annak az óvodának az egyik legjelesebbje, ő igen finnyás, nagyon sokat ad magára.

Én beszéltem ilyen finnyásokkal, akik szerint Krúdy felületes, túl sokat írt, néha szinte már ponyva, negédes... meg a térdhajlatok. A posztmodern ízlésnek szinte lehetetlen megfelelni -hacsaknem a kényesízlésú emberegy oviba járt a másik kényesízlésűvel Nagymarosra Mészöly Miklóst hallgatni. Egy itt nem részletezhető kényes irodalmiízlésnek kell megfelelnie a szövegnek -történetet írni a posztmodernben egyenlő lett volna behódolni az aktuális politikai elvárásoknak. ennek megfelelően az irodalomból úgy múlt ki a posztmodern, minbt kb a Citroen BX kokpitje és belső burkolatai. A megszületése pillanatában űrtechnikai látvány mára még csak nem is érdekes, és ha sikerül is egy még nyomokban működőképes ipartörténeti emléket előtalálni, az érdeklődő inkább furcsának, mint ide, ebbe a jövőbe vezetőnek találja a formákat.

Egy másik írónk, akit szivesen baszogatnak kb ugyanazzal a irodalomtörténeti beállítással, mint már a szocializmusban is, az Hamvas Béla. Krúdy-t lényegében egy marketing fogásával, a stzilisztikai csomagolással szokás baszogatni. Ezt az olvasóm, aki már nem olvas, úgy klépzelje el, mit azt a Quentin Tarantino recepciót, amiszerint taratino pont tökre olyan karatélyos csihá filmeket csinál, mint "példaképe" John Woo. Pompásan szoktam szórakozni is Quentin Taratino filmjein, és mindig, amikor a Kill Bill-t nézem, elképzelem a korszerű fiatalokat, akik analóg módon, hamint a South Park-et is, a színén veszik csak csiuhuá filmnek. Ha valaki nem hisz nekem, próbálja megnézetni önképe szerint Tarantino rajongóval a Jackie Brown-t.

Nagyon úgy néz ki, hogy a posztmodernek voltak az utolsó győztesek a magyar irodalomtörténetben, akik irodalomtörténetet írhattak. Szilasi Laci bácsi is 60-felé hazafelé, meg Károlyi Csabibácsi is... a nappali Ház jelesei mind 50-en felüliek, Istenem, Babarczy Eszter is. Állítólag kertész Imrének ugyanaz a felismerése támadt Krúdy-ról és Hamvasról, mint nekem.

Ivarérésem idején posztmodernbuzi olvasó is voltam, Krúdy nemnagyon érdekelt. Mint ahogy ma sem javaslom 40-ik életév alatt az olvasását senkinek. Betegse történelem és történetbuziként, mint posztmodern formalistabuzi, persze a stílbrav és nyelvlel mögött is önkéntelenül a történetet kerestem. Ha ma előveszem egykori posztmodern kedvenceimet, a rémunalom fog el. A stílbrav és nyelvlel mára olyan hatással van rám, mint a Citroen BX. Történet viszont nincsen.

Alapos a gyanúm, hogy Krúdy és Hamvas, a két , ma hivatalosan félreírt és marginális írónk nagyon is organikus a magyar irodalomban és ha akarom, még a posztmodern ízlés szerint is.

Nem folytatom, mert máris túl hosszút [tldr] írtam. Ugyanis az egy dolog, hogy a győztesek miket írkálnak össze történelem gyanánt.

A jelentörténelme szerint pedagógusaink túlterheltek.Arról viszont szinte senki nem merészel írni, menyire nem olvasnak az emberek. Abban az iskolában, ahol a hittanórát az Abigél vetítésével lógja el a tanár, a magyartanár olyan kötelező olvasmányokat választ, amiket nem kell elolvasni, mert van filmes adaptációjuk. Ha zömmel olyan gyerekeket tanítanak a pedagógusok, akik nem szeretnek olvasni, ezen olvasni nemszeretők kétharmada viszont igazán nem is képes már olvasni, akkor mivel terhelődhetnek túl. Állítólag az írással: sokat kell adminisztrálniuk.Innen már egyszerű az ellenpróba, térképezzük egy orvos, egy körzeti orvos munkáját, abból a munaidejéből mennyit kell adminisztrálnia, azán ezt mérjük át a pedagógusok adminisztrálással kénytelen eltöltött idejével.

Történelemórán is szokás filmet nézni, a XVIII-XIX. századi kolonializmus, illusztráció Lázadás a Bounty-n Mel Gibson főszereplésével, három tanóra pia, enter. Miközben a pedagógusaink túlterheltek, aközben ifjúságunk funkcionális analfabéta. A néma-értő olvasási szintje alig felel meg még a 4. osztályos minimumkövetelményeknek is. A diákok is túlterheltek, akik olvasás útján már alig képesek leküzdeni a tanulnivalókat. Viszont a filmművészet élvezetét is egyre alább adják, ma pl már fekete-fehér filmekkel ritkán merészelnek tanóra időt elütni a tanárok, akkora elutasítás fogadja. Még a picsatelevíziókban is az I-II. világháborús helyszíni felvételeket, dokumentumfilmeket is utólag digitálisan (számítógépesen) kiszinezik az "élvezhetőség"-ért.

A multinacionális cégek az automatizálás és robotizáció következtében egyre kevésbé igényelnek szakképzett munkaerőt. Az okostelefonizáció boooomjában viszont az iparikémkedéssel is gondjaik vannak. Mai 50-mínuszos okostelókája számólógép funkciója nélkül fejben képtelen 100-as számkörben is algebrai műveletekre, bár az iskoláiban egészen komoly matematika tanulásáról is szerzett papírokat. A multikat azonban ezek a papírok nemigen érdeklik. Általában felvételi teszt íratásával igyekeznek kiszűrni a funkcionális analfabétákat, mert az okostelókát bevinni sem engedik üzemi- és raktári területre, nemhogy fészbúkozni a korszerűembereket.

Egy művezető panaszkodik nekem, hogy a szalagnál a 40-minuszos munkaerő képtelen betartani az előírásokat, pedig írásban is kifüggesztik. "Szoktad olvastatni a dolgozóval?" "Persze! Naponta!" "Hangosan?" "Mi-a?" "Olvastasd föl vele hangosan -mert a néma-értő olvasási  készsége már nulla. Ha valamit még nagyon-nagyon muszáj megértenie, akkor félhangos kibetűzős bagadozásban teheti meg.

Évekkel ezelőtt, még ezek rémunalma előtt, már majdnem tíz éve egy vidéki tanítóképzőnk esztétika tanárának súlyos és alapos gyanúja támadt, mivel a tanítójelöltek sorra nemolvasták el a kiadoptt szövegeket. Leballagott az olvasás tantárgypedagógia tanszékre és kért egy 4. osztályos olvasás felmérést, sokszorosította és elvégeztette a felmérést a jelöltekkel. 13 jelölt nem teljesítette a 4. osztályos minimumkövetelményeket. Abban csak reménykedni tudok, hogy ezek az azóta diplomás tanítók kimerűlvén a túlterheléstől és a nemzetikeresztény kurzus iránti undorukban kitántorogtak Märchen vagy Wonderlandba fekete-mosogatni. Mesés jövedelmekért.

Afelől a történelemkönyv felől tehát, amit a mai győztesek íratnak, már teljesen nyugodt vagyok, senki sem fogja olvasni. Az se fenyeget, hogy a jövő tanárai órán filmet tesznek be róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7914024168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myzza N. Trop 2018.06.06. 07:47:31

Abigélt imádom. Én még az a generáció vagyok, aki olvasta is :D
Roppant jó poén ezt nézetni hittan órán :DD
Az iskolák egyházi kézbe adásáról amúgy az a véleményem, hogy geciség. Semmi másról nem szól, minthogy kiveszik őket a körzetesítésből, kötelező beiskolázásból, nem kell nekik mindenkit felvenni, a cigánygyerekekkel, meg SNI_vel stb kinlódjon az állami, FELE pénzből, itt meg a jobb módú szülők némi "dicsértessékezésért" cserébe szelektált osztályokat kapnak.
Nem tudom, tudtad-e,hogy egy "egyházis" gyerek kétszer annyit ér az államnak, mármint finanszírozásban, mint egy "állami" Szemforgató, aljas, hazug geciség. És a szülők sem vallásos révületből választják, hanem azért, hogy a felső-középosztálybeli, értelmiségi szülők gyerekei maguk között lehessenek. A hittant nem igénylik, nem azért mennek oda. És különben is, mit is adhat egy ilyen iskola egy mai gyereknek. Szűzen az oltár elé? :DDD Apácák? :DD A vallás jelenlegi formájában eléggé elavult. Már Abigél idejében is azt volt egy állami iskolásnak, aki kényszerből került oda.

Myzza N. Trop 2018.06.06. 07:51:36

Az értő olvasás: gondolj vissza gyerekkorunkra. Ha esett az eső, vagy már besötétedett, és otthon voltál, mi volt a szórakozásod? Az értő olvasáshoz többezer oldal végigolvasása kell, ami a szabadidőnkben történt. Ma ehelyett youtube csatornák, Xbox, macskás képek, stb. Leegyszerűsített chat dumcsi. Egyébként látok bíztató jeleket, visszajött divatba az olvasás, sok gyerek olvas, sőt minden osztályban van néhány, aki maga is próbálkozik az írással.

Myzza N. Trop 2018.06.06. 07:59:20

Arra leszek majd kíváncsi, Jocika mit szól ehhez a cikkhez, mert amúgy meg van róla győződve, hogy a mostani gecikurzus megítélésében egy platformon álltok, és feltétel nélkül tapsikolsz EZEKNEK :DD

Keresztény kurzus :DD Amúgy sok ember beszopja ezt a szlogent, isten haza csaláS. Ha jól tudom, az is keresztény erény, hogy segít valaki az elesetteknek, meg nem lopikál. Kersztény kurzus. Szemforgató gecik. Kb. az emberi mocskosságnak azon a szintjén áll a mostani kormányzat, mint a pedofil papok. Előadja, hogy erkölcsileg feddhetetlen, és mindenki más bűnös, csak ő áll ott tisztán. Na, menjenek a picsába. Keresztény kurzus.

Myzza N. Trop 2018.06.06. 08:00:26

Ja, és cseréld már le a képet, szörnyű. Nem találtál jobbat a műűűvésznőről?

Frick László Intézet 2018.06.06. 13:51:05

@Myzza N. Trop: A tanítás dolgozás. Miközben hivatás is, aközben azonban munka. Az óvodában kezdődik minden, mert az óvónó baszik dolgozni, két fő pihenőidőt tart, az egyik a játákidők, a másik az,. amikor az egésznapos gyerekeknek alvásideje van. Falusi kisvárosi viszonylatban pedig 15.30-kor vagy 16 órakor hazaviteti a gyereket és türheő jeleneteket rendez a szülővel, aki pedig az óvoda hivatalos aktívideje végén (a munkaidő végén) szeretné elvinni a gyereket, kipucolják a büdöskölköktől az óvodát és lényegében mindenki hamarabb haza mehet. Elsőnek persze az óvónők.

Az én közvetlen koörnyezetemben senki nem akar dolgozni. A boltos nem akar eladni, a napszámos napszámba menni, a kőműves építen, az autószerelő autót szerelni.

A legnagyobb tudású autószerelő, akit ismerek, a legrémesebb picsaautókat úgy szereli, ahogy csak ruszkiktól látni a youtube-on. Most már torkán a kés, szorítja a NAV és legalizálnia kell a tevékenységét, ehhez szakmunkás vizsgát tennie. Olyan emberek előtt kell megjelennie a szakmunkás és majd a mestervizsgán is, akik hozzáképest lófaszt se tudnak az autószerelésről, csak hozzá se szagolnak még elméletbenm sem mondjuk egy VW TFSI motorhoz, hogy mástnemondjak.

Úgy kerül föl 2. osztályból a gyerek, hogy az 1. osztáyos minimumszintet nem teljesíti, de ugye kisfelmenőben ez nem bukik ki, csak akkor, amikor 3. osztályban sem teljesíti az 1. osztályos minimumsziontet.

Az általános iskolások zöme, a kisfalusi falusi kisvárosi gyerekek, ha szépen ülnek és nincsen velük baj, megkapják a 2-est. Még az is lehet, hogy középiskolába is felkerülnek és ott is, ha jók jobb jegyet kapnak, ha rosszak, vagy elfelejtettek valamit, 1-est kapnak, ebből lesz valami közepes vagy elégséges.

Az ápolónó nem akar ápolni. Ágytálazni sem akar, hanem az állam drágaköltségén pelenkázni. persze a boltios, aki útálja a vevőket és nem szeret eladni, amikor beteg, akkor az ápolónőtől, aki nem szeret ápolni, elvárná, hogy ápolja.

Itt a tanév vége. Ha van ismerettségi körödben áltaklános iskolás, nézd meg az évvégui állapotát a felszerelésének. A gyerekek zöme a szines ceruza készletének a gyári hegyét nem koptatta el. Szűzek a füzetek.

Néma riportfilmre kéne venni ezt az egészet.

Az iorodalom tanára útálja az irodalmat, de a nyelvtant még annál is jobban, mert irodalomrán legalább tud betenni filmet.

A filmekkel is baj van, mert ráadásul már egy értékesebb filmet sem képes megnézni a gyerek, mert abból is csak a gagyi megy.

Az Abigél különben igen érdekes mű, kint is megfogta vele a műbésznő az egérkét meg bent is. (politikailag)

Amatőr gondolat volt az iskolák egyházaknak adása, mert az egyházi iskolák eredményessége a kevess-ségükben volt, tömegesen egyházi iskolák nem fogják a ritka iskolák kuriózságait hozni.

A magyar a szocializmusban a tettetésre és megjátszára szocializálódott, ebben van gyakorlata és ezt a gyakorlatot sikerült ebbe a mába elmenteni.

2018.06.06. 19:30:07

Azt elárulnád, hogy miafaszomat jelent a nemzeti keresztény kurzus? Ugye a katolikosz az eleve az egyetemes embert jelenti, Jézus pedig elintézte a potlikát annyival, hogy add meg a császárnak, ami a császáré, Pál meg valódi munka alapú társadalamt javasolt - "aki nem dolgozik, ne is egyék".
Márészt kőkemény kersztény lefingott városba költöztem - és hát le se szarják errefelé az emberek a "nemzthiii kersztény kurzust". Vannak munkahelyek budapesti bérekkel, az autóforgalom megduplázódott egy év alatt, új lakosok épünlnek, útak épülnek, berhuázások, pezsgées, mozgás, megy előre a szekér. Aki akar, boldogul. Ezért szavaztak a fideszre, nem pedig a keresztény kurzus miatt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.07. 00:00:53

@nagyjoco: @Frick László Intézet: az új menőíró, a meleg brit Douglas Murray ("Európa lassú halála") írja, és szvsz igaza van, hogy a kortárs nyugati embernek fogalma sincs róla, hogy a kereszténység mennyire meghatározza a kultúráját. Hogy a keresztény civilizáció az egyetlen, amiben egyáltalán kialakulhatott olyan, hogy "egyéniség", meg hogy az egyénnek jogai vannak, meg hogy nem kell mindenkit legyalulni, aki másmilyen stb.
Itt mindjárt rengeteg ellenérvet kellene elhárítani 1. nem, ez nem picsaemberség. 2. nem, a kereszténység nem azonos a katolikus vagy bármely szervezett egyház véres történetével. stb.
Szóval meghatározza, a mi életünket, csomó minden, amit "készpénznek veszünk" és gratis élvezzük, több évszázadnyi keresztény kultúra terméke.
Ezért én örülök a keresztény vagy "keresztény" iskoláknak, és nem általában, hanem konkrétan azoknak a keresztény családoknak a kedvéért örülök (ahogy Myzza úrnő mondta, felső középosztály), akiknek most lehetősége van ilyenbe járatni a gyerekeiket. Mert legalább nem a hazug, kibaszott relativizmusban nőnek fel.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.07. 00:09:05

ill. Európa furcsa halála, bocs.

Myzza N. Trop 2018.06.07. 06:24:09

@Dinamuki: az egyházi iskolák semmi másról nem szólnak, mint az önzésről. Egy egyháziba járó gyereket az állam több pénzzel finanszíroz, mint a saját, állami iskolájába járót. Ha emlékszel, az önkormányzatoktól azzal a hazug indokkal vették el az iskolákat, hogy igazságtalan, hogy egyes önkormányzatok szegények, mások gazdagok. Csináltak helyette cserébe alulfinanszírozott állami és pénzzel jobban kitömött egyházi iskolákat. És pont azt a réteget támogatják vele, amelyik meg tudná fizetni a gyerek iskoláztatását. Pl. a finneknél a problémás körzetek iskoláiba megy a több pénz, több tanár, több segítő, stb. Nálunk a szigorúan leválogatott "egyházi" viszi el a pénzt. Alkotmányosan igazságtalanul, mert pont az állam tesz különbséget ideológiai alapon a gyerekek között. Nem hazug, kibaszott relativizmusról szól, hanem arról, hogy ne legyen ott cigánygyerek, és több pénz jusson a felső középosztály gyerekeire az állami bödönből. Aki meg hátrányos helyzetű, csóró, az szívjon az alulpénzelt állami intézményben.

Frick László Intézet 2018.06.07. 07:12:03

@Myzza N. Trop: @Dinamuki:
Olyan korszakban élünk, amiben semmi sem az, aminek mondják.
Pl gyerekkorunkban az étolajat egészségesnek, a disznózsírt elavultnak és károsnak mondták. Milliárdszám szívattak el multifilteres cigiket az emberekkel, mire kiderült, hogy a mikro-korom beljebb hatol a hörgőkbe és fokozottan rákkeltő... aztán ugyanez a történet a "szuper környezetkímélő EuroIV-es dízelmotorokkal.

Most a dízelautók bűnösek, miközben a kirobbanó olcsórepülésben egy repülőgép egy útján kamioncsordányi gázolaj(kerozin)koromport terít alá s majd ki fog derülni, hogy hiba volt ezt a booooomot is engedni.
Mára már a disznózsír, főleg a mangalica bio és OmegaMittomén hasznos zsírsavakkal.

Lujzám, te linkeltél a geciktől olyan cikkeket, amikben már a helyreténtorogtatásról is szó van, pár év és kiderül, hogy soha nem létezett a Kitántóóóórgáááásss!!4 agitációs sávja.
Máma ezek a Szijjjájjé-t gyuribácsinak becézik -a geciújságírók, ahogy a kamatolásról 2010-ben, egyszercsak majd 2022. körül arról fognak írni, ki nem tudta, hogy gyuribácsi a szijjájjé.

Attól, hogy valaki háziasszony jószerencséje révén a Miniszterelnökné lett és vannak amatőr ötletei, amik tényleg jól hangzanak egy kertipartin, még nem biztos, hogy ha kampányszerűen egyházaknak adnak iskolákat, akkor majd azok egyházi iskolák is lesznek és megfelelnek a Czinege Utcai Varázskonyha háziasszonyi álmainak.

Neked is Lujzám, egészen ilyen elképzeléseid vannak és itt és így, kommentiálisan helyénvalóak is lennének, de képzeljük el, hogy Miniszterlnökné lennél, hazagyön az urad fáradtan és lebaszod, mi ez a vircsaft az oktatásban... és szerinted... Tudsz valamit Lujzám, de az nem minden.

Zárjuk rövidre: Ha egy kőművesbrigád 32 tagjából ketten kontárak, károkozók és hátráltatnak, nagyvalószínűséggel a brigád otthelyt kiútálja őket ... rádolgoznak és 30-an helyreteszik a két semmirekellő hibáit is.
De egy 32 fős tantestületben ha két kontár gyerekútáló alibi, nemvolt más ötlete, valahogy átseggelte a fősulit, diploma óta semmit nem tanult és kommunikáció órán "Az emberi kommun ikáció" címszó alatt beteszi a Dr Bubó-s kazettát... és elkapjuk az igazgatónőt, akkor azt fogja mondani, hogy a kollága a város minden iskolájában mindent ttanított már és ha kibassza a picsába, ahová való, nem lesz munkája, szegény.

De itt a leggyengébb láncszem elv működik.
és melyik iskola az, ahol csak két kontár sanyinéni vagy ilonkabácsi van?

A pénz nem minden és oly korban élünk, hogy az emberek egyre nagyobb szegmensei számára a kényelem és semmittevés, a nemdolgozás és nemfáradás még a pénznél is fontosabb.

Eleinte ebben a marketingben csak a farmerszövet durvasága a felpróbált új cipó szorítása volt az elviselhetetlen. Picsaautó gyárak a popsi alatt ingó-bingó pihepuha fotőlyülésekkel szerelték az autókat... amikben egy fiatal nemderékfájós is 30-50 km autózás után derékfájást kapott.

Egyre kevesebbet akarnak TENNI az emberek és egyre inkább bármimásban keresik a hibát vagy a kifogást és ha bemegyek egy boltba vagy butikba, olyan eladó néz rám, aki az árucikkeket, a boltot és a vevőket, az embereket is útálja a pedagógusnak büdös a kölök és egy trükktől, miszeront egyháznak adják az iskolát, semmi nem változik -hiszen erre hoztam föl iskolapéldát: A szülők azt se tudják, hogy a tantárgy neve nem is hittan, a hittantanárt baszohatják joggal meg az iskolát is, mert kötelező az Áldás. békesség köszönése és tanakodnak, melyik plébános taníthatja a hittant. Ez egy hóttreál felvétel, amit ha Jézus krisztus kezébe adok, akkor bemegy az iskolába és ott az igazhagóval kezdvén az egész bagázzsal azt csináéja, mint A Templom árusaival jeruzsálemben, de szerintem bekopogtat pár keresetlen szóra a Czinege utcai varázskonyhába.

Szajkózod Lujza a geciújságírás dumáit, pl én nem győzöm azt szajküzni, hogy van egy megtestesült kocsis atya, bizonyos Csaba atya, aki a gecik szórásából nem tudom, hogyan tud kimaradni, talán olyan célzattal, mint Lézer Dzsoni ki tudott maradni jósokáig. Ez a Csaba atya és a dolgai, ha nyilvánosságot kapnának, összeomlana a Tibi atya prozsekt, pedig az akkora egy fos, hogy kár'nak venném be a maimarketing ostorozásába.

A gyerekeket nem neveli a szülő, mert lusta, nincs kedve, a gyerekvállalást rabságnak érzi, a semmittevését elhazudja "laissez faire"-nek meg sbéd típusú szabadságranevelésnek. Az óvónő ezekkel a NEM!-et nem ismerő alvásminuszos, mozgáskényszeres, magatartászavaros gyerekkel nem hajlandó kínlódni. Mért nem alapozta meg a munkáját a szülő. A taníytónőnek így adja fel a gyereket -még szerencs, ha nem kell pelenkázni. 10 éve még a pelenka kizáró kritérium volt, ma félnapos 4 éves gyerek teliszarhatja a pelenklát, csak ne kelljen a dadusnak átpelenkáznia. Ez a pelenkázási cucc egyre feljebb halad.

Ha anyát látsz nagyáruházban a kosár közelében maradó gyerekekkel, akik nem tohangálnak el és nem másznak föl mindenre, az elavult cigány (vagy magyar falusi büdösparaszt).

Inverz répamese ez. Senki nem húzza és az előzőre mutogat.

2018.06.07. 10:53:11

@Dinamuki: Hamvas BÉla Scineti Sacra című művében egy egész részt szentelt a témának. Érdemes elolvasni.
Én a kerszténységre hivatkozó poltikát annyira tartom kereszténynek, mint a demokráciára hivatkozó USA háborúit
demokratikusnak - és szerintem ezzel sokan vannak még így. Rengeteg keresztény embert ismerek, akik nem szeretik Orbánékat, Semjént meg még kevésbé.
Az egyházi iskolák szülővárosomban elit iskolák - olyan minőségi tanári karral, amit képtelenség lenne tömegesen biztosítani.

Frick László Intézet 2018.06.07. 12:26:24

@nagyjoco: Én is tudok pozitív példát egyházi iskolára a ravasz egyházfi taktikája az volt, hogy hivatásuknak élő pedagógusokat verbuvált össze azzal, hogy egymást közt lesznek. Csupa tanítani szerető, a gyerekeket kedvelő ember. Csupa olyan ember, aki egy pajtában egy táblával s krétával eredményesebb, mint egy ojropai bérért dolgozó digitálisiskola tanári kara.

Ez az példa azonban... egyedi.

Frick László Intézet 2018.06.07. 12:31:11

@nagyjoco: @Myzza N. Trop: @Dinamuki:
Ha zsíroskenyereket dobálunk föl, X-számú zsíroskenyér fog a pofájára esni.

A magyaroknak valahogy nincsen szerencséje a zsíroskenyérdobálással... mint ugye Kompországnak. Nálunk... szinte mindegyik zsíroskenyér a pofájára esik. valahogy minden a fonáljára, ha találkozik két idom, azok nem passzolna, a szembeépülő hidfelek a végtelenben sem találkoznak.

A magyarok mindent valami szép külföldi példa szerint vezetnének be, semmit sem fejeznek be, ide és oda is kapkodnak, minden montázs és elnagyolt.. az Állam még ki sem alakult, már valami okos külföldi könyvben olvasott antietatista mittoménmivel kellett nekiesni, hát hogy lehetne azt lebontani, ami fel se épült?

És az emberek azt is és továbbra is ettől az útált formától, Az állam-tól várják el, amit pedig maguk is elvégezhetnének.

Frick László Intézet 2018.06.07. 13:25:52

@Dinamuki: Ha úgy lett volna Trianon okaival, ahogyan azt a móóókszisták hazudozták, akkor Trianon kifundálása idején, amikor Klemenceaú a kor szokásainak megfeleően luxusbordélyban és kurvák ölein pihente ki a történelemcsinálás fáradalmait, akkor mondjuk egy néger nő, akinek a kor mércéjével mérten is meglehetős kisfasza (am. romongró asszonyi kifejezéssel a csikló-ja volt...) legalább annak a kisfasznak a legkisebb esze ágában állt volna ez a büdösmagyar elbaszott uralkodósztály és szólt volna a néger nő, hogy Zsorzsi, ugyanmár, remélem, azért a magyar uralkodóosztálynak jól odabasztok büntiből, hogy okuljanak.

Valójában azonban Klemenceaú a történeloem csinálása közben főleg arra gondolt, hogy a nacionalista kisnépeket mivel lehetne jutalmazni úgy, hogy a szituációt fixáln i is... van egy félelmem: olyan, hogy Hongrie se ált a néger kurva kisfaszának legkisebb barlangostestecskéjében sem.

Nemhogy Klemenceaú-nak.

Jászi a maga korában politikus is volt és amit írt, azzal napi (harci) politikai szándéka is volt és erre is figyelemmel kell lenni.

Most is vannak kortárs politikusaink jelenidejű taaktikai távú szándékokkal, ki erről ábrábdozik (hogyan rúgja Cigány-t picsán Merkel) ki amarról (Orbán már ojropilitikai szerepben is képzeli magát).

Melyik oldalnak milyen politikusok a vármegyékbe felszavazottak elebe adottan nem éppen a legtehetségesebb magyar politikusok voltak, ráadásul többségükben ganyéládák is, hát még, akik közülük feltörtethettek az országos politikába.

Most is úgy van történetesen, hogy a mai ellenzéknek, a néhai, mára szétkúrt///kúródott baloldalnak, még a mókszisták maradékainak, a posztmaóistáknak is tehetségesebb politikusaik vannak rakásra, mint az éppen "uralkodó" osztálynak.
Azt nem tudom biztosra, írni azt írták Tisza grófék idejében a progresszívek, hogy ők is uralkodnának, ha arra sor kerülne, meg szivesen kormányoznának.

Most az ellenzék azt MONDJA, hogy kormányozna
viszont ez az esze legkisebb ágába nem áll. Kisfaszokról: n.a.

Az így már megszeppentő, hogy egész ojrópai nagykitekintésben sem akar senki sem kormányozni a különböző és inkább szélsős jobboldaliak kivételével. Az idő és a Jók és Igazak haszonelvűségei mindenesetre nekik dolgoznakk, a szélsőjobbnak meg a nemzethyesseknek---

Frick László Intézet 2018.06.07. 13:36:06

@nagyjoco: @Dinamuki: 80-ik emlékévfordulója van a Müncheni Konferenciának, amiről Fejlettisztánban szintén nem szeretnének tudni sem, nemhogy beszélni, mindenesetre Hitler és Mussolini jól jöttek ki a konferenciáról és pl a cseh akciót is el lehettt tehát szépen summantania a náciknak plusz Szilézia. Ehhez képest az angolok, akiknek a balfasz miniszterelnöke ministrált Hitleréknek Münchenben, nem erről a fasz Csembörlénről készíttettek emlékfilmet erre az évre, hanem Churchill-ről.

Frick László Intézet 2018.06.10. 07:18:22

@Myzza N. Trop: @nagyjoco: @Dinamuki:

Ajánlott olvasmány a Müöncheni Konferencia elé a.. szégyellem, hogy a wikipediát ajánlom, de elg jó és elég rövid is a czikk
A spanyol polgárháboró

Különösen neked, lujzám, a fasizmus feljöveteléhez. A Semlegességi Törvény.. a britek nemhogy elnézték Franco-t de áll. hiv támogatták az elsőkben

és passive végig

Meg a vérszem, amit Hitlerék kaphattak

Frick László Intézet 2018.06.10. 07:22:08

@nagyjoco: A zsidó súlyosan nemzeti , a keresztény pedig nyitás és globális és nemzetekfeletti, tehát a nemzetikeresztény kurzus a kopaszemberek hajszobrászolimpája vagy a Száraz tó átúszására hirdetettt versen, amiben a döglöttbékák kuruttyája is egy műsorszám.

Jézus.. említett valamit a Ficus fáról, amit meddőnek talált s ezt szivesen értelmezik a A Tan leszólásának, Jézus azonban a gyakorlatában A Tan-ból sokat átvett..lehet, hogy inkább önkéntelen.

2018.06.10. 21:52:40

@Frick László Intézet: én is így gondolom - a katolikus black metal könnyebben értelmezhető kifejezés, mint a nemzeti keresztény.

Ez a ficus fa sztori meg az értelmezése, miszerint a Dharma leszólása lenne - nos, ez szerintem olyan emberek agszüleménye, akik a tanításokon az intellektusukkal akarnak átbújni - az intellektusuk pedig már dagad a hájtól, de a teljességük csontsovány.

Ha önmagadba nézel elvonulva a világtól - ahogyan ezt az igazi Jézus megtette a sivatagban a Krisztus utolsó megkísértése című filmben látható módszerhez igen hasonló módon, (meg gondolom a könyvben olvasható módon is, de azt nem olvastam) - akkor nagyjából ugyanazokra a dolgokra jössz rá, mint előtted sokan mások. És ha elég erős vagy elviselni, ami feljön, és elég érett vagy ténylegesen megérteni, amire ott rádöbbensz, akkor nem lesz lényegi különbség a gyakorlati módszereid és a Dharma gyakorlata között.

Ott van ez a liberális dolog is - Gautama nem volt liberális. Mégis annak látszik, egyszerűen azért, mert a mahajana hat paramitájából az egyik a türelem, a másik pedig a bölcsesség - aminek fejlesztési formája a bölcseleti vita, és itt a vita alatt a te definíciód értendő. Csak hogy ott van még másik négy is - a nagylelkűség, mint mindennek az alapja, az etikának is nevezhető paramita, amit engedd meg, hogy értelmes életvezetésnek hívjak, a szorgalom, és a meditáció,ami felszabadítja a belső energiákat, az ész megértései átkerülnek a szívbe is. Ez így kerek, így egész, így szolgálja az emberi kibontakozást biztonságos és teljes módon.
Másrészt ezeket nem is tulajdonságoknak, erényeknek, hanem cselekedeteknek nevezik, mert külső szinten, a világ számára az vagy, amit teszel.

A Dharma ott kezdődik, ahol a politika végződik.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.11. 07:10:40

@nagyjoco: nekem kb. az összes gyakorló keresztény család ismerősöm Fideszes (konzervatív), bárki csak a komcsik ne + megbízhatóság jelszóval. Egy olyat ismerek, aki legutóbb már nem nem el szavazni, "mert ez azért már sok", mármint a korrupció, nagylábonélés stb.
Amúgy szvsz a keresztény oktatás a gyakorlatban ad valamiféle tartást... mire támaszkodjon a felnövő gyerek, az agyament popkultúrára, meg az amcsi sorozatokra? Az biztos, hogy sok képmutatást is van az ilyen helyeken, meg sutaság.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.06.11. 07:14:59

@nagyjoco: "Én a kerszténységre hivatkozó poltikát annyira tartom kereszténynek, mint a demokráciára hivatkozó USA háborúit "

a nyugati balos politikusok egy része (a gyakorlatban) szvsz a kereszténységet és a vallást vmiféle meghaladott dolognak tartja. Bár van olyan is, aki szvsz helyesen azt mondja, hogy pl. az emberi jogok, az egyén, a másik ember tisztelete a gyakorlati kereszténység hatására nyertek teret.
Ehhez képest keresztényebb kormány az, aki elismeri a kereszténység létjogosultságát és fontosságát a nyugait kultúrában.
Azzal abszolút egyetértek, hogy egyébként a vallás magánügy és ebbe az államnak nem kéne beleszólnia.

2018.06.11. 07:51:53

@Dinamuki: A liberális demmokrácia, a nemzet az mind keresztény kultúrkör szülötte. Míg Corteznek a kereszténység csak ürügy volt -ahogy az USA-nak is ürügy a "demokráciaexport".

Frick László Intézet 2018.06.11. 12:06:16

@nagyjoco: Ezt fogalmazom meg másképpen, amikor arra mutatok rá, hogy az USA politikája az, ami ellen egykor az amerikai államok szövetségre is léptek egymással.

Frick László Intézet 2018.06.11. 12:08:50

@nagyjoco: A Tan és a liberális szemlélet abban közös, hogy nem fogadják be az izmus tagot, a buddhizmus nonszensz és a liberalizmus is nonszensz, mert az izmus, az bebetonozottság még az avangárban is.

Frick László Intézet 2018.06.11. 12:37:32

@Dinamuki: A jezsuitákat szeretem felhozni példaként a keresztény oktatásra. II. Rákóczi Ferenc , Voltaire vagy XVI. Lajos is jezsuiták tanítványa volt. Sok-sok jeles valláskritikus, néhány antiklerikális és [kripto]ateisták is voltak jezsuitáknál tanulók. Az egyik, ami tetszik nekem a régesrégi jezsuita módszerben az, hogy valami kétkezi-fizikaimunkás szakmát megtanítottak a legelkényeztetettbb főúri csemetékkel, II. Rákóczi Ferencünk elégséges bútorasztalos, XVI. Lajos jó lakatos volt, úgy értem, hogy konkrétan ajtó-ablakzár szerelő és készítő.

Egy móókszista alapú szemllet szerint az új mindig fejlettebb a réginél és ennek megfelelően a vallástalan az újabb, az ideálista a régebbi ember, aki vallásos, az buta és a vallástalan ateista az újabb, tehát korszerűbb, tehát fejlettebb ember. És itt kezdődik a gond, amikor valaki úgy gondolja, hogy összesen ez választás kérdése, mint a barceloná-nak vagy a Real MAdridnak vagy valamelyik Milano-i csapatnak drukkolni és akkor az ember olyanokra tesz, akik sokat fognak győzni, gyakran győztesek.

A valóságban azzal találkoztam, hogy az önképük szerint "ateisták" ettől már feljogusltnak érezték magukat arra, hogy mindenkivel, aki vallásos vagy IStent ismer, úgy beszéljenek, mint tudatlan baromarcúval.

A móókszistákat is kb így tekintik hülyének az idiokraták azzal, hogy régen voltak, tehát: hülyébbek mint mi.

A móóókszistáknak pl a foxi-maxin tanulniuk is kellett teológiai ismereteket -a netokráciában már a zattejjistákok a teológiai ismereteket tökre szükségtelen, a vallásosokra jellemző tipikus baromságnak állították be.
Addig nincsen is baj, amíg Orbánékat nem kezdik el lekomcsizni a netokraták. Nem csak annyi a baj, hogy ez történelmietlen ostobaság, hanem az is gond, hogy a "kommunisták" azaz a mókszisták digitálisak voltak rbánékhoz képest. Nem csak annyi, hogy Kádár sose beszélt úgy 1-sz.1 sz-ben, mint Kádár, bár akkor se járt volna jobban, ha úgy beszél, mint dr Antall, mert akkor meg "fejedelmi többes"-nek magyarázza be az ideológiai ellensége.

Orbáné analóg rendszer és ezért nem lehet felkomcsizni, mert a kommunista rendszer bonyolult és digitális.
Valamint a netokrácia egy Orbán-rendszer alakú analóg szisztéma. Az analóg szisztémák 2-es számrendszerűek, ami nemegyenlő a kettes számrendszerrel, csak annyival, hogy mindenből kettő van és az egyiknek jónak kell lennie és így a másik már csak rossz. Ha a ruszkik rosszak és büdösek, ebből egy netokratának már csak az következhet, hogy az ukránok ártatlanok és áldozatok.

Gyurcsány rendszere akkor leheett volna csak analóg, ha Gyurcsány baloldali, szocialista és reformer. Gyurcsány rendszere azonban digitális volt, mert gyurcsány valójában nem baloldali, reformellenes és antiszocialista. Antibaloldali. Gyurcsány rendszere a legmodernebb netokratív spekulalizmus volt.

Orbánék viszont mint analóg rendszert tárgyalátk, síklogikájuk szerint Gyurcsány ballibsi és.. ezzel... önkéntelenül segítették és még ma is segítik Zseniális Ferkót és ferkónak éppen ezért is lételeme az orbánizmus -erről mennyit papoltam már :D

Míg az idiokrácia terjed és az "istentelenség" a vallások jelentősen változtak. Gyakorlatilag a vallásokról sokat nem tudunk, az iszlámról sem.

A katolikusok márt nagyon régen nem olyanok, mint aminek a netokratív valláskritika ábrázolja őket, II. János Pál jelentős reformer volt. A politikai sáv sok esetben csak álomdozik ollyan párbeszédről, amik vallások között léteznek.

Az orbánprop iszláminterpretációja egyfajta agitáció, amire mondolatként a jógyerekek inverz interpretációja, amiszerint semmiféle iszlám veszély nincsen, nincs iszlám terrorizmus és
nem kell félnetek jó lesz

Szerintem az idiokrácia sokkal gyorsabban fejlődik föl, mint azt gondoltuk.

Erre jöttem rá a 2015-17-es 444/888 alatti kutatómunkámban. Jókorát zuhant a 444-en is a kommentek minősége és már ott sem olvassa el senki a cikkeket, bedének jött be a számítása, tényleg tök fölösleges a provokatív címen és felütésen kívül már bármit is írni, minden tldr, mi 120 karakternél hosszabb.

Tavaly publikáltak egy statisztikát (az olasz adatok nélkül) ojrópa vallásosságáról és ebben a magyarok annyira vallástalannak mutatkoznak, hogy még ezen a gecik is meglepődtek.

vektortér 2021.03.10. 03:53:54

A világért meg nem ingatnám a csúnyarossz keresztyénnemzetiegyházi iskoláról alkotott szagértői megállapítások megállapítóinak szagértelmét. De van egy olyan halavány emlékem a reformátusegyháziiskoláról, hogy kb. a diákok fele katolikus hittant tanult, sőt nemegyszer pap helyettesített, mitöbb vizsgáztatott év végén.
A filmnézés kétféle tanárnál gyakori: aki lusta tanítani, illetve aki annyira pedáns, hogy az éves anyagot jóval év vége előtt már leadta.
Azoktól a szülőktől, akik olyan szánalmasan nyomorultak, hogy azt sem tudják, kik tanítják a gyerekét, pedig el kéne venni azt a gyereket.

Frick László Intézet 2021.03.10. 05:38:11

@vektortér: Nem tudom, hogy olvasgattál-eitt,amikor egy sunyin összefocizó klerikális kombattón szemléltettem a középkorisötétség fáradhatatlanságát,amiben is ugyanis a katolikus papa reformátusoknak bibliaórát tartott apresbiteriomépületében vagy pla refkó tiszteletes meg katolikus temetészi szolgáltatást nyújtott, természetesenegy névelősok,annyi hibátnemejtvén a kötelezőszövegekbenill temetésnél a dalokban.

Reverendában már csak a Kapitány-Diószegi házaspár ír meg papokat. Velem egykorúkatolikus papok,tehátvén szarokmár, farmernadrágban és kockás flanellingben szoktaka templomkertben fotbalozni vagy rockzenekarukban orgonálnak [-a füzéri pap] vagy dobolnak.

A képen látható pap jóvoltábóldöbbentem rá, hogy bizony nemaLed Zeppelin Black Dog-ja a netovább. www.magyarkurir.hu/sites/default/files/hirek/DSC_2763.JPG

Ratzinger óta egyébként hallgatólagosság van a cölibátus felől,annyi a kérés,hogy a nő is vallásoslegyen éslehetőlegmaradjon ismeg mindhalálig a kapcsolat.

Meg ilyesmi. Feri papó is tervezte a témát felvetni, csak aztán kiderült, hogy így is elég frontot kell tartania.

vektortér 2021.03.10. 15:48:45

@Frick László Intézet:
Nem olvastam úgy 1 héttel ezelőttig egy sort se itt. Valószínűleg ezért nem szállnak elég alacsonyan a motívumok a katkó-refkó sosevó't akkora kutyamacska illetve a fenti kommentem kapcsán.

Frick László Intézet 2021.03.11. 06:18:04

@vektortér: Amagyar annyira idegen egy fajzat Európában a toleranciájával, a fajimeg vallásiésmindenféle türelmével, hogy itt a reformáta-pápista viták legvéresebb kitüremkedései házassági jelenetekvoltak,míg Oirópa Fejhlett Bezzegrészein a patakvér patakfolyókba ésvérbélsármocsarakat táplálva 7 meg 30 éves háborúk,Kurázsi mama-anyja-kínja satöbbi-satöbb,itt bent a Pár.káp Pir.Burg.medencében pápistához/reformátához KÉNYSZERÍTETT asszonyok patakkönnyei tápláltak patakereket és azok patak-patakokat.

Voltak a XVII. század végén a cruxrabló-és martalócbandák,akik 1703-ban egy bigott katolikust választottakúgy Vezérleő Fejedelmükké, hogy egyébként a rablógyilkos garázda fosztogatósiserék,röviden cruxok, zömmel reformáták voltak. Persze a labancok meg katkók.

Ha az ember nagyon ungvári kirsztián szerű nyálasan stréber aktuálpolitikai seggnyaló szeretne lenni,akkor talán a kuruc-labanc ellentétekre rá lehetne húzni valami véres lepedőt.

A FIDESZ-nek akkor még az volt a véleménye az internetről, hogy kereszténykonzervatív embernek nincsen olyanja, hanem fogja és szépen a Népszabadságot óvassa

amikorénfoglalkoztam azzalaliberális Berthlen Gáborral,akinekapnztartója egy érdekes,ugyanis szombatista ember volt.

Ugyanis a reformációtmindenki csak el-idáig szeretnéérteni,a kereszTYén fundamentalista retrográdpre-jéziánus ótestamentiálisnyúlványait nem (pedig ez a mai USA vallásosságának a fundámentoma,nemvéletlen,hogy a IDÉZEM pápista ír krumplizabáló IDÉZETEM ZÁRUL is sietett négerek kereszTYénfundamentalista gyülekezetébe is a néger szavazatok hálás köszönő cirókálására)

A szombatisták gyak. 99,99% a zsidó vallás szerént, annyi volta különbség, hogy a Názáreti Rabbi-t nem tekintették annyira szektásnak,ahogy a zsidónál az szokás.

Ahhoz képest, amit Nyugat-Európa a vallásháborúőkban művelt, az ázsiai mongoliid-nomád Unkooorzigeunerek -nél liberális vallásitürelmesség volt a jellemző

de ismételten rámutatok a főleg asszonyi patakkönnyekre

Frick László Intézet 2021.03.11. 06:43:21

@Myzza N. Trop: A geciség soha nemlehet ostobaság, hiszen ott az index tökéletesen geci munkássága, márpedig az iskolák egyházaknak adása nem csak szakszerűtlenül háziasszonyosan naív ötlet, de egyben zsírbutaság is.

Én a cinege utcai varázskonyha mangalica-duroc zsírgőzét érzem ki az ötletbőlés az alapja az, hogy amíg 3 piarista gimnáziumunk meg két reformátusunk volt, ezek egyben meneülési pontjai is az olyan tanároknak,mint Öveges József is volt.

Viszonta magyar népa szocializmusban szocializálódott és ha BÁRMIT általánossáteszelamagyarnak, azellen kurucossan lázadni kezd,ilyen volt plaz Állam fogalmának az elméleti bevezetgegtetése,amit a magyar úgy fogadott, hogy az Államlop,tehát ez igazolja azt, hogy a magyar csak visszalop.

Vagyis:

Gyűjteményem @vektortér: ékessége az,
amikor egy váróteremben azt hallottam, hogy a kurva geci papokat sziggyák. A kurvageci pap ugyanis a gyerekeknek hittanórán az Abigélt rakta be, hogy nyugodtan tudjon kijelzőtsimizni a telókáján.ÉS a szegénykis kölyköknek a geci Abigéltkellett nézniük.

Mint Mezei Klári néni csapnivalóan pocsék rossztanítványa,felemeltema fejem a könyvből,amit olvastam ésmegkérdeztem

ugyanis a falu, ahol ez történt,lényegében a Református Vallás Maga.Ebben a faluban 1547 óta még a szar is református.

"Milyen pap?" -kérdeztem.-"Milyen hittan?"
"Buzi katolikus,a kurva anyja, az! A köcsög!" [Az iskolát természetesen a reformátusoknak adták orbánék,még szép. Anikó asszony az egyik legműveltebb magyar, nem csak a színházművészethez meg az iskolaügyhüöz és a mezőgazdasághoz ért nagyon,de a képzőművészethez is,plmeg tudja különböztetni a dilettánspolitikai seggnyaló Dr Máriásmázolmányait Nagy Kriszta Tereskova alkotásaitól, csak az a baj, hogy viszont a geciknél többetér Dr Máriáss aktuálpolitikai aktivista seggnyalása a nála szokásos 3-8 hónapkéséssel,mindig késésben van szegénykém... ,mint aképzőművészeti alapismeretek]]

Ezt a történetet is feldogoztam annak idején a szótárban.

Ennyit ér orbánékmiskolaegyházasítása, hogy az egyházi iskoláztatásra kényszerített gyerekek hozzátartozói egy lényegében az egyház sapkáján a pamutbojt faluban szart se tudják,melyik egyházéa súlyosan iskola

de a bruhuhunak nincsen még vége

Ugyanis az Abigél-t,ha valaki tanult református és a történelmet is tanulta,aMatula ReformátusLeányneveldeKARIKATÚRA és Kádár-kompatibilisMEGFRICSKÁZÁSA az egyházi tanoidának és..Igazából... Az Abigált nézetni refkó iskószenvedő gyermekeivelkb az lenne,mintha azéán

Veszélyben az index
cimkémcikkeimegjelenhettek volna az IndexTelex-promókampányában tavaly nyáron
a Mit jelent nekem az index-ben.

De nem jelenhettek meg,mert a minden 47-ikremegjelent opponens véleményt kamunikken magukaz index gecik parodizálták.

Voltaire jezsuita nevelésvoltmint Francois Ragotsky,a hírhedt honrgo-gitanes hamsikártyás is.
Arthur Rimbaud vagy Háy János [politikailag megfelelő kateg.] is katolikus gimibe járt. Az öreg Horváth ráadásul kommunista téeszelnök volt, deháterről szólt a szocializmus,apiarista gimikbe járatták a kölykeiket a "kommunisták" is,ezért maradhattak fenn.:D

Még annyit fűznék mindehhez, hogy halenne egy olyan vállalkozásom,mint pl a Szentkirályi Ártézivíz,ami a csapvíz mindenliterjét horrorprofittaladja el.. ésmeghirdetnék valamipozíciót

akkor nálamegy piarista gimnáziumi érettségi bizonyítvány mondjuk 1978-ból vagy 1984-bőlkb vinne minden 1996 utáni magyar "diplomát"

Hát mnég akkor,ha pltörténelemrőllenne szó vagy valami más humán tárgyról

Pl az egyiklegsikeresebb konkrétfizikaitermék ügynök,akit ismerek,mindössze piarista érettségivelrendelkezik és félkézzelintéz el 1990. előtti 3éves üzemmérnöki papírosokat csakúgy,mint a 2000-es években gyűjtött hatdiplomásokat,ésméghozzászakmailag,pedig a piarista gimik tanárainak fingja sem lehetett a "kompetemncia alapozó metodikáról"

Másképpen fogalmazva: Ha egy termelőszövetkezeti nyájajuhász 1984-ben elvégzett estin fél év foxi-maxit,többet tud a politológiából,mint Dúró Dóra.Kádár alatt kb hat pár rendőrcsizmának volt annyi saját esze a politikához,mint ma egy momentumosnak.

vektortér 2021.03.11. 08:55:50

@Frick László Intézet:
Az abigél református iskolaképe lehet, hogy karikatúra, de több egyházi iskola van abban a karikatúrában, mint az intézményben, ahova már a pompom falu inkriminált szüleinek gyerekét felvették. ( Mondjuk lassan már a Fazekas Imre sorozat iskolaképében is több van...)

Frick László Intézet 2021.03.12. 07:19:30

@vektortér: Korszak nyilt azzal, hogy a Szájravehetetlen és Orbán Jóvoltából Egyház

azaz a gyülike is kapott iskolát.

Nézd, hagyjuk a szószt meg a rizsát. A társadalom emberekből van és mindenki abból főz,amit a spájzban talál,így Magyarországon mindenvféle szervezet, egyház,kombattó,szinitrsulat vagy lapszerkesztőségmeg civilkezdeményezésabbólfőz,amit találés ezekamagyar emberek és ha a Máltai Szeretetszolgálat, az is kénytelen magyarokat felvenni.

Ha magyar segge alá autót teszel,lopja az üzemanyagot,a gyertyasort,alevegőszűrőt és a biztoság kedvéért az álraktérbőla gyári gumiszőnyeget jólesz valamire alapon.

Amagyar bábák sokat ugráltak a régi pinás-szülési rendszerben, hogy ők szülesztikakismamákat,dea doktor úr kaszálja a pénzt.

Nézd meg,semmit nemkellett tennem és Geréb Ágnes,a sarlatán félkuruzsló,akinek csak behülyíteni volttehetsége a kismamákat,demikor ki is kellett volna hozni a hülyeségből,amibe benyomta,az nemment neki.Ez a fél-sámánlét lényege.

Közben egy bábátólmegtudtam a teljes igazságot:Akismamát nem tudta rábeszélni a kórházi szülésre, bár egyébként egy bábák általalkalmazhatóműfogást kellett volna a szülész papíros doktornőnek ismernie és akkor nem kellmentő,hanemmegszüleszti a méregdrága,mertKósKárolyboszorkánypalota alakú,viszont alapvető felszerelés nélküli intézményében.

Nézd:Semmit nem kellett tenni,Geréb művésznő semmit nem fejlődott,sem nemváltozott és én sem és a világ annyit változott, hogy Geréb ma már progresszív-be számít a császármetsző szakmai kollégium mellett.

Részeredmények vannak,mer a császármetszésaz műtéti beavatkozás,amihez a bábának coki.A bábáknakmaradtak az alsóközéposztálytóllefelé,főleg a proletárnők,mondjuk a cigány nőknéláltalában az egyikfeladat a köldöökzsinór elvágása,még ma is sok cigány nőannyira szégyenlős, hogy a zuhanyzóba kéri a szülészeten beadatni az ollót,majd ő elvágja.( A dalit romongró nők egyfajta hawájjnak tekintik apár napot a szülészeten)

Hamondjuk a CIA alapíttat egy magyarországi civil szervezetet,akkor itt feltétlenülbennfentesen fog alakulni és Hugiéklakása bérléséről rólszereznek horrorszámlát a hülyeamerikaiak szemétkiszúrni.

Ugyanez ment a Vier Pratzl esetében,aminek az volt a feladata, hogy a francialibamájdagasztó kémiamonopóliumát biztosítsa az "állatkínzó" (ésméregdrága fizikaikukoricátigénylő) tömésselszemben.

Fejlettisztánban egyébként is ,amagas világpiaci takarmányárakkövetkeztében csapvizzelérikel a vágósúlyt. Améreg azonban gyakramn széteszi a hízómarha és disznóbeleitezértkorai-kényszer vágásokat kell alkalmazni.

Magyarországon minden bennfenntesnek a gyereke? -azértBÁRMIRE képes.van egy bianko "csekkje". "Ráse bassz kislyányom,Keresztanyu szól az osztrákoknak és csinálunk neked munkát nem kell csicskáznod senkinek. Állatvédő leszel,ott van a lakásom,oda jelentjük be az irodát,jólesz?"

vektortér 2021.03.12. 13:47:23

@Frick László Intézet:
Kezdem elhinni, hogy a Magyarországon élő népek tényleg a kiemelkedően befogadó mivoltuk miatt hagyták, hogy az ellenségeik a fejükre nőjenek. Igen sajnálatos, hogy azt a néhány százalékot teszed szavakban felelőssé a nagyrészt korcskeverékké silányult mai népség mentalitásáért.

Frick László Intézet 2021.03.13. 06:45:21

@vektortér: Dr Czeizel foglalkozott majdnem annyira a magyarok lényegébe vágó kérdésekkel,mint Fekete Gyula bácsi és író.
Egész életemben olvasónak készültem.

Kb olyan zseniális olvasó voltam már 7-8 éves koromban,mint költő Arthur Rimbaud 17 évesen.

Emlékszem,hogy bruhhahhhaháztam Fekete Gyula bácsi írásain.

A kettő ott függ össze, hogy Dr Czeizel is olvasta Fekete Gyula bácsi demográfiai témájúcikkeit meg a PártKözponti Bizottsága tagjai, valamint a tényleg is kommunista Aczél György. Aczél egészen pontosan nem csak kommunista,hanem azon belül antibolsevik volt. Hogyel tudd képzelni,J Hasek vagy Uj P.,ők bolsevikok,azaz senki meg nem állhat előttük,legföljebb a karrierjük korai szakaszában,amíg a seggét kinyalatta velük,képzelj el egy olyan aranyos hosszúhajú rokker gyereket a Népszabadság headquarters-ében,aki öntudatosan téblábol a kéziratával,megvan?És akkorjön E. FehérPál,aki a harapva-szopás nagy kedvelője volt,mint szintén bolsevik.

Az antibolsevikokra a bolsevikek valami lágymájú nyálas, bááboci róbertgidának nézve tekintenek le,akiknek nincs vér a pucájában,opportunista jobbos elhajlásokra képes és színházba jár,amikor Edizon már mióta feltaláta a mozit.

Nos a KB-tól leszóltak a MagyarTelevízióba, hogy ez rettenetes és csinálni kell valamit,közben pedig valaki megkérdezte az akkoriban taknyos,mindössze 50 éves?Szőrnyű, hogy egy ilyen siheder, Vitányi tanár úrnak és Vitányi Dr Czeizelt említette meg, hogy ő csinálhatna egy gyerek gyártásra lelkesítő Dr Agy sorozatot születésünk,szaporodásunk és ha így menne tovább,a kihalásunk titkairól.

Furcsa lehet ezt neked hallani,hogy kuministák bósevikkok,pufujkás gyíkossok+effélék,olyan,a lelkiismeretfurdalásukban magukat fostosra piázók,mint Kádár,a korszak AntiAnikónénije Marinéni (aki azért be-be ült Kádár1személyes mozijába filmet nézni,Szindbád,Csontváry stb,Latinovits filmek-

Fekete Gyula bácsi viccek trágyája volt közöttünk,progresszív értelmi seggek között.

Nekem annyi kezdett el feltűnni az öcsém ,Tóta Wé és Bede Márton kisgyereekkorának évtizedében,hogy minden idők egyik babyboomja után már teli kéne lennie az utcáknak meg a temetőknek kölykökkel,mi a temetőben játszottunk és a temetőcsősz üldözött bennünket a rétre,amin meg fociztunk,viszont azt kaszálónak bérelték (akkoriban a tehenes gazda moralitása volt a kaszálás-forgatás-és gyűjtés)

20-22 fokos külsőhőmrséklet és ordítóan verőfényes tavasz és egy gyereket nem láttál a faluban.Pedig hétfőnként adásszünet volt a TVben ésmég csaka cigányoknak volt szkájcsaneltja vagy vidijaója a kredenc méretű szinestévékkel.A cigány falvak ritka magyar lakossága gyűjtött szines tévéket, csanelt tepsiket meg kombinált szekrénysorokat,a cigányoktól lehetett venni 500 a bőröndmagmó,1000 a szinestévve és 3000 a vidijaó hozzája, pornyókazetták darabja 300 horror 500.(a cigányok nemnagyon nézték a pornyót,mert háztájiban különbeket csináltak)

Egyszerűen..a Czeizel Babyboom gyerekei nem jártak ki a levegőre még falusi szörnyedelemben sem,nemhogy Somogyi Zolika városikörnyezetben.Se foci,se semmi. Később ők töltötték meg a falusi mozik nézőterét,nem tudom, hogy diszkótáncoltál-e már ferdesíkon? A Dr Cz.Babyboom gyermekei voltak az első drogdiszkók császárai, a nemi arányok pedig úgy alakultak, hogy általában 100 falusi drogos (Ammphetamine DISCO ) fiúra tökrészeg beállva esett rá 8-10 lány és még a többi 3-4-5lány a pasijával volt.Ez az a hőskorszak,amiben a mozit kibérelő drogkereskedő lezárta a WC-ket, hogy az ingyen csapvíz helyett a 200Ft/2 dl (2,2 MFt-os III-as Golffal,saját vezetéssel,sofőr és őrezredikiséret nélkül közlekedett Bokros Lajos, aminisztráiumban nyiltan ordítoztak a dolgozók,mert a főemberek alá ez a Takarékos Bokros szaros OpelOmegá-kat vásárolt 4,4MFt-ért.)

A többit tudod, a MatulaMagazin szobai otthonról végezhető panktevékenysége az Internetto-n át megojtotta az Index Korai Korszakát,fogták a bolsevik újságírás vesdelmagad remekeit, azért annyira nem vitriolosan,ahogy Keszi Imre v. Révai József művelte,de mondjuk Árkus József vagy Karczagi Lacika 8.oszt. tan[ez tárcarovat volt a 80-asévek Népszabadságában] azért ez a színvonal a hőskorszakban és a Demokráciaés Dilemma Intézet jóvoltából sem érte föl Váncsa színházi díszlet munkás zsengéinek az alsó-széle közepét

Viszont a Cz.Babyboomerek semmit sem olvastak,tehát elhitték hogy a geci stílust az Index& Uj Péter és Tóta Wé találta föl.

Tóta Wé volt a C.Babybommban az,aki én a Tibor kereszt névfénykorszaka hajnalán, csak az én anyukám nem engedett nekem olyan piszokságokat olvasni,mint a Népszabadság, Tóta anyuka viszont,mint egy amerikai gyermekszépségversenykirálynő anyukája,még direkt tukmálta is Árpikára a Népszabadságot.

Ezért nekem a Tibor Korszakban a budin kellett Népszabadságot olvasnom zsebkönyv nagyságú tépetekben.

Tóta annyival szerencsétlenebb,mint én,hogy amikorő már annyira nagy fiú volt a kamaszok nem a német Quelle katalog nőifehérneműoldalaira rejszoltak, hanem szánalmasan magyar hangalámondásos VHS videókra.
süti beállítások módosítása