"Az én példaképem Clint Eastwood [és a vadkapitalizmus]"

/Vasziljevics jókisfiú, 444 kommenter, 2017./

Uj [Péter]  tehetségének kutya baja. A probléma a maimarketing-é. A picsaautó fejlesztő mérnök pontosan úgy gondolkodik, mint Uj. Vállat ránt rá, ő aztán nem tehet arról, hogy  valaki akkora picsa,   képes beszopni a marketingjét. Teccett vóna önállógondolkodásúnak lenni.

https://www.mediapiac.com/uploads/articles/121/12081/1_original.jpg

kép tulajdonosa: médiapiac-pont-com

A három jégkorszakkal ezelőtti ember, amikor a barlangi medvét leölte, letérdelt a tetem mellé, elnézést kért mackótestvér szellemétől és hálát adott a Nagy Szellemnek a jószerencséjéért. Ez az attitüd tehát az egészen korai, még analfabéta embert is jellemezte.


A Homo Sapiens, a vérengző majom azonban lehet bármekkora agymenő, nyolcdiplomás, szakmája úttörője is, a jégkorszakokkal ezelőtti emberi alapattitüd még hiányzik belőle:

mint egy majom, a mellykaskáját döngeti a leölt aktuális fölött, mint Uj Péter, amidőn Zseniális Ferkóék 2008-ban elhatározták, hogy a nyáreleji postára muszáj bemenős papírújság előfizetéses trükkel egy kicsit előrébb hozzák, csak 10-20 %-kal a papírújságpiaci összezuhanást és az internetes "ujságírás" jövőjét.

Megvan a kulcsjelenet is, vagy félévvel későbben [??]  Dezsőfi [Dessewffy] Tibor részegen egy kocsmában megpillantotta a részeg Szily-t odament és jól belevert a pofájába. Sajtótörténetileg ezzel Dezsőfi ugyan lenullázta a karrierjét, de egyébként mérföldkő is az eset meg fémjelez és kurvisteny fasza is. Mert senki nem tanult belőle, természtesen Szily vagy Uj sem. És nem is érti senki sem, azóta sem.

Emlékszik még valaki a hablatyra a paracsizmaváltás idejéről, miszerint

tartalomszolgáltatás

fog következni. És lett bérblogolás, agitáció és politikai szolgálattétel, Mocskos Kéthét. Hatodik Hadoszlop. Farkasvelyembe eszett Álytatlanalycú Kiffiú. Aztán gyött a FIDESZ és megszüntette az indexet, kirúgott mindenkit, Uj kiscsaládja éhezett-nyomorgott, legalábbis a fáma szerint, mialatt Uj nyugodtan nyilatkozott arról, hogy nem talál már kihívást az index-ben, pedig már az óvodában is az ujkihívás volt a jele, viszont az igazgatótanácsi tagságát megtartotta az indexben a FIDESZ rémunalom ellenére. .

Uj olyan, mint egy Nagy Vezér Kanmajom. Ő a legnagyobb... únja már ezt a nagyságot nagyon... új -s új győzelmeiben nem talál már kihívást. Az indexet is ezért hagyta le és jól láthatóan a 444-en is únják a banánt a Kezdet Phiai.

Csakhát a tmblr-oid után már az idiokrácia útján csak a szmálylik következhetenek. Eddig nem látnám, hogy a zseniális Uj-nak lenne egy szmályloid portálra ötlete. Mindenesetre Bede Márton már a 444 első heteiben felfedezte a lényegében a címből meg a címlapról beugrató felütésből álló, megnyitván nullakiterjedésű cikk ötletét. Ez lenne szerintem tehát Uj új kihívása:


csak címlapból álljon a portál és a cikkek megnyitására képnél ne legyen több. Kommentelhető, ha a cenzúra megengedi. Kellően illiberális: a picsába a politikailag nemmegfelelő kommentekkel az ilyen  kommenterrel egyben.


Kóprájtom benyújtom :D ..ezennel !

Ha neked a vadkapitalizmus meg Clint Eastwood a példaképed, menj Kínába, ott 1 milliárd ember él ilyen attitüddel. Ott van most a Korlátlan Lehetőségek Hazája.

/Válaszom vasziljevicsnek, 2017./

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3114007254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.28. 10:54:05

Amikor majd a hálózati informatikusok kezdenek el ilyen fejlett módon gondolkodni - na akkor jön el a netokráciának a csődje. Meg az egész kibaszott modernségé.

2018.05.29. 00:43:08

Javíthatatlanul buddhadharma gyakorló vagyok. Meg rohadt fáradt és felpörgött a felújítástól - Fejlettpestről Büdösvidékre költözés izgalmas, fárasztó, szédítő munkájától... Szóval ez az Új gyerek - ez nem így megy. Az a heylzet, hogy az ember beszopathat sokakat, aránylag sokáig - de a végén az a hihetzetlen mennyiségű szar, amit kavart - az az ő fejére hullik vissza. A karma az olyan, mint egy bank - van ott tőke, meg van valamennyi hitel is. De egyszer eljön a visszafizetés napja. És az - az nem lesz kellemes.

Frick László Intézet 2018.05.29. 05:27:29

@nagyjoco: Az amerikai filmes közhelyeket (kliséket) érdemes összegyűjteni, mert az idiokraták hiedelemgyűjteménye. Tudnod kell, hogy a filmes közhelytár szerint buddhISTA mondjuk a 73 éves hippi nagynéni, tarka rongyok, a haja DzseniszDzsoplines és biodinamikusan gondolkodik. Nem, Toyota Prius-szal az unokahúga jár, neki természetesen 1978-as Volvo kombija van a 80-as évek derekának amerikai filmesközhely gyűjteményéből. Egy buddhISTA mindenképpen valamiféle hippiszerűség és az idiokrata erősen hippiellenes, ugyanis a buddhISTÁK szerinte vallásosak. A vallás pedig köztudomásúlag a népej ópiuma, a papok direGt butíccsák a népet. Ők nem. Mármint az idiokraták. Tehát, amikor a Tartalomfejlesztés Korszakában (jó 13 éve még) Bogi, a marketinges tündérlány, szabadidejében a magyar bloghercegprímás blogtündére is, nézi a napi felhozatalt, mivel lehetne a DÚÚRVÁN kifejezést párosítván beugrajtani a parasztot. Hódi Pamela DŐÚÚÚÚRVÁT villantott, DÚÚÚRVÁN köszöb vissza a tél [hószállingózás, akár -1 fok is várható Géza napján]... tehát ennek a Boginak, ha lenne szabadideje és negkérdezhetnéd a buddHIZMUS-ról, akkor eghészen fasza maóista lózungok teszkóhazdaságos, természetazonos hatású változatán tamtamozna a nébbbutításról.
süti beállítások módosítása