A fejlettojropiod picsaember quintessetia-ja a fejlettisztáni bolhapiac.

picsabicikli.jpg

Ugye, tisztaudvar-rendesház veddmeg///dobdel maimarketingalapú konzumtársadalmakról beszélünk, amikben mióta már a piac dönti el és határozza meg, de természetesen minden ilyen emberfölöttinek elhazudott döntés mögött, fölött, a hátterében meeting-ek és prezentációk. Homo Sapiens-ek előállnak, a döntnökök elé ki, projektorokkal és installációkkakl, vannak grafikonjaik és jólszelektált statisztikai adatokkal támasztanak alá. ÉS ezekből a fejlettársadalmakból előszöris kipucoltak mindent, ami természetes, majd kicserélték természetazonos hatásúakra, majd miután írmagját sem hagyták, divatbahozták, mint természetest és a piacra bízva a döntést bepróbálták, meddig mehetnek el, mi az az ár, amit még nem sokallnak az emberek.

Fogjunk pl egy XX. századi katonai latrinatetőt, még a konzumpicsatársadalmak előtti rendes olyan sötétkhakiszín festékkel mázoltak le a hadseregben, ami aztán sose kopik el, mint az Adam Opel AG emblémája, ami ezentúl Peugeot vagy Citroen emblémák helyére fog kerülni. Szinte négyzet alakú ez a latrinatető, betonacélból hajlított biztosítóval. A bolhapiacok végképpen semmirevaló tárgyai azok, amikre még virágcsrepet sem lehet tenni vagy aggatni. Ez a latrinatető e kategória tökélye. Fodj egy kübli vacak festéket, a lehető legrosszabb minőségűt, a színe fehérbe kevert bármi, ami piszkosfehérré teszi, ezt keverd el, nagyjából mázold le a tárgyat, amivel a picsaembert átvernéd, majd, gyorsan, mielőtt megszáradna, egy ronggyal töröld át és kész a patina:

97 DOLLÁR

Török testvéreim-az-Úrban, akik kitalálták az alábbi vállalkozást, valószínűleg nem tartottak meetinget, de prezentációt sem. Pár percet áldoztak a vélhetően nem különös isztambuli étteremben az ötletük megcímezésére, aztán úgy döntöttek, a legkifejezőbb az

English Home

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr314007210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása