Egy évvel ezelőtt a Jók és Igazak értelmezésében ellenzékinek számítható még hányni tudott a nemzeti szótól is, még a NER nö-betűjétől is, nemhogy a nemzeti jobboldal kifejezéstől. A Jobbikot maga közé sem számította az ellenzék.

Azt hiszem, a gyűlölségtől megveszekedettek ennél jobb mércéjét nem is lelhetnék elvakultságuknak. Máma a Rendszerváltás Második Árulásában a Jobbik martalékául hagyott Vidék (és megint a Vidék, mint 1994-ben az SZDSZ által...) ellenzékijei szokathatják magukat szépen, "Márki-Zay ajánlásával" a nemzeti jobboldal jelöltjeire átszavazáshoz.

Mindeközben a Magyar Narancs címlaplánya:

 cimlaplany.jpg

És az idült alkoholista Lovasi András ajánlásával is!

Köszönjük, Emese!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1113809344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.04. 14:11:35

"Hívjátok Vonát."

Steinmann a grófnő 2018.04.04. 16:23:13

Nem a nemzeti szótól hányt senki,hanem attól, hogy a grazi őrült fanjait így szopatták be a lopással. NEMZETI dohánybolt pl. Amit el akartak lopni, ott felkerült a NEMZETI szó, és a grazi őrült csicskái szó nélkül benyeltek mindent.
Nemzeti lámpavas powered by Vejkó :D
Nemzeti lett hirtelen minden, és miközben azt látod, hogy a csehek, szlovákok, baltiak ezerrel húznak el melletted, nekünk marad a NEMZETI.
nemzeti nyomor, nemzeti homlessek a nemzetileg lerobbant aluljárokban, nemzetileg omló vakolatok mindenhol a városban, nemzetileg végighuggyozott villamosülésekre nemzeti seggek kerülnek. Most már a Balaton is nemzeti, értsd, bármelyik hotelban szállsz meg, az Pénztáros Lőrincnél csengeti a nemzeti kasszát. Az oktatásra szánt nemzeti pénzt is valahogy rogán és a vejkó nyúlta le, nemzeti letelepedési kötvényekkel hoztunk magunkra arab terroristákat.Nemzeti TAo PÉNZBŐL csináltuk meg Európa legrosszabb nemzeti focicsapatát, és nemzeti lelátó épül annyiból, amennyiből 52 tanuszodát kellett volna vidékre építeni. Ja, a munkaügyi központ is nemzeti, így a havi 48 ezret is nemzetileg vehetik fel a közmunkások.

Burgermeister 2018.04.04. 17:30:01

hányok ettől a sok nemzeti faszságtól, de az a baj, hogy igy is behuzzák 7végén az ikszet.

2018.04.05. 13:33:07

@Steinmann a grófnő: Vonagabinak ilyen koalát nem engednek a gazdái.

2018.04.09. 09:48:10

A Szaros Bukta Projekt elbukott. A hülye viékiek nem szeretik a szaros buktát politikai terméknek álcázva sem.

Külön köszönet a Kétfarkú Kutyáknak - a kutyaszart valamiért szeretik néhányan.

2018.04.09. 11:07:10

Marcika kimondta a kulcsszót: magunkba szállni, kiíertani a gyűlöletet, mert mérgező.

youtu.be/Z2_sUpZ2o8o?t=300

Steinmann a grófnő 2018.04.09. 17:04:29

@nagyjoco: ohhh hát már nem kell félnem vonagabitól ezek szerint :D

Joci, az ebesz is megmondta, lényegében elcsalt választás volt,a kormányoldal hihetetlen média és pénzfölényével. Ezzel együtt, ha megnézed az eredményeket, 100 ezer emberrel TÖBB mondta vikikének, hogy menjen a picsába, mint ahányan marasztalták, igazából még a szavazatok 50%t sem tudta begyűjteni. Szóval rengeteg pénzzel, csalással, átbuherált választási rendszerrel sem tudta a többséget megnyerni. És akkor még nem beszéltünk a "vidék mozgósításáról" értsd túlsúlyozott ritkán lakott falvak, ahol 80% feletti volt a részvétel, és MINDENKI vikire a szavazott, ja,hát különben nem kap segélyt. Szavazólap bemutatva a polgármesternek.
A CEU meg költözik Bécsbe, de minek is nekünk egy világszínvonalú egyetem, majd a pécs környéki félanalfabéta közmunkások fogják a robotokat programozni. A gyerekkoromat diktatúrában éltem le, úgy tűnik, a középkoromat is abban fogom, közben volt pár szép évem.
A hülye vidékiek, akik nem szeretik a szarosbuktát, itt a pénzért voksoló, kisbusszal szállított, megfélemlített segélyesekre gondolsz? :D Hát, ha ők a vidék, akkor baromira örülök,hogy nem vagyok vidéki. És igazad van, fiatalokra semmi szükség, húzzanak a picsába, el innen, HUSS. Azt hiszem, előveszem újra a német tankönyveimet. MÉg akár belőlem is lehet boltoslány Bécsben.

Steinmann a grófnő 2018.04.09. 17:06:45

@nagyjoco: amúgy mondd, neked nem gyanús, hogy Vásárhely nemrég elküldte ezeket a picsába, és most Lézerjani tarol? Pár hét alatt megfordult a közhangulat, vagy egyéb eszközök is bevetésre kerültek. Elcsaltátok. Nem kicsit. Nagyon. :D
De te csak örülj neki.

Steinmann a grófnő 2018.04.09. 17:12:06

@nagyjoco:
g7.24.hu/allam/20180409/a-legszegenyebb-magyarok-kozott-tobb-mint-80-szazalekot-szerzett-a-fidesz/

és ezek az emberek komolyan beszartak attól, hogy bárki hozzájuk akar betelepülni, mennyi most a közmunka? Havi 48 ezer?

2018.04.09. 17:16:44

@Steinmann a grófnő: Egyéntől függ, mennyi ideig tart a gyászterápia.
Látom, még a legelején jársz.

Érdekes elképzeléseid vannak a "vidékről", fideszes fogolytábornak képzeled a Nagy Kerítésen túl.

Pedig mondtam neked, nagyot javultak a reálbérek, a közmunka jelentős segítség, és az agyonköpödött CSOK sokaknak tette lehetővé, hogy házat vásároljanak. Szerintem ajánlottam már neked a Házak 3 millió forint alatt nevű FB csoportot, egy 1.5-2 milliós ház megvételében a 850 ezer forint csak az maga a Lehetőség. Nincs min meglepődni. Jobban élnek az emberek a "vidéken", mint négy éve.

Érdemes lenne megfogadnod Guláys Marci kiváló tanácsait neked is, szerintem a gyász feldolgozása is jobban haladna és hosszútávon is sokat fejlődne belőle az egész baloldal:

www.youtube.com/watch?v=Z2_sUpZ2o8o&feature=youtu.be&t=300

2018.04.09. 17:20:22

@Steinmann a grófnő: Tudod mennyiből él egy nógrádi faluban egy közmukát végző ember? ÉS hogyan? Ha nem, akkor miért nem akarod megismerni? Miért gondolod, hogy atót rettegtek, hogy beköltöznek a migránsok? Felőlem köpködheted, nézheted hülyének és gylölheted őket. Magadat teszed vele tönkre, nem engem és nem őket. Legfőképpen pedig nem a fideszt.

2018.04.09. 17:24:09

@Steinmann a grófnő: Cuclikám, egyetlen jelölt mögött felsorakoztak akkor, aki magát exfideszesnek mondta. Most több jelölt volt. A körzethez hozzátartozik 18 másik büdösvidéki település undorító szarszagú előemberekkel, és ők kőkemény fideszesek. Az Egyetlen Jelölt taktika is csőöt mondott volna, nem hogy a "jó sokan induljunk, nehogy valaki nyerjen" igen elmés megoldása.

2018.04.09. 17:26:56

@Steinmann a grófnő: Ez a legnagoybb tévedésed, azt hiszed, örülök, és boldog vagyok, hogy "beszopták a libsik". Magyarországnak nagyon kellene egy normális ellenzéki párt, és a kormányváltás is nagyon jót tenne. Ami nem fog addig megszületni, amíg tele vannak a pártemberek gylölettel, méreggel, haraggal, és hülyéknek tekintik nemhogy az ellenfél, de még a saját szavazóbázisukat is.

2018.04.09. 17:32:12

@Steinmann a grófnő: Hadd osszam meg veled egy coach-üzelti szakértő, cslaádban nagyrabecsült Csatlós Csilla elgondolkodtató sorait:

""Agyrágóbogár. Kormánypárt. Ellenzék. Birkák. Vesztettünk. Kétharmad. Felmenőid. Meg a tied. Nyertünk. Gyáva. Kivándorlás...."
Ma erre keltem.
Kövezzetek meg ezekért a sorokért, de nincs ez így jól. Vannak ismerőseim, akik sokat jelentenek nekem, van köztük kormánypárti, van szélsőséges is, van másik ellenzéki pártból is. Emberek. A pártállásaik válaszok. Válaszaik a világra, válaszaik a külső dolgokra, az élményeikre, a múltjukra.
Ettől én még szeretem őket. Az összeset. Nem azért, mert valamelyik politikai nézetet vallják, vagy éppen ellenzik. Hanem azért, mert egyszer valami összekötött bennünket. A gyerekek, a kutyák, a macskák, a könyvek, a munkájuk, a munkám, az ételek, a borok. Az élet.
Itt tanultam és itt dolgozom. Soha nem gondoltam, hogy elmegyek, sem most, sem máskor. Éltem Ausztriában. Soha többet. Ha a honvágyba bele lehetett volna halni, belehaltam volna. Visszajöttem. Apám és anyám keményen nevelt, úgy, hogy egy mérce van, az elvégzett munka. A legjobb tudásom szerint elvégzett munka. Ebben hiszek és bevált eddig minden kormány alatt.
Hiszek a sok különböző politikai elköteleződésű emberi kapcsolatomban. Az egyik jobbikos, de ha kutyát kell menteni őt hívom, a másik kormánypárti és nagyon ért a marketinghez, a harmadik zöld, és mindent tud a megújuló dolgokról, az új növényfajtákról, a gazdálkodásról. Nem a pártállásuk szerint vagyunk ismerősök, hanem mert az élet összeköt bennünket. Mert dolgunk van egymással és ott nem számít, hogy fideszvonakétfarkúvagylmpvagymszp. Az ember számít. Ti számítatok Nekem, ahányan vagytok. Ti, akik most nagyon örültök, mert maradt a kormány és ti is, akik nagyon csalódottak vagytok, mert vesztett az ellenzék.
Reggel felkeltem, és folytatódott az életem, ahogy eddig is. Ragyogott a nap, a kertemben három őz legelészett, tudomást sem véve rólam. Indultam az oviba a kisfiammal, aki tegnap mindenáron szavazni akart. Utána munka, ahogy mindig. Több cégem van. Soha nem nyertem pályázatot, sosem voltam senkinek a lekötelezettje. Amink van azt kemény munkával és banki hitelből teremtettük. Azt mondják sikeresek vagyunk. Lehet.
De mi a siker?
Nekem az, hogy olyan dolgokkal foglalkozhatom, amelyek az értékrendemben fontosak, hogy embereken segíthetek, akik a segítségemmel jobbá válnak és jobbá teszik maguk körül a világot. Ez a siker. És ez siker alapvetően nem függ pártoktól, csak tőlünk emberektől.
Siker felnevelni a gyerekeimet, látni, hogy a nagyobbik milyen makacsul kitart az elképzelése mellett és barista lett, mert azt szereti.
Siker lenne, ha annyi embert tudnék idecsábítani Bázakerettyére lakni, hogy évek múlva is lehessen iskolánk. Számomra ma az a nagy kérdés, hogy a gyerekek mellé jövőre lesz-e még tíz. Hogy költöznek-e ide családok.
Egymás szidása és az online acsarkodás helyett keressetek magatoknak értelmes elfoglaltságot. Városiak, ültessetek virágot a balkonokra, fiatalok, segítsetek egy idősnek, vagy egymásnak, próbáljatok ki olyasmit, amit korábban még nem. Vagy tudok még jobbat. A legjobbat. Főzzetek. Paul Gaugauin, a világhírű festő azt mondta egyszer : A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. Szerintem az egész élet ezt kívánja. Könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet. Pártállástól függetlenül."

Steinmann a grófnő 2018.04.09. 18:28:30

@nagyjoco: istenem, ez milyen szép. Mintha Oravecz Nórika írta volna a maga szép két kis kezével, csupa-csupa mosolygós nárciszt termett a klaviatúra, amint begépelte az illető hölgy. Őz. Cica. Kiskutyák. Fodros-bodros kisbárányok.
A coach az a szakképzettség nélküli pszichológus megfelelője, ha jól tudom.

Bocs :D

2018.04.09. 19:55:26

@Steinmann a grófnő: A Maternity Magánklinika igazgatója. Többek között. Az üzleti életben neki nincs már mit bizonyítani. Hasznos szavak, de neke annyit ér, mint egy alkoholistának arról beszélni, hogy pia öl, butít és nyomroba dönt.
Bocs.

Ha ez kell, akkor őrjöngj. Hányj epét. Esküdözz, hogy itthagyod ezt a kurva országot. Röhögtesd ki magad a beteges összeesküvés elméleteteiddel - mint a választási csalás. Emlékszel, 2002-benm ilyen jókat röhögtél a fidexek ilyen őrjöngésein? Na most ők röhögnek -rajtad. Guláys Marci önrefelxióra felívó szövegével se folglalkozz. Véletlenül se vond le azt a következetést, hogy a választási kudarc oka: ti magatok vagytok. Maradjatok így - Orbánnak így van szüksége rátok.

2018.04.09. 20:06:23

Most olvasom az "Egymillió vizeletemintát a fidesznek" választási csalást "feltáró" posztjait. Ezért megérte regisztárlni az FB-re, komolyan. Azt hittem, hogy a Momentum ovódás őrjöngésénél - "Nem gratulálunk a fidesznek! Nem esszük meg a spenótot!" nincs viccesebb. De ez a "elpárologtak a bajai msmszp szavazatok" ez még ennél is jobb.Szakadok:D

2018.04.09. 20:14:49

A legtisztességesebben még mindig Vona távozott. Lemond az elnökségről, nem indul újra érte, és nem veszi át a listás mandátumát. Az ellenzék megélhetési politikusai előtt van egy szép példa.

Steinmann a grófnő 2018.04.09. 20:22:23

@nagyjoco: az ebesz írta a csalást. Ja, az ebesz is sorosügynök :D

a jobbik komplett náci párt volt, aztán próbált szalonképes lenni, nem nőtt, nem csökkent a szavazótábora, hanem megváltozott
Most gondolom a nácik baszogatják,hogy jobban kellett volna náculni
akkor sem kaptak volna több szavazatot, csak mástól kaptak volna

Az összes ellenzéki? Miért, tömjén "szarvasvadász" zsóti maradjon? :D Kósa Lali is "iratokat mutattak, nem értettem németül volt" :D
A főnökről nem beszélve, aki most szarban lesz, mert mit mondjon? Még négy évet migráncsozzon végig? :D Az egész magyar politikai élet hulladék.

2018.04.09. 20:27:48

A Gondolkodó is leleplezte a Nagy Választási Csalást :D

Midezt publikus, bárki által látható kommentként:

"Olvasónk küldte: Itt a bizonyíték a csalásra!!!
A Fideszre leadott szavazat 1912626 fő, hiányzik kb. egymillió szavazat, hogy összesen ötmillió fölé kerüljön a leadott szavazatok száma! Valamelyik pártnál hiányzik 1-es a számok elé. Ha megcseréljük az egymilliós számot a Fidesz és a Jobbik között, akkor a 900 000 körüli szavazás lehetett a 24% a Fidesznek!
"

José Mendez Az senkinek nem tűnik fel, hogy az ellenzék rinyál, sír, panaszkodik, lemond??? Miközben egyik sem állt ki a szavazók mellett és követelné az újraszámlálást??? Hivatalosan???? Hiszen kik, ha nem ők, akik ezt megtehetik??? De mit is képzelgek itt ... amikor egy sima, valódi összefogásra sem voltak képesek egymással??? A kamu és a viccpártok is a narancsos kottából játszottak. Minden világos!

Attila Csernyik Azonnali vétó kell és azonnali újraszámlálás! És nagyon gyorsan, hogy a valós szavazatokat ne tudják kicserélni manipuláltakra!!
Galambos Zsuzsa ellenkező esetben ha megtörtént volna...a vitya még fel is gyujtotta volna a fővárost tegnap éjjel...és követelte volna az újra választást külföldi megfigyelőkkel !!! itt meg az ellenzék behuzott farokkal , nyüszítve menekült be az asztal alá a sebjeit nyalogatni, ahelyett, hogy a választóik mellé álltak volna...és addig vernék az asztalt, amig meg nem törik a vitya...bármi áron..!!!

Szakadok :D :D :D

Steinmann a grófnő 2018.04.10. 07:01:50

@nagyjoco: Jocika, a csalás leírása az ebesz jelentésben van, olvasd el, nem kell összeesküvés elméleteket gyártani. De, persze, tudom, azok is fóliasisakosak, meg soros ügynökök.

2018.04.10. 09:28:20

@Steinmann a grófnő: A szokásos toposzokon kivül nem volt egyenlő arányban elosztva a nevetségesen alacsony kampánylóvé, nem fértek hozzá az ellenzékiek a senki által nem nézett köztévéhez - semmi érdemleges nincs benne. A magyar válaszátsok -ahogy 2002-ben is - teljesen tiszták voltak.

Ami kósát illeti. Debrecen Kósa előtt úgy nézett ki, ahogy azt te, mint budai a Vidéket elképzeled: lefingott, jellegtelen város, élhetetlen, poros utcák, omladozó középületek, óriási munkanélküliséggel. Ez lemúlt 20 évben meg lett belőle egy osztrák szinten restaurált, patinás, pezsgő nagyváros, tele élettel. Munkát egyetlen hét alatt találsz összkeöttestések és különösebb végzettség nélkül. Ez a 20 év építőminkája került a serpenyőbe egy nevenincs, senki által nem ismert jelölt ellen - akin ez a botrány nem segített, nem segíthetett.
ÉS itt, ezen a ponton érkeztetek el a baloldal sorsdöntő útelágazásához. Vagy úgy döntötötk, hogy folytatjáatok az eddigig utat, és végképp leszarjátok a vidéket, ehyelett a baloldlai pártok budapesti helyi szerepre készülnek hosszútávon is, ami - méreténél fogva - akár országos képviseletet is hozhat - vagy hallgattok a gulyásmarcira, félreteszitek a gyűlöletet, és mindent, amit eddig a választásról, a fideszről, orbánról, a vidékről, a migrációról, a toposzaitokról és legfőképp: önamgatokról gondoltok és teljesen új belső alapokra helyezkedtek és akkor lesz esélyetek kormányt alakítani.
Még most van választási lehetőség - ez a kegyelmi állapot már nem tart sokáig.
A ti döntésetek, a ti sorsotok, a ti életetek.

youtu.be/Z2_sUpZ2o8o?t=300

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.04.11. 09:01:59

"az idült alkoholista Lovasi András ajánlásával"

seggfej

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 09:08:47

@nagyjoco: na tudod mit, most már várjuk ki a végét...egyre több helyről jelentkeznek élő emberek, nevet, arcot vállalva, hogy ők erre-meg-arra szavaztak, és NULLA szám van a listán
ha 1-2 szavazat eltűnt, nem lehet, hogy több is eltűnt?

A felvetésedre, én meg azt gondolom,hogy a budapestieket, városiakat, fiatalokat, magas végzettségüeket sem lehet lefingani. És a mostani fidesz évek óta ezt teszi. Gyere el Bp-re, nézd meg, egy egykori világvárosból romos, koszos, lerobban, hajléktalanokkal teli szörny balkáni hely lett. Inkább egy megállóval arrébb szállok le, szállok fel naponta, ha munkába megyek, csak, hogy ne kelljen az aluljárót használni. Ez a büntetésünk, hogy nem szavazunk a grazi örültre.
És persze, lehet itt basztani a ceut, meg a magasan képzetteket, meg a városiakat, de EL FOG MENNI. Huss.És persze, biztos nagyon rendes emberek a tökömtudja milyen szavazóköri segélyes emberek is, akik 90%-ban elmentek szavazani, és 100%-ban a fidikére hűzták be, de nem fognak neked sem nyitott szívműtétet megcsinálni, sem robotot programozni, de még felső tagozatban tanítani sem.
Meg persze, tapsolni is lehet, hogy KÉTHARMAD, de szigorúan véve, még így,az elcsalt, kidobott szavazatokkal is a TÖBBSÉG nem a fideszre szavazott.
Ettől ők még verhetik a mellüket, de feltételezem, tudják,hogy az ország több mint fele nem áll mögöttük. A képzettebb, fiatalabb, állásban lévő, dolgozó fele.
Meséld már el, milyen az a jövőkép, amit félanalfabéta, idős, közmunkásokra lehet felhúzni?
Aki ráadásul nem meggyőződésből, hanem kétszeres félelemből szavazott rájuk
1. nem kap közmunkát ha nem szavaz rájuk
2. ha nem a fidesz győz, másnap jön Ahmed, pont az ő falujába, és seggbetossza őt.

2018.04.11. 09:49:27

@Steinmann a grófnő: Folytatni akarod az életed a tartalom bubokrékban. Pedig ez nem buborék, hanem egy cső, amivel mentek a lefolyó felé. Tüntikézzél az újraszámlálásért, röhötesd ugyanúgy i magad, ahogy a fideszesek tették 2002-ben.
A helyzet baromira egyszerű: ezzel az önképpel és világképpel a nyolcmilliós vidéken: végetek. De még Budapesten sem törtetek ki a klasszikus prolinegyedekből. Ránézek a budapesti eredményekre és ott, ahol én szívesen élnék, mindenütt narancsszínt látok.

Potlikailag halottak vagytok, és ti követtétek el az öngyilkosságot.

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 10:04:36

@nagyjoco: értem. Tehát egy megoldás van, benyeljük, hogy eltüntek szavazatok, sorbanállunk,hogy kinyalhassuk orbán seggét, és kész. Mint mondtam, dumáld be ezt egy fővárosi, magasan képzett huszonévesnek. Szerintem inkább Orbán halott, mivel ennek a célcsoportnak SEMMIT nem is akar felmutatni. De persze, ti ott vidéken csak örüljetek a nagyszabású választási "győzelemnek". Majd ötödikén jön a segély, huszadikán meg a nyugdíj. Hajrá Magyarország,hajrá magyarok. Aztán egyszer azt veszitek észre, hogy nem maradt ember, aki megtermelje a jutalomfalatként szórt erzsi utalványra a lóvét.
Orbánnál kevesebb szűk látókörű ember létezik. Nem is akar jóban lenni a fiatalokka, diplomásokkal, városiakkal. Szerintem te élsz buborékban, a tanítványaim közel harmada külföldön dolgozik. Majd most a fele fog. Bp. vannak olyan állások, ahová féléve SEMMILYEN embert nem tudtak felvenni. Talán ide kéne jönni röjtökmuzsajról, meg nagypaládról, meg tököm tudja honnan, és DOLGOZNI, nem otthon várni a közmunkát, meg a segélyt, tartani a markukat, és utána behúzni az ikszet a fideszre.

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 10:07:10

@nagyjoco: erről már Dudival is többször beszélgettünk, hogy a BP-i embert lefikázhatóod, de közös jellemzőnk,hogy SZORGALMASAK vagyunk. A diákok nagy része dolgozik a suli mellett. Nekem több állásom is van, sokszor heti 50 óra melóval. A családban a nyuggerek részidőben melóznak. Termeljük a pénzt, de húzzuk le magunkat a wc-n, mert majd nagypaládon a segélyes marinéni megmondja, hogy csak a fidesz. Nem fog ez így menni az idők végezetéig, lásd be. Egyszer az asztalra fogunk baszni, hogy tartsa el magát mari néni, ha annyira tudja, mi a helyes irány.

2018.04.11. 10:21:59

@Steinmann a grófnő: Csak ismételni tudom magam, ha szerinted 8 millió lusta, segélyes félanalfabéta vidéki áll szemben 2 milló szorgalmas, magasan képzett fővárosival, akkor a te önképed és a vidékről alkotott képed olyan mértékben nem korrelál a valósággal, hogy abból csak egyi lyen kétharmad jöhetett ki. Elég lenne Buda eredményeire ránzéni, és máris láthatod, hogy ez a kép mennyire torz.
Vagy etetleg megnénzni a glassdoor-t, és láthatod, hogy nettó kétszáz alatt nincs betnított munka, nettó négy-ötszáz alatt pedig nincs mérnöki fizetés a veszprémi kontinentalban és a miskolci, hatvani boschban sem. Szeinrted a tiszaújvárosi Jabil üzemmérnökei, a debreceni British Telekom IT mérnökei fénalafabéta közmunkások és azért fektettek be oda a multik, mert a munkájuk nem ér semmit? Az, hogy 2000-ről 12000-re nött a magyar exportképes KKV-k száma, azt mutatja, hogy szegénység és közmunka vár a Vidékre?

A harmadik kétharmados pofon után nem nekem kellene újragondolni a dolgokat.

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 11:04:05

@nagyjoco: jaj dehogy 8 millió. A fideszre a választók 31%-a szavazott. Kb. 2,2 milla ember, amiből sokan bp-i nyugggerek.
Az ellenzékre 2,3 milla szavazott, vagyis százezerrel több ember. Dehogy beszélek én mindenkiről, meg 8 millióról. A 2,2 milla egy részéről beszélek.
A NEM rájuk szavazó 2,3 milla (tehát számszakilag TÖBB ellenzéki szavazó) meg megy ugye a levesbe. Kétharmados pofon :D
bazdmeg Joci, azért te ennél okosabb vagy, TÖBBEN szavaztak a fidesz ellen, mint rá. Még úgy is, hogy kispaládon, meg tökömtudjahol lenullázták az összes ellenzéki szavazatot. Még így is vesztettek, ha azt nézzük, akarta-e a többség őket, vagy nem akarta. Kétharmad :D Joci, Joci...nahát.
Neked valami műszaki végzettséged van, érteni kell a számokat.

2018.04.11. 11:41:23

@Steinmann a grófnő: Hosszú és gyötrelmes ez a gyászterápia. 1994-ben meg 2002-ben hasonló számmágiákkal gyógyítgatták a lelküket a hülyejobbosok. A helyzet az, hogy hiába számolgatod bele a 20%-os Jobbikot a 12%-os MSZP eredménybe meg a többibe, a helyzet az, hogy a 106 válaszótókerület 90%-át a fidesz vitte el, és a listás szavazatok felét is bezsebelte. A maradékon pedig hány párt is osztozott?
Az meg van, hogy teljes koordináció és teljes átszavazás melett sem tudtak volna érdemben fordítani az ellenzékiek?
És Orbán addig örülhet, amíg ez az ellenzéket elfoglaló megélhetési banda őrjít tovább benneteket, mert addig mindig kétharmada lesz. Szombaton tünti, készítsd a cekkered.

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 13:08:26

@nagyjoco:
1. a többség nem rá szavazott - ezt nem tudod semmilyen módon elsakkozni, kevesebb ember akarta őt, mint ahány akarta, 48%-ból csinált kétharmadot

2. végül is, tényleg nincs szükség semmilyen kiegyezésre a városiakkal, a fiatalokkal, a magasan képzettekkel, menjenek a picsába, HUSS. 700 ismerősöm van fb-n, aminek a 90%a volt tanítvány. 20-30 közötti fiatal. Egyharmaduk külföldön. A többség most sokkos, és tervezget. Nem itthon. Sajnos. De ezek tények. Én készíthetem a cekkerem, de ők a bőröndöt készítik. Akik Londonban sorbanálltak az esőben fél napot, azért álltak, mert szeretnének visszajönni. Majd most nem fognak. Tényleg picsába, maradjanak kinn, nem kellenek. A tanítványaim babáinak FELE külföldön született.

3. Kicsit sem zavarja a tapsikolásod, hogy számos szavazókörben eltüntek az ellenzéki szavazatok? Tehát ez így rendjén van, ő tudja kire szavazott, de kihoznak NULLA ellenzéki szavazatot. Hogy meddig marad a rendszer? Orbán haláláig. még akár 20-30 éve is lehet a faszinak, de az már egy másik ország lesz.
Gyerekeim külföldi ismerősei az ottani sajtóból tájékoztatva azt hiszik, hogy már be is jelentettük az EU-ból való kilépést. Vagy napok kérdése (szerintem 2 év múlva, amikor nem kapunk több lóvét).
Joci én diktatúrában voltam gyerek, és boldog voltam. A szüleim utálták a rendszert, de boldogok voltak.
Egy ilyen kis pöcs nem hoz most sem mást, mint visszavonulást a magánéletbe, ezentúl leszarom a politikát, túl mocskos nekem. Na, szóval pá Joci, fölösleges itt habzanunk ezen. Marad a Dikti, tapsikoljunk. Én fiatalabb vagyok nála, talán még megérhetem, hogy vége lesz a kád...upsz orbán rendszernek. Cső Joci, azért te jó fej voltál időnként. Csak az az édes vidéki naivitásod, ami a szüleidet a PÁrthoz vitte, na, azt te sem tudtad levetközni. Én, mint városi zsidó, élből utálok mindenkit, aki uralni akar. Pá :)

2018.04.11. 13:27:51

@Steinmann a grófnő: A gyászterápia első, legnehezebb lépése az elfogadás. A fidexeknél ez lezajlott másfél év alatt, igaz ekkora tartalom buborék sem volt körülöttük.
Én is elköltözök Budapestről, vissza Büdösvidékre, de ehhez semmi köze a poltikiházo, amihez köze van: Balaton, home office, rendszermérnöki fizetés, még két gyerek, család, barátok, közösség, mindent élvezni, semmit meg nem bánni: nekem nincs ennél nagyobb szabadság.

lac1 2018.04.11. 19:20:32

De ez lényegtelen és ráadásul úgy értelmezed a választást, ahogy nem kéne, de legalábbis értelmetlen.
10 ember szereti a csokifagyit, 9 a puncsot, 9 a vaníliát, 9 a citromot.
Kia faxomat érdekli a többi, ha a felmérésben az van, hogy melyik fagyit szeretik a legtöbben?
És ebből következik azt összes választópolgárok száma, a szavazók száma és a kétharmad egymáshoz való viszonya is.
Nem bal és jobb oldal között választottunk, hanem pártok, vagy színek, fagyi ízek között.
Tehát még egyszer, a választás NEM arról szól, hogy kik vannak többen azok közül akik mondjuk valami ELLEN szavaznak.
Értem én, hogy valahogyan meg kell magyarázni a pofont, de már eltelt 3 nap, mindenki menjen dolgozni, vége az ünnepnek.

Steinmann a grófnő 2018.04.11. 20:31:37

@lac1: kiváló a fagyis hasonlat, csak hadd pontosítsam. Beülsz a fagyizóba egy társasággal, 10-en vagytok. Négyen vaniliát kérnek, ketten csokit, ketten málnát, egy citromot és egy kávéfagyit. A pincérnő kihoz 8 vaniliát, egy csokit, egy málnát, és közli, hogy a citrom meg kávéfagyisnak pedig lfs. Ki lesz elégedett? 4 vanilia helyett miért hozott 7 vaniliát? Na, itt a probléma, hogy 48%-ből hogy lett kétharmad. Én nem azt vonom kétségbe, hogy ők a legnagyobb frakció, hanem azt, hogy a többiek, a nagyobb többség, a több mint 50%nyi szavazó nem kap arányos képviseletet. A rendszerváltáskor nem véletlenül alakították ki a több fordulót, hogy minden választói csoportnak legyen képviselete, méghozzá arányosan. És a fidesz nem véletlenül írta át a törvényt amerikai rendszerűre, ahol csak 2 párt versenyez. Tehát te igazságosnak találod, hogy a 48%nyi szavazó letarolja az 52%t? A többség szava, akarata semmilyen módon nem érvényesül. Nekem kb. a kiegyezés előtti idők jutnak eszembe róla, hogy persze, volt egy törvényes hatalaom, még valamennyire támogatott is volt, de az ország többsége utálta őket, mint a szart. Az igazi fejlődés csak az 1867-es kiegyezés után jöhetett létre. Most is ez lesz, a fiatalok, akiknak a pártjai be sem jutottak, vagy néhány képviselővel vannak ott, tehát semmit sem érnek, a lábukkal fognak szavazni. És a fidesz azért nem enged senki mást érvényesülni, azért nem akar új kiegyezést, mert akkor nem tudna ilyen ipari méretekben lopni.

lac1 2018.04.12. 08:23:01

@Steinmann a grófnő:

A példa kiváló, az okfejtésed és az igényed viszont csöppet sem az.
A játékszabály azt mondja, hogy AMELYIK pártra a legtöbben szavaznak AZ alakít kormányt. Kész, slussz. Ha 8 millióból 3 szavaz X-re, és 2-2-2-2-2-2-2 a másik hétre akkor is:

- X párt alakít kormányt, valamint
- akkor is az X párt kormányoz ha a 8 millió mínusz (7*2) szavazó mást gondol.
Hogy esetleg az X pártot elzavarják az már egy másik topik.
Majd ha visszagondolva a komcsik és a zsidó buzik anno az egykori elcsalt választás után kormányra kerülve felajánlottak (-volna) pozíciókat a választás során alulmaradt többi pártnak, akkor ajvékolhatnak, hogy bezzeg, de ilyenre nem emlékezem, de szívesen veszem a kioktatást ha mégis.
Senkit nem érdekel a kiegyezés, senkit nem érdekel a szabin nők elrablása, most ez van, mondom még egyszer akire a legtöbben a szavazók.
És nem a szavazatra JOGOSULTAK közül.

"tetszettek volna forradalmat csinálni".

És egy személyes megjegyzés: a komcsikat, zsidókat, buzikat, állibsiket EZÉRT utálják, utálom a legjobban, mert a már lejátszott meccset utólag és ilyen módon nyavalyogva másítanák meg, európai értékekre, liberalizmusra, demokráciára meg más hasonló butaságokra hivatkozván.
Mondom ezt Jobbikra szavazóként, csakhogy ne érjen az a vád, hogy Fidesz hívőként kárörvendek. Mondjuk de (a kárörvendés), de ez másért van.

Frick László Intézet 2018.04.12. 09:56:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem engeded meg azt, hogy kedvenc költőmért aggódjam, mert idült alkoholista. Honnan tudod, hogy én nem szeretem őt mélyebben, mint te?

Frick László Intézet 2018.04.12. 10:02:28

@Steinmann a grófnő: Tényleg, egyre inkább áldozata vagy a szociálfaiszta uszításnak. Nyuggerezés, vidékizés .. a budapestiek nyilván genetikai eredetű szorgalma, mi?
Lehet, hogy pár éve talán igazad volt. Több is a munkalehetőség Budapesten.. vagy több volt. em csak az uszításod és gyűlöletkeltésed, az asztirta a zúság lújzaságaid csinálnak belőled ilyen piaci halaskofát, de ezek a szociálfasiszta szajkózásaid is. Telefonáljál már be légyszives a Told a szekeret és a Dologidő munkaerőkölcsönző káeftéknek, akik főleg jólszituált középosztálybeli mamahotellakó 18-42 éves gyerekszobalakó kislányoknak meg kisfiúknak közvetítenének munkát, mik a tapasztalataik a budepestiek de genetice és nyilván pestiségükből adódó organikusszorgalmáról :D

2018.04.12. 10:12:30

@Frick László Intézet: Van egy minden kétséget kizáróan szorgos és magas szinten dolgozó réteg is itt - it részlegnél maradva ott vannak a Morgen Stanleynél, a British Telecomnál, a Tatánál. Ilyen helyeken nyugatias munkatempó vagy próbáidőn belüli elbocsátás van. És könnyen leülheted az életed úgy, hogy soha nem látsz magad körül másmilyen munkamorállal bíró embereket.

Frick László Intézet 2018.04.12. 10:18:59

@Steinmann a grófnő: A sok-sok aljasság küzül a leggecialjasabb ez, ami most a"Nyert a FIDESZ el kell takarodnunk ebből a geciországból!"-ra fókuszál. Vannak ugye a Kitántorogtatás agitációira alapított bérblogok a rohadék-szemét külföldre munkerőkölcsönző cégek hirdetéseivel. A múlt hónapban mondjuk volt ezeknek a blogoknak napi 1000-10000-es olvasottsága (10ezer, ha címlapos, de a facebook-kal generált adat azért szerintem kissé szűrt-reál...) és mondjuk a hirdetés-linkekre rákattintiottak naponta n.a. és most 4Xn.a... Országos főcímet csinál uszításból arra, hogy "megnégyszereződtek a külföldre munkaerőt közvetítő hirdetések látogatottsági adatai"

Azért jutottatok ide, mert már 2014-ben sem tanultatok 2014. tanulságaiból.
Most pedig jól láthatóan meginbt nem tanultok és megint a gyűlöletmarketing, a gyűlölködő halaskopfa uszítás és hazudozás a jó választás szerintetek.

Mit mondtam múlt hétig is? Azt, hogy a kedvenceitek valójában basznak nektek orbántv áltani, basznak országot vezetnbi ilyen nemzetközi helyzetben és a megélhetési politikai helyekért és Budpesten viadaloznak. és milyen meglepő: Teljesült is a vágyuk, megnyerték a budapesti csatát és még lehet is azt hazudozni, hogy ezt az árkot a FIDESZ ásta. Nem: ezt az árkot is ti ássátok és most is és te is tóóódítva terjeszted az uszító aljas hülyeségeket és még fejlettnek is hiszed magad, mint a gecik papagájgépe.

Én, ha budapesti lennék, XIV. kerületi lakos... nálam lenullázná magát "Karigeri", az biztos...

Frick László Intézet 2018.04.12. 10:21:00

@Steinmann a grófnő: Könnyekig meghatódnék a nyavajgásodon, de vasárnap 23 óráig nagyon fasza volt a választás így, ahogy, Nemzeti Jobboldal és "Márki-Zay ajánlásával. Amíg rerményeitek voltak, semmi baj nem is volt a választási rendszerrel.

2018.04.12. 14:11:18

@Frick László Intézet: 2014-nben legalább nem akarták taktikaizavazni a jobbikkal. Egy szép vasárnap este még a jobbik az nácifasiszta rettenet volt, hétfő reggelre pedig olyan emberek kezdték el felszopni, mint a Kőszeg Ferenc vagy Heller Ágnes. Hátnebasszátokmármeg, ennyire, de ennyire irányíthatónak és agymoshatónak hogy nézhetitek a saját szavazóbázisotokat. Ez a hülyéneknézés, ellenzéki alternatíva helyett a technika keresése (összefogás a jobbikkal, taktikai szavazás, satöbbi) - ez elmart mindenkit, még a magszavazóbázisban is ejtett sebeket. És a megélhetési politikusok folytatják, csalást kiabálnak, tovább őrjítve a már amúgy is túlfűtött híveiket, bízva abban, hogy ameddig felhergelt állapotban tudják őket tartani, nem vesizk észre, kik is ezek az "orbánellenes " vezetők és mit is csinálnak valójában. Döbbenetes.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.12. 16:31:42

Hát nem tudom, én vidéki vagyok de Budapesten dolgozom, úgyhogy egy-két hetente ingázok Budapest és Borsod rettegettebb helyei között.
Ózdon olyan kocsikat látok az utcán, hogy Budapesten nincsenek olyanok. Két hipermarket szolgálja ki a várost (valahogy nem mennek csődbe), az elmúlt években Hatvan-Nagybátony között szinte végig kiépült a négysávos autóút (ideje volt már nagyon), bár vannak még rossz utak a Bükkben, ez igaz. Budapesten amerre nézek tele van toronydaruval, építkezés mindenfelé. Vidéki kórházak felújítva (úniós pénzből amit pedig állítólag "elloptak").
Ahhhoz viszont már kell egy bizonyos elmekórtani állapot, hogy az összehuggyozott-összehányt villamost is személyesen Viktor számlájára írja valaki...

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 17:58:22

@Sipi81: Blaha aluljáróban milyen gyakran fordulsz meg? :D

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:06:28

@Frick László Intézet: @nagyjoco:
Kedves Elvtársak, rájöttem, hogy a kócos és laza ellenzékiség nem vezet sehová, én is akarok yachtot, osztalékot, satöbbi. Szóval, a gyűlést megnyitom.

A határátkelő blogot be kell zárni, az indexnél meg a 444-nél a falból ki kell tépni a vezetékeket. Az újságírókat listázni kell. Dudi nézzen utána, hogy a Te rongyos élet c. filmben melyik faluba telepítették a primadonnát, és hogy ott megvan-e még az elhelyezési lehetőség.

A fiatalok útlevelét be kell vonni 35 éves kor alatt, infomérnök 40 éves kor alatt, gyerekorvosnak pedig 70 felett TILOS elhagyni az ország területét.

Aki nem szavaz a hazafias népfrontra, azt vagy üsse el a villamos, vagy házkutatást kell nála tartani, lásd. Eldorádó c. film, a Soros képet a könyvek közé kell dugni. Nem kell itt finomkodni.
Az emberek itthontartására Jocó is adhatna ötleteket, pl. van az a coach ismerőse, pl. tarthatna nekik foglalkozásokat, akit nem lehet szépszóval meggyőzni, az házi-munkahelyi őrizetbe kerül, csak a lakás és a melóhely között ingázhat, és kész.
A börőndöket szigorú számadásúvá kell tenni, minden eladott darabl jelenteni kell a Nemzeti Itthontartási Hivatal felé.

Repülőjegyet, nemzetközi vonatjegyet csak fidesz párttagsággal rendelkező szmeélyek vásárolhatnak ezentól.

Akkora balfékek vagytok fiúk, nem rinyálni kell, hanem INTÉZKEDÉSEKET hozni. Mindent nekem kell csinálni?

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:23:14

@Frick László Intézet: @nagyjoco: amúgy meg, gyászmunka és hasonló szarságok, hát tévedésben vagytok fiúk.

Megláttuk az eredményt, kb 3 perc döbbent csend otthon, majd a gyerek hozza a telefonját, miket küldenek a haverok. Azóta napi szinten látok olyan mémeket és egyebeket, hogy hangosan szétröhögöm magam.

Azt tudjátok, milyen programja volt a fidikének a választásra? Hát számítógépes :DDDD

Annak örülök, hogy a gyerekeimnél forszíroztam a nyelvtanulást. Kiváló befektetés volt, ki tudja, mit hoz a jövő. És nem hiszem, ha egy fiatal aljas geci lenne attól, mert nem kíván Kósa meg Német szili kaliberű vezetőket maga fölé. MOst komolyan kérdezem fiúk, a belső irányító körből mondjatok 6 embert, akit szakmailag, emberileg is sokra tartotok a fidikénél. De olyasmi, hogy bivalybasznád alpolgija, nem ér. Csak az országos vezetők közül, akiknek naponta látjuk a pofáját a tévében. Hat embert, akitől vennétek használt autót, vagy összeállnátok vele közös céget alapítani.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:25:35

@Frick László Intézet: @nagyjoco: szóval 6 olyan fidikés vezetőt, akiről nem feltételezitek, hogy korrupt, soha semmit nem nyúlt le, és kiváló szakembernek is tartjátok. HAT fő. Név szerint.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:35:51

@Frick László Intézet: @nagyjoco: na, átnéztem néhágy grafikont, hogy ugye, a községek miatt nyert a fidesz. A községekben élőknek természetesen ugyanolyan szavazati joga van, mint bárkinek. De vajon mivel lehetett rávenni ezeket az embereket, akik kb 50%-os arányban szoktak elmenni szavazni, hogy egyes helyeken akár 95%-ban elmenjenek?
Van minden évben egy állásbörzés rendezvény, amit a munkaügyi hivatal rendez, évekig kongott az ürességtől. Azután egyszer őrült tömeg, de néztem, jhogy a tömeg csak az első standig megy.
A munkanélkülieknek KÖTELEZŐ volt odamenni, és pecsételtetni a részvételről. Csak úgy mondom.
Miért pont a legcsóróbbak a legelégedettebbek a rendszerrel? Ezen soha nem gondolkodtatok?

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:40:11

g7.24.hu/allam/20180412/meg-nehany-abra-arrol-hogy-tortent-e-valasztasi-csalas/

a magas részvétel, sok fidesz ábrát nézzétek, és lépjetek rá néhány pöttyre.
Kívácsian várom, hogy melyek voltak azok az intézkedések, amiért szegény, kisközségben élő úgy érezte, (belső indíttatásból) hogy szavazni fog, és csak a fidesz. De most komolyan. Engem tényleg érdekelne.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 18:42:59

Amikor iskolázott, magasan képzett emberek között sem sikerül 70% -nál többet rávenni a szavazásra, akkor mivel sikerül egy kis faluban meggyőzni 85-90%-ban meggyőzni az embereket, hogy szavazzanak? Azt mondják, jogy a képzettséggel egyenesen arányosan csökken az állampolgári aktivitás is, és eddig ezt láttuk, minden szavazásnál, hogy a kis falvak népe max 50-55% szavazott. Most miért érezte fontosnak, és ennyire megbízhatóan mindenhol? talán csak nem "pecsételtetni" kellett?

lac1 2018.04.12. 18:45:06

Nekem a választás kapcsán volt három, mindent felülmúló jó érzésem. Az egyik a állibsik képének látványa, a másik a média és azon belül is a blogok olvasata, a harmadik a már itt is említett pálfordulás, amikor pl. heller is megnyilvánult.
Azt hiszem, azt gondolom, politikával kapcsolatban nagyobb elégtétel nem érheti az embert.
Amúgy a fateromra gondolok, amikor nemrég azt mondta, ha lehetne egy kívánsága, akkor az az lenne, hogy jöjjenek vissza a bolsik.
de az igaz bolsik. Akkor szerintem itt is sokan megtudnák, ez milyen jó rendszer ez. Én meg elmennék kötélverő kisiparosnak.

lac1 2018.04.12. 18:47:23

@Steinmann a grófnő:

Pont mint a most ajvékoló, egykori kékcédulások és a fattyaik.
Ugye?

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 19:44:01

@Sipi81: és szerinted tök rendben van, ahogy a blaha, meg a többi aluljáró kinéz. Ez egy világváros?

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 19:46:12

@Sipi81:
24.p3k.hu/app/uploads/2016/10/aluljaro-1024x576.jpg

tehát ez így oké
és linkelhetném bármelyik aluljáró képét
tehát erről nem a vezetés tehet, hanem mondjuuk én

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.12. 19:49:50

@Steinmann a grófnő: Még emlékszem amikor a Blahán kirakták az aluljáróból a csöveseket (akkor még a Rákóczin laktam), az összes jogvédő NGO az asztalt verte, hogy ilyet nem lehet csinálni. Vissza kellett állítani az egészet. Talán először náluk kéne kopogtatni.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 19:50:23

@lac1: Lacika, a fentebbi kommentben apád kommunista, aztán a következőben leszólod a komcsikat. Ez a kommentelői kör eléggé sznob. Próbálj felnőni hozzánk.

A kékcédula. Nem azt mondtam, hogy csaltak volna a szavazatokkal. Úgy csaltak, hogy közölték a fószerral, nem lesz segély, mert jön mohamed, és egyrészt seggbetossza, másrészt elveszi a segélyét. Menjen el szavazni, vagy holnaptól nem lesz közmunka, alibaba fogja nyírni az árokpartot ezentúl. Tényleges értelemben nem volt csalás, mert a fószer elment, és lesavazott a fideszre.

lac1 2018.04.12. 20:47:41

@Steinmann a grófnő:

Rosszul értelmezed.
A fater nem volt kommunista, csak abban a korban élt, és amiért úgymond "hiányolja" őket, az pont azért amiért én is.
Megtanulnátok a magyarok Istenét.

Amúgy meg:

A mézesmedzag elhúzása nem ekkora trógerság? Amúgy igenis lehet mohamedtől félni, én veled és a tefajtádtól ellentétben a határon láttam olyant, amit te még fantasztikus filmben sem.
Nézzük, hogy a buzzancs karácsony mivel bolondította meg a választókat, vagyis próbálta megbolondítani őket.

mszp.hu/video/karacsony_gergely_szaznapos_programjanak_legsurgetobb_feladatait_ismertette

lac1 2018.04.12. 20:55:12

@Steinmann a grófnő:

Nem szándékozom bántani az urat, feltételezem, hogy a ceu-s munkája miatt került a listára.
De mondtam már, a fidesszel engem nem tudsz terrorizálni, én a szükséges/legkisebb rossznak tartom őket, tehát a Boytha véletlen vagy rosszindulatú kínzása engem annyira nem idegesít, mint reméled. Szóval máshol próbálkozz, ha azt szeretnéd, hogy ugorjak rá. Mondhatnám, hogy lesajnálom, de mivel tényleg nem lenne illő és nincs is miért, ezért nem is teszem.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 20:58:26

@lac1: hogy őszinte legyek, nem nagyon értelek. Többesszámban "megtanulnánk" kik?

Mi a fajtám? eléggé zavaros vagy.

2018.04.12. 21:07:11

@Steinmann a grófnő: "Miért pont a legcsóróbbak a legelégedettebbek a rendszerrel? Ezen soha nem gondolkodtatok?"

Nem gondolkodni szoktam , hanem családot látogatni ezeken a helyeken. És hát ezeknek az embereknek elfeljetettek szólni, hogy legmagasabb iskolai vgézettségük szerint túl magas arányban mentek el szavazni. A te vilgáképed szerint fénalfabéta, migránsrettegő közmunkás előemberek hordái, így látszik Budáról, a 444-et olvasgatva.
Nógrád, Bihar, Hajdúság, Szabolcs... mit tudsz te ezekről a helyekről?

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 21:13:46

@lac1: Laci drága, ne legyél szalonnáci, zsidózz nyiltan, nagypofával, nem kell udvariaskodni.

@nagyjoco: Jocó, eddig kb 40-50-max 55%-ban mentek el. Mi történt hirtelen, hogy 90%-os a részvétel, ami soha, sehol nem szokott előfordulni. Még a legtudatosabb polgári környékeken sem megy 75% fölé a részvétel, de hirtelen van egy csomó kis falú, ahol MINDENKI elmegy szavazni. Én azt is elfogadom, hogy meggyőződésből mentek, nem megfélemlítésből, de mitől imádják ennyire a rendszert? Nincs meló, nincs körzeti orvos, nincs tömegközlekedés,szar az út, stb. Mitől annyira jó neki. Azokra a falvakra gondolva, mint pl. ahol a "nyomor széle" blog írodott. Ahol a felnőtt nők közül sokan nem rendelkeznek 8 általánossal, mert hamarabb kimaradtak. Komolyan kérdezem.

lac1 2018.04.12. 21:19:42

@Steinmann a grófnő:

Aha, szóval csak játszottad a butát.
Mondjuk így már mindenki (mert én eddig is tudtam) láthatja, hogy miért kerested te rajtam a dirib-darab szavazatokért azt, ami nincs is.

lac1 2018.04.12. 21:19:56

@Steinmann a grófnő:

Aha, szóval csak játszottad a butát.
Mondjuk így már mindenki (mert én eddig is tudtam) láthatja, hogy miért kerested te rajtam a dirib-darab szavazatokért azt, ami nincs is.

2018.04.12. 21:20:14

@Steinmann a grófnő: Ennek akkor lenne értelme, ha mellé tennéd a előző választások részvételi adatait is. Nem volt máskor sem ritkaság, hogy kisebb helyeken 90-95%-os volt a részvétel. Az sem lep meg, hogy most, a választások UTÁN jutott eszedbe, hogy ezek az emberek egyáltalán léteznek, és még politikai igényeik is vannak. Az LMP azt ígérte, hogy rágyúr vidékre. Mit csináltak az elmúlt négy évben?

lac1 2018.04.12. 21:23:27

@Steinmann a grófnő:

Talán az lmp-s buzik kidugták volna a seggüket a fővárosból a vidékre és vitték volna el a szavazókat ők szavazni, beszélték volna rá őket, fizették volna le őket.
Savanyú a szőlő mi?
Te, vagy bárki azt hiszi, hogy a vidéken élő embert ezzel a liberális, kozmopolita maszlaggal egy percig is lehet etetni?
Ja, látom ezt hiszitek, ide is jutottatok.

Steinmann a grófnő 2018.04.12. 21:34:56

@nagyjoco: Joci, megnéztem. 50-55%. Mindig Bp. volt a legmagasabb részvétel, max 65-68%-kal, egyszer, talán 2002-ben volt magasabb, 70%.
Ez nem megérzés, hanem statisztika, a kistelepüléseken, szegény településeken alacsony volt mindig a részvétel.
És a részvétel csak az egyik dolog. MIért szavaz mind a fideszre, sok helyen 95%-ban? Ez nekem kádári időket idéz. Nem vagyunk egyformák, akkor hogy lehet, hogy komplett falvak egységesen szavaznak.

@lac1: Amiről beszélsz, azt úgy hívják, hogy választási csalás, és börtönnel büntethető. Akkor, ha jól értem, te, mint kormánypárti szavazó, elismered, jhogy csalással nyertetek, szállítással, lefizetéssel. Ez bizony BTK kategória.

Nem tudom, mit kerestem rajtad. Próbálj meg érthetőbben fogalmazni.

lac1 2018.04.12. 21:36:06

@Steinmann a grófnő:

Ugye neked nehezen megy az értő olvasás, hogy én a Jobbikra szavaztam?
Ez lenne a sznobizmus, amit művelsz?

:-)

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 06:31:18

@lac1: de, emlékeztem, és ezért nem is értelek. Hogy az lmp miért nem ment vidékre? Hát nem vonagabi volt, aki kurvanagy mellénnyle, Dúró "nem egyeztetünk senkivel " Dórika , aki azt mondta, hogy hozza a vidéket? Itt Bp. a fidesz kétharmadra kikapott. A jobbikot szarrá verték vidéken. Egy helyet nem tudott elhozni.Miért az lmp-nek kellett volna vidéken választási csalást elkövetni? Akkora pofátok volt, hogy majd ti vidéken :D Hol vannak a lelkes vidéki nácik? :D

Frick László Intézet 2018.04.13. 07:13:49

@Sipi81: @Steinmann a grófnő: Pont ezt mutattam a grófnőnek: Tarlós csak azt akarta a "hajléktalanokkal" , amit minden bezzegisztáni és fejlettisztáni megapoliszban meg is csinálnak. És akkor a "civilek" ... mert ugye a Mélyszegénység volt akkor az egyik új a 4 Csapás közül s kellett a dekoráció hozzá... mertugye a hajléktalanok=mélyszegények= fideszmunka

Frick László Intézet 2018.04.13. 07:17:25

@lac1: @Steinmann a grófnő: Kozmopolita? ugyan már :D
Párt lejönni vidékre? -még riporterük sem. Fingja sem lehet a fejlettbudapestinek arról, mi van Vidék-en. A grófnő is ott tart, hogy a vidékiek de genetice lusták és dologtalanok, szemben a de genetice szorgalmas budapestiekkel

Arra nem vették a fáradságot, hogy riortert küldjenek Hódmezővásárhelyre a "csudálatos győzelem" után oknyomozni... Inkább nagytávolságból okoskodtak :D

lac1 2018.04.13. 07:21:37

@Steinmann a grófnő:

Ahhoz, hogy csaljanak a vidéken, ahhoz először el kellett volna menniük oda, de ezt mondtam az előbb is.
Fuss neki újból.

lac1 2018.04.13. 07:27:17

@Frick László Intézet:

Nem bántani akarom a fővárosban élőket, de szerintem ők kevesebbet tudnak a vidékről mint fordítva, habár szerintem azok sem sokat.
vagy csak elég okosak ahhoz, hogy tudják azt, tök felesleges elmenni nekik, mert lehet, még el is vernék őket.

2018.04.13. 09:30:34

@lac1: Pontosan. De egy debreceni is fogja be a száját, és figyeljen, hogyan működik egy szabolcsi kisfaluban élő család, mert a hajdúsági tapasztalataival semmire nem megy.

2018.04.13. 09:47:51

@Steinmann a grófnő: Van nekem egy elméletem erről. kik is azok a legszegényebb emberek, akik kis közzöségekben élnek, jobbára imseretlenül? ige, a cigányság. ÉS innetől kezdve két variáció lehetett:
1. Felvásárolták a szavazataikat - ahogy annó Veressék tették.
2. A cigányság meglátta, hogy a baloldal a jobbikkal lepaktálva hatalomba emelheti azt A jobbikot, ami másfél éve még munkaábroba akarta őket zárni, gárdista felügyelettel. Ennek megakadáylozására pedig nem láttak mást, mint leszavazni a fideszre.

ÉS szerintem ez az utóbbi volt a döntő. A társadalommérnökök nem vették figyelembe, hogyan reagál a jobbikkal való szövetségre a cigányság. És ez intő jel lehetne a fidesz-jobbik elképzelésekkel kapcsolatban is a jobbereknek. Még ofntosabb: a cigányság Kelet-Magyarorszon döntő tényező lett - és ereje minden négy évben jelentősen nőni fog.
Szóval aki rassiztákkal sözvetkezik, az a vesztes oldalt válassza.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.13. 10:40:45

@Frick László Intézet: Emlékszem egy pár napig vagy hétig tiszta és üres volt az aluljáró (akkoriban minden nap arra jártam) csak aztán ugye vissza kellett engedni a hajléktalanokat.
Elég nehéz egyébként úgy látom Budapesten nagyon sok dolgot megoldani, mert mindig lesz valaki aki hőbörög miatta, a "függetlenobjektív" sajtó meg olyankor előszeretettel csinál belőle kormányellenes hangulatkeltést.

2018.04.13. 10:47:36

@Sipi81: Hadd szagolják. Nekem pár év pont elég volt ebből a jajdejlett városból. Lenne persze olyan része, ahol jól érezném magam, de nem ezen az ingtalanáron. Jó nekem a büdösvidék.

2018.04.13. 10:51:24

@lac1: Meg ha el is mennek, nem azzal kellene kezdeni, hogy sziasztok,hülyék, megjöttek a fejlettek, most elmagyarázzuk nektek büdöseknek is, hogyan kell helyesen gondolkodni.
Én egyre jobban élvezem a vergődésüket.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.04.13. 10:54:07

@Frick László Intézet: kontextus

(gy.k.: neked nem tetsző dolgot mondott, amire egy meglehetősen egyszerűsítő és bántó címkézés a reakciód - hát ja, szeressen téged a psizkos fred)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.13. 10:55:04

@nagyjoco: Én ezt azért nem így látom. Szerintem Budapest alapjában véve egy élhető és viszonylag biztonságos város. A tömegközlekedés jó. Csak túl nagy a jólét és túl sok a hülyeség. Problémák mindig mindenhol lesznek, az kéne legyen a cél, hogy ne egymás lesajnálása menjen, hanem konstruktív hozzáállás a dolgokhoz, ha valaki végre tenni akar valamit.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2018.04.13. 11:05:22

@lac1: az igazi bolsik már itt vannak
évek óta övék a hatalom

2018.04.13. 11:10:51

@Sipi81: számos ? Budapestnél jópár sokkal élhetőbb "vidéki" nagyváros van, sokkal jobb életfeltétlekkel, a bérek is egyre jönnek fel - sok helyen már nincs is különbség. Budapest a méretei és közigagazgaátási szerepe miatt perze mindig más súlycsoportban játszik.

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 12:35:31

@Sipi81: @nagyjoco: úgy tudom, hogy nem a fedél nélkül, meg az utca mindenkié alapítványnak fizetek adót, hanem az államnak. A problémát nekik kéne megoldani, nem mutogatni mindenre. AMúgy meg, nem az a megoldás, hogy húzzon az aluljáróból, hanem talán kéne egy hatékony , államilag fenntartott szoc. háló.
Aki ott él, az mentálisan beteg. Nem az a megoldás, hogy onnan kivágom máshová, hanem valahogy kezelni kéne ezeket az embereket. Aki bolond, azt pszichiátrián, aki szellemileg leépült, azt valami elfekvőben...stb. Tarlós úgy akart rendet vágni, hogy kihúzott egy madzagot a falhoz, hogy nem lehet odamenni. Problémakezelés :DDD

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 12:37:09

@nagyjoco: felvásárolták? Jujj? Csak nem választási csalást gyanítasz? :DDD Nahát. Ebből még baj lesz.

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 12:40:13

@Frick László Intézet: egy szavad sincs a listázáshoz? Te, mint a politikatudományok és történelemtudományok Hermione Graingere, nem látsz itt valami kis hibát abban az elméletben, hogy az ország papíron elvileg, MÉG demokrácia?
Ki legyen a következő listán? A zsidók? Bárki, aki nem rájuk szavaz? Kiket listázzunk még? Az a rohadtul fejlett és kényes igazságdetektorod most nem mond semmit? Geci index, geci 444, de a figyelőlistáról KUSSOLSZ?

2018.04.13. 12:41:50

@Steinmann a grófnő: 1990 óta minden egyes választáson kilóra vásárolták a cigányok és nemcigányok szavazatait. Csak amíg ebből fényes baloldali győzelem sült ki, addig nem zavart. Jópár alf9ldi kistelepülésen bemutatható a dolog. Amíg valahol 100% MSZP eredmény volt - addig demokratikus, tiszta válasázsról beszéltek. Ha 100% FIDESZ, akkor megvették a szavazatokat.
ÉS igen, jobb ha hozzászoksz, akihez a cigányság áll, azé lesz a hatalom.

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 13:13:21

@nagyjoco: soha nem volt ekkora részvétel ezeken a településeken, ha visszanézed a statisztikát, szabolcs, stb, jó ha 50% elment, nem 85%.
Én egyébként nem vásárlásra gondolok,hanem sima megfélemlítésre. Nem kapsz segélyt, és kész. Nem lesz közmunka. Stb. Ha nem mi nyerünk, jön ahmed, és elviszi a pénzt, amit rádköltenénk.
Hogy más párt miért nem ment oda. Szerintem ők nem mint PÁRT mentek oda, a köztisztviselő órabérben riogatta az embereket. Nem kellett odamenni, a központi hatalomnak mindenhol van karja. Ezt az EBESZ is kiemelte, hogy a párt és az állam összemosódott. Nagyon egyszerűen szólva, az állam beszedte a legfejlettebb térségekben azt az adót az ellenzékiektől, amit a saját propaganda gépezetére költött államilag. Ezzel bármilyen ellenzéki esélytelen lenne. Ha nem változik gyökeresen a demokrácia helyzete, én 4 év múlva le sem megyek szavazni. Már most is feleslegesnek éreztem, hogy asszisztáljak egy ilyen áldemokratikus választáshoz.

Steinmann a grófnő 2018.04.13. 13:15:06

@nagyjoco: és különben is, mi az, hogy Básty elvtárs nem legalább 95%-t kapott? :D
nézzetek tanút, nézzetek megáll az időt
Hát, akkor mostantól itt fogunk élni...

2018.04.13. 13:17:27

@Steinmann a grófnő: óóó, már 2010 áprilisában tanút kelett nézni. Egyébként jó film, tényleg érdemes mégnzni, mit is csináltak a Momentumos Degeneráció nagyszülei.

2018.04.13. 13:22:42

@Steinmann a grófnő: "n egyébként nem vásárlásra gondolok,hanem sima megfélemlítésre. Nem kapsz segélyt, és kész. Nem lesz közmunka. Stb. Ha nem mi nyerünk, jön ahmed, és elviszi a pénzt, amit rádköltenénk."

Ezt gondolod. Ez annyira igaz kép, mint amikor valaki azt gondolja, hogy budapesti liberális szavazó egy transznemű biszexuális drogfüggő nyersvegán, aki a zsinagógába jár orgiákra és alig várja, hogy jöjjenek a muzulmánok, akiket leszophat. Ennyire röhejes a te képed is
a "vidékiről".

lac1 2018.04.13. 17:53:51

@nagyjoco:

még a szomszédos falvakban is bazi eltérés lehet, amikor voltam az atomtemetőben, az egyik falu sváb, a másik meg nem is tudom. Ezt ők mondták, hogy a betelepített svábok mennyi mindent másképpen csinálnak.

lac1 2018.04.13. 17:55:31

@nagyjoco:

Nálam nem jobban élvezheted.

:-)

2018.04.14. 00:41:41

@lac1: A gyászterápia része. Hadd ventilálljanak.

2018.04.14. 00:46:59

@lac1: Én nagoyn szeretem az igaiz fővárosi embereket. Sokan voltak az esküvőmön, ami ízig-vérig redneck buli volt élvezték. Igazából már egy debreceni sem tus sokat az attül 14km-re lévő Bocskaikerttől, amíg nem él ott pár évet. Ez a pár év - ez az, ami hiányzik nekik.

2018.04.14. 01:53:45

@Frick László Intézet: A kispálos időszakának művészete elkísérte a fiatalkoromat. Én a műszaki középiskolában különc manó voltam - például érdekelt az irodalom - még vwrsmondó versenyen is voltam. Az egyetlen, ami átment a hótreál osztályomnak irodalomból, az a kispál szöveg volt - semmi más. A mávészúr már 1996-ban is részegen adott elő, de mi sokkal részegebbek voltunk - esetleg tágítottuk a tudatunkat - úgyhogy minden rendben volt.

lac1 2018.04.14. 07:16:29

@nagyjoco:

A gyaszterapiat jellemzoen ott alkalmazzak, ahol nincs kulturaja a halalnak.
Tokeletesen latszik valoban, hogy akik nem tudjak elfogadni, mint pl. olvtarsaink a szegyenteljes alulmaradast, ott szukseg van erre.

lac1 2018.04.14. 07:23:07

@nagyjoco:

Amikor a muzeumos idoszakomban relative surun jartam a fovarosban, akkor megismertem egyfajtajukat, altalanossagban csak jot mondhatok roluk, de a zsaktelepulesek es mas, mondjuk falvakban elokhoz kepest nagy kulonbseget latok. Nem feltetlen rosszat, de a kistelepuleseken elok nekem szimpatikusabbak.

Steinmann a grófnő 2018.04.14. 08:21:09

@lac1: kering egy video a neten, amiben megszólaltatják azokat a szavazókat, akik a kis falvakban lényegében 100%-ban a fidesre szavaztak. Egyértelműen, többször elhangzik az ajándékcsomag szó. Én sajnálom ezeket az embereket, mert mindenki szarik rájuk, és most ők lettek a bűnbakok, holott csak "megélhetési szavazók"

Steinmann a grófnő 2018.04.14. 09:28:10

Ezzel az idézettel kívánok derüs hétvégét a vitakör tagjaninak!

Bródy János
18 órája ·

Írtam egy felvételi kérelmet a Figyelő szerkesztőségének:
Kedves Figyelő!
Tudom, hogy nem vagyok rá méltó, de nagy megtiszteltetés lenne, ha felvennének a Soros-szaknévsorba.
Üdvözlettel, Bródy János

lac1 2018.04.14. 19:53:18

@Steinmann a grófnő:

Kering egy cikk a neten, miszerint az lmp-s tolvajok összeverekedtek azon, hogy most hogyan lopnak ezután.
És ez nem kacsa.
És ők valóban megélhetési rettegők.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.16. 10:28:54

@Steinmann a grófnő: "úgy tudom, hogy nem a fedél nélkül, meg az utca mindenkié alapítványnak fizetek adót, hanem az államnak"
Ja, mégis olyan befolyásuk van ezeknek a szervezeteknek ami irreális. Elég fura nekem is.

"Tarlós úgy akart rendet vágni, hogy kihúzott egy madzagot a falhoz, hogy nem lehet odamenni. Problémakezelés :DDD"
Viszont működött. Az embereket nem lehet akaratuk ellenére rávenni, hogy elmenjenek onnan vagy hogy részt vegyenek kezelésen, esetleg hajléktalanszállón.

Steinmann a grófnő 2018.04.16. 22:02:46

@Sipi81: Ezek az emberek mentálisan betegek, alkoholisták, drogfüggők, bolondok, stb. Nem egy falhoz húzott madzag kell, hanem szociális munkások, intézmények, stb. Jó, elhajtod az aluljáróból. Akkor is lesz valahol, nem? Arról lenne szó, hogy kezelni kéne őket, mentálisan, fizikailag, stb. Persze, húzzunk madzagot, és nincs homeless

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.17. 13:35:59

@Steinmann a grófnő: És hogyan? Kimennek a rendőrök és összefogdossák őket ha nem akarnak menni? Egyébként vannak szociális intézmények, ne tegyél úgy mintha nem lenne. Átmeneti szállók, melegedők, rehabilitációs intézmények, ételosztás, még hajléktalankórház is. Persze mindig lehetne mit javítani, ezek egy része önkormányzati más része alapítványi (na persze nem Soros-féle, őket csak a bevándorlók érdeklik), elég sok férőhellyel. Sajnos Budapest az egész országból vonzza a hajléktalanokat egyrészt, másrészt ha valaki életveszélyben van vagy súlyos problémája van azt ma is ellátják. Másrészt ez az egész csak tüneti kezelés, de ez már messzire vezet.

Steinmann a grófnő 2018.04.17. 18:34:12

@Sipi81: Értem én, hogy Dudi blogbejegyzései, meg a kommentelők (Lacika, a náci...stb) alapján úgy tűnik, ez egy medencébe hugyozós hely. Sokáig nem volt az. De egyre inkább sajnos az lett. Itt eddig nem volt szokás sorosozni, azt hagyjuk meg a 6 elemit végzett, internetkapcsolattal nem rendelkezőknek.
Jó játszótér volt ez, remek cikkekkel, kiváló kommentelőkkel. Aztán a cikkek egyre átpolitizáltabbak lettek, és spricceltek el innen azok, akik miatt szívesen jártunk ide dumcsizni.
Van helyettük egy náci Lacikánk, egy sorosozó Sipiként, hát izé.

Steinmann a grófnő 2018.04.17. 19:04:38

@Sipi81: most mégis mit kéne válaszolnom arra, hogy valaki felolvassa nekem a fidike óriásplakátját, hogy mert soros.
Igen, Soros miatt vannak a homelesszek. Ja.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.17. 19:24:16

@Steinmann a grófnő: Ez a válasz megerősítette az előző állításomat. :-)
süti beállítások módosítása