Itt, az én világomban gyakran látni éppen odaát tartózkodó embereket. Mégy a Copacabánán és ülnek a karéj szélén és bámulnak le okostelefonjaikkal

picsatarsadalom.jpg

megállsz a túristabusszal a Grand Canyon-nál és ők nem szállnak le, viszont rákérdeznek még egyszer a wifikódra és a látványosság helyett a telefonjaikba bámulnak le.

Látni olyan kislányokat, akik "Kussá má anyám a gecimbe, szopjá má le!" -kajabálnak az anyukájukkal, mert ide hívná őket e világba, pl hogy most akkor lemennének a mozgólépcsőn a pláza másik szintjére.

Proletárgyereket gyárban törni-zúzni láttam, amikor a láthatatlan szkafandere zsinórja eltört vagy lett vele valami, ki kellett vitetni a biztonságiőrökkel a buszparkolóba, ott azt az izét bedugatta a kapuőrrel, egyből, mihelyst bámulhatta az eszközt, azon kersztül a ~-ot, lenyugodott megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6913681152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.02.19. 14:56:08

"Az egy másik világ, odabent a gépben, cimbora" - cyberpunk irodalmi bölcsesség

Gibson a nyolcvanas években azt gondolta, hogy a jackdugó közvetlen a fejbe lesz beépítve, oda fogják bedugdosni a júzerek a Jobb, mint az Élet csipjeiket. De hát az alapötlet az Emlékmás novellából lett nyúlva Philip K. Dicktől, aki valamikor a hetvenes években írhatta.
2050-re azt jósolták, hogy már csak ilyen kütyün lévő ikonokat imsernek az munkásemberek, a valódi írás megtanítása az elitképzés feladata lesz.

Wildhunt 2018.02.20. 08:22:09

@nagyjoco: nem tart az addig... Már most is nehéz dolguk van azoknak a tanároknak, akik mindenáron kitartanak a kézírás, urambocsá' folyóírás tanítása mellett, hiszen az elavult, szükségtelen, meg szabályokat kényszerít a hópelyhekre.

Frick László Intézet 2018.02.22. 08:32:37

@nagyjoco: Az Idiokracy című film.
@Wildhunt: Az oktatás egy olyan vetületére mutatsz, amire a politikai agitáció nem gondol. Az ISten Pénzét és Infrastruktúráját beletolhatod ebbe az attitüdbe

A TV 2 Piramis játékában figyelhetitek meg a Hülyék Paradicsoma feljövetelét.A büszke hülye:
-jaj. történelem, az ne legyen
-földrajz se jó, brrr
-művészetek, jaj
-ez biztos filmes kérdés lesz, jöhet:

Melyik filmrendező alkotása a Madarak és madárkák

Federico Fellini P-P. Pasolini

David Attenborough Ettore Scola

2018.02.22. 10:39:32

@Frick László Intézet: Szakmai oktatás se legyen - a modern világban nincsenek szakmák, "kompetenciák" vannak - azokat kell fejleszteni azt annnyi.

2018.02.23. 08:38:58

@Frick László Intézet: Egyébként a műszaki középiskolai oktatásban egy időben a Horn-kormány idején nem tanítottak földrajzot, de eaztán a fasiszták visszavezették.

Frick László Intézet 2018.02.23. 10:52:49

@nagyjoco: Mondjuk ebben van valami. Frissenvégzett autószerelő sofőrként szeretett volna dolgozni, a próbafuvarban megáll a (szeméylaut) orránál a nyitott motorháztető előtt, előző nap kapta a szakmunkás bizonyítványt:
"Melyik a kiegyenlítő tartály?"

Annyira kompetens, hogy 100-as számkörben nem tud osztani és szorozni fejben.
Nem képes néma-értően olvasni.

Frissen végzett diplomásnak a diplomájához tartzó alaptudás egyik alapdefinícuióját kell megadnia: Szakmájja intézményének mi a főfeladta. Erre a XXXII. fejezet 27-es pontja B-bekezdésének a részfeladtát nevezi meg, hogy az.

Mintha azt mondaná a villamos feladatára, hogy a leghátsó ajtó zárása.

A "kompetenciaára képzés" az én szemeben kb az, mint amikor egy picsaember nem foglalkozik a gyerekével, okostelefonon babyTV-t néz vele, hagyja 200 méterre elrohangálni, mindenüvé felmászni a hypermarketben azzal a koncepciójával, hogy ez Waldorf prg és Szabadságra Nevelés meg Rudolf Steiner.

2018.02.26. 08:05:26

@Frick László Intézet: Vegyes rendszerbe jártam - értsségi+szakmunkás bizonyítvány, aztán technikum, akkor még nem kompetencia alapon nem tanítottak, hanem szigorúan szakmai alapon piálták/cigizték végig a gyakorlati órákat a "szakmai oktatók". (Akkor mgé nem kelett tabnári végzettség a gyakorlati oktatói állásoz).

2018.02.26. 08:18:31

@Frick László Intézet: Illetve azt is megtudtam - fejlett német oktatási módszer - hogy a kompetencia alapú képzésben nem kell tudni már végigzámolni egy matek példát, elég, ha el tudja magyarázni a logikáját, hogy hogyan csinálná. Vagyis felismerem, hogy ez elsőfokú egyimseretlenes egyneelrt, akkor azt mérlegelvvel rendezném, az bizony éltanulói tudás mit besten Noten.
süti beállítások módosítása