falunap.jpg

A kép jogtulajdonosa beol-pont-hu

A ma legdivatosabb egymásraköpködés legslejmesebb csulája a lenyuggerezés. Pedig ha valamennyire képesek vagyunk még gyűlölségben megveszekedett orcáinkat a mocsokból kiemelvén körbetekinteni lényegében bármilyen aktivitásban, legyen az önszervezés, demokratikusjogokkal élés, önművelés, mindenütt főleg nyuggereket látunk:

Falu- és városnapok önképzőköreiben, irodalmi esteken és eseményeken, író-olvasó találkozókon, gulyás és mindenféle gasztronómiaifesztiválokon. Népdalkör, a két bácsi összesen 157 éves, a nénik között a legfiatalabb, megszólítása kislyányom, 55 éves.

https://orientpress.hu//uploads/2016/kultura/k%C3%B6nyvh%C3%A9t.jpg

Ha Ojrópa legszebb tájait, városszeleteit járod, mínusz a pia- és bulitúrizmus, csak nyuggereket látsz, a FényesEgyesült Fejlettállamok munkásosztálya eleve majd csak nyugger korában teheti meg, hogy  Istren Óvja Amerika területén kívül túristáskodjon, az évi 4-6 nap rendes szabadságát az elég sok hosszúhétvégével (Apák Napja, Munka Ünnepe) spéklevén sem jön össze egy rendes kéthetes külföldi utazásra az idő.

irodalmi-est.jpg

Nemrég találkoztam egy latorral, 17 éve nem láttuk már egymást, deres már a határ, őszül a vén betyár, kérdezem [multinacionális konszern neveg-nél annyira hosszú-e mág az ebédszünet az ityeg fityegtetésének kellő idejére, persze, csak annyi a különbség, hogy ha az ember síkosító nélkül akarna dugni, jobb, ha nem is kezd 50 évesnél fiaatalabbal, bár azt meg kell hagyni, hogy a fiatalok szivesebben szopnak-nyalatnak.

A nyuggerek sok-sok undorító szokása (gyalogtúrizmus, kocogás, erdeitorna, rock-koncerten csáplás, néptáncmozgalom, dalárdák, főzőversenyek) legundorítóbbika az, amikor az unokának is befizetnek valami félvilágkörüli túrára.

http://www.kolbaszklub.hu/uploads/kolbaszklub-59b79981a1a50.jpg

Ha tehát Ojrópa legszebb tájszeleteit járod, mindenütt és mindenütt a 40-mínuszos fiatalságot okostelókái és tabletjei ernyőire bámulbva látod. Túristabuszsofőr informátorom szerint leginkább ki sem szállnak a buszból és egyetlen kérdésük van az egész úton, viszont azzal nyitnak, mi a wifikód.

A munkaerőpiac törvényei könyörtelenek fizikai munkára női munkaerőnél egyre gyakrabban kikötik, hogy csak 45 évesnél idősebb jelentkezzen, mert a 45-47 évesnél idősebb nők még ki tudják tölteni a konténer árukisérőjét és fejben ki tudják számolni, hogy ha kilenc sorban 34-34 láda van egy konténerben és hat sor van, akkor mennyi láda van a konténerben. 40 évesnél fiatalabb munkásosztály vagy proletáriátusbéli nő egy ötnapos munkahetet képtelen végigdolgozni, huszonévesek fizikai munkában kidőlnek a 60 éves nők mellől.

Ha valakit érdekel még a begépelés sebessége, 55 éves vagy idősebb gépírónőt kell keresnie, ha egy értékes dokumentum gyorsírással kerül elő, akkor legalább 60 éves nénit kell találnia a megfejtésére.

fszbok.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7713402769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása