---

 

a kulcs -nyilván az önálló szövegfeldolgozó képesség, azaz az olvasás képessége mellett- a földrajz és történelemtanulás. Az USÁ-ban pl a földrajz és a történelem kötelező részei a Hazaffyasságokon túl (USA vázlatos történelme , elnökök nevei és dátumaik) alig tartalmaznak mást és már a kiskamasz szabadon választhat, akar-e tanulni földrajzot és történelmet. És persze, hogy ha leteheti, leteszi.

Akiknek "térkép" sem már a táj,mer tipográfiai ismeretei sincsenek.

Ríjjunk, sírunk itt Magyarországon, de azok, akik a Joint Vision 2020. amerikai katonai doktrinát kidolgozták,úgy nagyhirtelen annyit tudnak Magyarországról, hogy a Keletii Blokk-ban van a "Koszovó" nevű protektorátus fölött valamivel, így találják meg.

Az átlag amerikai munkás... közműveletlen annyit tud történelemből, hogy az USÁ-nak kétszer kellett kihúznia a bajból Európát és most van a harmadik eset. Hát még, ha az amerikai átlagember fejében körülnézel az ellenség-kép körül. Moszkva: szarszürke környezetben szarszürke munkásnő orráig lehúzott szarszürke bolyhoskendőben és az ura halinacsizmáiban gázol a szarszürke kásás latyakban két cekker vodkával, körülötte Zil 131-esek [azok az amerikai másolatú kutyaorrú régi teherautók] katonazöld furcsa autók katonazöld bádogdobozokkal, VW Transporter III-asok [ilyet tudtak bérelni a prágai forgatásra a Dzsémszbondfilmhez azzal, hogy a nézők úgyse tudják a kommunista autóktól elkülönböztetni] -és pl a magyarnak ilyen "büdösruszki" képet kéne benyalnia.. és ha megnézed a "Nem leszünk orosz gyarmat!" őrjöngőket, hát ez be is gyött :D

Nem lehet a szarakodásokat megspórolni, végig kell szenvedni: Ősi ojropid szokás, hogy elébb elveszítünk valamit és amikor már nincsen meg, felfedezzük.

Idáig, ha eljut az ember, már egy platformon találhatná magát Bede Mártonnal és Soros Györggyel. "Európa únt gátú ócska föld" megérdemlik az elúrhodott ojrópaiak a sorsukat
-csakhát akkor most mi is az igazság? Humanisták vagyunk? Mert ha igen, akkor érzünk szánalmat minden teremtett lény iránt, ha tudjuk sajnálni szegény bálákat, fókabébit és ha nincsen éppen a szájában fókabébi, akkor a kardszárnyú delfint nem gyilkos bálának nevezzük.

Néha nanométerekben lehet csak mérni a távolságot Bede Mártontól és George Soros-tól, de az a nanométer világot választ el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3713310531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása