1. kurvák élete - felkiáltójelekkel: Elterjedt magyar szitkozódás a lakosság 47+-os felében.

2. részletes kifejtés:

A kurvák élete címszó alatt nem szeretném elkövetni a tudatos médiagecik szokásos hibáját a kurvák-ról, miszerint a kurvák látható szféráját mind a kurvák életének hirdetik. A kurvák, akikről itt alant írni fogok, a szolgáltatás legalja. Útszéli kurvákról lesz szó, a parkolókban körömlakkszárogatókról. Még ennek a szegmensnek is van krémje, ahol a Kamaraeredi út a diósdi dombokon az öreg 7-es útba torkolló derékszögű pipa előtt huppanózik, ott rozsdás hordókban ég a tűz a szeméttel hányt bokros halmoknál és táncikálnak eléggé elit kurvák, e műfaj császárnői, valami ezüst Honda lófasszal vagy mivel járnak a melóba.

A kurvák élete leginkább a nőket izgatja. Proletár és munkásasszonyok a melósbusz ablakára tapadván kajánul néznek le.

A kurvák pedig hetykén föl rájuk. A kurvák önámításai szerint a paraszt nő lényegében 1férfi kurvája, valamint az ilyen parasztnők termelik föl nekik a melót, mert finnyásak leszopni az urukat. A proletár munkásasszonyok a szájukkal csufolóan leszólóan néznek, de szemeik tipikus magyaririgységgel csillognak, ilyen semmi kis munkával ennyire könnyen ilyensok pénzt keresni.

Természetesen a kurváknak ez a legalja-legtömegesebb szegmense ugyanabban a tipikus magyar szolgáltatói atitüdben áll a melóhoz, mint a szakács, a riporter,, a bolti eladó vagy az autószerelő vagy az autóértékesítő. A kuncsaftot gyűlöli, útálja, leszarja, lehúzza, ott bassza át, ahol tudja és még neki áll feljebb. Online is hirdető autókereskedő csupanagybetűvel 2000 karaktert csak arról ver és kopipasztáz minden hirdetése tájékoztató ablakába, hogy őket aztán nehogy, kérdezni ne merjen senki, hogy gondolja, hogy egy idős használt autó egyáltalán és állandó nyitvatartási idő nincsen, nem fog tán egész nap ott a fehérmurvával szórt körülszarosában ülni, akkumulátor nincsen, hozzon a paraszt, ha be akarja indíttatni az autót, amibe belefagyott a hűtővíz.

Vagyis a kurvák ezen ágazata szopás címén a paraszt buzi köcsög (ugyanúgy nevezi a kundschaft-ot, mint az autóértékesítők) faszára gumit húz és minősíthetően kézimunka kereteiben veri ki a nagy O-t formázó ajakai előtt. Nem fogja tán idegenfaszos szájjal megcsókolni az urát vagy közös gyermeküket, A Fűrfit aki kihordja az út szélére és a közeli benzinkút kávézójában várja mikor mehet a következő 2000-ért. [Budapestországban ez az összeg egészen 5000-ig rúg.]

A férfi az útszéli kurvák alsóbbszegmenseivel két hatalmas hibát követhet el:

1. Nem áll meg a táncika integetésre.

2. Megáll a táncika integetésre.

Izgalmas e kurvaágazat férfiképe, kit számítanak férfibe. Röviden A Férfi számukra az, akit a kurvákat is támogató hűűűűűűdefelvilágosúttmán jajannyira nőmozgalmak aktivistái leküzdenő taplótahó türhő macsóparasztnak gondolnak. A kurvák szerint A Férfi az, ha kell, hosszú hajukat az alkarjára felcsavarva csapdossa a fejüket a falba. A kurvákat nem zavarja, hogy még 2-12 további más csicskatársuk szerint is A gazd-ájuk A Férfi és pl a felesége végbeléből kihúzott szaros faszát vélük szopatja le, főleg, ha nem a többi másik az hanem ő maga.

Lényegében a kurvák azt a férfitípust, akit a kurvákat is támogató szájjalliberális feminimopicsoid mozgalmárnők preferálnak, nem is tekinti férfinek. Meg is mondja egyenesen, hogy ilyenektű oszt az ű pëcke meg nem mocorgik a satyakjában. [ A nőmozgalmárok közül az, akinek a csiklóizomzatvégződése oly piciny, hogy alig is tapintható, mert ő még nem látott ilyet, tehát azt hiszii, hogy a pëcek az valami perverz pornómaki álom.

Ebben az ágazatban a kurva, ha az első három évben jól teljesített, akkor a tulajdonosa vagy bérbevevője (nemritka esetben, aki szerencsejátékon nyerte) engedi önmegvalósítani. Erről az önmegvalósításról is hogyan és mitől is lenne egy halovány fingja is a sohasemfingós nőmozgalmároknak! Ugyanis  e kurvaágazat legaljában 2-3 év szorgalmas munka (napi 30-40000 Ft föltermelése) után önmegvalósíthat a dógozó: szülhet egy gyereket az Isteni 1 Férfinek.

Életem egyik nagy álma hogy a Retek Klub Minőségi Újságírásért díjazott Házon kívül című magazinja nem Serdült Szilviát csicskáztatván, hanem személyesen Boros Krisztina érdeklődik nemhogy a kurvák között, de egyáltalán a proletáriátus 10-16 éves női körében, hogy lehet az, hogy nem kakilják össze magukat a gyerekszülés félelmes gondolatától, hogyan lehetséges az hogy nem féltik a gyermekvállalástól az önmegvalósításukat -hiszen őneki személyesen magának is, mennyit kellett tanulnia, politikailagmegfelelnie,  aztán szorgoskodnia mire, mert ő ugye igényes és annak az 1-2 gyermekének mindent szeretne megadni, hát hogy lehet így életet tervezni, derékbetörni már egy 16-17 éves kori szüléssel.

Szün.: A kurvák e szegmensében tevékenykedő nő esetében a 17 éves életkor a végső határa a gyermekvállalásnak. A 18-20 éves nőt idősebb asszonytársai már mindennek lehordják, ha nem vállal gyermeket. Szivesen megosztom az érdeklődő olvasóval gyűjteményemet a mindennek lehordásról, ide a főszövegbe azt írom be, amit az a lány is megkap, aki nem vetetkezik ki az általános iskola 7. osztályából , nemhogy befejezi a tanulmányait, de még nem is a 2 éves szakiskolába megy, hanem középiskolába és még nemhogy leérettségizik, de a támadások ellenére gyorsan elvégez egy jogi-asszisztensi felsőfokút. Életem másik vágya Boros Krisztina kurvák életét feltáró riportsorozatra küldése mellett az, hogy nőmozgalmároknak moziteremben 12 órán át filmfelvételekről kelljen megismerniük azokat a kiosztásokat és mitnemkapásokat, amikkel a Nagy Anyák, a 40-50 éves proletár asszonyok azokat a szerintük magyarokkurvája semmirevaló nőket illetik akik még 20 évesen sem szültek. Természetesen a szünetekben pedig 10-15 éves nők megvalósultálmait mutatnám be,, 14-15 éves nők mutatnák be megdíszített kis lakásaikat vagy azt, hogyan szokták kívül-belül kitakarítani az uruk vektrakocsiját vagy micuicsijét. [PVidéki piacokon a turkálósoknál kilóra lehet venni fejlettországokból segélybe leadott lakástextileket, tüllöket csecséket.] Igazi férfi ugyanis az ótóját nem takaríjja, az is asszonymunka.

A kurvák életében van még egy jellegzetesség, ami a társadalom más szegmenseire is igen jellemző. Amikor a 12-13 éves fiatal nő kurvának áll. akkor a munkásszálláson, a kurvák apartmanjában vagy a panzióban az idősebb kurvák nem kislányomozzák le a 12-13 éves nőt. Nem riasztják el negatív gondolatokkal. Gondolni azt gondolják: "Vesszen a kis naív picsa! Pusztuljon ő is, ahogy én!" Kimondani azonban csupa nyájasságot mondanak ki, csupa szépésjót a szakmáról, a gumi nem engedi át a geci ízét, pillanatok alatt rengetegpénzt össze lehet spórolni, ő már 23 éves, de van is többmillió spórolt pénze és fodrászat-kozmetikát fog nyitni és abban magyarpicsákat csicskáztat, majd ő csak kaszálni a sokpízët meg szolcsizni jár be. Természetesen a kurvák apartmanjában vagy az e célra berendezett komfortos istállóban a 12-13 éves kezdő dolgozó nő ugyanazt kapja nőtársaitól, amit cicaharc címszó alatt már kíméletesen és a megrázóbb részletek mellőzésével érintettem haloványan.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8212122011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.13. 08:27:22

Király. FŐleg az a rész klassz, mikor elmagyarázod, hogy az idősebb kurva mit mond a fiatalabbnak. Honnan is tudod? Strici vagy, esetleg törzskártyás kuncsaft? :D
Vagy írói fantázia? :D

2017.01.13. 09:24:49

De ismerős valahonnan ez a választási "lehetőség", miszerint ha beszopom a műsort, csicska vagyok, nem szopom be a műsort, még annál is nagyobb csicska vagyok.

2017.01.13. 09:33:40

"Lényegében a kurvák azt a férfitípust, akit a kurvákat is támogató szájjalliberális feminimopicsoid mozgalmárnők preferálnak, nem is tekinti férfinek."

A lakótelepi hülyegyerekek sem.

Frick László Intézet 2017.01.14. 08:09:44

@Lujza S.: Ez ősi női attitüd: A fiatal nő legelemibb ellensége az öreg nő, az idős a már nem szülőképes. Még a Jiddische Mámék esetében is így van. Sok titkos nőiélvezetet ismerek a lbközökből kidörmicélt sajtillatok élvezése, a fotelkarán lovaglás, az elektromos fogkeve sörtéje lenyírása és gumikesztyűujat ráhúzva a... stb-stb. De a legáltalánosabb nőiélvezet a fiatal picsák kínzása. Az alsóbb néprétegeknél nyíltan, a vezető értelmiségieknél burkoltan. Sanyinéni ugye tegezte a iatal kezdő tanárnőt, de ő magát tegezni nem engedte ésígytovább.

A kurváknál még egy nemek fölötti általános emberi attitüd is belép, ami a férfi alkoholistáknál is. Az idült alkoholista öreg férfi legnagyobb öröme, ha egy iatal fiúból alkoholistát csinálhat. Krúdy Gyula így kezdte 16-18 évesen.

És a kurvák is így vannak vele: "Az én életem tönkrement, egy roncs vagyok állandóan gördölő soseteljesíthető adóságokkal.. hát akkor ez a fiatal picsa is hagy szopjon, hagy szokja "
Majd rádöbben!"

Frick László Intézet 2017.01.14. 08:13:54

@nagyjoco: Az egész magyar kereskedelmi és szolgáltatóipart ez az attitüd jellemzi.
És a médiamunkásokat is. Szerinted a Retek Büfében a Mónika só sztoriborderjei és munkatársai, a Mónikát betanítók, akik Mónika táblicskujait irkálták, hogyan beszéltek a közönségről, aki bevette a maszlagjukat.
Szerinted Radnai GYörgy producer a Barátok közt nézőiről milyen véleménnyel van? Legalább Laci-nak meg Gizinek és Vili bácsinak nézi őket.

Többször idéztem a husipari terméktanács elnökasszonyát, remélem leváltották már,, husipar rövid u. Arról, hogy mit érdemel, aki óccsó virslit vásárol. Nem a husipar a hibás, mert tylollal avatván csapvízet kever a vörösáruba, hanem az, aki megvásárolja azt.

Frick László Intézet 2017.01.14. 08:16:37

@nagyjoco: Több órát beszéltem egy édes bájos nővel, aki a kurvaságot odahagyva gyári munkásnőnek állt. Nagyon jól megértettük egymást. Azt mondta, hogy ő jól szop és neki a szopás annyi, miknt mondjuk őzni vagy hajat vágni, szivesen leszop barátságból. Persze én finnyás voltam, de azért még jó sokszor elbeszélgettünk, Egyszer azt mondta nekem, ne haragudjak de ő... nem képes engem érfinek tekinteni számára olyasmi vagyok, mint egy nő... nincsenek férfias jegyeim.. egyszerűen képtelen az ilyet, mint én, férfinek tekinteni.

Frick László Intézet 2017.01.14. 09:04:49

@nagyjoco: A kurvák alsószegmensei úgy vannak a kuncsaft lélek-kiöntéseivel, mint a bolti eladók a magányos nyugger vásárlókkal, akik (szerintük) sokat és feleslegesen poáznak. Jó, azért ímmel-ámmal meghallgatják, (De a diáklány kategória már ebből is pénzel)
Szóval azért a kurvák öncsaló ámításainak is van némi valóságalapja:
A férfit jövedelemszerző képessége szépíti. Azt figyeltem meg Budapestország legjobb környékein, hogy Apu X5-ös Bömösével, nagymercijével édes-aranyos tündér takaros kis nők 2-3 gyerekkel járnak vásárolni (apu meg a titkárnőjét szopatni az édesaranyos takaros feleségnek karira vásárolt Smart-tal vagy más csöppnyi tündérótókával jár).. szóval ezeknek a vállalkozónéknak Tóbiás József alakú kopasz az ura, némelyik undorító és kigyúrt is, de hótt tuskaó, az biztos.
Szóval létezik az a pénz a tündér hagyomásonyos, gyermekszülés félelmeitől nem bekakilós tanult nők körében , mármint Az ISteni Férfi által feltermelt pénz,, amiért elnézi az ISteni férfi hagyományos férfidógait.

Például engem, amikor proletár nők már agyon flörtölnek és cicáznak, el szoktam őket vadítani azzal, hogy mosokőzök takarítok és még a gyereket is pelenkáztam és a eleségem autóját takarítom vikszolom és gombot varrok, zoknit stoppolok. Ilyenkor a peckeik igen meglankadnak és néznek rám, mint hülye picsaemberre. Asszonyembernek nevezi a proletár az ilyent.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2017.01.14. 17:22:28

@Frick László Intézet: ismerősöm beszélt nyugaton dolgozó "szakmabelivel", aki azt mondta, hogy egy egyhetes kinti melót két hétig kell kipihennie, mielőtt újra embernek érzi magát (lehet, hogy nem pont ezekkel a szavakkal mondta, én így emlékszem rá).

Burgermeister 2017.01.15. 20:08:14

Sexhirdetés ez amugy egy qrvától!!!
"Szeretek a lányokat mert elolvadnak a nyelvemtől és szeretem a hatalmas farkú fiúkat is mert ura vagyok a hüvely-izmaimnak de nagyon nem mindegy, hogy egy poloska méretű fütyi akarja bizonyítani azt amit nem lehet, vagy egy valóban duzzadt fejű rakéta az ami szökőkút módjára beteríti a spermajándékával bármely porcikám miután úgy megbaszott, hogy a párom is kiverheti magának aztán. ÁTLAGON FELÜLI MÉRETŰ FASSZAL MEGÁLDOTT MAGYAR FEHÉR EMBER(EKE)T KERESEK!!! I. Az aprófaszú majmok kérem kerüljenek mint a pestist. II: Szájbahugyozásért fizetni vágyói egri gyökerek is moderálják magukat pls. III. 25-év alatti pelenkás wankerek nézzenek -inkább online ingyen pornót vagy- nézzenek körül a saját házuk táján a felnőtt korú tollas szárnyasok örömére.. IV. Székvárosi lakosok, tunyán-dunán túli hekker sütő volt BM-es millerek :P és bala-tóni keresztbe hátúszó, nagyvilágot-járt vegán nyúl-jorki pocokfejű ill. nyálcsorgató löttyedt lőcsű vén gecik kizárva. V. Hyperpigmentált atomtudósokkal nincs közös témánk mert eleve alul-képzett vagyok a nemzetközi kapcsolatok újdon felkapott divatjának tükrében. Nekem alapon büdös a téma. Ha otthon feleséged van és az üveghegyen túl laksz és sok szabadidőd is van persze (...) fotózol...sportolsz...bringázol...kurodanyád... és csak fojtogatni szereted a lőcsöd egy válaszlevélre.. de extra ingyen pinára vágysz... akkor ne írj nekem mert semmilyen szinten nem érdekel az elbaszott életed + a hátsóudvari szánalmas zsebhoki nyomorúságod. Én azt szeretem amikor legalább két NAGY!!!!!! faszt szophatok élvezésig. A kúrás pedig a második kör amikor magukhoz térnek. A feltételeim szigorúak mert tudom, hogy mit/kit szeretnék. Puszi: Buziskurva"

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 06:15:38

@Burgermeister: aki ilyet tud írni annak nem kell kurvának állnia, ha komolyan ilyen szánalmas módon vagy kénytelen kuncsorogni némi pozitív visszajelzésért, hogy értékes ember vagy ;) egyébként ebben a meglehetősen negatív és undorító szövegfolyamban egyedül a BM betűszót nem fejtetted ki, csak nem téged is ők bántottak annyira szisztematikusan, feltételezésem szerint lassan évtizedeken át, hogy tényleg ez legyen a legkedvesebb szórakozásod? :) vajon kik lehetnek ők? nem is tudom, mintha valami humorista csoporból ismerősek lennének a szófordulataid, bár olyan sok volt Magyarországi az elmúlt években, hogy nehezen tudnám felidézni, mert különben is rossz az emlékezetem, sajnos kórosan rossz, de ettől függetlenül nekem személy szerint érdekes, hogy neked ilyeneket írni örömöt szerez és szép dolognak tartod felnőtt fejjel, illetve hogy a magad szabadidejét gyakorlatilag arra szánod, hogy ezt oszd meg idegenekkel, az interneten, ezt én őszintén és irónia nélkül érdekesnek tartom

@Lujza S.: nagyjából pont az az ízlés és értekbeli korrumpálás az első lépés a dehumanizációs folyamatban, amit az általam is hivatkozott hozzászólásban a mai Magyarországon intézményesítetten, Burgenmeister nevű felhasználó sugalmazása alapján is sejthetően egy egész minisztériumi osztály égisze alatt folyik évtizedek óta, ha jól értettem, de kérlek javíts ki ha tévedek, mivel én hála az égnek kívülálló vagyok, vagy hagyd rám ha kezeltetnem kellene magam, nekem mindegy, viszont tényleg cinkosok közt vétkes aki néma ugye. szóval bár a miniszterelnök úr tehetne mindenről, mert akkor iszonyú könnyen lehetne párbeszédet kezdeményezni mondjuk, mint Lujza nevű felhasználó vesszőparipája is ez :)

Burgermeister 2017.01.17. 07:53:58

@kizárólag ezért regisztráltam: Ezt nem én írtam! Látod, van ott idézőjel....copypaste.

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 09:39:21

@Burgermeister: jó őszintén szólva, mivel gondolom ezt is a szádba kell rágnom, az előző két reakcióm ironikus volt, és nagyjából a válaszod abszurd súlytalanságához próbáltam valami passzolót rögtönözni, de komolyan nem akarok belemenni, annyit nem ér az ezzel való poénkodás, hogy rendszer legyen a veled való kommunikációból, kérlek vesd semmisnek a fentebbi let hozzászólásomat illetékes amennyiben kívánod, természetesen azt reagálsz, ami csak jól esik, de arra már, hogy neked is nyilvánvaló legyen, olyan stílusban fogok reagálni ami ugyanúgy gúnyt űz a további párbeszédből, mintha kimondta volna valaki a nyilvánvalót, hogy érzékeny pontokra tapintatottam, és ennek ellenére komponáltad volna meg az itt hivatkozott hozzászólást. mindazoknak pedig, akik még sosem találkoztak ilyen jellegű kommunikációval, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy neki ez rutinból megy :)

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 09:44:33

@kizárólag ezért regisztráltam: *vedd semmisnek

meg gondolom neked is jól jön a dízeles topikban a whip so cold szövegmagyarázat, kb "príma Merci(a whip valamiért a ott így van a szlengben, mint nálunk a bömös/bömbi a másik német autógyárra HEHE, ez is érdekes), amire a másik idézett személy azt mondja, hogy "ó ez a vénség?" de azért vicces kért az szövegkörnyezetben sokkal drágább dolgokról van szó előtte perceken át :) meg a "mit rendelt ez, halfilét??" :D

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 09:47:35

@kizárólag ezért regisztráltam: ja mivel gondolom nem fogsz nyugati szennyeket felkutatni, a személyes névmás a második idézetben she, azaz... annyi aktualitása van, hogy kibújt valami szög a zsákból bár költői homályban marad, hogy az imént részletezett logika alapján milyen helyzetben gondoltál valaki bölcs gasztronómiai választásnak a halfilét, nagyjából a leginkább karakter nélküli választást vacsoránál, függetlenül attól, hogy hova mégy be ebédőni

Frick László Intézet 2017.01.17. 09:49:46

@Dinamuki: Én konrétan azt a vállalkozót ismerem, akinek az alkalmozattai rendes osztrák bárcával Linz-ben akkor dolgoztak, amikor az Európa Kulturális Fővárosa volt. A lányok egyáltalán nem részesültek semmilyen pénzbeli jövedelemben. A v állalkozó kivakarta őket a koszból, tetűtlenítette a fejüket, megtanította őket az angol WC és más eszközök használatára. Kint dolgoztak a lányokk, nagyon sokszor interneten szereztek alkalmi munkát, főleg német házaspároknál de méggyakrabban magányos nem fiatal nőket kellett kielégíteniük. Ők nem panaszkodtak a munka nehézségére. Úgy tudom, főleg ezért preferálják a szakmában a nemmagyar (konkrétan a cigány) nők foglalkoztatását. A magyar fiatal nő nincs az a munka, amiben ne akadna ki. 20-30 év közötti kislány fiziokai-betanított munkában egy ötnapos munkahetet három nap tud kipihenni: vagyis egy nap a munkahétből biztos, hogy nem megy dolgozni. Évekig szívtam egylevegőt munkás- és proletárnőkkel és amit a 20-30 éves kislányok összerinyáltak derék és lábfájás meg lefáradás címén, azt az 50-pluszos öregnénik se überelték. Volt egy 60-as brigád, akik kidolgozták melóban a 20-38 éves kislányokat.

Visszatérve a kurvaéletre: A lányok kminden hónapban egy hétvégére hazajöhettek, előtte TESCO: annyit és azt vásárolhattak, ami egy kosárba belefért, ha belefért a 120000 Ft-os számítógép akkor azt is. Utána haza, ajándékosztás, hawájj, kistesóknak danyont, anyunak Magnum jégrém, jó sok birkahús és Hejjnekken sör apunak. Ez volt péntek este, de pl sokszor már szombaton délelőtt, ha mínusz 4 fok is volt, kiszöktek a parkolóba körömlakkszárogatni. Vasárnap este meg vissza. Ahogy a sofőrjük fogalmazott:
"Több pëcek [csikló] volt ezeknek a szájában Nímetországba, mint fasz! És a mísükbe is több nőnek a nyelve, mint fasz." Luxusapartmanban laktak, szabadidejükben hawájj, jó kaják, számítógépek, óriástéve [TV] danyont a míkacsokival és a marihuánával meg legfinomabb kokókkal, ennyi volt a fizetség. Kb úgy fizették őket, ahogy Jimi Hendrixet a menedzserei. Pénzt nem kaptak, de ha nagyon kértek valamit, akkor vagy megkapták vagy nem.

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 09:51:12

@kizárólag ezért regisztráltam: tehát nagyjából az a kurva szint eggyel szebb kiadásban, amit egy néger ember nem szokott kifogásolni, ez a humor forrása

Frick László Intézet 2017.01.17. 09:51:24

@Burgermeister: ezek kamuszövegek. A hirdetéses kaszt azok már felsőbbkategóriák, pl diáklánykategória vagy idősebb kurvák, akik le is pisilik a kuncsaftot vagy le lehet őket pisilni.

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 09:57:44

@kizárólag ezért regisztráltam: had ne mondjak pár évvel ezelőtti kortárs magyar szépirodalmi párhuzamot ami a kontraszt sokkoló abszurditásával operál mint humor és kuriózumforrás, bár nem olvastam végig, de Kitömöttel kezdődik és barbárral végződik, hogy ne lőjjem le a poént :) egyenként több négeres film vitte végig ugyanezt a koncepciót, szóval a médiában is biztosan találkozhattál ilyesmivel, nem újkeletű koncepció

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 10:05:33

@Frick László Intézet: ja de gondolom vacsorázni nem eresztették el az alkalmazottakat anélkül, hogy kiderülne a háttér, nem? :) csak hogy párhuzam legyen a két sztori között, tehát teszem azt nem megy fel tinderre, hogy valami hasonlóan banális módon derüljön ki

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 10:07:21

@Burgermeister: ok lol :D légyszi küldj tíz mondatnyi szabadidőt viszont amit arra basztam el, hogy veled foglalkozzak, jó? :D várom! türelmesen!

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 10:09:49

@Frick László Intézet: de akkor se ereszti ki úgy, hogy a másik fél ne tudjon róla :D tehát ha nehezedre is esik neked észrevenni, engedd meg, hogy a kedves olvasók figyelmét is felhívjam arra, hogy a strichelő expatokban is több a korrektség, mint amit elszenvedni látszott bizonyos hip hop művész

Frick László Intézet 2017.01.17. 10:18:21

@kizárólag ezért regisztráltam: Vágykiélésnek nevezik. Például Kosztolányi Dezsőék idején nem lévén orális (tablettás) fogamzásgátlás, nagyjából úgy fogamzásgátoltak a nők, ahogy azt james Joyce az Ulysses című főművének a legeslegeslegeslegeslegolvasottabb utolsótízoldalain jegyzi.

Krúdy Gyula óriási nagy kópé volt és MINDENT, sokkal többet, mint Joyce kiírt úgy, hogy nem esett pornográfia vádja alá. Megírja, hogy mi történt (igen fiatal)diáklányok és úrfiak között ibolyaszedés címén az erdőben. A szüzességről Krúdy Gyula [Rezeda Kázmér szép élete] írt a legokosabbat, szerintem a világirodalomban is, ha nőmozgalmár bloggerina lennék, blogflag-em lenne az a bekezdés.

A magyar írók legnagyobb baja a XX. század utolsó 3 évtizedében az orális, főleg a végighajtott elmaradása volt. A tablettásfogamzásgátlás elterjedésével felnőtt egy olyan lánygeneráció (az enyém) akik már dugtak úgy, hogy még a kiskezükben sem volt hímtag, de a szájukban viszont soha.
Ezért a szépirodalom legeslegmagasabb fokain, a Péterek zöménél is vágykiélés szerűen jelentek meg jelenetek.
Igen, az az élvezés egyik formája, hogy az író leírja, de közben ÁTÉLI amit leír.

A vágykiélés persze a politikaiújságírást meg a pamfletto irodalmat is jellemzi. Föl egészen Parti Nagy Lajosig.
Parti Nagylajosnak tele lett a farkasházitivadar mintájú hócipője szerkesztő korában (ugye, fiatalon már nagyhatalmú sündisznócska volt a Jelenkornál és a fiatalkori jólét a katonaságnál is ártalmas volt: Az lett a leggecibb öregkatona, aki nem is volt igazán kopasz[újonc szívó-szenvedő]katona..
Szóval Sárbogárdi Jolánnal kapcsolatban is Parti Nagy Lajos vágykiél. Megbasszák Jolánt a Szolgálati Asztalon, pedig a valóságban a szolgálati asztal erre egyáltalán nem alkalmas, még egy kis abárolt szalonna eszegetésére is nehézkesen. Mindenki pompásan szórakozik Sárbogárdi Jolánon -szerintem aljas munka.

A Vágykiélés is olyan erdő, amit könnyű a széléről aprehendálni meg leszólni, de már 5-6 lépéssel benne bizony kényelmetlen lehet és fenyegető.

A férfiak pl.. őszinte kőkobaki bunkós bumfordiak a vágykiélésben. A nők sokkal-sokkal rafináltabbak pornófogyasztásban is.

Pl a mozgalmárnők a tipikus férfibűncselekmények közé sorolják a pornógyártást és a pornószínésznőket palácsiktímea alakú áááááátatlanáldozatként ábrázolják. Holott a gyártási-werkfilm oldalról tekintvén nincsen az a pornóipari mágnás, aki mellett, mögött ne állna egy nő. Vagy csöndes feleség odahaza a tűzhelynél várja. De a sok pízët, jaztat hozza ám! A valóságban a pornó hazugságaiban Fallokrata Leigázó Áááálatt-ként ábrázolt férfi rosszulfizetett vagy ingyen statiszta, akinek forgatási szünetekben irány cidrizni a fűtetlen betonfolyosóra ki, míg a sztárnőnek bestboyok ugranak a szilvia papirtörlőkkel, étkekkek [füves]cigivel és kokainnal.

Azért is jó Palácsik Tímeát bevonni a képbe, mert a nőmotzgalmár nők úgy szoktak járni a hitük szerint rabszolgasorsú kurvákkal meg pornószínésznőkkel, mint Palácsikkal, de hát feleúton már nem lehet kiszállni és ha a konkrétművésznőkről már nincsenek is illúzióik, a Jó Ügy érdekében csak befejezik a melót, meg a pénzekkel is el kell valahogy számolni.

Kedvenc esetem B. Kriszta igaziírónő esete a leszbikusokkal. De a Kemény vaj se rossz -abban az egész nőinemet egyébként elárulta a férfivágykiélés szolgálatában, A férfiak évezredek óta megvesznek azért, hogy nőititkokat tudjanak meg és Bódis egy olyan alap nőititkot árult el a szimat kósti kategóriából, amit még Kosztolányiné harmos Ilona sem, pedig ő az ajtóélre-nyomi-nyomi-hintázást igen.

Bódis fejlettemberhez méltóan szépen összeboronálta a leszbikus párt aztán csudálkozoptt, hogy az "ember" megverte az "asszony"-t. Egyéb ismeretek híján ugyanis Bódis művésznő nem tudhatta, hogy az ember így szocializálódott, ezt látta az apjától.
Ésmivel Bódis művésznőt sose verték igazán, nem tudja, hogy a cigányok közt egy pofon semmibe sem számít. Szinte fakír rája, annyit verték kicsi korában. A verés inkább jelképes. Egy 10-11 éves cigány nő sajáűt magának nagyobb pofont képes adni, mint a hülye és alkalmatlan tanára.
(Ilyen cigány nő szerepel Kamondi Kisértések c. filmjében)
(de a 10éves nőről Gőcsőgg Dúdkó is írt itt. )

Gyűjtésemből: "nem szerët éngem mán az uram, mëg së ver

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.17. 15:16:43

@Frick László Intézet: illetve ha a vágykiélést nyugtázod és meg sem próbálod szerencsétlent rávezetni, akkor azzal kvázi jóváhagyod, hogy menjen és találja meg a következő szerencsétlent, ha meg igazán jól érvelsz és ne adj isten kivetkőzik ami sajnos kvázi lehetetlen, akkor ugye mit eszik a purdé satöbbi, mármint én a magam lehetőségeihez és ne szépítsünk, kedvéhez mérten, mert egyelőre nekem még hála az égnek van kedvem, hogy ezt vagy azt csináljak, tehát ezekhez mérten, a fentebb leirt vétkesek közt stb mentén, a velem való interakció arányához mérten ennyit szerettem volna hozzátenni neki, de ha legitimalizálod ezt az ocsmányságot, vágod, szeretnél kishazánkban még nagyobb balkáni légkört, ha szabad érdeklődnöm?

Frick László Intézet 2017.01.17. 15:51:03

@kizárólag ezért regisztráltam:
1. "hát ja de attól még elég undi élőben az ilyen " ... ööö... a milyen, a ki az undi

2. A balkáni légkör nagyon jó légkör, Előszöris pozitív és nem ilyen jajgatörp panaszkodós nyavajgós, mint a magyar. A szerb a beleit nedves csíkban húzza maga után, kérded, hogy van, mondja csudásan, barátom, minden jól megy és a családomnak is!

A balkáni ember annyira nem irigy,, mint a fejlettember. Sokféle balkáni ember van, pl az albánok egy része kriminális, nadehát ebben nyakig benne vannak Koszovo-ban a csöndesamerikánusok, a fejlettemberek Balkánra leereszkmedő segáélykedései, etc.

Pl Magyarországra a cugányok 13 teljesenkülönböző népének egy része a Balkán-ról jött, igen szorgalmas dógos munkás-iparos kasztok is. A fejlettmagyar szerint nagyon cuki Kusturica Macskajaj-a, nahát pl az ő rokonyaikk élnek abban a faluban, ahol J.A. Pista volt.

A vágykiélésen tettenérni a fejlettembert-és művészt. Szerintem Parti nagy-nak nagyjából az összes szép magyarázatát ismerem Sárbogárdi Jolánról, csak az igazat nem meri elmondani, pedig jaj annyira civilbátor ő. Azt azért nem meri bevallani,,, hogy Jolánban vágykiélt.

Megengedem persze, hogy a humnorérzékemmel van valami baj, kisgyerekkoromban pl a Stan és Pan-nak azon a filmjén, amiben egyik a házát, másik versa a kocsiját veri széjjel, nemnagyon tudtam röhögni.

Jézust nagyon szeretik fikázni, érdekes, hogy azok, akik fejlettembernek is tekintik magukat, civilbátrak pl, de balkán!balkánoznak, ám balkáni zenére meg ropják , mert az menő.

Jézusnak egyszer kellemetlenkérdést tettek föl, ő meg guggolt a porban, rajzolt bele valamit és így szólt: Mindnyájan [vétkesek] vagyunk.

Krúdy és Krúdy... Irigyelem Krúdyt azért, mert mindenkinek megbocsát, mindenkit szeret és mindent elnéz.. valahogy. Pedig ő istentelen volt (illetve buddha tanokat ismert és elfogadott)

És azt is megfigyeltem, hogy pl a balkán!balkánozó fejlettemberek és hivatásos huhogók lenézik és lemosolyogják lektűrnek Krúdyt.

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.18. 10:53:02

@Frick László Intézet: nemtom lol Krúdyval nem laktam még, de a reakció elejét is gyorsan átpörgettem, a buddhizmus gyorsan át pör get ne, budhiz mussal selak tammég

Frick László Intézet 2017.01.18. 11:25:24

@kizárólag ezért regisztráltam: Nem az a baj, hogy fasza [-> passend] átpörgetőgéped van vagy hogy mit hagysz ki (pl azt, hogy istapista vagy izmus lenne a buddha-tanítás, azt nem írtam, de ez se érdekes)
gazából semmi sem érdekes, a kérdés ugyanis az, mit csinálsz a fasza átpörgetőd segítségével megtakarított időddel.
mert pl ha te tudsz egy igazán jó regényt írni
[Krúdyval lakni lehetetlen volt, ugye, egy magának való fasz volt egyébként és naponta többször is részeg,, idült alkoholista.. Krúdy az utolsó éveiben is különszobában aludt, ha egyáltalán otthon.]

Krúdyról ÉS Hamvasról, így együtt a regényről Kertész egy annyira érdekeset írt, hogy a kulcsárszabóiánusok szamizdatként kezelik, csak whiteagyúak olvashatják -ez ugye a Modern Magyar Regény összefüggéseit taglalhatja... gondolom. Mivel sajnos én büdösparasztként (tudod, az a petrencés csávó a kopár szik sarján) nem férhetek hozzá kertész e titkos dolgozatához

ámbár én tőle függetlenül ugyanerre a következtetésre jutottam, a Kulcsár-Szabó szerint nemlétező regényeket Krúdy ÉS Hamvas írta meg.

Ez még semmi, mert ráadásul Krúdy egy másik hiányzó prózát is rekonstruált, méghozzá a kb az ő születése idején nemmegírt prózát az Aranykéz utcai szépnapokban -ami szintén pompás posztmodern brillír is.

nem tudom, hogy ez érdekelt-e, azért írtam ide, mert képzeletemben Te valami nagyon fontosra tartogatod a drágaidődet és
aki ilyen bonyolultan ír szépet, mint Te, akkor biztos azt a regényt, amit jaj annyira várunk

Frick László Intézet 2017.01.18. 11:37:40

@kizárólag ezért regisztráltam: Most elmegyek és elkezdem fésülni-vonynyí-kártolni magamban ezt a véle laktam se völkische izét. Muszáj-e lakni véle ahhoz. Lakván ismerszik meg. De pl Krúdy minden prózája hóttreál, életes, kb úgy riportos legalább, mint Truman Capote-é. Kulcsregények is, pl Karinthy a Karinthynék, aztán Kosztolányi és neje meg mindenki szerepel benne, aki számított.

Még a kis prepa (a veszélyes sweet sixteen) is létező élő.

Szóval Krúdyról annyit lehet megtudni a prózája élvezése után, mintha akár laktál is vóna véle.

Annyira nem tudom... érdekes-e egy b. Cssekonits módján előkelően azt az egy rend, viszont méregdrága ruháját évekig is hordó (majd szabóval még ki is fordíttató férfi) aki feszt italozik és kocsmákban tartózkodik (Évekig pl egy kocsmáros leánykájának az ágyában úgy aludt, hogy még a leánytest melegén

szóval azok a szagok

Krúdy mahomet nagy ember volt centire olyan magas, mint Szergej Dovlatov és testes is leginkább.

Krúdy kurvára frusztrálja ám a menő igaziírókat, pl mert sokat írt.
és pl az butolsó éveiben (amikor Kosztolányiné szerint úgy nézett ki, mint egy [hajléktalan alkesz] és éhezett-nyomorgott .. semmit sem hanyatlik a prózája. Főleg nem úgy, mint Hajnóczyé az utolsó három évében [1979-81]

Kertész is fölbaszta ám jósokszor a magossirodalmáraink agyát -szerintem ezzel a dogá-jával is.

Írok itt, aztán Te vagy ráfordulsz az átpörgetőgépeddel vagy rá-rá.
De hát ivarérésem idején a magosirodalmáraink ezt taníták, hogy az író úr és nem azért ír, hogy olvassák is.

A büdösparaszt is tart jószágot, de már csak úgy, mert az ő morálja ilyen, hogy valami állatnak lennie kell rajtakíel es a portán.

Magunknak hízlalunk.

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.28. 10:36:30

@Frick László Intézet: nem írok! regényt!!

nem tudom mit írt Kertész de ha olyan kurva érdekes valószínű csak a hasonló gondolkozás spanyolviaszát bírta leírni, ettől függetlenül ha tényleg létezik ilyen biztos érdekes, Hamvassal kapcsolatban szerintem az a helyzet, hogy a Karnevál után már semmiről sem lehet igazán elhinni, hogy komolyan írta, viszont a Karnevált senki se olvassa végig, úgyhogy az egész életművét félreértelmezi kb mindenki és evégre eztán így hát rosszabb, mint vasalbert, hát had ne kommentáljam

a drága időm arra van, hogy nyugalomban legyek, de most idegállapotban vagyok mint a fél órával ezelőtti kedves kommentem sejtetni engedni, nincs elég nyugi egész egyszerűen de remélhetőleg csitulnak a körülmények, csak barátkoztak velem a kedves emberek kb ennyi történt amennyiben érdekel

igen, a lakva ismerszik meg miatt írtam a Krúdit is meg a szerbet is, igen, az h ki kit húz fel, meg kb az, hogy ugye ki a nyugodt, ilyen nyugtalan rég voltam, de így egy nemzeti összefogással sikerült elérni, igen, azért írtam i-vel Krúdyt mert... nem akartam ennél jobban részletekbe menően reagálni a portréra

Frick László Intézet 2017.01.29. 08:46:52

@kizárólag ezért regisztráltam:
Kertészt a Sorstalanság elolvasásáig nemnagyon bírtam. A Sorstalanságot véletlenül olvastam el.

A Sorstalanság az a regény, amit senki nem akarna látni.

Egyolvasatra felismertem zsenialitását.

És onnantól kezdve külön jólszórakoztam a képen: kertész volt az a figura, aki nagyon jól tudta hallgatni a nagy emberek, Nádas, Esterházy, Balassa bölcselkedéseit irodalmikérdésekben. Ugye mindenki dógozott a magyar nóbelbonbonra érdemes regényért és diplomáciailag Kertész is érintett lett, ha már iylen alkalmas jó barát. Ő olyan szépleányok csúnyabarátnője volt.

Estreházy és Nádas meg a magyar irodalmidiplomácia tragédiája az,, hogy nem vették észre: A Harmonia Caelestis és Nádas értelmiségipornója németre fordítva már nem eredeti, Esterházy a 27-ik aparegényt írta meg és a Nádas trilógia sem páratlan.

Viszont a Sorstalanság az , páratlan a maganemében.

Amikor aztán magyar Oscar-ra érdemes filmet gründoltak, csak ezt a kaptafát kellett elővenniük.
Koltay nem merészelte filmre vinni a Sorstalanságot.
Viszont a kaptafája Jeles Andrásnak bevált és a fiát jól felkészítette.

Frick László Intézet 2017.01.29. 08:48:00

@kizárólag ezért regisztráltam: Engem a nyugalom elérésben Buddha beszédei segítettek javallom neked is.
Szerintem Buddha (a Sákjamúni) a Homo Sapiens ember névre érdemes nagy gondolkodóinak egyike volt.

Frick László Intézet 2017.01.29. 08:54:25

@kizárólag ezért regisztráltam:
A Karnevált többször is olvastam sőt úgy kell beosztani magamnak, mint a Súlyszivárványt alig várom hogy leteljen az idő és újraolvashassam.
A Bizonyos tekintetben is egy fontos regény.
Nem a Karnevál a csúcs.

Hamvast a mai irodalomtudomány Kulcsár-Szabó miatt rosszul tárgyalja, nem jól és nem a helyén. És úgy néz ki, ez rögzülni is fog.

Én azt veszem ki hogy Kulcsár-Szabó mindössze praktikusan arra gondolhatott hogy Hamvas miatt nem fogja átstruktúrálni a rendszert. Ha hamvast a helyén tárgyalják, az egész 1945. utáni irodalmat át kell szerkeszteni elméletifelvetésben máshol és máskiknél lesznek a súlypontok.

Kulcsár-Szabó nyalnokai aztán stréber túlságokba estek Hamvas csepülésében.

Pl Spiro felismerte Hamvas zsenialitását -de azért az ötletét csak felibeharmadába vitte véghez.
Egy nem idültalkoholista, egy még ereje teljében lévő Tarr Béla tudná jól és filmre vinni. (nem a Karnevált, hanem a Bizonyos tekintetben-t)

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.30. 17:53:13

@Frick László Intézet: Hamvast látni és meghalni; Kertészről ahogy írtál viszont, szentem, korrekt

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.30. 17:57:37

@Frick László Intézet: még azt szerettem volna hozzátenni, hogy páratlant bármiről lehet írni ugye, én nem adnám ezt a jellegű jelentőséget a holokausztnak, ez fontos részlet, és sok világirodalmi példára ki lehetne terjeszteni ezt az érvet, főleg a modernitásból

Frick László Intézet 2017.01.31. 07:46:31

@kizárólag ezért regisztráltam: Hamvasról csak annyit, hogy a posztmókszista aczélgyuriánusok szivesen fikázzák tizenegyedikkönyvírónak.
Megmutatom, hol a csákány ebbe beleálléjva.

A 11-ik könyvíró az olyan Ungvári Tamás alakú ügyes bácsi.

amvas azonban FÜZETBE írt honorárium REMÉNYE nélkül egy, a maihoz hasonló korszakban, amikor a knyvtárakból seperték a könyveket ki. Csak most ugye azért, hogy ne kelljen annyit leltározni.
Szóval ÜZETBE és ÖSSZEOGLALÓKAT írt és mindig jól és már a szövegben kiemelte kiktől idéz.

Hamvas ilyen Stahl Judit szerű figura lett aki irritált médiaszakembereket és pár felszínes, de jól karikírozható tulságból afféle szóbeszéd lett s ez alapján vágják.

És senki nem fog gyanút azon, hogy Weöres Sándor vagy Tőkei Ferenc is a barátja volt.

Frick László Intézet 2017.01.31. 07:51:08

@kizárólag ezért regisztráltam: Van Kosztolányi bölcsessége a kihagyhatatlan kötelező szálakról, amiknek a lényege PONT nem a páratlanság.

A Sorstalanság nem páratlan.
A bevilágítása más. Ismertük a történetet egyfajta megvilágításban. Tudod van a zseblámpázott óriási ódon terem és mondjuk... jön valaki és bekapcsolja a mennyezetvilágítást, még egy szűz egyiptomi királysír ami egy zseblámpától Hitchcock film , is hótt lomtár lesz az "új" fényben.

Frick László Intézet 2017.01.31. 08:42:13

@kizárólag ezért regisztráltam:
Az Én Egyetemem Magyar Irodalom karán külön Keszi Imre tanszék lenne. Keszi Imre a fikaista agyonbaszizmus archetipusa. Amikor az indexiánus matulistafikaista gecik a füves bulikon máűr hanyattdobják magukat a semmibe önelégüétségükben -na akkor kéne valakinek szépen körbeültetni őúket és Keszi Imréről beszélni.
Keszi mókszista volt, de pl nem úgy baloldali, ahogy Báint György vagy Komlós Aladárék,, bár kriptofiloszemita. De ugye hogy nézett vóna az ki, hogy egy mókszista vérengző az filoszemita -főleg a kriptoantiszemita Rákosi kór-szaGban.

pl Aczél György az off-Keszi Imre. Aczél szellemiségében a Horthy korszak baloldali progressziója, stb -most nem ez az érdekes, hanem Hamvas.
Hamvast Keszi nyírta ki és az viszont Hamvason múlott, hogy truccolt 1956. után.

Egy percig nem állítanám, hogy Hamvas könnyűember lett volna.

Namost... ez a Keszi-féle vérengzős, könyörtelen agyonbaszós, kinyírós "kritikai iskola" nemhogy végig jellemzi a II. világháború utáni korzsakot napjainkig-- hanemugye... pont olyan alakú mint a szúszperkiánus mindenegyszarizmus, azaz ma pedig trendi.

Létezik pl Magyarországon egy kritikai iskola és már előre röhögök, mert rakás ismeretlen név, Széky János,, a nemrég elhunyt Bodor Béla és páran még ... tehát létezik egy egészen normális magyar kritikai iskola is... csak ugye... nem folyik a vér (vagy a nyál a kinyaltseggű Kiválasztott valagából)

Pl Balassa Péter... még engem is megrendített, hogy már a halálérzet szorításában mekkorát pálfordult.

A lényeg az, hogy Hamvasról normálisat nem olvashatsz az uralkodó irányzattól.

Pl a Stahl konyhája sorozat megítéléséhez az egyik alkalmas móccer az, ha nem a fikázásokat, a kiragadottságokból fingorettázott kabarétréfa-közhelyeket, hanem teljesen ultra és meglepő módon az ember magát a Stahl Konyhája darabjait kezdi el nézni.

Spiró pl "látta" Hamvast és imázsában fenegyereknek számít, de azért annyira nem ellensége saját magának, hogy Hamvasról elmondja a véleményét (leírja)

2017.01.31. 10:25:00

@Frick László Intézet: én emlékszem, mit mondott Csurka a Sorstalanságra. Csak ugye az nem fér már bele az egybites világba.

Frick László Intézet 2017.01.31. 10:31:15

@nagyjoco: Hiányzik a gyűjteményemből az, mit mondott Csurka a Sorstalanságra. Viszont az is lehet, hogy azt Csurka 1990. után mondta, akkor meg lehet, hogy nem is szám". Azért mond már el nekem, légy szives.

2017.01.31. 10:35:22

@Frick László Intézet: Csurka ugyanazt mondta 1990 előtt és után is, hogy Nagy Mű. A környezetemben élő kriptomiépesek ezért meg is sértődtek rá, nem is kicsit.

Frick László Intézet 2017.01.31. 10:55:52

@nagyjoco: Ahááá! Akkor ezért hiányzott... nemmegfelelően nyilatkozott vagyis eltérően .. ühüm kösz.
Egyébként Csurka jó dramaturg volt. Az egyik legjobb novellaírónk is.
Lehet, hogy parafreálta Krúdy tanítását, miszerint: "Nem írni kell a nagy regényt hanem élni." Csurka meg egy óriási komédiát élt meg és... azt hiszem, sikerként élte meg és jókat röhögött.

Most Torgyán halála táján minden kortársam lehülyéz, amikor emlékeztetem arra, hogy még olyan időszak is volt amikor Torgyánba annyiora illett belehalni, mint ma Trump-ba.
Csurkába is bele kellett halni.
Ma erre sem akarnak emlékezni a kortárs Jók és Igazak.

Ma mindenki arra akar emlékezni, hogy Torgyánt veszélytelen bojócc demagógbácsinak látta és nem hujjogtatott körüle mint hóttifasztista restarujácijórémén.

2017.01.31. 11:06:49

@Frick László Intézet: Én reggelente néztem surkát a tévében. Két módja volt. Volt egy normális fokozata, meg egy másik, amikor a szemein látszott, hogy ő most más síkon van. Utólag szórakoztató volt az, amit akkor előadott, meg az, ahogy huhogtak rá. A Jobbikkal kapcsolatos sejtései pedig egy az egybe bejöttek. Én azért szívesebben emlékszek rá, mint íróra, és nme pedig egyre rosszabbul tevényekekdő poltikusra.
süti beállítások módosítása