Az az igazság, a magyar kártya nem magyar. Legföljebb is szóhasználatban. A magyarok így értik -mert így szeretnék érteni. A tehát úgynevezett magyar kártya lapjain leginkább svájci szabadsághősök láthatóak, persze egy ismeretlen metsző elképzelései szerint. És a legendás szépségű Svájc tájairól elképzelés szeletek.

Az igazság az én elképzeléseim szerint afféle, mint a magyar kártya lapjai amit valamelyik bevett játék szerint leosztanak. Az embernek van 1 igazsága, szorongatja azt, mint saját lapjait, ha a pakli az övé, ha nem. A kiosztott lapoknak értéke van, ezen értékek eléggé könnyen beláthatóak, nyilván amelyiken csak két jószágcsengő vagy elképzeltszív vagy szőlőlevél vagy makk között egy ehhez képest meglehetősen nagy figura félfele díszlik tükrözésben az alacsonyértékű és amelyiken e négy jelből sok van, azok magasabb értékűek és vannak ugye a királyok meg az ászok, ásznál magasabb érték nem lehet, az mindent visz. Vagy nem. Kiagyaltam ezt a hasonlatot, de kártyázni nemigen tudok.

A hasonlatom szerint a lapokat mindenki szorongatja ahogy a saját igazságait is. Mindenki igazsága igazság, de ezeknek lehetnek különböző értékei és így más igazsága -ami neki jutott vagy amit ügyessége és kártyában jártassága révén megkaparintott- viszi az enyémet. Nem lesz igazam. Annyira.

Oly korban élünk, mint előző dolgozatomban rámutattam, minden idők legfejlettebb (emberi) korszakában, ami korszakban a maimarketing konszernizálódó monopolista összevonásai miatt az emberek leginkább kettőig képesek elszámolni. Például a mai világ demokráciában legeslegfejlettebb monopóliumában egy birodalomban, ami birodalomnak a világ bármely részén joga van az ott élőket a sajátdemokráciája móresére tanítani akár fegyverekkel ésígytehát halálosztással is, ebben a tehát legeslegeslegfejlettebb demokráciában összesen kettőből lehet választani. Ráadásul úgy, hogy a birodalom fő eszetokjai a valamirevaló értelmiség, akik ráadásul szivesen tetszelegnek liberális-ként, szóval őszerintük a jó választás csakis az egyik lehet és aki a másikat választja, az konervatív kőbunkó, tapló hillbilly ésígytovább. Magyarul pl tirpák parasztnak is fordíthatnám. A tirpákok innovatív szlovák törzs, aki a Törökmagyarország után néptelen puszták ugarát törte föl és hozott azokon létre jelentős mezőgazdálkodást, meglehetősen innovatívak, a magyarok pl nekik köszönhetik kedvenc magyarnak hitt ételeik közül a töltött káposztát és a töltött paprikát.

A mai kettőig azaz 2-ig számlálni képes korban nem lehet igazság az, ami felfoghatatlanul sok, például három, azaz 3. Valamint egy vitában teljesen mindegy, mennyi helyes állítást tesz is valaki, a vitapartner talál, föllel, meghibáz összesen egy állítást és máris győztesként emelkedik, mertugye ha egy (azaz 1) állítás hamis, akkor bukik a többi is.

Nincsen hasonlat, ami ne jártott lenne. Azaz gyártott. Azaz mesterséggel készített, előpuhított, alakított és (hozzá)idomított valamihez. Fogom a nyerset, cserzem és töröm, áztatom és impregnálom, fényezem és nyújtom, nyírom, vágom és lyukasztom veretekkel látom el a kopás ellen és mittudom én már a szíj jártás műveleteit és kész a kantár és azt a ló fejére helyezem és bele a zablát, ami szintén mesterséges mű és gyí a lónak, ami szintén mesterséggel van betörve a hámba és zablához vagy nyeregbe, mert hátasló és gyerünk.

A bőrcserzés egyik igen fontos kelléke a kutyaszar. Egy másik pedig a vizelet. Sokan kedvelik a valódi bőrt cipőhöz vagy ruházathoz vagy autókárpitban. Viszont nem szeretnék ezt az igazságot tudni a bőrről.

Leginkább az igazság is így jártódik.

Ezekben a napokban imádok Donald Trump-pal szemléltetni. Ez a Trump valami New York-i milliárdos, ez a New York állítólag a világ fővárosa és egy magyar Jó és Igaz szerint kizárólag csakis fasza egy város lehet és minden  jó és szép New Yorkban. Csak ez a Trump nem. Itt nemrészletezhető okok miatt naponta órákon át kénytelen vagyok 300-500 dolláros vetítési jogú amerikai televíziós tömegtermékeket nézni a Dresher-Jacobson vállalat The Nanny c. sitcom-jától a megsejegyzem című amerikaitelevíziós szemetekig és ezekben gyakran tűnik föl Donald Trump 10-20-25 évvel ezelőtti alakzataiban egy két vagy há'mondatos szerepekben. A sitcomok egy részében az amerikai akkorijogszabályok szerint valódiközönség fogadja lelkesen Trump megjelenését, máűs esetekben úgy hamisítják oda utólag felvételről a nevetés+tapsitapsit.

Orbán Viktor k'k'k' éjraópai diktátor despota jobboldali populista félfasiszta Rákosi Mátyás-nak aki Kádár János és Cigány is, a legjobb tudomásom szerint nem jutott szerep magyar  televíziós szappanoperákban. [Emlékeztetőül: Szomszédok, Familia Kft, Angyalbőrben  barátok közt, Jóban Rosszban stb]

Haraszti Miklós magyar maóistának a Washington Post Online -on máma cikke jelent meg. Erről az index.hu magyar online hírgyár címlapjáról értesültem. A recept a szokásos és még a magyar papírsajtó legszebb korszaka alkonyán a Népszabadság szerkesztősége dolgozta ki. A lényeg az, hogy a szerkesztőség dolgozói a kapcsolatitőkéjükön keresztül nyomulnak szellemitermékeikkel, házalnak és ajánlkoznak, kávéznak és tódítanak projectálnak és könnyeikkel sózzák kávékájukat vagy belgasöreiket. Magyarország legfényesebb elméiről van szó, jópáran ösztöndíjakkal ikszidőket töltöttek Nyugat-Európa vagy az Egyesült Államok fényszennyezésnek kitettebb területein, tehát nem Nyugat-Nebraskában, nem Kelet-Texasban, Nem a francia Cogolin-ben és nem Reggio Calabria külvárosaiban. (Mely Reggio egyébként Dél-Európában van, de ugye a Magyar Ugar-hoz képest Nyugatra.) A móccer szerint a kapcsolati tőke szorgalmas pöngetésével vér, verejték, könnyek és nyál, rátelefonálgatás, ímélezés és satöbbi mindezekközben az újságíró magát szabadságharcosnak állítja be, a szélsőjobboldali náci restaurációt pedig Magyarországon napi létező fenyegetésnek, tehát valahogy kikönyörög egy publikációt a magyar Jó és Igaz és aztán erről a munkáról hallgatva úgy állítják be az esetet, mintha a Nyugat fölfigyelt volna már arra,, hogy itt Magyarországon mi történik és a kiválasztott újságíró annyira egy derék és jelentős újságíró már, hogy jelentős Nyugati Orgánum-ban is jellennek meg cikkei.

Ha már népszabás, ideidézem a Népszabi másik órjássi találmányát, miszerint Fejtő Ferenc vak filozófus titkára Népszabadságok-ból tájékoztatta a vak filozófust a Magyar Valóságról, majd a Népszabadság riportere beszélgetést készített Fejtővel, amiben az egyik legütősebb poen az volt, hogy Fejtő Ferenc is úgy látja az akkorimagyar valóságot mint a Népszabadság.

Az internetes sajtó elúrhodásával ez a móccer online-ra tevődött át, az Online  [European] Version elhallgatásával. Így több jelentős magyar elme tekintetében az a hamis beállítás keletkezett, mintha az írás nemcsak hogy a szerkesztőség Magyarország iránti különösérdeklődése következtében csak úgy beszerkesztődött volna a Világ Legjelentősebb Orgánumainak Egyikébe, de ráadásul a tekintélyesebb papír változatba.

Haraszti Miklós magyar maóistának tehát egy jelentős nevű orgánum online változatában jelent meg cikke. A cikk azzal kezdődik, hogy Haraszti Miklós bemutatkozik és elmondja magáról azt, ami szerinte őt kedvező szinekben tünteti föl az olvasók előtt. Pedig már maga a cím is kedvező felütést adott, hiszen abban Donald Trumpot Orbán Viktorral hasonítja. Ja, hát ez semmi, hiszen Haraszti alapvetően e cikkében Amerika Népét világosítaná föl Donald Trumpról, figyelmeztetné egy az amerikai átlagolvasó számára tökismeretlen kelet-középeurópai nemfejlett ország példájával. Mertugye hová jutott ez az ország a populizmus által ésmerttehát Donald Trump egyenlő Orbán Viktor, Amerika is ide fog jutni ha nem vigyáz,

Ha meg lehetne szavaztatni Magyarország közönségét arról, hogy Haraszti Miklós vagy a Frick László Intézet az okosabb, a szavazás eredménye elsöpörné a Frick László intézetet. Senkit nem érdekelne az igazság a szavazás eredménye tükrében.

Ráadásul még a Frick László Intézet is úgy gondolja, hogy Haraszti Miklós sokkal okosabb nála. Ha pedig Haraszti Miklós okosabb a Frick László Intézetnél, akkor a következőket tudván tudja, méghozzá teljes bizonyossággal:

-Nem Donald Trump győzelme a botrány hanem az, hogy Amerika Donald Trump és Hillary Clinton között válaszhattott

-Hillary Clinton győzelmével detto ugyanaz a hatalmi mögöttes kormányzott volna, ami Donald Tromp totyogása mellett. A botrány a lobbiánus hatalmi kiegyezés. A botrány nem Donald Trump az alkalmi szappanoperastatiszta, hanem az, hogy Frank Underwood nem mesefigura. Hanem csupakisbetűvel létező hatalmimögöttes.

-A botrány az, hogy a Világ Legfejlettebb Demokráciájában idáig züllöttek az un "elnökválasztások"

-a botrány az, hogy az USA Jók és Igazai, a Fényeselmék mind-mind bedőltek a Trump Kép-nek... És csupán a Trumpra irányuló gyűlöletkeltésben elegendőnek látják a Jó Ügyért vívott küzdelmet

-így aztán Haraszti Miklós tökre egy tisztában van azzal, hogy Orbán Viktor nemegyenl Donald Trump, Donald Trump nemegyenlő Orbán Viktor, egy közép európai populista még szemléltetésre is elégtelen egy Amerikai Populistához. Ha most iderészletezném mindazt, amit haraszti Miklós a cikkében összefoglalt állításaival szemben egyébként igen jól tud, majdnem egy mai könyv kerekedne ki belőle.

-például nem jut figyelem így arra, az USA klasszikus háborúsdoktrinája meg az Arab Tavasz című  szarkavarás mekkora válságot generált Európa alatt a Földközi Tengeri Medencében mekkora szarba került Izrael és az USA mennyire felelős is ebben a szarkavarásban és mennyire impotens már... És Haraszti Miklós maóista még szép, hogy mindezeket úgy tudja tudván, hogy pénzel is olyan alapokból, ami alapokból pl Aleppo megszállóit is kiképezték, fölfegyverezték és pénzelték és aki megszállóknál ma bűnösebbnek kell tudnunk az ostromlókat: Az ostromlók a felelősek azért, mert a megszállók civilekkel bástyázzák magukat és civilekkel takaróznak és zsarolnak szabadelvonulást. És Haraszti tudván tudja azt is, az USA miért felejti ki magát Aleppo ostromából.

Az igazság ugyanis Haraszti Miklós "cikk"-ével kapcsolatban olyan súlyos, hogy azt még Haraszti Miklós maga sem szeretné tudatni.

Az igazság nem annyi Haraszti Miklósról hogy ő minden idők legsikeresebb magyar maóistája. Az igazság továbbá az is, hogy Haraszti Miklóst olyan, az USA adófizetőinek és hivatásos adómegkerülőinek a pénzéből finanszírozott világjóító csöndesamerikánus szervezetek pénzelik, amiknél időnként csekkolni is kell az érdemességet az ilyen pénzekre...

-... mely pénzekből Orbán Viktor is részesedett 26-28 évvel ezelőtt és az igazság eddig ismert ezügyben de azt már senki, még maga Orbán Viktor se szeretné tudni, hogy azidőtájt Orbán Viktor liberális volt. Tessék, itt szemléltetek az igazság témakörében a legkegyetlenebbül, a politikailag legelfogulatlanabbul úgy hogy az igazság egy olyan minden kétséget kizáró főpillérére mutatok, amit ráadásul a két "oldal" egyik személyisége sem akar tudni. Vagy ha még emlékszik: beszélni vagy írni róla.

Köszönöm a figyelmet. Legközelebb az igazságról, mint Julia Roberts-ről fogok írni. Az szórakoztatóbb lesz.

utóírat: Azt tehát egészen könnyen még egy nem is különösebben okos ember is rá tudja bizonyítani Haraszti Miklósra, hogy az un "cikk"-ében netto és brutto, föl és le valamint keresztül és kasul is hazudik. Nem mond igazat. Hamis összeüggéssel hazugan operál. Miért teszi ezt? (A csöndesamerikánus szervezeteknek való eminens csekkoláson túl). Hát a jó ügyért. Úgy van vele, miért is ne menne a szomszédba kisebb hazugságokért egy Jó Nagy Igazság Érdekében.
Ha 2005-öt mutatna a naptár, akkor Haraszti Miklós munkája még papírt is látott és akkor itt a legeslegvégén a lábjegyzet utolján elsüthetném a poen-t miszerint igazság tekintetében haraszti uszítása annyit nem ér, mint a papír, amire nyomták. És a nyomdafesték. A péixelek és karakterek, a byte-ok legeslegfejlettebb korszakában gőzöm nincsen, mit és mennyit ér a felület, amit Haraszti byte-jaira pazaroltak. Semmi újat nem tudunk meg Haraszti "cikk"-éből. Főleg nem igazságokat. A részigazságok meg ugye olyanok, mint mazsola a kalácsban vagy színhús a sonkában. Ki-ki ízlése szerint piszkálja.
Jó étvágyat!
még egy lábjegyzet: A Magyar Jók és  Igazak hipszterei szivesen uszítanak a hippik és a hippikorszak ellen. Pedig a hippik meghatározó része csegeváriánus maóista volt. Muchachos! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6912079421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.29. 09:56:29

Én egy nagyon buta ember vagyok. Például beveszem, hogy mégiscsak jobb a világnak, ha az amerikai elnök boldog karácsonyt kíván és az iszlám terrorizmust iszlám terrorizmusnak nevezi, Trump stílusát is benyelem, mint kacsa a nokedlit.
Haraszti Miklós cikkéről szóló cikket úgy félig tudtam elolvasni, úgy idáig:

"A populisták úgy kormányoznak, hogy a problémákat nem megoldják, hanem lecserélik."

Haraszti innen alulnézetből egy olyan magasra kapaszkodott luxuskurvának tűnik, aki profin hozza azt, amit a kedves megrendelő aktuálistrendű pornóélményei alapján egy luxuskurvától elvár. Nem megy egy centivel ennél tovább - és ez az igazi botrány. Trump tudja, hogy ezek a kurvák mennyit érnek - a véleményüket pedig a helyiértékén kezeli.
Most, hogy Megyó meghirdette az Orbánellenes Összefogást - na finnyáskodj! alcímmel (jajj de eszembe jutott Lujzanéni undizós-fintorgós hisztizése egy plasztikus példa miatt :D ) , ezen nagyonokos emberek extra bizzarr kategóriás jeleneteket fognak csinálni minimum a választásokig.
okosnak hittem őket, de az élethez igen buta jószágok ezek.

kheiron 2016.12.29. 13:34:33

@nagyjoco:

Nagy tévedés okosnak hinni valakit pusztán azért, mert szemüveges zsidó, még akkor is, ha képes összefüggően butaságokat írni.

:-)

2016.12.29. 14:12:12

@kheiron: A Haraszti-féle emberek mindig kemény diót jelentenek nekem. Darabbér, Szamizdat, rendszerellenesség, onnan SZDSZ, majd koala, amiben leszophatták az utódpártot, naponta tizenhatszor...
Ma meg a Jobbik-baloldal összefogásért kampányolnak, Haraszti meglepően nyíltan.

kheiron 2016.12.29. 14:16:15

@nagyjoco:

Amire te gondolsz, úgy hívják: opportunizmus.

:-)

kizárólag ezért regisztráltam 2016.12.29. 21:16:40

@nagyjoco: itt egyébként egyet kell értsek a kurvák értékével, a leosztott lapokat tényleg egyszerre gondolják aki magyarul tud és elolvas egy cikket, az adott példában, ám már rögtön a következő példában, aki élőszóban kommunikálja mindezt a jelenlétével, ahogy ugye egy másik kommentárban a tanítások egyetlen hiteles átadási formáját meg is nevezted, az már "kemény dió" és rögtön triggereli a tekintélyt tesztelő szittya véred, ahelyett, hogy a maga helyén látnád a maga helyén, a narratívában, gondolom, az izoláltsága miatt fenyegetés vagy kikezdendő, ha jól értem, de most akkor kemény dió vagy vihar szeme, ha ugye a leírásod alapján látjuk, mármint hiába töröd fel nincs benne semmi heh akkor meg minek tördelni :\

kizárólag ezért regisztráltam 2016.12.29. 21:18:11

@kizárólag ezért regisztráltam: abszolút magyar nyelvi diadal ez a kommentár sajnos de ha valamelyik mondatrész érdekel és nem világos szívesen megfogalmazom konvencionálisabb mondatokban is

Frick László Intézet 2016.12.30. 08:38:18

@nagyjoco: A Jók és Igazak nem megoldják a problémákat, hanem lecserélik pl Orbán Viktor-ra vagy Donald Trump-ra. Orbánt baszni is eléggé egy populista dologgá züllött már máma. Az orbánbaszás sok-sok kis orbánt nemzett már. Satöbbi. Ahogy már azt egy mennyit is szajkóztam: Hamvas: Direkt morál és rossz lelkiismeret @kizárólag ezért regisztráltam:

Frick László Intézet 2016.12.30. 08:39:56

@kizárólag ezért regisztráltam: gy vagyok az általad kriminált sajátkommenteddel, mint a Frank Zappa gitárszólókkal, melyek közül nem kevés pl önmagában az egész szám is [ Shut Up 'n Play Yer Guitar I.II.III.]
Minthogy ugye Esterházy-buzi is vagyok valamint stb-stb

Frick László Intézet 2016.12.30. 08:43:11

@nagyjoco: Ez a légröhelyesebb. Bázis nélküli nemlétezőpártok, én a Jobbikot is idesorolom, mert ízléskiszolgálás az még nem társadalmibázis. És még azok is butának tartják a Jobbikot a kormányzásra akik kiverik a jobbik vágykeltő populizmusára.
Szóval ezt nem értem én, a Szőőőnyetegg legyőzése a cél, de az egyetlen olyan párt, aminek van olyan kb milliós társadalmibázisa egy demokratikus győzelemhez, az szar akkor már inkább a félfaszistákkal összeogni?
Németh Gecóka, az Egyenlítő blog alkotóművésze nyalni fog majd az ő Kúró Dórá-jának?

2016.12.30. 09:45:46

@Frick László Intézet: emlékezz vissza, amikor az szdsz lett Horn Gyula mindenre használható szeretője. Beállnak szépen a sorba, lesz pár anyázás, de ha ennek a nyalásáért fizetnek, akkor ezt kell csinálniuk. Kicsi a magyar piac, nem lehet válogatni a kuncsaftokban.

kizárólag ezért regisztráltam 2016.12.30. 13:34:35

@Frick László Intézet: jó hát az ugye egy dolog tenksz, de a nagyjoco felhasználónevű kommentelővel is párbeszédben voltam, ezért ajánlottam fel a konvencionálisabb fogalmazásmódot is amennyiben bármi, amit írtam és felkeltette az érdeklődését, nem világos

illeteve az eggyel rákövetkező hosszászólásodban a Szörnyeteg nem feltétlen egyenlő a cigánnyal, az igazi ellenzék mindig a centrális tézis antitéziseként alkot szükségszerű ellentartással egy interaktív dichotómiát, egyébként a nagyjoco felhasználónevű kommentelő által említett kis magyar piac például, ha magától nem kreatív, azért ezzel mozgásban marad, bár ezek vannak annyira régi trükkök, hogy ne kelljen nekem magyarázni, gondolom heh heh

2016.12.30. 21:42:46

@kizárólag ezért regisztráltam: Olvastam én Esterházyt és a 49-es tétel kiáltását is eleget, szóval jöhet, ahogy csövön kifér :)

Frick László Intézet 2016.12.31. 06:29:52

@kizárólag ezért regisztráltam: A piaci hasonlatot megtartva: szerintem a gond az, hogy a konkurrensként mutatkozó piaci fellépők affélék, mint a magyar kereskedelmidolgozók java,,, alsószéle-közepe: útájják a kuncsaftot, útájják a munkát nem ismerik a terméket viszont szarnak is bele és tőlük minden piaci szereplő ott rohad ahun van. Nézzél be egy plázabutikba, ahol mondjuk egy 20-30 év közötti -hangsúlyoznám a kis-t- kislány ül gépezvén és gyilkospillantást lövell rád. Kivéve mondjuk ilyen cégeket, mint az Intimissimi vagy a Freshnaps, ezeknél az eladókat ki is képzik meg motiválják is.

Szóval nekem, mint súlyos politikabuzinak az a bajom a mai ellenzékkel hogy egyébként a pofázáson kívül eszük ágába nem áll kormányozni, az orbán/cigány baszásban ki is merülnek kormányzati elképzeléseik sőt fáznak a kormányzástól és eszük ágába nem áll ilyen nemzetközi környezetben. A legszórakoztatóbb az, hogy az egyetlen intellektuálisan és mentálisan is valamirevaló ráadásul egymilliós társadalmi szilárdbázissal rendelkező párt emberei a sajtótájékoztatóikra megírják a gyászbeszédeket de röhögvén vonulnak föl. Most ez kicsúcsosodott Kunhalmi művésznő előadásában, mert ő már ellépés közben sem tudta abbahagyni a röhincselést.

Magyarországon túlzottan széles és fényes rivaldát kaptak társadalmibázis nélküli maimarketing jellegű programpártok. Ezek néphezszóló pártok, szüntelenül szólingatniuk kell a piacot mint valami hurutoldóknak, köptetőknek vagy hashajtóknak és ezért meg kell felelniük a piackutatásoknak ahogy a gyógyszergyártók is reklámjaikban a gyógyszervásárlásokban döntő szegmenst szólítják meg és bakittyet jizzelnek arra massive blast, hogy a szüntelen penye, náthába is belehaló infantilis hülyének nézett apu, a cuki gyerekek, a fitt nagymama, a nyálfolyós hülye papi mint a piac mellékszereplői mit szólnak ahhoz, hogy pl a hülyeapu fut a hasa után vagy a hülyeapu az egyébkénti konvencionális beállítás helyett (sör+ocimeccs a téváében) a gyerekkel lovacskázik és repülőzik egyszerre.

Vagyis visszakanyarodva: A mai ellenzék minden problémát megoldás helyett lecserél Orbán Viktorra és most már egy félfasisztoid párt se akkora probléma hogy ne lehessen lecserélni Orbán Viktorra.

Nagyszámú piacifellépő operál ezzel a móccerral.

Bárki legyőzéséhez tisztában kell lenni a legyőzendő tulajdonságaival.

Jelenleg Magyarországon infláció van orbánviktortulajdonságokból. Az még hagyján, ahhot hozzászoktunk az orbánbaszás korszakának hajnalán, hogy Orbánt egymást kioltó tulajdonságokkal illetik, ugye egyszerre gömbös gyula és rákosi is miközben kádár és escobar meg cigány. Napóleon és hitler.

A kereskedelem-és vendéglátásban vannak axiomatikus alapszabályok. Pincér (és szakács) nem állnak ki ebédidőben üres étterem ajtajába stírölni meg cigizni. Nem köpkeggyük a kuncsaftot az eladótérben. Öt perc késéssel nyissuk a baótot osz' még nekünk áll fejjebb pedig a péksütemények ki se rakva. Nekünk van áruismeretünk -ugye elvileg- de egy szempillantás alatt felbaszódik az agyunk az értetlen hülye nyanyán, aki először ül önvezetésre képes teljesen kompjuterizált hybridautó volánjához és sikolytoz a parkolóautomatikán. Ésígytovább.

Az ellenzék meg a sajtómunkásság túlságosan bízik abban, hogy az orbánbaszás népízlésbeli kielégítése megteszi dzsollidzsókerként mindenhelyett is.

Közben a piac beállt. Nincs az a jelentős orbánbaszás, ami már akár egy főve is bővíthetné a piacot. Ugyan a sajtó a piacifelmérések számukra kedvezőnek tűnő pillanataiban rohannak csekkolni, de ebben engem Dr Brenner József morfinista morfium elleni küzdelmére emlékeztenek, aki minden nap beszámolt az adag csökkentéséről naplójában aztán kiderült az éves statisztikából, hogy még inkább emelte a dózist.

Au orbánellenes front egyhelyben áll -ez semmi. De a front felkent harcosai jól láthatóan összesen annyiban látják a meló lényegét, hogy megélnek belőle, személyesen jólérzik magukat , csak időnként csekkolni kell a megbízóknál hogy csinálnának is valamit, ha ez a csúnya diktátor despota engedné, dehátugye a diktatúra milyen.

Frick László Intézet 2016.12.31. 06:37:01

@nagyjoco: Ismétlő áttekintés. A korai MSZP még nem fogselyemdarabkákat és üdítő toothwhitening szájöblítő sziporkát frecskelvén kacarászott, de abároltszalonna+pályinka szaggal érfiassan röhögött a "fasisztákon" meg Dr Antallékon, viszont az akkor még 2 db liberális pártunkat gyűlölték. Az SDSZ bekurvulásával a liberális pártok száma nullára csökkent. Ha megnézzük, az MSZP egy része még ma is kacarász. Tkp van min, hiszen az ősMSZP-sek ingyen szereztek szövetkezetitulajdonból százszámra hektárokat, a fideszesek meg kb egymilla/per/hektár és még a nyakukba is lehet varrni.

Csakhogy a nullakiterjedésűvé züllött "SZDSZ"... hogy mondjam finoman... szellemi eőtre a beolyását megtartotta.. ha a példányszám a nullához is közelít.

És így az történik,, mint a minapi Haraszti cikk-ben. Lányegében politikai munka helyett mindenki a szükségességét csekkolja arról, hogy megérdemli a dollárokat,, amiket eddig belefeccöltek. Pedig Haraszti a cikkével azt bizonyította, hogy negyedszázada divatjamúlt kliséket tanít a maigyerekeknek az "egyetem"-en. És igazából azt érdemelné hogy ossza be magának a 157819 Ft-os nyögdíját.

kizárólag ezért regisztráltam 2016.12.31. 08:30:26

@Frick László Intézet: "szükségességét csekkolja"

@nagyjoco: na de attól még lehet kényelmetlen!

Frick László Intézet 2017.01.02. 09:16:24

@kizárólag ezért regisztráltam: rohan lihegve hogy miihamarébb (s aztán folyton-folyvást) blattolja a politikaimegfelelőségét, ami jól fizet. Pl papíralapon jó honoráriumokat utoljára a Népszabitól lehetett húzni, ezért maradék írástudóink, akik még feltétlenül pénzeket és nemkeveset szerettek volna az írásaikért, oda igyekeztek. Vagy jó 20 éve már annak, vagy több, hogy Dr Kovács bácsiékat figyelmeztettem, hogy már nembiztos, hogy kihúzzák nyugdíjig ebből. Éshátugye a Népszabi alkonyába jócskán betett az, amikor Zseniális Ferikéék odacsesztek a papíralapú piacnak, mert akkor volt ugye blúcsipp az az internetes alapú néphülyítés, aminek a lényegét a jobboldali konzervatívjaink sem értették, Benedek Szabolcs igazííró (jóoldali, politikailag megfelelő, pl népszabiánus is volt) azt mondta, hogy az internet múló hóbort
Szóval a Népszabi példányszáma összezuhant, de még mindig nagyon jól és egyrejobban fizetett. Ez most a hőstörténetből kimaradt.

A csekkolás... az olyan tülekedésféle, hogy az ember mihamarább bejusson oda, ahová úgyis odajut, ha nem tülekszik.

Én már nem leszek igaziíró viszont valószínű, hogy különösebb igyekezet nélkül is odajutok, mint a jól csekkolók.

Nem győzhetek Bob Dylan-nek köszönetet mondani.

2017.01.03. 20:42:16

@Frick László Intézet: Miért nem leszel igazi író? Volt annó egy könyv projekted, azzal mi lett?

kizárólag ezért regisztráltam 2017.01.03. 21:41:30

@Frick László Intézet: úgy érted szétlopják a cigányok egyenlő csekkolják? a meknamariánus lényege az így is jó-úgy is jó, csak te a tragédiákat és kevésbé társítod oda ahhoz a fogalomhoz és módszerhez, ezt az új orosz krú felmérni látszik vére, lekopogom

Frick László Intézet 2017.01.04. 10:40:16

@kizárólag ezért regisztráltam: Ezt most nem értem, hogy jönnek a cigányok a csekkolással.
Addig is, amig számomra érthető szintre leteszed a kifogásod, hogy az én keresztrejtvényműveltségű és egyre bomló elmém is felfoghassa, ideismétlem neked, hogy a magyar meg a cigány teljesen egyformán tolvaj népség. Csak ugye a magyar nem lopja a fát, hanem szerzi. A cigány kézifűrésszel és ezért kényelmesen a derekán és a fiatal akácot, a magyar lehajol a tövéhez a stíllel és a céges autót "kőccsönözvén el" azt rakja meg a szerzett fával.

Szocializációban egy területen, az ázsiai nomád pusztákon szedte össze ezt a lopásvágyat a magyar és cigány.

Nagyon érdekes megfigyelni: a jóoldal lopással vádolja a cigányékat, ők nem loptak, hanem kreatívan könyveltek.

Jókat szoktam magamon röhögni a távol-keleti , az isztambuli.. a spanyol taxiban. A spanyol taxiban 3.50-et mutatott az óra, a taxis csinált vele valamit és 2.50-et kért. Az isztambuli taxis grál lovag és őslereszutény testvér a pesti taxishoz. És sorolhatnám a boltokat, nézek ugye magyar szemmel, a bolti lopások, lophatóság eránt, hogy a görög vagy a latino bolt valóságos kánaánja a magyar szerzés és a cigány lopásvágyónak.

Frick László Intézet 2017.01.04. 10:50:12

@kizárólag ezért regisztráltam: Már fejben összeraktam: Készíteni fogok egy olyan "Európai kép"-et, mint amilyen nálunk a Kínáról vagy az oroszokról kialakított amerikai, csöndesamerikánus hazudozás.
Ugye: Kína egy birodalom és a tartományok külön országok egészen jelentős eltérésekkel. Van ugye a klíma, ami Észak-Keleten a [mongol] sivatag közelsége és az északi nyitottság miatt is gyilkos. Van ugye a közismert kép Pekingről, ez ugye csak részben az amcsi prop, az internet is ilyen természetű, egy napfényes fasor az unalmas, ha ginko biloba-fákból is sorakozik.

Nem tudom, mit szólna Európa egy olyan képhez, amit Albánia, Koszovó Bulgária és Románia, a budapesti szlöm, a bécsi nyomorultan spórolós kispolgárság, a magyar picsaautós közlekedés pőoenjaiból (magyar körforgó, ahol rendőr irányítja a forgalmat mert a magyar képtelen megtanulni 15 év alatt is a körforgalom használatát) ésígytovább, szmog Sajószentpéteren, szlovák cigányok élete mint európaicigányoké meg francia cigányok élete mint európai cigányélet ésígytovább, aztán a bűnözzés... még Brüsszelben is találni fasza agitpropba illő metszeteket.

Aztán ezeket a képeket megkoncepcionálni az európai cigányok polgárijogairól meg életéről ésígytovább.

Nem Putyin bűneit akarom megkisebbíteni, csak annyit mondok, hogy ma sem tudunk többet Oroszországról, mint Szovjetúnióról tudtunk. Az az amerikaiak dóga, mennyire szeretnék magukat becsapni az oroszok fejletlenségéről meg barbárságáról, de mi ITT VAGYUNK a szomszédban... vannak ismereteink, szerencsénk alaposabban ismerni az orosz irodalmat mert nem csak Dosztojevszkijt meg Szolzsenyicint fordították nálunk.
Oktondi és vétkes ostobaság szajkózni az oroszokról az amcsi agitációt. Nagyon úgy néz ki, a tudomány mai állása szerint hogy Putyin csak meggebed egyszer, hiszen még Sztalin is meggebedt. Sztalin nem volt egyenlő Oroszországgal de még a Szovjetúnióval sem és Putyin sem. Sőt az oroszok lényege pont ez!

Wildhunt 2017.01.04. 12:50:33

@Frick László Intézet: A végére hadd tegyek be egy kis helyesbítést. Az oroszok lényege inkább az olyan szintre emelt "polgári engedetlenség", ami nálunk kb elképzelhetetlen. Az oroszok nagyon jól tudják azt, amit mi itt nem akarunk tudni, vagy nem akarunk elfogadni, talán Deák Ferenc tudta utoljára: nem nekik van szükségük az államra, hanem fordítva. A 15-éves hitelle terhelt lakásból, fogyasztóihiteles lapostévén, aktuális 12-órázás után hazatérve röhögünk a ruszki papán, aki kicsi házában lakik a nagy sztyeppe közepén, szórakozása, hogy a szomszédokkal beszélget, elvan a tyúkjaival, oszt még templomba is elmegyeget, mert a napi 4-5 óra munka mellett amúgy unatkozna. És nem mellékesen tudja, hogy nem a létező világok legjobikában él, ezért nem hisz semmiféle ideológiában, ami majd elhozza a világforradalmat. Ja, meg lenéz mindent és mindenkit, aki nem képes megérteni, miért jó neki ez az élet.

Frick László Intézet 2017.01.04. 14:57:37

@Wildhunt: Minden oroszok megértéséhez a pillérbe a zárókövet számomra Szergej Dovlatov, az örményzsidó tette-illesztette be. Ha jól emlékszem, Maxim Gorkij-jal kezdtem A Gyermekkorom-mal úgy 8 éves koromban. Ismétlem: nekünk , magyaroknak kurvanagy szerencsénk, hogy többet tudhatunk az oroszokról, mint pl az amerikaiak. Dovlatovnál minden megvan, az orosz hazaifiság nemisorosz létére s annak ellenére, hogy erősen nacionalista (igen, a Szovjetúnióban végig erős orosz nacionalizmus dúlt... afféle ez, mint a WASP-ek kriptonácizmusa [ a Mayflower 30000 utasa ugye] Dovlatov, ahogy a hazájától búcsúzott és az anyanyelvétől képtelenül... Dovlatov nagyon jó.
És aztán ott vannak a szovjet orosz filmek. Oroszországot, a Szovjetúniót mindenki hatalmas bezárt birodalomnak képzelte, holott orosz világszerte élt ésezbizony , ez az emigráció beszellőzött a legsötétebb évekbe is. Aztán pedig a Szovjetúnióból szellőzött ki a kultúra is, ami sohasem volt alávalóbb, mint az amerikai kultúra. Az orosztanárom, míg Szovjetúnióban tanult, minden nyarát végighawájzzta a Vidéki Oroszországba, váltott valahová egy jegyet, nézte a vonatból a tájat gondosan elpalástoló nyárfa erdősávokat, aztán ha egy résen kipillanjtva valami megkapót látott, az első állomáson leszállt és köz9ölte, hogy ő vengerszkije piszátyel. Ami annyira volt igaz, hogy írt valami tankönyvet. A múlt század 60-as éveinek Oroszországában még jelentett valamit a piszátyel és tartózkodási engedély nélkül, mindenfélével dacolván is vendégüllátták és kézről-kézre (faluról falura) adták az oroszok.

Nem tudom, láttad-e az Andrej Rubljov című filmet. Egyáltalán: tarkovszkijtól bármit. Akár az Iván gyermekkorá-t is (maga az irodalmi alap pocsék giccs).
@kizárólag ezért regisztráltam: szívből és igazán, teljesen annyiranemzetikeresztény toleranciával, amennyire nemzetikeresztény egy amerikai hazafi, annyira megértem szegény amerikaiak hasfájásait és azt, hogy mkiután ennyire elbaszódott Afganisztántól Szíriáig a mcnamaránius nixosnista náci katonadoktrinájuk, ennyire jólesik nekik mindent az oroszokra fogniuk. A magyar jógyerekek jaj annyira szeretnének megfelelni az amerikai szabadságeszményeknek, de azokat nem a mindenkori amerikaielnöktől független mcnamariánus adminisztráció képviseli... és veri át [ a szenátuson...] az amerikai szabadságeszmény lényege az, hogy szabad úgy amerikabarátnak lennem, hogy súlyosan kritizálom a most már Szíriában iszonytatóan megbukott katonai doktrinájukat.

És ahogy a 444-en Kot kodus jógyereknek is elmondtam: A jövő nem a ruszkikkal való konfrontáció, a jövő nem az oroszok beleprovokálása valami baromságba és Európa agyonbaszása. A jövő nem helyosztót játszani Kína és India (meg az egész távol-keleti térség, le Ausztráliáig) után. A jövő nem az, hogy ha senkit nem tudunk legyőzni, legalább a ruszkiknál legyünk jobbak.

A jövő egy összeuropid összefogás lenne, vagyis nem a mcnamariánus náci északatlanti angolszász egyesülés... lemondani a fehérek faji impérializmusáról, összeszednie magát az europidoknak és a jajannyira Európa hűdeősimán kultúrájához méltóan élni.
Chuck Lorre neurasztépniás csimpánznak ábrázolja az indiait az Agymenőkben... az amerikai médiában az összes csatlakozottnépek még mindig pindzsinül meg spangolul meg faXXXomtuggya hogy beszélnek.. közben az amerikai kultúra egy spéci összeuropid kultúra, svédkultúra meg franciakultúra és persze vaskosan germano-anglo-saxo és europid latino, mert még a latino kultura is inkább europid... és az amerikai kultúra polyák és digó és nagyon-nagyon, néha rettenetesen biboldókultúra.
Idejön Európába egy kínai diák: lesül a bőr az én pofámról amiatt, amit Bezzegaéjraópa hűdefényes jajannyira fejlett felén lát a felsőbbrendű fehérkultúráról [ A kínaiaknál a fehér az ördög színe, az europid pedig A Fehér Ördög, muchachos!]
Dovlatov nem írt amerikaiul, oroszul írt Amerikában, de azért van mit kiolvasni belőle az amerikaiaknak is. Nincs az az értékes.. máűvészileg értékelhető amerikai film, ami ne europid stílusú lenne, pl a Száll a kakukk fészkére [hö...hö... hö: Milos Forman rendezte :D ] Most legutóbb Anthony Hopkins felbaszott aggyal dühből (mert nem engedték villanytalan őserdei faházba visszavonulni Washington államba a filmvállalati jogászok] forgatott filmje is jaj annyira európai. Ha már igazi operatőre van egy amerikai filmnek, ő európai modorban fényképez. Annyit pofáznak a jógyerekek a mindenhatooooo globalizmusról és még mindig ezek a nacionalista-impérialista ec-pecc-kimehecc-k mennek.
süti beállítások módosítása