A nemzetközi véleménynácik legnagyobb bullshit-je szerint az USA maga a liberalizmus. Az USA politikája liberális -állítják ezek a szájjalliberális bértrollnokok.

Valójában az USA politikája Dabljú Bush elnöksége óta illiberális. Reakciós jobboldali, nemzetikereszténykonzervatív és fundamentalista. Liberális ellenes. Amire a magyar USA-bértrollnok véleménynácik hamisan hivallganak, az a nyomokban még föllelhető liberalizmus a mai USÁ-ban nem a központi politikai akaratból fakad. Obama elnöksége ellenére sem volt az elmúlt évtizedben liberális központi politika, nyomokban sem az USÁ-ban.

Ami liberális még fellelhető, az az amerikai társadalomból fakad.

A liberális ugyanis nem etalon. Nem posztmaóista  "utánam srácok!"-alapú elitizmus. Ha liberális, a definiáltság rögvest fölszámolja. Abban a pillanatban, amikor a liberális-t etalonként meglóbálják, reakciós fabunkó lesz. A liberális mozgófogalom, ami viszonyrendszerekben hömpölyög folyamatosan. A liberális sosem készül el, abban a pillanatban, amikor  késznek hiszi magát és megáll, már nem is az.

Olyan liberalizmus nincsen, amit egy illiberális reakciós állam titkos szolgálatai az állam adófizetőinek és adómegkerülőinek a pénzéből móres szerűen taníttatnak. A liberalizmus nem pestis, hogy ragályszerűen lehetne terjeszteni. Nem jógyerekek stréber nyálaskodása, ami majomszerűen utánozható le a közepesektől.

Dabljú Bush elnökségével sötét, reakciós, mcnamariánus nixonista korszak nyílt az USÁ-ban és pusztul benne minden, ami liberális.

Tehát ostoba tökfej az a magyar jobber, aki az USÁ-val és bértrollnokaival kapcsolatban ballibsiz vagy libsiz.

A magyar véleménynácikat azon a címen pénzelik, hogy a nyitott társadalomért küzdenek. A pénzelés címe alatt azonban a valóságos cél Európa destabilizálásával az USA helyzetének "relatív" javítása.A magyar nyálas bértrollnok véleménynáci azonban egy kettécsukott (nem nyitott, hanem kettézárt) társadalomért küzd: vannak a hülyék és vannak, akik kritika nélkül benyalják az aktuális népetetést. Összesen ez a két lehetséges rekesze lehet a társadalomnak. Semmi paradoxitás, nulla ambivalencia, se keserédes, se édessavanyú, nincsenek árnyalatok. 

Ahogy a gennyözön ellen nem lehet gennyel küzdeni, úgy tök fölösleges az illiberalizmus ellen illiberalizmust hirdetni.

Szerintem. De óhajtanám, hogy valaki meggyőzzön arról, nincsen igazam

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9612011468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:09:18

Téves.

Az USA politikája masszívan liberális. Ezen esetleg most Trump fog változtatni.

Frick László Intézet 2016.11.30. 16:06:45

@maxval bircaman BircaHang szerk: Mitől liberális az USA kül - és hadipolitikája. Belügyekbe avatkozik be, ízlést diktál, fentről-lefelé beszél társadalmakkal, kerítéseket méricskél és bírál, miközben az ő kerítése ugye a mexikói határon. Csöndesamerikánusan egymással szembenálló "politikai" alakulatokat kreál ésvagy pénzel (Ukrajnában pl). Trumpnak se köze se fingja nincsen ehhez Már Obamától is teljesen függetlenül az un "döntéselőkészítői demokrácia" a háttér, a frank underwoodok bolhóctréfáváé aljasítva az amerikai demokratikus intézményrendszert, ügyeskedtek. Trump egy fasz seggfej. Igaz, Hillary sem liberális, ő csak egy telhetetlen hatalomvágyó picsa.
Tudomásom van arról, hogy a magyar ostoba "jobbosok" most valamiféle szövetségest vélnek belelátni... abba a Trump-ba, akit a magyar szájjalliberális bértrollnokok fikáztak ide nekik. De ennek a fikaképnek mi köze az Igazi Trump-hoz?

nagyon csúnyán poára ognak esni a magyar "jobbosok" a hamis Trump-képben, amit benyaltak... és majd szépen ki is okádnak

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 16:20:53

@Frick László Intézet:

Az USA egyik gő célja a liberalizmus terjesztése a világban. Ezt tagadni abszurdum.

Igen, vannak normális, nemzeti céljai is a USA-nak. De ez nem mond ellent az előbbinek.

Jó párhuzam a SZU - terjesztette a kommunistát, plusz nyomta a saját érdekeit is.

Mo. számára az USA akkor lehet szövetséges, ha az USA lemond a liberális eszme tűzzel-vassal való terjesztéséről.

Trump mindenképpen a szövetségesünk, mivel hatalmas ütést mért a liberális rendre.

Frick László Intézet 2016.11.30. 17:14:41

@maxval bircaman BircaHang szerk: Elgondolkodtam már magán, hogy maga egy troll, aki tetteti ezt a "jobbos butaságot" a jobberek égetésére (az őrjöngjünk Vecám jógyerekblogban alapítanak a jógyerekek ilyen fikanickeket, ha nem gyönnek a nácitrollok, akkor csinálnak)
Hát a liberalizmus olyan gyöngevirágszál, hogy ha egy nagyhatalom fogná a tüzet meg a vasat a terjesztésére, akkor rögtön illiberális lesz. Maga azt hiszi, hogy nagyhatalmi impérialista erővel lehet szabadgondolkodást, megengedő türelmet és komplexgondolkodást terjeszteni?? Még a kommunizmuust meg a szociálizmust sem lehetett így. Ha az USA liberális, akkor figyelembe veszi azt hogy az Iráni medence népeinek életét az angolszászok a brit térképországalkotás cseszte el és figyelembe veszi a történelmihelyzetüket és nem megy el oda amerikaidemokráciát csinálni, ahol még a törzsi viszonyok a feudalizmushoz sem fejlődtek ki eléggé. Liberális ország nem kezdi el a saját éghajlatán kifejlődött eszmék erőszakos terjesztését. Liberális ország nem bombázza a Dunán az újvidéki hidat. Nem erőszakol ki önálló entitásra alkalmatlan "államot" egy szuverén ország testéből, mint koszovót. Soroljam Az USA legújabbkori történelme rácáfol erre a baromságra, amit buta jobbos bácsik kompilációiból biflázott.

Hát maga mit gondol, az igazi tényleg is liberális amerikai művészek miért bírálják az USA hatalmi szerveit, elnökeit, CIÁ-ját és más szolgálatait?

Azért hiszi maga liberálisnak az USÁ-t mert fingja nincsen a liberális-ról. Kb annyi esze van magának, mint Stefka Istvánnak.

Viszont az USÁ-nak és a magyar csöndesamrikánus bértollnokainak pont jól jönnek a magafajta buták, mert maguk galvánozzák őket a liberalizmus hamis látszatfényével. Attól liberálisak összesen, hogy maga ilyen butaságokat hisz és terjeszt.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 18:56:06

@Frick László Intézet:

Te troll vagyok, s magadból kiindulva azt hiszed, mindenki más is az.

Maradjunk annyiban, hogy hülye vagy, s halált kívánok a kurva anyádnak.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.12.01. 04:02:08

Ebben is igazad van. És birkaurat is szépen megcucliztattad.
m.facebook.com/maxval
Írhatnál az oroszokról is. A kormánysajtóban és kommentekben azt látom, hogy most ők nagyon jófejek.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:15:15

@ripők: Köszönöm, írni fogok a oroszokról -de iszonyú nehéz. Magyarországon az oroszokról a bértrollnokok csöndesamerikánus propaganda lózungjai vannak, a buta jobbosok meg erre inverz-ként "oroszbarátok". Ahhoz hogy oroszokról írjak, visszacsatolás kellene, tehát pl orosz irodalom ismerete Puskintól (aki az orosz nyelv Petőfije) a mai igen gazdag kortárs orosz irodalomig. Vagy ha valaki lusta olvasni akkor legalább Szergej Dovlatovot azért mégis érdemes lenne olvasgatnia. A lényegm, hogy mindkét "oldal" súlyos hazudozásokban és tévedésekben van az oroszokról.
Az oroszoknak többévszázados gyakorlata van arra, hogy az éppenaktuális hatalom ellenére megéljenek.
Míg amerika, az amerikai társadalom látványosan épül le, butul és tahósodik-bunkósodik el, az oroszoknál az a csúszás, ami itt Magyarországon a posztszocializmusban a zsírosdeszkát mindig csak boldogabbikpofájára kenyte, ott jól áll együtt. A fiatal milliárdosleányka megyen tavaszulni apuék Cote 'D Azurre-i nyaralójába a diákpasijával, az ölében egy szokványos orosz ifjúsági magazin és most jön a lényeg egy orosz ifjúsági magazin nem 20-40 éves Die Frau és Stern magazinok tükörfordítása, velvet, Dívány és europid picsamagazink tükörfordítása. hanem film szinház muzsika.

Az oroszok nagyon erősek -és az amerikai oroszellenes uszítás annyira ostoba, közhelyes, tahó, hogy ez bizony a izikaipiacon megnehezíti bárki europid dolgát.

Moszkvában több a liberalizmus, mint az USÁ-ban. Az orosz rendőr nem fog azonnal, később és még azután sem fegyvert az autósra, nem fekteti az aszfaltra, két 200 kilós orosz rendőr nem térdel rá egy már hátracsavart karú csecsenre és lövi tarkón és hazudja utána azt, hogy úgy látták, mintha a farzsebéből revolvert rántott volna elő.

Az oroszokat annyi érdekli Putyinból, hogy Jelcin alatt Moszkvában bűnszervezetek bankiirodaházat béreltek, berendezték, a pulthoz tisztviselőket ültettek és napokig zsebelték nbe a pénzeket lebukás nélkül, az országutakon banditatámadások érték a kamionokat és az egyik banditaféle pont a rendőrposzt volt... Ma meg nincsen már ilyen.
Azért hivatkozom a YT-ra mert orosz irodalomra hiába... szóval meg kell nézni párszáéz orosz rendőr autósüldözést, ezeket az amerikaiakkal összevetni
Nekem különben a csecsen maia gépfegyverrropogtatós autós (Merci, Porsche Audi és böhömterepjárók, G-Merci stb LandCruiser) tetsik a legjobban. Europid picsatársadalmakban ilyenekre sikolytozás TEK kommandó FBI őrjöngés. A Moszkvai autós kinéz oldalt és LÁTVÁNYOSAN szarik a csecsenekre.

Imádom az orosz nőket, nagyon erősek. Nyaral az orosz milliomoscsalád, pápocska alkoholico dementia utolsó szakaszában, ááálatt, a mámocska még bírja ő hetente csak egyszer issza hóttmakettba magát... ő is a főkönyvelője a cégnek és akkor a svédasztalnál hirtelen ráfordul mégegyszer a királyrára, bár ott SZPEN sorakozik 6-8 germanoangloszaxo tésztahúsú picsa bikiniben és tüllben. És a kistermetű lánytestű marúszja fölnéz rájuk azzal az oroszpusztai égkék szemével és takarodnak félre.

Kurvára rá fognak baszni az europid picsatársadalmak arra, hogy benyalják az USA oroszellenes propját.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:16:09

@maxval bircaman BircaHang szerk: De maga a kereszténykonzervatív ballibsiellenes minta jobboldalinak tenné a fejét, ha lenne -ugye?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.12.01. 08:10:26

@Frick László Intézet: Kicsit fura nekem, hogy kontinensnyi országokról mondjuk ki - irodalom ide vagy oda - hogy ilyenek meg olyanok, az agitprop így meg úgy, pedig már egy picsányi pesti kerület esetében is mutogáltad a mozaikosságot.
Azt látom, hogy most az antipécének, az erőből odabaszásnak lettek hangos támogatói és dögevő sakálokként szurkolnak sokan, hátha borul a status quo, abban a reményben, hogy pottyan némi konc. Néhányan már Kárpátalja visszacsatolását vizionálják az ukrán konfliktus kapcsán.
És akkor néhány párhuzam. Vajon csak ámerikában léteznek underwoodok? A ruszkiknak nem lehet érdeke -sokkal inkább, mint az usának- Európa szájbakúrása? A film-színház-muzsikán szocializálódott gazdag tini és posztapokaliptikus utcán cekkert cipelő néni és a saját szarába fagyó alkesz elől nincs elhazudva az igazság? Valahogy mindenki csak nyugatra figyel, trendi az usákokat basztatni, rámutatni, hogy lámlám talmi gazdagság, műszabadság, áldemokrácia. A ruszki viszont büszkeségében sértett, lenézett és épp ezért ezerszer veszélyesebb.

Frick László Intézet 2016.12.01. 08:38:12

@maxval bircaman BircaHang szerk: Nagyon csodálkoznék is, ha ennyi ésszel, amennyicskéje önnek a koponyűrében hengergucskáz, felfogta volna a kérdésem. Azzal, hogy bevallotta, nem érti, saját magáról állított ki gyógypedagógiai áttelepítőpapírt. Találkozunk olvasás órán -szabad már nemszótagolva olvasnia némán?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.01. 08:41:08

@Frick László Intézet:

Tegnap már kénytelen voltalak helyretenni téged, elkanászodott édes ballibám. Még egyszer szeretnéd? Én viszont nem, olvasd inkább újra a tegnapit.

Frick László Intézet 2016.12.01. 12:12:32

@maxval bircaman BircaHang szerk: Maga nincsen tisztában a helyretevés fogalmával. nagyjából ha egy közepes bojóccot tud magából csinálni... esetleg. Ha úgy érzi, még nem eléggé nevetséges, jöjjön csak, szivesen tódítom ebben.

Frick László Intézet 2016.12.01. 12:23:23

@ripők: Oroszokról vagy amerikaiakról lehet beszélni általánosságban, Ugye a leningrádi orosz mennyire más, mint a moszkvai.
Szoktam egy olyan orosz boltban vásárolni, amiben az eladó néni ukrán. A termékek pedig németek. Igazából a cirillbetűs cimkék és az orosz (meg ukrán) ízlés kiszolgálása miatt orosz a bolt. Pl ha megkérdezném a néni véleményét az orosz-ukrán válságról akkor nagyonmagyar általánosítható magyar lennék. Ez jellemzően magyar szokás. Bizonyos népeknél akkora illetlenségnek számít, mint embert az asszony hogylétéről és egészségéről kérdezni.

Az oroszoknak nem érdeke Európa szétkúrása, mert egy részük európai, Az orosz kultura erősen kötődik Európához, frankomán, olyan mértékig, ami Yves Montande francia eurokommunistát is meglepte hruscsov asztalánál, minden nacsalnyik beszélt franciául nem kellett tolmács. A másik ilyen góc Berlin, a harmadik London, de Bécs is ide számít. Mi érdeke lenne az oroszoknak szétkúrni Európát. Sőt, szerintem ahhoz képest, hogy az USA milyen sőúlyosan provokálja az oroszokat, fel se veszik. Az USA a századrészét nem tűrné más nagyhatalomtól annak, amit Oroszországgal művel. Az ukrán-orosz válságot az ukránoldalról csöndesamerikaiak gerjesztik.

Ismétlés: A magyarok zöme tanult oroszul, a nemanalfabéták, a 40 éven felüli lakosság olvasó negyede olvasott valami oroszt. Lemérheted magadon, amikor amerikai filmben oroszt látsz, oroszokat nézel. Nekünk elsőkézből is lehet képünk az oroszokról, Nonszensz, hogy ennek ellenére a magyar jógyerkeke 1:1-ben kritika, módosítás és geller nélkül tükörfordítják az USA oroszellenes propját. Ha már bassza Putyint, akkor bassza az oroszt magát is. Csak együtt megy a kettő, mert Putyint baszni és úgy általában az oroszt nem, az bonyolult. Háét a magyar jógyerek azt se érti, hogy ha az USA kül-és hadipol-t szidom, akkor nem ellensége vagyok az amerikaidemokráciának, hanem pontosan: híve és hívője.

Frick László Intézet 2016.12.01. 12:27:18

@maxval bircaman BircaHang szerk: Maga valószínűleg még tévében sem látott makákót, különben tudná, hogy egy makákó milyen mértékben kakil le egy ilyen rámondást. Mikcsoda maga, Csili-csala bácsi, hoggy csak úgy pritty és prutty rámond valamire valamit és úgy lesz. A levest is így sózza, hogy "Sótartó, ugorsz, osz' sózzá bazmeg!" ???
Ne mondja, mutassa. Pécézze ki mondataimat és cáfolja agyon! Semmisítse meg a kijelentéseimet a szellemi fölényével, ne rámondásos alapon hókuszpókuszoljon itten. Tessék szépen megdógozni azért, hogy makákózhasson engem.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.01. 12:38:40

@Frick László Intézet:

Tegnap eljátszottad a válasz jogát tőlem, ez van. Túl alacsony a szinted. Tanulj, művelődj, s gyere vissza 1 év múlva.

Burgermeister 2016.12.01. 13:44:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: nahatnahat ilyentet leirni....mer nem 1ezkedik a velelemenyük

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.12.01. 13:47:33

@Frick László Intézet: Hát pedig Putyin és az "átlagorosz" az nagy kettő. Az egykori orosz majd szovjet birodalomban az ember mindig is fogyóeszköz volt. A hatalom sosem beosztással élt az erőforrásokat tekintve. Nézd akár az ipart vagy a hadászatot. Hatalmas ország, mindenből sok van, minden nagy, robosztus, strapabíró, hozzáadott érték viszont szinte nulla. A legfőbb exportcikkek nyersanyagok, mert egyetlen helyzetbe kerülő hatalmasságnak sincs türelme dizájnolni, tervezni, megmunkálni, fejleszteni, csak a szélsebes zsákolás, mielőtt félreállítja őket egy nagyobb ragadozó.
Igenis érdekük egy gyenge Európa, ahol szinte mindenki NATO tag, ami szankciókat vezetett be ellenük és ahol egykor kiterjedt érdekszférájuk volt, most viszont a keleti blokk is inkább amerikásnak, nyugatosnak akart tűnni.
Az egész ukrán konfliktus onnan indult, hogy a ruszkik bábállamok sorát akarták maguk és az EU közé ékelni (Belarusz, Ukrajna, Moldávia), az élükön kézivezérelt diktátorokkal, mint Lukasenko és Janukovics. A majdani cécót persze külföldről támogatták, nyilván, de érdekesmód annyira nem, hogy Putyin ne tudja annektálni a Krímet, sőt a fél világ ott parádézott Szocsiban, az Olimpián. Az európai orosz propaganda és befolyás erősödése pedig szemmel látható. Kurvára nem a barátaink.

Frick László Intézet 2016.12.01. 14:14:39

@ripők:
1. Szóval sem mondtam, hogy barátaink. 2. Azt mondtam, hogy az orosznak ősi-nagy gyakorlata van a mindenkori hatalomra fittyethányni. (tehát én is azt mondom, Putyin nem az átlagorosz). Az orosz éppen azért elégedett a mai Oroszországgal, mert európaibb alakú, mint Jelcin idején. Masszív, erős orosz középosztály fejlődött ki, akik a szintén a birodalom méretéhez jelentős orosz milliárdossággal együtt addig néznek el egy putyint, amíg szerintük jól mennek a dolgok.

Ukrajna súlyos válsága főleg belülről fakad. nagyon sokáig a különböző ukrán vezetések azzal packáztak a ruszkikkal, úgy merjenek rájuk csak nézni is szigorúan, rohannak Európába árulkodni. A Majdan tér idején a picsa Európa a picsa merkelschaft szörnyű politikai alakulatokat támogatott. Akkoriban ajánlottam mindenkinek olvasásra Bulgakov A fehér gárda című regényét: Az ukránnak évszázados tapasztalata van több rossszal. A kettőig számláló magyar és picsa európai hogyan tudna elképzelni egy olyan politikai képletet, amiben négy gonosz van legalább. (A Nagy Polgárháború idején voltak a vörösök, a fehérek, a junkerek [aéjraópeér németajkú földbirtokosság és katonaivezetés...]a mahnoisták és a petljuristák, az egyik ganajabb szaralak banda, mint a másik. Még Mahno volt a legtisztább, sima haramia. De Petljura annyiban volt csak különb, hogy hetente kimosta a seggelyukát és tudott érettségizett ember módjára valahogy beszélni.

Ebbe a képletbe beleavatkoztak az oroszok azzal a joggal, ahogy ugye két szomszéd veszekszik. Dobájják a döglötttyúkot, ráengedik a másik heréjére a kondát, ilyesmi. Az ukránok csak olyanokat csináltak, hogy lopták a gázt és nemfizettek és zsarolták az oroszokat a gázátengedéssel és Oroszország olyan nagy testvéri türelmet tanusított az ukránok iránt amit az USA történelmében nem is olvashatunk. A Fényes Felvilágosultország sokkal kevesebb és kisebb súlyú provokációkért legázolt szuverén államot. Sőt, ugye Szerbia semmi olyant nem csinált, ami Koszovó kierőszakolását igazolná.

A Krím orosz terület, 1954-ben valami szovjet trükk kedvéért rajzolták Ukrajnához, de maga Ukrajna is efféle trükkös entitás.

Azért a fejlettekek meg szájjalliberálisok szivesen pampognak un "elnyomott kisebbségek" jogaiért és a kelet-ukrajnai oroszok bizonyos háborgásai teljesen jogosak voltak
Ezzel nem azt állítom, hogy az oroszok nem velőig aljasak az orosz-ukrán testvérvitában.
Hanem azt mondom, hogy az orosz-ukrán testvérvita az elsőtől a hetvenjkettedik sorig orosz-ukrán belügy, a hetvenharmadiktól a 249-ik sorig Európa belügye
és az amerikaiaknak coki és kuss oda. Főleg azért, mert eleddig ahol ők elkezdték a móresüket, mindenütt balul ütött ki.
Kuss John Biden-nek Ukrajnából és kész. (Majd most már kuss lesz neki...)
Azok az ukrán politikai csoportok akiket a Jók és Igazak és Fejlettek támogattak, semmivel sem különbek, mint az orosz szeparatisták. Az ukrán gerilla magánhadseregek nemkülönbek az orosz truppoknál ésígytovább. Az orosz - ukrán válság nem jó és rossz harca, hanem rossz és kész. És nem az a megoldás, hogy pártfogolom a szegényjó ukránokat és beállok fikázni az oroszokat.

A legnevetslégesebb a magyar jóoldal seggnyaló stréber ugrabugrálása és ácsingózása az oroszok ellen. Kb, mint a magyar hadüzenet volt a Szovjetúnió ellen. Köhög a blha. (orosz eredetű szó a magyarban...)
Zárjuk ki a büdös rosszulviselkedő oroszokat Európából? Mucsacsosz! Utópisztikus tervek az oroszgáz nélküli életre? Ugyanmár.

2024-re hivatalosan és beismerten is utoléri Kína az USÁ-t. Már utolérte egyébként. Európának nem a régi geci civilizátor fehéremberségére kéne megjátszania magát, hanem fölfigyelni arra, hogy a dolgok a Távol-Keleten történnek, a tengely a Csendes óceán nyugati partjain forog. Az ausztrálok már tudják ezt. Jó, az nem annyira komoly, hogy a kozmetikaipiac első három legnagyobb felvevő országa (1. Dél-Korea, 2. Japán, 3. Kína [valójában Kína az első, csak ugye ők lefelé csalnak] de már az autógumi ipar is oda súlyozódik, a fos osztrák Semperit autógumi szarabb minden kínai guminál már. A Pirelliben 61%-ot szereztek a kínaiak. Leurallták az egész autóalkatrészipart, főleg utángyártásban és ott tartunk, hogy a spanyol meg az olasz utángyártott alkatrész a fos, nem a kínai.

Nézzél meg egy V.A.G SUV álterepjárót és vesd össze azon az árszínvonalon egy KIA/Hyundai-al. Ugyanazért a pénzért fos európai autót kapsz.

Frick László Intézet 2016.12.01. 14:19:17

@maxval bircaman BircaHang szerk: Maga értelmezően olvasni sem tud, akkor hogyan vizsgáztat. Olyan maga, mint az a tanár, aki nem javítja a dolgozatot, csak úgy beállít és rámutogatásra oszt jegyet. Hol a hiba? Tanár úr, mire adott egyest. Hókusz-pókusz ez, hogy maga rámondja oszt úgy van és kész? Tessék már mutatni valami szellemifölényt, tanár úr. Képezzen már jogalapot arra, hogy engem tanulni küldhet. Mihez képest. Kihez képest. Tán nem magához képest? Egy eredeti gondolata nincsen, uram. Tessék már "kipirosozni" a szövegeimben a tévedést. Jaj, alig várom, hogy érdemben cáfoljon. mi volt tegnap? Tegnap kétszer égettem be Önt. Ma háromszor. Mit akar még?

agytörzsy prof 2016.12.02. 16:12:28

Liberalizmus, kommunizmus, fasizmus, imperializmus, x-izmus, y-izmus, z-izmus. Mindenféle ideológia (-izmus) csak egy csokireszelékkel meghintett cukormáz amivel egy jókora nagy gőzölgő szardarabot vontak be, hogy aztán jóízűen lehessen fogyasztani azt. A hatalom, a rendszer és az azt megtestesítő emberek képviselik a szart, mert valljuk be, rendes és jólelkű ember nem vágyik valós-, pláne nem látszat hatalomra. Ha valaha volt is valami tartalom, valamilyen eszme a mostanra kiüresedett és jelentésüket vesztett, elcsépelt szavak (izmusok) mögött, valójában csak ízfokozónak használják a hatalmi szar fogyaszthatóvá, mi több, kívánatossá tételére. És lehet bármire hivatkoznia a hatalomnak, Marxra, a szabadságra és nyitottságra, egyenlőségre, multikultira, Istenre és az egyházra, tökmindegy, csak valami fennkölt dolog legyen és már kész is a máz. Az ideológiák megkímélik az embereket az önállóság terhétől, és mindössze annyiban különböznek egymástól, hogy az egyik sárga és banánízű-, a másik pedig rózsaszín és eperízű mázzal vonja be a szart. És persze megadják az illúzióját annak, hogy helyesen gondolkozol, az eper finom, de a banán az nem. A banánisták szerint pedig fordítva. A szar pedig mindkettőben benne van, de erről nem beszélnek. Persze amióta hatalom létezik, azóta mindig is szükség volt az édes borításra a hatalom szilárdan tartásához. Ne értsetek félre nem az anarchiát pártolom, és a hatalom intézményével sem lenne semmi bajom, ha a világ jobbá tétele, a problémák megoldása és a fejlődés elősegítése lenne a célja, nem pedig önmaga jutalma lenne.

Frick László Intézet 2016.12.05. 10:20:18

@agytörzsy prof: Ebben a blogban a maimarketing húzásaival, a divattal, a fesönnel szoktuk szemléltetni ezt a működést. Miközben a maiszabadság látszólag korlátlan, a választék felfoghatatlanul sokrétű és végtelen variációkban látni burjánzani, valójában és egyébként minden csak monopóliumra, egyeduralomra, kizárólagosságra tör, trösztökbe és kartellekbe verődik s a valóságos választék a nullához közelít. Marad esetleg egy-egy piac-szférában 3-4 uralkodó gyártó, ezek a piac 97%-át uralják le, közben meg a sokmilliárd vásárló mind azt hiszi hogy amit vásárol, azt ő akarja megvásárolni, ő aztán annyira egyedi és megismételhetetlen és ő majd tudja.

Szerintem a legcukibb a mai korszakban a nyitott társadalomba vetett naív hit, a szabad mozgás és a véleményszabadság illúziója. Bekajálják az emberek, hogy ez az első korszak, amiben multikalcs van, lehet és az mennyire egy kurvára sokszínű szivárvány.

Pl a magyar társadalmat máma is kirekesztőnek fikázza le a magyar megmondóember, holott a magyarok Európa legnyitottabb és legbefogadóbb népe máig is. Egyetlen más európai nép családnevei között nincsen ennyi idegen-népnév, mint a magyarban.

Az un "Sötét Középkor"-ban, egészen a Felhomályosulásig Európában multikalcs volt, átjárás a kulturák között. Egy német, cigány, román, orosz vagy cseh úgy döntött, hogy egy szabad magyar királyi városban letelepedik, jelentkezett, megmondta a nevét, beíreták a lajstromba , ha Stefón volt, akkor beírták István az Horvath.. és akkor ezzel egy Horváth család ágazatai eredtek meg. Az nímöt embernek meg a jedzeő azt írta be: Nimöt[h].

Nicola Subic Zrinski horváth főnemes pl annyira szerette a magyarokat, hogy elhatározta, ő magyar és tessék, lehetett neki.

Folyamatos fejlődéshaladványnak a móóókszisták állították be a világot -egyébként minden pulzál, ez a Világegyetem őstörvénye,, szív, sűrít, gyújt, kipufog -ahogy Gyulafirátót költője ezt zseniálisan megfogalmazta. Most kipufog, aztán majd megint szív, sűrít, gyújt ésatöbbi.

2016.12.05. 10:43:47

@Frick László Intézet: Ciklikusan zuhanunk egyre lejjebb, hogy a vaskorba visszaérve kezdhessünk egy újabb aranykort. A görög mitolgáiban csodálatosan le van írva ez a körforgás.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.12.06. 23:35:09

@nagyjoco: ugye te említetted itt Raffay Sarolta könyvét?
Most olvasom, nagyon jó, köszi!

2016.12.07. 12:28:49

@Dinamuki: Igen. Nagy kedvenc, olvasd egészséggel!
süti beállítások módosítása