A bolt, a bodon[y] eredetileg építészeti megoldás-pl egy fal erősítése [-> boltív].

http://arch.et.bme.hu/kep/image1766.jpg

Mit kérdez máma -természetesen aljas, uszító szándékkal- az index jógyereknyál magazin?

Az idén eldől, kinyitnak-e a boltok vasárnap

 

Hát hogy az elárvult telefaXXXXomba ne nyitnának boltok vasárnap!

 

Sőt, amióta a hypermarketeknek, nagyáruházaknak vasárnap zárva kell tartaniuk, jó sok önfoglalkoztató vállalkozó gründolt boltot, Vagy a tulajdonos beáll a hétközben alkalmazottaival működő boltjába árulni.

Talán még emlékeznek olvasóim a trafikmutyi kirobbanására, hogy kellett már sajnálnunk a derék kisvállalkozókat, akik nem nyertek a nemzetidohányboltok pályázatain. Nahát a vasárnap is nyitvatartó boltok hősei ugyanők, ezek a derék kisemberek! És ha sikerülne a fagyasztóitársadalom fogyasztásikényszerében vergődő magyar néppel visszaszavaztatni a vasárnapi shoppingolás lehetőségét (mert vasárnasp is nyitvatartó boltban különben bárki tud vasárnap is vásárolni) akkor,, brühühü és hüpphüpp... ezek a régi trafikáriosokkal egyívású kisemberek mind bezárhatnák a vasárnap is nyitvatartó boltjaikat...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr118573566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.06. 19:22:40

Hali a Fidesznek van egy csöpp esze, eltörli ezt a hülyeséget.

2016.04.07. 09:34:43

Nem bezárhatják a boltjaikat, csak csökken a forgalom. A CBA kismillió üzlete nyitva van - nekik is csökken. Hát brühühü. Számomra ez midnig is a lex CBA volt.

vasarnapi-nyitvatartas.cba.hu/

Frick László Intézet 2016.04.07. 09:39:25

@nagyjoco: Ebből a KDNP vénszarosainak hagyott "játszótér"-ből a FIDESZ csak rosszul tud kijönni. Már az NVI döntés délutánján, amikor 2-3 órára meglebegett, hogy Nyakónak hagyják, akkor a jógyerekek sikoltoztak, hogy ebben ugyan mit cselez a FIDESZ. Annyira esztelen már az orbáncentrikus Világkép Síkbolygólyán a két egytábor, mert cocojológijai értelemben a "két tábor" emberei mind a nagyidai cigányok... Csiki-csukiba vitte magát a FIDESZ, ha máma eltörli a hypermarketek vasárnapi bezártságát és ezzel becsukat tízezrével kisboltokat, amik vasárnap többet árulnak, mint egész héten... Ebből már nem tudnak jól kijönni, hasonló ez az iskolaügyhöz. Ha Áder és Orbán Pukli lábát csókolgatva kér elnézést és azokat ülteti le velük, akit csak kérnek, az se megoldás, akkor is jajojnganak a jógyerekek... Gréczy kijelentése a támpont, az iskolaúgy megoldása Orbán távozása. Tkp mindennek a megoldása csakis Orbán távozása lehet, az mindegy, hogy miről van szó.

Orbán bukásának egyik fő oka a "klasszikus politizálás" -ennek egyik bizonyítéke az a "KDNP"-s cucc. Van egy nulakiterjedésű nemlétező párt, aminek a muftijai azért szeretnének testesülni, erre Orbán odalökte nekik a hypermarketek ügyét, hogy legyenek bezzegnémet alakú bajorvasárnapdélutánok... meg hogy valami komolyat is kapjanak, odalökte nekik az iskolaügyet... Szintén Orbán "klasszikus politizálás"-ának gyöngyszeme, a Jobbik sínre tett kishajója vitorláiból a szelet kifogni... Minthogy ugye, ezt ne is részletezzem, a Jobbik 2.0 kishajója nem vitorlás, hanem kerekes és motoros és ezt a prozsektet ugyanazok a csöndesamerikaiak pénzelték, akik az LMP-t is. Ésháűt a cél is klasszikus csöndesamerikánus volt>.. és be is jött :D Semmi sem indokolja a Jobbikkal szemben a klasszikus politizálást.. hiszen a Jobbiknak semmit se kell tennie. Csak ülni és várni, hogy a különböző erők eléjük tolják a választóibázist.

2016.04.07. 09:50:37

@Frick László Intézet: azért a CBA elégedett volt a törvénnyel, maradjunk ennyiben. Hogy akkora nyitvatartó ipar épült volna rá, én sem annó Debrecenből, sem innen Fejlettfővárosból nem látom. Amíg én a kereskedelemben dolgoztam, alap volt, hogy vasárnap nyitva vagyunk. Keresni is akkor lehetett, vasárnap kevesen jöttek, de azok vásároltak is.

Ami a jobbikot illeti, az számomra egy vödör húgy volt, amibe Orbánt akarják belefojtani...
Szerintem hülyeséget csinált a Jobbik, hogy beállt az mszp mögé.

Frick László Intézet 2016.04.07. 10:19:29

@nagyjoco: Még a köcsög Dudkó a bezzegausztriázás kapcsán kivesézte ezt. Meghátugye a bezzegnémet szépségeszmények. A bajor vasárnapok.
Én is dolgoztam kereskedelemben, tényleg, a vasárnap erős volt, főleg ebédfőzés idején, egy kila só... valamilyen tészta a levesbe, aztán megint, most egy koczka szárított csirkebőr... effélék... Van-e szeleteltkenyér. Ha nagyon meg akarjuk piszkálni, akkor a tákolgatás folyamányai a gázosak, pl az ingázók reggelivásárlása. ugye a Másodosztályú magyarországon a dógozó fél3-kor kel és jól jött neki,k hogy a 3-kor kinyitó bótban be tudott vásárolni. Emlékszel a papírújságokra, az egfy szólás volt, hogy 'a reggelihez az újaság és... az egész valamirevaló újságírótársadalmunk el nem képzelhette ebben az országban, hogy emberek milliói olyan helyeken élnek, ahol az újságot esetleg 11-12 órakor kapják meg, az ebédhez.

A Jobbik 2.0 igen érdekes , szerintem főleg az, hogy gyakorlatilag semmit sem kell tenniük, még vödör húgynak se kell lenniük. Elég jelenlét-dolgokat csinálniuk.. és ölükbe hullik mindin. Csak szajkózni tudom a Dr Vágó bácsi- Gyurcsány tételt, szerintük kell pár év jobbikos kormányzás ennek a népnek, hogy leszokjanak a fasizmusról. (Amúgy az agyérelmeszesedéses Vitányi tanárúr "gondolatai" is odaalapoztak e pompás ideának :D )

Fenehorizont 667 2016.04.07. 11:03:25

boltozat vagy boltív nem a fal megerősítésére szolgál, hanem az a plafon a falak tetején.

azért íves, mert így oldalra adja a terhet, a falra és/vagy egy szomszédos boltozatra, ezért nem kell gerendázni a falak közötti távot, csak kirakni téglából vagy kőből az egészet.

Frick László Intézet 2016.04.07. 12:34:33

@Fenehorizont 667: Így is van, igazad is van és meg sem cáfoltál.
Viszont a TESCO, Auchan, Spar, Lidl, Aldi [TESCO] OBI, Praktiker és a többi, a többi meg a többi nem boltok, de nagyon nem. A bolt... az ... kicsi. Mondjuk szoba nagyságtól esetleg egy családi-ház méretig.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.04.08. 00:14:46

nem tom, itt nálunk újbudán csak a cba volt nyitva vasárnaponként is

nem családi méretű bolt, 4-5 alkalmazott mindig volt

és csak egy-kettő volt a törzsgárda

de miről is van szó

ez az egész semmi más mint egy kibaszott nagy állatorvosi ló

hogy fideszizmusban bármi megtörténhet legyen akármennyire is értelmetlen ha a despota rábólint

ennyi

*****

ps

nekem/nekünk személyesen kurvára bebaszott a vasárnapi boltzár
ugyanis elfoglalt, dolgozó emberek vagyunk
általában hetente egyszer megyünk nagybevásárolni
szombaton bizony sokszor családi/iskolai/baráti/akármilyen program, nekem ugye ráadásul két család

és bizony nem egyszerű

éppen most hétvégén is ez lesz (isklai kirándulás)

vagyis holnap, pénteken, csúcsfaszomban KELL mennünk bevásárolni

ps vége

2016.04.08. 18:55:45

Egy nap öngondoskodás nem megoldhatatlan. Épp vásárlok a teszkóban. Ennyike.

2016.04.11. 14:13:36

Hűha, a kormány eltörli a vasárnapi boltzárat. Egy vinnyognivalóval kevesebb.

Frick László Intézet 2016.04.11. 14:57:55

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egy nagyon okos jógyerekkel sikerült eszmecserélnem Az Amerika Hangja kommentkútoszlopainak mélyén... ... meg A Jók és Igazak más képviselőivel is. S így elménckedés közben esezmbe ötlött, hogy pusztán Orbán Viktorról Magyarország 300 legokosabb embere több, mint 30000 oldalt írt össze, mit mért csinál, milye mitől van. DEhhez hozzáveszem még a pletykaszintet a cigányozással, mint átmenettel, A Jók és Igazak "közbeszéd"-ben közszájakon forgó okosságait orbánról... A XX. század történelmében nincsen ilyen alak, beleértve Rákosit és Kádárt, de nem külön-kölön, hanem összeadva... szerintem még Horthy-t is hozzápasszinthatom nyugodtan. [lábjegyzet: Bájerzsótról magáról többet írtak, mint a Kádár korszak újságírásáról...] S6zerintem én náélad sokkal-sokkal több ilyen szöveget olvastam össze, ráadásul már jó korán. Szerintem te még egészséges, az orbáncentrikus Vuilágképtől mentes szabad életet éltél, amikor én már több, mint 5000 oldal okosságot összeolvastam Orbánról és úgy 10000 oldfal a FIDESZ-ről. De tényleg, a legkomolyabb magyar fényes elmék, olyan tudósok, gondoölkodók, vezető újságírók, akikhez képest a FIDESZ újságíróbagázsa arra se méltó, hogy a kocsikjaik szélvédőjét lemossa.

Mindehez a sok-sok elméleti, tudományos, elemző és röpirathoz meg pamflethez persze még van saját tapoasztalatom is a FIDESZ-ről...

Én magam is jó sokszor írtam a FIDESZ-ről, meg az "elődeim" is. Szerintem a legtöbb jelenségről a legkorábban és a legmerészebben írtam.

Ha emlékszel, Dudkóval is az volt a baj, hogy mért nem azt a kaját szállítja, amihez hozzá vagy szokva. Mért nbem azt írja, amit még 4444 csapból ontanak.

Frick László Intézet 2016.04.11. 15:01:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd: (folytatás)
Nem túl régen, egy hónapja nagyjából, ha jól emlékszem március 12-13 körül, de nem hiszem, hogy 2-3 napnál többet tévednék, Gréczy Zsolt mondta ki a lényeget, a "tanártüntetésekkel" kapcsolatban, bár nem hiszem, hogy a tüntetők szivesen hallgatták ezt a lényeget. Gréczy valami olyasmit mondott, hogy teljesen mindegy, mit csinálnak Orbánék az iskolaüggyel, mert az iskolaügy csak Orbán távozásával javítható. és mindennek egyetlen áfioma van, Orbán távozása. Tkp mindsen ürügy... puszta héjazat, aminek egy a tartalma: Orbán takaroggyon. 2011-ben azért kellett takarodnia, mert 2013-ra majd csődbeviszi az országot, szarrámegyünk, éhezünk, nyomorgunk. Új ájemefhitelre szorulunk, stb. Most a gazdasági cuccokkal nehéz hülyíteni az embereket, ezért más neuralgikus pontokra álltak rá a Jók és Igazak -de ezeknek a pontoknak, sávoknak a lényege a Jókat és Ighazakat se érdekli, a lényeg mindegyikben az, amit gréczy (és persze Feri is) kimondott, teljesen mindegy minden, csak Orbán takaroggyon.

Az egyik kedvenc tévéműsorom a Retek klub Házon kívül című propagandaműsora. Készítenek riportokot, teljesen mindegy, miről. Egyik riportban sem a lényeg számít, minden riportnál az, amiről szól, csak csomagolás azon, hogy Orbán takaróóóggyon mán a faszba.

Eleinte ahhoz voltunk hozzászokva, hogy ami FIDESZ, az gumicsimmaszagú, büdös, kóbászzsírpecsétes, kontár, tákolmányos, eszkába, felibeharmadábacsinált, szakszerűtlen, meggondolatlan, kivitelezhetetlen, "klasszikus politizálás" meg efféle. Ésugye ennek a kontrapunktja volt A Jók és Igazak.. Az ÉSz Emberei, A Tudósok, A Jelentősművészek, A Gondolkodók... de mára
De mára Hannikám, mára.. az Orbáncentrikus Világkép alatt körbe-kariikába, minden oldalon az elvakultság, az esztelenség, az őrjöngés, a hirig.. a logikátlanság, a tákolmányság, az eszkába... Minden csak szándék kérdése, és azzal a móccerral, ahogy a Retek klub Házon kívülje vagy a 444.hu napi termése készül... azzal az erővel minden és az ellenkezője is bizonyítható, mert semmiben sem a lényeg a lényeg, hanem az Órbánn takaróggyon mánn a píccsába. Minden ezen keresztül van leszűrve.
A Hosszú Katinka ügy kapcsán szerelmünk Szily László két céllal is szembement a trendnek. Az egyik cseles volt, a régi blogvilágban megszoikott móccer, amivel a semlegeségét tettette a polpancser blogger. A másik sávban viszont teljesen igazat lehet adni Szilynek: ne bassza már meg a Jóisten, hogy ennyire mindenre rá legyenek már szorulva A Jók és Igazak, hogy minden-be-de-mindenbe ennyire bele kéne kapaszkodni.

Itt van a kopaszok ügye:
Egy fidesz és orbángyűlölő vén baszatlan picsa, akinek kb annyi esze van, mint egy szotyolaárus kofának, kitalálja, hogyan lehetne jól kibaszni orbánnal meg a FIDESZ-szel. Elkészít egy "ellenbeadványt" aztán megszopatja a kopaszokat azzal, hogy ő (még mindig, mintha, misem) fidesznyák, hiszen a kopaszok úgyse járnak utána. "Ismerem a Dajcs Tamit!" "Ismerem aaa Gabííít, akivel tik is jóban vagytok" ..akár még a telefonszámát vagy ímélcímét is meg tudja mutatni a kopaszoknak... de ebben az ügyben nem is a vén baszatlan picsa meg a kopasz zsíragyúak a lényeg, hanem
A Nyilvánosság Ereje és Nyakó.
A lényeg az, hogy Nyakó a Retek klub Házon kívül című műsorának a blokkolóautomatót simogatva ad riportot, A ripoorter picsának annyi esze sincs ugye, mint tyúknak, direkt hülyét küldenek oda, rákérdez Nyakótól a riport végén, hogy ha már a blokkolóautomatánál van, akkoör mért nem marad ott... Nyakó (aki nemrég a FIDESZ betojásáról abajgott) szemrebbenés nélkül azt mondja, hogy fél a kopaszoktól azért, mert hű mi lesz, ha ottmarad az automatánál. És figyelj, mert megint lényeg következik: A riporter picsa nem azt mondja, hogy "Eb ura fakaó!" hogy majd ők ott tartják a kamerát és kamerázzák, ahogy a kopaszok ellökoik onnan Nyakót, mert ez a nyilvánosság ereje ugye.. annak a lényege... Hanem Nyakó elvonul hátrányba a fal mellé. És innen már nincsen NYilvánosság ereje, a riporterek vagy nem kapcsolták be a kamerát vagy összuepakoltak és elmentek vagy ugyan felvették a műsort, de a riport szerkesztői nem találták érdekesnek

Azt, hogy Nyakó a kúriáról elsőként kapta a telefonhívást. Szépen végighallgatta a hívást, levette a füléről a telefont
MAJD
később "Erdősiné picsa segítője is megkapta a hívást, de ő már a füléhez emeléssel egy mozdulatban indult is a blokkolóautomatához.

Itt jön 28 másodperc, amit szelektívténykezelt a jógyerekmédia, mert ha akarom... ha nagyoin elvakult vagyok... ha a gyűlölettől már nem látok, akkor akár el is hihetem, hogy a kopaszok akadályozták nyakót akkor, amikor már egyébként akár ne is akadályozták volna, mert "Erdősiné segítője" visszafelé mozdult az automatától.

Frick László Intézet 2016.04.11. 15:01:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tudod, a fideszizmus látletete, az pipa, megvan.
Az a baj azonban, hogy ha az ember nem az oörbáncentrikus Világkép alatt él, hanem független és szabad gondfpolkodó, akkor Nyakóból se kér, olyan "nyilvánosság gecijé"-ból se, amit a Retek klub rejszol... és egyáltalán Amerika hangjából se kér és a 444-es nyálfazekakból se kér és Gréczy Zsoltból se kér és Pukliból se és Juhász Russo Peter-ből meg pláne nem kér... és Nyakót meg Erdősinét összekötözi és egy faszkorbáccsal ciróka-marókálja...
Ez a baj HJanni, de nagyon nagy baj.

Frick László Intézet 2016.04.11. 15:04:43

@nagyjoco: Nincs most időm utánanézni, Az Amerika Hangját Bede halottimatekos, az ultrabalos 70-es évekbeli terrort a maival összemosigáló cikke óta nem olvasom, de biztos vagyok benne, hogy kurva nagy a rinyálás a hypermarketnyitvatartás felszabadítása miatt. És a sebajozás, hogy akkor majd nyomjuk máshol.
süti beállítások módosítása