Az elmúlt féltucat évben, főleg télvíz idején plázákban és hypermarketekben csöveztem.Az állandó-ottlakos csövesek gyanakodva is méregettek, most le kell-e számolniuk velem, bitorlom-e az életterüket és piacirészeiket, konkurrencia vagyok-e, de mivel, mint a pincérek, ők is jó emberismerők, hát hamar rájöttek, hogy egy másik, számukra érdektelen kaszthoz tartozom. Szánakozva néztek rám, hogy ennek a vidékiparasztnak még dolgoznia is kell annyiért, amennyit ők vásárlókocsivisszatolással egy délelőtt kaszálnak.. 

A plázák meg hypermarketek a konzumpicsa fejlettemberek templomai, újabban a Mindenhatooooo is ide szorítja őket SEOL főangyala segedelmével.

Egykor kismama voltam, tehát anyai szívem megdübben, ha éddybabbut látok, totyógócska kisgyereket.

Isten létezésének egyik bizonyítéka Johann Sebastian Bach zenéje. A másik az, hogy a Dunakesziben, a  a Fosony bejáratainál még nem trancsírozott széjjel autó 2-3-4 éves kisgyermeket.

Nem tudok a látvánnyal betelni. Befejezvén a vásárlást a kisgyermekes anya ill. szülők (incl nammami) elindulnak a bejárat felé... ekkorra ugyanis  nagynehezen összevadásszák a totyogócska kisgyermeküket, aki addig szerte és szertelenül, szét, valamint  össze-vissza, felügyelet nélkül kóborolt, tólük 30-300 méterre eltávolodván az eladótérben, vagy ahol akart.

Az az elmaradott félfeudális vidékiparaszt társadalom, ahol a fejlettlenség miatt még nem alakul annyira az elidegenedés, hogy bármely felnőtt is ne kérdezzen meg egy 2-3-4 éves gyermeket, ha látja, hogy nem látja még 50 méterre se a szüleit-felügyelőit, hogy eltévedt-e, hol vannak a szülei. A nagyonfejlett, tehát modernül elidegenedett ember lárvaarccal ránéz a kilós kutyakonzertoronnyal piszkálódó kétéves gyermekre és nem gondol semmit, esetleg annyit, hogy ehhez neki nincsen köze, hogy egy idegen picsa szülő kiskölöke magára borít-e 80 kiló kutyakonzervet.

Ott tartunk, a kibejáratnál. A 2-3-4 éves gyermek már nagy rutinnal készül az ajtónyitás csodájára, tehát amikor a kanyarból rábakkannak, rohan is. Anyci, mammi, apci, báttyó, apámfasza is teljes lelkinyugalommal szemléli a kibejárat irányába szaladó gyermeket. Rá nem szabad szólni, mert ennek az egésznek van egy eufém megkoncepcionálása A Szabadságra Nevelés című frappánsan hazug és önáltató címszó alatt. Magyarul arról van szó, hogy a gyerek még csak-csak becsúszik, de a várható 18-32 évi rabszolgaságot és kötöttséget mindenki ugye igyekszik azért elég kényelmesen végigélni.

Tudni kell azt a dunakeszii Fosonyról, hogy egyirányú út, a városka felöl az M0 felhajtó felé, vezet el a monstrum és a parkolók között. A parkolót messze, a Megyeri hídra felfutó út felé két körforgalommal kerüli el az út, tehát az ügyes emberek autókkal a parkolót kettévágó úton 70-110 km-h sebességgel rövidítenek, azonban vannak mégügyesebb emberek, akik ezen, a közvetlenül az épület , a kibejáratok előtti egyirányú úton rövidítenek 50-60-70-nel is. Tehát a kisgyermek nekifut a kibejáratnak, azzal a lendülettel, persze felnőttek is bevásárlókocsikkal, miegymásokkal, oda se figyelve ki-be, szét, össze és vissza... tehát a gyermek a lendületével egyenesen ki erre az egyirányú útra, majd a parkolók felé. Snitt, nézzük meg a szülő///szülők///drága nammami arcát: Idegesek? nem. Izgulnak? nem. Akkor ezek szerint ők is istenhívők, mint én és tudják, hogy a kisgyermeket csak azért nem gázolja el egy autó vagy tolat rá a parkolóból, mert Isten tengersok dóga mellett a picsa szülei helyett is óvja és figyeli.

Természetesen ellenpéldákat is látok, a bevásárlókocsikat úgy alakítják ki, hogy az arra amúgy is szivesen felkapaszkodó gyermek a szülővel szembefordulva fölülhessen. Huzat van a kibejáratnál és mely bájos a magasankvalifikált apa, amidőn leánykája fejére rántja a tutyit -van egy lányosapa testvérjó blogbarátom, eszembe jut ilyenkor, nyilván ő is ilyen apa volt a kicsijeivel.

Kedvenc 444-rovatom a picsinfó munkatársnője tegnap könnyengyorsan elintézte a melót, nyilván kapott a fészen egy poenvideót, amin a tipikus konzumpicsatársadalom anya-gyermekével alakulata látható.

 

főz, [rendel valami kaját vagy bepakol félkészet a mikró'ba]  mos, [betölti a mosógépet meg kiszedi a mosottruhát és tereget]  takarít

Drágám, mit csináltál itthon egész nap?

  • február 20., péntek 18:31
  • anyaság
  • "Nem szüljük tele ezeknek a Kárpát-medencét! És nem is tudnánk !44!!44!"

Á, semmit. Egy kisgyerek mellett kizárt, hogy bármit is befejezz, főleg, ha a gyereknevelésbe bele se tudsz fogni, annyira alkalmatlan picsa egy szülő vagy már és a lustaságodat laissez faire-nek koncepcionálod meg.

Az alvásminuszos, kényszerizgága gyermek (az alváshiány természetes izgatóhormonokat és enzimeket termel a szervezetben) , mivel a szülők-nagyszülők a gyermekkel való foglalkozás helyett főleg a gyermeket sok-sok, színre "kreatív" meg dekreatív játékszer megvásárlásával vélik letudni, a gyermek megfigyeli azt, hogy ha ezeket a számára tök érdektelen mindenféléket elkezdi hajigálni, meg amivel a mami helyette foglalkozik, azokat is, akkor a hülye mammi mindig körülötte van és ezeket a szétszórt tárgyakat is ő is mozgatja, meg még szól is hozzá, a gyermek számára nagyon fontos édes anyai lehelet az arcába csap, sat.

Voltam kismama is. Ha rövidíteni  akarok a szövegen, akkor: svéd típusú tökösmami.

http://graphics8.nytimes.com/images/2010/06/10/world/europe/10sweden-1/10sweden-1-articleLarge.jpg

A kép a New York Times Online jogtulajdona

Az teljes igazság az, hogy attól, hogy én kismama voltam, még szerettem volna a nap nagy részében azt csinálni, amit akarok [-> GYES -szindróma]. Vagyis semmit. Nagyon furcsa paradox , a fejlettkimmamucilik számára ma már felfoghatatlanul bonyolult megoldást alkalmaztam erre. Kötelező napirendipontokat tartottam be, mondjuk kb 2 hétig kellett tartani, aztán már a gyermekeim maguktól ráálltak. Gyeses pinásmama sorstáraimnak, amikor a példabeszédemben ide jutottam, már ilyenkor villogtak is tízkörmei a pofám letépésére. Hihetetlen, de igaz , hogy

az emberek, mint e Föld más állatai is a nagyonfejlettemberek kivételével, igazából a rendszerességet kedvelik.

Az ősembernek nem volt még időmérője, sőt, az időt, mint olyat, amiről Stephen hawkinh a besztszellerében tanít, nem is találták föl. 

Az én gyerekeim nem voltak még egy hónaposak, amikor az éjszakát 22-06 óra között végigaludták, na jó, hasfájás, fogzás, kisebb náthák erősítő kivételével. Nagyon kényelmes volt, összesen annyi lemondással, hogy naponta 5.50 és 8 óra, 12-13 és 18-20 óra között nem azt csináltam, amit akartam, hanem azt, amit mégjobban vágytam addigi életemben, hogy majd gyerekeim legyenek és azokkal foglalkozhassam. Nem tologattam a napirendipontokat azzal, hogy most a picsám viszket, vakarni akarom és nem a gyerekre baszni el az időm, ráér fürödni este 9-kor is vagy kihagyom. Máma majd eszük 13 órakor, mert ismétlik a Dallas-t. Elbeszélgettem az időt más kimmammucilikkal és így nincs időm főzni = vizet forralni a konzerv bébiétel felmelegítésére.

Pl minden este megfürdettük A Családfővel és A Ház Urával a gyermekeinket, amíg erre önállóan nem lettek képesek. Nem azért fürdettük meg őket, mert piszkosak voltak, hanem azért, mert a csecsemő és a gyermek számára a fürdetés egy különös rítus, ami a szüleivel fonja össze, élvezet és kellemes. Ugyanis a mai picsamagazinok arra a picsaságra szorítanák rá az embereket, hogy ha még esetleg vállalnak egy gyermeket, azt csecsemőkorában szabad nem minden este megfürdetni, akkor egy napirendipontttal kevesebb és 2-3 csakis pénzért, üzletekben konzumálható picsababakozmetikai termék megvásárlásával több = NŐ A FOGYÁS!

A gyerekeimmel akkoriban se volt több problémám, amikor már félig-meddig önállóan is tudtak játszani, totyogócska korukban is délelőtt 3, délután 3 órát aludtak legalább és az éjszakát végig.

Ha a picsinfó illusztrációját megvizsgáljuk, akkor egy szemre nagyon aranyos és édi anyuciliből csinál majmot és hülyét a gyereke. Hogy én mennyire nem tudom sajnálni egy kicsit se, viszont hogy röhögök szegény anyucilin! 

Az ok velődermesztően egyszerű. Túl sok és fölösleges játékszere van a gyermeknek, az anyci az egyik oldalon szedi és gyűjtögeti, amit ő a másikoldalon kiszór, aztán térfélcsere. Ki a hibás? A gyermek a felelős? Veleszületett tulajdonsága ez? Azt az időt -ez a kép maga legrémületesebben és cáfolhatatlanul bizonyítja- tehát azt az időt, amit a mammucili a játékszerek szedegetésével tölt, fordíthatná a gyermekkel való foglakozásra (játék, játék kezdeményezése) is. 

A konzumpicsaember nem bűnös, hanem a komplexmarketing áldozata.

Pl a gyermekjátékgyártás marketingje is a veddmeg-úndd meg-dobdel játékokat preferálja és mivel a 0,2 -22 éves gyermek önállóan még nemnagyon vásárol, nem egy combos vásárlóiszegmens, hát a szülőket célozzák... illetve verik át. Az egy gyerekre sok-sok játékvásárló jut, egymással is versenyeznek, jónagyot és drágát és teljesenfeleslegeset vesznek. vagy "korszerű" kreatívjátékokat, de abból akkor mindjárt hat különbözőfélét (ezt látjuk a képen, legalább háromféle felesleges.. szerintem még korai is... )

"Megfigyeltem picsaszülőknél [voices of-daddy-and-mommy. "Ne bazd már, a kurva anyád Kozár! Gyere le onnan Misel! Ájjá föl má'" Nem megmondtam, hogy ezt a szart ne hozzátok kii, a gecibee máá!' "] A "játékidő elsőfele azzal telik, hogy a teraszról a szülők egypercenként leordéjjanak valamit Mislennek és Kozárnak, pl hogy ne hurcobáljanak ki annyi  játékot a játékszobából, ha úgyse játszanak vele [reklámhely: ha már kurvasok a fölöslegesjáték, lehet venni játéktároló dobozokat is a szortírozásra!" ] a játékidő második fele kezdetétől pedig már visszapakoltatnák a gyerekekkel a soha semmire már eleve a gyártó tervezésicéljai szerint sem használhatő és szummárum bruttó  378914 Ft-ot érő "játékszereket". A gyerekek persze igényelnék, hogy a szülők foglalkozzanak velük, erre az egyik legalkalmasabb móccerük az, hogy Kozár Misel, Misel pedig Kozár játékait bassza. Egymáshoz, a betonba, a lugasba vagy csak úgy el, tetszőlegesirányba avagy a másik fejéhez. A szülők eredetileg úgy képzelték el a játékidőt, hogy addig a gyerekek kikapcs' [tőlük, el!!!] s ők végre azt csinálnak, amit akarnak. Ennek az attitüdjuknek köszönhetően azonban még ekkor sem tudnak azt csinálni, amit akarnak.

Ez a laissez fair nem szabadságra és önállóakaratérvényesítő képességre nevel, hanem unatkozó, passzív, dekreatív, ötlettelen, agresszivitásban önkielégítő, a marketingtársadalomban tehetetlenül, aktuális kampányok szerint sodródó picsaembereket nyomiz... 

 

és ha megkérdezzük, ennek mi az oka, akkor Miselnek azt a kibaszott, Kozárnak azt e veleszületett fasz egy természetét okolják a "szüleik" . vagy azt hiszik, hogy aki gyereket vállal, az a vállalás hát ezzel jár...

Ja és még a svédtípusú tökös kismamaságomról annyit, hogy amikor Uram és Parancsolóm hazagyött, akkor meglátta a poprikooschgrumbiere-t a koszmós fazikba-ja zasztalon és rikoltván "Mit csinátá egész nap bazmeg, szalad a ház, jeztetet feőzté???  he e jeee!" azzal bebaszta a sarokba a fazikat. Vagyis ennek összesen két tanulsága lett a számomra,m az egyik az, hogy

nem a fasz teszi a fallokratát, hanem a jövedelemszerzőképesség,

 

valamint nem a gyerekkel való elfoglaltsága miatt alakul ki a GYES-szindrómája a kismamának, hanem egyszerűen ez az állandó otthoni passzívlét velejárója, pl a munkanélkülieknél vagy a nyugdíjasoknál is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr137193403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.02.21. 09:52:45

Ez egy jó poszt.
Egyébként szerintem a laissez faire nem azt jelenti, hogy bármikor, bármit, bárhogyan. Ez éppakkora tódítás, mint bármely szabály életbe lépésekor fasiszta diktatúrát kiáltani. A laissez faire nem mentesít a felelősség alól, csupán annyit tesz, szabad a pocsétában páros lábbal ugrálni, még ha piszkos is lesz a topán, szabad a kontúron kívül is - balkézzel - színezni és forgatni a félfamentest és futkározni a folyosón. És kell napirend, persze, és következetesség és tiszta szabályok. Csakhogy valaminek kell még lennie ott, ha a bezzeg, a poroszos, azénidőmben stb. korosztálynak ilyen onokái vannak. És azok, akiknek a nevelése útján ilyen generáció sarjadt, hát méltányosságból is akár helyezhetnék a pofát súlyba.

Frick László Intézet 2015.02.21. 10:02:34

@ripők: Igazad van, kösz, hogy szóltál, kurziválni, pláne idézőjelbe kellett volna tennem. Az történt az eőjjdefejlődésezmán!!4!!44ban ezzel a kifejezéssel, mint a cinizmus-sal. Egy rakás semmibenhívő síkagyú tudatlan wikiokos googleiánus fasz és picsa a mindentleszólását, "semmibenhívés"*-ét meg a fikamakizmusát cinizmusnak gondolja. Nahát, a lusta ésvagy tehetetlen, önállóéletvitelre is alkalmatlan picsák meg a mindentráhagyásukat így laissez faiere-nek.

*ugyanis már hogyne lenne hívő! sőt: a Mindenhatooo Google-nek áldoz és faszbúkiánus

Amúgy ez a bejegyzésem "In memoriam Ákika, a pocaklakóblogolás első pocaklakóáldozata " Ismered a történetet?

Frick László Intézet 2015.02.21. 10:06:48

@ripők: Mivel már nem oszt ki szinesceruzát, csak megvéteti a szülővel, így esélyt nem kap a kölök túlrajzolni a vonalon. Ha kérdezed, visszakérdez "A tablet korszakában? " Énekórát sem tart ["a mai zene ritmusalapú] és testnevelést sem, úgyis annyit ugrál az a kölök.

Nem csak szűz tankönyvekkel van tele a vidékiparaszt padlása meg kukoricagóréja, de szűzkorongú vízfestékekkel és megnövült tempera!!!4!4!4! tubusokkal is. Persze az értelmiségielit műűűvészóvodákba meg a Marczibányi térre járatja a kölkeit, úgyhogy ők nem érzékelik ezt.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.02.21. 10:28:12

@Frick László Intézet: Egy csomó kifejezéssel ez történt. Egy vélt "szembenoldalival" dialogizálván hajlamos az ember provizórikusan használni a másik szókészletét, igyekezvén megértetni magát. Ballib, kozmopolita, polgári, nemzeti sat. Meggyőzésben meg tódítani, sarkítani, felnagyítani, kihegyezni. Az MMSz erre volna való. És erre volt jó. Fordítani, hogy mi mit jelenthet, mert a fenti banális példákon túl volna még, artikulálandó.
Szerintem egy nagy levegőt kéne venned, és tabularázázni. És nem mihezképest vizsgálódni, hanem annak nézni a dolgot, ami.
A 444-es véleményt meg értjük mán, ugorgyunk.

Jose Grande 2015.02.21. 10:52:20

A modenr feminizums, marketingizmus, hülyeségizmus tlejesen és visszafordíthatalanul tönkretette az embereket. A férfiakat és a nőket is. Innen nincs viszaút - normális dolgokat mondani (a nőknek például szülni kellene) patirachális kényszerterhességben tartás meg szabadásgjogok lábbal/kézzel/fasszaltiprása. Egyből azzal jönnek, hogy mi a normális. Normális az, ami életképes. A nyugati fejlettember nem életképes, és az életképtelenségét napról napra csak növelik.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.02.21. 10:58:40

@Jose Grande: Node, ha a nemnormálisak nem szülnek, az jó, ugyebár. Szóval pszt. :)
Megmég azt mondd meg lécci, hogy a cívisvárosi nemszülő, életképtelen az nyugat-e, és ha igen, mennyire.

Frick László Intézet 2015.02.22. 04:02:11

@ripők: Már Kung Fu Cse ebben látta a problémák eredetét: a szavakat eredeti jelentésüktől elkényszerítik.

Senki nem tudja mit beszél. Nagyotmondás, tódítáás vagdalózás, a szavak elkopnak és szükségben, amikor kellene, már nem értelmeznek, mozgósítanak, nem érdekesek és figyelem híjján hatástalanok. IV. Béla uralkodásának korafélutánjától estevéljéig minden évben annyit gyünatatár!-oztak (aki tatár egyébként mongol volt) hogy úgy 1460 környűl már ki se oda se billentett vóna a rémhírre.

Rátapintottál a szó ár eredetének főokára, és ez úgy működött, hogy jöttetek kommentelők jószándékkal vagy lucskos moslékkavarófával és javírtottatok, rámutattatok. Közben, ahogy a termék-komplex-marketinhnek is vannak univerzális és globális főcéljai, a politikaikommunikációnak is lettek és az egyik fő ilyen az emberek elundorítása a politikától, a levesbe beleokádás és szarás "köpés" címszó alatt. Érzelmeket korbácsolni.

A mocskolódás pl nagyon szép szó, kifejezi, hogy a geciző gecis lesz, a szerve maga, amivel szórja.

Nemrég egy történelmi videó került föl a Vidám Fiúk zkp, ha megnézed, kigondoltam jellegű forrására [ugye, itt-ideföl a csajok gondolják ki maguktól, hogy mi a feminizmus, ezért osztán kb a picsaságot képesek beteljesíteni, mint mértéket...] ... Történelmi volt ez a videó, a liberaliz,mus Magyarországon, a csírái, éppen csak kis gyök-kezdemények, egymásnak mennek és fojtják, a helyszínen jelenlévő derék szocialistaembertípusok, akik 1993-ban magánjelleggel Csurka bácsin röhögtek, amikor hóttirestarujáccióztak is, alig birtak komolyságot eröltetni az orcáikra, rendesen, igazán, velőig 1-től undorodtak, 1 főellenségük volt nekik: a liberálisok. A liberálisokon belül pedig elkülönb9öztették a taknyokat és a zsidókat. A takonyok a fiatalok voltak, a zs9idók meg a szakállas _pullover_-es bácsik. [Látod, erre, hogy _ez_ a kurzív jele, kikoránkel tanított meg ]. Innen az osztozkodó medvék c. mese kezdődött el. Közben az egyik liberálispárt egyellőre réthorikaiműveletek keretében elkezdett "jobboldali szavakat-kifejezéseket fölvenni", a másik pedig -és ez még az 1994. májusi önamputáció és öngyalázás előtt történt!!!- elkezdte szétdefiniálni magát, mindent tisztáztak, csak azt nem, hogy mi a magyar liberalizmus, ugyanis ezt maguknak vindikálták volna, egyrészt, hogy senkimás, másrészt azt, hogy nehogymá' majd ők, mert a cégnévben benne van, majd őkl megmondják, hogy ki a liberális... elkezdődött tehát eg nonszensz-állapot, amikor a liberalizmussal elemien, molekuráloisan, nukleárisan össze nem egyeztethető Igazoló Bizottság jelleggel kezdett működni a párt, ez az attitüd fulladt bele a szákjjalliberalizmusba, miszerint összesen anny9i maradt a liberalizmusból, a deklaráció, Mi Liberálisok illetve amit most Fodor Gábor folytat, A' Liberálisok [münk vogymuk] Röviden az MSZP akik az igazoi, régi letűnt médiaháború korában amúgy nagyjából egybevágólagosak voltak a Szellemi Élcsapattal is [vezető újságírók, jelentősművészek, eszteták, filzófusok, 1 fő szerkesztőségititkárnő, Magyarország legszebb Női Seggének birtokosa sat.] elkezdték A Viktort karakterrombolni [1.takony.2.vidéki. 3. cigány.... ] az SZDSZ-t meg elcsábítani, főleg egyszerűen: pénzzel. Ez egyébként ma is így működik, pl a geccojoakecod esetében, pár jutalomfalat és akkor a fiúk maguktól az ingatlngirdetések közé beválogatnak egy autóhirdetést azért, mert pont be lehet montázsolni egy hangulatkeltési sávba és pol. megfelelő. Gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az ÁÉlet és Irodalom honor-rendszere, van, aki kap honoráriumot, van, aki nem van aki egy igazi jlosszáért 2000 Ft-it és van, aki egy gyerekszáj kis viccecskéért 50000-et, és közben ez az orgánum a korrupcióellenes harc bástyája szeretne lenni [annyi dicséretükre, hogy ne A Tévé ill A Rádió eszközeivel és költségvetéséből és fizetett alkalmazottjaiként maszekolván indultak és ezen az erkölcsipiedesztálon billegve szidalmazták Mester Ákosékat]

Végül a poen: Azok az emberek, akik tudvántudva félreértelmezó szátárazással szándékosan butították az embereket, majd mikor az emberek már eléggé beszűkültek, felnőtt az első teljesen politikaianalfabéta nemzedék [a maga 100000 fő kommunikáció-papíros fiataljával... Az Egyetem politológia-tanszéke olyan politológia diplomásokat termelt ki, mint Dúró Dóra] és Az Aktuális Szellemi Élcsapat felvette a váci utcai átverőséttermek pincéreinek és szakácsainak az attitüdjét, a beleszarva tálalt leves lehúzós számláját kifizető buzi (paraszt illetve köcsög) még szégyellje is mahát azért, mert ilyen könnyen átverhető hülye. És amikor Hanni néninek mutatom e pincérek attitüdjét, akkor azzal kér elnézést ezen emberek fölött, hogy mért nem azzal foglalkozok,, amit ezek a vendéglátósok szoktak példaként bemutatni a paraszt lehúzására, a lacikonyhásokkal meg taxisokkal és népművészeti szuveníresekkel meg nejlonbetyárokkal ...

Jose Grande 2015.02.22. 12:05:41

@ripők: A Csúszás miatt én csak olyan fempicskat ismerek, akik mondjuk 100%-ig el tudják látni azt, amit még az anuykájuk is tudott falun a hatvanas években, viszont kénywelmi okoból nem süzlnek (se nem pasiznak mélyebben), isznak, sok tízezret költenek szőrtelenítő regernárlókra és jó ötlenek tartják az svéd tipusú feminizmust. Ez biza nyugati mentalitás.
Életképtlen defincója egyszerű, ha nem vagy képes utódokat világra hozni és felnevelni,életképtelen vagy.
A mostani 20 évesek pedig annyival rosszabbak, hogy ők már főzni és haztartást vezetni sem tudnak, mert a mami mindent megcsinált, hadd tanuljon az a gyerek.

Jose Grande 2015.02.22. 12:17:37

Azzal viszont vitakoznék,hogy a konzumpicsaember áldozat lenne. A konzumpicsaembernek az a baja, hogy nem akarja vállalni azt, hogy ő felelős mindig, minden helyzetben - magyarul nek akar felnőni. A komplexmarketing épít erre - és nehezíti a felnőtté válást - de nem fogható rá.
És itt egy cikkpáros arról, mi történik, ha egy picsinfós aról mer írni, hogy a szingli létért a szinglik a felelősök, és nem jó az (sőt mi több, rossz):

www.letenyemedia.hu/cikkek/ko-gazdag-new-york-i-pi..ak-kontra-magyar-szingliseg----a-szingliseg-vegul-is-nyomorultsag.html

Na azonnal lecsap rá a gondolatrendőrség:

www.nlcafe.hu/csalad/20150220/szingliseg-hazassag-boldogsag/

Frick László Intézet 2015.02.22. 18:08:38

@Jose Grande: @ripők: @Dinamuki:
Ha én lennék Csili Csala bá' piri-a-parádé ráhoznám ezekre a feminimopicsoidokra Satanellát, aki koraifeminista-szüfrazsett újságírónő volt, szabadidejében Krúdy Gyula felesége és még szült is két gyereket ebben a házasságban. Satanella tizenkettőt ezekből a steril szagtalan és íztelen picsákból a reggelizőtányérjának a széléről a hajmásvér zaftjával lágy kenyérrel tunkolt volna ki féltucat gyanánt.

Frick László Intézet 2015.02.22. 18:30:13

@Jose Grande: @ripők: Nem, már az én nemzedékem is, a mai ötvenesek, tehát ezeknek a picsáknak az anyjai a nagymosásból kb annyit tudtak, a bugyijukkal beletalálni a szennyeskosárba. Kertet nem művelnek már faluhelyesn sem, nem seprős az udvar, a ház szalad, gőzni hatfélét, pörkölt, tészta feltéttel, fasirt... évek óta hallgatok proletárasszonyokat, mit főznek, olyat, amit húsz perc alatt összeütnek. És nem is ez a baj, hanem... mit csinálnak a Szabadság hozta szabadidővel? Semmit pl fészelnek. Az én nemzedékem lyányainak anyjai azal dicsekedtek itt faluhelyen, ha a lyányuk anynira értelmes volt, hogy hónapok óta minden hétvégén egy szál diszkótáskával egy fillér pénz nélkül, két szál cigivel, egy postinor-ral, egy papírzsepivel meg egy tamponnal mentek föl a faluba szórakozni és vasárnap hajnalban mégis be (és meg)baszva 30 cigit elszívván tiperésztek haza... "Egy fillérbe nem kerül nekem a lyányom szórakozása!" -dicsekedtek az anyák a Ricse korszak hajnalán. Namost ezek a csajok "neveltek" lányokat kb úgy, hogy 2-3 éves korában odabaszta a vidijaó elé "Űsz a picsádon osz' lesed a vóldiznyit"
A történelemtanár meg a Lázadás a Bounty-nt nézette velük három töriórán és tinédzserkorukban már összehúztakk órán 3-4 széket és jó hangosan egymással társalogtak ésvagy telefonoztak. Nem általánosítok, a korsztálynak csak 30-40%-át jellemzi ez, de azt hiszem, ez súlyozó...

Én sírok, zokogok azon a videón, amit ezek a szerencsétlen picsák poenosnak tartanak. Egy 6-7 osztályt járt 15 éves cigányasszony alkalmasabb és felkészültebb a gyereknevelésre , mint ezek a "magasankvalifikált" értelmiseggiek.

A mminap egy hazug statisztoikára hivatkoztak, miszerint inkább a szegényrétegek fiatal női nem vállalják a szülést.
Van egy statisztikai módszer, amivel a rasszizmus hamisvádja nélkül könnyengyorsan és egyszerűen ki lehet mérni, hogy mely rétegek fogják teleszülni a Kárpát-medencét. Nem kell 15-20 év és a szaporodási ráta fejűlhaladja majd a 2.2 -2,3-at is!

Meg kell nézni a 12-17 éves életkor között első szülő nők adatait, a 20 éves kora előtt már 2-3 gyerekert szült nők adatait, a 26 éves korában már 3 vagy több gyereket szült nők adatait.
Aki lányt 17 évesen szült az anxyja, az is szülni foig 17 évesen. Azaz, mire a kortársa, a magasankvalifikált picsa azt az egyet meg meri szülni, a proletár nő 34 évesen már nagymama és 51 évesen dédi lesz, ha első unokája is lány.

Nő a szegénység.-.. de nem az elszegényedés miatt, hanem azért, mert egy proletár szülőpár legalább három gyermeket állít a maga helyébe... Egy proletár nőnek 12 éves korára már nagyon tele a búrája a családjával és 15 éves korában élettársi mkapcsolatba menekül. És persze szül is, mert a gyerek pénzt hoz a házhoz.
A munkásosztály alsó, leszakadó szélei különélési papírokat irkáélnak, ez is növeli a válási statisztikát is, támpgatásokat vesznek föl, bár egyébként ugyanúgy együtt élnek tovább. A magyar proletárgyerek cigányokhoz nősül be akkor is, ha csicska rabszóga llesz anyósáéknál évekig, mert a cigányok jobb önérdekérvényesítők, mint a magyar proletár. A cuigány lány viszont magyar prletárgyereke fog ki magának férjül, mert a magyar gyereknek parancsolhat a cigány férje meg rabszolgasorba tartaná, alázná és kínozná, a magyar gyerekkel egyenrangúbban élhet, megvalósíthatja kis lakberendezési meg családteervezési vágyait (háromgyerekes modeltt preferál) Cigány feleségként az ura nem tűrné, hogy csak három gyereket szüljön, a magyar proletárférjet meg kussoltatja a cigány feleség, ő parancsolhat... Egyre több a vegyes házasság és egy egészen új proletáriátus alakul ki ezzel.
süti beállítások módosítása