Az ember ugye születik, vérben és mocsokban, például egyenlőnek is minden ember minden emberrel, de aztán, már a következő pillanatban osztályozódik is, mintha FEDEX-futószalagra löknék, például újabban hagyományos-de elavult, kórházas-fizetettorvosos pinás-szülés vagypedig higcsi fizetettorvosos kórházas epidurcsis császi'val vagypedig úttörő módon otthon is születhetne az ember, ha a szülei korszerűek és az anycija fejlettudatú. Vagy proletár és annyira bebaszott a keverttel bevett andaxinoktól.

 

Alapvetően tehát vannak önszerencséjüktől függetlenül jól, kevésbéjól és rosszulszületettek, indulhat a hendikep, a sok-sok futam, az akadályversenyek, milyen az a családikörnyezet meg az elvárások és az óvoda meg az iskola, íratják-e az embert pl angolnyelvitagozatos bölcsibeeee, hogy már a gőgicséjében is helyesenképzett angolhangzók ékeskedjenek vagy suksükölnek a környezetében és az apja időnként Szalacsi Lajóss.

Minden ember a maga sorsa kovácsa, tanította Gótámá Sákjámúni királyfi, aki pl egy nemesiköztáraságnak a kor viszonyaihoz képest meglehetősen demokratikusan megválasztott elsőembere gyermekeként született otthon, de ez akkoriban még nem annyira számított menő & felvilágosultszülésnek, minthogy összesen ebből az egyből választhatott a szülő nő, ha nem szolgasorban a földeken vagy a mosómedence szélén jöttek rá a végső tolófájdalmak...

Az ember tehát óhatatlanul is esendőnek meg nemannyira okosnak születik, mint pl Bede Márton vagy Botos Tibor már eleve is és akkor még ráadásul ott vannak a szülei is, akik jóidőre meghatározzák a sorsát,, nemjó óvodába íratják, sima általános iskolába nézik el, hogy jár, pláne pedig a továbbtanulására se figyelnek oda vagy pl nem basszák ki a kezéből forró lekvárkevelő fakanállal az Akai kisrádiót, amikor U2-t hallgat 1987-ben...

Vagy pl Tschajaga und Roetzschoege városában születik, aholis hiába ülne a piac szélén a padon, mint egyszerű pecás, nem esik benne hasra a Magyar Narancs egyik szerkesztője és nem kérve-könyörgi, hogy írjon már nekik pecás jegyzeteket annak ellenére, hogy különben per definitionem horgász. (Műveltebb olvasóim kedvéért egy hasonlattal világítom meg a pecás és horgász közötti különbséget, mintha az/egy ember azt állítaná, hogy ő gúzián pöngeti a Spongyabob főcímzenéjét, miközben kétnyakú Gibson SG-n játszana effect-eken által Marshall végfokra.

Ezrek fossák ki éppen vérlelküket ebola lázban, rozsdás többszörhasználatos zsilettel metszik ártatlan afrikai kislányok csiklóinak majdani gondolthelyét vérmérgezvén, ezrek fulladnak rozsdás bárkák süllyedtében Lampedusa szigete partjainál, mindezekmellett azonban az év egyik legnagyobb botránya az, hogy valami telefonos swag kütyüre a U2 ír zenekar ingyen töltötte föl a legújabb albumát. Ebben a U2-ban énekel szarul ez a Bono, aki szar. Már évekkel ezelőtt megtudtam azt egy jógyerekblogból, hogy bizony ezt elbasztam, ez a Bono hiába jótékonykodik meg támogatja az éhező afrikaiakat és effélék, egyszerűen szar. A U2 zenéje pedig fos. Úgyhogy kénytelen is voltam felírni az írkámba, hogy ha megfelelően jógyerek akarok lenni, akkor ezentúl viszolyognom kell a U2 ír zenekartól, de Bono-tól különösen. Ha pedig még jópontokat is akarok, akkor gecizzem is Bono-t.. Évekig azonban kétségek között vergődtem, egészen addig, amíg a szellemi és lelkifejlődésemet a leginkább segítő 444.hu című politikaifüggetlen internetes újságban egy szinte már cáfolhatatlan érvet leltem arra, hogy Bono miért szar.

Hát Bono azért szar, basszátok meg, mert basztatták a South park című szellemikolosszális művészeti és társadalomkritikai alkotásban. Tehát Bono-nak spuri a kanadaiak és a tevepata mellé szépen, suvappa.

http://38.media.tumblr.com/tumblr_lzrrycfql11r4gei2o1_400.gif

Bevallom, egy kicsit megrendültem. Előszöris belegondoltam abba, mi történt volna, ha az én kütyümre küldi ingyen a U2 a legújabb albumát. Csak gyorsan belelapozok a Jógyerekek Kis Kátéja című jegyzetfüzetembe, szabad-e tetszenie az embernek a U2 zenéjének? nem szabad?- AKKOR a kurva anyjukat! Én, mint vidéki féltahó ostobaparaszt tehát csak úgy fogtam volna és kb 2 vagy 3 kúl&swag ujjmozdulattal a picsába kitöröltem volna a kütyümről a nemkért szarzenét. Ahelyett, hogy csatlakoztam volna a százezer hardcore hipsterhez, akik világfelháborodtak ezen a szabadságjogokbagázoláson.

Az az egy szerencsém van, hogy nincsen ilyen kütyüm, ezért nem tudta a geci U2 ingyen rátolni  a szarzenéjét. Vagyis nemigazán tudtam felháborodni aa szar U2 legújabb geci húzásán.

Azonban most Botos Tibor esztéta a segítségemre sietett. Most már az én számomra is teljesen bizonyos, hogy Bono szar..

Bono a zöld hályogja miatt hord napszemüveget

AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Ezt most vallotta be az 54 éves frontember.  Mondjuk nem tudom ez hol gátolta abban, hogy normális zenét csináljon, legalább egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr916804285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.10.18. 14:23:43

fültanúja voltam tegnap ahogy vidám osztrák születésnapozók a With or without you-t gajdolták valahol Innsbruck és Salzburg között a vonaton.

Frick László Intézet 2014.10.19. 04:09:34

@Dinamuki: Ez elsöprőerejű és bizonyító, pl az efféle szillogisztikus gondolkodás alapján Richard Wagner náci volt, mert náci vezérek hallgatták és pl gajdolták. Ez a fajta gondolkodás vezetett arra a csúcsra, amin Daniel Barenboim-ot azért basztatták Izraelben, amiért Wagnert merészelt vezényelni.

Frick László Intézet 2014.10.19. 04:18:20

@kikoránkel: Vámos Miklós irigy ember, törtető és törleszkedő, nem önzetlen, valamint hiú és egyébként pl nagyon finnyás lenne marokkó szállodákban héderelni vagy berber nők teveszaron sűtt bodagját zabálni.
Amúgy különben Vámos esete jelképes is , nálam pompásan testesíti meg az irodalmi[életünk] közútálata a magyaririgységet is.
Vámos Miklóssal a magyar irodalmárnak két fő baja van, az egyik, hogy nagyon gazdag, a mások pedig az, hogy népszerű és amíg a magyar író petrezselymetárul könyvnapokon a Vörösmarty téren, addig Vámost 300 nő istromolja autogramért. Kb ez a baja a magyar esztetának Vámossal.
pedig Vámossal igazából és összesen csak annyi a baj, hogy úgy, ahogy ő tud írni, még Gerlóczy Márton is tud írni, sőt, többszáz gimnazista.
Viszont úgy, ahogy Bono tud énekelni, csak nagyon kevesen tudnak, egészen egyszerű gyakorlatot ajánlok erre, próbálj meg elénekelni egy Bono dalt. Persze csak ha tudsz egy kicsit énekelni.

Namost lehetne pl zeneműveltségi eszmnének alapján is kritizálni Bono-t, pl én zseniálisnak tartom Muszorgszkij Az Orr című operatöredékét, tehát ezek alapján.

Frick László Intézet 2014.10.19. 04:21:14

@kikoránkel: Te mit tudsz Vámos karitatív tevékenységéről?

Frick László Intézet 2014.10.19. 04:23:37

@Dinamuki: JUaj és máég az a logikaimenet is cukkíni, amÍben a Szúszpark zseniális múvészgárdája a pénzkeresőjelnezében jejejéző Bono-t odamontázsolja az afrikaiéhezők közé. Pedig a képlet az, hogy Bono kurvasok pénzt szór el afrikaiakra, a Szúszpark művészei meg egy ganyi vasat se. Viszont nekik is van pénzkereső jelmezük.

kikoránkel 2014.10.19. 12:27:29

@Frick László Intézet:

Hát te mit tudsz billgécc énektudásáról?
Vagy a clinton-alapítvány vokalistáiról?

Bono-tudású énekesek ezreit találod a jutubon, mellesleg pl hetfield egyáltalán nem tud énekelni, oszt akkor mi van?
A U2-nak 15 éve nem volt egy emlékezetes riffje és ez az ami számít.
Az a cikk is erről szólt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.20. 10:58:17

@kikoránkel:
tök mindegy, miről szól

444? aljasgeci. nincskérdés. pont.

Frick László Intézet 2014.10.23. 08:43:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem, az aljasgeciség lényege pont az, hogy a gecit nem nyiltan vereti bele a szádba, hanem túrósrétes formájában. Pompás gulaschsuppé-t kínál és abba szarik bele neked. És az aljasgeciség fő lényege, hogy tégedet, amiért az ő geciségét bevetted, nem szeret vagy elismer, hanem: kiröhög. Én ostoba parasztbunkó tahótapló vagyok a számára... te pedig kis hülye, aki a bullshitjét beveszed. És egyébként ez nem új line, ez csak az index régi szellemisége.

Másik kedvencem az, hogy Szily nyafog a cinkben arról, hogy az index az ávátárákkal másolja a 444.hu-t. Holott pont Szily tudja a lejobban, hogy már a 444 is csak koppintott az "ártatlan blogolás" azaz twitterkedés látszatáért. Ami működik is, hiszen mértékadó egyeteista körök hiszik közülükvaló belevalófiúknak a 44-eseket (és nem veszik észre tehát, hogy profi újságírók)

Néha pedig a maszka mögül kiköpnek -és teljes joggal a 444. újságírói amiatt, hogy még te is ilyen öcsisajt vagy, aki beveszi a geciségüket. Hja, a frenetikus nagyság átka, hogy az ember nem talál ellenfelekre

Szerinted a 444-esek ismernek más, magukhoz mérhető nagyságú újságírót?

Frick László Intézet 2014.10.23. 08:45:09

@kikoránkel: Linkelj már légy szives pár énekest a jutyóbról, aki U2 dalokat eredeti ének-hangmagasságban, változatlan kótából énekel. Lehetnek profik, sőt sztárok is, nem muszáj amatőrt...

kikoránkel 2014.10.23. 12:17:05

@Frick László Intézet:
Szóval, ha Bono -tegyük föl - nem eredeti hangmagasságban énekel egy -tegyük föl- Justin Bieber-számot, akkor szarabb énekes mint JB? LOL

Te valami Bono-epigont akarsz hallani, én viszont azt írtam, hogy "Bono-tudású"!
SRW sem egy az egyben játszotta a voodoo-t, akkor ő se lehetett Jimi-tudású gitáros, ugye?

Ja, és a cikk nem erről szólt. Vagy ez volt már? :D

Frick László Intézet 2014.10.24. 02:18:15

@kikoránkel: Megint olyan lenézően beszélsz velem összesen csak azért, mert nem vagyunk egy politikai véleményen... ráadásul úgy érzem, hogy tökmindegy mit válaszolok, azt úgyis kiforgatod. De inkább ... nyilván nem a kapcsolatunk, hanem a becsület kedvéért... pont az SRV-hasonlatodat fogom meg.

Egy dolog 1987-ben a Voodoo Chile-t tökéletesen játszani. És megint egy más dolog 1968-ban játszani.

És egy másik megközelítés... bár semmi értelmét nem látom érdemi választ adni már neked... Pl Mato Nanji pompás Hendrix ÉS SRV epigon. Hogy "epigon" az negatív bélyeg ugye.. Mato Nanji egy pöngetés újat nem tesz a két nagysághoz, akiket külön-külön is hibázhatatlanul interpretál, de akár mondhatom, egyesít is. HA a "tudás" kérdését vizsgáljuk, Mato Nanji akkor is tökéletes példa, mindent tud ugyanis, amit a két példaképe és bálványa tud. Sőt, ha pl az éneklést tekintjük, amiben SRV-t utánozza: jobban énekel, mint ahogy SRV TUDOTT énekelni. [Nyilván puszta adottságból is: jelentődsebb tüdőtámaszt tud adni, mint SRV tudott...]

Számomra ebből a Bono-cikizésből inkább maga a jelenség érdekes. Vannak ugyebár a liberális[nak hitt] szépségeszmények, vegyük pl a bélyegzést vagy az uszítást és a liberális viszonyulást összesen ehhez.

Mi a probléma Bono-val? He elkezdem Bono bűneit összeszedni, hátööö... hogy is mondjam, összeszedettségükben Bono bűnei olyanok, mintha Pijolós Joli nyanyus kaparászta volna ennszarától barna gyászos körmeivel szemenszedvén ... Pijolós Joli nyanyus egyik fő baja a vörös göndör 27 éves tornatanárnővel az, hogy ki van a picsája a szoknyájából feszt, a másik baja meg az, hogy akár naponta is 2-3 kannal kanoltatja magát, annyi idegenótó áll a lakása előtt ...

Az U2 ráadásul egy zenekar, nem pusztán Bono-ból áll... őszintén, én kiegyeznék abban, hogy valahány világsztár, szerencsés nagyság (mert ha jólértelek, akkor Bono tehát érdemtelenül is "Nagy") kb ennyire legyen kártékony és ártalmas mint Bono (és a U2)

Különb-s-különb bálványaim vannak éspl jellegzetes az, hogy nálam az U2 életműve az Achtung Baby-vel kb zárul vagy pl a RHCHP életműve az One Hot Minute-tal vagy a Led Zeppeliné a Zeppelin III-ból 1-2 számnál vagy Esterházy életműve kb A Bevezetés-sel véget is ér... elvégelődik.

megint ugyanaz történik, mint amikor Hendrix-ről vitáztunk (és abban a gitáros Hanni is benne volt) amikoris azt kezdtem el sejteni, hogy Hendrixet azért KELL lehúznotok, mert számotokra úgy tűnik, mintha én bevakult rajongóként kritikátlanul isteníteném és bálványoznám.

Egyébként rockzenét, ebben pl elektromosgitározást ma már alig hallgatok... vannak olyan hangulataim, amikor "popzenéhez nyúlok" ... változik is íz ízlésem, pl az úgynevezett hagyományos gitárcentrikus angolszász rockzenét 10 éve még nem kapcsoltam el, ha szólt a rádióból, de ma már annyira únom, hogy nem tolerálom. Vagy ami mégrosszabb, pl bizonyos metálsávokon még röhögni is szoktam. 100 szándékosan (tehát nem háttérzenei-elszenvedésként) hallgatott zeneiórámból régi kedvenc pop-os zenéim kettőt se tesznek ki.

GTyakran tűrok pl Demjén Ferenc fikázást. Én magam is kb 45 percen át egybefüggően tudnám Demjént Cikitzni, de pl a múltkor még engem is ledöbbentett a Jazzy Ráfiót hallgatván, hogy egy jazzkonzervatóriumot végzett művelt énekes a beszarásig erülködvén csak haloványan se ért Demjén nyomába... azaz, ha gecizünk egy előadót sajátszáma előadásában, nem árt azért keresztbehallgatni előtte..

Ugye, én azt nem értem, hogy ha ugye egy "liberális" jógyerek tudja azt, hogy nem szabad zsidózni, akkor hogy lehetséges az, hogy ez az öndefiníciója szerint liberális viszont más esetben pedig sz9ivesen, csámcsogva és élvezkedvén HASZNÁLJA a zsidózás eszköztárát.

És akkor mit ér így , ha ő per definitionem ugyan nem zsidózik, de csak a zsidókat illetően nem.

Azaz ebben a vitában sem Bono a lényeg, hanem csak a frusztrációdat kiélni egy orbányista ... hátööö... jópofa lepoenkodásával

Azaz: jaj annak, akit/amit én elkezdenék dicsérni, kíváncsi lennék pl arra, hogy mit hordanál össze egyik bálványomra, Daniel Barenboimra... csak azért mert én merészelem pozitív embernek látni

Frick László Intézet 2014.10.24. 02:21:40

@kikoránkel: A cikkben különben a Bono-ra tett megjegyzés csak egy stréber csekkolás. Bono a 444-nél a gecizendők fach-jában van, ennyi.

kikoránkel 2014.10.24. 10:32:13

@Frick László Intézet:

Te egy sértődött tökfej(bocs) vagy, aki minden szarban személyes megtámadottságot lát. :D
Aszonta a 444, hogy oké, Bono szemüveget hord a zöldhályog miatt, de ettől még csinálhatott volna valami zenét az elmúlt x évben. Nem túl elegáns megjegyzés, bár igaz.

Te meg erre, mint Bástya elvtárs fölhorkansz, hogy akkor Bono szar?!
Mire én aszondom, hogy nem ezt írták és Bono tényleg semmi ütőset nem produkált az elmúlt 15 évben.

Most meg közlöd, hogy neked az Achtung Baby volt a U2 maximuma. 1991! jézusmária!

Mindenki ugyanazt mondja, csakhát-szerinted- a többiek aljas indíttatásból.
És már Hendrixnél(ok, én kezdtem) meg Barenboimnál tartunk.
Sztem, ez zsákutca lesz, ergo, én befejeztem ezt a témát.

Az már érdekesebb lehetne, hogy "Bono a 444-nél a gecizendők fach-jában van", mert föl lehet tenni a kérdést, hogy ki nincs ott?!
Viszont pont te húztad meg az ívet, a matulától az indexen át a jolókig, a mindent fikázást illetőleg. És ez úgy kb nagyjából igaz is.

Van a jóoldali sajtó meg a rosszoldali, ezeknek a másik oldal politikusa büdös patkány és kész.
A yolo meg aszongya: nincs oldal, mind mocskos gecik!
Személyes véleményem szerint, ez egyszerűen hülyeség és nagyon nem tett és tesz jót a mo-i politikai kultúrának, noch dazu a demokráciának.

Ámdeviszont, a múltban és a jelenben lezajló események ezt a hozzáállást teljesen érthetővé(ha nem is elfogadhatóvá) teszik.
Továbbá, olyan kis szegmensét érinti a választóknak, amely messze elmarad a gleischaltolt média hatásánál, úgyhogy örüljünk, hogy egyáltalán még létezik.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.10.24. 18:43:23

egyébként biztos én vagyok felszínes idióta. de mikor meglátok egy aranyórás huszonéves taknyos yolo aranyifjú csávót ahogy az iphoneját nyomkodja a pesti éjszakában öltönyben, és a haverjainak magyaráz valamit foghegyről, hogy arra gondolok, hogyan lesz ebből egyszer rendes ember, ha egyáltalán?

kikoránkel 2014.10.24. 20:38:13

@Dinamuki:
Nade, melyik az az attribútuma az említett yolonak, ami kizárja a rendesemberré válását?

Esetleg, ha tudod róla hogy vmelyik államtitkárhelyettes táskahordozója, akkor esélyes, hogy igazad van. :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.10.24. 20:56:47

@kikoránkel: ok, elismerem, nem sikerült jól érzékeltetnem a látványt, valahogy lerítt erről a yolóról, hogy eddig nem tapasztalt közelről semmi olyat, amit "munka" esetleg "hétköznapi emberek" névvel lehetne illetni. De még ezzel se írtam le. Meg az is lehet, hogy tévedek.

Frick László Intézet 2014.10.25. 02:45:40

@kikoránkel:
1.Nem minden szarban LÁTOK és nem SZEMÉLYES megtámadottságot. Hanem azt látom, hogy nem az számít, mit mondok, még a személyem se, ha egy orbányisrta ütésén kiélheted a frusztrációidat. [tehát elérkeztünk tényleg oda, aminek a partján az ember elkezd szurkolni már azért, Orbán nehogy dicsérő megjegyzést tegyen Xaxx művészre mert akkor Xaxx-nak annyi lesz éspersze a művészetének is]
27.: Kevés vagy szinte semmi szépségeszménye nincsen a 444 szerkesztőségének. De pl az biztos, hogy klasszikusan, tehát orthodoxxxxaaaa' szabadelvűnek tekintik magukat úgy értve, hogypl semmi se szent. [a szemüveg-a-zöldhályog miatt sajtónapiszar volt, amit mindenütt fölkopipasztáztak, nem csak a 444-ben]
Van azonban mégis valami és ez a bélyegzés, amit szeribntem a jolók a mkezükkel szivesen cs9inálnak, de ha meg rámutatok, akkor háhognak. És igenis ez a bélyegzés pont ugyanaz a klisé-tintapárna-NESZE! -mozdulat, mint a zsidózásnál, cigányozásnál vagy buzizásnál. [Erre szoktam rámutatni, amikor Szilynek a Gyémánttal való elbánására mutatok... az egy dolog, hogy Szily tahó volt, de ehhez még BENNÜNKET akkora butának néz, hogy mi se látjuk a kép 1/4-ed részét-harmadát]
73.: Az U2 popzenekar. Brian Eno-t is oda kell számítanunk, hiszen a sound-ot ő találta ki és találja ki és ezt a soundot koppintották és koppointják, ebből a sound-ból [értsd itt az öreg Dr Esterházy Mátyás sound-ját] sokan megélnek.
219.: Ezen is érdekes lenne eélgondolkodni, hogy a szaGsajtó feszt ilyen embereket baszogatott, mint Hendrix vagy Bono. Tele az ipar baszogatnivaló pedofil szartúró genya vérnősző anyabaszó nemtomkikkel...
2.Mindenki bunkó, senki se olyan jó, mint az egyébként mindenkinél is különb 444. szerkesztősége, ezt fogadjuk el tőlük. vagy fogadjam el tőled ezt az egyébként jellegzetes zsurnálistán alátámasztatlanul hagyott kijelentés, miszzerint az elmúlt 15 évbgen nem csinált semmit az U2 [de már azon megütköztél, hogy én az Achtung Baby-nél kb be is fejezem az U2 zenéjének a fogyasztását, na jó , a Moment of Surrender-nél [ami nagyon vastagon belül van a 15éves határon és az ember kb ebben a minőségben úgy ki is egyezne a popzeneipari teljesítmény súlyozottságában, hogyugye ne kelljen az Icona Pop-ra vagy Nikki Minaj-ra mutogálnom]
-Úgy értem, hoigy Bono nem aszongya, hogy ő a Johannszebasztiánbahh , ám a 444 nem is tuitkolja, hogy ők a Puliccerjóskák, akik a mindennapi spanyolviaszkját szarják a magyar sajtónak. értsed ezt úgy, hogy Botos kijelenti, Bono-nak nincsen egy normális zenéje, ehhezképest a 444 történetében 10-nél kevesebb normális cikk van és abból 9-et Magyari Péter írt.
362.: Úgy értem, hogy ha kinyilatkoztatunk valamit, pl odabaszunk vagy legecizünk, akkor nesajnáljuk már azt a zseniális stílusérzékünket abba csummáig belepaszománytozni, hogy "nem normális MERT" Pl ha én azt írom, hogy Vámos Miklós szar, akkor a legújabb tényleg rettenetes könyvére ennek szemléltetéseként rámutatok. Vámos egyébként pop és nem káros... de ez a zengazének rimékje, hátööööizzé... ehhezképest azonban a magyagyarsajtó összteljesítménye nagyétlagához mérve a 444 messze nem az a teljesítmény, ami egy mindentfikázó eőjj-de-hipszter joló swag számára létfeltétel is lenne. Úgy értem, hogy a pank nem csak vereti a nyálat, a vérszart meg a gecit, de akár állja is. Azonban az a gond, hogy a hipszter csak öszesen a szájával pank, de egyébként kéjenc és reakciós...
851.: És igenis elismétlem, nonszensz az egy hipszterségtól pl, hogy amerikanyaló legyen, amikoris általában úgy globalicce a mai modern (tehát pl konz') liberális a... hátööö eléggé éles amerikakritika jellemzi. [Abban a pillanartban, amikor egy újságíró képes és tud az orosz-ukrán konfliktusról az amerikaiak szerepének kihagyásával beszélni, AKKORTÓL korrupt gazember]
3. Bono esztetikai széjjelmarcangolása egy éspl televan ízlés meg zeneiműveltségi vagdalkózásokkal a miszlikezése, összességében azonban az ember úgy nagyjából egy világsztártól annyi jó-ságnak, amennyi Bono jó és ártatlan egyébként kiegyezne, hamár ugye a jószerencséje (zárjam ki nagyvonalúan a tehetséget -ugye?) fölvitte a dolgát.
1001.: Semmi nehézséget nem látok a Minden Szar Minden geci álláspont tartásában. Ha valami ma iszonyúan nehéz, az a jó-ság és pl valakire vagy valamire rámutatni, hogy jó. A "jajdeszarez" hűddegeccíí" "OI-de-fosss!" ... ezek csak úgy repkedtethetnek szanaszéjjel (tehát már jóformán tét nélkül is!) de merjem azt mondani, hogy Bono jó. Kapok én is egy adag gecit.

Frick László Intézet 2014.10.25. 02:51:27

@Dinamuki: @kikoránkel: Tehát erről beszélek: Úgy aggyjaz ÚÚúristëmy, hogy az a fiatalháromdiplomás kétnyelvvizsgás táskahordozó merészeljen lenni, mert hordja a táskáját az ÁLLAMTITKÁR-nak, akkor már neki a gecit, de ha bajnai táskáját vagy Goodfriend táskáját hordozza, akkor faszagyerek lesz... tehát tényleg úgy van, ahogy Ördög Zoltán politoiógus állította 2006-ban, semmit se javult a világ, nem mindegy, hogy politikailag mit GONDOL-nak rólad... ehhez képest ugye a Rákosi korzsak, amiben az építész úr selyem csokornyakkendőben könyökkoptatós tweed jakóban bemehetett a fehérköpenyes rendszermérnökök közé
de most úgy merészeljél rossztáskát fogni, hogy közben egyébként akár joló hipszter is lehetnél, akkor is mekkapod

ifsz (törölt) 2014.10.25. 02:59:22

A nagyközönség rádöbbent, hogy az Apple (ez lecserélhető bármely cégre a történetben) azt tölt fel a készülékére vagy azt töröl róla, amit csak akar, ezért Bono a hibás. Nem is a nagzközönség különben, hanem a tech-média, amelynek az lenne a feladata, hogy az ilyen nem várt következményekre ELŐRE felhívja a figyelmet, ehelyett PR-tevékenységet végez.

Egyébként Bono nagyszerűen hárított, azt nyilatkozta, hogy bocs, hiba volt az új albumot minden egyes Apple felhasználó telefonjára feltölteni, a tett hátterében egyszerű megalománia áll, popsztár körökben gyakori betegség.

@Frick László Intézet: INKA-H, ismered? Magyar U2 tribute zenekar, van talán a zoutube-on.

Frick László Intézet 2014.10.25. 07:21:05

@ifsz: Az Apple? -és a Google miket művel? 2006-2007. körül a blogbarátaim elmebeteggé nyilvánítottak, amikor afféléket körvonalaztam, mint amik a Snowden ügy kapcsán haloványan elő is sejlettek. Ez megint a kettős mérce, bótvezetők sikkasztásain kell háborognunk, mikjözben áruházláncok milliárdos nagyságrendekben csalnak meg korrumpálna.
Szerintem Bono nem megalomániás, csak öreg már és nemegészen volt képben az egészről, amikor ezt a PR-trükköt prezentálták neki, szerintem úgy volt vele, hogy akinek nem kell a feltöltés, az fogja és kibassza a gépéről a picsába.

Frick László Intézet 2014.10.25. 07:42:38

@Dinamuki: Aranyórája a jolónak nincsen. Aranyórája annak van, aki orosz krémtortát, franciakrémest és más habossüteményeket eszik reggelire kólával meg birkapörköltet minden héten legalább kétszer , a kapuoszéopain oroszlánok, a háza csúcsán pedig szointén műkőből kiterjesztett szárnyú sas és az ódikocsijának a rendszáma komarno-i, viszont vásárolt és úgy folytatódik, hogy CSUCSU-1
A jolóknak tabletje van, ha esetleg mégis órája, akkor Verne Gyula -korabeli búvársisak méretű és stílusú vagy fatokos. A joló szakszerűen fektzeti be a pénzét, nem fukszokba.. és ha elbasz pénzt, akkor azt a legnagyobb nagyvonalúsággal, pl egymillkát fizet egy olyan Peugeot 404-esért, ami 300ezret se ér, 3 millkából újítatja föl, mire kiderül, hogy nincsenek papírjai és nem is tudná használni. Az aranyórás, az szakemberre bízza az apukája Mercedeselejű Nullahetes-e fölújítását, a joló viszont a Mini-jét kontárra, akinek viszont nagyon jó a dumája és rasztafárihaja van. Az aranyórás eperohamot kap, amikor kiderül, hogy az ügyész a vadászvacsorán akkora pezsgősüveget dugott föl a legjobb önállóan is dolgozniképes csaja seggébe, hogy gátrepedést kapott és be kellett vitetni a nőgyógyászatra összevarratni, a jolónak viszont a saját seggébe külön erre a célra hygiben tartott zselés dildója van ésígytovább, valamint a joló durva tréfákat is elsütögélhet a barátikörében az aranyórásokról, mert olyankor rögtön nem számít az, hogy az cigány. A legjobb játék a két figurát szembesíteni, pl a jolót megkérni, hogy akkor most itt az aranyórás csávó és tessék szépen elsütni a vicceit róla csak úgy szúszperkesen. Meg persze az aranyórás is kezdhessen el a maga stílusában viccelődni a jolón. Ki nevet a végén.

ifsz (törölt) 2014.10.27. 10:22:23

@Frick László Intézet:

Míg az Apple viszonlylag jól meghatározott piacokon kíván aratni, addig a Google egy polip: közmű, közlekedés, katonai fejlesztések, politikai szarkavarás - ezek jutnak hirtelen eszembe, hogy milyen irányokba nyújtogatja a csápjait a normál üzletmeneten kívül.
süti beállítások módosítása