A politikából, ha valami egészen kizárható, az az ideálizmus. Ideálizmus hinni azt a politikáról, hogy műveleteiből kihagyható az, amit populizmusnak is csúfolnak. [különben a populizmusra is áll a magyar-magyar szótár Nagy Fing Analógiája: "Az én populizmusom tkp nem is olyan nagy és különben is természetes, egészséges jelenség, összetevőiben pedig ugyan mi lenne a felháborító (metán, szénhidrogének...)]

 

 Magyaroszág legokosabb emberének tartom Tokfalvit azután, hogy Váncsa az alcoholico-dementia
állapotában ugye... De még Tokfalvi sem ment' az ideálizmustól...
A baloldal szétesése, ez politikaikommunikációs lózung. A baloldali politikai pártok az nemegyenlő Magyar Baloldal, hanem a magyar baloldal képviselete. Az átlag baloldaliérzelmű pógár csak úgy általában nem ér rá ébredéstűl elalvásig baloldalinak lenni, hanem fogja az ő hitét és beléveti politikaiszereplőkbe azzal, hogy amíg pl ő a dóga után jár, az ő politikaiszereplője képviselje az ő politikaiérdekeit és nézeteit. A történet [The Story of] lényege : baloldalnak van tömegbázisa, több, mint egymilliós. Ha a demokráciának azt az ideálista értelmezését metszszűk [értelmezzük] amit az ideálista Tokfalvi is, tehát ebben az értelemben aki tömegbázissal rendelkező politikaipártot bázis nélkülien, puszta kommunikációs kombattóban basztat, kalandor, az ugye demokráciaellenes, ez a tétel szerintem jógyerek és jó gyermek olvasóim számára is elfogadható.


De szemléltethetem a képlettel is, miszerint az orbántalanításról szüntelenül prédikáló Gyurcsánynak Orbán a létfeltétele. 
Ha valaki itt mindig igazat is mond, az Gyurcsány, pedig összességében egy nagy hazugságkomplexumot épít abban a cinizmusban, hogy ezt érdemel... hátöööö... végülis ezt érdemlitek drága olvasóim.

Itt van nektek egy rendes párt, liberális és oda se figyeltek rájuk. Gyurcsány tudja tematizálni, képes, ezt a választást is és nem az LMP mert egyszerűen gyűlöletetekben nem vagytok képesek figyelni. Gyurcsány ugyanis arra hivatkozik és hivatkoztat, bértollnoka Petre Maghari is erre agitál, hogy az egyébként politikailag élőhalott , zombi Bokros azért jó, mert orbánellenesebb, mint más. De e logika mentén Budapest főpolgármesterjelöltjének legalkalmasabb Piolós Joli nyanya, mert ő a legorbánellenesebb, ugye Bokros olyat, hogy véres cigánygeci meg verje a faszát a cigánykúnnyájábaja, efféle kifejezéseket nem használ...

Teszemazt, ha az MSZP-től és Orbántól való távolság számít, akkor akár Lázár János is alkalmas a polgármesterségre Budapesten.

Például mért is nem számít a Budapest főpolgármesteri jelöltségben a Gyurcsánytól való távolság is? De az MSZP-től való távolság meg számítana, mi? 

Ugyanis politikaiszakmailag Tarlós kihívójának leglényegesebb tulajdonsága nem az orbánellenesség. Bár kétségtelen, hogy legnépszerűbbnek lenni lehetséges orbánellenességgel, mint a pszichoszómatikus tömegtünetek mutatják. 24 éve folyamatosan és egyre bizonyosodik, hogy a buta és populista dumáknak szivesen bedőlő magyar nép leginkább nem is veszi figyelembe helyiválasztásokon az országos vonulatokat.

Tokfalvi kedvenc idézete, sőt blogflagja is Dr House állítása, miszerint mindenki hazudik, ez klasszikus ógörög (azaz egyiptomi) filozófiai tétel, miszerint tehát Dr House is hazudik ebben az állításában, tehát valaki mégis igazat mondhat. Történelmi példa a XX. századból a nácik igazságbeszéde, a nácik csupa-csupa igazat mondtak, soha nem hazudtak. Amikor a zsidók ellen uszítottak pl az is igaz volt, nyilvánvalóan létezhetett egy zsidó, akire pl az egyik igazságuk igaz is lehetett akár önmagában, de pl 3.782.303 zsidóra meg nem volt igaz. Viszont igen népszerűen hangzó igazság volt és egyébként egy óriási hazugságszövevényben használták sormintaként. Sokmindent beleszőttek a hazugságszövevényükbe, de amire hálolták a bármit, az mindig ugyanarra feszült, mint keretre, a gyűlöletre.

Például Petre Maghari tök' igazat mond, amikor bemásolja a gyurcsány féle agitációspropaganda lózungját arról, hogy Bokros azért jó választás, mert egyenlően távol áll a FIDESZ-től meg az MSZP-től is, Bokrosról azonban még ez nem a teljes igazság, mert az úgy hangzik, hogy Bokros politikai élőhalott, zombi, aki már szinte mindentől is egyenlően távol áll, még attól a néhai korpuszától is, aki a 130 pontját az Élet és Irodalomban publikálta. Távol áll már Bikros a magyar gazdaságtól is, meg a megítélésétől is a gazdasági helyzetnek éppen amiatt a gyurcsányi eredetű trükk miatt, ami EU-s pozícióban hibernálta a magyar politikaiközélettől. A Mocskos Kéthét czikkelyben a magyar-magyar szótár részletezi Bokros kinyírásának a körülményeit és pont Gyurcsány egyik főbűnéül rója föl. Több, mint perverz aztán most ezzel a zombival előállni. Főleg úgy, hogy Bokrosnak a néhai alakja is tisztázatlan máig is. Merő egy populizmusból pl Bokros reformjának volt egy populista, azaz a nép számára érthető és felfogható része is és ez a népszerűen (zsurnálistán) Csomag-ként becézett csomagolás a népszerűséglébe is került a néhai egyetemi tanárnak. Színleg leváltották [Horn egy hónapot vár Járai válaszára, vállalja-e Bokros után...] de maga a reform töretlen maradt. Olyannyira töretlen marad Bokros reformja, hogy aztán a FIDESZ első kormánya is folytatta [a monetáris pénzügypolitikai-fegyelmi sávot].  

A populizmus népszerű fogalmazás és nagyon gyakran egyáltalán nem is alkalmas a valódi politikai művelet földerítésére. Orbán egyenlő a populizmussal, amit Orbán mond, az populizmus, tehát nem igaz, vagyis hazudik, de pl akkor, ha populistán beszél a liberalizmusról, akkor meg az igaz? Ha egyszer igaz volt Orbánékra az, hogy a szájukkal tagadták a liberális [itt Bokros-féle reform] irányt, akkor  pedig máskor? Ja, akkor ez úgy működik, hogy a Nagy és Állandó Hazug néha meg mégse hazudik?

És itt következik Falus lecserélésének főindoka, a népszerűtlenség, már úgy értve, hogy Falus nem is eléggé népszerű és Bokros esélyesebb, azaz népszerűbb lehet. Maghari (azaz Gyurcsány team-je) Bokrosban a következetességet látja célravezetőnek, lám, Bokros következetes volt és ím tehát révbe is ért ebben a következetességében EZÉRT érdemesen lett főpolgármester jelölt.

A probléma ezzel a következetességgel Bokros politikaihalálának a pillanata. Gyurcsánynak nem volt elég Bokrost a magyar közéletből kinyírnia, Bokros nemzetközi nimbuszát is le kellett rombolnia, ehhez kellett a friss politikaihullából még kvázi jobboldalit is csinálnia, ehhez a politikaiostoba (vagy csicska) Dávid Ibolya partner volt és lefotózhatták Bokros Lajost Georg von Hansburg mellett egy politikai plakáton. Ami kép egyben Bokros nemzetközi-politikai halála is volt, nem is fogadta be a liberális EU frakció és ez csinált főleg Bokrosból "jobboldalit". Petre Maghari amikor bemásolta a szót, következetes, nem gondolta végig, mennyire is következetes Bokros?

 

Nem kellett ehhez a képhez egy fejletteus jóoldalinak szöveg. Meglátta -és Möszjő/Miszter/Herr/Szinyor/e Bokros szépen meg is halt a számára

Szilárd meggyőződésem, hogy az idei év "baloldali és liberális" skandallumai valóságos politikai szándékból, tervszerűen következtek be, mégpedig azért, mert a színleg orbánellenes platformok egyébként egyáltalán nem akartak orbántváltani. Ha lenne magyar liberális független újságírás, akkor bértollnokoskodás helyett még az országgyűlési választások előtt rámutatnak a nyilvánvaló politikai szándékára a jóoldali összefogásnak. Arra, hogy miért nem akarnak orbántváltani, nemigazán tudom a magyarázatot, talán, ha amerikanizálódás, akkor nem a fújj & büdös latino, hanem a kényes-fényes nordic USA-féle amerikanizálódás, a két osztat kiegyezése? Hogy: egyébként a jóoldali politikusoknak úgy, mint gazdasági főszereplőknek is, tökéletesen megfelel  dolgok állása? Vagy a háborús helyzetben nem óhajtják a főhatalomba ülést? Vagy a tarlósváltást meg azért nem akarják, mert ki nem tudja még azt, hogy a FIDESZ majd nyugateuropizálni kívánja az önkormányzatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr206757463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.04. 14:15:58

"Például Petre Maghari tök' igazat mond, amikor bemásolja a gyurcsány féle agitációspropaganda lózungját arról, hogy Bokros azért jó választás, mert egyenlően távol áll a FIDESZ-től meg az MSZP-től is"

Nem ezt mondja...:(((((

(ez kínomban sírás .. a szemellenzősségedtől:((((( )

2014.10.07. 11:23:58

Valami többet kéne kitalálni annál, hogy fújaZorbán. Már két éve unom. Én - bazd, akkor milyen lehet az átlagmagyar véleménye erről?

Frick László Intézet 2014.10.18. 04:56:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tokfalvin egészehn jól szemléltethető a válasz a kérdésre, miszerint kell-e az olos a magyarnak.

@Orosz Attila: hogyismondjam, máma az értelmesség-nek van egy küszöbe, de az olyan alacsony, hogy aki ráaokádja a gondosan előre megcsócsált kopipasztát, az is térdelésből teszi

Frick László Intézet 2014.10.18. 06:03:41

@nagyjoco: Kommunikációs szempontból most már & ezek szerint tényleg újat kéne koitalálni. Régesrégen voltt pl új az az ötlet, miszerint fölvesszük a kapcsolatot Fejtő ferenc párizsbamenekült magyar vak filozófus újságolvasóemberével, aztán ennekkövetkeztében a mi újságunkból olvas föl ez az ember Fejtő ferenncnek, majdpedig riportot készíttetvén munkatársunkkal Fejtő ferencel, jól rá tzudunk csudálkozni, hogy Fejtő Ferenc a messzi Párizsban is pont úgy látja a magyar valóságot, ahogy a mi újságunk azt láttatja.

Azt egészen egyszerűen tudom megmutatni és bizonyítani, hogy a kormányzat kommunikációja kontár és vacak, ezzelszemben a haladó-jóoldal kommunikációja ultramodern és előrevivő. A legultrább forrás a cink.hu, majd szorosan mögötte a 444.hu, majd hosszú szünet következik és az index.hu, majd méghosszabb szünet után is még a hvg.hu, a nol.hu ésígytovább és ezután ráérünk még ökröt is sütni, mire befut a mandiner.hu, mint az első politikailag nemmegfelelő kormánypárti bérencújság.
Az ember tehát hoggal feltételezné az ország leghipszterebb, legkúlabb, legelőrevivőbb, legrajabb hírforrásairól, hogy alapvető kommunikációs fogásokkal tisztában vannak.
Ennek ellenére a cink.hu ban ha esetleg találkozni hithű jóoldali számára meghökkentő fogásokkal, pl Albert gazda részéről. Albert gazda ugyanis vásárolt egy 168 óra magazint és megnézte, hogy még mindig benne van-e a Kajás-Tot-os kérdés és benne van
itt jegyzem meg, hogy jó régen tudjuk, kicsoda Kaja Ibragim, még a tévében is benne volt, a baj csak az, hogy Juszt László vitte be a tévébe és így ez a dolog nem haladhatta meg egy hithű jóoldaliújságíró ingerküszöbét...

Már az is gatyarohasztó, hogymiközben a kormányzati kommunikáció szakmai szempontból kontár és vacak, aközben a jóoldali kommunikátorok erre a kommunikációra fogják rá, hogy hatékony, am9i pedig így az átlag tömnivalóan oistobának nézett pógár számára azt s8ugallja, hogy a jóoldali újsáígrók őtet még ráadásul hülyének is hiszik. Ugyanabba a mikrofonjába mondja hülyének a tömnivalóostobának nélzett átlagpógárt a jóoldali újságíró, amibe pedig belemondatta az imént a helyesválaszt az átlagpógárral a rezsőcsokiról.

Ha pl a jóoldaliújságírók efféle műveleteit a kereskedelmimarketing más területeire vetítjük át, kedvencem az autóértékesítés, akkor hagy kérdezzem már meg, hogy az az autóértékesítő, aki meg tudja értetni egy vásárlóval, hogy hülye, aki rönót vesz AZTÁN el tud-e adbni egy rönót a parasztnak. Ha az embereket folyamatosan hülyének is nézi meg nevezi is a jóoldali újságíró és még ostobának is, akkor hogyan szeretné mégis jóútra (vagyis oldalra) terelni? Például éppen az imébnt találtam egy gyöngyszemet az én legkedvencebb tudatformáló orgánumomban, aholis az újság díszcigánya azt csinálja Bono-val, amit egyébként a szarmagyarok szoktak a cigányokkal.
A Cinket azért szeretem olvasni, mert ott akad még pár értelmes kommentelő, de pl azok számára is sokszor nagyon bonyolult és félreérthető az, amit Albert gazda ír.
hát akkor mit akarok (=képzelek) én, ugye @Orosz Attila: úr?
süti beállítások módosítása