Képtelenség Latin-Amerika múltjáról és jelenéről beszélni úgy, hogy a gringókat  ügyesen kihagyjuk.

menetszélbe beletartom az arcomat
nagyon fejlett országon át visz a vonat
egy még fejlettebb országban egy nő is beszáll
menetszélben az arcába úszik a sál

Lovasi András verse

 

A gringók tanítanivalóan kényes, salamontökei fényességű hyperdemokráciája csakis úgy jöhetett létre Odaföl, hogy Alul, Odalent, a mélyben meg a gringók mindent szépen el is követtek, amiért Odaföl meg kötelet aggattak volna egymás nyakába, meg villamosszékelektródákat.

Nincsen a világon szebb gyermekvédelmi törvényháló, mint ami az USÁ-ban védi az USA gyermekeit, de mindehhez még szükséges az is, hogy vagy egymillió mexikána vagy más latin-amerikai nő szarérhúgyér', valami ezer-párszáz dollárocskáért vigyázza a gringók kölkeit. Ehhez pedig olyan gazdaságiviszonyok is, kellenek, amiknek a kialakításában aztán a gringók könyékig benne volta és benne vannak és még benne is lesznek egy darabig.

Nyilván Európa története nem Amerika története, Össz-Amerika története pedig a gringók és a latino-k története is.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfNkSEQ-V712w67sf90GG667Ds8HpvN4BGJVpfPrdcmdchENZcFA

Ha már hamis analógiákkal operálgatunk napiaktuál agitprop érdekekből, persze lehetne párhuzamokat erőltetni a fejlettnyugateurópaiakok meg a fejlettusákok azaz a gringók között. Teszemazt a fejlettholland vagy a fejlettnyugatnémet, karöltvén a fejletbrittel gyarmati alantas déli, pl mediterrano területeken két kézzel szórja a szemetet, ordenáré disznó módjára lerészegedvén okádik vagy pl kurvát szopatván fizetés nélkül igyekszik ellógni, a rendőr felé pedig fejlettországbéli nemesútlevelével pofoz, tessék meghunyászkodnia a fejletlennek őelőtte.

történelmileg: Nyilván Tijuana bordély vagy angyalcsinálóipara nem önmagától való, nem csak úgy lett de genetice , mert Tijuana Latin-Amerikában van, hanem a gringók miatt olyan amilyen és ha a képletből kivesszük a gringókat, akkor se magzatelkaparásipar, se kuplerájok.

És aztán így végig is mehetnénk a banánköztársaságok által a kokaintermelés időszerű kérdésein keresztül odáig is, hogy ha Anarki kapitánynak Csegevára szivaros fotója az ávátárája, akkor mit a  faszt is köntörfalaznak az orgánumukban a gringómundér becsületéért. Szarban a világ, de évek óta lehet magyar jóoldali orgánumban a világ folyamatos pusztulásáról úgy jópofin ökörködni, hogy a szószból a gringókra csak nem is freccsenhet.

7 komment

Címkék: gringó

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr496748095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2014.09.30. 19:30:48

IE-ben sikerült föltenni valamit

2014.10.02. 08:11:50

"fejlettnyugatnémet, karöltvén a fejletbrittel gyarmati alantas déli, pl mediterrano területeken két kézzel szórja a szemetet,"

Szokás szerint hülyeségeket beszélsz. Spanyolországban a nyáron csupa német vett körbe. Nem ezt tapasztaltam. Olaszországban csupa német/osztrák vett körbe. Nem ezt tapasztaltam. A magyarokra, sőt, általában a bécstől keletre élőkre nagyon jellemző, amit írsz - szintén saját tapasztalat.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.02. 11:37:06

v.ö.:

Képtelenség Magyarország múltjáról és jelenéről beszélni úgy, hogy az osztrákokat, oroszokat, németeket, románokat stb ügyesen kihagyjuk.

Nem igaz, lehet.
pont.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.02. 11:45:09

...akkor most ez a mentalitás sem nem dél-amerikai, sem nem balkáni, sem nem putyini, hanem eredeti unortodox magyar?

"néhány percet beszélgettem most a polgármesterrel, de jó sok pénzt szerzett meg Kaposvárnak az állami kasszából" - Orbán Viktor

cink.hu/orban-viktor-maga-meselte-el-hogy-mukodik-a-rendszer-1641560063

Frick László Intézet 2014.10.03. 05:06:12

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jó, kezdjünk akkor a magyarok történetéről az oroszok kihagyásával beszélni, tehát akkor a magyarból, a nyelvből hirtelen kiesik a kemence, a menyecske a sut és még jópár pre-kárpát-medencei szó. Pedig azidőben, ami időtől nem lehet a magyar történetről az oroszok kihagyásával beszélni, a románok még vlach-ok voltak a mai Crna Gora területén.

Amiként pedig Kolumbia története nem Pablo Escobar története, de még azt se merném állítani, hogy Olaszország története az pusztán Mussolini története.

Rá lehet koncentrálni persze a pornóra, hogyne.

A kassza és szerzés abból, mint logika: Amikor arról van szó, hogy EU-s pénzek, amikből Magyarország szerez, akkor helyes, amikor Államkassza és abból [ismeretlen nevű hivatalnokok és pályázatírók szereznek Kaposvárnak,,,,g akkor viszont bizonyíték a latinamerikánóságra, viszont ha Reutlingen kap EU-s (vagy Bundes) pénzt, akkor az fejlett júrópienség, ugye jól értem?

Olyan ez, mint az euroszkepticizmus, ha vadzöldek és antiglbalista dzsankik euroszkeptikusok, akkor az éppen kúl, egyébként meg nemkúl.

Frick László Intézet 2014.10.03. 05:18:27

@nagyjoco: Természetesen az is számít, hogy mly olasz vagy spanyol területen tartózkodol. Például Dél-Spanyolorszában, Nagyjából Giblaltártól Navarráig többtízezer brit állampolgár él... ők nagyjából az a kategória, amit nálunk a jógyerekek a szaros hippi-be sommáznak... nem szemetelnek, többnyire biodinamikusan élnek azt leszámítva, hogy a tömegközlekedés és a terepviszonyok miatt leginkább a régebbi szívómotoros igaziterepjáró Land-Rovereket preferálják.
Gondolom, te sem San Antonio de Portmany-ban vagy az eivissa-i Amnesia Disco környékén nyaraltál.
Magyarországon foltonkint oly nagyszámú a német menekült, hogy az önkormányzatoknál kénytelenek németül beszélő referenseket megbízni. Az egyik legnagyobb hond a német menekültekkel az, hogy engedély nélkül építkeznek, az autójukról nyolc éve lejárt a német műszaki és semmiféle biztosításuk nincsen , nem akarnak szemétpénzt fizetni, de a kukájukat vagy a szennyvízderítőjüket azt üríttetni igen. És ha megkérdezik őket, hogy mindazok, amiket itt megengednek maguknak, otthon is megengedhetőek-e, akkor kijelentik, hogy ez a scheiße kis porfészek belőlük él
süti beállítások módosítása