Ma már, inde(x) közeli (tehát nem megbízható forrásokból) úgy tudható, hogy elsősorban a fő alapító Szikla atya [Erdélyi Zsolt] baszta el. Mivel? - hát pl egyik csápjukkal behalamolták a reklámpénzét a burzsujnak, a másik kezükkel pedig baszogatták ugyanazt a burzsujt a műsorban, ám nem olyan bőnyálas lágy ajakazásokkal, ahogy a 444.hu szokta Gordonkát..

Szerintem mindenidők legjobb magyar médiaterméke volt egykedvenc rádiónk. Amiolta főgyütt Vëszëlka Juliska vírzísë, az egyetlen magyar példa arra, hogy magyar médiából valami jó is bakfittyenhet.

Tessék, pl népszopatás kategóriában [Orson Welles Emléknap]

 

Ízlésrendőrség -Sokkal faszagányosabb műsorvezetőneveket tudtak kitalálni efféléknél, mint Anarki kapitány vagy Ács Dani

 

Ott volt pl Szabolcs tokától bokáig (vagy fordítva) ill. Ördögi Roy Slade (aki egyik fő nevezetessége az volt, hogy mintegy másfél méteres sugárban hányta le a Pánthy Endre utat Törökszentmiklóson), tehát VAN vidékiaffinitása... Médiakarrierje egy "Alakítsuk át a barmok lakását" -műsortban rohadt le az egyik ker'tévében

 

Az se volt semmi, ahogy a bedrogozott Harsányi Levente égőzött a minap a királyitévé balcsíííműsorában, viszont Ördögi Roy részegen is jobb volt hat kanyarral:

hát még Rádió Petra -ám józanon:

Bárki gyárthat magának EstFM-műsort, ha kép nélkül hallgat meg egy magyarulbeszélőfilmet a sötétéjszakában

-erről minta nem lesz

 

Végmottó:

"Jó, akkor most kiveszlek adásból!"

/Szikla atya/

28 komment

Címkék: estFM

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr806465707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.03. 22:35:13

Orbánt illetően megvilágosodtam: ugyanolyan, mint Sárközy, aki szintén nem intellektuális típusú politikus egyáltalán. Viszont Sarkozy, mivel arrafelé még van ázsiója annak, hogy az ember művelt legyen, iszonyú erőfeszítéseket tesz, hogy olvasottá és műveltté váljon, és választékosan beszéljen. Nem nagyon megy neki, de legalább próbálja. Orbán viszont nyilvánvalóan nem is próbálkozik. És nem volna baj, hogy paraszt, ha ugye lenne az itt a blogon is megidézett józan paraszti észjárása, de ebből sem sokat látni szegényben...

Frick László Intézet 2014.07.06. 06:00:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Érdekes ez a hasonlítgatástudomány, most meg az derül ki, hogy Orbán egy kiköpött Szarkó. namost, ha megnézzük Szarkó tevékenységének csak a nemzetközi-diplomáciai részét, aztán ugyanezt a tehát paralel Oránéval összevetjük, pl az Afrikai Tavasz idején (az amerikaiak agyát felbaszó) Szarkó tevékenysége, eleinte Szíriában is hagyták megoldani problémákat. Szarkó csak mint nemzetközidipolomata egy zseni volt. És akkort még mint hazai (francia) politikust, össze se vetettük Orbánnal.

Én aztb látom, hogy ez az Orbán-fikázási módszer egy idő után már nemhogy nem ártott Orbánnak, de inkább cementálta.
Végy egy figurát, emeld ki a negatívtulajdonságait majd mond rá gyorsan, hogy olyan, mint Orbán. Így keletkezett egyébkéntz Orbán 32 főbb neve. Sőt, aztán, vagy 3 éve már, eljutott oidáig a jóoldali agitációspropaganda, hogy fölismerték, mire vezet, ha valaki egyszerre Kádár és Rákosi, Gömbös GYula és Sztalin, ezért Orbán 32 nevét leredukálták Kádár János-ra. (Ettől függetlenü A Cigány pl a népszóhasználatban az MSZP vidékitéeszelnöktagozatánál és a Jobbiknál megmaradt)

Szerintem kurva nagy kibaszás lett volna a magyar jóoldallal de főleg a bajcsányista APO munkatársaival, ha Orbán tényleg egy Szarkó-ja a magyar belpolnak is. Képzelj el egy rugalmasan reagáló Orbán-t, aki nem köti magát mereven meg egy-egy ötletében, hanem időnként, puszta cselből még elébe is megy a jóoldali válaszcsapásoknak

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.06. 11:26:30

@Frick László Intézet: Sarko és Orbán a válságra adott remek megoldása is ugyanaz volt (lett volna): termeljünk! Ezzel több baj is van: 1. egyáltalán nem az okozta a válságot, hogy ne lett volna elég termelés, sokkal inkább, hogy nem maradt fizetőképes kereslet 2. az állam akárhogy avatkozik be, a termelést úgyse ő fogja beindítani, hanem egyrészt a beinduló kereslet, másrészt a vállalkozók, akiknek nem "nagylelkűen" állami pénzt kell adni (a pár kivételezettnek a többiek hátrányára), hanem kiszámítható környezetet...

Orbán és Sarko abban is hasonlítanak, hogy hihetetlen magabiztossággal képesek a teljes mellébeszélésre..
Bár az amcsikhozképest ők is kispályások azért:

www.youtube.com/watch?v=gwJDs1cg9Eo&list=FLQJwVaVEpAj0i4zKex9zl4Q&index=3

Amúgy lehet hogy jó rádió volt ez az ESt FM, de ez a pár beválogatott részből nem derül ki..

Frick László Intézet 2014.07.07. 03:50:04

@Dinamuki: Orbán egyik legsúlyosabb vétkére tapicskoltál rá, persze nem akarattal. Az a baj Orbánnal... nem annyi, hogy azt mondta, termeljünk, így mondta "Termeljük meg mi". Amit a szélhámosok "piaci liberalizációnak " és "döntsön a piac!"-nak hazudtak el, az a futóverseny volt, amin a meghirdetők biciklivel vettek részt. Elkezdtük még azt is importálni egy importban túlterhelt mérleggel, amit itthon is megtermelhettünk volna (sertéshús, tej, sőt, gabona) Ezek nem jelentős volumenek EGYÉBKÉNT de erre szokott hivatkozni a magyar proletárcsalád is, akik az év 333 napját otthon basszák reggeltől estig, de a kertjüket másfélmétertes burgyin veri. Hogy? Óccsóbb megvenni, mint megTERMELni.

Én elfogadom, már csak a májacskád kedvéért is, hogy Orbán (nyilván szüntelenül) mellébeszél.

Szünet: Kérdezlek: hány nap az élete a pályán a nemmellébeszélő politikusnak.

Szarkó mondjuk TETT... tzehát TUDOTT & TETT és ennek JÓ következményei lettek, csak mint diplomata, több súlyos nemzetközi konfliktushelyzetet oldott meg. Hollande minden idők egyik legseggfejebb elnöke -nem véletlenül.

Szerintem sok 180-fokos, szöges-ellentétes különbség van Orbán és Szarkó között.

Inkább vizsgáld meg, ,mennyire reflexes, belédmagyarázott (mosott...) dolog ez a "hasonlítgatás"...
Ilyen alapon Orbáőnt 1379202 emberhez lehet hasonlítani, főleg akkor, ha azok az emberek valamiben bűnösek, fogjuk a bűnüket aztán rámondjuk, hogy ezzel tök olyan, mint Orbán és már jól meg is tudtuk, hogy Orbán egy kiköpött Dabljú Bush.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.07. 06:19:37

@Frick László Intézet: Orbán a "mi" alatt teljesen nyilvánvalóan a Fidesz közeli vállalkozókat érti, aki vele szimbiózisban élnek, vagy kívánnak élni. Ez is sokszor ki lett vesézve itt a blogodon is.. a "mi termeljünk" neki ezt jelenti: mi, Fidesz közeliek. Tehetséges, tapasztalt emberek helyzetbe hozása, ezeket leszarja. Ami számít: legyél vele jóban és/vagy legyen sok pénzed: ekkor csúnyamultiból jómultivá változol át.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.07. 06:27:01

@Frick László Intézet: amiben Sarko hasonlít Orbánra, Bushra vagy Berusconira, abban különbözik az őt megelőző elnököktől: nem intellektuális ember, nem művelt. Ami akkor lehet baj, ha vmi bonyolultabb összefüggést kéne átlátni, pl. gazdaság, történelem, ilyesmi. Szerinted ha Orbán tisztában lenne a Horthy korszak milyen volt, akkor ezt a kőprimitív álláspontot képviselné, hogy deacsúnya németet a szegénymagyarországot...
De mivel szeretik osztani az észt, alkalomadtán próbálnak úgy tenni, mintha műveltek lennének.. mindegy, nem ismétlem magam.

Frick László Intézet 2014.07.10. 03:31:48

@Dinamuki: Fhuu, nem merészelnék Szarkó műveltségelemzésébe belebonyolódni. Ugye, amit a szájával csinál, abból, mivel nem beszélek franciául keveset értek, de TENNI viszont, pl nemzetközidiplomáciai téren tett. namost innen el lehet aztán cizellálni, hogy hasonló nemzetközidiplomáciai szerepben Berlusconi vagy Orbán mire ment volna.

Sőt,. én még Berlusconit meg oirbánt se merném még a k9ikoránkel -féle hasonlítgatósláncolatpossággal se összehasonlítani, úgy tudom, Orbán viszonylag kevés kúrós-szopatós ungabungapartit rendez, pedig az ilyenek főlényegei Berlusconinak, aki ráadásul médiacavallieri is..

Frick László Intézet 2014.07.10. 03:41:42

@Dinamuki: Bármely nyelvből írj három szót és a kikoránkel -módszerével levezetem, hogy ezek a nyelvek (és szavak) a magyar nyelvből származnak.
Aztán nevezz meg t9örténelmiszemélyeket (de lehetnek mitológiai alakok is) és én ugyanezzel a módszerrel bebizonyítom, hogy orbán is olyan vagy éppenhogy nemolyan, amelyiket választod illetve mindkettőt is.
Válaszd pl Dobzse Ulászlót és ha azt akarod, akkor azt bizonyítom rá Orbánra, hogy olyan vagy azt, hogy nemolyan.

Ez a 'takarékos' móccer vezetett ide szerintem, a miben vagyunk.

Szarkó ugyanis elsősorban Szarkó és azt, hogy milyen Orbán, sose foigjuk negtudni a Szarkóval való hasonlítgatgatásokból és szerintem Szarkó alakja többet is ér annál, hogy Orbán miatt lefikázzuk.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.10. 08:28:45

@Frick László Intézet: nahát, ha elismered Orbán pancserségét a külpol területén, akkor a belpol esetében már igazán nem kellene annyit győzködni :-)
Nyilván nem úgy értettem, hogy úgy hasonlítanak, mint két tojás, hanem hogy olyan populista karrierpolitikusok, akiknek nincs tapsztalatuk a "civil szférában", így a hatalmi machinációkhoz értenek, a társadalmi folyamatok átlátásához már kevésbé.

Frick László Intézet 2014.07.13. 02:15:56

@Dinamuki: Orbán következetesen és mindig kb közepes belpolképességűnek tartottam.
Ha csak egy paraszthajszállal magosabbfokú politikaiérzéke lenne.. erre kedvenc példám Alföldi a Nemzetiben... Jóoldali forrás szellőztette meg azt a jóoldaliak számára rémes hírt, miszerint Orbán legszivesebben meghagyná igazgatói székében a Nemzeti élén Alföldit. Szeretem ezt az ügyet, mert egyébként nem fajsúlyos és egy igazi viktátornak egyetlen Pax-golyóstollcsattintás is elég lett volna ezt a súlyos kibaszást a jóoldallal keresztülvinnie. Ez... hogy is mondjam... afféle Szarkó-szintű trükk lett volna a részéről.
És a Rém még ennyit se tudott a maga akaratából keresztülvinni az apparátuson.
Paks ügyében két szarkói húzással nagyon csúnyát rombolt volna a jóoldal vonalaiban.

Frick László Intézet 2014.07.13. 02:27:43

@Dinamuki: Mivel manapság nem sok időm van ittlógni, gyorsan beelőzöm a kérdésed, miszerint akkor hogyan lett megint kétharmad. Az Új Kétharmad okaiban (ois) Schifferrel tudok egyetérteni. Vaszoráiban maradtak a jóoldali sajtó legnagyobb kibaszásai az Új Kétharmadot illetően.

Mindentlátó azért persze nem vagyok, de biztosan van valamiféle indoka annak, hogy az információkat egyébként ma is birtokló jóoldali sajtó nem sütötte el mindet azokból. (Ugye, kapott már a jóoldali értelmiség egy leckét a jóoldali politikusoktól 2012. januárjában )

Orbánék a mogyorót erre csörgetik... de a jóoldalon viszont a diók csöndesen gurgolyáznak, így senki nem figyel föl erre a különös szituációra, a jóoldal Schifferenkívüli része semmivel se fajsúlyosabb (ha nem tekintem az MSZP Létező Baloldali Szavazóbázisát...) mint a Schifferé. Ha pedig a jóoldali sajtó jaj ennyire szabad és juj, milyen független, hogy az elavult telefaxxxba' lehet az, hogy inkább a schifferenkívüli részeket támogatja.. ha megnézed, egy Juhász Péter kap akkora jóoldalisajtótámogatást, mint Schiffer... Hogy az elavult telefaXXXba lehet az, hogy a jóoldali sajtó összes orgánuma minden nap egyszerre lép Eszterre... eszerint kapják a rétest estére???

Frick László Intézet 2014.07.13. 02:30:02

@Dinamuki: ésközben már eléggé nyilvánvaló, a jóoldali sajtó által meglebegtetett jelei vannak annak, hogy a belső viadalozásokban melyik rész melyiket tekinti csóva'faroknak. Igen furcsa (és politikaiszakmaiatlan)lenne pl Nyergeséket ma Orbán támaszának nevezni.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.13. 21:00:13

Jaja, tudom, szerinted a jóoldal direkt nem akar kormányozni, ezért előzékenyen átengedi a kormányt Orbánnal.
Valószínűleg inkább csak bénák. De aki béna, az nyilván nem akar valóban kormányozni, ez is igaz. Az SZDSZ-nek se az volt a feltett szándéka, hogy minipárttá zsugorodik, majd eltűnik. Egyszerűen megszokták a tutit, ellustultak, elkényelmesedtek, MSZP-ből Horn úr is rég távozott, nincs, aki mozgatna valamit...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.13. 21:04:06

A pártrendszer egy túlhaladott, anakronisztkus dolog, és előbb-utóbb át kellene adnia a helyét a közvetlen demokráciának. Mivel mára teljesen abszurddá vált, csak az olyanok tudják komolyan venni, akiket bizserget a hatalomvágy, mint pl. Orbán, mert a hatalom, amit ad az valódi, csak a tartalma nem az többé. A hatalomért cserébe vállalja, hogy úgy csináljon, mintha nem lenne az egész anakronisztikus, pedig az. Mások viszont próbálják komolyan venni, és tartalommal megtölteni, úgy látszik, nem ők lesznek népszerűek.

kikoránkel 2014.07.14. 08:56:13

@Dinamuki:
"közvetlen demokrácia" ???

Mindennap népgyűlés? Folyamatos referendum?
Vagy hogy?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.14. 10:56:56

@kikoránkel: ha van hozzá valódi szándék, ezek már csak technikai kérdések. Nyilván nem minden nap, csak fontos kérdésekben.

kikoránkel 2014.07.14. 19:26:41

@Dinamuki:

Akkor ez kiváltaná a képviselőházat?
Bocsi, nem okvetetlenkedni akarok, de ez a "csak technikai kérdés" kb a No1 buktatója az elképzelésnek. Illetve, az lehet.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.14. 22:46:25

@kikoránkel: netom, pl. Svájcban a politikusok "részmunkaidősek", és mindegyiknek van egy "rendes" szakmája is a politikusi tevékenysége mellett. Szerintem ez borzasztóan jü hatással lehet az elmeállapotukra is. Ez kezdetnek máris szuper volna: minimálbérért, részmunkaidőben, normál meló mellett. Máris több lenne a valóban elhivatott.

magyar-magyar szótár 2014.07.27. 04:27:16

@Dinamuki: Ha Magyarország egy bethlengáboriánus kantonisztikus KárpátokSvejce lehetett volna legkésőbb II. Rákóczi Ferenc győzelme után egy teljesen szilárd stabilgazdaságialapú unalomvölgye, akkor itt is magától működne már minden. Amire @kikoránkel: -nek hiába hívtam föl a figyelmét: Az USA olyan taplótahók és puritánok műve [a WASP-ek egészen Cromwellig levezetvén] Az Amerikai Gótika, ugye, mint a zóbbányfiktórrék... éshát Svájc ősfedr-jei se voltak sokkal különbek Lázár Jánosnál. Svájcban nincsen délibáb, tehát nem lehet népe sem. Illusztráció: E. Hemingway: -hófolat Svájcnak-
Nyár van, paperback-ben akarod, most jelentek meg F.S. Fitzgerald lektűrjei, pompás arcok az Amerikai Gótika délnapjaiból

Abban az Amerikában, ami kikoránkel testvérem ábrándképe, kikoránkelféle délibáblovagokból darálta az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság a hamburgerhúst

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.27. 15:53:05

@magyar-magyar szótár: Svácról már lecsúsztunk (unalmas, bár mikor nemrég a Jungfraun jártam, egyáltalán nem unatkoztam), de most lesz helyette hangyaállam, a kedves Vezér már tanulmányozza a bevezetésének lehetőségeit, és akkor nemsokára megköszönhetjük neki, ha eljuthatunk olyan egzotikus helyekre, mint pl. Bécs..

Frick László Intézet 2014.08.01. 05:19:28

@Dinamuki: Nemtudom megítélni ezt, az én környezetemben mindenki basszacigánykurvannyázza ezt az állítólagos vezért. Bizonyos szituációkban meg is lincselnének, ha jót mernék a Vezér-ről mondani. Namost ezt ha összevetem a történelmiismereteim szerinti vezérek vezette országokkal, pl valaki Phenjanban elkezdené Kimdzsong Un-t kurvannyázni vagy Sztalint kúnnyázták volna vagy kedvenc olyan vezéremet, aki mindig kimarad a szórásból, Broz Jóca ugye de akár Erich Honeckert is említhetném, akkor nemnagyon értem, mit kell beszarni egy ilyen vezértől. Szerintem sokkal inkább attól van beszarnivalója a magyarnak, hogy a szájjalcsinálók miket múűveltek az idén aközben, miközben azzal a csudálatosan szép ajakaikkal az orbánváltásról beszéltek. Én az orbángyűlölők figyelmét pl most arra szeretném ráirányítani, mi folyik a Budapesti Csatában. Ugye, a szokásos óvodapedahóhiai intésem, tudjuk, hogy a rosszgyerek Jaózsika a budiban a szaros ujját a falhoz fenyi. Azonban attól, hpgy rendszeresn foglalkozunk tahó Jaózsika, bumburnyák Gyúkka és türheő Zótány ügyeivel, a jógyerek Robcsika, a téeszelnök fia a kocsmárosék Arankájának az árokzsírjából rajzol bajuszt. A rosszgyerek az roszgyerek, ez van. De ez azért nem menti föl a tanítóék Tomikáját azalól, hogy az orgonabokrpok árnyékában lehúggyozza Ríjjós Jolikát.
Azt ugyanis únásig tuggyuk mán, hogy a Vezért el kell takarítani.

De azt nem látnánk, hogy bárki ellenzéki a Jók és Igazak közül tényleg egy picit akarná is. Te tudsz azon kompenzálni, hogy csak a Vezér rémtetteire figyelmezel???

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.08.01. 07:35:38

@Frick László Intézet: komolyan ez van? hőbörög ellene a jónép? Pedig ő maga mondta, és ez a politikájának egyik sarokköve, hogy a magyar az erőből ért, és az erő mögé áll be. Ezek szerint a magyar hőbörög, de azért beáll. Vagy mégse áll be, és a beállás csak Orbán vágyálma? Egyáltalán mér' akarja hogy beálljon, ha látja, hogy nem megy, de még így is megvan (kis választási ügyeskedéssel) a kétharmad? Elég sokan beállnak így is a centrális erőtérbe. Ha Széles vagy egyéb potentát lennék, bizisten beállnék. A többiek meg mióta érdeklik Orbánt, azon kívül, hogy négyévente lehetőleg rá szavazzanak?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.08.01. 08:15:31

... mint ahogy beálltak a földmutyi "nyertesei" is, és a NER minden kedvezményezettje, igaz, hogy csak GPS-sel találnak oda a birtokaikra, de azért ők az igaziparasztok..

Frick László Intézet 2014.08.03. 04:29:34

@Dinamuki: Konkrétan a fideszfődmutyi nagy "fideszes" nyerteseit kettő fő jellemzi, egyrészt hogy virtigli igazi nagy büdösparasztok, szakemberek, másrészt pedig Orbán legfőbb belsőellenségei

A szénalapátolók azok, akik GPS-szel találnak oda a tüntike helyszíneire

Frick László Intézet 2014.08.03. 04:36:16

@Dinamuki: Ez egyébként tökre igaz a magyarra, az erőből ért és az erőhöz áll, undorodom a Csepeli György alakúaknak a kedvenc 1957-es május elsejére hivatkozásától, de most nagyon lábra jött, de rúgni hányingerem van, inkább csakj tolom eléd, vizsgáld meg... A magyar focimeccs nézés közbnen is elpártol a győzteshez.

1990. márciusában az elsőfordulóban az MDF csak egy paraszthajszállal állt jobban, mint az SZDSZ, de azért a magyar tömegesen átszavazott és én biztos vagyok abban, hogy az SZDSZ-től az MDF-re.

Most 2011. vége óta az un "ellenzék" még annál is több gyöngeséget és ráadásul szántszándékkal mutat. Kezdve onnan, hogy 2011. szilveszterére a jóoldali sajtóümunkásság önként, szívből és igazán kínálta Orbánékat a politikaiellenzéknek tálcán, trancsírozva. Még annyi erőt se vett a politikaiellenzék, ami erőt venni semmibe se kerülne hiszen csak sajátmagán kéne vennie.

Már attól nem lett volna meg most az Új Kétharmad, ha a jóoldali sajtó valamennyi értesülését már kijátsza... (Hiszen Schnittet azonfrisdsiben is megbuktathatta volna a HVG mire vártak??? )

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.08.05. 21:39:29

@Frick László Intézet: "Az eddigi földosztási gyakorlathoz hasonlatosan, a hortobágyi földosztásnál is megtalálhatóak a nyertesek között a gazdálkodási gyakorlattal nem rendelkező, csak papíron helyi lakosok és székhelyű cégek, miközben évtizedek óta állattartással foglalkozó gazdák maradtak legelőterület nélkül. "
hvg.hu/kkv/20140325_Marhakkal_tuntetnek_a_gazdak_a_hortobagyi

"A bihari gazdáknál alaposan kiverte a biztosítékot, mert vannak olyan nyertesek, akik életvitelszerűen nem a pályázatban megadott lakcímen élnek, így a helyi gazdálkodók elestek a nekik ígért földektől. Elvesztette a legelőjét az a balmazújvárosi Tóth József, aki huszonnégy éve működteti tejtermeléssel foglalkozó családi gazdaságát, a családtagjaival együtt dolgozik, hét alkalmazottja van. Csaknem ötszáz darab Holstein-fríz és magyartarka tehenet tart, de nem tudja, hogy az állatokat ezek után hova fogja tenni."

"A legnagyobb vesztes a Csongrád megyei Baks – állapítja meg a tanulmány –, amelynek területéből a helyiek elől több mint ezer hektárt adtak bérbe egyetlen csongrádi székhelyű érdekeltségnek. De idesorolható Alcsútdoboz, Bicske, Csincse, Kajászó, Ófehértó, Vál vagy éppen Vértesacsa is, e helységekben nagy, 300 és ezer hektár közötti állami területet kaparintottak meg máshonnét aspiráló pályázók. Erdőtelek, Hajdúszovát, Magyaralmás, Magyarpolány, Óbarok, Tetétlen, Vatta vagy éppen Vereb gazdálkodói elől is elvittek földeket idegenek. Ráadásul a fenti térségek közül jó néhányban már nem áll rendelkezésre több bérbe adható állami földterület, így a reményük is elszállt, hogy majd a második körben „vetnek eléjük” néhány falatot."

"Az Európai Unió közvetlen földalapú agrártámogatásából az összes gazdálkodó egység 6%-át kitevő, legnagyobb birtokosok 70%-ot kapnak, az összes többi, a gazdálkodók 92%-a pedig
a támogatás 30%-án osztozik."
süti beállítások módosítása