A magyar problémamegoldás menete rém egyszerű. Van ugye, adott a problema (é helyett rövid e  néha pedig zárt is, ë ) és akkor a magyar elkezdi sorolni az ötleteket és ezekre az ötletekre minden válasz negatív, vagyis azt taglalja a magyar, hogyan nem lehet a problemát megoldani. Ezzel jó sok idő elmegy, múlik az idő, óraötvenkor rágyútás, szün... majd folyt.köv. . 

Vizsgáljunk meg tehát egy aktuális & tipikus magyar problemát -már csak  azért is, mert ez a magyar problema nemzetközi kiterítést is fog kapni, máris nemzetköziösszevetésben is jellegzetes magyar probléma , ésígytovább, a már ismert eljárás szerint. Az ember szinte hallja a kapcsolatitőkekovácsok üllőinek pengését, a nagy reáverőkalapácsoknak diktáló kisebb mesteri félkézkalapácsok ritmikus kipi-kopi-kippo-kopi-kopp-ját.

De előszöris nagy tanítóm, Mr Tokfalvi kedvelt mottója következik:

Everybody lies

/Dr House/

 

Megint óóóriásinagy támadás érte a demokráciát a független sajtóra mért csapáson keresztül egy kommunista jellegű országbitorló nagy politikai párt részéről a kis elmaradott balkánias, a fejlettnyugateurópától elfele A Balkán irányába sodródó országban.

Történetesen ez az ország olyan, ahol a történelemben volt már olyan korszak, amiben részben öndefinícióik szerint, részben meg tényleg is kommunisták gyakorolták a hatalmat és ezen formai és tényleges kommunisták közül páran pedig már több-mint-gyakorolták, azaz művelték is a hatalmat: rendesen hatalmi pozícióban voltak.

Nem akarok belemerülni a kommunizmusnak mint olyannak az elemzésébe, de a történet sémájának megértéséhez feltétlenül szükségünk van a kommunista vezetés képletére. Alapvetően államvezetői-hatalmi pozícióba került kommunisták vagy kollektíve vezettek egy államot, vagy pedig egy személy autoriter módon egy részben ismert körű, részben pedig fedett (valóságos és titkos) testületen keresztül kormányzott. tehát a kommunista államnak volt/voltak nyílt ismert vezetői és kevésbé ismertek. Egyes kommunista országokban az egy fő elsővezetői pozíciójú ember megszilárdította a hatalmát, a rövidítés kedvéért ezt a típust nevezzük Sztalini Típusú Vezetés-nek. Ebben a vezetési stílusban is van másodikszintű kollektívvezetés, de ezt az Első vezető tökéletesen uralja és meghatározott időszakaszokban szelektálja, likvidálja is.

Mégpedig azért, mert a kommunista típusú államvezetés harca kétirányú alapvetően:

folytat:

-külső ellenségek ellen harcot

-de küzd belsőellenségekkel is

 

A kommunista vezető szüntelenül éber, mert egy rossz döntés vagy mozdulat és máris egy nála mégkommunistább vezető lép a helyébe.

 

A másik típusú kommunista államvezetésben is van Fő Vezető Személy, de sokesetben egy autoriter, egyszemélyinek látszó vezetést váltottak le, tehát ő "csupán egy az elsők között".

Ezt szoktam megmutatni a Kádár János - Orbán Viktor párhuzamban abban, hogy Kádár János soha nem mondott olyant, hogy Éééénnnn énnn n! Én intézkedem én utasítom a miniszteremet stb... Kádár mindig többesszám elsőszemélyben beszélt (szemben Orbán Viktorral, aki szivesen beszél egyes szám első személyben döntéseiről) 

A szint amiben a magyar először találkozik azzal, hogy Magyarországot jelenleg kommunista stílusban vezetik, a kommunikáció szintje, egyéni, polgári közbeszédszintű kommunikációban, munkahelyen, közlekedésieszközben. Ezt a legalsó kommunikációs szférát pedig a politikaikommunikáció táplálja a csatornáin keresztül, ezeket a csatornákat foglaljuk össze a sajtó gyűjtőszóval, ha az újságíróink szerint a New York Times Online Europe 1 újság meg az index is egy újság és az origó is egy újság meg a 444.hu is újság, akkor fogadjuk el azt, hogy ezek újságok.

Azaz eszerint a képlet szerint Orbán Viktor egy autoriter vezető, aki nem ismer ellentmondást, a hatalmiterületén, tehát ahol hatni képes, ellentmondást nemtűrően kormányoz, mindenki alá van rendelve, tőle függ és szolgai módon az utasításait hajtja végre és hagy nyomdázzak ide egy nevet, Simicska Lajos. A Fekete Dzsóker.

Ha valakiről nem tudok semmi rosszat mondani, előkapom a Fekete Dzsóker nyomdát, rájaverem osz' annyi is lesz neki.

Ha ezt a vezetési működést tehát nagyaraszra vesszük, akkor valamivel szuperebb Sztalini Vezetési Sémát kapunk. mint amit Sztalin képes volt működtetni. Ugyanis történelmi tény az is, hogy Sztalin időnként bizonyos kérdésekben meghallgatott szakembereket és ezek a szakemberek képesek voltak Sztalin-t döntése megváltoztatására rávenni anélkül, hogy aztán Sztalin kivégeztette volna vagy GuLag-ra vetette volna őket. Azzal meg még hyperebb is, hogy annak, akit Sztalin likvidált, de így (éhes patkányok rágták ki végbelén keresztül a bennsejét elevenen, mint Tuhacsevszkijnek) vagy úgy (névtelen milliók 3-4 éven át tartó lassúéhhalála a GuLag-okon) de biológiaiértelemben is vége lett. nem csak annyi, hogy innen kirúgták, viszont amott kapott két buliállást + celeb lehetett egy tévészsűriben.

 

Kádár János legfőbb államvezetésbe kerülése óta az őt megelőző kommunista vezetés-t sztalini típusúnak szokás nevezni annak ellenére, hogy Rákosi Mátyás miközben nem volt egyenlő Sztalinnal, aközben a gyakorlatban a Szűkkörű Vezetés -ből ugyan Rákosi szerep-szerűen is kiemelkedett, mint Apa (akinek minden dolgozó a fia) viszont a gyakorlatban négyen rendesen felosztva a területeket, kormányoztak, Rákosi mindenhez értett, Révai József elsősorban a kulturális, kultusz és oktatásiügyekben döntött, Gerő Ernő a gazdaságiakban és a náluk nagyságrendekkel butább, képzetlenebb és intelligensnek sem nevezhető Farkas Mihály a had-és belvédelmi sávokban munkálkodott. Nem lényegtelen, hogy Farkas Mihály a koholt vádakkal kommunistamód likvidált értelmes, okos és intelligens Rajk László pozíciójába került föl (azaz Rákosinak, Gerőnek és Révainak tökéletesen megfelelt hármuknak okosnak lenni a Szűkkörű Vezetésben...) E   vezetésiszint után még egy kollektív-vezetési szint következett... ennek a Látható Szférája volt a Központi Vezetőség és persze volt egy kevésbé belátható kör, akiknek tényleg is volt a KV-ban hatalmi befolyása és tartozott ebbe a körbe pár KV-n kívüli is.

Történelmi tény, hogy Kádár János 1950-51-ig a kevésbé belátható vezetői körbe tartozott, követlenül a Négy Vezető után következett.

Ennek ellenére Kádár János öntörténelmében, azaz  a móókszista történelemtanításban mennybőlazangayalszerűen 1956. november 4-én pottyant bele ártatlanul, szinte előélet nélkül, annyit illett róla tudni, hogy Horthy alatt hazai ellenálló volt, kisebb jelentőségű városivezető Budapesten , majdpedig Rákosi börtönbe vetette, ahol letépték a körmeit.

Bennünket azonban nem érdekel annyira Kádár János, amikor itt van nekünk Korunk Kádár Jánosa Orbán Viktor, aki kommunista mód, autoriter kormányoz, mégpedig a föntvázolt vezetési sémákból egyiknek sem megfelelően. Hiszen Kádár szüntelenül kollektív vezetésről beszélt, Orbán pedig nem.

Vegyük a napi aktualitást és abból a most mindenkit foglalkoztató ügyet:

A. autoriter vezető feltétlenengedelmes, de másodikfővezetőikörbe tartozó  szolgáját B-t [Lázár Jánost] támadás érte a független sajtó részéről. Ezen fölháborodva B. intézkedett arról, hogy a Független Sajtótermék főszerkesztőjét váltsák le. Természetesen a Független Sajtótermék [origo.hu] -nek van tulajdonosa, történetesen egy nemzetközi független magánkonszern [német típusú, fejlett, nembalkáni] . Nem példátlan ez az eset. Eddig is történtek már efféle súlyos beavatkozások a szabad magyar sajtóéletbe. Emlékeztető: a magyar sajtószabadság elnyomatottsága fehérorosz szintű. Független magyar szabad sajtómunkások tüntetések előtt ragasztószalagokat vettek elő és  szépen letapasztották a szájukat majdpedig elővették a tábláikat és tüntettek.

Mire mentek vele? -szinte semmire, hiszen a Kádári Típusú Antidemokratikus Elnyomás töretlen.

Ebből az következik, hogy a tiltakozás, lemondás, távozás, nemzetközi sajtófigyelem fölkeltése, kapcsolatitőkék plingérozása kis kézi hordozhatóüllőkön fejlettnyugati kávézők meghitt teraszain: nem vezet semmire. tehát már azt így tudhatjuk is, hogyan nem lehet megoldani ezt a kérdést.

Mint egy Ron Werber-nek svejci szemüvegben, föl kell azonban néhány kérdést tennem a megoldási vázlat előtt.

De először egy mottó Ron Werbertől:

"Ha mindannak, amit most elmondtatok nekem, a fele igaz, ti akkor  már meg is nyertétek a választásokat!"

/Ron Werber az MSZP vezetésének, 2013-ban/

 

Tehát csekkoljuk végig az alábbi kérdéssort:

1. Van-e olyan csatorna, független sajtótermék ma Magyarországon, amelyikhez nem ér el A. autoriter vezető vagy keze B.?

igen        nem

 

2. Van-e információ Független Sajtótemékek kezében olyan, ami bizonyítható-bizonyított és árthatnak vele A-nak. vagy B-nek. vagy C-nek és akkor menjünk el  A. autoriter vezető feltétlen, de vezetői pozíciójú hívei között le egészen X, Y, V, Z és Zs vezetőig.

 

Ron Werber-i szakálltól értelmes, értelmiségiszemüveggel nyomatékosított okos arccal kérdezem, de nagyon komolyan:

B vezető (azaz Lázár János) tehát feltétlen fő szolgája A [Orbán Viktor] autoriter vezetőnek, tehát ha kiütjük alóla B vezetőt (azaz Lázár Jánost) azt megérezheti-e A. autoriter vezető. tehát pl roggyan-e hatalma A. vezetőnek.

 

És még mindig kérdezek:

 

Szabad-e tudnom, mint svejciszemüveges okos Ron Werbrenek, milyen a viszonya A vezetőnek és B-nek? Mielőtt még bármibe fognánk, kérdezem:

Vannak-e belső hatalmi viszonyok az Autoritermód Kormányzott Kommunista jellegű Párt-ban?

 

és még mindig csak kérdezek:

 

Szabad-e megkérdeznem pl A. autoriter politikai kedvesvezető, aki Kim Dzsong Un is, tehát szabad-e megkérdeznem az ő ellenzékét, számomra autentikusnak Mr Bajnai véleménye számítana. Tehát le a politikaikommunikációval, hanem egyenesen kérdezzük meg Mr Gordon Bajnait, itt ez a gomb, megnyomjuk és eltöröltük Lázár Jánost, mint olyant,

akarja-e ezt Mr Bajnai???

 

Kinek használna Lázár János kitörlése a magyar politikai életből?

Kisebb pótkérdések még: B vezetőről van öt darab [5db] információ, ezek közzététele B. vezető számára megsemmisítő erejű. Azt már tudjuk, hogy 1 (azaz 1) fő sajtómunkással hogy bánt el kommunistamódon, ugye, ez a B. vezető, meg szeretném kérdezni, hogy az én Ron Werber-i tekintetemben eléggé combos sajtóorgánumnak ható:

444.hu

index.hu

nol.hu

nepszava.hu

hvg.hu

vs.hu

újságok vezetése sorsáról telefonon, leszólással, intézkedéssel tud-e B. vezető dönteni. Olyan szinten pl, hogy holnap 444.hu újságban megjelenik egy csapásmérő cikk B. vezetőről és holnapután leváltják Mr Peter Uj-t. És erre Mr Bede is pl távozásával tüntet ésígytovább. 

Rövidrefogva a kérdésem:

A szokásos magyar sírásrívás, nyígás és rinyálás helyett esetleg pl ha a Független Szabad Sajtó élve a MÉG EGYELŐRE független szabadságával, elkezdené szépen kinyírni B. vezetőt.

Én azonban készültem -szemben Mr Werberrel, aki nem. Ugyanis Mr Werber , mivel nem készült, kénytelen volt valamelyik felét elhinni mindannak, amit a magyar helyzetről neki az MSZP vezetése állított.

Nekem azonban van itt egy cetlim, ami szerint:

B. valóságos és belső ellensége A. autoriter vezetőnek. Mintegy képviselője A. autoriter ellenfeleinek, akik A hatalmát belülről gyengítik TEHÁT politikai értelemben ostobaság lenne lemondani erről a külső ellenzék számára ingyenes, semmibe se kerülő gyöngítésről. 

Kérdésem tehát és továbbá: Mi lenne, ha igaz lenne, ami a cetlimen van?

Mi van, ha pl a sajtómunkásság java is ugyanígy tudja ezt, mint én? 

Mi van, ha Mr Bajnai [teamjéből valaki] rohan és elkezd tiltakozni, hogy jaj, nehülyéskedjetek, ne basszátok már, kiütitek A. autoriter belsőellenségét, aki eddig is futószalagon gyártotta az A. autoriter vezető ellen felhasználható dolgait?

Melyik igazság a fontos, a ténylegi, a politikaikommunikációs vagy a politikai.

És a magyar sajtómunkás melyik igazság szolgája?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr586280510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.05. 09:21:51

Nagyon szépen felépített, okosan megírt poszt.

De van vele két apró bibi...

1.: Az alapfeltevés, miszerint Lázár Orbán - akarata, szándékai - ellenében tevékenykedne, nem igaz.
A belső harc igaz, de rossz helyeken keresgeted a frontvonalakat.
Orbántól minden klasszikus politikai cselekvés, napi politika idegen, - gazdaságirányítás stb -, ő szónokolni szeret, kis túlzással. Igen jól jön neki egy Lázár típusú tank, aki gátlás, etikai és erkölcsi kételyek nélkül végigviszi, amivel megbízzák. Sőt, proaktív.
De Orbán államférfiúi ambícióit nem veszélyezteti, mert alkalmatlan az orbánhívő (és nem fideszhívő!) kétmillió megszólítására, éppen tankszerű, pragmatikus, konfliktusos stb stb, ezért erősen megosztó karaktere miatt.
Az egyik pletykált verzió szerint Orbán egy jelentősen megerősített, kvázi örökös elnöki pozícióba lépne majd tovább, ahol a szimbolukos politizálást még magasabb fokra emelhetné, és a napi politikától még jobban eltávolodhatna,
Vagy az is lehet, hogy még nagyobb léptékben gondolkozik, és az EU Néppárt vezetésének megszerzése a következő cél.
Illetve és....

Az Orbán belső ellenfele Lázár alapfeltevésed egyszerűen nem igaz.

Adalék:
velemenyvezer.444.hu/2014/06/05/reg-nem-latott-hatalmi-harc-a-fideszben/

* * * * *

2.: Az összeesküvés-elmélet a Bajnai által irányított (vagy legalábbis érdekében cselekvő) ún. ellenzéki sajtóról részben nem igaz, részben mellébeszélés, csúsztatás (hogy is jön ez ide...)

Részben nem igaz: Az általad gúnyosan és pejoratívan lefüggetlenezett magyar sajtó bizonyos szempontból talán tényleg nem független - de teszi a dolgát, az általad felvetett állítással ellentétben egyáltalán nem hallgat (lsd a két most linkelt cikket is, pl)

Csúsztatás: Hogy a faszba jön ez megint ide? Ha valóban puhapöcsű gerinctelen lenne a teljes független sajtó - mint ahogy nem az -, akkor talán nem lenne gáz, hogy a politika - közvetve gazdasági hatalmával visszaélve - ilyen durván beavatkozik?

Szóval ez a szál csak terelés, szerecsenmosdatás...

* * * *

A posztodat még otthon olvastam, ez már akkor megfogalmazódott bennem.
A metrón olvastam viszont a 444 cikkét:

444.hu/2014/06/05/a-telekom-mar-tavaly-atengedte-az-origot-a-kormanynak/

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:13:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Orbán meghagyta volna Alföldi Róbertet a Nemzeti' élén, sőt. Ööö... pozitíve beszélt Alföldiről annyira, hogy a jóoldali sajtó már ezen elkezdett 82-3 napig) jujjogni, mi lesz, ha mégis (vagyis mégsem)

Alapvető tévedés az, hogy orbán nem csinál politikát, nem politikus, stb. hogy ő csak szónokol. Ez megint "pornográfia" amivel pél politikai ellenfelei semmire se mennének az ellene való harcban. A politikának, mint olyanak rész-műveleti (vagy ha nem tetszik: művészeti) ága a retorika. ha tetszik, ha nem, orbán jó retorikus általában olyan julis nyannya (vagy kikoránkel típusú) érzelmisíkon baszta-ratta-cigánykúnnyája szonten szokták a beszédeit fikázni, igen kevés valóban értelmes jóoldli elemzést olvashatni róla.

Ha ugye ferencet nevezem korszakunk legnagyobb élő politikaizsenijének és aztán folytatom a futottakl még sávban MSZP-s politikusok százaival, akik jó politikusok, nekik adnék 4-est... következnek a közepesek (3-as) a közepes képességű politikusok, mint pl Orbán vagy újabban Schiffer.

Itt következik a "meghökkent" kérdésed arról, hogy ha az MSZP-ben értenek a politikához, hogy halmozhatnak hibát hibára és én itt nem fáradok rámutatni arra, ami tégedet is nyűgöz és asmi NEM JÁTSZIK a politikában KIZÁRÓ TÉNYEZŐ a politikában és amire pont az MSZP a példa és Zsemniális ferenc ezt használta ki: az érzelmek: a gyűlölet ugyanis.
Gyűlölve nem lehet:
-sakkozni
-ököl'vívni
-politizálni

Tehát máris tudjuk, hogy az MSZP hol baszott rá: a gyűlöleten baszott rá, az orbán-gyűlöletemn, a cigányozáson stb.
és Feri így tudja leoperálni a bázist az MSZP-ről, az MSZP tartós híveinek egy része még mindig összesen annyit lát be, hogy Feri hatásosabban basz oda A Cigánynak. Nem veszik észre:
-Ferinek KELL Orbán, szüksége van Orbánra
-Feri az MSZP-nek basz oda

Feri mindent meg is tesz a látszat fenntartására, szeliden beszélt az MSZP-ről, miközben Mesterházyt valami orbitális módon mélytorkoztatta, egy GGG-jelenetben Kálmán Olga tartotta Mesterházy fejét ahhoz, hogy Feri mélyebbre tolhassa le a torkájába, pompás videó!

Lázárról pedig tudjuk, amit tudunk és egy ... ne haragudj Hanni, de egy olyan öreg ember már, mint te, aki tud a sorok között oolvasni, ki tudja olvasni a 444.hu nagy Lázár Riportjából, amit ki tud.
Ha viszont te érzelegni tudsz a politikán, de pl a sorok közt már elfelejtettél olvasni tudni, akkor ne érdeklődj a politika iránt
vagy nyald be egységsugarú felhasználóként azt, amivel etetnek.

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:15:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: érted, a 444 értekezletein, amikor a szar működésre, a rosszul vezetett újságra kel mutogálni, akkor az origo a példa, Uj origóval veri az asztalt, ha lebassza a dógozóit azzal, hogy a hiba, amit elkövettek, már-már az origo szintjére zülleszti le az újságot

aztán ugyanők nekiállnak nyavígtatni az origo-n, hát bass, majd drums
és triangulum

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:20:41

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Orbánnak persze van egy belsőellenfele, aki ALATT van Lázár. Akik a véleményvezért kocholják, jól tudják, ki az
de nem kötik az ólyodra.

Az a véleményem, hogy ez a nagy fos, genny és turha, amiben magyarország ma bugyborog, jelentősen fortyog a sajtómunkásság szarkavarásától, amiért a sajtómunkás nem a dolgát teszi, hanem szerepet játszik, pl politikait.

nem juthattunk volna el ide, ha van független sajtómunkásság.
ne haragudj, de pl ez a telekomm história is úgy kocholmány, ahogy van.
Kb akkora hazugság, minha valaki egy üveg kóláról azt mondaná, hogy fáról szüretelte.

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:25:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bajnaiék nulla pénz és nagyon kicsi energiabefektetéssel dolgoznak. Esze ágába se nincsen bajnainak az egész jóoldali sajtót befolyásolni.. amikor ott könyörögnek vezető befolyásos értelmiségiek neki szüntelen, akkor mit is kéne neki erölködni.
Namost: nincsen az a sajtóorgánum vagy bármi, amit ne lehetne kb 2fillér pontossággal beárazni.
Csak vegyük a Varánusz "blog" esetét, akik évekig politikaiárváknak hazudfták magukat, de az LMP szétszkításakor nagyon durva PM-szopásnyalásba fogtak, Szabó Tímeának análisan is nyaltak, málnaszínűre nyalták Timci végbélnyílását.
Hát akkor "fennebb"?? Pl az MSZP-t cs9öndesen támogató orgánumoknál még azt is ki lehet nanométerezni, hogy az MSZP-n belül melyik frakciót támogatják.

Most pl, amikor az MSZP haláláról hazudoztak a jógyerekek, akkor is elárulták nagypontossággal, hogy kinek dolgoznak (Bajnainak)

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:27:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A magyar sajtó keményfaszú -pornómunkásnál ez alapvető képesség. A nagyon kevés nőidolgozó pl felcsatolható műfaszokkal dolgozó dominatrix, mint KO pl. Ezen is élvez a közönség: Hogy basz' Olga? Olyan jól baszik Olga, hogy lényegében minden baki meg is van bocsátva neki.
És itt megint érzelmek kiszolgálásáról van szó.

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:30:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azt magyarázd meg nekem, hogy a jóoldali sajtó mért nem nyírja ki egy hét alatt Lázárt, ha egyébként megtehetné, tehát az információk a birtokában vannak. Sorold föl, pl a 444.hu, a vs.hu vagy a hvg.hu ésígytovább, pl a NOL főszerkesztőjét Lázár kivel rúgathatná ki? [Az inde(x) az ugye már teljesen a fideszé]
És még magyarázatot kérek arra, hogy a teljesen a fidesz tulajdonába került inde(x)nél hogy a retkes telefaxxxban lehetnek a headline-ok minden nap ua, mint a független, senkitől nem befolyásolható szabad 444.hu-n?

Frick László Intézet 2014.06.05. 13:33:55

@A Hannibal Lektűr-attitűd: 1. Van-e olyan csatorna, független sajtótermék ma Magyarországon, amelyikhez nem ér el A. autoriter vezető vagy keze B.?
igen nem

2. Van-e információ Független Sajtótemékek kezében olyan, ami bizonyítható-bizonyított és árthatnak vele A-nak. vagy B-nek. vagy C-nek és akkor menjünk el A. autoriter vezető feltétlen, de vezetői pozíciójú hívei között le egészen X, Y, V, Z és Zs vezetőig.

Ron Werber-i szakálltól értelmes, értelmiségiszemüveggel nyomatékosított okos arccal kérdezem, de nagyon komolyan:

B vezető (azaz Lázár János) tehát feltétlen fő szolgája A [Orbán Viktor] autoriter vezetőnek, tehát ha kiütjük alóla B vezetőt (azaz Lázár Jánost) azt megérezheti-e A. autoriter vezető. tehát pl roggyan-e hatalma A. vezetőnek.

És még mindig kérdezek:

Szabad-e tudnom, mint svejciszemüveges okos Ron Werbrenek, milyen a viszonya A vezetőnek és B-nek? Mielőtt még bármibe fognánk, kérdezem:
Vannak-e belső hatalmi viszonyok az Autoritermód Kormányzott Kommunista jellegű Párt-ban?

és még mindig csak kérdezek:

Szabad-e megkérdeznem pl A. autoriter politikai kedvesvezető, aki Kim Dzsong Un is, tehát szabad-e megkérdeznem az ő ellenzékét, számomra autentikusnak Mr Bajnai véleménye számítana. Tehát le a politikaikommunikációval, hanem egyenesen kérdezzük meg Mr Gordon Bajnait, itt ez a gomb, megnyomjuk és eltöröltük Lázár Jánost, mint olyant,
akarja-e ezt Mr Bajnai???

Kinek használna Lázár János kitörlése a magyar politikai életből?

Kisebb pótkérdések még: B vezetőről van öt darab [5db] információ, ezek közzététele B. vezető számára megsemmisítő erejű. Azt már tudjuk, hogy 1 (azaz 1) fő sajtómunkással hogy bánt el kommunistamódon, ugye, ez a B. vezető, meg szeretném kérdezni, hogy az én Ron Werber-i tekintetemben eléggé combos sajtóorgánumnak ható:

444.hu

index.hu

nol.hu

nepszava.hu

hvg.hu

vs.hu

újságok vezetése sorsáról telefonon, leszólással, intézkedéssel tud-e B. vezető dönteni. Olyan szinten pl, hogy holnap 444.hu újságban megjelenik egy csapásmérő cikk B. vezetőről és holnapután leváltják Mr Peter Uj-t. És erre Mr Bede is pl távozásával tüntet ésígytovább.

Rövidrefogva a kérdésem:

A szokásos magyar sírásrívás, nyígás és rinyálás helyett esetleg pl ha a Független Szabad Sajtó élve a MÉG EGYELŐRE független szabadságával, elkezdené szépen kinyírni B. vezetőt.

Én azonban készültem -szemben Mr Werberrel, aki nem. Ugyanis Mr Werber , mivel nem készült, kénytelen volt valamelyik felét elhinni mindannak, amit a magyar helyzetről neki az MSZP vezetése állított.

Nekem azonban van itt egy cetlim, ami szerint:

B. valóságos és belső ellensége A. autoriter vezetőnek. Mintegy képviselője A. autoriter ellenfeleinek, akik A hatalmát belülről gyengítik TEHÁT politikai értelemben ostobaság lenne lemondani erről a külső ellenzék számára ingyenes, semmibe se kerülő gyöngítésről.

Kérdésem tehát és továbbá: Mi lenne, ha igaz lenne, ami a cetlimen van?

Mi van, ha pl a sajtómunkásság java is ugyanígy tudja ezt, mint én?

Mi van, ha Mr Bajnai [teamjéből valaki] rohan és elkezd tiltakozni, hogy jaj, nehülyéskedjetek, ne basszátok már, kiütitek A. autoriter belsőellenségét, aki eddig is futószalagon gyártotta az A. autoriter vezető ellen felhasználható dolgait?

Melyik igazság a fontos, a ténylegi, a politikaikommunikációs vagy a politikai.

És a magyar sajtómunkás melyik igazság szolgája?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.05. 13:41:18

@Frick László Intézet: érdekelne az, hogy a TÖBB SZÁZ zseniális, jeles és jó minősítésű politikussal TELI MSZP, mint megállíptod, ugye mégiscsak bukott egy igen komolyat, szval definitive érdekelne, hogy ha bukott, akkor nem lehet, hogy annyira mégsem jó politikus?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.05. 13:49:34

@Frick László Intézet: mindig te hívod fel a figyelmünket az elkülönböztetés képességére, miszerint pl. létezik a nekem nem tetszik, de felismerem, hogy értékes kategória, vagy mint jelen esetben: hogy azért, mert maga a termék, az újság nekem nem tetszik (vagy pl. konkurencia), attól még nem biztos, hogy szívesen nézem, ha... Pl. ha ketten udvarolunk egy lánynak, nyilván nem kedvelem a másik csávót, de ettől még ha egy kivilágítatlan kamion szándékosan elgázolja, ugyanúgy lehet az a véleményem, hogy talán kellene már oda az a gyalogátkelő, már ha érted a párhuzamot...

2014.06.05. 16:49:09

De lehet, hogya történet egy szokásos blakáni triplacsavaros, triplafenekes trükk. Ami vlaójában egy sokkal nagyobb trükk elfedőeleme - amit viszont A vezető vezet, mit sem sejtve, hogy ellenzéki C vezetőhelyettes nagy trükkjének a része ez.

A te gondolatkísérleted egyelten dolgozt bizonyít: azt, hogy gondolatkísérletekkel tetszéz szerrnti összeesküvés felállítható, amit nem lehet tényekkel megcáfolni.

2014.06.05. 22:12:43

Amúgy aki az origo-s szart kavarja a telekomot nyakig belemártva, az legyen szives bekapni.

Én másik leánycégnél dolgozok, a német menedzsment azonban közös, és elárulok egy belsős titkot, pont nagy ívben leszarja a Telekom Board, ki a főszerkesztő, ők csak a profit margint nézik.
Schiffer levelét betudom a szükséges politikai rossznak, de alapvetően országégető a cucc, mait politikai hasoznlesésen kívül más nem igaázn mtívoálhatott.

2014.06.05. 22:53:42

A magyar mindig ajvékol - lásd vindóz dal.

www.youtube.com/watch?v=z3pPAsfdeUI

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:24:05

@vészmadár (pica pica): Mint ismeret, Rózsa Sándor lova egy fűszálba botlott meg, és Lovas Hősök Történeteiből hasomló példát 110-et ismerünk, aztán ott van Jézus, őt baráti csók árult el, aztán Buddha, aki falánksága áldozata lett és bélrenyhe 80 éves agg létére teliette magát valamivel, amivel pedig nem lett volna szabad.

A politikában az érzelmek nem játszhatnal és az MSZP-t az érzelmek hatották át túlságosan is. Jó sokszor rámutattam erre, hogy bezzeg a régiszépidőkben, amikor Dr Antall nyomorult rákhalála, meg Hóbagoly bácsi érája alatt kellett politikai okokból hazudozni meg uszítani az embereket, akkor az úgynevezett derék haladóbaloldali értelmiseggségünk még vidám arccal, felhőtlen kacvagások közepette hazudozta azt Hóbagoly Bácsiról, hogy ő a hóttifaszista restarujácijaó réme. Tkp a baj, ami most aztán veri le lábról az MSZP-t (de ugye azt csak az USA példájából tudjuk, milyen az erős ember haldoklása, elhánykolódik ő azért és pl egy haldokló ember is, ha egyik karja A Temető a másik Az Intenzív Osztály... akkor bizony... szóval csak óvatosan!) 1998-cal kezdődtek a problémák, Horn belső megpuccsolása környékén. Jó ötlet volt a takonyokat túl korán hatalomba fölengedni, de valljuk be, a választási matek is besegített.

Egyre inkább az érzelmek kezdék áthatni a Legprofibb Politikai pártot. Márpedig a politika kizárja az érzelmeket.. aki érzelmeskedik, annak vége is.

Ha az MSZP képes lett volna az érzelmeket kivonni, akkor olyan luxust nem engednek meg maguknak, mint pl a Baranyai Frakció kibaszása a párt kebeléből.

Az rendben, hogy egy olyan tökfilkó és született GGG-girl, mint Mesterházy benézte... Észnél kellett volna lennie az MSZP-nek és fölismerni, hogy Bajcsányék nemhogy nem akarnak orbánváltást, de többet ér nekik annál az MSZP széjjelbaszása.
Vannak azonban objektív tényezők, mégpedig az, hogy Ferenc tud róluk, amit tud f-> Őszödi beszéd] ők voiszont semmit se tudnak kezdeni Ferivel és még a pártkasszát se tudják tőle visszaszerezni. Feri kezdében vannak.. de ezzel a Mesterházy-trükkel sikerült még gyöngíteni a pozíciójukat. viszont azt se feledd, hogy a profi bűnöző Toboás meg a schneidige fess ember Botka nem azok a tárgyalópartnerek, akiket Feri megálmodott magának. Én, mint elvetemedett súlyos politikabuzi, úgy várom már a mérközést, mint focilázban égő a Brazília-Argentina összecsapást.

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:33:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Te belehallgatsz olyan CD-be, amin ez olvasható:
Risár Klajdermann harántfűrészen goitározik!
én ugyanis nem.
Pl pornóban a kifejezetten háztáji felvételeket kjedvelem és amikor azt látom, hogy szilikondudás csupacsontésháj műszempillás műanagraffiahajú biolovedoll tátogtatja műélvezésre a száját, a porszáraz pinájában halússzín fasz, akkor rá se kattintok.. ilyen bullshit-re, ugyan...

Talán ismered, mind a Hannibal Szótár névadója, az élettel összeegyeztethetetlen kifejezést, amit pl mentősök szoktak használni, tehát ha az áldozat fejét az árokból kell kipecázni, akkor nem kezdenek intubálásba.

De emlékeztetlek arra a tényre, miszerint az index FIDESZ tulajdonban van és teljesen elfideszesesedtt. Annoi, amikor a jógyerekek ezzel a bullshittel szopatták a népet, akkor olyan 2-3 napig tényleg olyan fideszes szájízű cikkcsiket is földobáltak , főleg a becsaliszövegekben meg a címadásban ügyeltek erre.

tehát nem tudnék csudálkozni, hogy ha a már egy éve Kormánykézbe került origónál, egy éven belül jelent meg az a cikk, ami miatt Lázár kirugatta a főszerkesztőt, ne bazd már, hogy egy éve van a kezükben orgánu,m, ami még javában ellenükl IS dógozhat.

és most lapozzunk vissz a fidesz tulajdonú indexre, ami fideszkézben van és Uj Péter, idézem KIRÚGÁSA óta Tóta KIRÚGÁSA Szily KIRÚGÁSA, Bede KIRÚGÁSA óta a fidesznek dógozik:

emény Videó Fotó

Ennyit érnek a parlamenti képviselők

Kijöttek a vagyonbevallások. Lázár Jánosnak 59 és félmilliós az adóssága, de van 12 ingatlana, Rogán lakása nem nőtt tovább, Vona eltapsolt kétmilliót, Mesterházy nem hisz a bankokban.
Diákhitel és banánmatrica

A parlament újoncai nem nagy vagyonokkal tűnnek ki.

eurológus

Mire jutottak a G7-csúcson?

Tizenöt év után először ültek az oroszok nélkül tárgyalóasztalhoz a világ legfejlettebb országainak vezetői, ahol a legtöbb szó mégis Putyinról és Ukrajnáról esett.
Magyar Telekom: Nem szóltunk bele az Origo belső ügyeibe
Felmondott az Origo két rovatának több újságírója
Nazif Mujić feladta, hazament

A tavalyi Berlinale legjobb színésze nem kapott tartózkodási engedélyt Németországban.
13 év után vége az Újságíróklubnak

Nyugdíjazzák Bolgár Györgyéket, miután beesett a nézettség. Fiatalok és nők is jönnek a helyükre.
Bíróságra megy a DK Lázár londoni kiruccanása miatt
Van a vagyonnyilatkozatnak így értelme? Nincs. Mégis megcsináljuk? Igen.
A kormány nem kér a független sajtóból

Csak az MTI és az MTVA fotósa, operatőre és újságírója tudósíthat a Sándor-palotából.

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:39:30

@nagyjoco: Az egyik nagyon fontos magyar jelenség az, ahogy a magyar menedzsment KÉPES szopatni a külföldi tulajdonost, klasszikusan gyönyörúű példa a Népszabadság esete a Ringierrel, az index esete már csak Albert Gazdával is, hát még a CEMP-pel ésígytovább. De beszéljek csak komoly sávokról, tehát pl a TIGÁZ és TITÁSZ. A TITÁSZ magyar góréi megetették a külföldui tulajdonosokat a kiszervezéses rizsával, majd külsős cégeket alapíttattak erre a munkára, majd azokat az embereket, akik addig is azt a munkát végezték, a cégből kipakolták ezekbe a külső cégekbe és több fizetés + az ő hasznuk végzik zgyanazok a csávók ugyanazt a munkát, magyarul a külöldi tulajdonsosk:
1. fizetik a magyar menedzsmentet
2. elnézik, hogy a magyar menedzsment a maszekcégeivel még egy kis maszekprofitot is beszed

És ez SÉMA ami jó sok cégnél így működik.
variáció:
A németeknél hagyomány a keleteurópai cigányságokra való felkészülés. tehát okos német a leányvállalatba nem engedi a helyi zigeuner-.eket beülbni, hanem kiképezi a zigeuner törzsi viszonyokra a menedzserét és az aztán (ez a Raiffeisen Erstebank System) a zigeunernek kiképezett németosztrák zigeunerebb a született unkoorischezigeunerhund-nál is.

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:50:29

@nagyjoco: Általában nem mondható el róla, hogy politikusokról ÉRZELMI benyomásaim lennének. Lázárról azt szoiktam mondani, hogy KÜLÖNÖSEN veszélyes figura. Mondjuk tégedet ez biztoan vígasztal lelkileg, ha elismétlem?: a FIDESZ GYurcsánja ő, mínusz Ferenc politikaiképességei és egyáltalán képességei, plusz beképzeltség, arrogancia, önkritika hiánya és más egyebek... nem részletezném.

Egyben azonban biztos vagyok BASZOTT Lázár az origo cikkre, el se olvastatta a még egyébként zseniális csicskáival se. Lázár a nap 24 órájából 20 órán át kavar és e szüöbntelen kavarásban osztán különöse n érdekli is az origo, szerintem azt se tudta eddig, mi az.

Már bocsáss meg jocó, de mutass már egy esetet, amikor ezeket különösebben érdekelte valami leleplezés vagy efféle.

Elvileg el tudom képzelni, hogy Lázár sajtófigyelésekkel megbízott heraldusának sikerült 27 mp-et kérnie a Főnök-től arra, hogy elétárja ezt az origós cikket és most szeretném szó szerint idézni Lázár reagálását:
Szopjon le! (mármint az origo vagy az újságíró...)

Én azt látom, hogy a klasszikus fogások egyre kevésbé működnek. Piaci terjeszkedésre már rég nem alkalmasak az efféle műveletek, legföljebb a meglévő tábor lanyhuló érzelmeit felkorbácsolni.

Egyszer már elsütötték a jógyerekek ezt a trükköt az index-szel. Már mióta figyelmeztetek arra, hogy mi lett a vége a mesében a korán farkast kiáltó kakaskának.

Ugye, azóta tudjuk, hogy Péter újkihívást talált, Árpádot igazából, mint focistát, bérbloggernek adták ki, Lacinak a drogosnak csináltak egy külön dühöngőt, annyira fegyelmezhetetlen.. marci igazából világjárói hajlamait élte ki, szóval igazából senkinek semmi baja vagy bántódása nem esett.

Az én szememben pl nem Pokorny Lia a hős nő, aki bátoran távozott, hanem az az öt színész, aki MARADT a színházban partizánnak.

Szerintem nem az a megoldás, hogy tiltakozásul ekljönni atz origótól, hanem az a megoldás, hogy amíg lehet. harcolni,m pül tessék, amíg lehet publikálni.
ja, akkor kiderülne, hogy lehet publikálni és semmi se történik...

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:53:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd: te nem reagáltál a lényegre, ecshém, te kerülöd: nesze:

Ugye, AZÓTA tudjuk, hogy Péter újkihívást talált, Árpádot igazából, mint focistát, bérbloggernek adták ki a hávégének, Lacinak, a súlyos, most már dementiá-ban senyvedő drogosnak csináltak egy külön dühöngőt, annyira fegyelmezhetetlen.. Marci igazából világjárói hajlamait élte ki, szóval igazából senkinek semmi baja vagy bántódása nem esett.

Az én szememben pl nem Pokorny Lia a hős nő, aki bátoran távozott, hanem az az öt színész, aki MARADT az Új Színházban partizánnak. Hogy hívják őket? Aki bátoran semmitsecsinált, az jól járt, akik maradtak és harcolnak, őket hogy hívják???

Szerintem nem az a megoldás, hogy tiltakozásul eljönni az origótól, hanem az a megoldás, hogy amíg lehet. harcolni, tessék, amíg lehet publikálni.
ja, akkor kiderülne, hogy lehet publikálni és semmi se történik...

Frick László Intézet 2014.06.06. 03:56:59

@nagyjoco: Vannak tények.
1. Arról volt szó, hogy Lázár frakcióvezető lesz.
-27.: Orbán látványos ünnepséget rendeztetett Hmvásárhelyen, ahol kilátásba helyezte, hogy foigja még tőle visszakapni a város a fiát.
2. Ezzel szemben Lázár ma Második hatalmiember lett, sőt.
34.: Jocó, szerinted ma mekkora az esélye annak, hogy Hódmezővásárhely valaha is még visszakapja Nagy Fiát?

és most olyan dolgokat vettem elő, amiknek a "bizonyításához" nyilvános jóoldali forrásokart te magad vehetel igénybe...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.06. 06:17:30

@Frick László Intézet: csak épp nem derült ki a válaszodból, hogy ha bármilyen okból is bukott, akkor nem lehet, hogy mégsem jó politikus. Máshogy: aki HAGYJA, hogy áthassák az érzelmek, az jó politikus?

Frick László Intézet 2014.06.06. 06:43:19

@vészmadár (pica pica): Vannak jó focisták, akik meccseket veszítenek. Bobby Fisher sakkjátékos úgy vélte, hogy ha fölbassza borisz Szpaszkij sakkjátékos idegeit, akkor Szpaszkij érzelmektől fűtötten gyöngébb lesz.
Ökölvívásban nagyszerű öklözők veszítettek el mérközést, merg feldühödtek és elkezdtek, szakszóval, verekedni.
Ez történt az MSZP politikusaival.
Te pl nagyszerű pedagógus vagy, de egy kamaszlány jellegzetes "füllentését" eltévesztetted debil megnyilvánulásnak, valószínűleg azért követted el ezt az itt nemtúl nagy, osztályfönöknél számítva azonban már orbitálisan súlyos hibát, mert nem a lényegre figyeltél, hanem azt kerested, hogy hol lehetne már megint valahogy jól idebaszni nekem egyet, ez pl nem jött be, saját magadanak adtál gyomrost a ledebilezéssel. Ilyen van. Ugyanis a verekedésbe lezüllő ökölvívó elkezd előbb ütni és aztán se gondolkodni.

Ez történt az MSZP vezetésével. Gyűlölik a cigányt és tele van a tökük Ferivel is.
A sajtómunkássággal meg az történt, hogy nekik azt a látszatot kell kelteniük az emberekben és Dinamuki barátunk szemléltette is már ezt a naivitást, hogy az MSZP-nek vége és ha oda akarnak baszni Orbánnak, akkor már nem számít az, hogy az MSZP mit akar. Annyira nem buták a jógyerekek, hogy komolyan el is higgyék, hogy az MSZP halott, ez csak olyan munka nekik, ami ki van adva és meg kel csinálni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.06. 10:01:29

@Frick László Intézet:

mellébeszélsz és hazudsz:(((((((((

csak egy példa: KIK? csinálták a cinket Szilynek?
KIK?

Sugalsz, állítasz, mellébeszélsz

Ezek szerint te elhiszed szó szerint, amit az origo zrt állít?
Elhiszed szó szerint, amit a Telekom állít?
Elhiszed szó szerint, amit Lázár állít?

És még te naivozol meg hülyézel minket...LOL

(az index jobbratolódásával meg up távozásával hiába vicceskedsz, akkor is az történt, hogy bele akartak szólni a tulajdonosok a tartalomba)

komolyan mondom, a mandiner kommenttrollok szinvonalát hozod - érvrendszerben is meg agresszióban is (igen, te hülyézel folyamatosan)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.06. 10:03:10

@Frick László Intézet:

"BASZOTT Lázár az origo cikkre, el se olvastatt"

az megvan, hogy lázár egy meglehetősen ártatlan kommentért szétperelte az adott honlapot?

ténylegesen, nem hallomásból meg aszhiszem meg űgygondolom?

hanem ténylegesen valóságból?

bazdmeg hiszékeny úr

Frick László Intézet 2014.06.07. 03:37:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: és neked az megvan-e, hogy Lázár, szemben pl Orbán szokásaival, tényleg is okos emberekből tart maga körül egy kis team-et.

De különben most, bajnai hátralépésétől kezdve csak kérhetsz tőlem és segítséget, tudod, hogy még telefonon is számíthatsz rám...
Kezdj hozzá barátkozni a gondolattal, hogy Zseniális Feri támogatója vagy.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.10. 11:15:44

@Frick László Intézet:

megint mellébeszélsz:((((((((((((((

Lázár jogászokat küldött egy jelentéktelen oldal jelentéktelen kommentelőjére

EZ TÉNY

"BASZOTT Lázár az origo cikkre"

Ez meg egy vélemény

A többi: mellébeszélés

Lassa mondom, hogy megértsed: FO LYA MA TO SAN MEL LÉ BE SZÉLSZ

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.14. 15:26:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: igazából nem klasszikusan mellébeszél sztem, hanem valami olyasmi, amiről Belbo mesél a főhősnerk a Foucault-ingában, amikor Piladenál csevegnek a kiadókba járó embertípusokról. Nem emlékszem, melyik típus (őrült vagy bolond vagy hülye), akiről azt írja: rövidzárlatokkal dolgozik, neki minden mindent bizonyít. A piramis 150 méter magas TEHÁT az ufok építették, mert EZ a Nap-Föld távolság milliomod részének az ezredrésze. Dudi igenis azt érzi, hogy a válasza releváns, csak te nem látod az összefüggést... Ő meg nem tudja elmondani, mert ő LÁTJA, éppen úgy mint akkor éjjel Ágnes asszony, neki kiszúrja a szemét, és azt hiszi, hogy a számonkérésed az összefüggés felmutatására szándékolt értetlenkedés, vagy annak a jele, hogy te nem látsz át a kőfalon időben, nincs politikai vagy egyéb lényeglátásod, a sorok között olvasni.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.14. 16:02:17

@vészmadár (pica pica): Le lehet szállni róla. Senkinek sincs igaza. Minden valid. Hadd legyen már.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.14. 20:36:58

@ripők: pont ezt mondom én is, hogy Hani mellébeszélésnek érzi, mert ő nem lát összefüggést, Dudinak meg olyan természetesen van összefüggés, hogy Hanit megvezetett és sorok közt nem látónak VAGY szándékosan kötekedőnek látja. Én személy szerint - ha érdekel - tulajdonképp kurvára unom, mármint hogy ugyanazokat a köröket futjuk, kisebb-nagyobb változtatásokkal, végső soron nem is tudom, minek.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.14. 20:45:30

@vészmadár (pica pica): Ott lesz elbaszva, ha Dudi (brrrr, buzis nikknév) megunja és lehet olvasni csak a tartályt. Nem ovifan, de ha az lenne, akkor is hadd legyen már.

Frick László Intézet 2014.06.15. 03:47:40

@vészmadár (pica pica): @ripők:
Gyakorlat sorok közt való olvasásra. Az EGYIK tartályból való, találjátok (nem a győzelem a fontos, hanem a tanzulság) ki goglizás nélkül, melyikből, és mi az üzenete:

Lovaggá ütötték Schiff Andrást Angliában

Idén csak 30-an kaptak ilyen rangot, köztük a Magyarországot borúsan látó zongoraművész.

Frick László Intézet 2014.06.15. 04:03:45

@ripők: Én hiszek az igazság, pl a történelem egzaktságában. Az történik, ami történik -ugye. Az a gond a történetekkel, hogy nem mindegyik úgy történik, ahogy nekünk az jólesik. Isertük Irak vagy Afganisztán történetének új tálalását mondjuk az elmúlt 15 évből és mostz így, hogy bekajáltuk, kiderülnek titkok a szakácsról, tkp unalmas titkok, mert egy ilyen vén szaros-húgyos semmirekellő, mint én, erre revelát már 1975-ben, amikor Vietnam története kerül érdekesen új bevilágításba, ésígytovább , és most elérkeztünk ugye a magyar történelemhez, pl 1990-ig 1fajuta hazug bevilágítása volt 1956-nak és most let egy másik, szintén nem igaz bevilágítása.

Afféle ez, mint amikor ismerős házaspár válik és hallgatoid az igazságaikat ... nem szabad engedni a könnyű relativ9izálgatgatásnak. A történelem nem fradileves, hogy ami nem tetszik, azt kitolom a tányér szélére vagy nem halászom ki.

Pl én, mint foci iránt egyáltalán nem érdeklődp, belepillantok egy számomra tök érdektelen meccsbe, de lehet, hogy józanabb7ul látom, mint a két csapat szurkolótábora -és ez nem ám egy relativizált kép.

Csábít a relativizmus "minden nézőpont kérdése" ez azt jelenti azonban, hogy EGY =(1) nézőpontot választok és nem pedig körbejárom a kérdést.

Smikor személyestörténelmedben el akarsz valamit dönteni, beéred EGY (=1) nézőponttal?

Apu és Anyu autót vásárolnak, anyu szempontjai_
Hugiék dögöljenek meg irigységükben
hogy néz ki
milyen a színe
legyen cuki az üléshuzat
legyen benne elektromosablak

Apu szempontjai
menjen nagyon
egyen keveset
könnyen meg lehessen baszni benne Trixi kolléganőt vagy aki adódik
lehessen otthon szervizelni

Pl a Retek Klub és az Excsiga története is ilyen. Betelepedett ide két nagy tévétársaság, és ahogy a teszkós meg a fosonos menedzserek szoktak együtt hajcs9izni, hogy kiegyezenek a kötelező akciózásokról, ők meg abban egyeztek ki, hogy jók lesznek ők így ketten egyedül...
Ráadásul a politika is helyzetbehozta őket, mégpedig kétszer, erről összesen egy-egy alkalommal lehetett igazat olvasni, a többi szósz volt.

Annakidején minden blogbarátom kiröhögött, mit nézek én retket meg csigakettőt nem hiradók azok.

Lapozzunkj, pl a 444.hu szépen payolázott az Éjjel nappal Budapestnek, de már még az Index is ezzel indította e filmtörténeti jelentőségű műűűvészeti alkotást... Nekem pl nincsen szerencsém vele, mert amikor ráerőszakolom magam a nézésére, mindig két műanyagraffiahajú picsát látok, az egyik ordít a másikkal éppen és kibasza a lakásból, snitt, egy izomagyú éppen ledönti valamelyik csajszit az ágyra és nappal van... na meg párszor az a bodrihajú, aki a hülyét adja, tettet valami érzeményt, pl hogy kisállatot keres a határban (Margit krt)
Ez nem válasz, hogy kinek a pap, kinek a papné, legföljebb Reformátuskovácsházán volt az akkor, amikor még kóülönálló önálló falu volt.

Frick László Intézet 2014.06.15. 04:05:06

@ripők: Bocsáss meg, a Dudi nem buzis, hanem pestizmus, ücsi, rágcsi, mogyi, zacsivacsi, Balcsi Kaja, Pala, KV170

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.15. 05:18:01

@Frick László Intézet: Pont ezen akad fenn sztem mindenki. Tényként közlöd a te olvasatod, pedig az is csak egy nézőpontból igaz.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.16. 10:40:49

@vészmadár (pica pica):

amit én LÁTOK:
a konkrétan nem igaz dolgok (pl Lázár és a kommentelők, Lázár fotosop a padon stb stb stb stb) el-hallgatása és el-terelése

Frick László Intézet 2014.06.17. 04:39:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Lázárt útálom, trehát elvileg engem is élvezetett volna az a kép. Hátugye annak megvannak a "történelmi okai" hogy számomra túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Ugye egy olyan forrásról van szó, ahol egyébként semmi se drága a jó ügy érdekében és láttunk már kitojt tyúkot leszurkozván, mint varnyút kínálni eleget karón... és örültem annak, hogy nem lett igazam... .

Frick László Intézet 2014.06.17. 04:50:36

@ripők: KÉT nézőpontról van szó. A vita @A Hannibal Lektűr-attitűd: és énközöttem arról folyok... hanni szerint nekem is ugyanazt a nézőpomntot mkéne fölvennem.

Itt tévedsz te, ecshém. Én nem azt állítom ugyanis, hogy KETTŐ (azaz 2 db) választás van éss nem a tié6tek a jó, hanem az enyém. hanem azt, hogy van egy nézőpont, vegyün föl egy MÁSIK nézőpontot, MAJD dógozzuk össze a KÉT (és TÖBB!!!4!4!!!) látványt.
Nézzük konkrétan a reklámadót:
Az egyik verzió szerint ez az igazságosság

A másik verzió szerint csak a retket sújtja, mert amúgy Simicskékat támogatja.
Most figyelj! -azonban és valójában két ellenség kap így csapást, az egyik KÜLSŐ a másik BELSŐ.
És már nagyon-nagyon régen nem Simicska a simicska.

További kérdés, hogy a jolók IS tudják-e ezt.
Erre csak tippelni tudok, de szerintem ez nagyon tuti tipp: SZERINTEM igen, tudják, sőt.
Két feltételezéseünk lehet, az egyik szerint tényleg nem tudják, akkor hülye vagyok, ez nem újság.

Azonban vegyük a másik lehetőséget, amiszerint jól tudom. HA jól tudnám... akkor mi lehet az oka annak, hogy a jolók, bár tudnak valamit, de nem osztják meg veletek.

Abban a tálalásban, ahogy ti kapjátok a kaját, összesen nincsen több választás kettőnél.
Amit viszont én mutatok, az mindig több kettőnél.

És nem lehet elrelativizálni a nézőpont kérdésével.
Ugyanis één nem VAGY A MÁSIK NÉZŐPONT-ot tamtamolom, hanem ÉS A MÁSIK NÉZŐPONT
ot, azaz mono helyett VSZTEREO-t kínáloik.

Ti viszont a mono műsorhoz ragaszkodtok

ami nem az én bajom...

És ha végigveszük, mindenben a mono-t nyomatják nektek, pl az orosz-ukrán kérdésben ois a momo.

Mondjuk februárban az a hír, hogy az amerikaiak antennagombig menően éles kémfotókat kélszítettek az orosz felvonulásról az ukrán határon, tegnapelőtt meg az volt a 444-en a hédlájnk, hogy az USA kémszolgálatait meglepte az szunnita roham Irakban

na ne bassz, melyik volt akkor a hazugság?
van egy szolgálat, aminek dolgozik a Google meg pl a legmenőbb kémholdak

és ugyanazt a szolgálatot meglepi a szunnita betörés Irakba

szerinted?

Kiknek a gatyáját [sőt, az intimbetétjét] mossa a 444 [is]

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.17. 09:43:45

@Frick László Intézet:

szerinted: azt sem hiszed már el, ami igaz (a 444-nek)

szerintem: az is igaz, amit nem hiszel el

itt NEM Lázár lényeg (írtam is, hogy pl)

hanem a te szelektív valóságkezelésed színtiszta lelepleződése:((

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.17. 09:46:14

@Frick László Intézet:

az a baj, hogy csak írsz, nem olvasol:(

NEM, NEM ÁLLÍTOM AZT, AMIT SUGALLSZ, VÉLSZ VAGY VÉLNI GONDOLSZ, HOGY ÁLLÍTOK

az elmúlt évek során hányszor kellett már ezt leírnom itt nálad?:((

kikoránkel 2014.06.17. 11:06:16

@Frick László Intézet:
1.
A reklámadó nem a nyereséget adóztatná meg, hanem az árbevételt, hogy a gumicsizmás autódíler is értse, ha eladsz egy kocsit 5 milláért, akkor a 3 millió feletti eladási ár 40%-át csengesd be az államnak!
Ha csak 400 ropi hasznod volt az egészen, akkor tegyél hozzá a konyhapénzből. :D
Milyen igazságosság jöhet szóba?

2.
Simicskáék alacsonyabb kulccsal adóznának, nameg őket kárpótolják állami megrendelésekkel. Fogaggyunk!

3.
Hogy van az, hogy most éppen a többkulcsos adó az igazságos?

4.
Demiután ez egy kvázi-ÁFA, az unijó vizsgálódni fog, szóval lesznek még vidám pillanatok.

5.
Aszongya, a teljes Magyarországot beterítő lakájmédia, a retek nem járul hozzá a közterhekhez.
Ez téged meg se rezzent, mert te, ugye, nem vársz tőlük semmit.

6.
Ellenben van tenéked egy jó kis elméleted arról, hogy ki és miért izmozik a fijjuk közül és ezt -a te konteódat!- a jolók nem írják meg, ergo aljas gecik. LOL :D

Pompásan mulatunk!

kikoránkel 2014.06.17. 16:25:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
...mármint garaczilaci pompás buszozásának búsan röhögős módján.
ahogy a realitás abszurdizálódik vagy fordítva.

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:44:47

@kikoránkel: Kifelejtetted a történetből a lényeget: hogyan tudott a két mocsok duopóliomba kerülni [-> Széky János: Méd levelek ]
ezt lazán, erőfeszítés nélkül bombázom a jobbficakodba:
Nyerges Zsoltot sejti a TV2 mögött a baloldal - Origo
www.origo.hu/.../20140120-nyerges-zsoltot-sejti-a-tv2-mogott-a-balolda...
2014. jan. 20. - Szigetvári Viktor szerint a Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda, valamint Nyerges Zsolt áll a TV2 megvétele.

Simicska már rég nem szám.
Jóideje Nyerges meg Ökrös a s6zám, hátmég, ha politikai fajsúlyban is számolunk... és még tovább is van, de ugyan minek mondanám, de főleg kinek

Olyanok vagytok Simicskával, mint a 168 óra volt Kaya Ibrahimmal, meg Simicska 15 cégével. Remélem, ennek a témának is egy Juszt László -szerűség fogja beadni a kulcsot :D Mert megérdemelnétek :D

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:48:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkel:
Fentről lefelé beszéltek velem, de szinte soha nem hatol[hat]tok mélyebbre a politikaikommunikációs szintnél. Pl a "reklámadó" amúgy Ferenc-féle polkomm trükk is, jelentős erőket leköt és közben lényeges sávok sikkadnak... Ráadásul a focivébé alatt :D

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:50:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkel:
Nem létezik ma fontosabb kérdés a jóoldal számára Budapest -nél (-> őszi önki válcsi) ha polkommhatást vizsgálunk, akkor pl a reklámadó ügye jelentőset leárnyékolt a választásitörvényfabrikálásból
tehát már nem csak a főpolgijelölés lesz tétes (az "ellenzéken belül") hanem a kerületipolgijelcsi is

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:57:11

@kikoránkel: Főleg, mert az egyik legjelentősebb nemkitárgyalt izmozó nőnemű
pl róla van a jolóknak olyan kasa, de veled azért nemmegosztott tutibiztos infója, hogy a fal adta volna a másikat az új kétharmad reményének is. Nem ismerlek téged személyesen, Hannit igen. Szivesen találkoznék veled, mert így, hannival szemben téged egy eléggé ócska, és számomra már úrfikoromban is unalmas gecialaknak látlak. Láttam én már olyan jóoldali, politikailag megbízható esztetát, aki többet tudott a magyar termelőszövetkezetekről még Závada Pálnál is, bár az életben összesen annyi TSZ-t látott, mint a Sasad TSZ reklámjai a 7-es busz vonalán. Hátha élőben más lenne? Hanniról csak a jót feltételezhetem (mint ahogy Lujza se tehet arról, hogy mit olvas az újságban)

Frick László Intézet 2014.06.20. 04:58:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkel:
A paraszt a repülőn nem járt úgy, ahogy ti azon a buszon viszont :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.20. 10:20:17

@Frick László Intézet:

házi feladat:

számold össze, hányszor hülyéztél le te engem, és hányszor én téged...

Frick László Intézet 2014.06.21. 03:17:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ájjájj ÁJJ ájj! -előszöris tisztázzuk, TE mit tekintel lehülyézésnek.
Te pl azt tekinted lehülyézésnek, amikor a "sakkról beszélgetünk és te arról beszélsz, hogy a tisztességes sakkozó szépen elmondja, milyen lépéseket tervez"

Azaz, amikor politikáról beszélsz, nonszensz vágyálmaid szerint is. Olyan dolgokat vársz [várol :D] el a politikától, amik a politikáBÓL alapvetően kizáróak, tehát pl olyasmit, mintha egy Úju Kormányzati Kör egyik főembere az első nagy megbeszélésről, amin megismerkednek a papírokkal és a valós helyzettel, azzal rohan ki, hogy Csődben vagyunk (azért mert ugyanis csődben vannak). Csúnya dolog a civiléletben az, ami pl a politikábvan rendes alapvetőművelet, amit szüntelenül gyakorolni kell. Még a legszebb az, amikor nem konkrétan hazudik, csak "nem mondja el mind az igazat".

Több futballcsapatra való ember esett ki a magyar politikaiéletből, elég csak Kis János -ra mutatnom, akik képtelenek a rendes politikaiszakmai (azaz hazug) beszédre. Vagy ha hazudtak, akkor nagyonrosstzul, szakmaiatlanul és leleplezhetően füllentettek, ilyen volt pl Dr Antall.

El tuds6z képzelni sportedzőt, aki meccs előtt odaáll és fölolvassa a meccsre vonatkozó taktikai utasításait?

Ugye itt a mai politikaiképletben csak az efféle orbitálisságokra mutatok rá, mint az orbánváltás, ami fő jelszava volt a Jók és Igazak -nak az idén télen. Miközben A Jók és Igazak MEGHATÁROZÓÜ (bár "számszakilag elenyésző!!!44!4!4!!!!4!) része BASZOTT orbántváltani, sőt, tovább megyek: létérdeke Orbán maradása, hiszen míg van Orbán, addig te se térülsz az eszedre, te is a mindennapi cigánybasztatáson egyrészt ÉLVEZEL másrészt még követeled is tőlem, hogy én is cigánybasztatást írjak. Túúúúdo9m, túúúúdpom hogy te nem cigányozod. De az én tekintetemben tisztességesebb egy mazoppós cigányozó, mint egy fenköltséget tetteő bajnai aki pl BASZIK orbántváltani, mint az orbánváltás fő papolója (2014jan-márc)

És tudod: Az, amit te követelsz tőlem, hogy írjak arról, az egy tartályból 11 csapból folyik bőségesen, de amit én itt megmutatok neked IGAZAT arról orbánék de a Jók és Igazak se nagyon írnak és főleg nem diktálnak.

Egyébkén sose mondtam az, hogy te HÜLYE vagy. Azt mondtam, hogy annyi eszed van kb a politikához, mitha én elkezdenék most focivébéblogot írni.

Ami sértő: te is öreg ember vagy már,. olyan öreg, hogy még részesültél politikai alapképzésekben kisdobosként, úttörőként, KISZ tagként és sorkatonaként is. AZAZ: néha, gyanús a naivitásod, szerintem egy kicsit rá is játszol a "politikai"butaságnak olyan fokára, ami alapján a laikus kb 30-32 évesnek nézhetne téged. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni azt, hogy aki a Kádár Kor Fényeséveiből annyit ivaréretten élt le, az ENNYIR tényleg is naív lenne, mint amit itt előadsz.

Azaz p o l i t i k u s vagy bizonyos szinten te is, baszod.

Frick László Intézet 2014.06.23. 21:40:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Orbán azt mondta 8a választások előtt) hogy kormányozni akar - és kb, úgy-ahyogy, kormányoz is.
bajnai azt mondta, hogy Orbánt akar váltani -de hazudott: nem akart.

A jóoldali újságíróknak 17 olyan infojuk van Lázárról, Orbánról, de volt már januárban is, amiből 2-3 bedobása Az Új Kétharmadnak legalább odfabaszott volna -nem osztották meg, benttartották.

Az orbánkúnnyázástól nem megyen elébb a demokrácia dóga, az attól megy odébb, hogy csinálják, de senki (a jóoldalon) csinálni nem, csak beszélni és azt is hazugságban.

melyik hazugság a nagyobb szám, amit Orbán -ugye természetesen, mert a cigány ilyen, ugye?- hazudik.
Vagy a jók és igazak hazudozásai a húsodbavágóbbak.
Éppen annyit tettek, hogy a gyűlöleted szinten maradjon a nekik jobbidőkre.
Úgy tűnik, a gazdasági dőszereplőknek tetszik ez, ami van -Paks főleg. Paks piszkos munka -és nem a Jók-nak és Igaz -aknak kellett elvégezni ezt a piszkosmunkát sem.

Ez van, Hanni. És nem én mondom, nem én

baszod

Amit Orbánnal csináltok, a működési elve ugyanaz, mint a cigányozásnak, zsidózásnak stb. Sokkal komplexebb és többszereplős ez az ügy és mindenoldal nyakig van benne és még az újságírók? -ők meg a fő szarkavarói ennek a fosnak.

kikoránkel 2014.06.23. 23:03:44

@Frick László Intézet:

"bajnai azt mondta, hogy Orbánt akar váltani -de hazudott: nem akart"

polkom rizsa fideszbirkáknaK
ha ezerszer írod le, attól se lesz tény

persze, "mit lehet itt bizonyítani?" :D

"Amit Orbánnal csináltok, a működési elve ugyanaz, mint a cigányozásnak, zsidózásnak stb."

szép, kövér hazugság

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.24. 09:49:11

@Frick László Intézet:

baszod

az újságíró a hibás? ez komoly??

ez olyan lázárjanis elgondolás:(((

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.24. 09:52:17

@Frick László Intézet:

2004-2009: gyurcsányahibás
2010- orbánahibás

ilyen egyszerű

kétharmada van, törvényhozó- és szavazóautomatája, azt csinál, amit akar

és tényleg azt is csinálja

orbánnak olyan hatalma van, mint kádárnak se

nem tudod szétkenni a felelősségét

és nem is értem, miért próbálkozol, hiszen te nem vagy orbánfan

de akkor miért próbálod védeni, folyamatosan, a védhetetlent?

Frick László Intézet 2014.06.24. 17:52:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: 15 éve rojattkúnnyázzák Orbánt. A magyar történelemben talánha Görgey Artúr kapott ennyit a pofájába, de nem ennyifélét és főleg nem összevissza... Úgy tűnik, hogy ezáltal a kúnyázás által nem lett kisebb Orrbán, sőt, viszont a kúnnyázó gyűlölet vette annyira az eszét a haladójóoldalnak, hogy Gyurcsányt beengedte. Ha nincs Orbán, Gyurcsánt le se bakfittyelik a haladóbaloldaliak, azt se tudják, hogy van.

Ha nincs Orbán, eszébe se jut senkinek Gordonka se és Ferenc se. Ferencnek a nénik azért bocsátanak meg bármit, még az MSZP széjjelkúrását és szopatását is, mert elbánik a Cigánnyal. Éppen ezért nem érdeke ferinek elbánni a cigánnyal, sőt. (Valamint Ferit már régesrég nem is érdekli a politikaihatalom... viszont amíg ez a cirkusz tart, senki nem kérdez rá a dógaira, pl hogy hol az MSZP pénze...)

Egyáltalán nem a felelősséget kenem széjjel, hanem csak annyit mondok, hogy a politikacsinálás a politikus dolga és a kontroll pedig a sajtó dolga.
A hiba ott történt, hogy a sajtó (és az Ész Emberei) leálltak politikát csinálni.Nem tudtak erről a mámorról lejönni. Pl érzelmesen, érzelmektől fűtötten. Pl egy Gács Anna nem csak a dolgát csinálta, azaz irodalmat tanított, hanem politikát csinált, pl uszított. Az uszítás nem kontroll.

A politkus hazudgál -mert ez az ő dolgaihoz tartozó.
Az újságírót nem azért fizetem (=veszem meg a lapját) hogy engem bármilyen (jó[nakvélt]) politikai szándékkal uszítson

hanem gyakoroljon kontrollt

Mewkkora egy hazug újság az, ahol a szerkesztést még viccből műsornak is nevezik (ugye pől egy vetélkedő nem pénznyerő vetélkedés, hanem műsort és a Mónika az nem az élet sója, hanem műsor, azaz műsor=hazudozás, a 444 műsort csinál, azaz hazudik, köszönöm!!! :D))

A Sajtó dolga a Népi Ellenőrzés. Nem pedig politikai faszok szopása és politikai seggek kinyalása fényesre -gyöngéd harikkal a zacsira... (kb ez a kateg a 444 "Bajnai kritikája")

Ez nem valósult meg.
Tudott, amit tudott a sajtómunkás, de elhallgatta a Jó Úgy érdekében.

És ez a jó ügy nemhogy nem teljesült, de egyre rosszabbult állt ennek a jóügynek a szénája.

Szerinted most Závada Pál meg Fischer Iván ki fognak állni a szélyes értelmiseggikörök elé azzal a BÖCSÜLETESS őszi9nteséggel, hogy "Elbasztuk: hagyni kellett volna Gordonkát békibe'"
Nem, nem fognak kiállni -ezt a nemkiállást egy politikus megteheti

egy magasfokú értelmisegg nem teheti meg.
Aki fost emel, fos által vész.

A politikus dóga pl a foskavarás -ő állja a savat, amivel teli a fos.

Az újságíró dóga a tisztázás.

Petre Maghari foskavaró -bár látszólag tisztázna.

Lassan nyugdíjasok vagy elisszák a májukat, hasnyálmirigyüket olyan politikaiújságírók, mint Megyesi Gusztáv vagy Váncsa. De Petre a biztosíték arra, hogy íme tehát semmit se tanul a következő újságírógeneráció se és a fost fogják továbbra is kavarni.

Nézd, az ember a barátjának jót akar és te a barátom vagy és azt akarom, hogy neked legyen jó és ehhez az kell, hogy orbán rendszere rohadjon és takarodjon - eddig stimmel.

De továbbra is politikáról beszélünk éstehát a demokrácia alapján itt kéne egy MÁSIK politikai erő, ami AKARJA csinálni és tudja is csinálni és még létszáma is van a csináláshoz.

Orbánék egy elég nagy erő, de ekkora Állami Struktúrához még nekik sincsen személyiálományuk.
Akkor MÉG kinek van?

Beszavazná a nép a 666 bááábocit az LMP szineiben teljhatalombga, mire mennének? Ezzel az apparátussal.

Olyan ezt (az államapparátus) mint a kurvák. lehet kurvát venni, de az nem jelenti azt, hogy neked is dógozni fog.

Márpedig az közös bűn és nem összemaszatolás, hogy a Struktúra továbbél és virul és megújult és ma már fiatalokból áll. 2000-ben még az lehetett a "reformerek" reménye, hogy a vén picsák nyugdíjba takarodnak az Állami Struktúrából és majd az Új Generáció már nem a "tanácsrendszer"-t élteti. Erre mi lett? -meglett a meleg csákányváltás a struktúrába és a fiatal picsák ülnek a régi picsák forró seggehelyén.

A többi (pl a "mindenkor8ikormányok" egy szósz és a parlament meg minden egyéb... Ehhez képest a struktúrához képest a mindenkori aktuális "kormányzó erő" picsafüst.

És erre mi van? -érzelmek vannak! Mintha fociról vagy valami hasonló "játék"-ról lenne szó.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.06.24. 19:12:09

@Frick László Intézet: de Gyurcsányt is nagyon sokan anyázták (környezetemben legalábbis) engem is beleértve, és most visszanézve megkéri magát az ember, hogy tul. kép miért is anyázta annyira (persze hazug disznó stb., de a politikája...)
És az is megérne egy elemzést, hogy Gyurcsány hány építő jellegű kezdeményezését döntötte romba, hogy Orbán ellenzékként gyakorlatilag ellehetetlenítette a normális parlamenti munkát.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.25. 13:54:46

@Frick László Intézet:

ugye megint volt egy egyszerű és egyértelmű állításom - - Orbán Viktor felelős - erre kaptam egy baromi hosszú, önismétlő és erőst mellébeszélő választ...

* * * *

a struktúráról tudnék mesélni...
(amit szajkózok már évek óta: CSAK a lojalitás számít)

a sajtó meg régi mániád. de attól még nem feltétlenül van igazad, hogy magharizol

sőt

Frick László Intézet 2014.06.26. 02:53:58

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az ezzel a problémám kedves Hanni, hogy ugye ráhülyerékáztál egy "egyszerűválaszra". Csakhogy ILYEN egyszerűválaszok nem léteznek. Vagy másképpen: még a szerinted baromihosszúönismétlősmellébeszélő válaszom is egyébként szinte demagóg módon leegyszerűsítő.
Sok a baj az ilyen te-féle (ti-féle) egyszerűválaszokkal.

Leginkább az, hogy nincsen benne munka, küZDködés, pl tanulás meg effélék. Nincsenek kérdőmondatok, csak tő kijelentőmondatok. Esetleg felkiáltások, pl, idézem "cigány kurvannya".

Nekem is tetszene, milyen jó lenne, jojjdeeccerű, ha így mindent el lehetne intézni, hiszen ha a válasz ennyire egyszerű, akkor oda kell menni a Rémhez és a fejére bocsátani le a hetedikemeletről egy kovács egyengetőüllőt és a világ bajai tehát megoldva, egy csomnóminden károkozás megszüntetve.

De egy ilyen világ nem rigó lenne, hanem amőba.

Mintha egy ügyeskezű gyermek egy méhdöngicsés vasárnapdélután kiülne a gangra egy dobgitárral meg egy Musty-Dobay füzettel, megtanulna három akkpordot és imígyen szólna:
máris tudok gitározni.

Tök igazad van, én is szeretnék ilyen egyszerű válaszokat és pl abban, hogy a demokráciában ide jutottunk, rengeteg efféle , te-féle, sőt, ti-féle egyszerűválasszal kikövezett út vezet és ugyanígy fog továbbvezetni addig, amíg meg nem tanuljátok, hogy válaszokat vér, verejték és könnyek árán nyerhetni

nem pedig ennyire óccsón és jeccerűjen

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.26. 10:05:29

@Frick László Intézet:

Pedig vannak egyszerű válaszok.

Orbán esete is egyszerű. Ő maga teszi azzá.

Frick László Intézet 2014.06.26. 13:37:34

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ahogyan pedig "Éljen a Császár!" kiáltásokkal nem lehetett [ezekszerint] a poroszok ellen csatát nyerni, tehát úgy tűnik, hogy a "rojatt kúnnyádat Cigány Fiktórr" kiáltásokkal pedig kb ennyi embert lehetett mozgósítani.

A demkrácia működése egyszerű, mint a faék éspl a Kádári [Nem]Demokráciában is ha a szavazók 98%-an nem megy el szavazni, még akkor is legalább mocorog a demokrácia.

Itt viszont senki és semmi, A Cigányok Összes ármánnya meg nem akadályozhatta a kétmillió embert, hogy [ápr6] vasárnap felkeljen és elégedetlenségét kifejezve a Cigány kúnnya-kúnnyájájájájja ellen szavazzon.

Hagy idézzem a jóoldal magasztosait 2002-ből. "Nem az számít, hogy a célfotó döntött, hanem a győzelem a fontos, legközelebb 4 év múlva lesznek választások, tessék akkor jobban szerepelni.

Ugye, milyen egyszerű? 100000-szer mondod napjában, hogy cigánykúnnyája-kúnnyájájája -de ettől még hol az az erő és program, amire a kétmillió felkelt (ti. a vasárnapi ebéd mellől...] ember, ha már ellene ment a Cigány Kúnnyájja-kúnnyájájájjaaa ellen szavazni, egyébként szavazhatott.

Az emberek a felelősek ezért?
Cigány Fiktórr miként és hogyan akadályozhatta az orbánváltókat a kétmillió ember felállításában és szavazóurnához járulásában, mert Kádár módszerei a "választásaikor" ismertek.

De itt az Úresten Hétmérföldes Horgas nagy Kékeres Fasza se állhatott vóna a cigányellen szavazók felkelése ellen. Az asztaltól, a búsmagyartól -> Neuberger István -ha felkelnek.

Nemhogy "a FIDESZ választási csalásai"
Egyszerű, mint a faék, fölkel a kétmillió, ellene szavaz és akkor nincs.

És ezzel nincsen orvosolva az értelmiseggjeink felelőssége, hogy reggeltől estig majd stevéltől reggelig basztatjátok a rojattcigánykúnnyájja-kúnnyájját.

Attól sem Kónya Péter nem lesz jobb, sem a Bajcsány ZRt.

Viszont ha nincs Orbán, kinek kell Bajcsány ZRt.

És ha van* ma már korszerű, nemkúnnyázó jószó a jóoldalon, mondjuk szépen alternatívának, akkor mért nem az a téma a jóoldali újságíróknak, mért azok, akik eddig is rendre leszerepeltek

*súgok: az LMP

Frick László Intézet 2014.06.26. 13:39:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Már ez eleve oktondi butaság: Orbán esetét nem Orbán teszi. Orbán esetleg ladik az ő eseteinek hullámain.
Orbán nem azt tesz, amit akar.
Bajcsányék teszik, amit csak akarnak. Azért tehetik, amit csak akarnak, mert van Orbán. Akkor: nem kell nekik Orbán?

Frick László Intézet 2014.06.29. 04:19:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ezért baj az, ha valaki politizálgatgat és közben pedig érzeményei legyűrik. A politikát mindenki valamiféle magasrendű mnűveletnek képzeli, miközben én ismerek 80-as IQ-jú helyipolitikust, aki képtelen megtanulni a mobiltelefonkezelést vagy az autója klímájának a beszabályozását és évekbe került, mire az elektromosablak kezelésére rájött (mert megtanulni képtelen volt) Viszont csodálatos politikus. Igaz, lokális.

Vagy ott van Fodor Gábor, megajánlok neki egy 120-as IQ-t és tök buta a politikához olyan szinten, hogy még munkahelyet (legyen ez egy minisztérium) se képes irányítani.

Az embereknek pl van egy elképzelésük a Parlamenten belüli személyi kapcsolatokról és közben pl egy csomó hivatalosan ellenoldali ellenség egyébként civilben jóbarát és párttárasa, frakciótársa a halálosellensége neki -és ez mégg szerintem a te fejedbe se fér bele, hogy lehet.

Sok ember úgy van a "véleményével" mint az a Homo Sapiens, aki a közvécén mellényúlt seggtörlés közben a papírnak és véletlenül a puszta ujjával maszatolt bele a szaros, segglyukszőrpamacsába, ha már így járt, akkor csak a[z üzenő] falra keni. Vagy az a nő, aki a közvécén nem gusztcsizza a popsiját az ülőkére illetni már, hanem elemeli és így véletlenül vagy három decit melléhúgyoz a többi 2-3 liter tócsájába már és aztán kijőve felrója az állapotokat.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.29. 06:35:52

@Frick László Intézet: Áruld mán el, hogy mitől csudálatos politikus. Ismer valakit, akinek Bajnai megette a libáját vagy mi.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:16:41

@ripők: Sokat olvasok mostanában a majmok életéről és nemkevés csimpánz sokkal jobb politikus, mint a KDNP vezérkara EGYÜTTVÉVE
egyáltalán, maga a politika is majomtalálmány, a pithecus-ok még valahol a sortalan fás mezőségben toporogtak, amikor már a majmok a nagypolitikát művelték.
Pl ez az analfabéta csávó a testületből mindig megvalósít egy párat az emberorvos meg a tanarak ötleteiből, így őróla nem annyira leszólóan beszélnek ezek a helyi értelmiségiek, mint Orbán Viktorról. Ez a faéknél is egyszerűbb politikaiművelet pl a FIDESZ vezérkar számára érthetetlenül bonyolult. Gondolj bele, mekkora kibaszás lett volna Alföldi Róberttel, ha élete fogytáig kinevezik a Nemzeti örökös igazgatójának, akkor most majdnem olyan rossz sajtója lenne Alföldinek, mint Geszti Péternek.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:19:00

@ripők: Baszott libát szállítani a Hajdú_BÉT köreibe azzal, hogy úgyse fognak fizetmni, csak széjjellopják a céget osz' lelépnek. Ezért nem kislibákat vásárolt a libaólakba, hanem veszélyshulladék bértárolására alapított cégeket hajléktalanok nevére. Birkahodályokat vásárolt detto ugyanezért.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.29. 08:20:00

@Frick László Intézet: Azt akarom kérdezni, hogy ha mindenki _annyira_ értene a politikához, akkor kik regnálnának és kit manipulálnának.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:29:47

@ripők: Szerintem a cigányok politikaiberendezkedése áűll a magyarokéhoz a legközelebb. van ugye a "vajda" egy ilyen őszhajú 55 éves faszi, aki 77-nek látszik a magyarok szemébe, amikor van egy kis ajbajdzsuvaj, akkor az öreg "rendreutasítja" a tábort, mindenki tüsténkedik... és vannak a valódi fénekek, akiknél ott a lovetta, akik a 100 kés fölött rendelkeznek stb. Ehhez nagyon hasonló a magyar berendezkedés. Miközben a sajtómunkás azt hazudja, hogy a vállalkozó vásárol politikust, aközben pont fordítva van, a politikusok keresgélik a vállalkozók kegyeit és nagyjából ezeknek a vállalkozóknak a volumene dömnt, ezért is nem lesz soha a Jobbikból kormánypárt, mert vannak náci vállalkozók, viszont politikai érzékük is nekijek és basznak frekventáni magukat afféléknél, mint a Jobbik. Mindeközben, ha megnézed, a joló újságírók mindenféle titokzatos vállalkozói pénzekről sutyorásznak a Jobbik körül.
Holott a Jobbik a legtöbb pénzt csendesamerikaiaktól húzta, olyan zsebekből, amiket elempés mancsikók illatosítottak és langyosítottak elő

Az erősebb kutya eszi meg a túrós palacsintát, ez az oka annak, hogy a 444 műsorkészítői szarnak vastagon az LMP-re. Ugyanis nem az LMP virítja a lovettát.

Frick László Intézet 2014.06.29. 08:30:15

@ripők: Miközben a kimutatható legnagyobb hirdetőjük az LMP
ez aztán a móka!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.06.29. 08:35:45

@Frick László Intézet: Persze, az Elempé. Olvasd el a programjukat, kőkommer bullshit.

Frick László Intézet 2014.07.07. 04:15:54

@ripők: Ez pornográfiai szakmai kérdés. Én -pedig súlyosan beteges politikabuzi vagyok- egy bötüt el nem olvastam az LMP programjából.

Viszont Schiffer kb február óta mondott jópár olyan ütős dolgot, ami a 444-ből is kimarad. Sőt, még a Cink-vől is. (a 444.hu -t a könnyen befolyásolható hülyeparasztnak gyártják, míg a Cink a kiművelt értelmiség megdolgozására készül, kb, ahogy a jehovistáknál is külön duma van a 8 osztályt végzettek, külön az érettségizettek és még külön a diplomások számára)
Tessék, hogy ne a levegőbe beszéljek, mint @A Hannibal Lektűr-attitűd: szokott:
Gyurcsány és Bajnai egyszer már kétharmadhoz segítették Orbánt, és most a legjobb úton haladnak ahhoz, hogy újfent ezt tegyék. Az LMP ezzel szemben szerinte pozitív kampányra készül, hogy kiderüljön, melyik párt mit akar, és az emberek valódi döntési helyzetbe kerüljenek.

Schiffer szerint Orbán és Gyurcsány egymásból élnek, és aki az egyikre szavaz, a másikat is a felszínen tartja, mert az ellenoldali közönséget e két figura vudubábuival lehet ijesztgetni. Előbb-utóbb mindkét társaságot, a délelőtti és a délutáni műszakot is el kell zavarni, mondta.
süti beállítások módosítása