L'éclatante victoire de Sarrebruck. remportée aux cris de Vive l'Empereur ! Au milieu, l'Empereur, dans une apothéose.

                                                                                                                Arthur Rimbaud

Makucska? -kösz', azóta is jólérzi magát a község. Elmúlott a hóttifaszizmúss, gyött a dëmokraacija, aótánna a rencervátás, pár éve, csak például említem meg, lecserélték Sukorosdi Zaótán ëltaas önemlékművét a kastélyparkban és ez a mostani baógárrmester emeltette saját örökemlékejű a Mártírok Emlékművit.

fotóművész: rose

Na mëg a patkányok is elszaporodtak. Persze a patkányoknál mindenki különb a faluba, de jaz alvégesijek szerint a cigányok mellett a főbűnössek a patkányelszapaorodásban a fëlvégesiek, míg a felvégesiek szerint a cigányok és a vélük cimboráló alvégesiek a hibásak a patkányok fertelmes elterjedésében.https://www.mozaweb.hu/course/termeszet_5/jpg/t5_135-3.jpg

Noés a baógármester is, akit azért szépen vagy négyszer már attú függetlenül megválasztottak. Ha megkérdezünk egy makucskait, hogy ha á'talába jiss a baógárrmesterr a mindenértfelelős, a cigányok szaporúllásátú kezdve a patkányinyvázijaójig, akkó mi jaz istënyfaszának is választották meg ezt a rëtkes cigánnyaló jobbikosnáci komonyista orbánbuzi gyúccsrányfalaó baógármestërt, hát akkó vonják a vállukat, mert nem is vaót más, ha meg más lett vaóna, hát jez a baógármëster meg a bandája júgyis mësszette mán magát, minek választanának új íhasëket.

Hát a patkányok meg vannak, de mindenki haacóll ëllenük.

Hát hogy, hát így-ë-jë:

Az alábbiak az összes harca is a falunak a patkányok ellen:

elmondják a potkánokat mindenrossznak, rák egye ki a bélit, a ciágányfajtájjának, elëventen kijeszi a malacot a zannyábú, csibéket nyel, mint gyarëk a csíjjócsipszetet. Íllyen roatt egy álatt másik sincsen a fődön, mint a patkány, csak eszik, szarik, fijal. Hetente veti a kölykeit. Minden tele van vélek! A cigányok szerint a magyarok mijatt vannak a pakányok, mert a cigányokná mán ugyan mikeket is ennének, a magyarok szerint viszont a cigányok meg a tótok miatt van a patkány, mert piszkosak és büdösek.

Hát mit is tesznek a patkány ellen, hát jeztet: "A kurva annyát a patkánfírëgnek!" -de jó hangosan ám! Nincsen a faluba eleven, aki ne harcóllana a patkányok ellen, hát mivel, hát jaó a kurva jannyát sziggya a patkánoknak! Magyar módra jaó mëgaszogya nekijek! Hűdeméghogy! Három-négy ember összegyün, az éppen aktujáliss szënnyvízvezetési téma után rögtön a patkányirtásba fognak: "A sok rohatt patkányok!" "Hogy rojadna annyába mind!" "Undokfírgëk!" stb-stb

Hogy a makucskaiak móccereivel mennyire is csökkenhetett a patkánypopuláció, arról egyelőre n.a. .

REKLÁM Teljesen sosem lehet kiirtani a patkányokat, mert különböző szállítmányozási útvonalakon mindig érkezik a fővárosba utánpótlás. Az 1972 óta folytatott rendszeres megelőzés és mentesítés eredményeként azonban 1974-ben már csak 1000 tényleges patkányelőfordulási helyet regisztráltak a városban, ami 1990-re lecsökkent évi 200-ra, és azóta nagyjából ennyi is maradt. Ez nemzetközileg is kimagasló eredménynek számít. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1998 őszén megjelent, a patkányokkal foglalkozó kiadványában a budapesti patkánymentesítést a világon a legjobban szervezett hosszú távú patkányellenes programként jellemezte.

Ön látott lakása környékén mostanában patkányt? Esetleg le is fotózta vagy videózta? Akkor a fényképet vagy videót küldje be nekünk erre az e-mailcímre, köszönjük! INDEX.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr446082048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása