József Attila

Óbuda, a katolkus templom, Krúdy Gyula, és a fügefa a Miklós utcánál

éjszaka, régi pesti úrilakás szobájában, ahogy fölhallik a villamos kerekeinek sikanása a síneken, autózni át Budapesten, ahogy a néptelen és autóktól gyér város ismeretlen vadonná tud válni sötét részletekkel

A Látkép, a Várból Pestre illetve még egy látkép, az M0-áson "Szeged irányából" Ecsernél lenézni, el, Ferihegy síkja felé

a zsidónegyed és a zsinagóga a Budapesten korahajnalinak számító reggel hét körül elnézni a Károly körútra a Madách tér felől, déltájban a törököknél az a rakottpadlizsán, Regency Suites Hotela tetőteraszos szoba, itt raboskodni el pár évig korunk Krúdy-jaként...  

régi [giccses] szecessziós bérházak a Belvárosban

az egyre legendásabb "sok kultúrák" szinházak, koncertek, hegedűművész utcazenél a Keleti pu aluljárójában

könyvesbolt, Andrássy út 45.

Örökimádás temploma, Üllői út [ ide járt Krúdy kikeresztelkedésre csábított szép zsidó nőket lesni ]

A Város egyik csápjának kivezető szakaszán a hosszú jobbkanyarban. a jellegzetesen köcsög "taxisok" már kisoroltak,  Dean Moriarty-ként rádőlni a volánra nagygázzal, magam mögött tudni  véééégre A Várost, ez a legjobb!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr566027948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lovag Mihály 2014.04.14. 12:35:38

köszönöm az ötleteket, meglátogatom ezeket a helyeket!

monddazigazatmar 2014.04.14. 13:29:29

Ennek a posztnak semmi értelme nincs.
A könyvesbolt egyébként az Írók Boltja, mint közismert...

Marie Walewska 2014.04.14. 17:22:55

klassz :)
kihagytad az újlipótvárost és a szentistvánparkot a jólszituált öreglányokkal, nyolcvan felett is sminkben, retiküllel, frizkóval :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.04.15. 10:10:57

@monddazigazatmar: aztán amúgy tessék mondani, egy semmi értelme posztra kommentet írni, annak mennyi értelme van?

Frick László Intézet 2014.04.18. 06:12:55

@vészmadár (pica pica): Jó, de szerintem ez a grófnő merénye volt.

Frick László Intézet 2014.04.18. 06:16:29

@monddazigazatmar: Nincsen, amiben ne lehetne értelmetlenséget találni, pl Ön egy széken ül, odamegyek és jól kirúgom a szék egyik lábát és már rögtön semmi értelme annak a széknek. (Kérem, most tegye félre azt a jellegzetes bloggiális érvet, miszerint ön ötkerekes forgószékben ülne most :D ) Vagy pl Ön kijelenti, hogy milyen jól áll a két lábán , odamegyek és csűdön rúgom munkásbakancsos lábommal és máris nem áll jól, ugye.
Elárulok Önnek egy nagyon bonyolult titkot: útálom a tizeslistázást ÉPPEN AZÉRT is írtam ezt a szössz'-t.

Frick László Intézet 2014.04.18. 06:18:03

@Marie Walewska: A Szent IStván parkon hezitáltam és a Katona József utcán, ott volt egy nagy életélményem: rámnézett Gálffy László színész és bosszankodván konstatálta, hogy fel is ismertem italozástól bedagadt arca ellenére.

Frick László Intézet 2014.04.18. 06:20:01

@Lovag Mihály: Önnek külön még egy: kedvelt budapesti utcám dudenbuch.blog.hu/2013/04/25/valosag_bogre_utca (Megközelíthető Ökrös utca, Gumigyár utca felől, X. ker.)

Marie Walewska 2014.04.18. 08:27:57

@Frick László Intézet: ez most hogy jön ide? TE vagy rajta Rózsikával vagy S.Gabival? :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.04.18. 13:47:27

@Frick László Intézet:
nem akarsz bekövetni a tumblin?
(vagy már követsz, csak titokban?)

Frick László Intézet 2014.04.19. 11:11:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A tumblin-ból számomra ez a bejövős:
www.youtube.com/watch?v=x6Q2uTqB3lM

@Marie Walewska: Sunáznám én Szabó Timcsit is, de a haja gusztustalunul csapzottnak hat, festettségében is undorít, valahogy nem érzem azt, hogy seprőznie kéne vele a mellykasskámat, akkor már a jóoldali bulák közül inkább a Szénalapátoló Rebeka.

Nem értem, hogy a marketingben igen combos jóoldalon a nők hogy' nem veszik föl a kapcsolatot tebege-vel, aki outfitben igen előremutató. De szerintem még a 444 bogijainak is jobb az outfitje. Akár te is indíthatnál egy tanácsadóblogot a jóoldali nőciknek. Ugye, a rosszoldaliaknak minek. (Bár szerintem Selmeczi valami vérforraló lehet a +77 éves férfiak vásárlói csoportjában) Ha "pali" még élne, kíváncsi vagyok, ő most kiket sunázna a felhozatalból.
süti beállítások módosítása