A rendszerváltás óta kérdés, hogy hová tart az ország: egy nyugatosabb szellemű Közép-Kelet-Európához tartozunk-e,  annak kulturális attitűdjeivel, vagy a Balkánhoz. Egyértelmű válasz sokáig nem volt, és a hétköznapi élet mozzanatai, például egy közúti ellenőrzés a 90-es években azt mutatta, hogy ez az eldöntetlenség mennyire fárasztó tud lenni: fél óra eltelt kölcsönös félelmekkel, mire a rendőr hagyta magát megvesztegetni. Szerbiában vagy Ukrajnában egyértelmű, hogy nem oda mész, ahová hivatalosan kéne, hanem az ismerős henteshez, aki némi felárért hozza pl. az útlevelet. A köröket piszok gyorsan le lehet zavarni, mindenki korrupt, egyszerű a képlet: az út mellett ugyanúgy tíz euró a rendőr, mint a kurva. Nyugatabbra meg kiszámíthatóan működnek azok az alapvető állampolgári jogon járó szolgáltatások, amik nálunk megbízhatóan csak a gazdagabbaknak jutnak, és némi olajozással. Ez a pazarló és sok fölösleges kört tartalmazó történet mostanra nagyjából eldőlt: úgy tűnik, a Kelethez fogunk tartozni. /Lovasi András bölcselkedése az LMP választási kampánykiadványából/

RENDÖR Jó estét kívánok, gépjármű ellenőrzés--

JELENTŐSMŰVÉSZ Öa. Aoa.

RENDŐR Művész úr, már megint. A jómúltkorában megígérte, hogy az utolsó eset volt, a múltkor pedig még elengedtük azzal, hogy az utolsó utáni eset, de tényleg azért, mert nagyon bírjuk a zenéjét.

JELENTŐSMŰVÉSZ Nemi tevoeoaztem. Íí adóaoadott.

RENDŐR Művész úr, most már nem engedhetjük el így. Már messziről kiszúrtuk a lakóautót, csak Ön lehet az.

JELENTŐSMŰVÉSZ Fáűa aok. Ide ie.Í leáloaok, bvrem a szunyát. Alszom.. okés?

RENDŐR Nem ezt így nem lehet, tudja jól, hogy--

/hang elúszik, függöny, balkáni sötététség/

 

6 komment

Címkék: korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr215881550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.03.27. 21:01:38

Lovasinak teljesen igaza van. Ez nagy hiba itt a balkánon.

Dudenbuch Fan 2014.03.27. 21:13:16

Kurvaország a kurváké.

2014.03.27. 23:15:08

" Nyugatabbra meg kiszámíthatóan működnek azok az alapvető állampolgári jogon járó szolgáltatások, amik nálunk megbízhatóan csak a gazdagabbaknak jutnak, és némi olajozással. Ez a pazarló és sok fölösleges kört tartalmazó történet mostanra nagyjából eldőlt: úgy tűnik, a Kelethez fogunk tartozni. "

Tökéletesen leírja a helyzetet.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.03.28. 00:58:55

egy másik beatzseni*:
rock'n'roll boy west balkán

ez itt westbalkán

(igen, innen kapta a nevét az a hely is...)

*4hc: hu.wikipedia.org/wiki/Neurotic

Frick László Intézet 2014.03.28. 01:46:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez megint rinyálás. És megint a polkomm beszopása. @nagyjoco: Lehet, hogy a kurva nálunk is 10€, de pl a rendőr már rég nem az a rendőr, aki még a 90-es években volt. Pl traffipaxot nem lehet már elintézni -még főkapitány vagy dandártábornok vaghy éppen rendőr+rendőrségi autó sem tud elintézni traffipaxot, megkapja mind. rendőrségi autó+rendőrök ugyanúgy vad fékezéssel próbál alászállni a tűréshatáron.

Mókás is ez a balkánozás és eléggé nyálas is, mert amúgy a kusturicázás, balkánifúvószene etwas meg megy?

HA lenne rá pénzem, szerveznék ide vezető ellenállóértelmiségiekből a Balkán-ról meg belorussziából egy-egy látogató küldöttséget, ugyan jöjjenek már el ide EBBE a BalkánBA (bele) és EBBE a Fehéroroszországba és nézzék már meg józanul, mitől vagytok beszarva.
Aztán a NYugat és a NYugat elpicsásodása. Biztos-e, hogy az a Nyugat az a NYugat-e még ma is, ami egyébként egy kedvelt polkomm rizsa. A reklámok MŰKÖDÉSÉN szoktam szemléltetni az elpicsásodást, egy nyigati picsaembernek célzott reklámot minél keletebbre és ebben a Dél-Kelet is benne, annál nehezebb rálőcsölni a MÉG (egyelőre) nem (annyira) picsaemberre.

Ez a balkánozás szégyen is. Mint a becsületes magyar cigánytelepezése. Bizony mondom: inkább a cigánytelep, mint picsaemberek lakóparkja.

Azt se tudjátok, miről beszéltek -ez most a balkánozás témaköre- és Lovasi meg főleg nem tudja és ugyan, honnan tudná.
Ha most meg tudnám nektek mutatni, belgafejekben mi él Magyarországról, kb olyan alakú a ti (és Lovasi) balkánozása is.

Most mindenki Nagyot Mondással [-> Tölgyessy] kíván mozgósítani, ez, ha tgetszik (ha nem, akkor is) Balkáni Művelet. Mennyiszer megmutattam: Már 1994-ben, az akkori kampányban súlyos hiba volt ez a balkáni művelet az értelmiseggségünktől és lerohadván az akkori polkomm rizsa (jellege) ma már ugye szinte nevetségesek is (jajjjaj, pár év és egyszerűen a seggszájgépekkel kopipasztázhatóak lesznek papírsajtószövegek 1993-94-ből, jajjaj!)

Nem tudtok észnél lenni (jaj, beh unalmas mindoig a sakkra meg a bokszra mutogálnom) politizálni az: polkom rizsát benyalni. De politikát CSINÁLNI az nemegyenlő a politizálgatgatással 8amit ti műveltek) és pl politikusnak mérlegelnie is kellene, hogy ha most már a Legnagyobb Szavakat elhasználja, mi marad egy esetleges olyan alkalomra, amikor VALÓBAN mozgósítani kéne. A fokozás esélyeit kihagyva a legnagyobbat mondani a pillanatnyi maximalizáció érddkében, de térjetek már észre és nézzétek már meg, hogy KINEK maximalizál a sajtónk. Lovasi az LMP-nek maximalizál, de EGYÉBKÉNT? Szerintetek ez jellemző?

Hanni Lovasit linkelte nekem, vagy Tölgyessyt.
Az országos sajtó marinalizálja az LMP-t -egy olyan pártot, amin KAPVAKAPNÁNAK a tömegek Belorussziában vagy a Balkánon és csudálkoznának Belorussziában, hogy lehet ilyen.

Ez nem a vesztbalkán Hanni és ha tetszik, ha nem, itt már nincsen az a vér a puczákban, ami odalent. Itt a puczákban AHHOZ (a Balkánhoz) képest nyál csobog.

És amit már sokszor megmutattam: Nem csak KÖVEZNI lehet jószándékkal az IDE LE vezető utat, hanem ezek szerint NYÁLAZNI is...

Sokmindennel egyet tudok érteni abból, amit Lovasi mond, de ez a balkánozás meg Keletre csúszással RÍJJOGATÁS elbaszott (polkomm) és szégyenteljes is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.03.28. 10:14:28

@Frick László Intézet:

bazdmeg tényleg

most mit is szoptam be éppen megint?

te írtál balkánost, én meg idéztem egy klasszikust

most komolyan

beteg vagy
süti beállítások módosítása