Bár még messze nem ivarérett, de már szörnyen politikabuzi voltam, amidőn Richard M. Nixon legyőzte ellenfelét az amerikaielnökválasztáson, McGovern szenátort. Akkor úgy véltem, hogy a kétpártrendszer bevezetése óta nem szenvedett nagyobb csapást az amerikaidemokrácia.

http://turningpoints.wikispaces.com/file/view/nixon.gif/30664445/nixon.gifkép forrása

Nixon maximái azt hiszem, lerohasztották az amerikaidemokráciáról a maradék csíkosgatyó emlékét is.

Íme egy gyöngyszem:

>>Mindig lesznek olyanok, akik siránkoznak és panaszkodnak, azt mondják majd, hogy ez fasizmus. Na és? –amerikai honfitársaim!- ha ez fasizmus a szabadságért? –Én?-benne vagyok!<<

Richard Nixon

[idézi Th. Pynchon -Farkas Krisztina fordítása, a FLI átközpontozásában ]

 “There are always the whiners and complainers who’ll say, this is fascism. Well, fellow Americans, if it’s Fascism for Freedom? I… can… dig it!” Richard Nixon, 1970.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr905871370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2014.03.20. 19:09:40

Le is mondatták a picsába.
Akkor most ez a demokrácia elkurvulása vagy az ereje?

Frick László Intézet 2014.03.21. 01:43:41

@kikoránkel: ereje, egyértelműen. Azonban szeretnéd-e látni annak az erőnek a társadalmibázisát VALÓBAN is?

Báregyébként a te támadásistílusodban a Watergate nagyon lábragyövős lenne a gyöngeségre egy nagy poen... Deep Throat a demokrácia...ö... ereje-megnyilvánulása volt?
Bezzeg a magyar DeepThroat még akkor infarktust kapott, amidőn csak vette a szuflát a megszólaláshoz. Úgy lehet, túl erős autója van(volt) egy klasszikus megoldáshoz.

Frick László Intézet 2014.03.21. 01:46:07

@kikoránkel: Nagyon jót találtam Tricky Dicky összes maximái között, egy 1952-es szöveg, amikor számonkérték, hogy 18000 szavazatot vásárolt. Szerintem neked is tetszene, és te ráadásul jobban fordítod... És a májacskádnak is jót tenne :D
süti beállítások módosítása